Bästa Testoboostern 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Öka dina hormonnivåer med hjälp av dessa kosttillskott med välbeprövade aktiva testohöjande ämnen.
Testobooster - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,8 RAW Test RAW Test
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,5 Mutant Nutrition Test Mutant Nutrition Test
Pris
255 kr
Till butik
betyg 4,5 L-Argiplex Total Man L-Argiplex Total Man
Pris
267 kr
Till butik
betyg 4,3 Elexir Pharma Teston Man Balans Elexir Pharma Teston Man Balans
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,1 Core Tribulus 90 Core Tribulus 90
Pris
179 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Testobooster är ett kosttillskott utformat för att naturligt öka kroppens testosteronproduktion. Det är särskilt fördelaktigt för idrottare och personer som vill förbättra fysisk prestation, muskeltillväxt och libido. Testoboosters innehåller ofta en kombination av växtbaserade extrakt, mineraler och vitaminer som tillsammans främjar en ökad testosteronnivå.

Vi har testat 21 olika receptfria testoboosters och bäst överlag blev RAW Test från Svenskt Kosttillskott. Det är en produkt som står sig mycket konkurrenskraftig när det kommer till både pris och innehåll. Fortsätt läsa för att ta reda på alla 5 testoboosters som vi rekommenderar. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa testoboosters i september 2023

 1. RAW Test Bäst i test: 4,8/5
 2. Mutant Nutrition Test 90 caps Bästa med Testosurge®: 4,5/5
 3. L-Argiplex Total Man Bästa för sexuell boost: 4,5/5
 4. Elexir Pharma Teston Man Balans Bästa premium: 4,3/5
 5. Core Tribulus 90 Bästa billiga: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: RAW Test

  En välbalanserad testobooster för ett välbalanserat liv
  4,8
  Effektivitet
  4,7/5
  Säkerhet
  4,8/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Pris / kapsel: 2,91 kr
  • Pris / portion: 11,63 kr
  • Aktiva ämnen: 20 st
  raw test 1 raw test 2 raw test 3 raw test 4 raw test 5 raw test 6

  RAW Test från Svenskt Kosttillskott är vår absoluta favorit och vi utnämner den till bäst i test av testoboosters. Den innehåller en mycket bra balans av olika vitaminer och mineraler som helt klart gör sitt jobb. Den mest aktiva ingredienser är zink som många män har brist på, särskilt vegetarianer. Zink hjälper kroppen att läka efter till exempel hård träning. Om du har någon form av mildare erektionsproblem är det också vanligt att det beror på zinkbrist varför det här tillskottet kan förbättra din prestation både i sängen och på gymmet.

  RAW Test kommer i kapselform. Rekommenderad dos är 4 tabletter om dagen i cykler om åtta veckor. Du tar kapslarna innan det är dags att gå och lägga dig. Du kan köpa RAW Test i flera olika storlekar där 120 kapslar, det vill säga en månads förbrukning, är standard. RAW Test ger bäst effekt om du tar det i samband med att du är inne i en uppbyggnadsgas. Du kommer kunna träna hårdare och oftare om du tar det här preparatet enligt rekommendationerna.

  Vi upplevde utan tvekan att Raw Test var "bäst i test". Vi gillar att den innehåller rikliga mängder zink, som i många fall är en avgörande orsak till låga testosteronnivåer. Samtidigt har man prioriterat många andra särskilt utvalda verksamma ämnen.

  Fördelar

  • Väldigt bra sammansättning
  • Bidrar till bättre nattsömn
  • Bättre sex, bättre träning

  Nackdelar

  • Relativt dyr
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
  349 kr
 2. 2. Bästa med Testosurge®: Mutant Nutrition Test

  Ett välbeprövat och omåttligt populärt preparat
  4,5
  Effektivitet
  4,2/5
  Säkerhet
  4,8/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 2,83 kr
  • Pris / portion: 8,50 kr
  • Aktiva ämnen: 6 st
  mutant test 1 mutant test 2 mutant test 3 mutant test 4 mutant test 5 mutant test 6

  Mutant Nutrition Test är en av de absoluta storsäljarna när det kommer till testoboosters. Det är ett av de tillskott i den här kategorin som funnits längst i Sverige och den fortsätter vara populär. Det finns en anledning till det. För det är nämligen ett mycket bra val i och med att den är fullproppad av bra saker som verkar tillsammans för att öka din testoproduktion på naturlig väg. Utöver bra mängder zink och bockhornsklöver innehåller den även DAA (D-asparginsyra) som du också hittar i många populära PWO:s. DAA frigör hormoner som bidrar till muskelåteruppbyggnad efter ett hårt pass på gymmet.

  Du rekommenderas att ta 3-6 kapslar om dagen. Helst på fastande mage direkt på morgonen vilket inte passar alla. Om du får tillräcklig effekt av den lägre dosen är det här också en väldigt prisvärd produkt. Att den har funnits så länge och använts av så många gör också att du kan känna dig helt säker på att den inte innehåller något som kan göra att du fastnar i ett dopingtest. Det är helt enkelt en väldigt bra och säker produkt. En klassiker av en anledning.

  Testpanelen lyfte fram Mutant Nutrition Test som "bästa testoboostern med Testosurge®". En unik blandning som har kliniskt bevisat effekt på både kroppsfettsnivåer och biotillgängligt testosteron. Vi gillar att man kan känna sig trygg i vetskapen att man får en produkt som är kliniskt testad.

  Fördelar

  • Testad under lång tid
  • Innehåller DAA
  • Bra effekt

  Nackdelar

  • Intas på fastande mage
  Produkten finns att köpa här:
  255 kr
 3. 3. Bästa för sexuell boost: L-Argiplex Total Man

  En testobooster för dig som vill öka din sexuella lust och förmåga.
  4,5
  Effektivitet
  4,3/5
  Säkerhet
  4,3/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 2,97 kr
  • Pris / portion: 5,93 kr
  • Aktiva ämnen: 12 st
  l argiplex total 7 l argiplex total 1 l argiplex total 2 l argiplex total 3 l argiplex total 5 l argiplex total 6

  Det här är också en produkt som funnits länge på marknaden. Den har framförallt sålts som en afrodisiakum, ett naturligt sätt att öka sexlusten och prestationen. Den är nämligen baserad på ginsengroten som länge använts just som ett sexbefrämjande läkemedel i traditionell kinesisk medicin. Utöver ginseng innehåller den precis som de andra tillskotten zink samt magnesium. Det är alltså inte i första hand en testobooster för dig som vill bli starkare. Utan du väljer den här för att prestera bättre i sängen. Där fungerar den dock väldigt bra.

  L-Argiplex Total Man ska tas i samband med en måltid för att få bäst effekt. Du börjar på en högre dos, 4 tabletter om dagen i två veckor. När uppbyggnadsfasen är över kan du sänka ditt intag till två tabletter om dagen. Kostnaden är alltså högre i början, men när du väl tagit dig igenom den perioden är det ett prisvärt tillskott.

  Testpanelen utnämnde L-Argiplex Total Man som "bäst testobooster för sexuell boost". Kombinationen ginseng och zink har såväl en gedigen anekdotiskt gynnsam effekt, som relevant forskning bakom sig. Vi gillar att den ger kroppen en chans att få igång sin endogena produktion av könshormoner.

  Fördelar

  • Ökar sexlusten märkbart I längden prisvärd
  • Klassiska ingredienser
  • Utsedd till Årets energiboost i Swedish Health Awards 2017

  Nackdelar

  • Tveksam påverkan på muskeltillväxten
  Produkten finns att köpa här:
  267 kr
  267 kr
 4. 4. Bästa premium: Elexir Pharma Teston Man Balans

  En testobooster i premiumsegmentet för dig som inte nöjer dig med mindre än det bästa
  4,3
  Effektivitet
  4,2/5
  Säkerhet
  4,4/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 4,98 kr
  • Pris / portion: 9,97 kr
  • Aktiva ämnen: 7 st
  teston man balans 1 teston man balans 2 teston man balans 6 teston man balans 3 teston man balans 4 teston man balans 5

  Även detta preparat är främst baserat på zink och bockhornsklöver. Bockhornsklöver sägs kunna bidra både till bättre muskeltillväxt och till en ökad förbränning vilket gör det till ett bra alternativ för dig som deffar. Utöver det innehåller det dessutom mycket av vitamin B6 som har flera hälsofrämjande effekter. Det är en vitamin som bland annat kan hjälpa dig att få en bättre hormonbalans och därmed en bättre nattsömn. Det är i sig något som har positiv påverkan på hormonproduktionen.

  Det här är en av de dyraste testoboosters vi har testat, men den ger definitivt värde för pengarna om du tycker dig ha råd med den. En nackdel är att många tycker att tabletterna smakar konstigt och kan ha svårt att svälja ner dem. ,Det blir dock enklare om du tar tabletterna (1-2 om dagen) i samband med en måltid och sköljer ner dem med mycket vatten.

  Som det "bästa premiumvalet" plockade testpanelen fram Elixir Pharma Teston Man Balans. Med påtagliga mängder av de verksamma ämnena är detta en produkt som ger resultat. Vi gillar att den ger kroppen vad som behövs för att kalibrera ett flertal kroppsegna hormoner.

  Fördelar

  • En väldigt bra testobooster
  • Bra sammansättning av ämnen
  • Med bockhornskläver

  Nackdelar

  • Dyr
  • Smakar illa
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
  299 kr
 5. 5. Bästa billiga: Core Tribulus 90

  En prisvärd testobooster som förbättrar ditt sexliv
  4,1
  Effektivitet
  4,4/5
  Säkerhet
  3,5/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 100 kaps
  • Pris / kapsel: 1,79 kr
  • Pris / portion: 3,58 kr
  • Aktiva ämnen: 4 st
  core tribulus 1 core tribulus 2 core tribulus 3 core tribulus 4 core tribulus 5 core tribulus 6

  Core Tribulus 90 är ett nittioprocentigt extrakt av tribulus Terrestris med 450 mg saponiner per kapsel. Ett smidigt sätt att nå upp till tillräckliga nivåer för hormonell påverkan. Då Core Tribulus 90 även innehåller zink och Vitamin B6 är det en helhetslösning för dig som vill maximera muskeltillväxt och tillväxthormon.

  Jämfört med konkurrenterna så har Core säkerställt att Tribulus 90 faktiskt innehåller verksamma nivåer. Alltför många produkter stoltserar med innehåll utan att engagera sig i huruvida nivåerna är tillräcklig. Vill du ha fördelarna som kommer med Tribulus Terrestris är det här ett riktigt bra val.

  Vi kom fram till att "bästa billiga testoboostern" var Core Tribulus 90. Med biologiskt verksamma nivåer av populära tribulus terrestris tillför den något andra produkter helt enkelt saknar. Även om den kostar mer än övriga alternativ så gillar vi att den är unik i sin sammansättning.

  Fördelar

  • Både örter och mineraler
  • Positiv inverkan på sexlivet
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Stor skillnad i upplevd effekt
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Testobooster Storlek Pris / kapsel Pris / portion Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
RAW Test 120 kaps 2,91 kr 11,63 kr 20 st Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
349 kr
Mutant Nutrition Test 90 caps 90 kaps 2,83 kr 8,50 kr 6 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
255 kr
L-Argiplex Total Man 90 kaps 2,97 kr 5,93 kr 12 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
267 kr
Elexir Pharma Teston Man Balans 60 kaps 4,98 kr 9,97 kr 7 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
299 kr
Core Tribulus 90 100 kaps 1,79 kr 3,58 kr 4 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt testobooster

Hur man väljer rätt testobooster

 1. Förstå dina behov: Innan du börjar leta efter en testobooster, bör du först förstå varför du vill använda en. Är det för att öka muskelmassan, förbättra din sexuella prestation eller bara för att förbättra ditt allmänna välbefinnande? Förstå dina behov kommer att hjälpa dig att välja den bästa produkten för dig.

 2. Kontrollera ingredienserna: Det är viktigt att du alltid läser etiketterna på produkterna du köper. En bra testobooster bör innehålla ingredienser som vetenskapligt har visat sig öka testosteronproduktionen, såsom D-asparaginsyra, fenugreek, zink, magnesium och vitamin D.

 3. Undvik skadliga tillsatser: Många kosttillskott kan innehålla fyllnadsmedel, konserveringsmedel och andra tillsatser som inte bidrar till produktens effektivitet. Undvik produkter som innehåller dessa typer av skadliga tillsatser.

 4. Välj en pålitlig tillverkare: Se till att välja en produkt från en tillverkare med ett gott rykte för kvalitet och säkerhet. Du kan göra detta genom att undersöka varumärket och läsa recensioner från andra kunder.

 5. Se upp för överdrivna påståenden: Om en produkt verkar för bra för att vara sann, är den troligen det. Var försiktig med produkter som lovar snabba och extremt positiva resultat.

 6. Pris kontra kvalitet: Glöm inte att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Ibland kan det vara värt att betala lite extra för en produkt av högre kvalitet.

 7. Medicinsk rådgivning: Om du tar någon medicin, har några hälsoproblem eller är osäker på om du bör ta en testobooster, bör du rådfråga en läkare eller annan sjukvårdspersonal innan du börjar med ett nytt kosttillskott.

 8. Tredjepartstester: För att säkerställa att produkten innehåller vad den påstår sig innehålla och inte har några skadliga föroreningar, välj produkter som har testats av en oberoende tredje part.

 9. Kundrecensioner: Läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om produkten och dess effektivitet.

Kom ihåg att kosttillskott som testoboosters inte är en snabb lösning. De fungerar bäst när de kombineras med en hälsosam livsstil, inklusive en balanserad kost och regelbunden träning.

Dessa ämnen bör finnas i en testobooster

En testosteronbooster bör innehålla ingredienser som har visat sig naturligt stimulera kroppens egen produktion av testosteron. Här är några ämnen som ofta inkluderas i dessa tillskott:

 1. D-Asparaginsyra: Denna aminosyra har visat sig stimulera produktionen av luteiniserande hormon, vilket i sin tur kan stimulera testosteronproduktionen.

 2. Zink: Zink är ett viktigt mineral som bidrar till normala testosteronnivåer i blodet. Brist på zink har kopplats till minskade testosteronnivåer.

 3. Fenugreek (Bockhornsklöver): Fenugreek är en ört som har använts i traditionell medicin i århundraden. Studier har visat att det kan hjälpa till att öka testosteronnivåerna och förbättra sexuell funktion.

 4. Vitamin D: D-vitamin är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive produktionen av testosteron. Många människor har brist på D-vitamin, vilket kan påverka testosteronnivåerna.

 5. Ginseng: Denna ört används ofta i traditionell kinesisk medicin och har visat sig öka testosteronproduktionen och förbättra erektil funktion. Ginseng går att få tag i hos de flesta E-handlare.

 6. Ashwagandha: Ashwagandha är en adaptogen ört som används i ayurvedisk medicin. Den kan hjälpa till att öka testosteronnivåerna genom att minska stress och ångest, vilket i sin tur kan påverka hormonbalansen.

 7. Tribulus terrestris: Denna växt har traditionellt använts för att öka libido och testosteronproduktionen, men mer forskning behövs för att bekräfta dess effektivitet.

Kom ihåg att inte alla testosteronboosters innehåller alla dessa ingredienser, och olika produkter kan ha olika kombinationer och koncentrationer. Det är viktigt att noggrant läsa etiketten på alla tillskott du överväger att ta, och om möjligt, rådgöra med en sjukvårdspersonal innan du börjar ta några nya kosttillskott.

 

unrecognizable sportsman putting heavy discs barbell while preparing weightlifting workout

Vad är testoboosters bra för?

En testobooster, eller testosteronbooster, är ett kosttillskott som utformats för att öka kroppens naturliga produktion av testosteron. Testosteron är ett hormon som spelar en central roll i en rad kroppsfunktioner, särskilt hos män. Det är kopplat till muskelmassa, fettnedgång, benstyrka, libido, humör och kognitiv funktion.

Här är några av fördelarna med att använda en testobooster:

 1. Ökad muskelmassa och styrka: Testosteron spelar en central roll i muskeluppbyggnaden. Att öka kroppens testosteronproduktion kan hjälpa till att stimulera muskelväxt och styrka, särskilt när det kombineras med styrketräning.

 2. Förbättrad fysisk prestation: Testosteron kan öka energinivåerna och uthålligheten, vilket kan förbättra den fysiska prestationen och uthålligheten under träning.

 3. Förbättrad libido: Testosteron är nyckelhormonet som påverkar sexuell lust och prestanda hos både män och kvinnor. En testobooster kan hjälpa till att förbättra libido och sexuell funktion.

 4. Stöd för fettförlust: Testosteron hjälper till att reglera fettmetabolismen, så att öka testosteronnivåerna kan stödja viktminskning och fettförlust.

 5. Förbättrat humör och kognitiv funktion: Låga testosteronnivåer har kopplats till depression, dåligt humör och nedsatt kognitiv funktion. Att öka testosteronnivåerna kan därför förbättra humöret och den mentala klarheten.

Nackdelar med testoboosters

Som med alla kosttillskott kan testoboosters potentiellt ge upphov till biverkningar och risker. Även om de flesta människor kan tolerera dem väl, är det viktigt att vara medveten om eventuella negativa effekter.

 1. Oönskade fysiska effekter: Testoboosters kan orsaka oönskade fysiska biverkningar, såsom akne, håravfall och ökad kroppsbehåring. Dessa är alla symtom som kan uppstå när testosteronnivåerna ökar.

 2. Sömnproblem: Vissa människor som tar testoboosters kan uppleva sömnlöshet eller andra sömnproblem.

 3. Stimmungsförändringar: Testosteron påverkar humöret, så ökade nivåer kan potentiellt leda till stimmungsförändringar, inklusive ökad aggressivitet eller irritabilitet.

 4. Hjärtproblem: Långvarig användning av testoboosters kan öka risken för hjärtproblem, inklusive hjärtattacker och stroke. Detta beror på att för höga nivåer av testosteron kan leda till högre blodtryck och kolesterolnivåer.

 5. Skada på lever och njurar: Vissa testoboosters kan potentiellt skada levern och njurarna, särskilt vid högre doser.

 6. Infertilitet: Även om testosteron är nödvändigt för spermieproduktion, kan alltför höga nivåer faktiskt minska spermieproduktionen och därmed orsaka infertilitet.

 7. Interaktioner med andra läkemedel: Testosteronboosters kan potentiellt interagera med vissa läkemedel, vilket innebär att de kan påverka hur dessa läkemedel fungerar. Detta kan öka risken för biverkningar eller göra läkemedlet mindre effektivt.

  Här är några exempel på läkemedel som kan interagera med testosteronboosters:

  • Blodförtunnande läkemedel: Testosteron kan öka risken för blodproppar, vilket kan förvärras om du också tar ett blodförtunnande läkemedel, såsom warfarin.

  • Diabetesmedicin: Testosteron kan påverka blodsockernivåerna, vilket kan kräva justering av doseringen av diabetesmedicin.

  • Corticosteroider: Testosteron kan minska effekten av corticosteroider, vilket kan leda till en ökad risk för inflammation eller andra symtom som corticosteroider hjälper till att hantera.

  • Läkemedel som påverkar hormonnivåerna: Testosteronboosters kan interagera med andra hormonella läkemedel, inklusive vissa preventivmedel, hormonersättningsterapi och läkemedel som används för att behandla endokrina störningar.

Om du överväger att ta en testobooster, bör du rådgöra med en läkare eller annan sjukvårdspersonal för att säkerställa att det är ett säkert och lämpligt val för dig. Använd alltid kosttillskott som rekommenderas och se till att inte överskrida den rekommenderade dosen.

vanliga frågor om Testobooster

FAQ: Vanliga frågor om Testobooster

Vad är en testosteronbooster?

En testosteronbooster är ett kosttillskott som är utformat för att naturligt öka kroppens testosteronproduktion. Dessa tillskott innehåller ofta ingredienser som D-asparaginsyra, zink, fenugreek, vitamin D, ginseng, ashwagandha och tribulus terrestris, vilka alla har visat sig kunna stimulera kroppens egna testosteronproduktion på olika sätt.

Vem bör överväga att använda en testosteronbooster?

Personer som upplever låga testosteronnivåer, som ofta medför symtom som trötthet, svaghet, förlust av muskelmassa, ökad kroppsfett, minskad sexlust eller humörförändringar, kan överväga att använda en testosteronbooster. Det är dock viktigt att först rådfråga en sjukvårdspersonal, eftersom dessa symtom kan vara tecken på andra hälsoproblem.

Är testosteronboosters säkra att använda?

De flesta testosteronboosters är säkra att använda för de flesta människor, men de kan ha potentiella biverkningar. Dessa kan inkludera fysiska effekter som akne och håravfall, sömnproblem, humörsvängningar, hjärtproblem och potentiell skada på lever och njurar. Dessutom kan testosteronboosters interagera med vissa läkemedel.

Hur snabbt kommer jag se resultat med en testosteronbooster?

Det varierar från person till person och beror på faktorer som ålder, kost, träningsrutin, livsstil, och den specifika produkten du använder. Vissa människor kan börja se förbättringar inom några veckor, medan andra kan behöva vänta flera månader.

Kan kvinnor använda testosteronboosters?

Kvinnor producerar också testosteron, men i mycket mindre mängder än män. Även om det kan vara säkert för kvinnor att använda testosteronboosters, bör de göra det under övervakning av en sjukvårdspersonal, eftersom ökade testosteronnivåer kan leda till biverkningar som oönskad kroppsbehåring, djupare röst, och andra maskulina egenskaper.

Behöver jag fortsätta ta testosteronboosters för att behålla resultaten?

Om du slutar ta testosteronboosters, kan dina testosteronnivåer gradvis återgå till deras ursprungliga nivåer. Därför kan det vara nödvändigt att fortsätta ta tillskottet för att upprätthålla eventuella resultat. 

Finns det några livsstilsförändringar jag kan göra för att naturligt öka mina testosteronnivåer?

Ja, det finns flera livsstilsförändringar du kan göra för att naturligt öka dina testosteronnivåer. Dessa inkluderar att äta en hälsosam, balanserad kost rik på magert protein, frukt, grönsaker och hela korn, att bibehålla en hälsosam vikt, att undvika överdriven alkohol och tobak, att få tillräckligt med sömn, och att regelbundet utöva fysisk aktivitet, särskilt styrketräning.

Hur vet jag om jag har låga testosteronnivåer?

Symtom på låga testosteronnivåer kan inkludera trötthet, svaghet, förlust av muskelmassa, ökad kroppsfett, minskad sexlust, humörförändringar och svårigheter med minnet eller koncentrationen. Om du upplever några av dessa symtom bör du rådgöra med en sjukvårdspersonal, som kan beställa blodprov för att mäta dina testosteronnivåer.

Finns det några livsmedel som kan öka mina testosteronnivåer?

Det finns flera livsmedel som kan bidra till högre testosteronnivåer. Dessa inkluderar magert kött, ägg, mjölk, nötter och frön, vissa fiskar som tonfisk och lax, och vissa frukter och grönsaker som granatäpplen, avokado och grönkål.

Kan jag ta en testosteronbooster tillsammans med andra kosttillskott?

Ja, du kan ofta ta en testosteronbooster tillsammans med andra kosttillskott, men det beror på vilka andra tillskott du tar. Du bör alltid rådgöra med en sjukvårdspersonal innan du börjar ta nya kosttillskott, särskilt om du redan tar andra tillskott eller läkemedel, för att minska risken för negativa interaktioner.

testosterone health concept words chapter heading title start page newyou goal resolution health love business concept

Så gjorde vi testet

Det finns många olika sorters testoboosters och effekten skiljer sig åt markant. Även samma produkt har olika bra effekt på olika människor. För att göra ditt val lite enklare har vi här valt att utse bästa alternativet i fem olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut 21 produkter som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, popularitet samt betyg från tidigare kunder. De har sedan testats noggrant och därefter betygsatts på ett antal punkter:

 • Innehåll: Vilka aktiva ämnen innehåller produkten? Innehåller den tillräckligt mycket av respektive ämne? Hur mycket "onödiga" tillsatser innehåll den?
 • Användning: Hur många kapslar behöver man ta åt gången och per dag? Är de lätta att svälja?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt sedan du började använda produkten? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Kvalitet: Vem har står bakom produkten och var är den tillverkad? Kan man lita på att den innehåller angiven mängd av respektive ämne?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, dos och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten? 

Slutligen har vi sammanställt alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
40 röster, Betyg: 4.9 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu