Bästa Rosenrot 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Öka ditt mentala och fysiska välmående med ett kosttillskott med rosenrot
Rosenrot - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Rosenrot Extrakt Healthwell Rosenrot Extrakt
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Fokus Premium Healthwell Fokus Premium
Pris
120 kr
Till butik
betyg 4,3 Elexir Rosenrot 80 tabletter Elexir Rosenrot 80 tabletter
Pris
165 kr
Till butik
betyg 4,2 Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver
Pris
111 kr
Till butik
betyg 4,1 Alpha Plus Mighty Brain Alpha Plus Mighty Brain
Pris
393 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Rosenrot (Rhodiola rosea) är en växt som växer i kalla regioner som Sibirien, Skandinavien och norra Kanada. Den är känd för sina adaptogena egenskaper, vilket betyder att den hjälper kroppen att anpassa sig till stress och motstånd. Adaptogener är unika eftersom de kan hjälpa kroppen att återfå balans och normal funktion efter en stressig händelse eller situation.

Forskning har visat att rosenrot kan förbättra mental och fysisk prestanda, öka energin och motverka trötthet. Det är också känt för att bidra till bättre humör och ökad koncentration. Rosenrots förmåga att öka motståndskraften mot stress gör den till en idealisk växt för dem som vill hantera sin stress bättre och upprätthålla en hälsosam livsstil.

Vi beställde hem och testade 21 olika kosttillskott med rosenrot där Healthwell Rosenrot Extrakt blev testets vinnare. Läs vidare i den här artikeln och ta reda på vilka 5 produkter som vi tyckte bäst om. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa rosenrot 2024

 1. Healthwell Rosenrot Extrakt Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Fokus Premium Bästa premium: 4,5/5
 3. Elexir Rosenrot 80 tabletter Bästa tabletter: 4,3/5
 4. Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver Bästa pulver: 4,2/5
 5. Alpha Plus Mighty Brain Bästa för energikick: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Rosenrot Extrakt

  Prisvärt högdoserat rosenrottillskott som även innehåller pantotensyra.
  4,7
  Innehåll
  4,7/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 80 kaps
  • Rosenrot / kapsel: 300 mg
  • Pris / kapsel: 2,24 kr
  • Aktiva ämnen: 2 st
  healthwell rosenrot plus 1 healthwell rosenrot plus 6 healthwell rosenrot plus 5 healthwell rosenrot plus 2 healthwell rosenrot plus 3 healthwell rosenrot plus 4

  Det rosenrottillskott som vi valt till bäst i test är Healthwell Rosenrot Plus. Motiveringen är att Healthwell håller en hög kvalitet på sina tillskott överlag, att vårt test uppvisade ett bra resultat och att användarrecensionerna är mycket positiva. Extrakt från rosenrot används främst för att att ge en uppiggande effekt både mentalt och fysiskt. Dessa kapslar från Healthwell är lätta att svälja och ska främst användas under kortare perioder när du kan känna stress eller trötthet.

  Vårt test av rosenrotkapslarna visade efter ett par veckor, med 2 kapslar om dagen, på ett positivt resultat. Det vi främst märkte av var att känslan av pigghet ökade och att vi kände oss mer välmående. Välmåendet kan dock ha att göra med att vi kände oss mer energifyllda, vilket kan ha en effekt på hela kroppen och allmäntillståndet. När vi jämför vår testupplevelse med olika användarrecensioner, ser vi snabbt att kunderna är mycket nöjda med Healthwell Rosenrot Plus. Tillskottet får högsta betyg av hela 75 % av de 54 omdömena.

  Sammantaget gör detta att vi utan tvekan utnämner Healthwell Rosenrot Plus till bäst i test och till det mest prisvärda alternativet.

  Vi kom fram till att "bästa kosttillskottet med rosenrot" var Healthwell Rosenrot Plus. En verksam blandning av rosenrot och pantotensyra skapar bra förutsättningar för hög effekt. Vi gillar att kapslarna har väl tilltagna mängder rosenrot.

  Fördelar

  • Med pantotensyra
  • 4.6/5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Hög halt rosenrot

  Nackdelar

  • Något svårsvalda kapslar
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
 2. 2. Bästa premium: Healthwell Fokus Premium

  Högdoserat rosenrotstillskott som även kombineras med schisandra och ashwagandha.
  4,5
  Innehåll
  4,7/5
  Användning
  4,7/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Rosenrot / kapsel: 300 mg
  • Pris / kapsel: 2,00 kr
  • Aktiva ämnen: 6 st
  healthwell rosenrot premium 1 1 healthwell rosenrot premium 1 healthwell rosenrot premium 4 healthwell rosenrot premium 5 1 healthwell rosenrot premium 2 healthwell rosenrot premium 3

  Fokus Premium är till tillskott som utöver rosenrot även innehåller extrakt av schisandra och ashwagandha. En på många sätt unik blandning som skapar rätt förutsättningar för god allmänhälsa. Tillskottet av svartpepparextrakt säkerställer även hög biotillgänglighet.

  Ett på det stora hela mångfacetterat tillskott för dig som vill minimera mängden stress, främja återhämtning och säkerställa effektiv sömn. Den synergistiska effekten av de olika preparaten bäddar även för starkare effekt jämfört med om de användes fristående var för sig. 

  Som "bästa rosenrotkapslarna" fick Healthwell Rosenrot Premium en särställning i testet. Som särskild blandning av rosenrot, ashwagandha och schisandra ger det en särskilt påtagligt adaptogen effekt. Vi gillar definitivt mångfacetteringen.

  Fördelar

  • Komplex med adaptogener
  • Med schisandra och ashwagandha
  • Helt vegansk

  Nackdelar

  • Något dyra
  Produkten finns att köpa här:
  120 kr
  120 kr
 3. 3. Bästa tabletter: Elexir Rosenrot 80 tabletter

  Kapslar i vegetabiliskt format som även innehåller vitamin B5.
  4,3
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)
  • Storlek: 80 kaps
  • Rosenrot / kapsel: 300 mg
  • Pris / kapsel: 2,06 kr
  • Aktiva ämnen: 3 st
  PXL 20230420 083027612 PXL 20230420 083034051 PXL 20230420 083244431 PXL 20230420 083305097

  Rosenrottillskottet från Elexir Pharma kommer i burkar om 80 tabletter. Dessa tar du 1 eller 2 gånger om dagen tillsammans med någon form av måltid. På detta sätt får du bäst effekt och upptaget i kroppen ökar. Tillskottet innehåller förutom rosenrotextrakt även Bioperin, som är ett svartpepparextrakt. Det aktiva ämnet som svartpeppar innehåller kallas piperin och används tillsammans med andra livsmedel för att öka upptaget av nyttiga ämnen och föreningar. Detta rosenrottillskott från Elexir Pharma blir alltså mer potent och biotillgängligt genom att det innehåller Bioperin.

  I det genomförda testet av Elexir Pharmas rosenrottillskott lät vi vår testpanel ta 2 tabletter per dag i 2 veckor. Den effekt som de upplevde var främst en minskning av tröttheten, framför allt på morgonen. De kände sig mer utvilade och uppladdade. Vissa kände även ett ökat fokus och en förmåga att fokusera något längre. Generellt sett gäller att kosttillskott kan ha en tydligare effekt ju längre tid de används. Rosenrot är dock potent och flera deltagare märkte en uppiggande effekt relativt snabbt.

  Med tanke på vad vårt test visade och vilken effekt rosenrot har generellt sett, kan vi utan problem rekommendera Elexir Pharma Rosenrot som ett bra val. Priset är dessutom fullt rimligt, sett till andra produkter. 

  De "bästa tabletterna med rosenrot" utsågs Elexir Pharma Rosenrot till. Blandningen rosenrot och svartpepparextrakt säkerställer hög biotillgänglighet, samtidigt som kapslarna är berikade med Vitamin B5. Vi gillar att det ger mycket värde för pengarna.

  Fördelar

  • Med svartpepparextrakt
  • Vitamin B5
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Var svåra att dela om man ville ha en halv dos.
  Produkten finns att köpa här:
  165 kr
 4. 4. Bästa pulver: Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver

  Ekologiskt rosenrotpulver som passar perfekt i shaken.
  4,2
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  3,9/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Bodystore)
  • Storlek: 100 g
  • Rosenrot / kapsel: 200 mg
  • Pris / kapsel: 2,22 kr
  • Aktiva ämnen: 1 st
  rawpowder rosenrot 1 1 rawpowder rosenrot 1 rawpowder rosenrot 2 1 rawpowder rosenrot 5 rawpowder rosenrot 4

  Rawpowder har ett stort antal pulver i sitt sortiment. Deras ekologiska rosenrotpulver är en spännande adaptogen som har uppmärksammats för dess förmåga att minska fysisk och mental stress.

  Jämfört med övriga färdigdoserade alternativ så kan du med detta pulver själv dosera utifrån tycke och smak. På växande marknaden för ekologiska alternativ fortsätter Rawpowder att leverera högkvalitativa alternativ.

  Som "bästa pulver med rosenrot" blev Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver en testfavorit. Perfekt om man vill ha full kontroll över hur mycket rosenrot man får i sig. Vi gillar särskilt att det är helt ekologiskt.

  Fördelar

  • Smidigt pulver
  • Ekologiskt
  • Billigare än kapslar

  Nackdelar

  • Vissa har svårt för smaken
  Produkten finns att köpa här:
  111 kr
 5. 5. Bästa för energikick: Alpha Plus Mighty Brain

  Pulvermix gjord på bland annat rossenrot, bacopa, blåbär, L-serin, nyttiga fosfolipider-fettsyror och zink.
  4,1
  Innehåll
  4,5/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  3,3/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 228 g
  • Rosenrot / kapsel: 180 mg
  • Pris / kapsel: 22,46 kr
  • Aktiva ämnen: 24 st

  Alpha Plus Mighty Brain är ett kosttillskott som är framtaget för att främja den kognitiva funktionen. Kosttillskottet är ett pulver som är gjort av bland annat bacopa, blåbär, L-serin, nyttiga fosfolipider-fettsyror och zink. Det innehåller ca 12 % Bacopa monnieri, eller Litet tjockblad som växten heter på svenska. Denna lilla växt innehåller kraftfulla antioxidanter som skyddar cellerna mot fria radikaler.

  Genom en dagsdos Alpha Plus Mighty Brain får du i dig 50 % av det dagliga behovet av zink. Detta mineral hjälper kroppens immunförsvar att alltid ligga på topp. Zink kan förkorta och mildra förkylningar enligt vissa studier. Dessutom behövs zink för en frisk hud och för att sår ska läka snabbt.

  Allt sammantaget är Alpha Plus Mighty Brain ett rejält kraftpaket som hjälper din hjärna att ligga på topp. Dessutom kan både humör och kroppens energinivåer påverkas positivt med ett intag av Alpha Plus Mighty Brain.

  Vi utsåg Alpha Plus Mighty Brain till testets "bästa pulvermix med rosenrot". Vi gillar särskilt att man får full kontroll över doseringen, samtidigt som tillsatt blåbärsextrakt och zink ger helhetseffekt. Extra poäng för kosttillskottets mångsidighet då innehållet är både nyttigt och energirikt.

  Fördelar

  • Med zink
  • Pulverform
  • Tillsatt blåbärsextrakt

  Nackdelar

  • Låg andel rosenrot i tillskottet
  Produkten finns att köpa här:
  393 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Rosenrot Storlek Rosenrot / kapsel Pris / kapsel Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
Healthwell Rosenrot Extrakt 80 kaps 300 mg 2,24 kr 2 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
179 kr
Healthwell Fokus Premium 60 kaps 300 mg 2,00 kr 6 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
120 kr
Elexir Rosenrot 80 tabletter 80 kaps 300 mg 2,06 kr 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
165 kr
Rawpowder Ekologisk Rosenrotpulver 100 g 200 mg 2,22 kr 1 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
111 kr
Alpha Plus Mighty Brain 228 g 180 mg 22,46 kr 24 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
393 kr
viktiga faktorer för att välja rätt rosenrot

Hur man väljer rätt rosenrot

För att hitta det bästa rosenrot-tillskottet för dina behov är det viktigt att vara uppmärksam på några viktiga faktorer. Här är en köpguide som hjälper dig att göra ett välgrundat val.

Kvalitet och renhet

Se till att välja ett tillskott från ett betrodd och välrenommerat märke som genomför tredjepartstester på sina produkter. Detta garanterar att produkten är ren, säker och innehåller de aktiva ingredienserna i angivna mängder.

Standardiserat extrakt

För att säkerställa att du får en konsekvent dos av de aktiva ingredienserna i rosenrot, bör du välja ett tillskott som använder ett standardiserat extrakt. Detta innebär att varje dos av produkten innehåller en specificerad mängd av de aktiva beståndsdelarna, som vanligtvis anges i procent.

Ingredienserna

Förutom rosenrotextraktet, bör du vara uppmärksam på vilka andra ingredienser som finns i tillskottet. Välj produkter som är fria från artificiella färgämnen, smaker, konserveringsmedel och fyllnadsmedel. Säkerställ också att kapselskalet inte är tillverkat av gelatin om du följer en vegansk kosthållning.

Form

Rosenrot finns i olika former, inklusive kapslar, tabletter och pulver. Välj den form som passar bäst för dina behov och preferenser. Kapslar och tabletter är oftast enklare att ta och dosera, medan pulver kan blandas med dryck eller mat för en mer personlig dosering.

Pris

Kom ihåg att det inte alltid är bäst att välja det billigaste alternativet. Jämför priset per dos och överväg produkternas kvalitet, renhet och standardisering. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och värde för att säkerställa att du får det bästa rosenrot-tillskottet för dina pengar.

Följ dessa riktlinjer när du väljer ditt rosenrot-tillskott, och du kommer att vara på väg mot ökad energi, fokus och stresshantering.

rhodiola rosea

Dosering och användning

För att dra full nytta av rosenrots hälsofördelar är det viktigt att använda och dosera tillskottet på rätt sätt. Följ dessa riktlinjer för att maximera effekterna av rosenrot på din hälsa och välbefinnande.

 1. Följ rekommendationerna på etiketten: Tillverkarens rekommendationer för dosering kan variera beroende på styrkan och formen av rosenrot-tillskottet. Det är viktigt att läsa och följa instruktionerna på produktens etikett. Om du är osäker, kontakta en läkare eller en kunnig hälsorådgivare.
 2. Börja med en låg dos: Om du är ny på rosenrot-tillskott, är det en bra idé att börja med en lägre dos och öka gradvis efter behov. Detta ger din kropp tid att anpassa sig till tillskottet och minimerar risken för eventuella biverkningar.
 3. Ta rosenrot på morgonen: Rosenrot är känt för att öka energi och mental skärpa, så det är bäst att ta det på morgonen eller tidig eftermiddag. Att ta rosenrot sent på kvällen kan potentiellt störa sömnen för vissa personer.
 4. Cykla användningen: För att förhindra att kroppen vänjer sig vid rosenrot och för att bibehålla dess effektivitet, kan det vara fördelaktigt att cykla användningen. En vanlig cyklingsschema kan innebära att ta rosenrot i 4-6 veckor, följt av en 1-2 veckors paus.
 5. Kombinera med andra adaptogener (valfritt): Rosenrot kan användas enskilt eller i kombination med andra adaptogener, såsom ashwagandha, ginseng eller maca. Dessa kombinationer kan ge ytterligare fördelar för energi, stresshantering och allmän hälsa.

Kom ihåg att det är viktigt att lyssna på din kropp och anpassa doseringen efter dina individuella behov och känslighet. Om du upplever några biverkningar eller har några hälsobekymmer, sluta använda rosenrot och kontakta en läkare.

vanliga frågor om Rosenrot

FAQ: Vanliga frågor om rosenrot

Nedan följer några vanliga frågor och svar om rosenrot

Här besvarar vi några vanliga frågor om rosenrot-tillskott och deras användning.

Är rosenrot säkert att använda?

Rosenrot anses generellt vara säkert för de flesta människor när det tas i rekommenderade doser. Men som med alla kosttillskott är det viktigt att rådgöra med en läkare innan du börjar ta rosenrot, särskilt om du är gravid, ammar, har någon medicinsk diagnos eller tar receptbelagda läkemedel.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från att ta rosenrot?

Effekterna av rosenrot kan variera mellan individer, men många upplever förbättringar i energi, fokus och stresshantering inom några dagar eller veckor efter att ha börjat ta tillskottet. Det är viktigt att vara tålmodig och ge rosenrot tid att verka i din kropp.

Kan jag ta rosenrot om jag tar andra mediciner?

Om du tar receptbelagda läkemedel eller andra kosttillskott är det viktigt att konsultera en läkare innan du börjar använda rosenrot. Rosenrot kan interagera med vissa mediciner, såsom antidepressiva läkemedel och blodtrycksmediciner, och det är viktigt att säkerställa att kombinationen är säker och lämplig för dig.

Kan jag ta rosenrot om jag är gravid eller ammar?

Det finns begränsad information om säkerheten för rosenrot under graviditet och amning. Därför rekommenderas gravida och ammande kvinnor att rådgöra med en läkare innan de börjar använda rosenrot-tillskott.

Finns det några biverkningar av att ta rosenrot?

Rosenrot tolereras generellt väl av de flesta personer, men vissa kan uppleva biverkningar som huvudvärk, yrsel, magbesvär eller sömnrubbningar. Om du upplever några oönskade effekter, överväg att minska dosen eller sluta använda rosenrot och rådgör med en läkare.

Kan jag ta rosenrot för att gå ner i vikt?

Det finns vissa studier som tyder på att rosenrot kan hjälpa till att öka ämnesomsättningen och förbättra fettförbränningen. Men det är viktigt att notera att rosenrot inte är en mirakelkur för viktminskning. För att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt bör du kombinera användningen av rosenrot med en balanserad kost och regelbunden motion. Rosenrot kan hjälpa till att öka energin och uthålligheten under träning, vilket kan bidra till att förbättra dina träningsresultat och stödja din viktminskningsresa.

Kan jag kombinera rosenrot med andra tillskott för ännu bättre effekt?

Ja, rosenrot kan kombineras med andra tillskott för att förbättra dess effekt och dra nytta av ytterligare hälsofördelar. Rosenrot är en adaptogen ört som används för att öka energi, förbättra mental prestanda och stödja kroppens anpassning till stress. Här är några tillskott som kan kombineras med rosenrot för att förbättra dessa effekter:

 • Ashwagandha: Ashwagandha är en annan adaptogen ört som används för att förbättra stresshantering, energi och uthållighet. Kombinationen av rosenrot och ashwagandha kan ge en synergistisk effekt för att öka energi och stödja kroppens anpassning till stress.
 • Rosenrot: Rosenrot är en adaptogen ört som används för att bekämpa trötthet och förbättra stresshantering. Kombinationen av rosenrot och Rhodiola kan ge en ökad effekt på mental energi och stressmotstånd.
 • Panax ginseng: Panax ginseng är en adaptogen ört som används för att öka energi och förbättra fysisk och mental prestanda. Kombinationen av rosenrot och Panax ginseng kan ge ytterligare stöd för energi, uthållighet och kognitiv funktion.
 • Ginkgo biloba: Ginkgo biloba används för att förbättra kognitiv funktion och blodcirkulation. Kombinationen av rosenrot och Ginkgo biloba kan stärka effekterna på mental skärpa, minne och koncentration.
 • L-teanin: L-teanin är en aminosyra som har en avslappnande effekt och kan förbättra mental fokus och koncentration. Kombinationen av rosenrot och L-theanin kan bidra till att främja mental avslappning och öka kognitiv prestanda.
 • B-vitaminer: B-vitaminer är viktiga för energiproduktion och nervsystemets funktion. Kombinationen av rosenrot och vitamin B-komplex kan erbjuda ytterligare stöd för energi och mental prestanda.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott.

rosenrot test

Så gjorde vi testet

Rosenrottillskott finns i lite olika utföranden och det är inte alldeles enkelt att veta vilket som är bäst genom att bara titta på innehållsförtecknigen. 100mg rosenrot i en burk motsvarar inte alltid 100mg från en annan. Det beror främst på hur de aktiva ämnena i produkter utvinns från växten och sedan processeras. Vi har här valt att utse bästa produkten i flera olika kategorier för att göra ditt val enklare.

Vi började med att beställa hem 21 produkter som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris och betyg från tidigare kunder. Produkterna har sedan testats grundligt och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket rosenrot innehåller en tablett? Hur är upptagningsförmågan? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Effekt: Har du känt av några uppiggande effekt? Har du märkt av några andra positiva effekter? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per tablett, portion och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en nära vän?
 • Kundbetyg: Vad tycker kunderna om produkten? Vad är bra och mindre bra? Vilket genomsnittbetyg har den fått hos återförsäljarna?

Slutligen har vi sammanvägt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir såklart produkten med det högsta totalbetyget. Dessa 5 produkter har vi lyft fram i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu