Bästa Sportdrycken 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Prestera bättre med den bästa sportdrycken för just dig – vi lotsar dig rätt!
Sportdryck - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Endurance Core Endurance
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Sports Drink Core Sports Drink
Pris
183 kr
Till butik
betyg 4,4 Self Omninutrition Hydro Plus 400 g Self Omninutrition Hydro Plus 400 g
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,3 Enervit Isotonic Drink Enervit Isotonic Drink
Pris
148 kr
Till butik
betyg 4,1 24 x GAAM Isotonic 500 ml 24 x GAAM Isotonic 500 ml
Pris
298 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Idag blir det allt viktigare att hålla kroppen i form, både för fysisk och mental hälsa. Med ett ökande intresse för träning, hälsa och välmående kommer också en ökad efterfrågan på sportdrycker i form av pulver. Men med den stora mängd produkter som finns på marknaden kan det vara en utmaning att hitta rätt sportdryck för dina behov.

En sportdryck är en dryck som är speciellt utformad för att återställa vätskebalansen, förse kroppen med energi och ersätta förlorade elektrolyter efter intensiv träning. Detta sker genom en kombination av kolhydrater, mineraler och vitaminer som är skräddarsydda för att uppfylla idrottarnas behov. Sportdrycker finns i olika former, men i den här artikeln fokuserar vi på pulver, som lätt kan blandas med vatten för att få en färdig dryck.

I den här artikeln kommer vi att guida dig genom allt du behöver veta om sportdryckspulver och hjälpa dig att välja den bästa produkten för just dig! Vi kommer att täcka områden som vad sportdryck är, när du bör överväga att använda dem, hur man väljer rätt sportdryck, hur man använder sportdryck och vilka fördelar man kan få. Vi har även beställt hem och testat 17 olika produkter där vi presenterar våra 5 favoriter!

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa sportdryckerna i september 2023

 1. Core Endurance Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Sports Drink+ Bästa med BCAA: 4,5/5
 3. Self Omninutrition Hydro Plus 400 g Bästa billiga: 4,4/5
 4. Enervit Isotonic Drink 420 g Godast: 4,3/5
 5. 24 x GAAM Isotonic 500 ml Bästa färdigblandade: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Core Endurance

  För snabb och effektiv energi genom hela träningspasset.
  4,7
  Innehåll
  4,9/5
  Smak & Lösning
  4,9/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 840 g
  • Antal portioner: 16 portioner
  • Pris per portion: 12,44 kr

  Core Endurance är en sportdryck i pulverform som är speciellt utformad för att ge dig snabb och effektiv energi under hela träningspasset. Med snabba kolhydrater, BCAA, L-glutamin och B-vitaminkomplex, ger denna sportdryck dig allt du behöver för att prestera på topp.

  Innehåll: 5/5

  Core Endurance innehåller en imponerande blandning av ingredienser för att stödja din träning. Med snabba kolhydrater, BCAA, L-glutamin, elektrolyter från kokosvatten och natrium samt ett B-vitaminkomplex, får du allt du behöver för att hålla energin uppe och prestera på topp under hela träningspasset.

  Smak: 4.5/5

  Användarna är överlag nöjda med smaken av Core Endurance. En användare beskriver den som "super god", medan en annan rekommenderar att lösa upp max två skopor i minst två liter vatten för att undvika att drycken blir för söt. Smaken verkar vara uppskattad av de flesta.

  Användning: 4.5/5

  Core Endurance är enkel att använda och effektiv under träningspasset. Användarna rapporterar att de känner sig mindre trötta och dåsiga efter träningen, vilket visar att produkten verkligen gör sitt jobb när det gäller att ge energi under träningspasset.

  Användarrecensioner: 4.5/5

  Core Endurance har fått mycket positiva recensioner från användarna, med betyg från 4,0 till 5,0. Totalt sett har den fått 4.6/5 baserat på 14 recensioner. Användarna är nöjda med både smak och effekt, och de upplever att produkten hjälper dem att prestera på topp under hela träningspasset.

  Slutsats

  Core Endurance är en utmärkt sportdryck för dig som vill ha snabb och effektiv energi under hela träningspasset. Med högkvalitativa ingredienser, god smak och positiva användarrecensioner är detta en sportdryck som definitivt är värd att prova för att se om den passar dina individuella behov och smakpreferenser.

  Fördelar

  • Komplex med BCAA och vitaminer
  • God lemonadsmak
  • Många mycket nöjda användare

  Nackdelar

  • Priset per portion kanske är något högt
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 2. 2. Bästa med BCAA: Core Sports Drink

  För prestationsförmågan vid uthållighetsträning.
  4,5
  Innehåll
  4,7/5
  Smak & Lösning
  3,9/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 1000 g
  • Antal portioner: 50 portioner
  • Pris per portion: 3,66 kr

  Core Sports Drink är en svensktillverkad sportdryck i pulverform som innehåller BCAA och elektrolyter för att förbättra din uthållighetsträning. Med 5 000 mg BCAA per portion, snabba kolhydrater, elektrolyter och magnesium som bidrar till normal muskelfunktion, är denna sportdryck särskilt utformad för dig som har höga mål och vill uppnå optimal prestation.

  Innehåll: 4.5/5

  Core Sports Drink innehåller högkvalitativa ingredienser, såsom BCAA, elektrolyter och magnesium, som är viktiga för att bibehålla uthållighetsprestationen och stödja normal muskelfunktion. Produkten är tillverkad i Sverige och sötad med stevia, vilket är ett plus för de som föredrar naturliga sötningsmedel.

  Smak: 4/5

  Recensionerna gällande smaken varierar, vissa tycker att citron/lime-smaken är god och fräsch, medan andra menar att den är svag och påminner mer om kolsyrat vatten. Det verkar som att smaken kan vara en smaksak och att det kan finnas utrymme för förbättring.

  Användning: 4.5/5

  Core Sports Drink är enkel att använda: blanda en skopa (cirka 50 g) pulver med 5 dl vatten i en shaker och drick under träning. Vid längre träningspass kan du dricka två portioner. Många användare tycker att den är effektiv och ger energi under träningspassen.

  Användarrecensioner: 4/5

  Core Sports Drink har fått blandade recensioner, med betyg från 2,0 till 5,0. De flesta är dock nöjda med produkten och totalt sett har den fått 3.9/5 baserat på 46 recensioner. Vissa användare är mycket nöjda med produkten och upplever att den ger dem energi för att orka genom hela träningspasset. Andra är mindre imponerade av smaken och skulle vilja se en förbättring.

  Slutsats

  Core Sports Drink är en effektiv sportdryck som innehåller högkvalitativa ingredienser för att stödja uthållighetsprestation och muskelfunktion. Med ett övergripande kundbetyg på 3,9/5 kan denna sportdryck definitivt vara värd att prova för att se om den passar dina individuella behov och smakpreferenser.

  Fördelar

  • 5 gram BCAA per portion
  • Innehåll av kokosvatten
  • Sötad med stevia
  • Rimligt pris per portion

  Nackdelar

  • Vissa användare har anmärkningar på smaken
  Produkten finns att köpa här:
  183 kr
  183 kr
 3. 3. Bästa billiga: Self Omninutrition Hydro Plus 400 g

  Hypotonisk dryck med god smak och värdefulla mineraler.
  4,4
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  4,2/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 400 g
  • Antal portioner: 20 portioner
  • Pris per portion: 4,95 kr

  Self Hydro Plus är en hypotonisk dryck med kolhydrater, vitaminer och mineraler som säkerställer en god vätskebalans och maximal prestanda under fysisk aktivitet.

  Innehåll: 4.5

  Self Hydro Plus innehåller en välbalanserad kombination av kolhydrater, mineraler och vitaminer som främjar muskelfunktion, energiomsättning och minskar trötthet och utmattning. Återställandet av mineralbalansen hjälper även till att minska risken för kramper under träningen.

  Smak: 4.5/5

  Enligt den enda användarrecensionen som finns tillgänglig, har Self Hydro Plus en god smak (apelsin). Men för att göra en mer heltäckande bedömning av smaken skulle ytterligare användarfeedback vara nödvändig. Vi själva kan bara instämma i att smaken är riktigt god.

  Användning: 4.5/5

  Self Hydro Plus är enkel att använda, med doseringsförslaget att blanda 20g (ca.1 skopa) med 500/600ml vatten. Den rekommenderade dagliga dosen är 20-60g, och produkten kan tas före och under fysisk aktivitet. Både vi och övriga användare är nöjda med användningen av produkten.

  Användarrecensioner: 5/5

  Det finns endast en användarrecension för Self Hydro Plus, men den är mycket positiv. Användaren berömmer produkten för att den håller vad den lovar och har en god smak.

  Slutsats

  Self Omninutrition Hydro Plus verkar vara en effektiv, smaklig och prisvärd hypotonisk dryck som erbjuder en bra blandning av ingredienser för att säkerställa en god vätskebalans och maximal prestanda under träning. Den enda användarrecensionen är mycket positiv, men för att göra en mer heltäckande bedömning av produkten skulle ytterligare användarfeedback vara nödvändig.

  Fördelar

  • Bra mix av vitaminer och mineraler
  • Lågt pris per portion
  • Högt kolhydratinnehåll

  Nackdelar

  • Sötad med sukralos
  • Bara en smak
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 4. 4. Godast: Enervit Isotonic Drink

  Sportdryck från Enervit för snabb energi och ökad återhämtning.
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Smak & Lösning
  5,0/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 420 g
  • Antal portioner: 14 portioner
  • Pris per portion: 10,57 kr

  Enervit Isotonic Drink är en effektiv och välsmakande pulvermix som är framtagen för att ge snabb energi, öka prestationsförmågan och återställa elektrolytbalansen i kroppen under intensiva träningspass eller långvarig uthållighetsträning.

  Innehåll: 4/5

  Enervit Isotonic Drink innehåller en blandning av mineraler och vitaminer som är utformade för att öka prestationsförmågan och återhämtningen. Med ingredienser som hjälper till att återställa elektrolytbalansen och ge energi, är detta en välformulerad produkt som stöder dina träningsmål.

  Smak: 5/5

  Enervit Isotonic Drink finns i två smaker: apelsin och citron. Baserat på den begränsade användarinformationen verkar smaken vara uppskattad, men det finns för få recensioner för att göra en heltäckande bedömning av smaken. Vi själva älskar dock smaken och vi väljer att ge produkten utmärkelsen godaste sportdrycken.

  Användning: 4.5/5

  Enervit Isotonic Drink är enkel att använda, med doseringsförslaget att blanda 30 gram pulver (2 skopor) i 5 dl vatten och skaka. Under intensiv fysisk ansträngning rekommenderas 1 portion per timme. Användarna verkar nöjda med produktens användning och resultat.

  Användarrecensioner: 4/5

  Enervit Isotonic Drink har fått positiva recensioner från användarna, men det finns för närvarande endast två recensioner att utvärdera, med ett medelvärde på 4/5. En användare rekommenderar produkten för vandring och aktivt arbete, och nämner att den har varit en livräddare under varma förhållanden.

  Slutsats

  Enervit Isotonic Drink verkar vara en effektiv och smaklig sportdryck för att ge energi och stödja återhämtning under träning. Med en bra blandning av ingredienser och positiva användarrecensioner är detta en sportdryck som kan vara värd att prova. Dock finns det för få användarrecensioner för att göra en heltäckande bedömning av produkten, så ytterligare användarfeedback skulle vara användbart för att utvärdera Enervit Isotonic Drink ytterligare.

  Fördelar

  • Fem typer av kolhydrater
  • Två smaker att välja mellan
  • Generöst med elektrolyter

  Nackdelar

  • Saknar BCAA
  • Över snittet vad gäller pris
  Produkten finns att köpa här:
  148 kr
 5. 5. Bästa färdigblandade: 24 x GAAM Isotonic 500 ml

  Isotonisk sportdryck i smart flaska med salter och kolhydrater för mer energi och prestation
  4,1
  Innehåll
  3,9/5
  Smak & Lösning
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 24 x 500 ml
  • Antal portioner: 24 portioner
  • Pris per portion: 12,42 kr

  GAAM Isotonic är en isotonisk sportdryck, speciellt framtagen för optimal uthållighet och prestationskrävande träning. Produkten innehåller kolhydrater, elektrolyter och ersätter effektivt vätska och mineraler som förloras under fysisk aktivitet.

  Innehåll: 4.5/5

  GAAM Isotonic innehåller en optimal kombination av kolhydrater och elektrolyter som hjälper kroppen att upprätthålla prestationsförmågan, återställa vätskebalansen samt snabbt ge ny energi till trötta muskler. Det är en veganvänlig produkt, fri från aspartam och koffein.

  Smak: 5/5

  Den enda användarrecensionen som finns tillgänglig är mycket positiv gällande smaken och jämför den fördelaktigt med konkurrerande produkter som Powerade.

  Användning: 4.5/5

  GAAM Isotonic är en färdigblandad dryck i en praktisk flaska med smart kork, vilket gör den enkel att använda under träningspasset för maximal prestationsförmåga. Den passar även efter träningen för att fylla på med kolhydrater och mineraler för optimal återhämtning.

  Användarrecensioner: 5/5

  (Den enda användarrecensionen för GAAM Isotonic är mycket positiv, där användaren nämner att produkten är god och bättre än konkurrenten Powerade, samt prisvärd.

  Slutsats

  GAAM Isotonic verkar vara en effektiv, smaklig och prisvärd isotonisk sportdryck som erbjuder en optimal kombination av kolhydrater och elektrolyter för att upprätthålla prestationsförmågan och återställa vätskebalansen under träning. Den enda användarrecensionen är mycket positiv, men för att göra en mer heltäckande bedömning av produkten skulle ytterligare användarfeedback vara nödvändig.

  Fördelar

  • Färdigblandad sportdryck
  • Isotonisk formula

  Nackdelar

  • Bara en smak
  • Högt pris per portion
  Produkten finns att köpa här:
  298 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Sportdryck Storlek Antal portioner Pris per portion Totalbetyg Pris
Core Endurance 840 g 16 portioner 12,44 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
199 kr
Core Sports Drink+ 1000 g 50 portioner 3,66 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
183 kr
Self Omninutrition Hydro Plus 400 g 400 g 20 portioner 4,95 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
99 kr
Enervit Isotonic Drink 420 g 420 g 14 portioner 10,57 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
148 kr
24 x GAAM Isotonic 500 ml 24 x 500 ml 24 portioner 12,42 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
298 kr
viktiga faktorer för att välja rätt sportdryck

Hur man väljer rätt sportdryck

När du ska välja en sportdryck för dina behov är det viktigt att tänka på följande faktorer:

Aktivitetsnivå

Ju mer intensiv och långvarig din träning är, desto mer energi och elektrolyter kommer du att behöva. Se till att välja en sportdryck som är anpassad för din träningsnivå och tidsåtgång. För kortare träningspass kan en mindre koncentrerad sportdryck vara tillräcklig, medan längre och mer intensiva pass kräver en sportdryck med högre koncentration av näringsämnen.

Smak

En sportdryck som smakar gott kommer att uppmuntra dig att dricka mer och därmed hjälpa dig att bibehålla en god vätskebalans under träningen. Prova dig fram för att hitta en smak som passar dig. Tänk på att vissa sportdrycker kan ha en stark smak, medan andra är mildare och mer återhållsamma. Det kan vara bra att prova några olika alternativ för att hitta den smak som passar dig bäst.

Pris

Sportdrycker kan variera mycket i pris, så se till att jämföra olika alternativ och välja en produkt som ger bäst värde för pengarna. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet, så att du får en sportdryck som både är effektiv och ekonomiskt försvarbar.

Ingredienser

Kontrollera innehållet i sportdrycken och undvik produkter med onödiga tillsatser eller höga sockerhalter. Satsa på sportdrycker med naturliga ingredienser och en bra balans mellan kolhydrater, mineraler och vitaminer. Titta även efter produkter som innehåller elektrolyter som natrium, kalium och magnesium, då dessa är viktiga för att reglera vätskebalansen och muskelfunktionen.

aterhamtning efter traning2

Hur använder man sportdryck och vilka fördelar kan man få?

För att använda sportdryckspulver behöver du bara blanda det med vatten enligt tillverkarens instruktioner. Generellt sett ska du dricka sportdrycken före, under och efter träning för att maximera dess fördelar. Några av fördelarna med att använda sportdryck inkluderar:

 • Förbättrad hydrering: Sportdryck hjälper till att återställa vätskebalansen och förhindra dehydrering, vilket är viktigt för att upprätthålla en god prestation och återhämtning.
 • Energiboost: Kolhydraterna i sportdrycken ger kroppen snabb energi, vilket kan hjälpa dig att prestera bättre under träningen och orka längre.
 • Återhämtning: Elektrolyterna och näringsämnena i sportdrycken hjälper till att återställa kroppens balans och påskynda återhämtningen efter träning.
 • Muskel- och nervfunktion: Elektrolyterna i sportdrycken är viktiga för att bibehålla normal muskel- och nervfunktion och kan hjälpa till att minska trötthet och kramper under träning.
vanliga frågor om Sportdryck

FAQ: Vanliga frågor om sportdrycker

När är en sportdryck användbar?

Sportdrycker kan vara särskilt användbara för personer som deltar i långvarig och intensiv träning, till exempel löpare, cyklister eller triathleter. Om du tränar i varmt väder eller svettas mycket kan sportdrycker också hjälpa till att förhindra vätskebrist och säkerställa optimal prestation. Det är även viktigt att notera att sportdrycker inte bara är för elitidrottare, utan även för motionärer som vill få ut det mesta av sin träning och återhämtning.

Är sportdryckspulver nödvändigt för alla som tränar?

Nej, sportdryckspulver är inte nödvändigt för alla. Om du tränar på en lägre intensitet eller under kortare tidsperioder kan du ofta få tillräcklig hydrering och näring från vanligt vatten och en balanserad kost. Sportdryckspulver kan dock vara fördelaktigt för personer som deltar i intensiv eller långvarig träning, eller som tränar i varma förhållanden.

Kan sportdryckspulver ersätta vatten under träning?

Sportdryckspulver kan hjälpa till att förbättra hydreringen under träning, men det är inte meningen att ersätta vatten helt. Det är fortfarande viktigt att dricka vatten för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med vätska.

Är det säkert att använda sportdryckspulver varje dag?

För de flesta människor är det säkert att använda sportdryckspulver regelbundet, så länge du inte överkonsumerar det eller ersätter en stor del av din vätskeintag med sportdryck. Som alltid rekommenderas det att konsultera en läkare eller en näringsfysiolog om du har några specifika hälsoproblem eller funderingar.

Hur mycket sportdryckspulver ska jag använda?

Mängden sportdryckspulver du behöver varierar beroende på faktorer som din kroppsvikt, träningsintensitet och svettningsgrad. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner för rekommenderad dosering och justera efter dina individuella behov.

Hur förvarar jag sportdryckspulver?

För att förvara sportdryckspulver korrekt bör du hålla det i en tättslutande behållare på en sval, torr plats. Det är viktigt att undvika fukt och höga temperaturer, då detta kan påverka kvaliteten och hållbarheten på produkten.

kvinna blandar sportdryck i shaker2

Så gjorde vi testet

För att säkerställa att vi rekommenderar de bästa sportdryckerna på marknaden, genomförde vi en noggrann utvärdering och testning av 17 olika produkter. Vår process inkluderade följande steg:

 • Research: Vi granskade vetenskapliga studier och konsulterade experter inom sportnutrition för att förstå vilka ingredienser och näringsämnen som är viktigast i en sportdryck.
 • Produktanalys: Vi jämförde ingredienslistor, näringsvärden och pris för olika sportdrycker på marknaden för att hitta produkter som erbjöd bäst värde och kvalitet.
 • Smaktest: Vi provade sportdryckspulver från olika märken för att utvärdera smak, konsistens och löslighet. Detta hjälpte oss att hitta produkter som både smakade gott och var enkla att använda.
 • Användartester: Vi utförde tester med idrottare och motionärer under olika typer av träningspass för att utvärdera sportdryckernas effekt på prestation, hydrering och återhämtning. Detta gav oss en inblick i hur väl produkterna fungerade i praktiken.
 • Expertutlåtanden: Efter testningen konsulterade vi även en personlig tränare och andra experter för att få deras åsikter om de utvalda sportdryckerna och för att bekräfta våra resultat.

Genom att kombinera all denna information kunde vi skapa en omfattande guide för att hjälpa dig att hitta den bästa sportdryckspulvret för dina behov. Vårt mål är att göra det enkelt för dig att göra ett välgrundat val och få ut det mesta av din träning och återhämtning. De 5 som fick högst totalbetyg har vi presenterat i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 3.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu