Bästa Matchapulvret 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Matchapulver ger många fördelar – men vilket är bäst i test? Här är svaren.
Matchapulver - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Mother Earth Matcha EKO Mother Earth Matcha EKO
Pris
154 kr
Till butik
betyg 4,5 Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,4 RawPowder Matcha Supreme RawPowder Matcha Supreme
Pris
209 kr
Till butik
betyg 4,4 Terranova Matcha Green Tea Terranova Matcha Green Tea
Pris
225 kr
Till butik
betyg 3,9 Pukka Supreme Matcha Green Pukka Supreme Matcha Green
Pris
45 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Matchapulver är en finmald, högkvalitativ grön tevariant som har sitt ursprung i Japan, där det har en lång historia och är en viktig del av den traditionella teceremonin. Tillverkningsprocessen för matcha skiljer sig från andra gröna teer, då teplantorna täcks med skuggnät några veckor innan skörden för att öka klorofyllnivåerna och ge bladen en djupgrön färg. Bladen, kallade "tencha", ångas sedan, torkas och avlägsnas från stjälkar och bladnerver innan de malas till det fina, ljusgröna pulver som utgör matcha.

Matchapulver är känt för sina många hälsofördelar, främst tack vare dess höga halter av antioxidanter, katekiner och L-teanin. Dessa näringsämnen har visat sig bidra till förbättrad kognitiv funktion, ökad ämnesomsättning, bättre hjärthälsa och allmänt välbefinnande. På grund av dess unika smak och näringsprofil har matchapulver blivit mycket populärt inom mat- och dryckesindustrin, där det används som ingrediens i allt från te, smoothies och latte till bakverk och desserter.

Vi beställde hem och testade 15 olika produkter. Läs vidare och ta reda på vilka 5 pulver vi tyckte bäst om samt varför vi ansåg Mother Earth Matcha EKO vara det bästa matchapulvret. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa matchapulvren 2024

 1. Mother Earth Matcha EKO Bäst i test: 4,7/5
 2. weightworld Ekologiskt Matcha Tepulver Bästa billiga: 4,5/5
 3. RawPowder Matcha Supreme Godast: 4,4/5
 4. Terranova Matcha Green Tea Bästa kapslar: 4,4/5
 5. Pukka Supreme Matcha Green Bästa teblandning: 3,9/5
 1. 1. Bäst i test: Mother Earth Matcha EKO

  Ekologiskt matchapulver av hög kvalitet med jämn och fin smak.
  4,7
  Inneåhåll
  4,9/5
  Smak
  4,6/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 100 g
  • Ekologiskt: Ja
  • Ursprung: Japan
  • Kilopris: 1540 kr

  Mother Earth Matcha EKO är ett ekologiskt matchapulver av premiumkvalité, vilket ger det höga poäng i kategorierna för innehåll och kvalitet. Pulvret är fritt från tillsatser och socker, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ för den som letar efter ett naturligt tillskott. Ursprunget och tillverkningen av pulvret är inte specificerade, men det är tydligt att det är en produkt av hög kvalitet. Produkten har även en energiinnehåll på 302 kcal per 100 g och innehåller 5 g fett, 31 g kolhydrater och 6 g fiber. Detta gör att det ger en god mängd energi utan att innehålla onödiga sockerarter.

  Smaken och doften av Mother Earth Matcha EKO är ännu en stark punkt för produkten. Matcha har en distinkt smak som kan vara bitter, men många recensioner nämner att denna produkt har en behaglig smak. Pulvret går dessutom fint och lätt att blanda med vätska. Användarvänligheten för produkten är också vara bra. Pulvret användas i både varma och kalla drycker, vilket ger det en mångsidighet som uppskattas av användare.

  Slutligen är priset för Mother Earth Matcha EKO rimligt givet dess kvalitet och mängd. Det kostar 149 kr för 100 g, vilket är konkurrenskraftigt jämfört med andra matchapulver på marknaden. Det finns ingen information om paketerbjudanden eller rabatter, men priset i sig är ändå rimligt. Sammantaget är Mother Earth Matcha EKO en utmärkt produkt för den som letar efter ett högkvalitativt, ekologiskt matchapulver till ett bra pris.

  Fördelar

  • Ekologisk och ren matcha
  • Helt utan tillsatser
  • Raw och vegansk

  Nackdelar

  • Finns bara i 100 g förpackning
  Produkten finns att köpa här:
  154 kr
  154 kr
 2. 2. Bästa billiga: Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver

  Marknadens mest prisvärda matchapulver som också är ekologiskt
  4,5
  Inneåhåll
  4,5/5
  Smak
  4,3/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Storlek: 100 g
  • Ekologiskt: Ja
  • Ursprung: Japan
  • Kilopris: 1590 kr

  Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver är ett högkvalitativt matchapulver som erbjuder en rik källa till koffein, antioxidanter och aminosyror. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för dem som söker en naturlig energikick och vill ge sitt immunförsvar en boost. Pulvret är tillverkat av 100 % ekologisk japansk matcha, vilket indikerar hög kvalitet och autenticitet. Dessutom, med tanke på dess näringsvärde och mångsidighet i användning, är priset på 159 kr rimligt och konkurrenskraftigt jämfört med andra matchapulver på marknaden.

  Smaken av Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver är behaglig och dess doft är frisk, vilket bidrar till en upplyftande teupplevelse. Matchapulvrets utseende är också mycket tilltalande med sin levande gröna färg, vilket indikerar en hög koncentration av klorofyll. Pulvret löser sig lätt i vatten utan att bli klumpigt, vilket gör det lätt att använda i både varma och kalla drycker.

  Produkten kommer i pulverform vilket gör den mycket mångsidig. Den kan användas för att göra kalla matcha-drycker, varmt matcha-te eller latte, eller tillsättas i juicer eller smoothies. Detta ger användaren friheten att experimentera och införliva matcha i olika recept och drycker enligt eget tycke. Det enda som kan förbättras är att inkludera en skopa eller doseringsanvisningar för att underlätta mätning av rätt mängd. Sammanfattningsvis är Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt, mångsidigt och prisvärt matchapulver.

  Fördelar

  • Ekologiskt och högkvalitativt matchapulver
  • Innehåller höga halter av L-theanin, EGCG och koffein för energi och immunförsvar
  • Passar bra till matcha latte, smoothies och bakverk

  Nackdelar

  • Endast en förpackningsstorlek på 100 g
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 3. 3. Godast: RawPowder Matcha Supreme

  Ekologiskt finmalt matcha med bästa kvalitet och en fyllig smak för både te och latte
  4,4
  Inneåhåll
  4,1/5
  Smak
  4,7/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 100 g
  • Ekologiskt: Ja
  • Ursprung: Japan
  • Kilopris: 2090 kr

  RawPowder Matcha Supreme är ett ekologiskt matchapulver med ursprung i Japan, vilket redan indikerar en hög kvalitet och autenticitet. Pulvret framställs genom att gröna teblad mals ner till ett fint pulver, vilket bibehåller mer av teets näringsämnen än vid tillverkning av svart te. Näringsinnehållet är imponerande med höga halter av antioxidanter och en rik profil av fleromättade fettsyror. Detta matchapulver är också certifierat ekologiskt vilket är ett stort plus.

  Smaken beskrivs som fyllig och intensiv, vilket är typiskt för matcha. Detta matchapulver löser sig lätt i vatten utan att bilda klumpar, vilket gör det lätt att använda för att göra varma drycker som matchate och matchalatte. Det kan även användas som en ingrediens i bakverk och andra maträtter. Doseringen är enkel med en rekommenderad mängd på 1-2 teskedar per dag, vilket gör det lätt att integrera i din dagliga rutin.

  Priset på 209 kr för 100 gram kan tyckas högt jämfört med andra produkter på marknaden, men med tanke på den höga kvaliteten och näringsprofilen anser vi att det är värt kostnaden. Produktens popularitet stöds även av positiva recensioner från kunder, vilket ger ytterligare förtroende för produkten. Sammantaget ger vi RawPowder Matcha Supreme ett betyg på 4,4 av 5 och rekommenderar det till alla som söker ett högkvalitativt, näringsrikt och lättanvänt matchapulver.

  Fördelar

  • Ekologiskt grönt tepulver från Japan
  • Naturligt näringsrikt, inga tillsatser
  • Fyllig och intensiv smak som passar bra i olika varma drycker

  Nackdelar

  • Högt kilopris
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
  209 kr
 4. 4. Bästa kapslar: Terranova Matcha Green Tea

  Matchapulver av hög kvalitet i lättsvalda kapslar
  4,4
  Inneåhåll
  4,6/5
  Smak
  4,7/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 50 kapslar
  • Ekologiskt: Nej
  • Ursprung: Kina
  • Kilopris: 11250 kr

  Terranova Matcha Green Tea är ett vegetabiliskt kosttillskott som innehåller 100% Grade AAA Matcha. Denna högkvalitativa matcha har varsamt torkats och kapslarna innehåller 400 mg matcha (Camellia sinensis), vilket ger en stark dos av denna hälsobefrämjande dryck. Produkten är fri från onödiga fyllnadsmedel, bindemedel, färgämnen och gelatin, vilket innebär att du endast får ren matcha i varje kapsel. Priset ligger på 225 kr, vilket kan tyckas vara lite högt jämfört med andra matchapulver på marknaden, men med tanke på dess höga kvalitet och rena innehåll är det definitivt värt det.

  En av de stora fördelarna med Terranova Matcha Green Tea är dess användarvänlighet. Istället för att behöva mäta upp och blanda pulvret med vatten, kan du enkelt ta en till tre kapslar per dag tillsammans med måltid. Detta gör det lätt att få i sig den rekommenderade dosen av matcha utan att behöva oroa sig för att klumpar bildas eller att pulvret inte blandas ordentligt. Dessutom är förpackningen kompakt och lätt att bära med sig, vilket gör det möjligt att njuta av matcha var som helst och när som helst.

  När det gäller smak och doft kan det vara svårt att bedöma eftersom produkten tas i kapsel-form. Men med tanke på att produkten innehåller högkvalitativ matcha, kan man anta att smaken och doften skulle vara behaglig om den konsumeras som en dryck. Dessutom innehåller matchan naturligt flera mineraler och aminosyror och har mindre koffein än vanligt svart te, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som vill ha en uppiggande men ändå lugnande dryck. Sammantaget får Terranova Matcha Green Tea 4,4 av 5 i vårt betyg för dess höga kvalitet, rena innehåll och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Smidig förpackning med kapslar som är lätta att ta med sig
  • Vegetabiliska kapslar passar för vegetarianer och veganer
  • Fritt från fyllnadsmedel och onödiga tillsatser

  Nackdelar

  • Inte ekologiskt
  • Högt pris jämfört med matchapulvren
  • Endast 50 kapslar per förpackning
  Produkten finns att köpa här:
  225 kr
  225 kr
 5. 5. Bästa teblandning: Pukka Supreme Matcha Green

  Fairtrade-certifierad smakrik mix av matcha och grönt te med ekologiskt ursprung
  3,9
  Inneåhåll
  4,0/5
  Smak
  4,1/5
  Pris
  3,5/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 20 påsar
  • Ekologiskt: Ja
  • Ursprung: Japan
  • Kilopris: 1500 kr

  Pukka Supreme Matcha Green skiljer sig från mängden genom sin unika blandning av matcha och tre olika sorters grönt te. Den härliga sammetslena smaken och fylligheten gör detta till en upplevelse utöver det vanliga. Det är inte bara smaken som imponerar, utan även innehållet. Med högkvalitativt matchapulver och ekologiska gröna teblad, får du en kraftfull boost av antioxidanter. Ursprunget är tydligt markerat och produkten är både ekologisk och Fair For Life certifierad, vilket ger ett starkt intryck av kvalitet.

  Teets utseende, doft och smak är mycket tilltalande. Matchapulvret löser sig lätt i vatten utan att klumpa sig, vilket möjliggör enkel användning. Pulvret är jämnt och fint, vilket bidrar till den höga kvaliteten på produkten. Detta kombineras med en behaglig doft och smak som gör varje kopp till en njutning. Pukka Supreme Matcha Green levereras i tepåsar, vilket gör det lätt att dosera och använda, oavsett om du är hemma eller på språng.

  Priset för Pukka Supreme Matcha Green är mycket överkomligt, särskilt med tanke på den höga kvaliteten och de ekologiska ingredienserna. Med 20 tepåsar i varje förpackning får du mycket för pengarna. Även om det finns dyrare alternativ på marknaden, erbjuder Pukka Supreme Matcha Green ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget får Pukka Supreme Matcha Green ett högt betyg på 3,9 av 5, vilket gör det till ett utmärkt val för alla teälskare som vill njuta av fördelarna med matcha.

  Fördelar

  • Ekologiskt och Fairtrade-märkt te
  • Gott matcha-te med flera sorters grönt te
  • Perfekt för en lugn stund

  Nackdelar

  • Endast 20 tepåsar per förpackning
  Produkten finns att köpa här:
  45 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Matchapulver Storlek Ekologiskt Ursprung Kilopris Totalbetyg Pris
Mother Earth Matcha EKO 100 g Ja Japan 1540 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
154 kr
Weight World Ekologiskt Matcha grönt tepulver 100 g Ja Japan 1590 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
RawPowder Matcha Supreme 100 g Ja Japan 2090 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
209 kr
Terranova Matcha Green Tea 50 kapslar Nej Kina 11250 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
225 kr
Pukka Supreme Matcha Green 20 påsar Ja Japan 1500 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
45 kr
viktiga faktorer för att välja rätt matchapulver

Hur man väljer rätt matchapulver

Det finns många olika sorters matchapulver på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa för dig. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du köper matchapulver:

Kvalitet och ursprung

Det är viktigt att köpa matchapulver som är gjort av högkvalitativa matchablad. Dessa blad bör vara plockade från växter som har odlats i ett bra klimat och i en bra jord. Japan är ett vanligt område för matchaproduktion, men det finns också bra alternativ från andra delar av världen. Det är också viktigt att se efter matchapulver som är certifierade som organiska och icke-GMO.

Tillverkning

Det är viktigt att köpa matchapulver som har odlats och bearbetats på ett hållbart sätt. Detta innebär att bladen ska ha odlats utan användning av skadliga kemikalier och att pulvret ska ha bearbetats med minimal användning av kemikalier. Det är också viktigt att se till att pulvret har bearbetats med minimal användning av värme för att bevara näringsinnehållet.

Typ av matcha

Det finns olika grader av matchapulver, inklusive ceremoniell, premium och kulinarisk. Ceremoniell matcha är det högsta kvalitetspulver som används i traditionella japanska teceremonier. Premium matcha är också högkvalitativt, men kan användas för både ceremoniella och kulinariska syften. Kulinarisk matcha är den billigaste typen och används främst för matlagning och bakning.

Färg och utseende

Färg och utseende är viktiga faktorer att tänka på när man köper matchapulver. Ett högkvalitativt matchapulver ska vara mörkgrönt och jämnt fint. Detta är ett tecken på att bladen har plockats och bearbetats på rätt sätt, och att pulvret är färskt och fullt av näring. Undvik pulver som är gult eller har klumpar, eftersom det kan vara ett tecken på dålig kvalitet och innebär att pulvret har varit lagrat för länge eller har bearbetats med för hög värme. En annan sak att kolla är om pulvret är jämnt och fint. Det indikerar att det är ett pulver av hög kvalité.

Lukt och smak

Lukt och smak är också viktiga faktorer att tänka på när man köper matchapulver. Ett högkvalitativt matchapulver ska ha en stark, frisk arom och en komplex, balanserad smak. Aromen ska vara frisk och svalkande, och smaken ska vara mjuk och jämn. Det ska inte vara för bittert eller för sött. En lite vegetabilisk smak är normalt och är ett tecken på att pulvret är gjort av högkvalitativa blad. En stark lukt av jord eller fuktighet kan vara ett tecken på att pulvret har lagrats under dåliga förhållanden och ska undvikas.

Näringsinnehåll

Tänk på att matchapulver är rikt på antioxidanter och teanin, och kan också innehålla en hög mängd koffein. Var säker på att du är medveten om eventuella näringsämnen som du behöver undvika, och använd pulvret i enlighet med rekommenderad dosering. Det är också bra att leta efter ett matchapulver som har certifierats av tredje part för att bekräfta näringsinnehåll och kvalitet.

Kostnad

Kostnad är en viktig faktor att tänka på när man köper matchapulver, men det är viktigt att notera att pris inte alltid är ett bra mått på kvalitet. Det är viktigt att jämföra priser mellan olika märken och alternativ, men tänk också på andra faktorer såsom kvaliteten på matchabladen, odlings- och bearbetningsmetoder, graderingen av pulvret och kundrecensioner. Det kan vara lockande att köpa det billigaste alternativet, men det kan innebära att man får ett pulver av lägre kvalitet med mindre näringsinnehåll. Det är därför viktigt att tänka på kostnad i förhållande till de övriga faktorerna för att hitta det mest prisvärda alternativet.

Kundrecensioner

Kundrecensioner är ett bra verktyg för att få en bättre uppfattning om ett matchapulvers kvalitet och prestanda. Det är viktigt att läsa recensioner från olika källor, inklusive från onlinebutiker, matbloggare och teentusiaster. Dessa recensioner kan ge en idé om smak, aroma, färg, kvalitet och användbarhet av pulvret. Det är också bra att titta på betyg och omdömen från oberoende källor för att få en mer rättvis bild av pulvrets kvalitet. Det är dock viktigt att notera att kundrecensioner inte alltid är objektiva och kan vara påverkade av personliga preferenser. Det är därför viktigt att titta på ett brett urval av recensioner för att få en mer rättvis bild av pulvret.

glad tjej som gatt ner i vikt

Hälsofördelar med matcha

Matcha används vanligen för dess höga nivåer av antioxidanter, som hjälp vid viktminskning och för att förbättra hjärnfunktion och koncentration och för dess unika smak och användningsområden i matlagning. Dessutom kan matcha vara ett bra alternativ för de som vill minska sitt koffeinintag eftersom det innehåller mindre koffein än kaffe.

Höga nivåer av antioxidanter

Matcha innehåller höga nivåer av antioxidanter, upp till 3 gånger mer än vanligt grönt te. Dessa antioxidanter hjälper till att skydda kroppen från skador orsakade av fria radikaler, vilket kan leda till kroniska sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdom. En av de viktigaste antioxidanterna i matcha är EGCg (epigallocatechin gallat) som även har visat sig ha vissa cancerbekämpande egenskaper. Andra bra kosttillskott med antioxidanter är resveratrol och astaxantin

Ökar metabolismen och hjälper till viktminskning

Matcha har visat sig öka kroppens förmåga att bränna fett och kalorier, vilket såklart hjälper till vid viktminskning. En studie visade att personer som drack matcha regelbundet hade högre fettförbränning jämfört med dem som inte gjorde det. För dig som fokuserar på att gå ner i vikt finns dock bättre alternativ såsom aptitdämpande tillskott eller andra former av bantningspiller

Förbättrar hjärnfunktion och koncentration

Matcha kan förbättra hjärnfunktionen och koncentrationen genom att öka nivåerna av neurotransmittorn dopamin, som spelar en viktig roll när det kommer till uppmärksamhet och minne. En studie visade att personer som drack matcha regelbundet hade bättre arbetsminne och koncentration jämfört med dem som inte gjorde det. Tänk på att det finns specifikt framtagna kosttillskott för hjärnan för dig som vill testa det. 

Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och cancer

Katechiner, en typ av antioxidant som finns i matcha, kan hjälpa till att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar genom att förbättra kolesterolnivåerna och minska blodtrycket. Matcha kan också hjälpa till att minska risken för cancer genom att bromsa tillväxten av cancerceller och främja celldöd. 

Sänker blodsockernivåerna

Katechinerna i matcha har visat sig hjälpa till att förbättra insulinkänsligheten, vilket kan hjälpa kroppen att sänka blodsockernivåerna. En studie visade att personer med typ 2 diabetes som drack matcha regelbundet hade lägre blodsocker jämfört med dem som inte gjorde det. En blodsockermätare hjälper dig att enkelt hålla koll på dina blodsockernivåer. 

Källa: Healthline

Sammanfattningsvis erbjuder matcha en mängd hälsofördelar, från att öka din metabolism och hjälpa till viktminskning, till att öka koncentrationen och sänka blodsockernivåerna. Oavsett om du dricker det för dess unika smak eller för dess hälsofördelar, kan matcha vara ett bra tillskott till din dagliga rutin.

.
vanliga frågor om Matchapulver

FAQ: Vanliga frågor om matchapulver

Hur är matcha annorlunda jämfört med grönt te?

Matcha är gjort av hela bladet från Camellia sinensis-växten, medan grönt te endast görs från bladen. Dessutom används matcha vanligtvis i pulverform och vispas med vatten, medan grönt te görs med lösa blad som bryggs i hett vatten.

Hur mycket koffein finns det i matcha?

Matcha innehåller vanligtvis ungefär 35 mg koffein per 1/2 tesked. Det är lite drygt en tredjedel jämfört med ungefär 95 mg i en kopp kaffe.

Hur gör man en kopp matcha te?

För att göra en traditionell kopp matcha, behöver man matchapulver, en skål, en visp och hett vatten. Börja med att sikta pulvret i skålen och tillsätt sedan hett vatten. Använd vispen för att vispa pulvret och vattnet tillsammans tills det löser sig och blir skummigt.

Är matcha säkert att äta?

I allmänhet är matcha säkert att äta. Men det är viktigt att notera att vissa personer kan vara allergiska mot Camellia sinensis-växten som används för att göra matcha. I vissa fall kan matcha interagera med vissa mediciner, så det är alltid bäst att rådfråga en läkare innan man äter det.

Kan man använda matcha pulver för att göra annat än te?

Ja, matcha pulver kan användas för att göra en mängd olika saker, som att färga och ge smak till maträtter, såsom desserter, smoothies och bröd. Det kan också användas i kosmetika och hudvårdsprodukter på grund av dess antioxidantegenskaper. Det kan även användas som ingrediens i drycker som latte och smoothie eller används som smaksättning i till exempel yoghurt och müsli.

Kan man överdosera matcha?

Överdosering av matcha pulver är mycket ovanligt, men det är möjligt att få en överdos av koffein om man konsumerar för mycket. Symtom på koffeinöverdos inkluderar sömnlöshet, irritabilitet, hjärtklappning och huvudvärk. Det är därför viktigt att följa anvisningarna på förpackningen och inte överskrida rekommenderad dos.

Kan man kombinera matcha med andra kosttillskott för bättre effekt?

Ja, matchapulver kan kombineras med andra kosttillskott för att förbättra dess effekt och dra nytta av ytterligare hälsofördelar. Matcha är ett grönt te-extrakt som är rikt på antioxidanter, katekiner och L-theanin och används för att öka energi, främja viktkontroll och stödja mental fokus och avkoppling. Här är några tillskott som kan kombineras med matchapulver för att förbättra dessa effekter:

 1. L-theanin: L-theanin är en aminosyra som finns i grönt te och har en avslappnande effekt. Kombinationen av matcha och extra L-theanin kan förstärka den avslappnande effekten och förbättra mental fokus och koncentration.

 2. Vitamin C: Vitamin C är en kraftfull antioxidant som stöder immunförsvaret och hjälper till att skydda kroppen mot skador från fria radikaler. Kombinationen av matcha och vitamin C kan ge en ökad antioxidanteffekt och stärka kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar.

 3. Spirulina: Spirulina är en blågrön alg som är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Kombinationen av matcha och spirulina (eller chlorella för den delen) kan erbjuda ytterligare antioxidanter och näringsämnen för att stödja allmän hälsa och energi.

 4. Koffein: Matcha innehåller en låg mängd koffein som kan hjälpa till att öka energi och mentalt fokus. Om du vill ha ytterligare energi kan du kombinera matcha med ett koffeintillskott, men var försiktig så att du inte konsumerar för mycket koffein och upplever biverkningar som sömnlöshet, hjärtklappning eller ångest.

 5. Fiber: Matcha har en viss mängd fiber, men du kan kombinera det med en fiberkälla som psylliumskal eller glukomannan för att öka fiberintaget och stödja matsmältningen och viktkontroll.

 6. Probiotika: Kombinationen av matcha och probiotika kan hjälpa till att främja en hälsosam tarmflora och stödja immunsystemet och matsmältningen.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott. 

matcha gront te pulver test

Så gjorde vi testet

Vi genomförde en noggrann granskning av matchapulver på marknaden för att hitta de mest högkvalitativa och smakrika alternativen. Vi bedömde flera viktiga faktorer för att se till att du får det bästa matchapulvret för dina individuella behov och förväntningar. De 15 produkter vi tyckte verkade bäst vid en första anblick beställde vi hem. Nedan beskrivs våra bedömningspunkter som inkluderar innehåll, kvalitet, smak och doft, användning och pris. Vi hoppas att vår granskning hjälper dig att välja rätt matchapulver och få ut maximalt av dess hälsobefrämjande egenskaper.

Innehåll

 • Vilken typ av matcha innehåller pulvret? Är det enkelt att se i innehållsförteckningen?
 • Vad är näringsvärdet? Innehåller det exempelvis höga halter av antioxidanter?

Kvalitet

 • Vad är ursprunget? Kommer matchan från en specifik region?
 • Är matchan ekologisk och hur är den tillverkad?
 • Finns det några certifieringar som indikerar hög kvalitet?

Smak, doft och utseende

 • Hur smakar matchan? Är smaken och doften behaglig?
 • Ser matchapulvret ut som det ska? Är det jämnt och fint eller finns det klumpar?
 • Löser det sig lätt i vatten eller blir det klumpigt?

Användning

 • Är matchapulvret lätt att dosera? Finns det en skopa eller behöver man använda våg för att mäta upp rätt mängd?
 • Är det lätt att blanda matchapulvret med vatten eller andra vätskor?
 • Finns det några instruktioner för användning?

Pris

 • Hur mycket kostar matchapulvret i förhållande till dess kvalitet och mängd?
 • Finns det några paketerbjudanden eller rabatter som gör det mer prisvärt?
 • Är priset rimligt jämfört med andra matchapulver på marknaden?

Utöver dessa faktorer bedömde vi även externa faktorer som leveranstider och tillgänglighet på marknaden. Genom att granska dessa bedömningspunkter kunde vi hitta de mest pålitliga och högkvalitativa matchapulvren på marknaden. De 5 som fick högst totalbetyg inom respektive kategori har vi recenserat närmare i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu