Bästa Veganska måltidsersättningen 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Här hittar du den bästa veganska måltidsersättningen med högt näringsvärde till bra pris.
Vegansk måltidsersättning - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 HEEY Meal Shake HEEY Meal Shake
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Better You Mellanmål Better You Mellanmål
Pris
183 kr
Till butik
betyg 4,3 Body science Vegansk måltidsersättare Body science Vegansk måltidsersättare
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,1 Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g Jordgubb Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g Jordgubb
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

I en värld där allt fler människor väljer en vegansk livsstil ökar också efterfrågan på veganska alternativ till traditionella måltider. Måltidsersättningar är en praktisk och enkel lösning för många, och det är viktigt att välja en produkt som är både näringsrik och smakfull.

En måltidsersättning är en produkt som är avsedd att ersätta en hel måltid och som innehåller alla de viktigaste näringsämnen som kroppen behöver. Många använder måltidsersättningar som ett sätt att kontrollera sin vikt, få i sig tillräckligt med näring när de har en hektisk livsstil, eller som en del av en dietplan.

När det gäller veganska måltidsersättningar är det viktigt att välja en produkt som är näringsrik och som innehåller alla de viktigaste näringsämnen som kroppen behöver. Faktorer som du bör tänka på inkluderar näringsinnehåll, smak, lättillgänglighet, pris, och användarrecensioner.

Vi beställde hem 15 produkter och testade dem. I vårt test har vi utsett HEEY Meal Shake till den bästa veganska måltidsersättningen. Ett riktigt gott alternativ som har bra näringsvärden och ett mycket överkomligt pris. Läs mer om de andra som fick höga betyg längre ner i den här artikeln. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa veganska måltidsersättningarna 2024

 1. HEEY Meal Shake Bäst i test: 4,7/5
 2. Better You Mellanmål Godast: 4,5/5
 3. Body science Vegansk måltidsersättare Bästa billiga: 4,3/5
 4. Allévo VLCD Oatmeal Apple & Cinnamon 15 portioner Bästa VLCD: 4,1/5
 5. Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g Jordgubb Bästa med probiotika: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: HEEY Meal Shake

  Pulver med högt proteininnehåll från veganska källor som finns i tre smaker
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Smak & Lösning
  4,6/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 750 g
  • Kalorier: 416 kcal
  • Protein: 32 g
  • Pris/portion: 13,27 kr
  PXL 20230420 145130990 PXL 20230420 145221522 PXL 20230420 145237946 PXL 20230420 145253606

  Heey Meal Shake är en näringsrik måltidsersättning med hög kvalitet som är perfekt för de som vill ha en snabb och enkel lösning för en hälsosam måltid på språng. Produkten är gjord av naturliga ingredienser och erbjuder en balanserad blandning av kolhydrater, proteiner och fetter som ger en hållbar energi och mättnadskänsla. Proteinet kommer från ärtprotein samt risprotein.

  Heey Meal Shake finns i tre olika smaker - choklad, vanilj och skogsbär - så att du kan välja din favorit. Det är lätt att förbereda genom att helt enkelt blanda två skopor av pulvret med valfri mjölk eller vätska. Du kan även anpassa konsistensen genom att tillsätta mer eller mindre vätska.

  Produkten är även veganvänlig, glutenfri och innehåller inget tillsatt socker. Dessutom är Heey Meal Shake berikad med viktiga vitaminer och mineraler som hjälper till att uppfylla dina näringsbehov. Varje påse innehåller 15 portioner och kostar 16kr per portion. En portion innehåller endast cirka 200 kalorier, men ger ändå en känsla av mättnad.

  Heey! Meal Shake tillverkas i Sverige med gluten- och laktosfria ingredienser och utan tillsatt socker. En portion görs genom att blanda 70 ml (50 g) av pulvret med 300 ml kallt vatten eller växtbaserad dryck. 

  Fördelar

  • Rik på vitaminer och mineraler.
  • Innehåller även probiotika.
  • Finns i 3 goda smaker.
  • Tillverkad i Sverige.

  Nackdelar

  • Kan innehålla spår av havre, ägg, soja och mjölk.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 2. 2. Godast: Better You Mellanmål

  Lättblandat och proteinrikt pulver komplett med super greens perfekt som måltidsersättning
  4,5
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  4,8/5
  Pris
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 500 g
  • Kalorier: 320 kcal
  • Protein: 32 g
  • Pris/portion: 18,30 kr

  Better You Mellanmål är en mycket välsmakande vegansk måltidsersättning med en frisk smak av skogsbär. Produkten har ett högt näringsinnehåll med 32 gram protein per portion, vilket är en imponerande mängd för en vegansk produkt. Dessutom innehåller den en mix av supergreens vilket ger en bra näringsprofil med flera viktiga vitaminer och mineraler.

  Better You Mellanmål löser sig enkelt i både vatten och mjölksubstitut och har en bra konsistens. Produkten är också fiberrik, vilket kan hjälpa till att hålla en mätt längre tid.

  Prismässigt är Better You Mellanmål också konkurrenskraftig med en pris per portion på 22,90 kr. Detta gör det till en prisvärd måltidsersättning för veganer eller för de som söker en mer hälsosam måltidsersättning.

  Sammanfattningsvis är Better You Mellanmål en mycket god och näringsrik vegansk måltidsersättning som passar bra som en del av en hälsosam och balanserad diet.

  Fördelar

  • Kanske det godaste alternativet
  • Lätt att blanda
  • Högt proteininnehåll

  Nackdelar

  • Högsta priset i testet
  Produkten finns att köpa här:
  183 kr
  183 kr
 3. 3. Bästa billiga: Body science Vegansk måltidsersättare

  Kalorisnålt veganskt proteinpulver med högt innehåll av protein som finns i två smaker
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Smak & Lösning
  4,1/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (MM Sports)
  • Storlek: 480 g
  • Kalorier: 365 kcal
  • Protein: 44 g
  • Pris/portion: 12,44 kr

  Body Science Vegansk Måltidsersättare är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha en billig, men samtidigt näringsrik vegansk måltidsersättare. Produkten har en hög proteinhalt från sojaprotein och ärtprotein, vilket är viktigt för att bibehålla muskelmassa och hålla blodsockret stabilt. Dessutom är den låg i socker och rik på fiber från havre, IMO och akaciafiber, vilket är bra för matsmältningen och för att hålla sig mätt länge.

  En portion innehåller endast 109 kcal, men ändå tillför den viktiga vitaminer och mineraler, såsom B6, B12 och vegansk D-vitamin. Smaken är inte särskilt framträdande, men det är enkelt att blanda den med andra ingredienser för att få en mer varierad smak.

  Det enda nackdelen med denna produkt är att den endast finns i två smaker (choklad och äppelpaj), vilket kan bli tråkigt i längden. Men för det pris som den säljs för är det ett utmärkt val för dem som vill ha en bra måltidsersättare till ett överkomligt pris.

  Fördelar

  • Mycket lågt kaloriinnehåll
  • Tillsatta vitaminer och mineraler
  • Riktigt bra pris per portion

  Nackdelar

  • Fler smaker hade inte skadat
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 4. 4. Bästa VLCD: Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon

  Prisvärd VLCD-produkt med god smak av äpple och kanel och ett högt näringsvärde
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  3,9/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)
  • Storlek: 585 g
  • Kalorier: 383 kcal
  • Protein: 38 g
  • Pris/portion: 13,27 kr

  Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon är en smakrik och näringsrik måltidsersättning i form av gröt som passar perfekt när du vill gå ner i vikt. Gröten är enkel att tillaga och innehåller alla de viktiga näringsämnen som kroppen behöver. Med 38 gram protein per portion hjälper den till att hålla dig mätt och nöjd under en längre tid.

  Det är lätt att uppskatta den goda smaken av äpple och kanel, vilket gör måltidsersättningen till ett riktigt trevligt alternativ för den som vill minska kaloriintaget samtidigt som man inte vill kompromissa med smaken.

  Med Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon kan du känna dig trygg i vetskapen om att du får i dig alla de näringsämnen som kroppen behöver under en dag. Gröten innehåller också havreflingor, solrosfrö, linfrö och risfiber för att ge extra mättnadskänsla och fiber.

  Prismässigt är produkten mycket konkurrenskraftig med ett pris på endast 13,27 kr per portion, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för den som vill gå ner i vikt och samtidigt hålla kostnaderna nere.

  Sammanfattningsvis är Allévo Oatmeal Apple & Cinnamon en utmärkt VLCD-måltidsersättning som är både smakrik och näringsrik till ett bra pris.

  Fördelar

  • Komplett näringsprofil för VLCD
  • Mycket god smak
  • Bra förhållande pris/kvalitet

  Nackdelar

  • Finns bara som gröt
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. 5. Bästa med probiotika: Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g Jordgubb

  Vegansk måltidsersättning som både hjälper till med viktbalans och är bra för magen
  4,0
  Innehåll
  4,3/5
  Smak & Lösning
  3,7/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Bodystore)
  • Storlek: 1000 g
  • Kalorier: 402 kcal
  • Protein: 33 g
  • Pris/portion: 8,76 kr

  Homie Good to Go är en vegansk måltidsersättning med probiotika som innehåller alla nödvändiga näringsämnen som kroppen behöver. Denna måltidsersättning är en utmärkt källa till växtbaserade kvalitetsproteiner(bland annat ärtprotein), friska växtbaserade fetter och fiber från svensk havre. Dessutom är Homie Good to Go utan tillsatt socker och innehåller levande bakteriekultur.

  Denna måltidsersättning har en fin balans mellan protein, kolhydrater och fett och är berikad med viktiga vitaminer och mineraler. Homie Good to Go är också enkel att använda - bara blanda med vatten eller din favoritmjölk och du är redo att gå.

  En sak som verkligen sticker ut med denna produkt är dess höga kvalitet. Homie Good to Go använder enbart högkvalitativa ingredienser och alla deras produkter är noggrant testade för att säkerställa kvalitet och säkerhet.

  Sammanfattningsvis är Homie Good to Go ett utmärkt val för personer som söker en vegansk måltidsersättning med probiotika som ger alla nödvändiga näringsämnen och samtidigt är enkel att använda.

  Fördelar

  • Bra för magen
  • Komplett måltidsersättning

  Nackdelar

  • Sötad med sukralos och acesulfam K
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Vegansk måltidsersättning Storlek Kalorier Protein Pris/portion Totalbetyg Pris
HEEY Meal Shake 750 g 416 kcal 32 g 13,27 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
199 kr
Better You Mellanmål 500 g 320 kcal 32 g 18,30 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
183 kr
Body science Vegansk måltidsersättare 480 g 365 kcal 44 g 12,44 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
199 kr
Allévo VLCD Oatmeal Apple & Cinnamon 15 portioner 585 g 383 kcal 38 g 13,27 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g Jordgubb 1000 g 402 kcal 33 g 8,76 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
149 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vegansk måltidsersättning

Hur man väljer rätt vegansk måltidsersättning

Det är viktigt att ta sig tid att hitta den bästa veganska måltidsersättningen för dina behov. Genom att bedöma dina näringsbehov, läsa ingredienslistan, titta på användarrecensioner och jämföra priser och tillgänglighet, kan du hitta en produkt som är hälsosam, smakfull och lättillgänglig i din vardag. Tänk på att det är viktigt att ta hänsyn till just dina unika behov och preferenser för att hitta rätt produkt för dig. Nedan följer de viktigaste faktorerna du bör överväga.

Bedöm dina näringsbehov

Innan du börjar leta efter den bästa veganska måltidsersättningen, är det viktigt att förstå dina näringsbehov. Det är lätt att underskatta vilka näringsämnen man behöver, men det är viktigt att veta vad vi saknar och har störst behov av. För veganska personer är det extra viktigt att få tillräckligt med protein, fiber, järn, kalcium och B-vitaminer, så se till att produkten du väljer innehåller dessa näringsämnen. 

Läs ingredienslistan

När du har bedömt dina näringsbehov är det viktigt att titta på ingredienslistan på de produkter du är intresserad av. Läs noga igenom allt innehåll och säkerställ att det inte finns några ingredienser som du villa undvika, som till exempel socker eller konserveringsmedel. Du vill också säkerställa att måltidsersättningen innehåller en hälsosam mängd av de näringsämnen du behöver. 

Titta på användarrecensioner

Användarrecensioner kan vara mycket användbara för att få en bättre uppfattning om en produkt. De ger en inblick i hur andra veganska användare upplever produkten, inklusive smak, konsistens och effektivitet. Läs så många recensioner som möjligt för att få en bredare bild av produkten.

Jämför priser och tillgänglighet

Det är också viktigt att jämföra priser och tillgänglighet mellan olika veganska måltidsersättningar. Du vill hitta en produkt som du kan köpa regelbundet, så det är bra att ta reda på om den finns tillgänglig på lokala butiker eller på nätet. Priser kan variera kraftigt, så det är viktigt att jämföra för att hitta de mest prisvärda alternativen.

Viktiga näringsämnen i en vegansk måltidsersättning

En vegansk måltidsersättning bör innehålla en kombination av viktiga näringsämnen för att tillgodose behoven hos en frisk och aktiv person. Här är en lista över de viktigaste näringsämnen en vegansk måltidsersättning bör innehålla.

Protein

Proteiner är viktiga byggstenar i kroppen och är ansvariga för att upprätthålla och reparera muskelvävnad. De består av aminosyror som kroppen inte kan tillverka själv och måste därför tillföras via kosten. Veganska källor till protein inkluderar soja, bönor, nötter, frön och veganska proteinpulver. Som vegan och vegetarian är det extra viktigt att vara medveten om sitt proteinintag för att säkerställa att man får tillräckligt med alla essentiella aminosyror.

Vitaminer och mineraler

 • Vitamin B12: Vitamin B12 är en viktig vitamin som saknas i många veganska kostar och är viktig för att upprätthålla hälsosamma blodceller och nerver. Många veganska måltidsersättningar innehåller fortifierade produkter som innehåller B12, men det är ändå viktigt att kontrollera sin intag för att säkerställa tillräckligt intag.
 • Järn: Järn är viktigt för att bibehålla hälsosamma blodceller och förhindra anemi. Veganska källor till järn inkluderar bönor, frön, gröna bladgrönsaker och järnberikade produkter. Det är viktigt att vara medveten om sin järnintag eftersom järn från växtbaserade källor är mindre lättupptagligt än järn från animaliska källor.
 • Omega-3: Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärt- och hjärnhälsa och hittas främst i fet fisk, men kan även hittas i vegetariska omega-3-källor som chiafrön och linfrön. De är också viktiga för en god hälsa på grund av deras roll i inflammationskontroll och hjärnfunktion.
 • Vitamin D: Vitamin D är viktig för att upprätthålla hälsosamma ben och tänder, och kan tillgodoses genom direkt solljus eller genom tillsatser i produkter. Många människor har viss brist på D-vitamin, framförallt under vintermånaderna, så det är bra att en måltidsersättning är berikad på ämnet. Vill du ha kosttillskott som enbart består av D-vitamin bör du tänka på att det ska vara vegansk d-vitamin och inte den som primärt kommer från fårull.

Fiber

Fiber är en viktig komponent i en hälsosam kost, och har många hälsofördelar. Det hjälper till att reglera tarmfunktionen, hålla blodsockernivåerna jämna och främja en frisk vikt. Vanliga källor till fiber inkluderar fullkorn, bönor, frön och gröna bladgrönsaker.

Hälsosamma fetter

Hälsosamma fetter är också en viktig del av en vegansk måltidsersättning. De hjälper till att främja en frisk hjärta och hjärna, samt bidrar till att reglera kroppens hormonproduktion och tillför energi. Bra källor till hälsosamma fetter inkluderar nötter, frön och avokado. Olika typer av hälsosamma fetter, såsom mättade, enkelomättade och fleromättade fetter, bör vara inkluderade i en vegansk kost för en optimal hälsa. 

vanliga frågor om Vegansk måltidsersättning

FAQ: Vanliga frågor om veganska måltidsersättningar

Vad skiljer mellan en "vanlig" och en vegansk måltidsersättning?

En vanlig måltidsersättning innehåller ofta animaliska produkter, såsom mjölk och kött, medan en vegansk måltidsersättning utesluter alla animaliska produkter och baseras istället på plantbaserade ingredienser.

Denna skillnad i ingredienser kan leda till skillnader i näringsinnehållet i de två typerna. Till exempel kan en vanlig måltidsersättning innehålla mer protein från animaliska källor, medan en vegansk måltidsersättning kan behöva använda en kombination av plantbaserade proteinkällor för att tillgodose behoven hos en aktiv person.

Det är också viktigt att notera att veganska måltidsersättningar ofta innehåller en bredare mängd av näringsämnen, inklusive fiber och hälsosamma fetter, jämfört med en vanlig måltidsersättning.

Är veganska måltidsersättningar näringsmässigt kompletta?

Ja, de flesta veganska måltidsersättningar är formulerade för att vara näringsmässigt kompletta, med en balans av makro- och mikronäringsämnen som proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler.

Kan veganska måltidsersättningar hjälpa till med viktminskning?

Veganska måltidsersättningar kan vara ett användbart verktyg för viktminskning, speciellt om de används för att ersätta kaloritäta måltider med ett näringsrikt, kalorikontrollerat alternativ.

Är veganska måltidsersättningar bra för idrottare?

Ja, många veganska måltidsersättningar innehåller en balanserad blandning av protein, kolhydrater och essentiella näringsämnen som är viktiga för idrottare och personer med en aktiv livsstil.

Innehåller veganska måltidsersättningar tillräckligt med protein?

Ja, de flesta veganska måltidsersättningar är utformade för att inkludera tillräckliga mängder protein från olika plantbaserade källor som ärtprotein, risprotein och sojaprotein.

Hur väljer jag en bra vegansk måltidsersättning?

När du väljer en vegansk måltidsersättning, leta efter produkter som har en balans av makronäringsämnen, är fria från onödiga tillsatser, och erbjuder en variation av vitaminer och mineraler. Det är också viktigt att överväga smak och konsistens som passar dina preferenser.

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem 15 veganska måltidsersättningar. Vår utgångspunkt var att hitta de produkter som är näringsrika och som innehåller alla de viktigaste näringsämnen som kroppen behöver. Faktorer som har beaktats vid rangordningen inkluderar näringsinnehåll, smak, lättillgänglighet, pris, och användarrecensioner:

 • Näringsinnehåll: Går det bra att ersätta en måltid utan att förlora viktiga näringsämnen med produkten? Innehåller den tillräckligt med näringsämnen som veganer oftare har brist på?
 • Smak & Lösning: Löser den sig enkelt i vatten och mjölksubstitut? Är den god att dricka? Är konsistensen bra? Finns det flera olika smaker att välja på?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per måltid? Är den prisvärd?

De 5 bästa produkterna har vi listat och skrivit om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu