Bästa ZMA-tillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Nyfiken på ZMA? Vi går igenom vad ZMA är bra för, vilka biverkningar som förekommer samt listar de bästa ZMA-tillskotten.
ZMA - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core ZMA Core ZMA
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,5 Chained Nutrition ZMA Night 140 Kapslar Chained Nutrition ZMA Night 140 Kapslar
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,3 GAAM Health Series ZMA GAAM Health Series ZMA
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,2 Self Omninutrition Muscle:ZMA Self Omninutrition Muscle:ZMA
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,0 Fairing ZMA Fairing ZMA
Pris
129 kr
Till butik
Se alla testvinnare

ZMA är ett kosttillskott som består av zink, magnesium och vitamin B6. Det används för att förbättra muskelåterhämtningen, ge bättre sömnkvalitet samt för att öka uthålligheten. Detta gör ZMA till ett populärt tillskott bland idrottare, kroppsbyggare och fitnessentusiaster. Men alla ZMA-tillskott är inte lika bra och därför har vi gått igenom och testat de mest populära ZMA-tillskotten för att se vilka som håller måttet.

Vi valde att beställa hem 27 populära ZMA-tillskott. Dessa har sedan utvärderats och betygsatts. De 5 produkter som fick högst betyg har vi tagit med i den här artikeln. Vinnaren i testet är Core ZMA, som är ett välbalanserat ZMA-tillskott med bra upptagningsförmåga. Kapslarna är lättsvalda och det är ett av de mest prisvärda tillskotten.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa ZMA-tillskotten 2024

 1. Core ZMA Bäst i test: 4,7/5
 2. Chained Nutrition ZMA Night 140 Kapslar Bästa för nattsömn: 4,5/5
 3. GAAM ZMA 100 caps Bästa billiga: 4,3/5
 4. Self Omninutrition Muscle:ZMA Bästa för hård träning: 4,2/5
 5. Fairing ZMA Bästa med zinkmonometionin: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Core ZMA

  Högkvalitativt kosttillskott med bra balans mellan zink, magnesium och B6.
  4,7
  Innehåll
  4,7/5
  Pris
  4,7/5
  Effekt
  4,5/5
  Omdömen
  4,8/5
  Kvalitet
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Pris / portion: 2,43 kr
  • Magnesium (DRI): 71 %
  • Zink (DRI): 130 %
  • Vitamin B6 (DRI): 521 %
  core zma 1 core zma 5 core zma 6 core zma 3 core zma 4 core zma 2

  Core ZMA går att köpa i förpackningar om 540, 360 och 180 kapslar och ska intas innan sänggående för bästa effekt. På så vis får du en djup sömn där musklerna får chans att bibehållas och byggas upp. ZMA-tillskottet från Core är ett populärt kosttillskott för bodybuilders och elitidrottare vars muskler utsätts för stora påfrestningar. Detta gör också att magnesiumet i kroppen förbrukas snabbare. Kosttillskottet från Core innehåller därför aminosyrabundet zink, magnesium och vitamin B6. Det är en välutvecklad blandning för maximal muskeltillväxt.

  Recensionerna från kunderna beskriver främst hur nattsömnen upplevts djupare och de vaknar mer utvilade på morgonen. Vårt test visade att vissa av våra testpersoner som ibland lidit av nattliga kramper, såg dessa försvinna med Core ZMA. Magnesiumhalten för 3 kapslar (den rekommenderade dosen för män) ligger på 400 mg, vilket är i linje med vad som rekommenderas som dagsintag från kosttillskott. Det är just magnesiumet som bidrar till bättre avslappning, vilket i sin tur kan ge bättre och mer kvalitativ sömn.

  Vi betraktar Core ZMA:s blandning av mineraler och vitamin B6 som väl avvägd för att förbättra förutsättningarna för kroppens återhämtning. Med en lugnare och djupare sömn, kommer även muskeltillväxten att bli bättre.

  Sammanfattningsvis väljer vi ut Core ZMA till "bästa ZMA för återhämtning". Priset ligger i mittensegmentet av de produkter vi jämfört, vilket i kombination med kvaliteten ger ett prisvärt tillskott.

  Vi har utsett Core ZMA till de "bästa ZMA-kapslarna" och baserar det på en bra fördelning mellan zink, magnesium och vitamin b6. Vidare gillar vi att priset är bra i förhållande till innehållet samt att de valt att tillsätta extra mycket vitamin b6 i varje kapsel.

  Fördelar

  • 4.5 / 5 kundbetyg
  • Rik på zink och magnesium
  • Bra vid träning

  Nackdelar

  • Ej lämpligt för veganer
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
  219 kr
 2. 2. Bästa för nattsömn: Chained Nutrition ZMA Night 140 Kapslar

  Kosttillskottet som har mest magnesium utav de vi testade.
  4,5
  Innehåll
  4,7/5
  Pris
  4,1/5
  Effekt
  4,6/5
  Omdömen
  4,3/5
  Kvalitet
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Pris / portion: 3,49 kr
  • Magnesium (DRI): 133 %
  • Zink (DRI): 222 %
  • Vitamin B6 (DRI): 286 %

  Chained Nutrition ZMA Night är ett kosttillskott som är optimerat för återhämtning och bättre sömnkvalitet. Tillskottet innehåller, magnesium, zink, vitamin B6 och L-teanin. Kombinationen av dessa gör att kroppen lättare slappnar av och att du på så vis får ut mer av din sömn. Magnesiumhalten i den rekommenderade dosen om 2 kapslar innan sänggående, är 500 mg. Detta är fullt tillräckligt som ett komplement till en bra och balanserad kost. Magnesiumet är i citrat-from, vilket ger ett effektivt upptag i kroppen.

  De kundomdömen som finns redogör främst för hur Chained Nutrition ZMA Night hjälpt dem att få en djupare sömn och att de känner sig mer utvilade när de vaknar. Vissa upplever även intensivare och klarare drömmar. Den effekt vi märkte av i vårt test var att sömnen helt klart blev djupare. Skillnaden märktes efter drygt en vecka. Om du har brist på till exempel magnesium, kan du möjligen uppleva en effekt snabbare. Åtminstone när det gäller avslappning. 

  Det pris som produkten har är varken lågt eller speciellt högt. Sett till den snabba och goda effekten utser vi alltså Chained Nutrition ZMA Night till "bästa ZMA för bättre sömn". 

  Vi valde att utse Chained Nutrition ZMA Night till "bäst ZMA för nattsömn" och baserar det bland annat på att det innehåller extra mycket magnesium. Dessutom gillar vi att de har tillsatt teanin i produkten som hjälper till ytterligare med sömnen.

  Fördelar

  • L-teanin för god sömn
  • Främjar proteinsyntesen
  • Kliniskt testad

  Nackdelar

  • Något dyrt
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 3. 3. Bästa billiga: GAAM Health Series ZMA

  Prisvärda ZMA-kapslar från proteinbolagets egna varumärke.
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Pris
  4,7/5
  Effekt
  4,2/5
  Omdömen
  4,4/5
  Kvalitet
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Pris / portion: 5,26 kr
  • Magnesium (DRI): 66 %
  • Zink (DRI): 250 %
  • Vitamin B6 (DRI): 714 %
  gaam zma 1 gaam zma 2 gaam zma 5 gaam zma 4 gaam zma 3

  GAAM Health Series ZMA är den bästa billiga ZMA-produkten som vi har testat. Trots sitt låga pris innehåller produkten tillräckligt med zink, magnesium och vitamin B6 för att vara effektiv vid användning. Innehållet i produkten är också veganvänligt, vilket är en fördel för personer som vill undvika animaliska produkter.

  Vi har testat GAAM Health Series ZMA grundligt och har funnit att den är mycket prisvärd. Priset är mycket fördelaktigt i förhållande till kvaliteten och effekten av tillskottet. Produkten har också fått höga betyg från kunder på återförsäljarens hemsida.

  Effekten av GAAM Health Series ZMA är också mycket god. Vi har märkt av positiva hälsoeffekter såsom bättre träningsförmåga och sömn sedan vi började använda tillskottet. Vi har inte upplevt några biverkningar heller.

  GAAM Health Series ZMA är tillverkad enligt höga standarder för att säkerställa kvaliteten. Tillverkningen är också miljövänlig, vilket är en fördel för personer som vill minska sin påverkan på miljön.

  Vi rekommenderar GAAM Health Series ZMA till alla som söker efter en effektiv och prisvärd ZMA-produkt.

  Vi har gett GAAM Health Series ZMA utmärkelsen "bästa billiga zma-tillskottet". Anledningen är att det är ett av de billigare tillskotten som samtidigt har ett tillräckligt innehåll för att ge effekt på sömn och återhämtning.

  Fördelar

  • Prisvärt alternativ
  • Räcker i cirka 1 månad
  • Mycket höga externa kundbetyg

  Nackdelar

  • Ej lämpligt för veganer
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. 4. Bästa för hård träning: Self Omninutrition Muscle:ZMA

  Prisvärda kapslar med höga externa kundbetyg som även innehåller vitamin B5.
  4,2
  Innehåll
  4,6/5
  Pris
  3,8/5
  Effekt
  4,2/5
  Omdömen
  4,2/5
  Kvalitet
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Pris / portion: 2,08 kr
  • Magnesium (DRI): 34 %
  • Zink (DRI): 100 %
  • Vitamin B6 (DRI): 250 %
  self omninutrition muscle zma 2 self omninutrition muscle zma 3 self omninutrition muscle zma 1 self omninutrition muscle zma 5 self omninutrition muscle zma 4

  Hos Self Omninutrition Muscle:ZMA ligger fokus på återhämtning för dem som tränar hårt. I innehållet ingår magnesiumcitrat (vilket ger ett bra upptag), zink, vitamin B5 och B6. Sammantaget bidrar dessa med att upprätthålla normala nivåer av manligt könshormon. Detta är viktigt för muskeltillväxten ska bli så bra som möjligt. 

  Tillskottet kommer i burkar om 120 kapslar. De kundrecensioner som finns beskriver bland annat hur sömnen och återhämtningen blivit bättre och hur krypningar i benen minskat eller försvunnit. Vi upplevde liknande effekt som för andra motsvarande tillskott. Alltså att vi fick lättare att slappna av i musklerna och att sömnkvaliteten förbättrades en del.

  Även priset på tillskottet är förhållandevis lågt. Nackdelen är att magnesiumhalten kunde vara högre i relation till de andra mineralerna och vitaminerna som ingår.

  För dig som tränar hårt har vi valt att utse Self Omninutrition Muscle ZMA till det "bästa ZMA-tillskottet vid hård träning". Det vi gillar och som skiljer ut sig från de andra produkterna i testet är att detta tillskott även innehåller vitamin B5.

  Fördelar

  • 4.6 / 5 kundbetyg
  • Med vitamin B5 och B6
  • Reglerar hormonerna

  Nackdelar

  • Något låg magnesiumhalt
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 5. 5. Bästa med zinkmonometionin: Fairing ZMA

  Alternativ för dig som söker en alternativ zinkkälla till citrat som många andra produkter innehåller.
  4,0
  Innehåll
  3,8/5
  Pris
  4,1/5
  Effekt
  4,0/5
  Omdömen
  3,9/5
  Kvalitet
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Pris / portion: 2,87 kr
  • Magnesium (DRI): 80 %
  • Zink (DRI): 200 %
  • Vitamin B6 (DRI): 500 %
  fairing zma 2 fairing zma 3 fairing zma 1 fairing zma 5 fairing zma 4

  Detta kosttillskott säljs i förpackningar med 90 kapslar och fungerar utmärkt som en högupptaglig källa till zink och magnesium. Biotillgängligheten är hög och ger återhämtning under natten. Ta 2-3 tabletter innan du lägger dig. Gärna på tom mage för att få ut mest effekt av tillskottet.

  Vi har gett Fairing ZMA utmärkelsen "bästa ZMA med zinkmonometionin". Det som sticker ut med produkten är att zinkinnehållet består av en kombination av zinkmonometionin och zinkaspartat istället för zinkcitrat som de flesta andra produkter innehåller. Vi gillar även förhållandet mellan zink och magnesium.

  Fördelar

  • Med vitamin B6
  • För en god sömn
  • Lättsvalda kapslar

  Nackdelar

  • Finns bättre alternativ om du inte är vegan
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

ZMA Pris / portion Magnesium (DRI) Zink (DRI) Vitamin B6 (DRI) Totalbetyg Pris
Core ZMA 2,43 kr 71 % 130 % 521 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
219 kr
Chained Nutrition ZMA Night 140 Kapslar 3,49 kr 133 % 222 % 286 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
GAAM ZMA 100 caps 5,26 kr 66 % 250 % 714 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
179 kr
Self Omninutrition Muscle:ZMA 2,08 kr 34 % 100 % 250 % Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
249 kr
Fairing ZMA 2,87 kr 80 % 200 % 500 % Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
129 kr
viktiga faktorer för att välja rätt zma

Hur man väljer rätt zma

ZMA  är ett av våra vanligaste kosttillskott och det har ökat i popularitet under det senaste decenniet. På grund av detta har fler och fler tillverkare börjat göra sina egna ZMA-tillskott.

Innan du bestämmer dig för ett specifikt tillskott finns det några punkter du bör titta på:

 • ratio

  Förhållande

  En normal dos av ZMA består av ca 450 mg magnesium, 30 mg zink och 10 mg vitamin B6. Om tillskottet avviker mycket från det förhållandet kan det vara en varningsflagg då forskningen på ZMA bygger på det normala förhållandet så effekten blir mera oviss.
 • mage

  Magnesium

  För mycket intag av magnesium kan leda till diarré. FNB rekommenderar att man intar max 350 mg magnesium per dag från kosttillskott. Många tror dock att kroppen har nytta av betydligt mer än så om man tränar hårt då en del magnesium förbrukas vid träning.
 • vegan

  Vegan

  Är du vegan bör du se upp med att vissa kapslar tillverkas av gelatin. Om du följer en strikt vegansk diet kan du behöva betala lite extra för ett veganskt ZMA-tillskott.
 • prislapp

  Pris

  Priset är naturligtvis en avgörande faktor när det kommer till ZMA-tillskott. Se dock upp med att vissa tillverkare har betydligt svagare tabletter som du behöver ta flera av varje dag, så priset per tablett blir lätt lite missvisande. 
aterhamtning efter traning 2

Hur man använder ZMA och vilka fördelar man kan få

För att få ut det mesta av ditt ZMA-tillskott och dra nytta av de potentiella fördelarna, följ dessa steg och riktlinjer:

 • Dosering: Följ tillverkarens rekommendationer när det gäller dosering. Ofta innebär detta att ta en kapsel eller tablett en till tre gånger om dagen, beroende på produktens styrka och dina individuella behov. Om du är osäker, konsultera en läkare eller näringsexpert för att fastställa en lämplig dos.
 • Tidpunkt: Ta ZMA på kvällen, cirka 30-60 minuter innan läggdags. Detta hjälper till att optimera sömnkvaliteten och återhämtningen. Undvik att ta ZMA med kalciumrika livsmedel eller tillskott, eftersom kalcium kan hämma upptaget av zink och magnesium.
 • Konsistens: För bästa resultat, använd ZMA regelbundet och ge det tid att verka. Det kan ta några veckor innan du märker de fulla fördelarna med tillskottet.

Fördelar med att använda ZMA

 • Förbättrad sömnkvalitet: ZMA kan bidra till en djupare och mer vilsam sömn genom att påverka produktionen av sömnhormonet melatonin och verka avslappnande på nervsystemet. Detta kan leda till att du känner dig mer utvilad och energifylld när du vaknar.
 • Ökad muskelstyrka och uthållighet: Genom att stödja proteinsyntesen och hormonbalansen kan ZMA hjälpa till att främja muskeltillväxt, styrka och uthållighet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för idrottare och personer som tränar regelbundet.
 • Snabbare återhämtning: ZMA kan bidra till att påskynda återhämtningen efter träning genom att förbättra muskelreparation, reducera inflammation och minska träningsvärk.
 • Hormonbalans och immunstöd: ZMA kan hjälpa till att balansera hormonnivåer, vilket i sin tur påverkar energi, humör och immunförsvar. Detta kan leda till en övergripande förbättring av hälsan och välbefinnandet.
 • Reducerad stress och ångest: Genom att påverka produktionen av signalsubstanser som serotonin och GABA kan ZMA bidra till att reducera symtom på stress och ångest och främja en känsla av lugn och avslappning.
 • Förbättrad kognitiv funktion: Zink och magnesium är viktiga för hjärnans funktion och kan bidra till att förbättra koncentration, minne och inlärning. Regelbunden användning av ZMA kan därför ha en positiv effekt på kognitiv hälsa.

Kom ihåg att individuella resultat kan variera, och det är viktigt att lyssna på din egen kropp och justera doseringen eller användningen av ZMA-tillskottet efter behov. Om du har några hälsoproblem eller tar mediciner, bör du rådgöra med en läkare eller en näringsexpert innan du börjar använda ZMA.

Genom att följa dessa riktlinjer och vara konsekvent i användningen av ZMA kan du dra nytta av dess många fördelar och förbättra din hälsa och prestation både på kort och lång sikt. Oavsett om du är en idrottare, tränar regelbundet eller bara letar efter ett sätt att förbättra din sömn och återhämtning, kan ZMA vara en värdefull del av din hälsorutin.

Dessa personer kan ha nytta av ZMA

Du bör överväga att använda ZMA om du:

 • Upplever problem med sömnen eller lider av sömnbrist: ZMA kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten och hjälpa dig att somna snabbare. Magnesium har en lugnande effekt på nervsystemet och kan minska sömnlöshet, medan zink och vitamin B6 bidrar till att reglera sömnhormonet melatonin.
 • Vill öka muskelstyrka och uthållighet: ZMA kan främja muskeltillväxt och styrka genom att stödja proteinsyntesen och testosteronproduktionen. Magnesium är viktigt för energiproduktion och muskelfunktion, medan zink hjälper till att reglera hormoner som påverkar muskeluppbyggnad.
 • Lider av magnesium- eller zinkbrist: Om du har brist på någon av dessa mineraler kan ett ZMA-tillskott hjälpa till att fylla på dina nivåer. Brist på zink eller magnesium kan leda till trötthet, svaghet, försämrat immunförsvar och kognitiv funktion.
 • Vill förbättra din hormonbalans och stödja immunförsvaret: ZMA kan bidra till att balansera hormonnivåer, som i sin tur påverkar energi, humör och immunförsvar. Vitamin B6 hjälper till att reglera hormoner som kortisol och progesteron, medan zink spelar en roll i produktionen av testosteron och stödjer immunförsvaret.
 • Behöver extra stöd för återhämtning efter träning: ZMA kan hjälpa till att påskynda återhämtningen efter intensiv träning genom att förbättra muskelreparation och minska inflammation. Magnesium hjälper till att slappna av musklerna och motverka träningsvärk, medan zink och vitamin B6 bidrar till att reducera oxidativ stress och stödja immunsystemet.
 • Upplever stress eller ångest: Magnesium i ZMA kan ha en lugnande effekt på nervsystemet och bidra till att minska symtom på stress och ångest. Vitamin B6 är också viktigt för produktionen av signalsubstanser som serotonin och GABA, vilka är viktiga för att reglera humör och ångestnivåer.
vanliga frågor om ZMA

FAQ: Vanliga frågor om ZMA-tillskott

Vilket ZMA-tillskott är bäst?

Beroende på om ditt huvudsakliga syfte är sömnkvalitet eller muskelbyggande kommer den bästa ZMA-tillskottet för dig att variera. Även mer personliga preferenser som kapslar eller pulver, dosering och budget spelar såklart också in.

Bäst överlag blev i vårt test Core ZMA. Detta baserade vi på bland annat priset, innehåll, upplevd effekt och omdömen från tidigare kunder.

Vilka risker finns det med ZMA?

 • Magproblem: Att ta för mycket zink och magnesium kan leda till illamående och magproblem.
 • Problem med nervbanorna: Kraftiga överdoseringar av vitamin B6 under lång tid kan ha en negativ inverkan på nervbanor.
 • Blockering av medicin: Zink och magnesium kan blockera effekten av viss medicin. Vitamin B6 kan öka besvären av vissa mediciners bieffekter.

Vilken tid på dygnet ska man ta ZMA?

Den vanligaste tidpunkten att ta sitt ZMA-tillskott är strax innan man går och lägger sig. En halvtimme upp till en timme innan brukar rekommenderas. Detta eftersom att kosttillskottet kan förbättra sömnen hos vissa individer. 

Hur mycket ZMA ska man ta?

Hur mycket man ska ta skiljer sig åt mellan de olika kosttillskotten. Det enklaste svaret på frågan är att läsa på varje produkt man har beställt. 

Varför ska man ta ZMA-tillskott?

ZMA används främst för att öka testosteronnivåer, hjälpa till med återhämtning efter träning, förbättra sömnkvalitén och för att bygga muskler.

De olika beståndsdelarna är var och en bra för:

 • Zink: Stärker immunförsvaret och musklerna.
 • Magnesium: Reglerar sömnen och är kritiskt för muskelhälsan.
 • Vitamin B6: Viktigt vid proteinomsättning och energinivåer.

Vilka kosttillskott kan man kombinera med ZMA för att förstärka effekten?

ZMA är en kombination av zink, magnesium och vitamin B6 som ofta används för att främja återhämtning, sömnkvalitet och hormonbalans. Du kan kombinera ZMA med följande tillskott för att stärka effekten:

 1. Melatonin: Melatonin är ett hormon som reglerar sömncykeln och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Kombinationen av ZMA och melatonin kan ge en mer kraftfull effekt på sömnen och återhämtningen. Melatonin finns numer som ett receptfritt läkemedel, men får inte säljas som kosttillskott.
 2. Ashwagandha: Ashwagandha är en adaptogen ört som hjälper till att minska stress, förbättra sömnkvaliteten och stödja hormonbalansen. Att kombinera ZMA med ashwagandha kan ge en mer omfattande lösning för att hantera stress och förbättra återhämtning.
 3. L-teanin: L-teanin är en aminosyra som finns i grönt te och har visat sig främja avslappning och förbättra sömnkvaliteten. Kombinationen av ZMA och L-teanin kan hjälpa till att förbättra sömnen och minska stress.
 4. Vitamin D: Vitamin D spelar en viktig roll i immunsystemet, benhälsan och humöret. Att kombinera ZMA med vitamin D kan hjälpa till att förbättra övergripande hälsa och välbefinnande.
 5. Omega-3: Omega-3 fettsyror bidrar till att förbättra hjärnhälsan, reducera inflammation och stödja kardiovaskulär hälsa. Genom att kombinera ZMA med omega-3 fettsyror kan du stärka effekterna på hormonbalansen och stödja en hälsosam kropp.
 6. CBD-olja: CBD-olja (cannabidiol) är känd för att ha avslappnande och antiinflammatoriska effekter. Kombinationen av ZMA och CBD-olja kan hjälpa till att reducera stress, förbättra sömnen och minska inflammation i kroppen.
 7. GABA (Gamma-Aminobutyric Acid): GABA är en neurotransmittor som främjar avslappning och minskar stress. Kombinationen av ZMA och GABA kan hjälpa till att förbättra sömnen och bidra till en lugnande effekt på kroppen.

Genom att kombinera ZMA med dessa tillskott kan du maximera fördelarna med varje enskild ingrediens och främja bättre sömn, återhämtning och hormonbalans.

zma test

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem 27 olika ZMA-tillskott. Dessa betygsattes sedan utifrån följande parametrar:

 • Innehåll: Hur mycket zink, magnesium och vitamin B6 innehåller tillskottet? Innehåller det tillräckligt av respektive ämne beroende på ändamålet? Innehåller det några andra aktiva ingredienser för att boosta effekten? Är det veganskt?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per tablett, portion och dag? Skulle du själv välja den här produkten om du var på jakt efter ZMA?
 • Effekt: Har du märkt av några positiva hälsoeffekter som bättre träningsförmåga eller bättre sömn sedan du började använda tillskottet? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Omdömen: Vad har produkten fått för betyg hos återförsäljarna? Är de flesta nöjda med den eller inte?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat produkten och var är den tillverkad? Är  den tillverkad enligt någon standard för att säkerställa kvaliteten? Kan man lita på att den innehåller angiven mängd av respektive ämne? Vilken miljöpåverkan har framställningen?

Slutligen har vi slagit ihop alla olika punkter till ett totalbetyg och vinnaren i respektive kategori blir produkten med det högsta totalbetyget. Dessa har sedan presenterats i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu