Bästa Nyponpulvret 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Få bukt på ledproblemen och underlätta din artros med hjälp av dessa nyttiga nyponprodukter fullproppade med C-vitamin.
Nyponpulver - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 WellAware Nyponpulver Finmalet WellAware Nyponpulver Finmalet
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,4 Healthwell Nyponkapslar Healthwell Nyponkapslar
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Nyponpulver EKO Healthwell Nyponpulver EKO
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,2 Holistic Strandnypon Ekologisk Holistic Strandnypon Ekologisk
Pris
239 kr
Till butik
betyg 4,1 Nypozin Nypozin
Pris
209 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Stelhet och ont i lederna är ett vanligt problem och det blir tyvärr bara värre med åldern.

Att träna på rätt sätt kan vara ett sätt att lindra värk, men om du inte får i dig vissa näringsämnen kommer problemen inte gå över.

Ett kanske något oväntat ämne som visat sig särskilt gynnsamt mot ledbesvär är nypon.

Men det är inte så vanligt att man äter massa nypon. Därför vänder sig många istället till nyponpulver som fungerar minst lika bra för ändamålet.

Då kommer man till frågan vilket nyponpulver man ska köpa. Och om alla är lika bra. För att avgöra detta beställde vi hem de 18 mest populära alternativen och utvärderade dem.

Läs vidare för att se vilka våra 5 favoriter blev, vad nyponpulver är bra för och hur mycket man behöver.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa nyponpulvren 2023

 1. WellAware Nyponpulver Finmalet Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Nyponkapslar Bästa kapslar: 4,4/5
 3. Healthwell Nyponpulver EKO Bästa finmalda: 4,3/5
 4. Holistic Strandnypon Ekologisk Bästa från hela nypon: 4,2/5
 5. Nypozin Bäst mot artros: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: WellAware Nyponpulver Finmalet

  Handplockade och ekologiska nypon fria från besprutning och konstgödsel till ett förmånligt pris.
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Smak & Lösning
  4,6/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 1000 g
  • Pris / kg: 229,00 kr
  • Övrigt: Handplockade
  • Malning: Finmalet

  Den produkt som vi utvalt till bästa nyponpulvret är WellAware nyponpulver. Pulvret är prisvärt, smakar gott och nyponen håller en hög näringstäthet genom att de är ugnstorkade. Det innebär att C-vitaminet bevaras bättre och bidrar till en mer välgörande produkt. Nyponen i WellAware är dessutom handplockade från bergen i Chile vilket betyder att du får tillgång till innehåll som är fritt från konstgödsel och besprutning.

  WellAware är en prisvärd produkt och det är en av huvudanledningarna varför vi valt att placera den högst upp bland våra fem favoriter. Du hittar det i två olika storlekar, 300 g samt 1 kg om du behöver lite större partier. Denna produkt är verkligen värd att provas och vi rekommenderar den varmt! Vår upplevelse av nyponpulvret är att det går relativt lätt att blanda ut, smakar bra och gör sig bra i till exempel en hälsosam smoothie. Tänk dock på att detta är ett mer grovkornigt pulver, vilket ger en annan konsistens än de finmalda nyponen.

  Vi utsåg WellAware Nyponpulver till det "bästa nyponpulvret". Bra pris och verksamma mängder nypon gör den lätt att rekommendera. Vi uppskattade särskilt att det är en helt ekologisk produkt.

  Fördelar

  • Ekologisk
  • För leder och muskler
  • Smakar bra

  Nackdelar

  • OBS: Detta är ett lite mer finkornigt pulver
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
  229 kr
 2. 2. Bästa kapslar: Healthwell Nyponkapslar

  Smidiga kapslar som innehåller nyponextrakt och vitamin C.
  4,4
  Innehåll
  4,4/5
  Smak & Lösning
  4,5/5
  Pris
  3,9/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 113 g
  • Pris / kg: 1768,89 kr
  • Övrigt: Kapslar
  • Malning: N/A

  När man talar om kosttillskott från nypon tänker de flesta antagligen på nyponpulver. Det finns dock även andra produkter, såsom nyponkapslar. Healthwell nyponkapslar är en sådan produkt som håller en hög kvalité och prisvärdhet. Kapslarna innehåller högkoncentrerat nyponextrakt och kapslarnas hölje är helt vegetabiliskt. När det gäller storleken på kapslarna anser vi inte att de är svåra att svälja, men de kunde vara något mindre. Samtidigt skulle koncentrationen i varje kapsel då vara mindre. Förpackningen i sig är barnsäker, vilket innebär att locket kan vara svårt att få av.

  Vi anser att Healthwell håller en hög kvalitet och standard på de flesta av sina produkter. Deras nyponkapslar utgör inget undantag. Fördelen med dessa är att smaken inte framkommer på samma sätt som med nyponpulver. Alla uppskattar inte nyponsmaken och kapslarna kan då vara ett bra alternativ för att få i sig alla nyttiga ämnen som bären innehåller. När det gäller effekten som kapslarna ger har vi vänt oss till användarrecensionerna. Dessa är mycket goda och produkten har, enligt dem själva, hjälpt flera personer med värk, artros och för att uppnå ett allmänt välbefinnande.

   

  De "bästa nyponkapslarna" i testet visade sig vara Healthwell Nyponkapslar. Främst på grund av att nyponextraktet är en garanti för effekt och då det även tillsats vitamin C bäddar det för synergistisk verkan. Definitivt lätta att rekommendera.

  Fördelar

  • Innehåller nyponextrakt
  • Högkoncentrerad
  • 4.9/5 betyg Svenskt Kosttillskott

  Nackdelar

  • Dyrare än pulvren
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 3. 3. Bästa finmalda: Healthwell Nyponpulver EKO

  Finmalet pulver bestående av 98 % nyponskal helt fritt från bekämpningsmedel.
  4,3
  Innehåll
  4,4/5
  Smak & Lösning
  4,1/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 200 g
  • Pris / kg: 495,00 kr
  • Övrigt: Ekologiskt
  • Malning: Finmalet
  PXL 20230420 142924704 PXL 20230420 142947306 PXL 20230420 142956840 PXL 20230420 143006014

  På tredje plats hittar vi Healthwell nyponpulver som är otroligt prisvärt och levereras i flera olika storlekar. Denna produkt anses tillhöra skaran av RAW food, samt att den är tillverkad av vilda bergsnypon. Du hittar även 98 % skal i Healthwells pulver eftersom det ökar näringshalten. Denna produkt passar både till matlagning som till frukosten och vi tycker att den är väl värd att provas.

  Jämfört med andra liknande produkter använder sig Healthwell av hela 98 % skal för att skapa ett pulver som har en större näringshalt. Det är dessutom tillverkat helt utan bekämpningsmedel som garanterat glädjer de flesta kunder, samt att den givetvis har en hög halt av Vitamin C.

  Healthwell har skapat ett pulver som passar utmärkt till frukosten, exempelvis genom att strö på lite pulver på din frukostfil, eller som ingrediens vid bakning. Du kan även göra egna smoothies med hjälp av pulvret, eller varför inte göra den där nyponsoppan du alltid tänkt laga till. Genom att använda nyponpulver som en naturlig del i din vardag har du med enkla medel fått i dig många nyttiga ämnen som din kropp enbart tackar dig för.

  Precis som många andra liknande produkter är även nyponpulvret av Healthwell väldigt vitaminrikt. Halten av Vitamin C är hög och doseringsförslaget är likartad när vi jämför med andra pulver. Du kan även börja med en mindre mängd pulver till en början: 2,5 – 5 g är den rekommenderade doseringen och det kan blandas ut till ungefär 10 ml vätska. Du kan antingen skölja ned det direkt i vattnet, eller hälla i det i en smoothie, bara som några exempel.

  Healthwell har lanserat en produkt som är väldigt prispressad jämfört med de andra pulvren i vår lista, samt att du kan beställa hem flera olika storlekar av pulvret. Det finns tillgängligt i storlekarna 200 g, 400 g eller 600 g.

  Utöver att du bör förvara denna produkt svalt, torrt, samt i mörker är det även bra att veta om tillverkningsprocessen gällande Healthwells nyponpulver. Om du är allergisk mot gluten, mjölk och soja kanske du bör välja en annan produkt i vår lista då spår av dessa kan förekomma.

  Som "bästa finmalda nyponpulvret" utsåg vår testpanel Healthwell Nyponpulver EKO. Ett helt ekologiskt nypontillskott som består av särskilt utvalda och finmalda delar. Vi gillar att man får kvalitet för pengarna.

  Fördelar

  • RAW food
  • Fri från bekämpningsmedel
  • 5/5 betyg Svenskt Kosttillskott

  Nackdelar

  • Dyrare än grovkornigt pulver
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
  99 kr
 4. 4. Bästa från hela nypon: Holistic Strandnypon Ekologisk

  Vildvuxna ekologiska nyponfrukter fulla av antioxidanter som malts ner till ett fint pulver.
  4,2
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  4,5/5
  Pris
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 400 g
  • Pris / kg: 597,50 kr
  • Övrigt: RAW food
  • Malning: Finmalet
  holistic strandnypon 1 holistic strandnypon 6 holistic strandnypon 2 holistic strandnypon 4 holistic strandnypon 5

  Holistic Strandnypon är en 100 % naturlig produkt från varumärket Holistic. Produkten består utav hela vildvuxna strandnypon, av Rosa Canina L, som är handplockade och torkade. Strandnypon kallas även för stenros och den växer bland annat i Chile, dock längst söderut där de får växa fritt i naturen helt orörda. Själva processen med att plocka strandnypon sker genom att först plocka frukten när den har blommat ut och bladen lossnat. Dosering sker via 5 g dagligen, detta motsvarar ungefär 10 ml i vätskeform. Dosen bör inte heller överskridas och bör hållas ofrånkomligt från mindre barn.

  Holistic strandnypon är dyrare än många andra alternativ men väl värt att fundera över om du kan tänka dig att betala lite mer för en premiumprodukt.

  Holstic Strandnypon utsågs till "bästa nyponpulver från hela nyponet". Jämfört med övriga produkter har man ansträngt sig för att få med hela nyponet. Ett spännande sätt att säkerställa ett fullt spektrum av verksamma ämnen. Plus i kanten för helekologisk produkt.

  Fördelar

  • 100 % nypon
  • Från vilda nypon
  • Ekologisk

  Nackdelar

  • Dessa består av hela nyponfrukten till skillnad från andra som främst består av det nyttigare skalet
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
  239 kr
 5. 5. Bäst mot artros: Nypozin

  Kosttillskott som fokuserar på dig med artros genom en kombination av nyponextrakt, C-vitamin och kondroitin.
  4,1
  Innehåll
  4,6/5
  Smak & Lösning
  4,2/5
  Pris
  3,5/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 150 g
  • Pris / kg: 1393,33 kr
  • Övrigt: 3 olika ämnen
  • Malning: Finmalet
  nypozin nuponpulver nypozin nyponpulver 4 nypozin nyponpulver 3 nypozin nyponpulver 5 nypozin nyponpulver 1 nypozin nyponpulver 2

  Nypozin är ett dyrare pulver till skillnad mot sina konkurrenter i detta test. Du hittar dock tre olika ingredienser i ett när du köper detta pulver: nypon, kondroitin och svartpepparextrakt. Som ett naturligt läkemedel används dessa tre ingredienser till exempelvis bättre rörlighet och för att bygga upp brosk- och benvävnad. Nypozin nyponpulver är tillverkad av ett extrakt från hela nypon och det rekommenderade intaget är två teskedar dagligen. Nyponen härstammar från Rosa Canina L som används flitigt när det kommer till nyponpulver. Du kan strö pulvret på exempelvis fil, gröt eller yoghurt. Det passar även väl till personer som har svårt att svälja tabletter eller kapslar då du blandar det med vatten eller direkt i maten. Utöver nyponpulvret finns även svartpepparextrakt som hjälper till att ta upp näringsämnen och stödjer även effekten av ytterligare örter.

  Kondroitin som är det tredje verksamma ämnet i detta pulver utvinns av nötkreatur och används också för att stärka lederna i kroppen, precis som nyponpulvret. För ledhälsa är Nypozin ett utmärkt val eftersom den innehåller fler verksamma ämnen som i kombination hjälper ledproblem effektivt. TIll det tråkiga med produkten hör priset, som är betydligt högre än många andra nyponpulver. Anledningen till detta lär vara att den även innehåller kondroitin.

  Är du ute efter ett multitillskott som är bra för lederna, med nyponpulver som huvudingrediens, är Nypozin väl värd att titta närmare på. 

  Den moderna klassikern Nypozin ansåg vi utan tvekan vara det "bästa nyponpulvret mot artros". Som kombinationstillskott innehåller det utöver nypon även vitamin C och kondroitin. Vi gillar att det är en påtagligt inflammationsdämpande kombo.

  Fördelar

  • Finns både som pulver och kapslar
  • Tillsatt kondroitin
  • Från strandnypon

  Nackdelar

  • Dyrare än ett vanligt nyponpulver
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
  209 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Nyponpulver Storlek Pris / kg Övrigt Malning Totalbetyg Pris
WellAware Nyponpulver Finmalet 1000 g 229,00 kr Handplockade Finmalet Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
229 kr
Healthwell Nyponkapslar 113 g 1768,89 kr Kapslar N/A Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
199 kr
Healthwell Nyponpulver EKO 200 g 495,00 kr Ekologiskt Finmalet Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
99 kr
Holistic Strandnypon Ekologisk 400 g 597,50 kr RAW food Finmalet Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
239 kr
Nypozin 150 g 1393,33 kr 3 olika ämnen Finmalet Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
209 kr
viktiga faktorer för att välja rätt nyponpulver

Hur man väljer rätt nyponpulver

Här är de viktigaste punkterna att tänka på innan du köper nyponpulver:

 • Typ av nypon: Innehållet i nyponpulvren kan komma från olika sorters nypon. Strandnypon är en typ, nypon från bergen i Chile en annan. Huruvida det är vilda nypon som ingår i pulvret, eller extrakten, kan också spela roll för kvaliteten. Vilda nypon har oftast högre näringstäthet än andra nypon.
 • Pris: Priset du betalar för tillskottet ska motsvara vilken kvalitet och vilket resultat du får när du använder det. Prisvärdheten är alltså viktig att försöka avgöra. Titta på sådant som pris per kapsel och mängden nyponextrakt i kapslarna. En produkt med större mängd nyponpulver till ett lägre pris behöver inte innebära att kvaliteten är sämre.
 • Innehåll: Nyponpulver kommer i olika stora förpackningar och själva pulvret kan vara olika koncentrerat. Om du är ute efter nypontillskott för att lindra till exempel artros rekommenderar vi att du kontrollerar innehållet noga. Här kan det krävas högre koncentrationer för att få en önskvärd effekt.
 • Ekologisk produkt: Det finns både ekologiska och oekologiska nyponpulver. De ekologiska är sällan dyrare så det finns egentligen ingen anledning att inte välja ett ekologiskt.
strandnypon

Vad är nyponpulver bra för?

Nyponpulver är extraktet av nyponfrukten. Frukten kommer från den klättrande vildrosarten som bland annat kallas för stenros, törnros eller hundros (Rosa Canina). Frukten och ibland även fröna av stenrosen är antingen malda till pulver eller används till te. Rosen växer naturligt och används i flera delar av världen.

Färgen hos frukterna är vanligtvis röda eller orangea. Frukten förekommer i början av sommaren och har en mognad under hela säsongen fram till hösten. Nypon har en lång historia för användning i traditionell medicin och börjar bli allt mer populär idag som kosttillskott.

Nyponpulver har flera hälsofördelar, framförallt genom att det är rikt på vitaminer och antioxidanter.

Nedan följer de främsta fördelarna med nyponpulver:

 • vitaminVitaminrik – Nyponfrukten är full av vitaminer, främst C men även D, E och A. De är så pass rika på vitamin C att ett enda nypon täcker upp hela dagens behov. Vitamin C är en essentiell vitamin som kroppen inte själv kan producera, därför behöver du se till att du får i dig tillräckligt genom kosten, året om. Du bör få i dig 75-90 mg vitamin C per dag.
 • antioxidantAntioxidanter – Nypon är som sagt rika på antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppen mot  fria radikaler. Fria radikaler behöver kroppen för energitransporten i våra celler, men en okontrollerad process kan vara skadlig och därför behövs antioxidanter.
 • SmärtaReumatism och ledsmärta – Nyponpulver kan med fördel användas vid ledsmärta och sjukdomar som reumatism eller artros. Det har nämligen immunosuppressiva effekter som lindrar ledsjukdomar. Ledsjukdomar kan ibland vara orsakade, eller snarare påskyndade, av kroppens egna immunförsvar.
 • viktViktnedgång – forskning tyder på att nyponpulver har en påskyndande effekt på fettmetabolismen. Nypon innehåller nämligen en särskild antioxidant som har fettförbrännande egenskaper. Dagligt intag av nyponpulver kan därför vara ett bra tillskott för dig som försöker gå ner i vikt.
 • kolesterolKolesterol - Regelbundet intag av nyponextrakt har kopplats till sänkta kolesterolnivåer. I studier har en sänkning av kolesterolet med fem procent uppmäts. En sådan betydande minskning innebär lägre risk för hjärtsjukdomar med upp till 17 procent.
 • hälsaBra för allmänhälsan - Nyponpulver har många andra positiva hälsoeffekter, bland annat bra för nervsystemet, immunförsvaret, hjälper till mot huvudvärk och urinvägsinfektion samt har en bra effekt på torr och känslig hud. Nypon är också rikt på järn vilket gör att nyponpulver kan användas vid menstruation då järnbrist är vanligt.

Är nyponpulver bra för lederna och mot artros?

Att äta mycket nypon och nyponskal är bra för leder och mot problem som artros. Faktum är att nyponpulver är lika effektivt som nypon i det avseendet.

Nyponpulver kan lindra ledsmärta genom dess immunosuppressiva effekter. Immunsystemet kan bidra till reumatiska sjukdomar. En inflammatorisk cytokin som heter Interleukin 1-Beta (IL-1β) orsakar broskceller att producera proteiner som smälter och sönderdelar sig i vävnad.

I måttlig utveckling uppmuntrar denna process cellomsättning, men i överkant bidrar denna process till långsiktig gemensam vävnadsnedbrytning. Det leder till att du får problem med lederna.

Källa: Healthline

Dosering

I många studier används mellan 500 och 750 mg per dag. Men i de flesta tillskott är doseringen högre, mellan 2 och 5 g per dag. I regel är det bäst att följa doseringen som står på förpackningen. Men även mindre doser bidrar till vitamin C-balansen. Doser på så mycket som 40 g per dag har inte visat sig ha några allvarliga biverkningar, mer än att man kan få lite problem med magen.

Ett enkelt tips för att inta nyponpulver är att strö lite över maten, eller bara lösa upp lite i ett glas vatten.

Att äta nyponpulver utan något tillbehör kan bli både torrt och tråkigt. Istället kan man blanda ner det tillsammans med något annat. Ett bra tips är såklart att ditt tillbehör också är nyttigt.

 • Till dina frukostflingor eller gröten - Att strö över en eller två teskedar nyponpulver över din müsli eller gröt är en bra idé som är både god och nyttig.
 • Tillsammans med glassen - Ja du läste rätt! Att strö över ett tunt lager över din glass kan till och med förbättra smakupplevelsen. Se dock till att inte strö över för mycket då det kan förstöra både din glassupplevelse och bli svårt att svälja/äta.
 • I din smoothie - Att blanda ner en matsked nyponpulver i din smoothie är förmodligen det enklaste sättet att få i sig nyponpulvret. Använd pulvret både i den goda efterättssmoothien och den gröna hälsosmoothien.
 • Som en hälsoshot - Om du snabbt vill få i dig pulvret så är det enklast att värma upp lite vatten, ett halvt glas brukar vara lagom, och tillsätta en rågad matsked nyponpulver samt lite citronjuice. Honung, ingefära och ofiltrerad äppelcidervinäger kan med fördel också tillsättas för att få en riktigt hälsobomb!

Källa: Examine

Finns det några biverkningar av nyponpulver?

Nyponpulver är ansett som ett mycket säkert kosttillskott. Håller man sig bara till doseringsanvisningarna är risken för biverkingar mycket liten.

I sällsynta fall har vissa biverkningar rapporterats:

 • Diarré
 • Trötthet
 • Huvudvärk
 • Halsbränna
 • Yrsel och kräkningar
 • Ont i magen

Nyponpulver kan även öka risken för att drabbas av vissa typer av njurstenar. Och överdosering kan leda till farliga blodproppar.

Var försiktig med att använda nyponpulver när du är gravid eller ammar. Det finns ingen forskning på området som visar om det är farligt eller inte.

Personer som lider av visas sjukdomar bör även akta sig för nyponpulver. Det gäller personer med:

 • Hemokromatos
 • Sicklecellanemi
 • Sideroblastisk anemi
 • Thalassemi

Källa: WebMD

vanliga frågor om Nyponpulver

FAQ: Vanliga frågor om nyponpulver

Vad innehåller nyponpulver?

Nyponpulver ska innehålla 100 % nypon. Nypon i sig innehåller mängder av vitaminer och antioxidanter, främst vitamin C men även A och B samt magnesium, betakaroten och järn.

Hur äter man nyponpulver?

Du kan äta nyponpulver på många olika sätt. Antingen strör du det över maten, gröten, yoghurten eller så blandar du det i valfri, gärna söt dryck. Pulvret i sig är torrt men smakar inte särskilt mycket. Det är ett lätt tillskott att få i sig.

Är nyponpulver eller nyponkapslar bäst?

Det är helt och hållet en smaksak. Upptaget är lika bra oavsett vad du väljer. Om du har svårt för smaken så är kapslar bättre men om du inte tycker om att ta kapslar så fungerar pulver utmärkt.

Kan djur äta nyponpulver?

Nyponpulvret goda effekt på stela leder har visat sig särskilt bra till hundar och hästar med ledproblem som artros eller reumatism.

Är nyponpulver antiinflammatoriskt?

Ja, nyponpulver är antiinflammatoriskt. Det innehåller höga halter av vitamin C och A, samt flavonoider och karotenoider som har antiinflammatoriska egenskaper. Det kan hjälpa till att lindra inflammation i kroppen och kan därför användas för att lindra symptom på olika hudsjukdomar som akne och eksem, samt ledvärk och reumatiska besvär. Det kan också hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och förebygga åldersrelaterade hudproblem.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat?

Hur lång tid det tar innan du ser något resultat varierar beroende på vad du använder nyponpulvret för, och på din kropps unika egenskaper. Men generellt sett är det vanligt att man kan se resultat efter ett par veckor upp till ett par månader av regelbunden användning. Det är viktigt att vara konsekvent och använda produkten regelbundet för att se resultat.

Vilka sorts nypon är bäst?

Det finns flera olika sorter av nypon, men det vanligaste som används för att göra nyponpulver är Rosa canina, även känd som stenros. Det är en vildväxande buske som växer i Europa, Nordamerika och Asien. Den är känd för att innehålla höga halter av vitamin C, A, E och K, samt flavonoider och karotenoider.

Strandnypon, även kallad Rosa rugosa är en annan sorts nypon som också används för att göra nyponpulver. Den växer vanligtvis vid kusten och är känd för sina höga halter av antiinflammatoriska ämnen. 

Det viktigaste är inte vilken sorts nypon pulvret är gjort av, utan att det håller en hög kvalitet och att nyponen har odlats och skördats på ett hållbart sätt. Både canina och rugosa är bra val för att ta del av nyponets hälsofördelar.

Kan jag kombinera nyponpulver med andra tillskott för att förbättra effekten?

Ja, nyponpulver kan kombineras med andra tillskott för att förbättra dess effekt och dra nytta av ytterligare hälsofördelar. Nyponpulver är rikt på vitamin C, antioxidanter och bioaktiva föreningar som kan hjälpa till att stödja immunsystemet, minska inflammation och främja hudhälsa. Här är några kosttillskott som kan kombineras med nyponpulver för att förbättra dessa effekter:

 1. Vitamin C: Nyponpulver är en naturlig källa till vitamin C, men du kan kombinera det med ett vitamin C-tillskott för att öka ditt dagliga intag och stärka immunförsvaret, skydda kroppen mot fria radikaler och främja kollagenproduktionen för hudhälsa.

 2. Kollagen: Kombinationen av nyponpulver och kollagen kan förbättra hudhälsa, stödja ledhälsa och minska tecken på åldrande. Nyponpulver kan hjälpa till att främja kollagenproduktionen, medan kollagentillskott tillhandahåller byggstenarna för kollagen.

 3. Omega-3: Omega-3 fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och stöder hjärt- och kärlhälsa. Kombinationen av nyponpulver och omega-3 kan förbättra ledhälsa, minska inflammation och stödja hjärt- och kärlsystemet.

 4. Glukosamin och kondroitin: Glukosamin och kondroitin är två tillskott som används för att stödja ledhälsa och minska ledvärk. Kombinationen av nyponpulver, glukosamin och kondroitin kan ge ytterligare ledstöd och hjälpa till att lindra inflammation och smärta.

 5. Antioxidanter: Nyponpulver har antioxidativa egenskaper, men du kan kombinera det med andra antioxidanttillskott som grönt te-extrakt, resveratrol eller curcumin för att öka skyddet mot oxidativ stress och främja allmän hälsa.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott. 

Vilket nyponpulver är bäst?

Det bästa nyponpulvret i vårt test är WellAware Nyponpulver Finmalet. Det är ett grovmalt nyponpulver från 98 % nyponskal och 2 % nyponkärnor. Frukten som har använts i pulvret är strandnypon.

I tillverkningsprocessen använder man sig av ugnstorkning vilket är optimalt för att bevara C-vitamin i nyponpulvret. Förutom att det är bra näringsmässigt smakar det riktigt gott också. Precis lagom sött och de något större bitarna framhäver nyponsmaken perfekt.

nyponpulver test

Så gjorde vi testet

Vi började med att undersöka vilka nyponpulver som fanns ute på marknaden och som man enkelt kunde beställa hem. Efter en snabb utvärdering valde vi ut 18 av de vi trodde mest på. Efter att vi fått hem dessa nyponpulver bedömde och testade vi dem på följande kriterier:

 • Smak: Är nyponpulvret gott? Löser det sig enkelt eller bildas klumpar?
 • Innehåll: Hur mycket nypon och C-vitamin innehåller nyponpulvret? Hur ser övriga innehållet ut?
 • Pris: Hur mycket kostar nyponpulvret? Känns det prisvärt?
 • Kundbetyg: Har nyponpulvret fått bra omdömen från tidigare användare?
 • Tillverkning: Är nyponpulvret ekologiskt? Vilken miljöpåverkan har det?

De 5 som fick högst totalbetyg inom respektive kategori de hamnat i har vi valt att presentera i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu