Bästa Energibars 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Den bästa energibaren ger dig både snabb och nyttig energi.
Energibars - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Helt Ärligt Bra Bränsle Helt Ärligt Bra Bränsle
Pris
25 kr
Till butik
betyg 4,7 Enervit Power Crunchy Enervit Power Crunchy
Pris
29 kr
Till butik
betyg 4,3 Vitargo Endurance Vitargo Endurance
Pris
30 kr
Till butik
betyg 4,1 Dig Chocolate & Walnut Bar 42 g Dig Chocolate & Walnut Bar 42 g
Pris
25 kr
Till butik
betyg 3,9 12 x Maxim Protein Bar 12 x Maxim Protein Bar
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Energibars, dessa små kraftpaket av näring, är utformade för att ge en snabb energiinjektion när du behöver den som mest. De är kompakta, lätta att bära med sig och fullpackade med en optimal blandning av proteiner, kolhydrater och fetter. Med en mängd olika smaker och ingredienser att välja mellan, kan du hitta en energibar som passar just dina kostbehov och smakpreferenser. Från choklad och nötter till frukt och bär, är det en värld av läckra och näringsrika alternativ att utforska.

Men när är det egentligen lämpligt att äta en energibar? De är perfekta för de dagar då du har ett tufft träningspass inplanerat eller när du behöver en extra energikick under en lång arbetsdag. Energibars kan även vara ett bra alternativ för den som reser mycket och behöver en bekväm och mättande snack på språng. Det är också vanligt att äventyrare, vandrare och utomhussportare packar med sig energibars som en del av deras överlevnadsutrustning. I grund och botten kan energibars vara ett effektivt verktyg för alla som behöver snabb och hållbar energi under dagen.

Efter omfattande tester har vi nu hittat en klar vinnare i kategorin bästa energibars: Helt Ärligt Bra Bränsle. Med sin balanserade blandning av proteiner, kolhydrater och naturliga ingredienser, levererar denna bar en kraftfull energiinjektion utan att kompromissa med smaken. Dessutom är den fri från onödiga tillsatser och konstgjorda sötningsmedel, vilket gör den till ett hälsosamt val för den medvetna konsumenten. Så om du letar efter det bästa sättet att få en snabb energiboost, behöver du inte leta längre än Helt Ärligt Bra bränsle.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa energibars 2024

 1. Helt Ärligt Bra Bränsle Energibar Bästa med äggprotein: 4,7/5
 2. Enervit Power Crunchy Sport Bar Bäst för träning: 4,7/5
 3. Vitargo Endurance Bar Snabbast energiupptag: 4,3/5
 4. Dig Chocolate & Walnut Bar 42 g Bästa veganska: 4,1/5
 5. 12 x Maxim Protein Bar Bästa billiga: 3,9/5
 1. 1. Bästa med äggprotein: Helt Ärligt Bra Bränsle

  Nyttig energibar med sötning från honung och protein från ägg
  4,7
  Innehåll
  4,9/5
  Smak
  4,7/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Kalorier: 223 kcal
  • Kolhydrater : 51 %
  • Protein: 15 %
  • Fett: 17 %

  Helt Ärligt Bra Bränsle är en energibar som verkligen lever upp till sitt namn. Den har en välbalanserad sammansättning av kolhydrater, protein och socker, vilket gör den till en utmärkt källa till energi under träning eller andra aktiviteter. Med 53% kolhydrater och 16% protein får du en bra balans mellan snabb och långsam energi som hjälper dig att hålla igång under en längre tid.

  Smaken av blåbär är god och uppfriskande, och chokladöverdraget ger en extra touch av lyx. Det är också bra att det finns möjlighet att välja med eller utan chokladöverdrag, så att man kan anpassa smaken efter sina egna preferenser. Konsistensen är mjuk och lättuggad, vilket gör att det är enkelt att äta under träning utan att behöva avbryta för länge.

  Prisvärdheten är också en stor fördel med Helt Ärligt Bra Bränsle. För priset får du en energibar som har en hög kvalitet och ett bra näringsinnehåll. Dessutom är den glutenfri och innehåller äggprotein av hög kvalitet.

  Sammanfattningsvis är Helt Ärligt Bra Bränsle en fantastisk energibar som verkligen lever upp till sitt namn. Med en välbalanserad sammansättning av kolhydrater och protein, god smak och mjuk konsistens är den en perfekt källa till energi under träning. Dessutom är den prisvärd och innehåller få allergener. Helt Ärligt Bra Bränsle är en värdig vinnare av bäst i test-kategorin för energibars.

  Vi utsåg Helt Ärligt Bra Bränsle till "bästa energibar med äggprotein". En spännande energibar med fullvärdig och lättillgängligt protein. Vi gillar att den är sötat med honung, även om det ger en särpräglad smak.

  Fördelar

  • Naturlig energi
  • 2 smaker
  • Glutenfri

  Nackdelar

  • VIssa har problem med smaken
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
  25 kr
 2. 2. Bäst för träning: Enervit Power Crunchy

  Krispigt god och lättuggad energibar med snabb energi och hög proteinhalt
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Smak
  4,7/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Kalorier: 157 kcal
  • Kolhydrater : 59 %
  • Protein: 19 %
  • Fett: 9 %

  Med denna krispiga energibar med smak av choklad får du snabbt tillbaks energin. Den innehåller bland annat havre, russin och mjölkchoklad. Eftersom denna energibar är både lättuggad och lättsmält fungerar den bra både under och efter träningen. Dessutom är den god och ger en härlig mättnadskänsla. Enervit Power Crunchy Sport Bar är helt glutenfri.

  Denna energibar används av toppatleter inom en mängd grenar. Här hittar vi proffs inom till exempel cykling, löpning och triathlon. Även tennisspelare och längdskidåkare använder Enervit Power Crunchy Sport Bar. Till och med inom ironman är den populär, vilket visar på dess styrka.

  Enervit Power Crunchy Sport Bar innehåller både magnesium och C-vitamin. Magnesium behövs bland annat för att skapa enzymer och för kroppens muskel- och nervfunktioner. C-vitamin är som bekant en viktig antioxidant som behövs för att skydda kroppen och hålla immunförsvaret på topp.

  Enervit Group bedriver egen forskning inom mat och näringstillskott. Det är ett italienskt företag som är specialinriktat på sport och atleter. Enervit har hängt med i över 50 år och har idag mer än 150 anställda, vilket inger ett mycket gott förtroende för de energibars som de marknadsför.

  Enervit Power Crunchy Sport Bar finns även i praktiskt 25-pack.

  Vi har valt Enervit Power Crunchy som bästa "energibar för träning". Vi gillar att den är energität och kombinerar såväl snabba kolhydrater som fullvärdigt protein. Extrapoäng för att havren även blir en fiberkälla.

  Fördelar

  • God smak
  • Energi från bland annat havre
  • Krispig, smakrik och lättuggad

  Nackdelar

  • Innehåller palmolja
  Produkten finns att köpa här:
  29 kr
  29 kr
 3. 3. Snabbast energiupptag: Vitargo Endurance

  Snabbverkande energibar med tillsatt kreatin
  4,3
  Innehåll
  4,5/5
  Smak
  4,1/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Kalorier: 230 kcal
  • Kolhydrater : 68 %
  • Protein: 8 %
  • Fett: 6 %

  Vitargo Performance Bar är en ganska speciell energibar. Den innehåller en patenterad typ av kolhydrat som tas upp snabbare än vanliga kolhydrater. Dessutom innehåller den mycket protein, vilket skyndar på återhämtningen. Det smidiga formatet och smaken av vanilj bidrar till att göra Vitargo Performance Bar till en av våra favoriter.

  I detta kosttillskott finns en patenterad ingrediens som kallas för Vitargo®. Det är en slags kolhydrat som är särskilt framtagen för att ge idrottare en optimal upptagning av kolhydraterna i kroppen. Vitargo® har testats vid Karolinska institutet i Stockholm. Denna kolhydrat tas upp i musklerna 70 procent snabbare jämfört med ”vanliga” kolhydrater. Dessutom passerar Vitargo® magsäcken 80 procent snabbare än vanliga kolhydrater.

  Efter träningen behöver kroppen och musklerna protein för att återhämta sig. En enda energibar från Vitargo innehåller nästan 17 gram protein. Det är nästan som en hel liten måltid. Vassleprotein är en av de absolut bästa typerna av protein. Det är en slags protein som tas upp snabbt av kroppen och bidrar till snabb återhämtning.

  Kombinationen av högkvalitativt protein och snabba kolhydrater gör Vitargo Perfromance Bar till en utmärkt energibar såväl under som efter träningspasset.

  Vitargo Performance Bar finns även som 25-pack.

  Utmärkelsen "bästa energibar för snabbast energiupptag" tilldelades Vitargo Endurance. Med vassle säkerställs fullvärdigt protein, och tack vare tillsatt kreatin får musklerna extra hjälp på vägen. Plus i kanten för att den har en kolhydratsammansättning som är kliniskt bevisat biotillgänglig.

  Fördelar

  • Innehåller koffein och kreatin för ökad energi och uthållighet
  • Testats vid Karolinska Institutet i Stockholm
  • 70% snabbare återinlagring av glykogen i musklerna

  Nackdelar

  • Kan innehålla spår av jordnötter
  Produkten finns att köpa här:
  30 kr
  30 kr
 4. 4. Bästa veganska: Dig Chocolate & Walnut Bar 42 g

  Energibar gjord på 100 % naturliga ingredienser och helt vegansk, ekologisk och glutenfri
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Smak
  4,4/5
  Pris
  3,6/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)
  • Kalorier: 197 kcal
  • Kolhydrater : 40 %
  • Protein: 11 %
  • Fett: 30 %

  Dig Chocolate & Walnut Bar är en välsmakande och mättande vegansk energibar. Med smak av choklad och valnötter får du en god och njutbar upplevelse samtidigt som du tillför kroppen värdefulla näringsämnen. Med en sammansättning av 40% kolhydrater, 11% protein och 30% fett får du en balanserad energikälla som kan hålla dig igång under längre perioder.

  Ett stort plus är att Dig Chocolate & Walnut Bar är lättuggad och smälter nästan i munnen, vilket gör det enkelt att äta även under intensiv träning. Dessutom är den prisvärd, vilket gör den till ett bra alternativ för personer som söker efter en vegansk energikälla till ett rimligt pris.

  Att Dig Chocolate & Walnut Bar innehåller valnötter och cashew ger också en extra näringsboost. Valnötter är en rik källa till omega-3 fettsyror och antioxidanter, medan cashewnötter innehåller viktiga mineraler som magnesium och koppar. Det är alltid bra att ha ett extra näringsinnehåll i en energibar.

  Sammanfattningsvis är Dig Chocolate & Walnut Bar en välsmakande, mättande och prisvärd vegansk energibar. Med en balanserad sammansättning av kolhydrater, protein och fett, tillsammans med näringsrika valnötter och cashewnötter, kan du få en bra energikälla som håller dig igång under träning. Lättuggad och smälter nästan i munnen, Dig Chocolate & Walnut Bar är ett utmärkt alternativ för veganer och andra som söker efter en vegansk energikälla.

  Vi har utsett GET RAW Chocolate & Walnut till "bästa veganska energibaren". Med låg sockerhalt och en fullvärdig proteinkombination ger den långvarig mätthetskänsla. Även om den har ganska långsamma kolhydrater är den en given testfavorit i sin kategori.

  Fördelar

  • Lågt GI
  • Sötad med kokosblomsnektar
  • Vegansk

  Nackdelar

  • Proteinhalten hade gärna fått vara något högre
  Produkten finns att köpa här:
  25 kr
 5. 5. Bästa billiga: 12 x Maxim Protein Bar

  Prisvärd energibar i storpack som kombinerar snabba och långsamma kolhydrater
  3,9
  Innehåll
  3,9/5
  Smak
  3,2/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Kalorier: 220 kcal
  • Kolhydrater : 69 %
  • Protein: 7 %
  • Fett: 10 %

  Med Maxim Energy Bar får du den extra energi du behöver för att prestera optimalt genom hela träningspasset. Den innehåller en blandning av snabba och långsamma kolhydrater. Maxim Energy Bar passar bra såväl före som under träningen eller som ett mellanmål fullt med energi.

  I denna energibar finns både snabba och långsamma kolhydrater. De snabba kolhydraterna ger dig den omedelbara energikick du ibland behöver under träningspasset eller då du tävlar. Tack vare de långsamma kolhydraterna klingar energin inte av på en gång. Istället biter den sig fast och räcker under en längre tid. Troligtvis hela träningspasset ut.

  En bra energibar ger inte bara en energikick, den är god också. Maxim Energy Bar har en lite annorlunda smak än många andra energibars. Här är det smaken av karamell blandat med choklad som gäller. Gillar du karamellsmak är denna energibar ett utmärkt val. Dessutom är den krispig vilket förhöjer smakupplevelsen.

  Maxim Energy Bar finns även som 25-pack.

  Vi kom fram till att Maxim Energy Bar utan tvekan är "bästa billiga energibaren". Den ger mycket energi för pengarna och ger såväl snabb energi som långvarigt tillskott. Extra poäng för god smak och bra konsistens.

  Fördelar

  • Belagd med mjölkchoklad
  • Innehåller havreflak
  • Kombination av snabba och långsamma kolhydrater

  Nackdelar

  • Ej lämplig för jordnötsallergiker
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Energibars Kalorier Kolhydrater Protein Fett Totalbetyg Pris
Helt Ärligt Bra Bränsle Energibar 223 kcal 51 % 15 % 17 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
25 kr
Enervit Power Crunchy Sport Bar 157 kcal 59 % 19 % 9 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
29 kr
Vitargo Endurance Bar 230 kcal 68 % 8 % 6 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
30 kr
Dig Chocolate & Walnut Bar 42 g 197 kcal 40 % 11 % 30 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
25 kr
12 x Maxim Protein Bar 220 kcal 69 % 7 % 10 % Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
299 kr
viktiga faktorer för att välja rätt energibars

Hur man väljer rätt energibars

Det finns ett överflöd av energibars att välja mellan på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är bäst för just dig. Men oroa dig inte, vi har sammanställt en lista med de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja din perfekta energibar. Varje kriterium är lika viktigt och bör tas i beaktande för att säkerställa att du gör det bästa valet för dina individuella behov och mål.

Näringsinnehåll

Det första du bör titta på när du väljer en energibar är näringsinnehållet. En bra energibar bör innehålla en balanserad mix av proteiner, kolhydrater och fetter. Protein hjälper till med muskelreparation och återhämtning efter träning, medan kolhydrater ger snabb energi. Fetter, särskilt de omättade sorterna, ger långvarig energi och håller dig mätt längre. Titta också efter fiberinnehåll, vitaminer och mineraler för extra hälsofördelar. Undvik bars som innehåller stora mängder socker eller konstgjorda sötningsmedel.

Ingredienser

Se till att du läser ingredienslistan noggrant. En bra energibar bör innehålla naturliga ingredienser och vara fri från konstgjorda tillsatser och konserveringsmedel. Försök att hitta bars som är gjorda med hela livsmedel, som nötter, frön, torkad frukt och havre. Dessa ingredienser är inte bara näringsrika, men ger också baren en behaglig textur och smak. Om du har specifika kostbehov, som gluten- eller laktosintolerans, se till att baren du väljer uppfyller dessa krav.

Smak och textur

Även om näringsinnehåll och ingredienser är viktiga, kommer du inte att vilja äta baren om den inte smakar gott. Det finns energibars i alla möjliga smaker, från choklad och vanilj till fruktiga varianter, så det finns något för alla smaklökar. Texturen på baren är också viktig. Vissa föredrar en krämig och mjuk bar, medan andra gillar en mer knaprig och hård textur. Prova dig fram för att hitta en bar med den smak och textur som du tycker bäst om.

Portabilitet

Energibars är avsedda att vara bekväma snacks på språng, så de bör vara lätta att bära med sig. De bör vara förpackade på ett sätt som gör dem lätta att öppna och äta, oavsett om du är på gymmet, i bilen eller ute på en vandring. De ska också kunna förvaras utan att bli dåliga, även om de utsätts för varma eller kalla temperaturer.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Trots att smak är subjektivt, kan recensioner ge dig en bra indikation på om en bar är populär eller inte. Titta särskilt efter recensioner som nämner de faktorer som är viktigast för dig, vare sig det är smak, textur, ingredienser eller näringsinnehåll. Men kom ihåg att ta recensioner med en nypa salt - det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Fördelarna med Energibars

Energibars erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett utmärkt alternativ för de som söker ett snabbt, bekvämt och näringsrikt mellanmål. Här är några av de mest framstående fördelarna med att inkludera energibars i din kost:

 • Snabb och bekväm energikälla: En av de största fördelarna med energibars är deras bekvämlighet. De är lätta att bära med sig, oavsett om du är på väg till gymmet, sitter på kontoret eller är ute på en vandring. Dessutom ger de en snabb energiinjektion när du behöver det som mest, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för de dagar då du behöver en extra energikick.
 • Balanserad näring: Energibars är utformade för att ge en balanserad mix av proteiner, kolhydrater och fetter, vilket gör dem till en utmärkt källa till näring. Många bars innehåller också fiber, vitaminer och mineraler för extra hälsofördelar. Detta gör dem till ett bra alternativ för de som söker ett näringsrikt mellanmål.
 • Brett utbud av smaker: Det finns energibars i alla möjliga smaker, från choklad och vanilj till fruktiga varianter. Detta gör det lätt att hitta en bar som passar just dina smakpreferenser. Dessutom kan variation i smaker bidra till att hålla din kost spännande och njutbar, vilket kan hjälpa dig att hålla fast vid dina hälsomål.
 • Tillfredsställer hunger: Tack vare deras höga protein- och fiberinnehåll, kan energibars hjälpa till att hålla dig mätt mellan måltiderna. Detta kan hjälpa till att förhindra överätning och bidra till viktminskning eller viktkontroll. För de som tränar mycket kan en energibar efter träningspasset också bidra till återhämtning och muskelreparation.
 • Anpassningsbar till kostbehov: Oavsett om du är vegan, glutenintolerant eller följer en lågkolhydratdiet, finns det en energibar för dig. Många företag erbjuder nu bars som är anpassade till olika kostbehov, vilket gör det lättare för dig att hitta en bar som passar in i din specifika kostplan.

Nackdelarna med Energibars

Trots sina många fördelar finns det också några nackdelar med energibars som är viktiga att känna till. Dessa nackdelar beror ofta på specifika produktval och individuella kostbehov, så det är viktigt att göra en noggrann bedömning innan du bestämmer dig för att inkludera energibars i din kost. Här är några av de mest framstående nackdelarna:

 • Högt sockerinnehåll: Vissa energibars kan innehålla höga mängder socker, vilket kan vara skadligt för din hälsa om de konsumeras i överflöd. Överdriven sockerkonsumtion har kopplats till en rad hälsofrågor, inklusive hjärtsjukdomar, typ 2-diabetes och fetma. För att undvika detta bör du alltid kontrollera sockerinnehållet i baren och försöka välja de alternativ som har ett lågt sockerinnehåll eller som sötas naturligt.
 • Förlitar sig på bearbetade ingredienser: Även om många energibars marknadsförs som hälsosamma, innehåller vissa av dem bearbetade ingredienser eller konstgjorda tillsatser. Dessa kan inkludera konserveringsmedel, färgämnen och syntetiska smaker, vilka inte är optimala ur ett hälsoperspektiv. Det är därför viktigt att läsa ingredienslistan noggrant och välja bars som huvudsakligen innehåller hela livsmedel.
 • Kan ersätta mer näringsrika måltider: Även om energibars kan vara ett bekvämt mellanmål, bör de inte användas som en ersättning för en välbalanserad måltid. Äkta mat ger en större mängd näringsämnen och är oftast mer mättande än energibars. Dessutom kan konsumtion av energibars som huvudmåltider bidra till en överdriven kaloriintag, vilket kan leda till viktökning.
vanliga frågor om Energibars

FAQ: Vanliga frågor om energibars

Är energibars bra för viktminskning?

Energibars kan vara ett effektivt verktyg för viktminskning, men det beror på hur du använder dem. Om du äter dem som ett mellanmål för att förhindra överätning vid måltiderna, eller som en snabb energikälla före eller efter ett träningspass, kan de hjälpa dig att uppnå dina viktminskningsmål. Men kom ihåg att även om de är bekväma och näringsrika, kan energibars också vara höga i kalorier och därför brukar måltidsersättningar vara bättre. Det är viktigt att du ser till att de passar in i ditt dagliga kaloriintag. Dessutom bör de inte användas som en ersättning för hela livsmedel och balanserade måltider.

Vad är skillnaden på en proteinbar och energibar?

En proteinbar är rik på protein för muskelåterhämtning och tillväxt, idealisk för styrketräning. En energibar innehåller mer kolhydrater för snabb energi, passande för uthållighetsaktiviteter.

Kan jag äta energibars varje dag?

Det är säkert att äta energibars varje dag, så länge de är en del av en balanserad kost och du inte förlitar dig på dem som din primära källa till näring. De kan vara ett praktiskt mellanmål för att ge dig en snabb energiinjektion, men de bör inte ersätta hela livsmedel och varierade måltider i din kost. Det är också viktigt att välja energibars med omsorg, eftersom vissa kan vara höga i socker och bearbetade ingredienser.

Är energibars bra för återhämtning efter träning?

Energibars kan vara ett effektivt verktyg för återhämtning efter träning. De innehåller ofta en bra blandning av proteiner och kolhydrater, vilket är viktigt för muskelreparation och återhämtning. Dessutom kan de vara ett bekvämt alternativ för de som inte har tid eller möjlighet att äta en fullständig måltid direkt efter träningen. Men kom ihåg att även om energibars kan bidra till din återhämtning, bör de inte vara din enda strategi. En balanserad kost och tillräcklig vätskeintag är också viktiga för en effektiv återhämtning.

Är energibars lämpliga för barn?

Vissa energibars kan vara lämpliga för barn, men det beror på ingredienserna. Du bör undvika bars som innehåller mycket socker eller koffein, och i stället välja de som är gjorda med hela livsmedel och naturliga ingredienser. Kom ihåg att även om energibars kan vara ett bekvämt mellanmål, bör de inte ersätta varierade och näringsrika måltider i ditt barns kost. Det är också viktigt att se till att ditt barn får tillräckligt med fysisk aktivitet, eftersom energibars innehåller kalorier som behöver förbrännas genom rörelse.

Är energibars bra för diabetiker?

Energibars kan vara ett bra mellanmål för diabetiker, men det är viktigt att välja rätt sort. Bars som är låga i socker och höga i fiber och protein kan hjälpa till att kontrollera blodsockernivåerna och hålla dig mätt mellan måltiderna. Men kom ihåg att alltid kontrollera näringsinnehållet och ingredienslistan. Du bör undvika bars som innehåller mycket socker eller konstgjorda sötningsmedel, eftersom de kan orsaka en snabb ökning av blodsockernivåerna.

Vilken tid på dagen ska jag äta min energibar?

Det beror på ditt individuella schema och näringsbehov. Många människor tycker att energibars är särskilt effektiva som ett mellanmål före eller efter ett träningspass, eftersom de kan ge dig den extra energi du behöver för att prestera och hjälpa till med återhämtningen efteråt. Om du har långa dagar och ofta missar måltider, kan en energibar vara ett bra sätt att hålla din energi och näringsintag uppe. Men kom ihåg, det är alltid bäst att lyssna på din kropp och äta när du är hungrig.

 

 

Så gjorde vi testet

Alla våra tester utgår ifrån research. Vi gick igenom all relevant information vi kunde hitta för att ge oss en inblick i vad som gäller när det kommer till energibars t.ex. vad de innehåller, vad de används till och vad man borde leta efter. Sedan köpte vi in 17 energibars och började successivt testa de olika energibarsen i kombination med träning för att se hur bra de fungerade. I stort utgick vi utifrån de punkter du finner i våran köpguide, dvs:

 • Hur mycket kolhydrater innehåller produkten?
 • Hur mycket protein innehåller varje den?
 • Hur hög är sockerhalten?
 • Hur stor är den totala mängden kalorier?
 • Hur smakar den? Finns den att köpa i flera olika smaker? Har den någon otäck eftersmak?
 • Hur är konsistensen? Är den lättuggad och lättsvald?

Utifrån smak, konsistens och övergripande intryck betygsatte vi de olika energibarsen mellan 1-10, och sedan sammanställde vi alla betyg i kombination med en bedömning av näringsinnehållet och hur prisvärd produkten är för att komma fram till ett helhetsbetyg. De 5 energibarsen med högst betyg blir således testvinnaren i respektive kategori och finns listade i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
83 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu