Bästa Citrullin 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Citrullin hjälper med pump och återhämtning, men vilket är det bästa citrullinet?
Citrullin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Citrulline Core Citrulline
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Citrulline Caps Core Citrulline Caps
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,3 Body science Citrulline Malate 1:1 Body science Citrulline Malate 1:1
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,2 Star Nutrition Ultimate Citrulline Star Nutrition Ultimate Citrulline
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,0 BioTechUSA Citrulline Malate BioTechUSA Citrulline Malate
Pris
229 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Att välja rätt kosttillskott kan göra stor skillnad i din träning och hälsa. Citrullin är ett av de mest populära tillskotten som används för att öka uthålligheten, förbättra återhämtningen och öka pumpen under träning. Men med så många citrullin kosttillskott tillgängliga på marknaden kan det vara svårt att hitta den bästa produkten för dina behov.

I denna artikel kommer vi att titta närmare på de bästa citrullin kosttillskotten på marknaden, samt vad du bör tänka på när du köper citrullin. Vi kommer också att diskutera fördelarna med citrullin, eventuella biverkningar och vanliga frågor kring citrullin tillskott. Med denna information kan du göra ett välgrundat val när du väljer citrullin kosttillskott och dra nytta av dess fördelar för din träning och hälsa.

Vi har genomfört en omfattande undersökning och testat 11 citrullintillskott. De 5 vi tyckte bäst om har vi skrivit en recension om som du kan ta del av längre ner i den här artikeln. Bäst i vårt test blev Core Citrulline, som är ett mycket prisvärt citrullintillskott av hög kvalitet.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Citrullin 2024

 1. Core Citrulline Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Citrulline Caps Bästa kapslar: 4,5/5
 3. Body science Citrulline Malate 1:1 Bästa billiga: 4,3/5
 4. Star Nutrition Ultimate Citrulline Bästa premiumvalet: 4,2/5
 5. BioTechUSA Citrulline Malate Powder 300 g Green Apple Godast: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Core Citrulline

  Högdoserat och högkvalitativt citrullin i pulverform till ett pris som tål att jämföras
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 200 g
  • Form: Citrullin-DL-malat
  • Dosering: 3000 mg
  • Pris / portion: 3,44 kr

  Core Citrulline är ett högkvalitativt och prisvärt citrullintillskott som är utformad för att ge en kraftig muskelpump och tryck vid hård träning. Med en ren och effektiv formel som kan kombineras med andra träningsprodukter, erbjuder detta tillskott imponerande resultat för både nybörjare och erfarna träningsutövare.

  Innehåll

  Core Citrulline erbjuder ren citrullin-DL-malat av högsta kvalitet, vilket säkerställer snabb och effektiv upptagning i kroppen. Produkten innehåller 100 % citrullin bundet till malat för maximal effekt och stabilitet.

  Effekt

  Användare rapporterar att Core Citrulline ger en utmärkt muskelpump och tryck under träningspassen. Effekten av citrullinet förstärks ytterligare när det kombineras med kreatin eller en pre-workout-produkt. En del användare kan uppleva att effekten är bättre än med rent L-arginin.

  Smak

  Core Citrulline blandar enkelt med vatten eller valfri dryck, men eftersom produkten är smaklös kan vissa användare föredra att blanda den med en smaksatt dryck för att förbättra smakupplevelsen.

  Pris

  Med ett pris på 229 kr per burk och en jämförelsepris på 1 145 kr/kg (2,29 kr/portion), är Core Citrulline ett av de billigare citrullintillskotten på marknaden utan att kompromissa med kvaliteten.

  Slutsats

  Sammanfattningsvis är Core Citrulline ett utmärkt val för den som söker ett effektivt och prisvärt citrullintillskott. Med högkvalitativt innehåll, imponerande effekt och möjligheten att kombineras med andra träningsprodukter, rekommenderar vi Core Citrulline till alla som vill förbättra sin träningsprestation och uppnå en kraftig muskelpump.

  Fördelar

  • Hög dos citrullin malat
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Effektiv för att öka uthålligheten och pumpen under träning

  Nackdelar

  • Något dyrare än andra citrullin kosttillskott
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
  229 kr
 2. 2. Bästa kapslar: Core Citrulline Caps

  Bra alternativ för dig som föredrar kapslar med en hög dosering per kapsel
  4,5
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,8/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Form: Citrullin-dl-malat
  • Dosering: 3000 mg
  • Pris / portion: 7,30 kr

  Core Citrulline Caps är ett populärt kosttillskott som ger effektiv muskelpump och ökad uthållighet vid styrke- och uthållighetsträning. Med citrullin-DL-malat i kapslar är det enkelt att ta och ger snabb effekt. Detta tillskott kan vara ett bra alternativ för de som vill ha citrullin i kapslar istället för pulverform.

  Innehåll

  Core Citrulline Caps innehåller citrullin-DL-malat, en form som snabbt omvandlas i kroppen och fungerar som förstadium till kväveoxid. Citrullin är en viktig aminosyra som ingår i citronsyracykeln och kan främja blodflödet och muskelpumpen under träning.

  Effekt

  Användare upplever att Core Citrulline Caps ger effektiv muskelpump och ökad uthållighet vid träning. En del användare menar att kombinationen av citrullin med andra tillskott, som arginin och kreatin, ger ännu bättre resultat.

  Smak

  Eftersom Core Citrulline Caps kommer i kapslar, är smak inte applicerbart för denna produkt. Kapslarna är dock relativt lättsvalda och varken vi eller andra användare tycker de är för stora.

  Pris

  Med ett pris på 199 kr och en jämförelsepris på 1,66 kr/kaps (6,63 kr/portion) är Core Citrulline Caps något dyrare än de flesta citrullintillskotten i pulverform, men är fortfarande prisvärt för dig som föredrar kapslar.

  Slutbetyg

  Sammanfattningsvis är Core Citrulline Caps ett bra alternativ för den som söker ett effektivt och praktiskt citrullintillskott i kapslar. Det ger snabb effekt och användare upplever förbättrad muskelpump och uthållighet vid träning. Vi rekommenderar Core Citrulline Caps till de som vill ha citrullin i kapslar och ser fram emot att förbättra sina träningsresultat.

  Fördelar

  • Enkel att ta i kapsel form
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Effektiv för att öka uthålligheten och förbättra återhämtningen efter träning

  Nackdelar

  • Krävs 4 kapslar för samma dosering som pulvren
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
  219 kr
 3. 3. Bästa billiga: Body science Citrulline Malate 1:1

  Veganskt tillskott med citrullin med bra absorption för blandning i PWO eller med aminosyror
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  4,1/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (MM Sports)
  • Storlek: 250 g
  • Form: L-citrullinmalat
  • Dosering: 5000 mg
  • Pris / portion: 3,58 kr

  Body Science Citrulline Malate 1:1 är ett veganskt kosttillskott som innehåller citrullinmalat i pulverform. Med ett 1:1-förhållande mellan l-citrullin och malat, garanteras ett bra upptag i kroppen. Detta tillskott är en populär ingrediens i egenkomponerade prestationshöjare (PWO) och är tillverkat i Sverige.

  Innehåll

  Body Science Citrulline Malate 1:1 innehåller 100 % rent citrullinmalat, vilket innebär att det är lika delar l-citrullin och malat (äppelsyra). Citrullinmalat är känt för sina prestationshöjande egenskaper och kan bidra till ökad muskelpump och återhämtning.

  Effekt

  Användarrecensioner tyder på att Body Science Citrulline Malate 1:1 ger extra pump och ökad återhämtning under träning. Det är en mångsidig produkt som kan blandas med aminosyror eller läggas till i en pre-workout.

  Smak

  Body Science Citrulline Malate 1:1 är framställd som en DIY-ingrediens till dina egna prestationshöjare. Produkten smakar därför väldigt milt. Body Science Citrulline Malate 1:1 är i pulverform, vilket ger dig möjlighet att anpassa smaken efter eget tycke. Pulvret kan blandas med vatten eller andra drycker för att uppnå önskad smak.

  Pris

  Med ett pris på 229 kr för 250 g är Body Science Citrulline Malate 1:1 ett prisvärt alternativ för de som söker ett citrullinmalattillskott. Dock kan tillgängligheten vara ett problem, då produkten ofta är utsåld enligt en användarrecension.

  Slutsats

  Sammanfattningsvis är Body Science Citrulline Malate 1:1 ett bra alternativ för dem som söker ett veganskt och effektivt citrullinmalattillskott i pulverform. Användare upplever ökad muskelpump och återhämtning, men produkten kan vara svår att få tag på. Vi rekommenderar Body Science Citrulline Malate 1:1 för de som vill förbättra sina träningsresultat med det bästa billiga citrullinet.

  Fördelar

  • Prisvärd
  • Hög dos citrullin malat
  • Tillverkad i Sverige
  • Vegansk

  Nackdelar

  • Smakar inte lika bra som andra citrullin kosttillskott
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. 4. Bästa premiumvalet: Star Nutrition Ultimate Citrulline

  Nästa generations tillskott med en formula för ökad pump och mer kraft och intensitet
  4,2
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,1/5
  Pris
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlek: 200 g
  • Form: Citrullinmalat
  • Dosering: 3000 mg
  • Pris / portion: 3,74 kr

  Star Nutrition Ultimate Citrulline är en unik prestationshöjare som kombinerar citrullin med glutation (Setria®), vilket skapar en nästa generations citrullinprodukt. Det är utvecklat för avancerade atleter som söker det bästa och passar för användning innan träning.

  Innehåll

  Ultimate Citrulline innehåller en högkvalitativ blandning av L-citrullin och Setria®, en varumärkesskyddad form av reducerad glutation. Denna avancerade sammansättning tar citrullin till en ny nivå och är särskilt intressant för atleter som söker topprestanda.

  Effekt

  Användarrecensioner pekar på att Star Nutrition Ultimate Citrulline ger en imponerande pump, vilket ökar träningsintensiteten och förbättrar prestandan. Vissa användare rapporterar att de upplever en ökad pump redan från det första träningssetet och att vener blir mer synliga på kroppen.

  Smak

  Star Nutrition Ultimate Citrulline är ett pulver som kan blandas med vatten eller andra drycker för att anpassa smaken efter eget tycke. Eftersom det inte är en smaksatt produkt uppfattas smaken som neutral, eller som att den nästan inte smakar något alls. Användare har möjlighet att kombinera pulvret med sina favoritdrycker för att uppnå den smak de föredrar, vilket ger en flexibel och anpassningsbar smakupplevelse.

  Pris

  Med ett pris på 249 kr för 200 g är Star Nutrition Ultimate Citrulline ett något dyrare alternativ jämfört med andra citrullinprodukter på marknaden. Med tanke på den avancerade sammansättningen och höga kvaliteten kan dock priset vara motiverat för dem som söker topprestanda.

  Slutsats

  Sammanfattningsvis är Star Nutrition Ultimate Citrulline en mycket effektiv prestationshöjare för avancerade atleter som vill ta sin träning till nästa nivå. Den unika kombinationen av citrullin och glutation ger en imponerande pump och förbättrad prestanda. Vi rekommenderar Star Nutrition Ultimate Citrulline för atleter som söker det bästa och är villiga att betala lite extra för en avancerad produkt.

  Fördelar

  • Hög dos citrullin malat
  • Kombination av citrullin och glutation
  • Effektiv för att öka uthålligheten och pumpen under träning

  Nackdelar

  • Dyrare än andra citrullin kosttillskott
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 5. 5. Godast: BioTechUSA Citrulline Malate

  Här är ett högdoserat tillskott med L-citrullin som faktiskt smakar gott av grönt äpple
  4,0
  Innehåll
  3,8/5
  Användning
  4,0/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 300 g
  • Form: Citrullinmalat
  • Dosering: 3000 mg
  • Pris / portion: 2,46 kr

  BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple är ett kosttillskott som innehåller 3100 mg L-citrullin per portion och är utformat för att öka muskelpumpen och uthålligheten under träning. Med en uppfriskande smak av grönt äpple blir denna produkt en välsmakande del av din träningsrutin.

  Innehåll

  BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple innehåller 3100 mg L-citrullin per portion, vilket bidrar till ökad muskelpump och uthållighet. L-citrullin är en icke-essentiell aminosyra som spelar en viktig roll i kroppens energiproduktion och hjälper till att avlägsna mjölksyra. Med 90 portioner per förpackning, är detta kosttillskott ett utmärkt sätt att komplettera din dagliga kost med den viktiga aminosyran L-citrullin.

  Effekt

  Användarrecensioner vittnar om att BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple ger en ökad pump, styrka och uthållighet under träning. Produkten hjälper även till att undanhålla mjölksyra, vilket gör att du kan träna längre och hårdare utan att känna samma trötthet och obehag.

  Smak

  BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple har en smak av grönt äpple, vilket användare verkar uppskatta. Den beskrivs som en syrlig och frisk smak som är välbalanserad och påminner om äppelmust. Denna smak gör produkten till en njutbar del av din träningsrutin.

  Pris

  Med ett jämförpris på 2,29 kr per portion är BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple ett prisvärt alternativ för den som söker ett smakrikt och effektivt citrullintillskott. Det kan dock finnas billigare alternativ på marknaden, men den unika smaken och de positiva effekterna som användarna rapporterar gör det ändå till ett attraktivt val.

  Slutats

  BioTechUSA Citrulline Malate Powder Green Apple är en högkvalitativ produkt som erbjuder god smak, effektivitet och prisvärdhet. Med sin unika smak av grönt äpple, imponerande effekt på muskelpump och uthållighet samt ett konkurrenskraftigt pris, är detta en produkt som rekommenderas för den som söker ett smakrikt och effektivt citrullintillskott.

  Fördelar

  • God smak
  • Hög dos citrullin malat
  • Sockerfri och glutenfri

  Nackdelar

  • Något dyrare än andra citrullin kosttillskott
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Citrullin Storlek Form Dosering Pris / portion Totalbetyg Pris
Core Citrulline 200 g Citrullin-DL-malat 3000 mg 3,44 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
229 kr
Core Citrulline Caps 120 kaps Citrullin-dl-malat 3000 mg 7,30 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
219 kr
Body science Citrulline Malate 1:1 250 g L-citrullinmalat 5000 mg 3,58 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
179 kr
Star Nutrition Ultimate Citrulline 200 g Citrullinmalat 3000 mg 3,74 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
249 kr
BioTechUSA Citrulline Malate Powder 300 g Green Apple 300 g Citrullinmalat 3000 mg 2,46 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
229 kr
viktiga faktorer för att välja rätt citrullin

Hur man väljer rätt citrullin

Att välja rätt citrullin kosttillskott kan vara förvirrande, särskilt om du är ny på området. Här är några faktorer som du bör tänka på när du köper citrullin kosttillskott:

Kvalitet

Säkerställ att produkten du köper innehåller ren citrullin utan tillsatser eller fyllnadsmedel. Det finns många tillverkare på marknaden som lägger till tillsatser för att förbättra smaken eller konsistensen på produkten. Det är viktigt att undvika dessa produkter eftersom de kan minska effektiviteten av citrullinet och orsaka oönskade biverkningar.

Sök efter produkter från välrenommerade tillverkare som genomgår strikta kvalitetskontroller och använder högkvalitativa ingredienser. Du kan också kolla produktens produktionsprocess för att säkerställa att den uppfyller dina kvalitetsstandarder.

Pris

Priset på citrullin kosttillskott varierar beroende på märke, form och dosering. Jämför priserna på olika produkter för att hitta det mest prisvärda alternativet för dina behov.

Var försiktig med produkter som är för billiga eftersom de kan innehålla mindre kvalitativ citrullin eller tillsatser. Å andra sidan finns det också dyra produkter på marknaden som kan vara överflödiga för dina behov.

Du bör söka efter produkter som erbjuder ett bra prisvärde och som passar din budget och hälsomål.

Form

Citrullin finns i både pulver- och kapsel form. Välj den form som passar dig bäst baserat på personliga preferenser och behov.

Pulverformen är vanligtvis billigare än kapslar och ger dig möjlighet att anpassa doseringen efter dina behov. Du kan också blanda citrullinpulvret med andra drycker eller maträtter för att öka dess näringsvärde.

Kapslar är dock mer praktiska och bekväma att använda. Du behöver inte oroa dig för att mäta upp eller blanda citrullinet själv, vilket kan vara en fördel om du har en upptagen livsstil.

Smak

Vissa citrullin kosttillskott har en obehaglig smak, medan andra har en neutral eller god smak. Om smaken är viktig för dig, välj en produkt som har en smak du gillar.

Citrullin i pulverform är vanligtvis smaklöst eller har en lätt besk smak. Men vissa tillverkare har börjat erbjuda smaksatta versioner som har en fruktig eller söt smak.

Användning

Om du föredrar att använda kapslar behöver du inte oroa dig för smaken eftersom de är smaklösa och lätta att svälja.

Att välja en användarvänlig produkt kan göra skillnad för hur lätt det är att använda citrullin kosttillskott regelbundet och uppnå dina hälsomål. Här är några faktorer som du bör tänka på för att hitta en användarvänlig produkt:

 • Dosering: Säkerställ att produkten har tydliga doseringsinstruktioner och enkla användningsanvisningar. Det är också viktigt att följa doseringsrekommendationerna för att undvika oönskade biverkningar och maximera fördelarna av citrullinet.
 • Blandbarhet: Om du väljer pulverformen är det viktigt att leta efter en produkt som är lätt att blanda med andra drycker eller maträtter. Produkten bör inte klumpa sig eller lämna rester som gör att drycken smakar dåligt.
 • Portabilitet: Om du är en person på språng, leta efter en produkt som är lätt att ta med dig och använda när du behöver det. Kapslar är ett praktiskt alternativ eftersom de är lätta att bära med sig och använda utan behov av extra utrustning.
 • Tidpunkt för intag: Tänk på när du vill ta citrullin kosttillskott och välj en produkt som passar dina behov. Vissa produkter är bäst att ta före träning, medan andra kan tas när som helst på dagen. Läs noggrant på förpackningen och se till att du väljer en produkt som passar dina behov och livsstil.

Genom att tänka på dessa faktorer när du köper citrullin kosttillskott, kan du hitta den bästa produkten för dina hälsomål och livsstil. Kom också ihåg att rådgöra med en läkare eller dietist innan du börjar ta citrullin kosttillskott om du har några sjukdomar eller tar mediciner.

man tranar med skivstang

 

Olika typer av citrullin

Det finns flera olika typer av citrullin kosttillskott på marknaden, inklusive citrullin malat, L-citrullin och citrullin nitrat. Här är en närmare titt på varje typ av citrullin och dess egenskaper:

Citrullin malat

Citrullin malat är den vanligaste formen av citrullin som används i kosttillskott. Den består av citrullin och äppelsyra (malat), som hjälper till att förbättra absorptionen av citrullin i kroppen. Citrullin malat är känd för att öka uthålligheten, förbättra återhämtningen och öka pumpen under träning.

L-citrullin

L-citrullin är den rena formen av citrullin som finns naturligt i vattenmelon och andra livsmedel. Detta är den form av citrullin som oftast används i forskningsstudier för att undersöka dess fördelar för träning och hälsa. L-citrullin är känd för att öka kväveoxidproduktionen och förbättra blodflödet i kroppen.

Citrullin nitrat

Citrullin nitrat är en kombination av citrullin och kväveoxid. Denna form av citrullin anses vara mer effektiv än andra former eftersom den kan öka produktionen av kväveoxid i kroppen mer effektivt. Citrullin nitrat är känd för att förbättra uthålligheten, öka pumpen under träning och minska trötthet.

Det är viktigt att notera att varje form av citrullin har sina egna egenskaper och effekter. Valet av citrullin beror på personliga preferenser och träningsmål. För de flesta personer är citrullin malat det mest populära valet på grund av dess förmåga att förbättra uthållighet, förbättra återhämtning och öka pumpen under träning. Men om du vill öka kväveoxidproduktionen i kroppen, kan citrullin nitrat vara ett bättre val.

citrullin uthallighet

Fördelar med citrullin

Citrullin erbjuder många fördelar för träning och hälsa. Här är några av fördelarna med att ta citrullin kosttillskott:

 • Ökad uthållighet: Citrullin hjälper till att öka blodflödet och syretransporten till musklerna, vilket kan förbättra uthålligheten och minska trötthet under träning. Genom att minska muskeltrötthet kan citrullin hjälpa dig att utföra mer intensiv träning och nå dina träningsmål snabbare.
 • Förbättrad återhämtning: Citrullin har också visat sig kunna förbättra återhämtningen efter träning genom att minska muskelsmärta och inflammation. Detta kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare mellan träningspass och minska risken för skador och överbelastning.
 • Ökad kväveoxidproduktion: Citrullin kan hjälpa till att öka produktionen av kväveoxid i kroppen, vilket är en viktig molekyl för att förbättra blodflödet och transportera näringsämnen och syre till musklerna. Detta kan öka uthålligheten, förbättra återhämtningen och öka pumpen under träning.
 • Ökad pump under träning: Genom att öka blodflödet till musklerna kan citrullin hjälpa till att öka pumpen under träning. Detta kan inte bara förbättra dina träningsresultat, utan också ge dig en bättre träningsupplevelse genom att öka ditt självförtroende och motivation.

Genom att ta citrullin kosttillskott kan du dra nytta av dessa fördelar för din träning och hälsa. Men det är viktigt att tänka på att citrullin inte är en quick-fix eller mirakelkur för att förbättra din träning och hälsa. Det är fortfarande viktigt att ha en hälsosam livsstil med en balanserad kost och regelbunden träning för att uppnå bästa resultat.

Biverkningar

Citrullin kosttillskott anses vara säkra att använda för de flesta människor. Men precis som med alla kosttillskott finns det vissa biverkningar som kan uppstå. Här är de vanligaste biverkningarna av citrullin kosttillskott:

 • Magsmärta och illamående: Många personer upplever magsmärta, gaser och illamående när de tar citrullin kosttillskott. Detta kan bero på att citrullin ökar blodflödet till mag-tarmkanalen, vilket kan leda till matsmältningsbesvär. För att minska risken för biverkningar, bör du ta citrullin kosttillskott med mat och vatten.
 • Huvudvärk: En annan vanlig biverkning av citrullin kosttillskott är huvudvärk. Detta kan bero på att citrullin ökar blodflödet och kväveoxidproduktionen i kroppen, vilket kan påverka blodkärlen och orsaka huvudvärk. För att minska risken för huvudvärk, bör du följa doseringsrekommendationerna och undvika att överdosera citrullin.
 • Interaktion med läkemedel: Citrullin kan också interagera med vissa läkemedel, inklusive blodtrycksmedicin och erektionshöjande medel. Om du tar några läkemedel, bör du rådgöra med en läkare innan du börjar ta citrullin kosttillskott. Det är också viktigt att notera att biverkningarna av citrullin är vanligtvis milda och försvinner vanligtvis inom några dagar. För att minska risken för biverkningar bör du välja en högkvalitativ produkt och följa doseringsrekommendationerna. Om du upplever allvarliga biverkningar bör du sluta ta kosttillskottet och rådfråga en läkare.
vanliga frågor om Citrullin

FAQ: Vanliga frågor om Citrullin

Vad är citrullin?

Citrullin är en icke-essentiell aminosyra som finns naturligt i vattenmelon. Det används ofta som ett kosttillskott för att öka blodflödet, uthålligheten och pumpen under träning.

I vilken mat finns citrullin?

Citrullin finns naturligt i vattenmelon, men även i andra meloner som honungsmelon. Det finns också i viss mängd i kött, fisk och mejeriprodukter.

Varför används citrullin i PWO?

Citrullin används ofta i pre-workout-tillskott på grund av dess förmåga att öka blodflödet, uthålligheten och pumpen under träning. Det kan också hjälpa till att minska trötthet och förbättra återhämtningen efter träning.

Vilken effekt ger citrullin?

Citrullin kan ge flera fördelar, inklusive ökad uthållighet och pump under träning, förbättrad återhämtning efter träning, minskad trötthet och ökat blodflöde till musklerna. Det kan också ha fördelar för hjärt-hälsa och cirkulationssystemet.

Kan jag kombinera citrullin med andra tillskott för att förbättra min träningsprestation?

Ja, citrullin kan kombineras med andra tillskott som arginin, karnitin, betain, kreatin och nitrat för att förbättra blodflöde, energi, uthållighet och muskelåterhämtning under och efter träning.

citrullin test

Så gjorde vi testet

Vi har genomfört en omfattande undersökning och testat flera citrullin kosttillskott för att säkerställa deras effektivitet och säkerhet.

För att utvärdera de bästa citrullin kosttillskotten på marknaden, genomförde vi en grundlig undersökning av de 11 populäraste produkterna. Vi tittade på flera faktorer, inklusive ingredienser, dosering, smak, pris och kundrecensioner. Vi läste också forskning och studier som genomförts på citrullin och dess effekter på kroppen.

Vi testade och utvärderade varje produkt från ett användarperspektiv genom att prova produkterna själva och notera hur de fungerade för oss under träning. Vi mätte också hur produkterna presterade inom olika kategorier, inklusive uthållighet, pump och återhämtning efter träning.

Vi diskuterade fördelar och nackdelar med varje produkt utifrån vår egen efterforskning och erfarenhet av att använda citrullin kosttillskott.

Vi använder vårt expertkunnande inom fitness och kosttillskott för att erbjuda en objektiv och heltäckande översikt av de bästa citrullin kosttillskotten på marknaden.

Totalt sett har vi testat 11 produkter som vi trodde mest på efter att ha analyserat innehållet. Vi testade varje produkt själva för att säkerställa deras effektivitet och effekter på våra kroppar.

Nedan följer en förklaring av de olika testkriterierna:

 • Innehåll: Hur mycket citrullin innehåller produkten och vilken form är det i? Är produkten tillverkad i Sverige och enligt någon process för att säkerställa innehållet såsom GMP eller HACCP?
 • Effekt: Hur upplevde du att citrullinet påverkade din uthållighet, pump och återhämtning? Råkade du ut för några biverkningar?
 • Smak: Är produkten smaksatt eller neutral? Är det enkelt att lösa den i vatten och är den färdiga drycken god? Finns det några bismaker?
 • Användning: Är det enkelt att dosera önskad mängd? Följer doseringsskopa med? Är kapslar enkla att svälja?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per gram rent citrullin och per portion? Är den prisvärd?

Betygen har sedan sammanställts och vi presenterar här produkterna med det bästa samlade omdömet.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu