Bästa Kalcium 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Kalcium är ett mycket viktigt mineral – här hittar du de bästa kalciumtillskotten.
Kalcium - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Calcium Complex+ Core Calcium Complex+
Pris
139 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Kalcium 1000 Healthwell Kalcium 1000
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,4 Holistic Kalcium Holistic Kalcium
Pris
157 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Kalcium/Magnesium Healthwell Kalcium/Magnesium
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Solgar Kalciumcitrat med Vitamin D3 Solgar Kalciumcitrat med Vitamin D3
Pris
132 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Kalcium är ett essentiellt mineral som spelar en central roll i benbildning, muskelfunktion och nervsystemets hälsa. Med växande medvetenhet om vikten av att bibehålla en god hälsa söker många efter kosttillskott som kan erbjuda nödvändigt stöd, och kalciumtillskott har blivit särskilt populära för detta ändamål. I denna artikel kommer vi att undersöka kalciumets hälsofördelar, diskutera eventuella biverkningar och risker samt presentera de bästa kalciumtillskotten som finns på marknaden, så att du kan göra ett välgrundat val för att stödja din kropp på bästa möjliga sätt.

Vi beställde hem 25 olika kosttillskott som innehöll kalcium. Dessa har sedan utvärderas baserat på flera olika punkter. I den här artikeln kommer vi att presentera de 5 kalciumtillskott som fick högst betyg i vårt test. Läs vidare och ta reda på varför Core Calcium Complex+ utsågs till bäst i test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa kalciumtillskotten 2024

 1. Core Calcium Complex+ Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Kalcium 1000 Bästa högdoserade: 4,5/5
 3. Holistic Kalcium Bästa premiumvalet: 4,4/5
 4. Healthwell Kalcium/Magnesium Bästa med magnesium: 4,3/5
 5. Solgar Kalciumcitrat med Vitamin D3 Bästa kalciumcitrat: 4,2/5
 1. 1. Bäst i test: Core Calcium Complex+

  Två typer av kalcium med tillsatt vitamin C och D till ett bra pris
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,7/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Dosering: 400 mg
  • Form: Kalciumcitrat och -karbonat
  • Pris per portion: 2,32 kr
  Core kalcium bild 1 Core kalcium bild 2 Core kalcium bild 3 Core kalcium bild 4

  Core Calcium Complex+ är ett imponerande kalciumtillskott som kombinerar två former av kalcium (kalciumcitrat och kalciumkarbonat) för optimalt upptag, tillsammans med vitamin D och vitamin C i en och samma kapsel. Det erbjuder flera fördelar för användaren, så låt oss bryta ner dess innehåll, biotillgänglighet, kundrecensioner och pris.

  Innehåll

  Core Calcium Complex+ innehåller två högkvalitativa kalciumformer, kalciumcitrat och kalciumkarbonat, vilket gör det till ett effektivt tillskott för att stödja benhälsan. Tillsatsen av vitamin D och C förstärker ytterligare produktens effekt, eftersom vitamin D hjälper till att reglera kalciumnivåer och vitamin C främjar kollagenproduktionen och benhälsan.

  Biotillgänglighet

  Kombinationen av kalciumcitrat och kalciumkarbonat ger en hög biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen kan absorbera och använda kalciumet effektivt. Tillsammans med vitamin D, som förbättrar kalciumabsorptionen ytterligare, ger Core Calcium Complex+ en kraftfull och effektiv dos av kalcium.

  Kundrecensioner

  Kundrecensionerna för Core Calcium Complex+ är mycket positiva, med en genomsnittlig betyg på 5/5 stjärnor från två verifierade köpare. Användarna uppskattar snabb leverans och är nöjda med produktens effektivitet och kvalitet.

  Pris

  Core Calcium Complex+ erbjuder ett konkurrenskraftigt pris på 119 kr för 120 kapslar, vilket motsvarar ett jämförpris på 0,99 kr per kapsel. Med tanke på produkten innehåller både kalcium och vitamin D, och dess höga biotillgänglighet, är det ett prisvärt alternativ för konsumenten.

  Slutsats

  Core Calcium Complex+ är en högkvalitativ och effektiv kalciumprodukt som kombinerar två kalciumformer med vitamin D och C för att maximera absorption och fördelar. Kundrecensionerna är mycket positiva, och priset är konkurrenskraftigt för en produkt av denna kvalitet. Vi rekommenderar Core Calcium Complex+ för dem som söker ett kraftfullt och prisvärt kalciumtillskott som stöder benhälsa och muskelfunktion.

  Fördelar

  • Komplett med vitamin C och D
  • Kapselform för enkel dosering
  • Två typer av kalcium

  Nackdelar

  • Mindre mängd elementärt kalcium per dos
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
  139 kr
 2. 2. Bästa högdoserade: Healthwell Kalcium 1000

  Lättabsorberat och högdoserat kalcium tillsammans med vitamin D3
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 90 tabletter
  • Dosering: 1000 mg
  • Form: Kalciumcitratmalat
  • Pris per portion: 7,63 kr
  Healthwell kalciumbild 1 Healthwell kalciumbild 2 Healthwell kalciumbild 3 Healthwell kalciumbild 4

  Healthwell Kalcium 1000 är ett högdoserat kalciumtillskott som erbjuder 4300 mg kalciumcitrat-malat per dos, med en elementär mängd på 1000 mg. Produkten är förstärkt med vitamin D för att öka kalciumets effektivitet i kroppen. Nedan följer en recension av produkten baserat på dess innehåll, biotillgänglighet, kundrecensioner och pris.

  Innehåll

  Healthwell Kalcium 1000 innehåller en hög dos av kalciumcitrat-malat, en mycket biotillgänglig form av kalcium som bidrar till att stödja en normal benstomme samt muskel- och nervfunktion. Tillsatsen av vitamin D3 förstärker ytterligare produktens effekt, eftersom det hjälper till att öka kalciumabsorptionen och användningen i kroppen.

  Biotillgänglighet

  Kalciumcitrat-malat är känt för sin höga biotillgänglighet, vilket innebär att det lättare absorberas och används av kroppen jämfört med andra kalciumformer. Vitamin D3 i produkten förbättrar ytterligare kalciumabsorptionen, vilket gör Healthwell Kalcium 1000 till ett effektivt tillskott för att upprätthålla en god benhälsa och muskelfunktion.

  Kundrecensioner

  Det finns för närvarande inga kundrecensioner tillgängliga för Healthwell Kalcium 1000. Det är därför svårt att bedöma användarnas erfarenheter av produkten. För att få en bättre förståelse för hur produkten fungerar för olika användare är det viktigt att läsa oberoende recensioner när de blir tillgängliga.

  Pris

  Healthwell Kalcium 1000 kostar 199 kr för 90 tabletter, vilket motsvarar ett jämförpris på 2,21 kr per tablett eller 6,63 kr per portion. Med tanke på den höga dosen kalcium och den höga biotillgängligheten av kalciumcitrat-malat, samt tillsatsen av vitamin D3, kan priset anses vara rimligt för en produkt av denna kvalitet.

  Slutsats

  Healthwell Kalcium 1000 är ett kraftfullt och högdoserat kalciumtillskott som erbjuder en mycket biotillgänglig form av kalcium i kombination med vitamin D3. Detta gör det till ett effektivt val för att stödja benhälsa och muskelfunktion. Även om det saknas kundrecensioner för tillfället, är priset rimligt för en produkt av denna kvalitet. Vi rekommenderar Healthwell Kalcium 1000 för dem som söker ett högdoserat och effektivt kalciumtillskott med hög biotillgänglighet.

  Fördelar

  • Formula med D3-vitamin
  • Lättabsorberad form av kalcium
  • Högdoserat

  Nackdelar

  • Bara en form av kalcium
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
  229 kr
 3. 3. Bästa premiumvalet: Holistic Kalcium

  Bästa möjliga upptag av två typer av kalcium med många nöjda användare
  4,4
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 90 kaps
  • Dosering: 800 mg
  • Form: Kalciummalat och -citrat
  • Pris per portion: 8,72 kr
  Holistic Kalcium bild 1 Holistic Kalcium bild 2 Holistic Kalcium bild 3 Holistic Kalcium bild 4

  Holistic Kalcium är ett högkvalitativt kalciumtillskott som består av organiska mineralföreningar för att säkerställa bättre upptag av kalcium i kroppen. Produkten är förpackad i vegetabiliska kapslar, vilket gör den lämplig för vegetarianer och veganer. För att utvärdera produkten har vi bedömt den på dess innehåll, biotillgänglighet, kundrecensioner och pris.

  Innehåll

  Holistic Kalcium innehåller kalcium från organiska källor, vilket innebär att det har en högre biotillgänglighet jämfört med oorganiska kalciumkällor. Kalcium är viktigt för att bibehålla normala tänder och en normal benstomme, samt för att bidra till en normal energiomsättning. Det är en högkvalitativ produkt som uppfyller kraven för dem som söker ett premium kalciumtillskott.

  Biotillgänglighet

  Organiska mineralföreningar har generellt högre biotillgänglighet jämfört med oorganiska föreningar. Holistic Kalcium innehåller organiska kalciumföreningar, vilket innebär att det lättare tas upp av kroppen och därmed ger effektivare resultat för användaren.

  Kundrecensioner

  Holistic Kalcium har fått höga betyg från användare, med en genomsnittlig betyg på 5/5 baserat på två recensioner. Användarna rekommenderar produkten och anser att det är den bästa kalciumprodukten på marknaden. Dessa positiva recensioner tyder på att Holistic Kalcium är en pålitlig och effektiv produkt.

  Pris

  Holistic Kalcium kostar 149 kr, vilket motsvarar ett jämförpris på 1,66 kr per kapsel eller 1,66 kr per portion. Med tanke på produktens höga kvalitet och dess organiska kalciumkälla är priset rimligt för ett premium kalciumtillskott.

  Slutsats

  Holistic Kalcium är det bästa premiumvalet för kalciumtillskott tack vare sin högkvalitativa organiska kalciumkälla och vegetabiliska kapslar. Med hög biotillgänglighet och utmärkta kundrecensioner är detta ett pålitligt och effektivt kalciumtillskott. Priset är rimligt för en premiumprodukt av denna kvalitet. Vi rekommenderar Holistic Kalcium för dem som söker ett högkvalitativt kalciumtillskott.

  Fördelar

  • Vegetabiliska kapslar
  • Formel för bästa upptag
  • Kvalitet till bra pris

  Nackdelar

  • Inga tillsatta vitaminer
  Produkten finns att köpa här:
  157 kr
  157 kr
 4. 4. Bästa med magnesium: Healthwell Kalcium/Magnesium

  Effektiv kombination med magnesium och vitamin D3 och med hög biotillgänglighet
  4,3
  Innehåll
  4,0/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Dosering: 240 mg
  • Form: Kalciumcitratmalat
  • Pris per portion: 2,48 kr
  imagy image 1 imagy image imagy image 2 imagy image 3

  Healthwell Kalcium/Magnesium är ett balanserat tillskott som innehåller både kalcium och magnesium i samma kapsel, samt tillsatt vitamin D för bästa upptag. Låt oss bedöma produkten baserat på dess innehåll, biotillgänglighet, kundrecensioner och pris.

  Innehåll

  Healthwell Kalcium/Magnesium innehåller kalciumcitrat och magnesiumkarbonat, två viktiga mineraler som bidrar till en normal benstomme, normala tänder och normal muskelfunktion. Vitamin D3 är även tillsatt för att förbättra kalciumupptaget i kroppen. Denna kombination av mineraler och vitaminer gör produkten mycket användbar för att upprätthålla en god hälsa.

  Biotillgänglighet

  Både kalciumcitrat och magnesiumkarbonat har hög biotillgänglighet, vilket innebär att de lättare tas upp av kroppen och ger effektivare resultat. Tillskottet med vitamin D3 bidrar också till en förbättrad upptagning av kalcium, vilket ytterligare ökar produktens effektivitet.

  Kundrecensioner

  Healthwell Kalcium/Magnesium har fått mycket positiva recensioner från användare, med ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 baserat på 50 recensioner. Användarna uppskattar produkten för dess effektivitet mot ömma muskler och sendrag samt som ett bra komplement för dem som inte dricker mjölk regelbundet. Dessa positiva recensioner tyder på att Healthwell Kalcium/Magnesium är en pålitlig och effektiv produkt.

  Pris

  Healthwell Kalcium/Magnesium kostar 129 kr, vilket motsvarar ett jämförpris på 1,08 kr per kapsel eller 2,15 kr per portion. Med tanke på produktens höga kvalitet, balanserade innehåll av kalcium och magnesium samt tillsatt vitamin D, är priset rimligt för ett sådant tillskott.

  Slutsats

  Healthwell Kalcium/Magnesium är det bästa kalcium/magnesiumtillskottet på marknaden tack vare dess balanserade innehåll av dessa två viktiga mineraler samt tillsatt vitamin D för bästa upptag. Med hög biotillgänglighet och utmärkta kundrecensioner är detta ett pålitligt och effektivt tillskott. Priset är rimligt för en produkt av denna kvalitet. Vi rekommenderar Healthwell Kalcium/Magnesium för dem som söker ett kalcium- och magnesiumtillskott i samma kapsel.

  Fördelar

  • Med magnesium och vitamin D3
  • Bra upptag
  • Många nöjda användare

  Nackdelar

  • Ganska låg dos elementärt kalcium
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
  149 kr
 5. 5. Bästa kalciumcitrat: Solgar Kalciumcitrat med Vitamin D3

  Formula med kalcium med bästa upptag och D3-vitamin för ett starkare skelett
  4,2
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,0/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 tabletter
  • Dosering: 500 mg
  • Form: Kalciumcitrat
  • Pris per portion: 4,40 kr
  Solgar kalcium bild 1 Solgar kalcium bild 2 Solgar kalcium bild 3 Solgar kalcium bild 4

  Kalciumcitrat och vitamin D3 är ett tillskott som innehåller essentiella mineraler för att stödja en stark benstomme och friska tänder. Låt oss bedöma produkten baserat på dess innehåll, biotillgänglighet, kundrecensioner och pris.

  Innehåll

  Varje tablett av detta tillskott innehåller 250 mg kalciumcitrat och 3,75 mcg vitamin D3. Kalcium är viktigt för skelett och tänder, medan vitamin D3 hjälper kroppen att absorbera kalcium effektivt. Tillsammans bidrar dessa två näringsämnen till att minska risken för benskörhet och stödja en god hälsa.

  Biotillgänglighet

  Kalciumcitrat har en hög biotillgänglighet, vilket innebär att det lättare tas upp av kroppen. Dessutom förbättrar närvaron av vitamin D3 absorptionen av kalcium, vilket ökar produktens effektivitet.

  Kundrecensioner

  Kalciumcitrat och vitamin D3 har fått mycket positiva recensioner från användare, med ett genomsnittligt betyg på 5/5 baserat på 2 recensioner. Användarna uppskattar produkten för dess effektivitet, och en användare nämner att de blev rekommenderade detta tillskott på grund av dess höga biotillgänglighet i citratform. Dessa positiva recensioner tyder på att Kalciumcitrat och vitamin D3 är en pålitlig och effektiv produkt.

  Pris

  Priset för Kalciumcitrat och vitamin D3 är 132 kr, vilket motsvarar ett jämförpris på 2,20 kr per tablett eller 2,20 kr per portion. Med tanke på produktens innehåll av högkvalitativt kalciumcitrat och vitamin D3 samt dess höga biotillgänglighet, är priset rimligt för ett sådant tillskott.

  Slutsats

  Kalciumcitrat och vitamin D3 är ett effektivt och pålitligt tillskott som ger en stark benstomme och friska tänder. Med hög biotillgänglighet och utmärkta kundrecensioner är detta en bra produkt för dagligt intag. Priset är rimligt för en produkt av denna kvalitet. Vi rekommenderar Kalciumcitrat och vitamin D3 för dem som söker ett kalciumtillskott med vitamin D3 för att stödja en god hälsa.

  Fördelar

  • Kompletterat med D3-vitamin
  • God biotillgänglighet
  • Kvalitet från känd tillverkare

  Nackdelar

  • Relativt stora tabletter
  Produkten finns att köpa här:
  132 kr
  132 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Kalcium Storlek Dosering Form Pris per portion Totalbetyg Pris
Core Calcium Complex+ 120 kaps 400 mg Kalciumcitrat och -karbonat 2,32 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
139 kr
Healthwell Kalcium 1000 90 tabletter 1000 mg Kalciumcitratmalat 7,63 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
229 kr
Holistic Kalcium 90 kaps 800 mg Kalciummalat och -citrat 8,72 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
157 kr
Healthwell Kalcium/Magnesium 120 kaps 240 mg Kalciumcitratmalat 2,48 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
149 kr
Solgar Kalciumcitrat med Vitamin D3 60 tabletter 500 mg Kalciumcitrat 4,40 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
132 kr
viktiga faktorer för att välja rätt kalcium

Hur man väljer rätt kalcium

För att välja det bästa kalciumtillskottet för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer, såsom kalciumtyp, absorptionsförmåga, dosering och tillsats av andra näringsämnen. Här är en utförlig guide för att hjälpa dig att göra rätt val.

Kalciumtyp

Det finns flera olika former av kalcium som används i kosttillskott, men de två vanligaste är kalciumkarbonat och kalciumcitrat. Kalciumkarbonat är den mest koncentrerade formen av kalcium och ger den högsta mängden kalcium per tablett. Det absorberas dock bäst när det tas tillsammans med mat, eftersom magsyran ökar dess löslighet. Kalciumcitrat är mindre koncentrerat än kalciumkarbonat men absorberas lättare av kroppen och kan tas med eller utan mat. Om du har känslig mage eller problem med att producera tillräckligt med magsyra, kan kalciumcitrat vara ett bättre val för dig.

Absorptionsförmåga

Kalciumabsorptionen varierar beroende på individuella faktorer som ålder, kön och hormonella nivåer, samt kalciumtypen i tillskottet. Det är viktigt att välja ett kalciumtillskott med hög biotillgänglighet, vilket innebär att kalciumet lätt absorberas och används av kroppen. Titta efter märken som har en USP-märkning (United States Pharmacopeia) eller GMP-certifiering (Good Manufacturing Practices), vilket indikerar att produkten har testats för renhet, styrka och kvalitet.

Dosering

Rekommenderad daglig dos av kalcium varierar beroende på ålder och kön, men generellt sett behöver vuxna mellan 1 000 och 1 200 milligram kalcium per dag. Det är viktigt att inte överdosera kalcium, eftersom det kan leda till negativa hälsoeffekter som njursten och förkalkning av blodkärlen. Det är också en bra idé att dela upp ditt dagliga kalciumintag i två eller tre mindre doser, eftersom kroppen har svårare att absorbera stora mängder kalcium på en gång.

Tillsats av andra näringsämnen

Kalcium arbetar i samspel med andra näringsämnen, såsom vitamin D och magnesium, för att upprätthålla starka och friska ben. Vitamin D främjar kalciumabsorptionen i tarmen, medan magnesium hjälper till att reglera kalciumtransporten i kroppen. Det kan vara fördelaktigt att välja ett kalciumtillskott som också innehåller dessa näringsämnen för att säkerställa optimal benhälsa.

Individuella behov och preferenser

När du väljer ett kalciumtillskott är det viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och preferenser. Om du är vegan eller laktosintolerant, leta efter kalciumtillskott som är lämpliga för din livsstil. Om du har svårighet att svälja stora tabletter eller kapslar, överväg att prova kalciumtuggtabletter, pulver eller vätskeform.

Pris och varumärkesreputation

Priset på kalciumtillskott varierar beroende på varumärke, kvalitet och dosering. Det kan vara frestande att välja det billigaste alternativet, men det är viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. Se till att jämföra priset per dos och överväg att läsa oberoende recensioner och kundomdömen för att få en bättre uppfattning om varumärkets rykte och produktens effektivitet.

Sammanfattning

Att välja rätt kalciumtillskott kan ha en stor inverkan på din benhälsa och allmänna välbefinnande. Genom att följa denna köpguide och ta hänsyn till faktorer som kalciumtyp, absorptionsförmåga, dosering, tillsats av andra näringsämnen och individuella behov, kan du hitta det bästa kalciumtillskottet för att säkerställa att du får det kalcium du behöver för att upprätthålla starka och friska ben. Glöm inte att alltid konsultera en läkare eller en näringsexpert innan du börjar ta kalciumtillskott, särskilt om du har några medicinska tillstånd eller tar mediciner som kan interagera med kalcium.

mjolk mandlar

Tips för att få ut det mesta av ditt kalciumintag

För att maximera fördelarna med ditt kalciumtillskott är det viktigt att förstå hur man doserar och använder det på rätt sätt. I den här sektionen kommer vi att gå igenom rekommenderade doseringsriktlinjer, hur man optimerar absorptionen av kalcium och kombinerar det med andra kosttillskott för att stödja din övergripande hälsa.

 • Rekommenderad dosering - Som tidigare nämnts varierar den rekommenderade dagliga dosen av kalcium beroende på ålder och kön. Generellt sett behöver vuxna mellan 1 000 och 1 200 milligram kalcium per dag. Dock är det viktigt att komma ihåg att detta inkluderar allt kalcium du får från både mat och tillskott. Konsultera en läkare för att fastställa din optimala dosering.
 • Optimera absorptionen - För att förbättra absorptionen av kalciumtillskott, dela upp ditt dagliga kalciumintag i två eller tre mindre doser. Detta gör det lättare för kroppen att absorbera och använda kalciumet effektivt. Om du tar kalciumkarbonat, ta det tillsammans med mat för att öka lösligheten och absorptionen.
 • Kombinera med andra kosttillskott - Kalcium arbetar i samspel med andra näringsämnen, som vitamin D och magnesium, för att stödja benhälsan. För att optimera din benhälsa och få ut det mesta av ditt kalciumtillskott, överväg att kombinera det med ett vitamin D-tillskott och ett magnesiumtillskott.
 • Uppföljning av kalciumnivåer - Det är viktigt att övervaka dina kalciumnivåer regelbundet, särskilt om du tar kalciumtillskott. Detta kan göras genom blodprov som mäter nivåerna av kalcium i blodet. Om du upplever symtom som trötthet, muskelkramper eller bensmärta, kontakta en läkare för att utvärdera dina kalciumnivåer och justera ditt tillskott vid behov.
 • Tänk på interaktioner med andra mediciner - Som tidigare nämnts kan kalciumtillskott interagera med vissa mediciner, så det är viktigt att vara medveten om eventuella interaktioner och att konsultera en läkare eller apotekspersonal innan du kombinerar kalciumtillskott med andra produkter.

Genom att följa dessa riktlinjer och råd kan du optimera ditt kalciumintag och dra full nytta av ditt kalciumtillskott för att stödja din benhälsa och allmänna välbefinnande. Kom ihåg att alltid konsultera en läkare eller en näringsexpert innan du börjar ta kalciumtillskott, särskilt om du har några medicinska tillstånd eller tar mediciner som kan interagera med kalcium.

För ytterligare information om andra kosttillskott som kan stödja din hälsa och träning, utforska våra artiklar om proteinpulver, omega-3, multivitaminer och pre-workout-tillskott.

Att inkludera ett välbalanserat kalciumtillskott i din dagliga rutin, tillsammans med en hälsosam livsstil och kost, kan hjälpa dig att upprätthålla starka och friska ben och förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande. Fitnessfrank är här för att ge dig den information och råd du behöver för att göra välgrundade beslut om kosttillskott och träningsutrustning som passar dina behov och mål.

vanliga frågor om Kalcium

FAQ: Vanliga frågor om kalciumtillskott

Vilka livsmedel är rika på kalcium?

Förutom mejeriprodukter som mjölk, ost och yoghurt är kalcium också rikligt i vissa grönsaker (som broccoli, kål och grönkål), bönor och linser, nötter och frön (som mandlar och sesamfrön) samt vissa fiskar (som lax och sardiner).

Vilken påverkan har vitamin-k2 på kalciumnivåerna?

Vitamin K2 spelar en kritisk roll i hur kroppen hanterar kalcium. Det hjälper till att reglera kalciumnivåer i blodet och är avgörande för att säkerställa att kalcium deponeras i skelettet snarare än i mjukvävnader som artärer och njurar. Detta gör Vitamin K2 till en viktig komplement till kalciumsupplementering, särskilt när det gäller benhälsa och förebyggande av vissa hjärt-kärlsjukdomar.

Kan jag ta för mycket kalcium?

Ja, överdrivet intag av kalcium kan leda till negativa hälsoeffekter som njursten, förkalkning av blodkärlen och ökad risk för hjärt-kärlsjukdom. Följ alltid rekommenderade doser och konsultera en läkare om du är osäker på ditt kalciumbehov.

Vilken tid på dagen är bäst att ta kalciumtillskott?

Det finns inget fastställt bästa tidpunkt för att ta kalciumtillskott, men för optimal absorption rekommenderas det att dela upp ditt dagliga kalciumintag i två eller tre mindre doser. Om du tar kalciumkarbonat, ta det tillsammans med mat för att öka dess löslighet och absorption.

Kan jag ta kalciumtillskott tillsammans med andra kosttillskott eller mediciner?

Kalcium kan interagera med vissa mediciner och kosttillskott, så det är viktigt att konsultera en läkare eller apotekspersonal innan du kombinerar kalciumtillskott med andra produkter. Exempel på mediciner som kan interagera med kalcium inkluderar vissa antibiotika, sköldkörtelmedicin, bisfosfonater och diuretika.

Kan jag ta kalciumtillskott om jag är gravid eller ammar?

Gravida och ammande kvinnor har ett ökat behov av kalcium för att stödja både sin egen och barnets benhälsa. Kalciumtillskott kan vara säkra att använda under graviditet och amning, men det är viktigt att rådfråga en läkare eller barnmorska för att säkerställa att du får rätt dos och undviker överdosering.

Är kalciumtillskott säkra för barn?

Barn behöver kalcium för att stödja deras växande ben och tänder. Många barn får tillräckligt med kalcium genom kosten, men om ditt barn är känsligt för mejeriprodukter, är vegan eller har en medicinsk anledning till kalciumbrist, kan kalciumtillskott vara nödvändigt. Konsultera en barnläkare för att fastställa rätt dosering och övervaka ditt barns kalciumnivåer.

kalcium test

Så gjorde vi testet

För att ge dig de bästa rekommendationerna för kalciumtillskott har vi genomfört en omfattande utvärderingsprocess som inkluderar tester, analyser och jämförelser av olika produkter på marknaden. Här är en översikt över hur vi testade och utvärderade kalciumtillskotten:

 • Forskning och urval av produkter - Vi började med att undersöka de mest populära och högst rankade kalciumtillskotten på marknaden. Vi tog hänsyn till produkternas sammansättning, kalciumtyp, dosering och tillverkarens rykte. Vi valde också produkter som uppfyller olika behov och preferenser, som veganvänliga alternativ och olika former av kalciumtillskott.
 • Ingrediensanalys - Vi granskade noggrant ingredienserna i varje kalciumtillskott och jämförde dem med de rekommenderade dagliga doserna och kvalitetsstandarderna för kosttillskott. Vi undersökte även eventuella tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel för att säkerställa att produkterna är säkra och rena.
 • Absorptionsförmåga och biotillgänglighet - Vi bedömde varje produkts absorptionsförmåga och biotillgänglighet, vilket innebär hur väl kalciumet kan absorberas och användas av kroppen. Detta är en viktig faktor att överväga när man väljer ett kalciumtillskott, eftersom vissa former av kalcium absorberas och utnyttjas bättre än andra.
 • Konsumentrecensioner och feedback - Vi läste oberoende recensioner och kundomdömen för att få en bättre uppfattning om varumärkets rykte och produktens effektivitet. Vi tog hänsyn till både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av konsumenternas erfarenheter.
 • Prisjämförelse - Vi jämförde priset per dos för de olika kalciumtillskotten och övervägde både budgetvänliga och högkvalitativa alternativ. Vi försökte hitta produkter som erbjuder bästa värde för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten.

Efter att ha genomfört dessa tester och utvärderingar har vi sammanställt en lista över de bästa kalciumtillskotten på marknaden. Vi hoppas att denna information hjälper dig att välja det kalciumtillskott som passar bäst för dina behov och mål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
28 röster, Betyg: 4.1 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu