Bästa Vätskedrivande kosttillskott 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Vi har testat de bästa vätskedrivande tillskotten och här är våra resultat.
Vätskedrivande - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Waterloss Waterloss
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Xlnt sports Water Cut Xlnt sports Water Cut
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,3 Self Omninutrition Waterloss Self Omninutrition Waterloss
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,1 Weight World Water Away Weight World Water Away
Pris
255 kr
Till butik
betyg 3,9 GAAM Health Series Waterloss GAAM Health Series Waterloss
Pris
187 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vätskedrivande kosttillskott är inte bara bra för den som idrottar, det kan även vara bra att använda för dig som lätt känner dig vätskefylld och svullen. Det kan även vara bra att använda för dig som går på en detox och vill bli av med toxiner från kroppen. Ett vätskedrivande kosttillskott hjälper dig att bli av med både överflödigt vatten och natrium i kroppen.

I den här artikeln har vi testat 17 olika vätskedrivande kosttillskott. Läs vidare för att ta reda på de 5 bästa produkterna i testet samt ta reda på varför Waterloss utsågs till bäst i test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa vätskedrivande kosttillskott i september 2023

 1. Waterloss Bäst i test: 4,7/5
 2. Xlnt sports Water Cut Bästa högdoserade: 4,5/5
 3. Self Omninutrition Waterloss Bästa premium: 4,3/5
 4. Weight World Water Away Bäst kundbetyg: 4,1/5
 5. GAAM Waterloss 90 caps Bästa med få ingredienser: 3,9/5
 1. 1. Bäst i test: Waterloss

  Ett högdoserat kosttillskott med både ört- och växtextrakt
  4,7
  Innehåll
  4,7/5
  Pris
  4,8/5
  Effekt
  4,6/5
  Dosering
  4,5/5
  Ursprung
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Kr / kapsel: 2,08 kr
  • Antal ämnen: 8 st
  • Kapslar / dag: 2 st
  core waterloss 2 core waterloss 3 core waterloss 1 core waterloss 5 core waterloss 4

  Core Waterloss är ett kosttillskott består av en högdoserad blandning av både örtextrakt och växtextrakt. För att hjälpa kroppen med utrensning har tillverkarna lagt till både maskros och tranbär i kosttillskottet. Även fikonkaktusextrakt finns i kapslarna vilket har visat sig ha en aptitdämpande effekt. Vitamin C och vitamin B6 är några av de utvalda vitaminer som är tillagda i kosttillskottet för att hjälpa kroppen med ämnesomsättningen och metabolismen.

  Kosttillskottet innehåller inget koffein vilket gör att du kan fortsätta dricka ditt kaffe, te och andra koffeindrycker som vanligt även när du äter kapslarna. Doseringen på kosttillskottet är rekommenderat till två kapslar två gånger om dagen. Gärna en kapsel på morgonen och sedan en kapsel på kvällen. Du kan även ta en kapsel mitt på dagen om du behöver utöka intaget av kosttillskottet under ett tag för att bli redo för en boxningsmatch eller fitnesstävling.

  Vi har utsett Core Waterloss till det "bästa vätskedrivande kosttillskottet". Vi gillar sammansättningen av de aktiva ämnena i produkten men uppskattar även att det räcker med 2 kapslar per dag. 

  Fördelar

  • Koffeinfri
  • Innehåller vitamin C och B6
  • Med utvalda örter som verkar vätskedrivande

  Nackdelar

  • Många kapslar krävs - två stycken två gånger om dagen
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 2. 2. Bästa högdoserade: Xlnt sports Water Cut

  Bra billigt alternativ inför invägningen
  4,5
  Innehåll
  4,4/5
  Pris
  4,8/5
  Effekt
  4,4/5
  Dosering
  4,2/5
  Ursprung
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (MM Sports)
  • Storlek: 125 kapslar
  • Kr / kapsel: 1,83 kr
  • Antal ämnen: 14 st
  • Kapslar / dag: 5 st
  xlnt water cut 2 xlnt water cut 3 xlnt water cut 1 xlnt water cut 5 xlnt water cut 4

  XLNT Water Cut är ett kosttillskott som är speciellt framtaget för idrottare och modeller som behöver bli av med överflödig vätska från kroppen. För att du ska ha en fortsatt naturlig funktion på urinblåsan innehåller kosttillskottet mjölon. Tillverkarna har även valt att fylla kapslarna med ett gäng mineraler och vitaminer. Vi kan bland annat hitta kalcium, B6 och magnesium i kosttillskottet. Kalciumet hjälper kroppen att bibehålla en normal muskelfunktion. B6 minska risken för trötthet, utmattning och håller dina hormonaktivitet på en bra nivå.

  En rubbad hormonaktivitet kan störa salt - och vattenbalansen i kroppen. Magnesium är tillagt i kapslarna för att hjälpa till med elektrolytbalansen. Den rekommenderade dosen av kosttillskottet är fem kapslar om dagen. Gärna tre på morgonen och sedan två på kvällen. För att få det bästa resultatet bör du börja ta kapslarna tre till fem dagar innan dina tävling eller fotografering.

  Vi har valt att utse Xlnt Sports Water Cut till det "bästa högdoserade vätskedrivande kosttillskottet". Vi uppskattar att de primärt fokuserar på växtbaserade vätskedrivande ämnen såsom mjölon och maskros samtidigt som de använder sig av flera vitaminer och mineraler som även de hjälper till att minska dina vätskenivåer. 

  Fördelar

  • Koffeinfritt
  • Innehåller magnesium
  • Billigt

  Nackdelar

  • 5 kapslar om dagen
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 3. 3. Bästa premium: Self Omninutrition Waterloss

  Spännande vätskedrivande formula som innehåller bland annat hallonketon och Yerba mateextrakt.
  4,3
  Innehåll
  4,7/5
  Pris
  4,0/5
  Effekt
  4,6/5
  Dosering
  4,2/5
  Ursprung
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Kr / kapsel: 2,49 kr
  • Antal ämnen: 6 st
  • Kapslar / dag: 3 st
  self omninutrition waterloss fyto slim 2 self omninutrition waterloss fyto slim 3 self omninutrition waterloss fyto slim 1 self omninutrition waterloss fyto slim 5 self omninutrition waterloss fyto slim 4

  Self Omninutrition Waterloss är ett kosttillskott med en spännande formula som består av sex olika komponenter. Det här är ett kosttillskott som passar utmärkt för dig som tävlar i sporter där du behöver bli av med oönskad vätska. Exempelvis sporter med olika viktklasser eller kroppsbyggning där en definierad muskelmassa är att föredra. I kosttillskottet kan vi även hitta maskrosextrakt som hjälper till med vätskedrivande egenskaper. Det innehåller även extrakt från fikonkaktus samt hallonhallonketon som är ett termogent ämne.

  Kosttillskottet är helt koffeinfritt men innehåller både schisandraextrakt och yerba mateextrakt. De båda ämnena används ofta som substitut för koffein och har därför en uppiggande effekt. Det här gör att du inte bör ta kosttillskottet precis innan du ska sova på kvällen. Den rekommenderade dosen är antingen två till tre kapslar vid måltid tre dagar innan din tävling. Eller tre till fyra kapslar dagligen under en längre tid.

  Vi har gett Self Omninutrition Waterloss utmärkelsen "bästa premiumvalet". Kombinationen av hallonketon, schizandra och fikonkaktusextrakt fungerar verkligen bra och vi gillar även att de adderat Yerba mateextrakt till blandningen. 

  Fördelar

  • Koffeinfri
  • Innehåller hallonketon
  • Starka extrakt

  Nackdelar

  • Bör inte ta innan läggdags
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
  299 kr
 4. 4. Bäst kundbetyg: Weight World Water Away

  Ett naturligt alternativ som stärker njurfunktionen
  4,1
  Innehåll
  4,0/5
  Pris
  4,4/5
  Effekt
  4,0/5
  Dosering
  4,1/5
  Ursprung
  3,9/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Storlek: 180 kaps
  • Kr / kapsel: 1,42 kr
  • Antal ämnen: 11 st
  • Kapslar / dag: 2 st

  Water Away är ett naturligt kosttillskott som hjälper njurfunktionen. Kosttillskottet innehåller elva olika växtextrakt, mineraler och vitaminer som alla bidrar med olika effekter och egenskaper. Du kan bland annat hitta tranbär som hjälper urinblåsan och urinvägarna. Äppelcidervinäger hjälper kroppen bli av med slaggprodukter samt bibehåller en god mineralbalans i kroppen. Även grönt te, enbär och vattenmelon finns att hitta i kosttillskottet där deras främsta egenskaper är att de är vätskedrivande men de har alla fler egenskaper som bidrar till kosttillskottet. Många av de ingredienser som finns i kapslarna har egenskaper som tar hand om njurar, urinblåsa samt urinvägar. Kosttillskottet är inte bara vätskedrivande utan är även framtaget för att kunna motverka uttorkning under vätsketömingen. Den rekommenderade dosen är en till två kapslar dagligen. Kapslarna ska intas minst 30 minuter innan din måltid och bör sväljas ner med ett glas vatten.

  Efter en genomgång av externa tester och kundupplevelser rekommenderar vi Weightworld Water Away och ger produkten utmärkelsen "bästa vätskedrivande tillskottet från externa kundbetyg". Denna utmärkelse kombinerar vårt egna test med vad andra kunder sagt om produkten. Vi gillar att de valt att fokusera mer på växtbaserade extrakt framför tillsatta vitaminer och mineraler. Vidare uppskattar vi den veganska kapseln.  

  Fördelar

  • Naturligt
  • Innehåller elva olika mineraler, vitaminer och växtextrakt
  • Räcker i hela 3 månader

  Nackdelar

  • Bör intagas 30 minuter innnan måltid
  Produkten finns att köpa här:
  255 kr
 5. 5. Bästa med få ingredienser: GAAM Health Series Waterloss

  Ett kosttillskott från naturliga växtextrakt
  3,9
  Innehåll
  3,7/5
  Pris
  4,1/5
  Effekt
  4,3/5
  Dosering
  3,9/5
  Ursprung
  4,1/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 90 kaps
  • Kr / kapsel: 2,08 kr
  • Antal ämnen: 4 st
  • Kapslar / dag: 3 st
  gaam waterloss 1 gaam waterloss 2 gaam waterloss 5 gaam waterloss 4 gaam waterloss 3

  GAAM Waterloss är ett kosttillskott med naturliga växtextrakt som ger en skonsam effekt på kroppen. Det här är ett kosttillskott för dig som strävar efter en torr och hård fysisk. Det kan passa bra för dig som ska göra en fotografering eller är aktiv i en sport med kroppsbygge. Kosttillskottet hjälper dig att bli av med vätska som lätt lagras under din hud och därmed gör det svårt att se definitionerna av dina muskler.

  Det här är ett kosttillskott med extremt få ingredienser. Huvudingredienserna är nämligen maskros, mjölon, brännässla och grönt te. Det finns flera olika utfyllnadsingredienser också såsom färgämnen och gelatin till kapseln men även magnesiumsterat och kiseldioxid. Den rekommenderade dosen för kosttillskottet är tre kapslar om dagen. Det rekommenderas även att du dricker rikliga mängder vätska för att skölja ner kapslarna. Kosttillskottet är även koffeinfritt vilket gör att du kan dricka kaffe och te som vanligt under dagen.

  Vi valde att ge GAAM Health Series Waterloss utmärkelsen "bästa vätskedrivande kosttillskottet med få ingredienser". Detta baserade vi på en sammanställning av de produkter vi testat och där vi sedan valde ut den bästa produkten med få ingredienser som fortfarande gav bra resultat. Vi gillar att de valt att fokusera på ett tunnare innehåll men där varje ämne har en positiv effekt på att driva ut vätska ur kroppen. 

  Fördelar

  • Naturligt växtextrakt
  • Skonsamt alternativ
  • Bara 4 aktiva ämnen

  Nackdelar

  • Innehåller inga vitaminer och mineraler
  Produkten finns att köpa här:
  187 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Vätskedrivande Storlek Kr / kapsel Antal ämnen Kapslar / dag Totalbetyg Pris
Waterloss 120 kaps 2,08 kr 8 st 2 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Xlnt sports Water Cut 125 kapslar 1,83 kr 14 st 5 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
229 kr
Self Omninutrition Waterloss 120 kaps 2,49 kr 6 st 3 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
299 kr
Weight World Water Away 180 kaps 1,42 kr 11 st 2 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
255 kr
GAAM Waterloss 90 caps 90 kaps 2,08 kr 4 st 3 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
187 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vätskedrivande

Hur man väljer rätt vätskedrivande

Det finns flera anledningar till varför du samlar på dig vätska. Det kan vara mediciner som är anledningen eller att du äter för mycket salt. Vätskedrivande kosttillskott hjälper dig att bli av med ditt överflödiga vatten som kroppen håller på. Ett vätskedrivande kosttillskott kan vara en bra hjälp för dig som ska tävla eller vara med på en fotografering. Det finns ett antal olika naturliga råvaror som är vätskedrivande och många av dem hittar du som ingredienser i kosttillskotten. Tranbär, maskros, enbär och svart eller grönt te är bara några av de naturliga råvarorna som är vanliga att se i vätskedrivande kosttillskott. Marknaden för vätskedrivande kosttillskott är stor vi har därför listat sex saker du bör tänka på innan du väljer ditt kosttillskott.

 • Dosering

  Värt att tänka på när du köper ett vätskedrivande kosttillskott är hur doseringen ser ut. Behöver du ta många kapslar under dagen och behöver du ta dem flera gånger. Behöver du ta många kapslar kanske det kan vara mer ekonomiskt att välja ett annat märke.
 • Koffein

  Eftersom koffein är vätskedrivande finns det i en hel del vätskedrivande kosttillskott. Det kan även finns olika substitut för koffein. Det kan vara bra att tänka på ifall du är en person som har svårt att sova eller helt enkelt vill kunna fortsätta dricka ditt dagliga intag av kaffe.
 • Kapslarna

  Det kan vara fördelaktigt att ta reda på priset per kapsel innan du köper kosttillskottet. Men det kan även vara bra att kolla upp hur stora kapslarna är och om dem känns enkla att svälja. Du bör även ta reda på vad kapslarna är gjorda av, speciellt om du är vegan då en del kapslar är gjorda av gelatin.
 • Innehåll

  Läs innehållsförteckningen för att ta reda på vilka ingredienser som finns i kosttillskottet. Det kan vara bra att leta efter mineraler och vitaminer med egenskaper som tar hand om njurar, urinblåsa och urinvägar.
 • Kundbetyg

  En bra sak att kolla upp innan du väljer ditt vätskedrivande kosttillskott är vad tidigare kunder haft för erfarenheter och åsikter om det. Det är ett enkelt och smidigt sätt att samla på dig mer information.
 • Varumärke

  Välkända varumärken är ofta välkända av en anledning. De levererar bra produkter till sina kunder. Det kan vara värt att ha i åtanke när du väljer ett nytt vätskedrivande kosttillskott.
vanliga frågor om Vätskedrivande

FAQ: Vanliga frågor om vätskedrivande kosttillskott

Vilket vätskedrivande kosttillskott är bäst?

Waterloss blev det vätskedrivande kosttillskottet som vi ansåg var bäst i test överlag. Det är ett koffeinfritt kosttillskott med en blandning av både växt - och örtextrat. Kosttillskottet innehåller flera olika vitaminer och mineraler för att hjälpa kroppen. Det är ett utmärkt alternativ för dig som som behöver bli av med vätska innan en tävling. Den rekommenderade dosen är två kapslar två gånger om dagen.

Vem behöver ta vätskedrivande kosttillskott?

Om du tävlar i en sport där definierade muskler är att föredra kan vätskedrivande kosttillskott vara bra. Eller för dig som tävlar i en sport med viktklasser som exempelvis boxning.

Leder vätskedrivande till frekventa toalettbesök?

Vätskedrivande kosttillskott hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska. Det här gör att du kan förvänta dig att dina toalettbesök kommer bli fler under tiden du äter kosttillskottet.

Går man ner i vikt av vätskedrivande?

Eftersom att vätskedrivande kosttillskott hjälper din kropp att bli av med vatten kan du se en skillnad i vikt. Det här beror på att du blir av med vattnet och därmed av med vattenvikten.

Hjälper vätskedrivande kosttillskott mot svullna fötter?

Vätskedrivande kosttillskott kan hjälpa till att reducera svullnad i fötterna genom att hjälpa kroppen att eliminera överflödig vätska. Detta kan vara särskilt användbart om svullnaden i fötterna orsakas av att du har drabbats av vätskeretention, det vill säga att kroppen har svårt att eliminera överflödig vätska. 

Det är viktigt att komma ihåg att vätskedrivande kosttillskott bara är ett möjligt verktyg för att hantera svullnad i fötterna. Om du upplever svullna fötter som inte går över inom en dag eller två, eller om du också har andra symtom som t.ex. hudförändringar eller smärta, bör du rådfråga en läkare för att utesluta att det finns en underliggande orsak som behöver behandlas.

Så gjorde vi testet

Vi är alla olika och att hitta en produkt som är perfekt för alla är svårt och marknaden för vätskedrivande kosttillskott är idag stor.

Vi valde därför ut 17 olika vätskedrivande kosttillskott som stack ut på marknaden och jämförde dem i olika kategorier.

 • Innehåll: Vilka verksamma ingredienser innehåller produkten? 
 • Pris - Vad får du för pengarna? Hur mycket kostar produkten? Känns den värd sitt pris för dig? Vad är priset per tablett?
 • Effekt - Tycker du att den fungerade bra? Hur lång tid tog det tills du märkte någon effekt? Tillkom några bieffekter?
 • Dosering - Vad är den rekommenderade doseringen per dag? Behöver du ta många kapslar under dagen?
 • Ursprung - Vart är produkten tillverkade och vem står bakom den? Vad är kapslarna gjorda av? Innehåller de gelatin?

Avslutningsvis så sammanställde vi alla betyg och poäng för att få fram en vinnare i varje kategori. Vinnarna har publicerats i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
51 röster, Betyg: 5 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu