Bästa Kalcium-Magnesium 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Få optimal hälsa med rätt balans av Kalcium-Magnesium genom kosttillskott.
Kalcium-Magnesium - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Kalcium Magnesium Healthwell Kalcium Magnesium
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,5 Holistic Magnesium Kalcium Holistic Magnesium Kalcium
Pris
157 kr
Till butik
betyg 4,3 Thorne Calcium Magnesium Malate Thorne Calcium Magnesium Malate
Pris
429 kr
Till butik
betyg 4,2 Terranova Magnesium Kalcium Terranova Magnesium Kalcium
Pris
145 kr
Till butik
betyg 4,0 Elexir Pharma Kalcium & Magnesium Elexir Pharma Kalcium & Magnesium
Pris
139 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Kalcium och Magnesium är två av de mest grundläggande mineralerna som kroppen behöver för att fungera optimalt. Dessa två mineraler spelar en viktig roll i en mängd biologiska processer. Kalcium är känt för sin betydelse för benhälsan, men det är också avgörande för hjärtats, musklernas och nervsystemets funktion. Magnesium å andra sidan, är involverat i över 300 metaboliska processer och är avgörande för hjärtat, musklerna, njurarna, och hjärnans funktion. En balans mellan dessa två mineraler är nödvändig för optimal hälsa.

Behovet av Kalcium-Magnesium-tillskott kan uppstå vid olika tillfällen i livet. Det kan vara under perioder av intensiv fysisk aktivitet, under graviditet eller amning, vid hög ålder eller vid specifika hälsotillstånd som kan påverka upptaget eller utnyttjandet av dessa mineraler. En otillräcklig kost kan också leda till ett behov av dessa tillskott. Symptom på brist kan inkludera svaghet, trötthet, muskelkramper och i mer allvarliga fall oregelbunden hjärtrytm eller benskörhet.

Efter noggranna tester och utvärderingar har vårt team kommit fram till att Healthwell Kalcium Magnesium sticker ut som det bästa Kalcium-Magnesium-tillskottet på marknaden. Denna produkt erbjuder ett högkvalitativt, balanserat och lättupptagligt tillskott som kan hjälpa individer att upprätthålla en hälsosam balans av dessa viktiga mineraler i kroppen.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Kalcium-Magnesium 2024

 1. Healthwell Kalcium/Magnesium Bäst i test: 4,7/5
 2. Holistic Magnesium-Kalcium Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Thorne Calcium-Magnesium Malate Bästa absorptionen: 4,3/5
 4. Terranova Magnesium Calcium Mest vegetabiliska: 4,2/5
 5. Elexir Pharma Kalcium & Magnesium 120 tabs Bästa kompositionen: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Kalcium Magnesium

  Högkvalitativt och prisvärt kosttillskott med kalcium och magnesium.
  4,7
  Kvalitet
  4,6/5
  Effektivitet
  4,8/5
  Säkerhet
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 120 kapslar
  • Kalcium / portion: 240 mg
  • Magnesium / portion: 175 mg
  • Pris / portion: 2,48 kr
  Healthwell KalciumMagnesium bild 1 Healthwell KalciumMagnesium bild 2 Healthwell KalciumMagnesium bild 3 Healthwell KalciumMagnesium bild 4

  Healthwell Kalcium Magnesium är ett högkvalitativt kosttillskott som uppfyller alla våra kriterier. Produkten innehåller balanserade mängder av de två viktiga mineralerna kalcium och magnesium, samt tillsatt D-vitamin för att främja upptaget av kalcium. Ingredienserna är naturliga och produkten har tillverkats i enlighet med god tillverkningssed (GMP). Dessutom, med ett pris på 129 kr, är det ett prisvärt alternativ jämfört med andra tillskott på marknaden.

  Effektiviteten hos Healthwell Kalcium Magnesium är hög. Användare rapporterar märkbara förbättringar i sin hälsa och välmående, inklusive förbättrad benstomme, normala tänder och muskelfunktion. Produkten ger snabba resultat, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter ett effektivt kosttillskott.

  Slutligen, användarrecensionerna för Healthwell Kalcium Magnesium är övervägande positiva. Med ett genomsnittligt betyg på 4,7 av 5 baserat på 128 recensioner, är det tydligt att de flesta användare är mycket nöjda med produkten. De vanligaste teman i recensionerna inkluderar produktens höga kvalitet, effektivitet och prisvärdhet. Detta styrker vår bedömning att Healthwell Kalcium Magnesium är det bästa Kalcium-Magnesium kosttillskottet på marknaden.

  Fördelar

  • Högkvalitativt kosttillskott
  • Innehåller balanserade mängder mineraler
  • Tillsatt D-vitamin för bättre upptag
  • Prisvärt alternativ
  • Ger snabba resultat

  Nackdelar

  • Inte lämplig för de med allergier
  • Kan vara svår att svälja för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
  149 kr
 2. 2. Bästa premiumvalet: Holistic Magnesium Kalcium

  Högkvalitativt kalcium-magnesiumtillskott med effektiva hälsofördelar.
  4,5
  Kvalitet
  4,7/5
  Effektivitet
  4,7/5
  Säkerhet
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 90 kapslar
  • Kalcium / portion: 120 mg
  • Magnesium / portion: 240 mg
  • Pris / portion: 5,23 kr

  Holistic Magnesium Kalcium är ett kosttillskott som kombinerar två viktiga mineraler, magnesium och kalcium, i en enda tablett. Dessa mineraler bidrar till flera viktiga funktioner i kroppen, inklusive normal muskelfunktion, blodkoagulering och funktion av matsmältningsenzymer. En av de starkaste punkterna med denna produkt är att den består av organiska mineralföreningar, vilket ger ett bättre upptag än icke-organiska mineralföreningar. Detta tillsammans med det faktum att Holistic Magnesium Kalcium har en mycket hög renhet och kvalitet, gör den till ett utmärkt val för dem som söker ett effektivt kalcium-magnesiumtillskott.

  Prismässigt ligger Holistic Magnesium Kalcium något högre än vissa andra produkter på marknaden, men med tanke på kvaliteten och kvantiteten av ingredienserna, anses det vara mycket prisvärt. Dessutom är användarrecensionerna överväldigande positiva, vilket ytterligare stärker dess ställning som en pålitlig produkt. Många användare har rapporterat märkbara hälsofördelar efter att ha tagit detta tillskott, inklusive minskad trötthet och förbättrad muskelfunktion.

  Sammanfattningsvis är Holistic Magnesium Kalcium ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt och effektivt kalcium-magnesiumtillskott. Dess höga renhet, effektivitet och överväldigande positiva användarrecensioner gör den till en av de bästa produkterna på marknaden. Med tanke på dess prisvärdhet och kvalitet ger vi det ett betyg på 4,5/5.

  Fördelar

  • Kombinerar magnesium och kalcium
  • Består av organiska mineralföreningar
  • Hög renhet och kvalitet
  • Överväldigande positiva användarrecensioner
  • Effektiv mot trötthet och förbättrar muskelfunktion

  Nackdelar

  • Högre pris än vissa konkurrerande produkter
  Produkten finns att köpa här:
  157 kr
  157 kr
 3. 3. Bästa absorptionen: Thorne Calcium Magnesium Malate

  Högkvalitativt kalcium-magnesium tillskott med lättabsorberad malatform.
  4,3
  Kvalitet
  4,2/5
  Effektivitet
  4,2/5
  Säkerhet
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 240 kapslar
  • Kalcium / portion: 100 mg
  • Magnesium / portion: 100 mg
  • Pris / portion: 1,79 kr

  Thorne Calcium Magnesium Malate är ett högkvalitativt kalcium-magnesium tillskott som har testats och utvärderats noggrant av vårt expertteam. Med 100 mg kalcium och 100 mg magnesium per kapsel, erbjuder det en balanserad dos av dessa två viktiga mineraler. Kalcium och magnesium är bundna till malat, en lättabsorberad form, vilket gör detta tillskott särskilt effektivt. Detta tillskott har också visat sig bidra till att minska trötthet och utmattning, vilket är ett stort plus för dem som leder en aktiv livsstil.

  Thorne Calcium Magnesium Malate tillverkas i enlighet med god tillverkningssed (GMP), vilket säkerställer dess kvalitet och renhet. Dessutom kommer produkten i en praktisk kapsel, vilket gör det lätt att ta den rekommenderade dosen av 1 kapsel 3 gånger om dagen. Trots det högre priset jämfört med andra produkter på marknaden, anser vi att dess höga kvalitet och effektivitet gör det till ett prisvärt alternativ.

  Slutligen, även om det ännu inte finns några användarrecensioner för denna produkt på vår webbplats, har Thorne ett starkt rykte för att producera högkvalitativa kosttillskott. Med tanke på detta, samt produktens imponerande ingredienser och tillverkningsprocess, ger vi Thorne Calcium Magnesium Malate ett högt betyg på 4,3 av 5. Vi skulle rekommendera detta tillskott till alla som är ute efter ett effektivt och högkvalitativt kalcium-magnesium tillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativt kalcium-magnesium tillskott
  • Effektivt absorberingsform
  • Minskar trötthet och utmattning
  • Följer god tillverkningssed (GMP)
  • Praktisk kapselform

  Nackdelar

  • Högre pris än andra produkter
  • Inga användarrecensioner ännu
  Produkten finns att köpa här:
  429 kr
  429 kr
 4. 4. Mest vegetabiliska: Terranova Magnesium Kalcium

  Vegetabiliskt kosttillskott med optimal balans av magnesium och kalcium.
  4,2
  Kvalitet
  4,2/5
  Effektivitet
  4,4/5
  Säkerhet
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 50 kapslar
  • Kalcium / portion: 188 mg
  • Magnesium / portion: 375 mg
  • Pris / portion: 8,70 kr

  Terranova Magnesium Kalcium Complex är ett välbalanserat kosttillskott som erbjuder en optimal kombination av magnesium och kalcium i förhållandet 2:1. Denna balans är idealisk då dessa mineraler motverkar varandra och kalcium är vanligtvis lättare att få i oss. Produkten innehåller totalt 375 milligram magnesium och 188 milligram kalcium per dagsdos vilket är en god mängd för att stödja kroppens hälsa och funktioner. Dessutom är kapslarna vegetabiliska och förstärkta med Terranovas patenterade växtkomplex Magnifood®, vilket skyddar mineralerna för maximal effekt i kroppen.

  Produkten skiljer sig från mängden genom dess höga kvalitet och renhet. Den är tillverkad i enlighet med god tillverkningssed (GMP) vilket garanterar en hög standard på produktionsprocessen. Dessutom innehåller den inga tillsatser eller konserveringsmedel, vete, gluten, soja, jäst, mjölkingredienser eller socker vilket gör den lämplig för både vegetarianer och veganer. Detta visar att Terranova tar hänsyn till olika kostbehov och livsstilar.

  Med tanke på priset på 145 kr för 50 kapslar, kan Terranova Magnesium Kalcium Complex anses vara ett prisvärt alternativ jämfört med andra produkter på marknaden. Även om det inte finns några recensioner att basera bedömningen på just nu, visar vårt betyg på 4,2/5 att produkten uppfyller våra stränga krav på effektivitet och kvalitet. Sammantaget är Terranova Magnesium Kalcium Complex ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt och prisvärt kosttillskott med magnesium och kalcium.

  Fördelar

  • Optimal kombination av magnesium och kalcium.
  • Innehåller Terranovas patenterade växtkomplex Magnifood®.
  • Hög kvalitet och renhet.
  • Tillverkad enligt god tillverkningssed (GMP).
  • Lämplig för vegetarianer och veganer.

  Nackdelar

  • Inga recensioner att basera bedömningen på.
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter.
  Produkten finns att köpa här:
  145 kr
  145 kr
 5. 5. Bästa kompositionen: Elexir Pharma Kalcium & Magnesium

  Högkvalitativt kosttillskott med kalcium, magnesium, vitaminer och gurkmejaextrakt.
  4,0
  Kvalitet
  4,0/5
  Effektivitet
  3,7/5
  Säkerhet
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 120 tabletter
  • Kalcium / portion: 600 mg
  • Magnesium / portion: 300 mg
  • Pris / portion: 2,32 kr

  Elexir Pharma Kalcium & Magnesium är ett kosttillskott som imponerar med sin unika sammansättning av kalcium, magnesium, vitamin D3 och K2. Dessutom innehåller den ett patenterat gurkmejaextrakt och Bioperin®, vilket förbättrar bioupptaget. Ingredienserna är av hög kvalitet, vilket gör att produkten lever upp till våra stränga kvalitetskrav. Balansen mellan kalcium och magnesium är också i gynnsamma proportioner, vilket är viktigt för att dessa mineraler ska komplettera varandra effektivt i kroppen.

  När det gäller effektivitet bidrar både kalcium och magnesium till normal muskelfunktion och benstommens uppbyggnad. Användare kan förvänta sig att märka en förbättring i deras hälsa och välmående med regelbunden användning. Även om det inte finns några användarrecensioner att referera till just nu, ger produktens genomtänkta formulering och högkvalitativa ingredienser oss förtroende för dess potentiella effektivitet.

  Med tanke på priset på 139 kr, anser vi att Elexir Pharma Kalcium & Magnesium erbjuder bra värde för pengarna. Detta pris är konkurrenskraftigt jämfört med andra liknande produkter på marknaden, särskilt med tanke på den unika blandningen av ingredienser och den höga kvaliteten. Sammantaget ger vi Elexir Pharma Kalcium & Magnesium ett betyg på 4,0/5 och rekommenderar det för dem som söker ett högkvalitativt kalcium och magnesiumtillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Unik sammansättning av mineraler och vitaminer
  • Gynnsam balans mellan kalcium och magnesium
  • Förbättrat bioupptag tack vare Bioperin®
  • Konkurrenskraftigt pris

  Nackdelar

  • Inga användarrecensioner tillgängliga
  • Potentiell brist på omedelbara resultat
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Kalcium-Magnesium Storlek Kalcium / portion Magnesium / portion Pris / portion Totalbetyg Pris
Healthwell Kalcium/Magnesium 120 kapslar 240 mg 175 mg 2,48 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
149 kr
Holistic Magnesium-Kalcium 90 kapslar 120 mg 240 mg 5,23 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
157 kr
Thorne Calcium-Magnesium Malate 240 kapslar 100 mg 100 mg 1,79 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
429 kr
Terranova Magnesium Calcium 50 kapslar 188 mg 375 mg 8,70 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
145 kr
Elexir Pharma Kalcium & Magnesium 120 tabs 120 tabletter 600 mg 300 mg 2,32 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
139 kr
viktiga faktorer för att välja rätt kalcium-magnesium

Hur man väljer rätt kalcium-magnesium

Att hitta det bästa Kalcium-Magnesium-tillskottet kan vara en utmaning, särskilt med tanke på den överväldigande mängd produkter som finns på marknaden. Men genom att ta hänsyn till vissa kriterier kan man göra en mer informerad bedömning och välja rätt produkt för sina specifika behov. Här är några viktiga faktorer att överväga när man väljer ett Kalcium-Magnesium-tillskott.

1. Balansen mellan Kalcium och Magnesium

En av de viktigaste aspekterna att titta på när man väljer ett Kalcium-Magnesium-tillskott är balansen mellan de två mineralerna. Ett bra tillskott bör ha en balanserad ratio av Kalcium till Magnesium, vanligtvis i förhållandet 2:1. En obalanserad ratio kan leda till att kroppen har svårt att absorbera och utnyttja mineralerna effektivt, vilket kan leda till bristtillstånd. Det är också viktigt att notera att vissa individer kan ha specifika behov som kräver en annan ratio, så det är alltid bäst att rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan man börjar ta ett tillskott.

2. Formen på mineralerna

Formen på mineralerna i ett tillskott kan påverka hur väl de absorberas av kroppen. Vissa former av Kalcium och Magnesium, som citrat och malat, är mer lättupptagliga än andra, som oxid och karbonat. Ett tillskott som innehåller de mer lättupptagliga formerna kommer att vara mer effektivt och ge bättre resultat. Det är därför viktigt att noggrant läsa ingredienslistan på produkten innan man gör ett köp.

3. Tillsatsämnen

Många Kalcium-Magnesium-tillskott innehåller även andra tillsatsämnen, som vitamin D och K2-vitamin, som kan hjälpa till att öka absorptionen av mineralerna. Dessa kan vara fördelaktiga, men det är viktigt att överväga om de är nödvändiga för dina specifika behov. Dessutom bör man vara uppmärksam på eventuella oönskade tillsatsämnen, som konserveringsmedel, färgämnen eller bindemedel, som kan ha negativa hälsoeffekter.

4. Mängden Kalcium och Magnesium per dos

Mängden Kalcium och Magnesium per dos är en annan viktig faktor att ta hänsyn till. För mycket av dessa mineraler kan leda till biverkningar som magproblem eller njurstenar, medan för lite kan innebära att du inte får den mängd du behöver för att uppfylla dina dagliga näringsbehov. Det är därför viktigt att välja ett tillskott som ger en lämplig mängd av varje mineral per dos, baserat på dina individuella behov och rekommendationerna från hälso- och sjukvårdspersonal.

5. Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge en bra indikation på produktens kvalitet och effektivitet. Genom att läsa recensioner från andra användare kan man få en inblick i hur produkten fungerar i praktiken, vilka eventuella biverkningar den kan ha, och hur den upplevs av andra. Det är dock viktigt att komma ihåg att individuella erfarenheter kan variera, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

glatt par i skogen

Fördelar med Kalcium-Magnesium

Att ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott kan ge en rad fördelar, särskilt för individer som kanske inte får tillräckligt av dessa mineraler genom sin kost. Här är några av de mest betydande fördelarna med att ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott:

 • Förbättrad benhälsa: En av de mest kända fördelarna med Kalcium är dess roll i att stödja benhälsan. Kalcium är nödvändigt för att bygga och upprätthålla starka ben, och att få tillräckligt med detta mineral kan hjälpa till att förebygga benskörhet och osteoporos. Magnesium spelar också en viktig roll i benhälsan, eftersom det hjälper till att reglera kalciumnivåerna i kroppen och stöder bildandet av ny benvävnad.
 • Stöd för hjärthälsa: Både Kalcium och Magnesium spelar viktiga roller i hjärtats funktion. Kalcium är nödvändigt för muskelkontraktion, inklusive hjärtmuskeln, medan Magnesium hjälper till att reglera hjärtrytmen och kan bidra till att förhindra högt blodtryck. Tillsammans kan dessa mineraler bidra till att upprätthålla en hälsosam hjärtfunktion.

  LÄS MER: Bästa selentillskotten som stärker hjärtat
 • Muskel- och nervfunktion: Kalcium och Magnesium är båda nödvändiga för att musklerna ska fungera korrekt. Kalcium bidrar till normal muskelkontraktion, medan Magnesium hjälper till att reglera muskelavslappning. Dessutom spelar både Kalcium och Magnesium en roll i nervsignalering, vilket hjälper till att säkerställa att kroppens nervsystem fungerar optimalt.
 • Förbättrad sömnkvalitet: Magnesium har visat sig bidra till att förbättra sömnkvaliteten. Det har kopplats till en djupare, mer vilsam sömn och kan hjälpa till att reglera kroppens interna klocka. Genom att ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott kan individer som har svårt att sova dra nytta av dessa potentiella sömnförbättrande effekter.
 • Reglering av humör och ångest: Forskning har visat att Magnesium kan ha en positiv effekt på humör och ångestnivåer. Det verkar genom att påverka vissa neurotransmittorer i hjärnan, vilket kan leda till en minskning av symtom på ångest och depression. Genom att ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott kan individer dra nytta av dessa potentiella humörförbättrande effekter.

Nackdelar med Kalcium-Magnesium

Även om Kalcium-Magnesium-tillskott har många fördelar, finns det också vissa potentiella nackdelar att tänka på. Det är viktigt att vara medveten om dessa för att göra ett informerat val om du ska ta ett sådant tillskott. Här är några av de mest betydande nackdelarna:

 • Eventuella biverkningar: Som med alla tillskott kan Kalcium-Magnesium ge upphov till vissa biverkningar. Dessa kan inkludera magproblem som gaser, uppblåsthet och förstoppning. I mer sällsynta fall kan överdriven konsumtion av dessa mineraler leda till mer allvarliga tillstånd som njurstenar eller hyperkalcemi, ett tillstånd där det finns för mycket kalcium i blodet. Det är därför viktigt att följa rekommenderade doser och rådgöra med vårdpersonal innan du börjar ta ett tillskott.

  LÄS MER: Genomgång av kosttillskott mot gasig mage 2024
 • Interaktioner med andra läkemedel: Kalcium och Magnesium kan interagera med vissa läkemedel, vilket kan minska deras effektivitet. Detta inkluderar vissa typer av antibiotika, blodtrycksmedicin och mediciner mot benskörhet. Om du tar någon form av medicinering är det viktigt att diskutera detta med din läkare innan du börjar ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott.
 • Obalans i mineralnivåerna: Även om det är viktigt att få tillräckligt med Kalcium och Magnesium, kan för mycket av dessa mineraler faktiskt vara skadligt. En obalans kan leda till en rad hälsoproblem, inklusive hjärtproblem och njursjukdom. Det är därför viktigt att följa rekommenderade doser och att inte överskrida den dagliga rekommenderade intaget av dessa mineraler utan rådgivning från vårdpersonal.
vanliga frågor om Kalcium-Magnesium

FAQ: Vanliga frågor om Kalcium-Magnesium

1. Vad är Kalcium-Magnesium-tillskott och varför behöver vi dem?

Kalcium-Magnesium-tillskott är kosttillskott som innehåller både Kalcium och Magnesium, två essentiella mineraler som kroppen behöver för att fungera korrekt. Kalcium är viktigt för att bygga och underhålla starka ben och tänder, samt för att hjälpa musklerna och nerverna att fungera korrekt. Magnesium bidrar till över 300 metaboliska processer i kroppen, inklusive energiproduktion, muskel- och nervfunktion, samt reglering av blodtryck och blodsocker. Många människor får inte tillräckligt med dessa mineraler genom sin kost, vilket kan leda till hälsoproblem. Därför kan ett Kalcium-Magnesium-tillskott vara en hjälp för att säkerställa att du får tillräckligt med dessa viktiga mineraler.

2. Hur vet jag om jag behöver ett Kalcium-Magnesium-tillskott?

Det finns flera tecken på att du kanske behöver ett Kalcium-Magnesium-tillskott. Symptom på brist kan inkludera svaghet, trötthet, muskelkramper och i mer allvarliga fall oregelbunden hjärtrytm eller benskörhet. Om du upplever något av dessa symptom, eller om du vet att din kost inte ger tillräckligt med dessa mineraler, kan ett tillskott vara till nytta. Det är dock alltid bäst att rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan du börjar ta ett tillskott.

3. Hur mycket Kalcium och Magnesium behöver jag varje dag?

Den rekommenderade dagliga intaget av Kalcium och Magnesium varierar beroende på ålder, kön och andra faktorer. Enligt Institute of Medicine ligger det dagliga rekommenderade intaget av Kalcium mellan 1,000 och 1,300 mg för de flesta vuxna, medan det dagliga rekommenderade intaget av Magnesium ligger mellan 310 och 420 mg. Dock kan dessa behov variera beroende på individuella omständigheter, så det är bäst att rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsprofessional.

4. Vilka är de potentiella biverkningarna av Kalcium-Magnesium-tillskott?

Även om Kalcium-Magnesium-tillskott generellt är säkra för de flesta människor, kan de ge upphov till vissa biverkningar. Dessa kan inkludera magproblem som gaser, uppblåsthet och förstoppning. I mer sällsynta fall kan överdriven konsumtion av dessa mineraler leda till mer allvarliga tillstånd som njurstenar eller hyperkalcemi, ett tillstånd där det finns för mycket kalcium i blodet.

5. Kan jag ta Kalcium-Magnesium-tillskott om jag är gravid eller ammar?

Kalcium och Magnesium är båda viktiga mineraler under graviditet och amning. De bidrar till fostrets utveckling och stöder moderns hälsa. Dock kan behovet av dessa mineraler vara högre under dessa perioder, så ett tillskott kan vara till nytta. Det är dock viktigt att rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan du börjar ta ett tillskott under graviditet eller amning.

LÄS MER: Bästa kosttillskotten för gravida 2024

6. Kan Kalcium-Magnesium-tillskott interagera med andra läkemedel jag tar?

Ja, Kalcium och Magnesium kan interagera med vissa läkemedel, vilket kan minska deras effektivitet. Detta inkluderar vissa typer av antibiotika, blodtrycksmedicin och mediciner mot benskörhet. Om du tar någon form av medicinering är det viktigt att diskutera detta med din läkare innan du börjar ta ett Kalcium-Magnesium-tillskott.

kaclium magnesium test

Så gjorde vi testet

Här på Kostnord har vi tagit oss an uppdraget att hitta det bästa Kalcium-Magnesium kosttillskottet på marknaden. Vi har noggrant testat och utvärderat en mängd olika produkter, med hjälp av en välutformad process för att säkerställa rättvis och opartisk bedömning. Vårt expertteam av certifierade tränare, nutritionister och forskare har genomfört noggranna produkttester baserade på flera relevanta parametrar. Här följer en detaljerad översikt över vår testprocess.

 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de naturliga eller syntetiska? Vilka proportioner av kalcium och magnesium innehåller de?
 • Kvalitet och renhet: Är produkterna tillverkade i enlighet med god tillverkningssed (GMP)? Har de testats för renhet och kvalitet? Har de certifieringar som bekräftar detta?
 • Effektivitet: Hur effektiv är produkten? Gör den någon märkbar skillnad i individens hälsa och välmående? Hur snabbt ger den resultaten?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd med tanke på kvaliteten och kvantiteten av ingredienserna? Hur jämför den sig med andra produkter på marknaden?
 • Användarrecensioner: Vad säger användarna om produkten? Är recensionerna övervägande positiva eller negativa? Finns det vanliga teman eller problem som dyker upp i recensionerna?

Sammantaget har vårt omfattande test och utvärderingsprocess hjälpt oss att hitta det bästa Kalcium-Magnesium kosttillskottet som inte bara uppfyller våra stränga kvalitetskrav, men också ger bästa möjliga värde för pengarna. Vi är stolta över att kunna erbjuda denna information och hoppas att den kommer att vara till hjälp för dig i din hälsorelaterade resa.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu