Bästa Sportdrycken 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Prestera bättre med den bästa sportdrycken för just dig – vi lotsar dig rätt!
Sportdryck - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Endurance Core Endurance
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Sports Drink Core Sports Drink
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,4 Self Omninutrition Hydro Plus 400 g Self Omninutrition Hydro Plus 400 g
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,3 Enervit Isotonic Drink Enervit Isotonic Drink
Pris
148 kr
Till butik
betyg 4,1 24 x GAAM Isotonic 500 ml 24 x GAAM Isotonic 500 ml
Pris
379 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Sportdryck, även känd som energidryck, är en speciellt formulerad vätska som är avsedd att återställa elektrolyter, socker och andra näringsämnen som förloras under intensiv träning eller idrott. Dessa drycker är allmänt tillgängliga och populära bland idrottare på alla nivåer, från professionella till amatörer. De hjälper till att förbättra uthållighet, öka energinivåerna och förbättra återhämtningen efter träning. En välbalanserad sportdryck innehåller nödvändiga näringsämnen i lämpliga proportioner för att optimera prestanda och återhämtning.

Behovet av en sportdryck uppstår när kroppen utsätts för ansträngande fysisk aktivitet som leder till betydande svettning och energiförlust. Under dessa förhållanden kan vatten ensamt inte ersätta de förlorade elektrolyterna och sockret. Om du tränar i mer än en timme, deltar i högintensiva sportaktiviteter, eller tränar i varmt väder, kan en sportdryck vara en hjälpsam kompanjon. Den kan hjälpa till att fylla på vätskebalansen, ge snabb energi och bidra till att förhindra utmattning och muskelkramper.

Det finns många märken på marknaden som erbjuder sportdrycker med olika smaker och näringsprofiler. Efter noggrann undersökning och jämförelse har vi kommit fram till att Core Endurance utmärker sig från mängden. Denna sportdryck är inte bara läcker, utan också vetenskapligt formulerad för att ge optimal hydrering och energi. Med sin unika blandning av elektrolyter, snabba sockerarter och aminosyror, ger Core Endurance en komplett lösning för idrottare som strävar efter topprestanda och snabb återhämtning.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa sportdryckerna 2024

 1. Core Endurance Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Sports Drink+ Bästa med BCAA: 4,5/5
 3. Self Omninutrition Hydro Plus 400 g Bästa billiga: 4,4/5
 4. Enervit Isotonic Drink 420 g Godast: 4,3/5
 5. 24 x GAAM Isotonic 500 ml Bästa färdigblandade: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Core Endurance

  Högkvalitativ sportdryck som stöder träning, återhämtning och muskeluppbyggnad.
  4,7
  Innehåll
  4,9/5
  Smak & Lösning
  4,9/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 840 g
  • Antal portioner: 16 portioner
  • Pris per portion: 15,56 kr

  Core Endurance imponerar med en väl genomtänkt ingrediensprofil som är designad för att stödja högpresterande atleter. Produkten innehåller snabba kolhydrater, elektrolyter från kokosvatten, natrium, BCAA, L-glutamin och ett B-vitaminkomplex. Dessa ingredienser fungerar tillsammans för att ge energi, främja återhämtning och bidra till muskeluppbyggnad. Blandningen av snabba kolhydrater som maltodextrin och vaxartad majsstärkelse ger energi under intensiva träningspass. BCAA och L-glutamin stödjer muskeltillväxt och minskar muskelnedbrytningen. Det sammansatta B-vitaminkomplexet bidrar till att minska trötthet och utmattning samt till en normal energiomsättning.

  Smaken av Core Endurance är också en stark punkt för produkten. Med en uppfriskande lemonadsmak är den njutbar att dricka under träning. När det gäller näringsvärdet ger en portion (52g) 180 kcal, 38,7g kolhydrater (varav 5,9g sockerarter), 5,9g protein och 0,1g fett. Detta ger en bra balans av näringsämnen för att stödja träning och återhämtning. Förpackningen är praktisk och lätt att använda med en skopa som gör det enkelt att mäta ut rätt mängd pulver.

  Priset på 249 kr för 840g kan tyckas högt jämfört med vissa andra sportdrycker på marknaden. Men med tanke på den höga kvaliteten och det omfattande näringsinnehållet, anser vi att Core Endurance erbjuder god valuta för pengarna. Sammantaget ger vi Core Endurance ett betyg på 4,7/5 och rekommenderar det som ett utmärkt val för de som söker en effektiv sportdryck för att stödja deras träning och återhämtning.

  Fördelar

  • Väl genomtänkt ingrediensprofil
  • Främjar återhämtning och muskeluppbyggnad
  • Läcker lemonadsmak
  • Praktisk förpackning
  • Hög kvalitet och näringstät

  Nackdelar

  • Högre pris än vissa konkurrenter
  • Relativt högt sockerinnehåll
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 2. 2. Bästa med BCAA: Core Sports Drink

  En högpresterande sportdryck med BCAA, kolhydrater och elektrolyter.
  4,5
  Innehåll
  4,7/5
  Smak & Lösning
  3,9/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 1000 g
  • Antal portioner: 50 portioner
  • Pris per portion: 4,98 kr

  Core Sports Drink+ är en högpresterande sportdryck som imponerar med sin ingrediensprofil. Den innehåller 5000 mg BCAA per portion, vilket bidrar till muskeluppbyggnaden och underhåller befintlig muskelmassa. Dessutom innehåller den snabba kolhydrater och elektrolyter, vilket är avgörande för att bibehålla uthållighetsprestationen under långvarig träning. Ett annat plus är tillsatsen av magnesium och kokosvattenpulver, vilket bidrar till en normal muskelfunktion och elektrolytbalans.

  Smaken av Core Sports Drink+ är frisk och söt, tack vare stevioglykosiderna som används som sötningsmedel. Detta gör drycken lättdrucken och njutbar under träning. Förpackningen är också praktisk, med en medföljande skopa för mätning och lätt att förvara. Priset på 249 kr kan verka högt jämfört med andra sportdrycker på marknaden, men med tanke på dess höga kvalitet och näringsprofil, anser vi att det är kostnadseffektivt.

  Näringsprofilen för Core Sports Drink+ är också imponerande, med 42.5 g kolhydrater, 5 g protein och 0 g fett per portion. Den har även en låg sockerhalt på 3.1 g per portion, vilket är ett stort plus för dem som vill kontrollera sitt sockerintag. Dessutom innehåller den 0.8 g salt per portion, vilket bidrar till att ersätta elektrolyter som förloras under träning. Sammanfattningsvis, med tanke på dess ingrediensprofil, smak, näringsvärde, kostnadseffektivitet och förpackning, ger vi Core Sports Drink+ ett betyg på 4,5/5.

  Fördelar

  • Hög BCAA-innehåll för muskeluppbyggnad
  • Innehåller snabba kolhydrater och elektrolyter
  • Tillsats av magnesium och kokosvattenpulver
  • Frisk och söt smak med stevioglykosider
  • Låg sockerhalt på 3.1 g per portion

  Nackdelar

  • Priset kan verkas högt jämfört med andra
  • Förpackningen kan vara otymplig för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 3. 3. Bästa billiga: Self Omninutrition Hydro Plus 400 g

  Hypotonisk sportdryck med bra näringsprofil och frisk apelsinsmak.
  4,4
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  4,2/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 400 g
  • Antal portioner: 20 portioner
  • Pris per portion: 4,95 kr

  Self Omninutrition Hydro Plus 400 g får betyget 4,4/5 av oss på Kostnord. Denna sportdryck är hypotonisk med kolhydrater, vitaminer och mineraler som säkerställer en god vätskebalans och maximal prestanda. Ingrediensprofilen är väl avvägd med bland annat dextros och maltodextrin som snabba kolhydrater, samt en mängd viktiga vitaminer och mineraler. Detta ger en bra balans mellan energi och återhämtning, vilket är avgörande för sportprestanda.

  Smaken är apelsin, vilket är en populär smak bland sportdrycker. Konsumentrecensioner pekar på att smaken är god och inte för söt, vilket gör den njutbar under träningspasset. Förpackningen är praktisk och det är lätt att blanda pulvret med vatten. Dock finns det ingen information om huruvida förpackningen är återanvändbar eller miljövänlig, vilket kan vara en nackdel för miljömedvetna konsumenter.

  När det kommer till kostnadseffektivitet, är Self Omninutrition Hydro Plus mycket prisvärd jämfört med andra sportdrycker på marknaden. Med ett pris på 64 kr för 400 g (20 portioner), blir kostnaden per portion relativt låg. Detta, tillsammans med dess höga näringsvärde och goda smak, gör Self Omninutrition Hydro Plus till ett utmärkt val för både amatör- och elitidrottare.

  Fördelar

  • Imponerande ingrediensprofil
  • Frisk smak av apelsin
  • Praktisk och lättanvänd förpackning
  • Kostnadseffektiv med 20 portioner
  • Hög näringsprofil och sockerfri

  Nackdelar

  • Priset kan verka högt
  • Kan vara mindre lämplig för de som inte gillar smaken av apelsin
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 4. 4. Godast: Enervit Isotonic Drink

  Energiboostande sportdryck med välbalanserade kolhydrater och elektrolyter.
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Smak & Lösning
  5,0/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 420 g
  • Antal portioner: 14 portioner
  • Pris per portion: 10,57 kr

  Enervit Isotonic Drink har en stark ingrediensprofil som ger en snabb energiboost och främjar återhämtning. Med en blandning av sackaros, dextros, fruktos och maltodextrin, ger denna sportdryck kroppen en välbalanserad dos av kolhydrater för att hålla energinivåerna uppe under intensiva träningspass. Dessutom innehåller den vitaminer och mineraler som bidrar till att återställa elektrolytbalansen i kroppen efter svettning. Detta är särskilt viktigt för uthållighetsidrottare och de som tränar i varma klimat.

  Smaken av Enervit Isotonic Drink har fått positiva recensioner från användare. Med smakalternativ som apelsin och citron, erbjuder denna sportdryck variation och njutning för alla smaklökar. Dess pulverblandning gör den också lätt att anpassa styrkan på smaken efter personliga preferenser. Pulverformen är också praktisk för transport och lagring, vilket gör den till ett bra alternativ för de som behöver hydrera på språng.

  När det gäller kostnadseffektivitet, är Enervit Isotonic Drink rimligt prissatt med tanke på dess näringsprofil och smak. För 148 kr får du 420g pulver, vilket räcker till flera portioner. Förpackningen är även återförslutbar vilket bidrar till att hålla produkten fräsch och skyddad från fukt. Sammantaget, med ett betyg på 4,3/5, rekommenderar vi Enervit Isotonic Drink för dess effektiva ingrediensprofil, smakliga alternativ och goda prisvärdhet.

  Fördelar

  • Snabb energiboost och främjar återhämtning
  • Återställer elektrolytbalansen efter svettning
  • Variation av smakalternativ
  • Praktisk pulverblandning för transport
  • Rimligt prissatt och kostnadseffektivt

  Nackdelar

  • Kan vara för söt för vissa
  • Kräver tillgång till vatten för blandning
  Produkten finns att köpa här:
  148 kr
 5. 5. Bästa färdigblandade: 24 x GAAM Isotonic 500 ml

  Isotonisk sportdryck för optimal prestation och vätskeåterställning.
  4,1
  Innehåll
  3,9/5
  Smak & Lösning
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 24 x 500 ml
  • Antal portioner: 24 portioner
  • Pris per portion: 15,79 kr

  GAAM Isotonic är en isotonisk sportdryck som verkligen lever upp till förväntningarna. Med en stark ingrediensprofil som inkluderar kolhydrater och elektrolyter, är denna sportdryck designad för att hjälpa idrottare att upprätthålla sin prestation och återställa vätskebalansen under intensiv träning. Dessutom är den fri från aspartam, vilket är ett stort plus. Den är speciellt framtagen för att förhindra muskelkramp och ge ny energi till trötta muskler, vilket gör den till en utmärkt val för dem som söker ökad uthållighet och prestationsförmåga.

  Smaken är behaglig och inte alltför söt, vilket gör den njutbar att dricka under träning. Förpackningen är praktisk med sin smarta kork och den är lätt att ha med sig när man är på språng. Den kommer i en storlek på 500 ml, vilket är tillräckligt för de flesta träningspass. Dock finns det ingen information om olika smakalternativ, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

  Med ett pris på 379 kr för 24 flaskor är GAAM Isotonic inte den billigaste sportdrycken på marknaden. Men med tanke på dess kvalitet och effektivitet, skulle vi säga att det är ett pris värt att betala. Näringsvärdet är också bra med 3,9 g kolhydrater per 100 ml och 0 g protein, vilket gör den till ett bra val för dem som söker en energikick under träning. Sammantaget ger vi GAAM Isotonic ett betyg på 4,1 av 5 baserat på dess ingrediensprofil, smak, näringsvärde, kostnadseffektivitet och förpackning.

  Fördelar

  • Stark ingrediensprofil med kolhydrater och elektrolyter.
  • Fri från aspartam.
  • Förhindrar muskelkramp och ger ny energi.
  • Behaglig smak, inte för söt.
  • Praktisk förpackning med smart kork.

  Nackdelar

  • Inga olika smakalternativ.
  • Högre pris jämfört med andra sportdrycker.
  Produkten finns att köpa här:
  379 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Sportdryck Storlek Antal portioner Pris per portion Totalbetyg Pris
Core Endurance 840 g 16 portioner 15,56 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Core Sports Drink+ 1000 g 50 portioner 4,98 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
249 kr
Self Omninutrition Hydro Plus 400 g 400 g 20 portioner 4,95 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
99 kr
Enervit Isotonic Drink 420 g 420 g 14 portioner 10,57 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
148 kr
24 x GAAM Isotonic 500 ml 24 x 500 ml 24 portioner 15,79 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
379 kr
viktiga faktorer för att välja rätt sportdryck

Hur man väljer rätt sportdryck

Att hitta den bästa sportdrycken kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det är viktigt att gå djupare än bara marknadsföringskrav och verkligen förstå vad som gör en sportdryck effektiv. Här är några viktiga kriterier att tänka på när du väljer en sportdryck:

Näringsinnehåll

En bra sportdryck ska ha den rätta balansen av näringsämnen för att främja hydrering, energi och återhämtning. Detta inkluderar kolhydrater, elektrolyter och ibland protein. Kolhydrater ger snabb energi, medan elektrolyter (som natrium och kalium) hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och nervfunktionen. Protein kan också vara fördelaktigt för återhämtningen efter träning, särskilt för styrketräning. Det är också viktigt att notera sockerinnehållet, eftersom för högt sockerinnehåll kan leda till magproblem.

Smak

Smaken är en annan viktig faktor att överväga. Oavsett hur näringsrik en sportdryck är, kommer du inte att dricka den om den inte smakar bra. Många sportdrycker kommer i en mängd olika smaker, så det är en god idé att experimentera för att hitta en du gillar. Kom ihåg att smaken kan vara subjektiv, så vad en person tycker om kanske inte passar en annan.

Pris

Priset på sportdrycker varierar kraftigt beroende på märke, ingredienser och paketstorlek. Det är viktigt att jämföra priser för att hitta en sportdryck som ger bra värde för pengarna. Kom ihåg att det inte alltid är bäst att gå efter det billigaste alternativet, eftersom kvaliteten och näringsinnehållet också spelar roll. Det kan vara värt att betala lite mer för en sportdryck med högkvalitativa ingredienser och en bra näringsprofil.

Ingredienser av hög kvalitet

Det är viktigt att granska ingredienslistan noggrant när du väljer en sportdryck. Du vill se till att drycken innehåller ingredienser av hög kvalitet och undviker onödiga tillsatser som konserveringsmedel, artificiella färgämnen och sötningsmedel. Vissa sportdrycker innehåller även extra näringsämnen som vitaminer och antioxidanter för ytterligare hälsofördelar. Det bästa är att välja en sportdryck med naturliga ingredienser och utan onödiga tillsatser.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Dessa kan ge en ärlig inblick i hur sportdrycken presterar i praktiken. Läs igenom flera recensioner för att få en bred uppfattning om vad andra idrottare tycker om produkten. Titta på både positiva och negativa recensioner för en balanserad bild. Kom ihåg att alla har olika smaker och behov, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

aterhamtning efter traning2

Fördelar med Sportdryck

Sportdrycker erbjuder flera fördelar, särskilt för personer som deltar i intensiv träning eller idrott. De är särskilt formulerade för att tillgodose kroppens behov under och efter fysisk ansträngning. Här är några av de viktigaste fördelarna med att konsumera sportdrycker:

 • Optimal hydrering: Sportdrycker innehåller elektrolyter som hjälper till att upprätthålla kroppens vätskebalans. De ersätter de elektrolyter som förloras genom svettning under träning. Detta bidrar till att förhindra dehydrering, vilket kan leda till trötthet, minskad prestanda och i extrema fall kan det vara farligt. Sportdrycker kan därför vara mer effektiva än vatten för hydrering under långvarig, intensiv träning.
 • Snabb energi: Sportdrycker innehåller ofta en form av snabba kolhydrater, som socker, vilket ger en omedelbar energikälla. Detta kan hjälpa till att förbättra prestandan under träning och förlänga uthålligheten. För idrottare som deltar i långvarig, intensiv träning eller tävlingar, kan detta vara en viktig fördel.
 • Förbättrad återhämtning: Vissa sportdrycker innehåller aminosyror eller protein, vilket hjälper till att stödja muskelreparation och återhämtning efter träning. Genom att återställa kroppens energilager och tillhandahålla nödvändiga näringsämnen för muskelreparation kan sportdrycker bidra till snabbare återhämtning och bättre prestanda i framtida träningspass.
 • Praktiskt och lättillgängligt: Sportdrycker är lätta att bära med sig och kan konsumeras före, under eller efter träning. De ger en enkel och praktisk lösning för att uppfylla kroppens näringsbehov under träning, utan att behöva förbereda eller äta en fullständig måltid. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för idrottare som tävlar eller tränar under långa perioder.
 • Stödjer mental skärpa: Hydrering spelar en viktig roll för kognitiv funktion, och dehydrering kan leda till nedsatt koncentration och mental prestanda. Genom att bidra till att upprätthålla vätskebalansen kan sportdrycker hjälpa till att stödja mental skärpa under träning, vilket kan vara särskilt viktigt i sporter som kräver snabbt beslutsfattande eller strategiskt tänkande.

Nackdelar med Sportdryck

Även om sportdrycker kan erbjuda flera fördelar för idrottare och de som deltar i intensiv träning, finns det också vissa nackdelar att vara medveten om. Dessa nackdelar kan variera beroende på den specifika produkten och hur den används. Här är några potentiella nackdelar med att konsumera sportdrycker:

 • Högt sockerinnehåll: Många sportdrycker innehåller höga nivåer av socker för att ge snabb energi. Även om detta kan vara fördelaktigt under intensiv träning, kan det leda till oönskade kalorier och sockerintag vid lättare träning eller vid konsumtion utanför träningsmiljö. För mycket socker kan bidra till viktökning och andra hälsoproblem som hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.
 • Artificiella ingredienser: Vissa sportdrycker kan innehålla artificiella färgämnen, smaker och sötningsmedel. Dessa tillsatser är inte nödvändiga för sportprestanda och kan orsaka negativa hälsoeffekter hos vissa individer. Dessutom föredrar många idrottare naturliga ingredienser och försöker undvika onödiga kemikalier i deras kost.
 • Kostnad: Sportdrycker kan vara dyra, särskilt om du konsumerar dem regelbundet. Priset kan variera beroende på märke, storlek och ingredienser, men de tenderar att vara dyrare än vanligt vatten. För idrottare med en stram budget kan kostnaden för sportdrycker vara en betydande nackdel.
vanliga frågor om Sportdryck

FAQ: Vanliga frågor om sportdrycker

Är sportdrycker bara för idrottare?

Även om sportdrycker främst är utformade för att möta behoven hos idrottare och de som deltar i intensiv träning, kan de också användas av andra. Till exempel, personer som arbetar i fysiskt krävande jobb, de som spenderar mycket tid utomhus i varmt väder, eller de som bara svettas mycket kan alla dra nytta av extra hydrering och näringsämnen som sportdrycker erbjuder. Det är dock viktigt att notera att sportdrycker ofta innehåller socker och kalorier, så de bör användas med försiktighet av dem som försöker kontrollera sin vikt eller sockerintag.

Kan barn och tonåringar dricka sportdrycker?

Medan sportdrycker kan vara säkra för barn och tonåringar att konsumera under rätt omständigheter, bör de användas med försiktighet. Barn och tonåringar som deltar i intensiv träning eller tävlingar kan dra nytta av extra hydrering och näringsämnen som sportdrycker erbjuder. Men på grund av deras höga sockerinnehåll bör sportdrycker inte vara en regelbunden del av en ung persons kost. Dessutom kan koffein, som finns i vissa sportdrycker, ha negativa effekter på barn och unga tonåringar. Det är alltid bäst att rådfråga en läkare eller dietist innan du introducerar sportdrycker till barns kost.

Vilken är den bästa tiden att dricka en sportdryck?

Den bästa tiden att dricka en sportdryck beror på dina specifika behov och aktivitetsnivå. Om du deltar i långvarig, intensiv träning, kan du dra nytta av att dricka en sportdryck både under och efter din träning. Under träning kan sportdrycken hjälpa till att upprätthålla energinivåerna och förhindra dehydrering. Efter träning kan den hjälpa till att återställa förlorade vätskor och näringsämnen, främja återhämtning och förbättra prestanda i framtida träningspass.

Är det dåligt att dricka sportdrycker varje dag?

Om du är en idrottare som deltar i intensiv daglig träning, kan du dra nytta av att dricka sportdrycker varje dag. Men för dem som inte är fysiskt aktiva eller bara deltar i lätt till måttlig träning, kan daglig konsumtion av sportdrycker leda till överdriven socker- och kaloriintag. Detta kan bidra till viktökning och andra hälsoproblem. Som med allt, är måttlighet nyckeln. Om du är osäker, är det bäst att rådfråga en läkare eller dietist.

Kan sportdrycker ersätta vatten?

Sportdrycker är utformade för att komplettera, inte ersätta, vatten. Medan de kan hjälpa till att återställa elektrolyter och ge energi under intensiv träning, bör de inte vara din huvudsakliga vätskekälla. Vatten är fortfarande det bästa valet för hydrering under de flesta förhållanden. Sportdrycker kan vara ett användbart verktyg för idrottare som deltar i långvarig, intensiv träning, men bör inte användas som en ursäkt för att inte dricka tillräckligt med vatten.

Är det möjligt att dricka för mycket sportdryck?

Ja, det är möjligt att dricka för mycket sportdryck. Som med alla drycker och livsmedel, bör sportdrycker konsumeras med måttlighet. Att dricka för mycket sportdryck kan leda till överdriven socker- och kaloriintag, vilket kan bidra till viktökning och andra hälsoproblem. Dessutom kan överdriven konsumtion av vätska, inklusive sportdrycker, leda till en sällsynt men allvarlig tillstånd som kallas hyponatremi, där natriumnivåerna i blodet blir farligt låga. Det är alltid bäst att lyssna på din kropp och dricka i enlighet med dina specifika behov.

kvinna blandar sportdryck i shaker2

Så gjorde vi testet

I vår strävan att hitta den bästa sportdrycken har vi på Kostnord tagit oss an uppgiften att utföra noggranna tester och utvärderingar. Med ett team av certifierade tränare, nutritionister och forskare, har vi noggrant analyserat varje aspekt av de ledande sportdryckerna på marknaden. Vårt mål är att ge våra läsare en opartisk och vetenskapligt baserad rekommendation som de kan lita på.

 • Ingrediensprofil: Vilka ämnen innehåller produkten? Är de vetenskapligt bevisade för att förbättra prestationen? Är proportionerna lämpliga?
 • Smak: Är sportdrycken njutbar att dricka? Finns det olika smaker att välja på?
 • Näringsvärde: Hur bra är sportdryckens näringsprofil? Innehåller den rätt balans av kolhydrater, elektrolyter och proteiner?
 • Kostnadseffektivitet: Är priset för sportdrycken rimligt med tanke på dess kvalitet, smak och näringsprofil?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och återanvändbar? Finns det miljövänliga alternativ?

I vår jakt på den bästa sportdrycken, har vi fokuserat på att utvärdera varje produkt med tanke på dess ingrediensprofil, smak, näringsvärde, kostnadseffektivitet och förpackning. Genom att följa denna omfattande metodik, strävar vi efter att ge våra läsare den mest opartiska och heltäckande informationen för att hjälpa dem att göra ett välgrundat val.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Betyg: 4 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu