Bästa Proteinbar 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
De är inte särskilt billiga och vissa kan innehålla mer kolhydrater och socker än en chokladbit. Vår lista innehåller nyttiga proteinbars som passar för alla.
Proteinbars - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,5 Core Protein Bar 2.0 Core Protein Bar 2.0
Pris
195 kr
Till butik
betyg 4,3 FAST Sports Nutrition 15 x ROX protein bar FAST Sports Nutrition 15 x ROX protein bar
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,3 Pändy Protein Bar Pändy Protein Bar
Pris
239 kr
Till butik
betyg 4,2 12 x Star Nutrition Protein Bar 12 x Star Nutrition Protein Bar
Pris
173 kr
Till butik
betyg 4,1 Barebells Vegan Barebells Vegan
Pris
239 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Proteinbars har under de senaste åren blivit en populär del av kosthållningen för många människor, oavsett om de är träningsentusiaster, atleter eller bara individer som letar efter snabba och hälsosamma mellanmål. Dessa smidiga bars erbjuder en högkvalitativ proteinkälla som är lätt att konsumera och bära med sig, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för dem som önskar en snabb energikick och näringstillskott under dagen.

I takt med att allt fler människor upptäcker fördelarna med proteinbars, har marknaden expanderat och en mängd olika smaker, konsistenser och ingredienser har introducerats, såväl som kostspecifika proteinbars som exempelvis veganska proteinbars tas fram för att möta olika smakpreferenser och näringsbehov.

För att göra ditt val enklare har vi testat 25 av de mest populära proteinbarsen. Dessa har sedan jämförts och utvärderats. Läs vidare för att se varför vi utsåg Core Protein Bar 2.0 till testets vinnare. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 7 bästa proteinbars 2024

 1. Core Protein Bar 2.0 Bäst i test: 4,5/5
 2. FAST Sports Nutrition 15 x ROX protein bar Högst proteinhalt: 4,3/5
 3. Pändy Protein Bar Bästa miniproteinbar: 4,3/5
 4. 12 x Star Nutrition Protein Bar Bästa billiga: 4,2/5
 5. 12 x Barebells Vegan Protein Bar Bästa veganska: 4,1/5
 6. Swebar Bäst kundbetyg: 3,9/5
 7. ProPud Protein Bar Godast: 3,5/5
 1. 1. Bäst i test: Core Protein Bar 2.0

  God och prisvärd bar som kommer i flera olika smaker och har ett bra näringsinnehåll.
  4,5
  Innehåll
  4,5/5
  Smak & Konstistens
  4,4/5
  Pris
  4,7/5
  Kundbetyg
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Proteinhalt: 34%
  • Protein / bar: 17 g
  • Pris / st: 16,25 kr
  • Kcal / bar: 175 kcal

  Core Protein Bar är en av Svenskt Kosttillskotts egenproducerade proteinbars och finns i fyra olika smaker: chokladfudge, chokladbomb, salt karamell och äppelpaj. Med en hög proteinhalt på 34% och ett styckpris på ca 17kr är den definitivt med och slåss som en av de mest prisvärda proteinbarsen. De går att köpa styckvis, i 12-pack eller i 24-pack, där priset per styck blir billigare ju fler du köper.

  En Core proteinbar väger 50 gram, innehåller 175 kcal och består främst av; 17 g protein, 13,7 g kolhydrater och 7,2 g fett. Baren är tillverkad av mjölkprotein, mjölkchoklad, glukossirap, fruktossirap, rapsolja, hydrolyserad kollagen och mörka chokladbitar.

  Core Protein Bar 2.0 har fått utmärkelsen "Bäst i test" eftersom den fått det högsta genomsnittsbetyget av vår testpanel. Vi gillar att den har en hög proteinhalt, ett mycket överkomligt pris och att det finns flera olika smaker att välja på. Alla smaker är riktigt goda, men vi tycker framförallt om Chokladbomb-varianten.

  Fördelar

  • 4.5 / 5 kundbetyg
  • God konsistens
  • Gluten- och sockerfri

  Nackdelar

  • Hade gärna fått ha i sig lite extra krisp
  Produkten finns att köpa här:
  195 kr
  195 kr
 2. 2. Högst proteinhalt: FAST Sports Nutrition 15 x ROX protein bar

  Supergod bar med den högsta proteinhalten i testet.
  4,3
  Innehåll
  4,5/5
  Smak & Konstistens
  4,3/5
  Pris
  3,8/5
  Kundbetyg
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Proteinhalt: 37%
  • Protein / bar: 20 g
  • Pris / st: 23,27 kr
  • Kcal / bar: 210 kcal

  Fast Rox Bar är en proteinbar där det som sticker ut lite extra är den mycket höga proteinhalten på 37%. Det gör att varje bar innehåller hela 20g protein och den är fri från tillsatt socker. Produkten säljs i 15-pack där styckpriset hamnar på dryga 22 kr vilket gör det till ett av de dyraste alternativen. Men om du gärna lägger några extra kronor för bättre innehåll och smak är det helt klart ett alernativ värt att testa.

  En Fast Rox proteinbar väger 55g innehåller 207 kalorier, fördelade på 8,3 gram fett, 19 gram kolhydrater( där 1,9 gram av dessa är sockerarter) och ca 20 gram protein. Produkten har bland annat i sig kakaosmör, mjölkprotein, sojaprotein, kakaomassa och hydrolyserat kollagen.

  Vi har gett Fast Rox Bar utmärkelsen "Bästa proteinhalten" då det är en bar som inte bara har en av de högsta proteinhalterna utan även aminosyraprofilen är bra fördelad och smakerna är mycket goda. Och vi är inte ensamma med att gilla Fast Rox, lyssnar man till kunderna är de överväldigande positiva.

  Fördelar

  • Högt proteininnehåll
  • Smakerna är bland de bästa i testet
  • Låg sockerhalt

  Nackdelar

  • Priset
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 3. 3. Bästa miniproteinbar: Pändy Protein Bar

  Ett mindre alternativ som både är god och innehåller lite socker.
  4,3
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Konstistens
  4,5/5
  Pris
  4,1/5
  Kundbetyg
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Proteinhalt: 35%
  • Protein / bar: 12 g
  • Pris / st: 13,28 kr
  • Kcal / bar: 128 kcal

  Pändy Protein Bar är en liten men naggande god proteinbar som, precis som namnet antyder, mer känns som en godisbar än en proteinbar - i alla fall när det kommer till smaken. Konsistensen är bra om än lite halvseg om man tar den precis ur kylen. Proteinhalten är också hög och på det stora hela är det mesta positivt. Det finns 4 smaker att välja på: strawberry white chocolate, nougat, chocolate with creamy milk samt caramel and sea salt. Värt att anmärka på är att Pändy är mycket mindre än många av konkurrenterna så även om styckpriset är lågt är den inte en av de mest prisvärda.

  Vikten på baren är endast 35 gram vilket gör den till en av de minsta proteinbarsen i testet. En proteinbar innehåller 128 kalorier som främst består utav protein (12g), kolhydrater (11g) och fett (5g).  

   

  Vi har gett Pändy Protein Bar utmärkelsen "Bästa miniproteinbar" då den både har fått högsta genomsnittsbetyget av testpanelen av alla miniproteinbars - de proteinbars som väger mindre än 38 g. Den har en av de allra högsta proteinhalterna och smakerna är bra - i synnerhet Caramel & Sea Salt som får högsta betyg.

  Fördelar

  • Liten smidig bar
  • Hög proteinhalt
  • God smak

  Nackdelar

  • Vissa kan nog tycka att smaken är för söt
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
  239 kr
  324 kr
 4. 4. Bästa billiga: 12 x Star Nutrition Protein Bar

  Prispressad proteinbar i flera olika smaker som bland annat innehåller 20 gram protein per bar.
  4,2
  Innehåll
  4,0/5
  Smak & Konstistens
  3,9/5
  Pris
  4,8/5
  Kundbetyg
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Proteinhalt: 37 %
  • Protein / bar: 20 g
  • Pris / st: 14,42 kr
  • Kcal / bar: 200 kcal

  Star Nutrition Protein Bar är på många sätt ett standardval, och är på sätt och vis även känd för att ge valuta för pengarna. Såväl smak- som innehållsmässigt. Dess konsistens är ganska typisk och har man tidigare ätit proteinbars känner man igen den lite sega upplevelsen. Med de tio smakerna Banana Choklad, Choco Brownie, Coconut, Cookie Dough, Cookies & Cream, Fudge & Sea salt, Mint Chocolate, Raspberry Dark Chocolate, Salted Carame och Strawberry & White Chocolate att välja mellan är det enkelt att säkerställa variation.

  Med 55 gram totalvikt varav 20 gram protein, dryga 8 gram fett och runt 14 gram kolhydrater per bar håller den hög energitäthet. Smakerna Salted Caramel och Mint Chocolate anses av många vara givna klassiker. Star Nutrition Protein Bar innehåller sötningsmedlet sukralos och tillverkas i lokaler som även hanterar ägg och sojaprotein

  Vi valde att utse Star Nutrition Protein Bar till den "bästa billiga proteinbaren". Med motiveringen att priset i förhållande till produkten och dess innehåll är mycket bra. Vi gillar även att de har en mängd smaker som går att välja på samt att de valt att inte tillsätta något socker. 

  Fördelar

  • God valuta för pengarna.
  • Stort urval av smaker.
  • Hög energitäthet.
  • Innehåller 20 gram protein per bar.
  • Två populära smaker: Salted Caramel och Mint Chocolate.

  Nackdelar

  • Seg konsistens.
  • Innehåller sötningsmedlet sukralos.
  Produkten finns att köpa här:
  173 kr
  215 kr
 5. 5. Bästa veganska: Barebells Vegan

  Vegansk och nyttig proteinbar som kommer i 3 goda smaker och innehåller rikligt med protein.
  4,1
  Innehåll
  4,0/5
  Smak & Konstistens
  4,5/5
  Pris
  4,0/5
  Kundbetyg
  3,9/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (MM Sports)
  • Proteinhalt: 27%
  • Protein / bar: 15 g
  • Pris / st: 19,92 kr
  • Kcal / bar: 224 kcal

  Barebells Vegan Bar är ett veganskt proteinbarsalternativ som lanserades 2020. Man har fokuserat på sojaprotein, ärtprotein och risprotein vilket ger ett fullvärdigt protein med en bra aminosyraprofil. Den finns att köpa i tre olika smaker: Caramel & Sea Salt, Chocolate with Creamy Milk och Nougat. Produkten säljs styckvis eller i 12-pack, där du sparar ca 1kr per bar om du köper en hel kartong.

  En proteinbar innehåller 224 kalorier som främst är fördelade på 11 gram fett, 19 gram kolhydrater (1 gram av dessa är sockerarter), 6,7 gram fibrer och 15 gram protein. Några av de mest använda ingredienserna var protein (från soja, ärta, ris), fiber (polydextros, oligofruktos) och sötningsmedel, maltitol, sukralos.

  Vi har gett Barebells Vegan bar utmärkelsen "Bästa veganska proteinbar", då den inte bara är med oss slåss med de veganska alternativen utan faktiskt konkurrerar om topplaceringarna bland alla proteinbars. Vi gillar både smaken och innehållet, som till skillnad från många andra veganska alternativ är riktigt bra.

  Fördelar

  • Godaste veganska alternativet
  • 3 olika smaker
  • Nyttigt innehåll

  Nackdelar

  • Något sträv konsistens
  Produkten finns att köpa här:
  239 kr
  264 kr
  269 kr
  269 kr
  288 kr
 6. 6. Bäst kundbetyg: Swebar

  Härlig bar uppskattad såväl hos oss som externa tester och kunder.
  3,9
  Innehåll
  3,2/5
  Smak & Konstistens
  3,9/5
  Pris
  3,9/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Proteinhalt: 29%
  • Protein / bar: 16 g
  • Pris / st: 28,00 kr
  • Kcal / bar: 210 kcal

  Swebar gav oss en toppenupplevelse vad gäller smak och konsistens. Den finns i över 10 olika smaker, bland annat bananchoklad, kokos, hallon/lakrits, mintchoklad och päronglass. Den går att köpa styckvis eller i ett 20-pack som då drar ner priset per bar något. Tyvärr är proteinhalten lite lägre än hos de flesta konkurrenterna.

  En Swebar väger  och innehåller 210 kalorier fördelade på 17 gram kolhydrater, 17 gram protein och 8,3 gram fett. Den innehåller en mindre mängd sötningsmedel men istället mer socker. Några av ingredienserna är vassleproteinisolat(vanligt förekommande i proteinpulver), mjölkprotein, äggviteprotein och kakaosmör.

  Vi har gett Swebar utmärkelsen "Bäst kundbetyg", för att det knappt finns någon som är missnöjd efter att ha provat den. De allra flesta är mycket nöjda med smak och konsistens och vi instämmer - det är en riktigt god proteinbar. Gillar du lakrits kan vi verkligen rekommendera Hallon & Lakrits som vi gillade lite extra.

  Fördelar

  • Höga externa kundbetyg
  • Förhållandevis bra pris
  • Helt fri från gluten

  Nackdelar

  • Innehåller mycket socker
  Produkten finns att köpa här:
  28 kr
  28 kr
 7. 7. Godast: ProPud Protein Bar

  Jättegott alternativ från NJIE som bland annat står bakom ProPud
  3,5
  Innehåll
  3,7/5
  Smak & Konstistens
  4,7/5
  Pris
  3,7/5
  Kundbetyg
  4,0/5
  Vårt betyg:
  3,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Proteinhalt: 29%
  • Protein / bar: 16 g
  • Pris / st: 22,42 kr
  • Kcal / bar: 215 kcal

  Njie Propud Protein Bar är proteinbaren med exotiska smaker. Vad sägs till exempel om cashew almond, chunky peanut, cookies n cream och Saly Caramello Cookie? Tyvärr innehåller den lite mindre protein än de värsta konkurrenterna men den innehåller heller inget tillsatt socker. Det går att köpa dessa styckvis eller i 12-pack som ger dig ett lägre styckpris.

  Proteinbaren väger ca och består av 215 kalorier fördelade på främst protein (16 gram), kolhydrater (18 gram), fett (11 gram) och fibrer (4,4 gram). Baren innehåller bland annat mjölkchoklad, kakaomassa, mjölkprotein, helmjölkspulver, sötningsmedlet maltitol och även en hel del jordnötter (9 % av innehållet). Tänk på att produkten innehåller mjölk och soja, samt kan innehålla spår av äggnöttersesam och vete (gluten).

  Njie Propud Protein Bar har fått utmärkelsen "Godaste proteinbaren", då den fått det högsta genomsnittsbetyget av vår testpanel när det kommer till punkten "Smak & Konsistens". Vi gillade alla olika smakerna, men godast av alla tyckte vi nog ändå att Cookie Dough var.

  Fördelar

  • Smaken var otroligt bra
  • Högt proteininnehåll
  • Inget tillsatt socker

  Nackdelar

  • Kan innehålla spår av ägg, nötter, sesam och vete
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
  269 kr
testvinnarna

Jämför våra 7 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Proteinbars Proteinhalt Protein / bar Pris / st Kcal / bar Totalbetyg Pris
Core Protein Bar 2.0 34% 17 g 16,25 kr 175 kcal Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
195 kr
FAST Sports Nutrition 15 x ROX protein bar 37% 20 g 23,27 kr 210 kcal Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
349 kr
Pändy Protein Bar 35% 12 g 13,28 kr 128 kcal Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
239 kr
12 x Star Nutrition Protein Bar 37 % 20 g 14,42 kr 200 kcal Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
173 kr
12 x Barebells Vegan Protein Bar 27% 15 g 19,92 kr 224 kcal Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
239 kr
Swebar 29% 16 g 28,00 kr 210 kcal Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
28 kr
ProPud Protein Bar 29% 16 g 22,42 kr 215 kcal Betyg 3,5 / 5
3,5 / 5
Pris från
269 kr
viktiga faktorer för att välja rätt proteinbars

Hur man väljer rätt proteinbars

Vi listar här de viktigaste punkterna att tänka på innan du köper proteinbars:

Innehåll

Först och främst är det såklart viktigt att en proteinbar innehåller tillräckligt med protein, men även att det är ett fullvärdigt protein. Vassleprotein är alltid ett bra val om du inte är laktosintolerant eller vegan - då är istället äggprotein eller sojaprotein är ett bra alternativ. Sedan bör en bar inte innehålla allt för mycket kolhydrater. Sikta på en produkt som innehåller max 20 g. Säkerställ också att så lite som möjligt av dessa kolhydrater kommer från socker eller xylitol och maltitol. Förutom detta innehåller en bra bar även en del fibrer, 1-3 g är ett bra riktvärde. Fibrerna gör att du känner dig mer mätt och lugnar magen. När det kommer till fett vill du helst undvika transfetter och mättade fetter, med max 3 g per bar. 

Smak och konsistens

Det finns idag ett stort utbud av olika smaker på proteinbars. Allt ifrån choklad, jordgubb och vanlij till mer exotiska alternativ som crunchy caramel och hallonlakrits. Välj en smak som du tror passar dig bra. Det viktiga är att hitta en bar som man tycker smakar riktigt bra, annars kommer man inte att äta den. Förutom smak är konsistensen också viktig att tänka på då ganska många proteinbars är lite sega och svårtuggade. Vissa gillar det medan andra inte ens kan få i sig en hel bar om den är för seg.

Kalorier

Oavsett om du försöker gå ner i vikt eller bygga muskler är antalet kalorier en viktig faktor. Här finns det egentligen inget som är rätt eller fel utan om innehållet är bra spelar det ingen roll om du får i dig lite eller mycket av det goda. Vill du gå ner i vikt är det såklart inte bra att få i sig för mycket kalorier och vill du bygga muskler kanske det snarare är ett välkommet tillskott med lite extra kalorier i proteinbaren. 

Pris

Priset är så klart alltid intressant att titta på. Det finns både billiga och dyra barer som är goda och med bra näringsinnehåll. Här handlar det kanske främst om smakpreferenser och om man är beredd att betala lite extra för en bar som man tycker är riktigt god. Men låt bli att köpa en billigare bar med mycket socker!

Vad är proteinbars bra för?

En proteinbar kan ses som ett mindre snacks eller mellanmål. Det är enkelt att ta med sig och går fort att äta upp. Dessutom innehåller det rikligt med protein vilket gör att de både är nyttigare samt mättar längre jämfört med exempelvis en chokladbit. Barsen består normalt sätt av cirka 20-40 procent protein, 15-30 procent kolhydrater och resterande del fett. 

Det vanligaste proteinet kommer från mjölk i någon form av mjölkprotein, men även sojaprotein har blivit allt mer populärt. Oftast kommer proteinbarsen i olika smaker, där chokladliknande smaker är vanligast. Det finns mängder med olika märken och smaker men i slutändan brukar de vara relativt likvärdiga.

Proteinbars kan vara både bra och dåliga. Vissa produkter är både goda och nyttiga, medan andra inte är särskilt mycket bättre än en chokladkaka.

En nyttig proteinbar är bra för följande:

 • Energi innan träning - En proteinbar före ett träningspass bidrar snabbt till extra energi så att du kan ta dig igenom hela passet.
 • Snabbt och effektivt mellanmål - Är du på språng, missade du frukosten och stressar till jobbet? En proteinbar kan ibland göra under när du känner hungerkänslorna komma efter att ha struntat i frukosten för att hinna i tid till jobbet.
 • Bidrar till en mättnadskänsla - En proteinbar kan hålla dig mätt i flera timmar. Detta till en låg kalorihalt på ca 200 Kcal/portion.
 • Hjälper till vid återhämtning - Ett enkelt sätt att snabbt få i sig energi och i form utav kolhydrater och proteiner efter ett träningspass som på så sätt hjälper till vid återhämtningen.
 • Istället för godis - Vissa av de proteinbars vi testade var riktigt goda och hade fungerat att ta istället för godis. De dämpade sötsuget rejält, var mättande och inte alls lika onyttiga som den vanliga chokladkakan.

Energibars är ett bra alternativ till proteinbars om fokus inte ligger helt på just proteininnehållet utan istället på snabb energi.

Kan man använda proteinbars för att gå ner i vikt?

Proteinbars anpassade för viktnedgång kan hjälpa dig med att känna dig mätt längre, förbättra fettförbränningen och bidra till muskeltillväxten.

Att få sig mycket protein är ett av de bästa sätten att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt.

Men det gäller att se upp, en mängd proteinbars är fulla med socker och blir därmed värdelösa för ändamålet.

resultat av lyckad viktnedgång

Om du ska gå ner i vikt bör du sikta på att äta ca 1200-1500 kcal per dag.

Vill du använda proteinbars ska du sikta på en som innehåller 150-250 kcal som snacks och 250-300 kcal som måltidsersättning.

För bästa resultat bör du leta efter en bar som innehåller:

 • Minst 10 g protein
 • Minst 3 g fibrer
 • Max 5 g socker

Biverkningar av proteinbars

proteinbars passar inte för allaProteinbars i sig är inte farliga, men tittar man lite närmare på innehållet i många alternativ ser man ofta stora mängder socker och kolhydrater. Det leder till att du får i dig en stor mängd kalorier och riskerar att gå upp i vikt.

Vissa tillverkare använder sig även av fruktos. Det är ett billigt sötningsmedel som inte bara innehåller massa tomma kalorier utan även gör dig hungrigare.

Utöver vad som är bra och dåligt för alla finns det vissa saker i innehållet som inte passar alla. Det kan till exempel vara om du:

 • Har en allergi: Soja, nötter, gluten eller laktos finns ofta i proteinbars.
 • Är vegan: De flesta proteinbars innehåller ämnen från djurriket.
 • Laktosintolerans: Proteinbars använder i regel vassleprotein från mjölk. Använd ett laktosfritt proteinpulver istället som alternativ.
 • Försöker gå ner i vikt: Många proteinbars innehåller stora kalorimängder.

 

vanliga frågor om Proteinbars

FAQ: Vanliga frågor om proteinbars

När är det bäst att äta proteinbars?

Innan eller efter träning är det vanligast att man tar en proteinbar. De funkar dock bra som mellanmål men se till att du har läst innehållsförteckningen innan så du vet att du inte får i dig onödiga kalorier från exempelvis för mycket socker.

Finns det tillfällen då jag ska undvika proteinbars?

Vad är proteinbars bra för?

Det finns flera fördelar med proteinbars och de kanske viktigaste är följande:

 • Ger snabb och nyttig energi innan träning.
 • Kan fungera som ett snabbt och effektivt mellanmål.
 • Bidrar till en mättnadskänsla under en lång tid.
 • Fungerar utmärkt att äta istället för godis.

Vilken proteinbar är bäst?

Det finns mängder av olika proteinbars och en viktig faktor för att utse den bästa är såklart smaken. Och eftersom den är som bekant delad är den bästa proteinbaren för den ene inte den bästa för den andre.

I vårt test baserat på pris, innehållet, smak och mättnadskänsla valde vi ut Core Protein Bar 2.0 till den bästa proteinbaren. Ett prisvärt alternativ med hög proteinhalt där de allra flesta, inklusive oss, verkar uppskatta smaken.

Kan man gå ner i vikt med proteinbars?

Eftersom en proteinbar innehåller mer protein än kolhydrater passar den väl för viktnedgång. Däremot är de inte lämpade som måltidsersättningar utan snarare som ett alternativ till godis eller andra mindre nyttiga mellanmål. Du kan alltså ändra din diet till att innehålla proteinbars istället för sötsaker, framförallt om du vanligtvis äter många sockriga produkter.

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem och testade 25 olika sorters proteinbars i olika kategorier. Dessa betygsattes därefter enligt följande modell:

 • Innehåll: Hur mycker protein innehåller produkten? Hur ser innehållet i övrigt ut?
 • Smak och konsistens: Är den god? Finns det många smaker att välja på? Är den lättuggad och lättsvald?
 • Pris: Hur mycker kostar proteinbaren? Känns den värd sina pengar?
 • Omdömen: Har proteinbaren fått höga betyg från tidigare kunder?

 De 7 produkter med högst totalbetyg har vi sedan presenterat i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
21 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu