Bästa Gurkmejan 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Hitta de bästa kapslarna som är fulla av curcumin.
Gurkmeja - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Gurkmeja Premium Healthwell Gurkmeja Premium
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Gurkmeja Extrakt Healthwell Gurkmeja Extrakt
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,4 MedicineGarden Curamin MedicineGarden Curamin
Pris
359 kr
Till butik
betyg 4,3 Upgrit Ren Gurkmeja Upgrit Ren Gurkmeja
Pris
375 kr
Till butik
betyg 4,3 Weight World Gurkmeja Weight World Gurkmeja
Pris
249 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Gurkmeja, även känd som Curcuma longa, är en blommande växt som hör hemma i Sydostasien. Den mest kända komponenten i gurkmeja är kurkumin, en kraftfull antioxidant med många potentiella hälsofördelar. Kurkumin har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan bidra till att lindra symptom på en rad olika hälsotillstånd. Dessutom tros det att gurkmeja kan bidra till att förbättra hjärnhälsan och stödja immunförsvaret. Med sin rika, jordiga smak och djupa gyllene färg, har gurkmeja blivit ett populärt tillskott i många människors kost.

Behovet av Gurkmeja kan uppstå i flera situationer. Det är särskilt fördelaktigt för individer som strävar efter att upprätthålla en hälsosam livsstil, tack vare dess potentiella antiinflammatoriska och antioxidativa fördelar. För de som lider av kroniska smärttillstånd eller inflammatoriska sjukdomar kan gurkmeja fungera som ett naturligt alternativ till traditionella smärtstillande medel. Dessutom kan personer som är intresserade av att stödja sin hjärnhälsa och immunfunktion dra nytta av gurkmejas unika egenskaper.

I vår strävan att finna det bästa gurkmejatillskottet på marknaden, har vi genom noggrann forskning och omfattande tester kommit fram till att Healthwell Gurkmeja Premium står ut från mängden. Detta tillskott kombinerar högkvalitativ gurkmeja med svartpepparextrakt för att optimera upptaget av kurkumin. Med sin rena, kraftfulla formel och sitt engagemang för kvalitet, tar "Healthwell Gurkmeja Premium" hem titeln som det bästa gurkmejatillskottet.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 10 bästa gurkmeja kapslar 2024

 1. Healthwell Gurkmeja Premium Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Gurkmeja Extrakt Bästa billiga: 4,5/5
 3. MedicineGarden Curamin Bästa för ledvärk: 4,4/5
 4. Upgrit Ren Gurkmeja 90 kapslar Bästa högdoserade: 4,3/5
 5. Ekologisk Gurkmeja med Ingefaera Svartpeppar 1440mg Bästa med ingefära och svartpeppar: 4,3/5
 6. Skip Gurkmeja + Ingefära Bästa med ingefära: 4,2/5
 7. Great Earth Gurkmeja 60 kapslar Bästa med svartpeppar: 4,2/5
 8. Body science Turmeric (Gurkmeja) Bästa svensktillverkade: 4,1/5
 9. Elexir Gurkmeja 500 mg 60 tabletter Bästa tabletter: 4,1/5
 10. Better You Gurkmeja Bästa ekologiska: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Gurkmeja Premium

  Premiumprodukt med hög curcuminhalt, piperin och vegetabilisk kapsel.
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 4,98 kr
  • Curcumin / kapsel: 250 mg
  • Curcuminoider i %: 41 %
  healthwell gurkmeja premium 1 healthwell gurkmeja premium 2 healthwell gurkmeja premium 3 healthwell gurkmeja premium 6 healthwell gurkmeja premium 4 healthwell gurkmeja premium 5

  Healthwell Gurkmeja Premium är ett högdoserat kosttillskott med extrakt från gurkmeja, vilket ger det en stark position på marknaden. Den höga koncentrationen av curcumin, det verksamma ämnet i gurkmeja, gör produkten mycket effektiv. Dessutom är den förstärkt med svartpepparextrakt som förbättrar upptagningen av gurkmejan i kroppen. Detta innebär att kroppen kan dra maximal nytta av produkten, vilket ger den en fördel jämfört med konkurrerande produkter.

  En annan stark punkt för Healthwell Gurkmeja Premium är dess användarvänlighet. Kapslarna är lätta att svälja och doseringen är enkel med 1-2 kapslar per dag i samband med måltid. Dessutom är produkten veganvänlig, vilket gör den tillgänglig för en bredare kundbas. Priset på 279 kr för en förpackning med 60 kapslar är rimligt och konkurrenskraftigt, med tanke på produktens höga kvalitet och effektivitet.

  En potentiell nackdel med Healthwell Gurkmeja Premium kan vara att personer med känslig mage kan uppleva lättare magbesvär. Detta bör dock inte vara något problem för de flesta användare, och doseringen är anpassad för att minimera risken för biverkningar. Sammantaget får Healthwell Gurkmeja Premium ett starkt betyg på 4,7/5 baserat på dess höga innehåll, användarvänlighet, effekt, pris och upptagningsförmåga.

  Vi vill särskilt lyfta fram Healthwell Gurkmeja Premium som "bäst i test". En kvalitativ kombination av pulver och extrakt för bred effekt. Vi gillar även att den innehåller pepparextraktet piperin som i drastisk utsträckning ökar gurkmejans biotillgänglighet.

  Fördelar

  • Hög koncentration av curcumin
  • Förbättrad upptagning med svartpepparextrakt
  • Lätt att svälja och dosera
  • Veganvänlig
  • Rimligt och konkurrenskraftigt pris

  Nackdelar

  • Kan orsaka magbesvär hos känsliga individer
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
  299 kr
 2. 2. Bästa billiga: Healthwell Gurkmeja Extrakt

  Testets mest prisvärda alternativ full av curcumin.
  4,5
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 2,98 kr
  • Curcumin / kapsel: 210 mg
  • Curcuminoider i %: 69 %
  healthwell gurkmeja 1 healthwell gurkmeja 2 healthwell gurkmeja 3 healthwell gurkmeja 6 healthwell gurkmeja 4 healthwell gurkmeja 5

  Healthwell Gurkmeja Extrakt är ett kosttillskott som erbjuder en effektiv dos av gurkmeja, ett ämne känt för sina hälsosamma och antioxidativa egenskaper. Varje kapsel innehåller 300 mg gurkmeja, varav 210 mg är curcuminoider, det aktiva ämnet i gurkmeja. Dessutom är produkten förstärkt med svartpepparextrakt, vilket förbättrar kroppens upptagningsförmåga av gurkmeja. Detta gör Healthwell Gurkmeja Extrakt till ett mycket potent tillskott för de som söker dess hälsofördelar.

  Healthwell Gurkmeja Extrakt är lätt att använda, med en rekommenderad dosering på 1-2 kapslar dagligen tillsammans med måltid. Kapslarna är vegetabiliska och bör vara lätta att svälja. Produkten har fått höga betyg från användare, vilket tyder på att den ger positiva effekter utan biverkningar för de flesta användare. Detta bekräftar produktens höga kvalitet och effektivitet.

  Priset för Healthwell Gurkmeja Extrakt är rimligt med tanke på dess höga kvalitet och potenta innehåll. För 179 kr får du 60 kapslar, vilket räcker i en till två månader beroende på din dosering. Denna produkt är därför ett kostnadseffektivt sätt att inkludera gurkmeja i din dagliga kost. Sammantaget är Healthwell Gurkmeja Extrakt ett utmärkt val för den som söker ett högkvalitativt gurkmejatillskott.

  Vår panel utnämnde Healthwell Gurkmeja till "bästa billiga gurkmejatillskottet". Ett kombinationstillskott med både gurkmejaextrakt och gurkmejapulver. För högsta möjliga biotillgänglig rekommenderar vi däremot deras premiumvariant, då denna saknar piperin.

  Fördelar

  • Hög dos gurkmeja och curcuminoider.
  • Förstärkt med svartpepparextrakt.
  • Lätt att använda och svälja.
  • Hög användarvärdering.
  • Kostnadseffektivt.

  Nackdelar

  • Endast tillgänglig online.
  • Kan orsaka magbesvär hos vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
 3. 3. Bästa för ledvärk: MedicineGarden Curamin

  Unik formula med gurkmeja och boswellia speciellt framtagen för god ledhälsa och rörlighet.
  4,4
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 3,99 kr
  • Curcumin / kapsel: 220 mg
  • Curcuminoider i %: 88 %
  medicine garden curamin 1 medicine garden curamin 2 medicine garden curamin 3 medicine garden curamin 4 medicine garden curamin 5

  MedicineGarden Curamin är ett högkvalitativt gurkmejatillskott som kombinerar två olika extrakt, BCM95® och BosPure®, som båda är populära inom ayurvedisk tradition för deras fördelaktiga effekter på ledhälsa och rörlighet. Produktens innehåll av gurkmejaextraktet BCM95® är 30 gånger mer koncentrerad än färsk gurkmeja, vilket innebär att varje kapsel levererar en stark dos av gurkmeja och dess aktiva komponent, curcuminoider. Boswellia-extraktet BosPure® är också högkoncentrerat, vilket ger en kraftfull kombination för att stödja ledhälsa och rörlighet.

  MedicineGarden Curamin är också användarvänligt med enkel dosering; 2 kapslar morgon och 1 kapsel på kvällen de första 2 veckorna, därefter 1 kapsel morgonen och 1 kapsel på kvällen. Kapslarna är vegetabiliska vilket gör dem lämpliga för veganer och vegetarianer. Trots att denna produkt ligger i det högre prissegmentet, speglar dess pris dess höga kvalitet och koncentration av aktiva ingredienser. Detta gör det till ett kostnadseffektivt val för dem som söker ett potent gurkmejatillskott.

  När det gäller effektivitet har MedicineGarden Curamin mottagit positiva recensioner från användare, vilket ger en indikation på att produkten kan leverera på sina löften om att stödja ledhälsa och rörlighet. Slutligen, det är viktigt att notera att även om denna produkt är ett kosttillskott, bör det inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Övergripande, MedicineGarden Curamin erbjuder en högkoncentrerad och högkvalitativ gurkmejaprodukt för de som letar efter ett potenta tillskott för att stödja deras ledhälsa och rörlighet.

  Vi har valt att utse MedicineGarden Curamin till "bästa gurkmeja för ledhälsan och rörlighet" då kombinationen av 1:1 gurkmeja och boswellia är särskilt gynnsam för lederna. Att båda extrakten håller mycket hög kvalitet gör inte saken sämre. Vi gillar även att kapslarna är små, smidiga och enkla att svälja.

  Fördelar

  • Högkvalitativt gurkmejatillskott
  • Kraftfull kombination av extrakt
  • Användarvänlig och enkel dosering
  • Veganska och vegetariska kapslar
  • Positiva recensioner från användare

  Nackdelar

  • Högre prissegment
  • Kan inte ersätta varierad kost
  Produkten finns att köpa här:
  359 kr
  359 kr
 4. 4. Bästa högdoserade: Upgrit Ren Gurkmeja

  Testets mest högdoserade curcumintillskott extrakt från Curcuma longa-rot
  4,3
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 4,17 kr
  • Curcumin / kapsel: 475 mg
  • Curcuminoider i %: 95 %
  upgrit gurkmeja 1 upgrit gurkmeja 2 upgrit gurkmeja 3 upgrit gurkmeja 4 upgrit gurkmeja 5

  Upgrit Ren Gurkmeja får höga poäng för dess innehåll. Med en hög koncentration av kurkumin, som är det mest studerade aktiva ämnet i gurkmeja, ger den en potent dos av denna antiinflammatoriska rot. Dessutom är tillägget av svartpepparextrakt (BioPerine®) ett smart drag, eftersom det förbättrar upptaget av gurkmejaextraktet i kroppen. Detta innebär att kroppen kan dra full nytta av de fördelar som gurkmeja har att erbjuda.

  När det gäller användning är Upgrit Ren Gurkmeja också mycket användarvänlig. Rekommendationen att ta 1-2 kapslar per dag gör det enkelt att inkorporera detta tillskott i din dagliga rutin. Dessutom är alternativet att öppna en kapsel och använda den för att göra "guldmjölk" ett trevligt tillägg, eftersom det ger användarna ett annat sätt att dra nytta av produkten.

  Priset på 375 kr för 90 kapslar kan verka högt vid första anblicken, men med tanke på den höga kvaliteten och koncentrationen av ingredienserna, samt den potentiella hälsofördelen, så kan det vara värt kostnaden. Sammantaget är Upgrit Ren Gurkmeja ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt gurkmejatillskott, och det förtjänar definitivt sitt höga betyg på 4,3/5.

  Vi utnämnde Upgrit Ren Gurkmeja till "bästa högdoserade gurkmeja". Med nästan ett halvt gram kurkumin per kapsel så får man bra värde för pengarna. Vi gillar särskilt att den innehåller piperin som ökar gurkmejans biotillgänglighet.

  Fördelar

  • Hög koncentration av kurkumin
  • Innehåller BioPerine® för bättre upptag
  • Användarvänlig dosering
  • Möjlighet att göra "guldmjölk"
  • Hög kvalitet på ingredienserna

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara svårt att svälja kapslarna
  Produkten finns att köpa här:
  375 kr
 5. 5. Bästa med ingefära och svartpeppar: Weight World Gurkmeja

  Ekologiskt certifierad gurkmeja, ingefära och svartpeppar i högdoserade kapslar.
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  4,0/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Storlek: 180 kaps
  • Pris / kapsel: 1,38 kr
  • Curcumin / kapsel: -
  • Curcuminoider i %: -
  weightworld turmeric 1 weight world turmeric 1 weightworld turmeric 2 weightworld turmeric 5 weightworld turmeric 4 weight world turmeric 4

  Weight World Gurkmeja får vårt betyg 4,3/5 och detta beror på flera faktorer. Först och främst är innehållet i kapslarna imponerande. De innehåller både gurkmeja och ingefära, två ingredienser som är kända för sina antiinflammatoriska och antioxidanta effekter. Dessutom innehåller de svartpepparextrakt vilket förbättrar upptaget av curcumin, gurkmejans aktiva beståndsdel. Detta gör att du får ut det mesta möjliga av produktens huvudingredienser.

  Produktens användning är också enkel och smidig. Kapslarna är av en lagom storlek vilket gör dem lätta att svälja. Dessutom behöver du inte ta ett stort antal kapslar åt gången, vilket gör det lättare att hålla koll på doseringen. Enligt många användare har de upplevt positiva effekter sedan de började använda dessa gurkmejakapslar, och det finns inga rapporterade biverkningar.

  Slutligen är priset på 265 kronor för en förpackning rimligt med tanke på produkten och dess kvalitet. Och med tanke på att förpackningen innehåller ett stort antal kapslar, blir priset per dos ganska lågt. Sammanfattningsvis är Weight World Gurkmeja ett bra val både när det kommer till innehåll och prisvärdhet.

  Vi har utsett Weight World gurkmeja till "bästa gurkmeja med ingefära och svartpeppar" då det innehåller potenta extrakt av gurkmeja och ingefära tillsammans med en bra mängd svartpeppar för att förbättra upptagningen av gurkmejan och ingefäran. Ett flertal kunder vittnar om minskan värk i knän och smärtor i leder.

  Fördelar

  • Innehåller gurkmeja och ingefära
  • Förbättrat upptag med svartpepparextrakt
  • Enkel och smidig användning
  • Positiva effekter rapporterade av användare
  • Rimligt pris för kvaliteten

  Nackdelar

  • Inga rapporterade biverkningar kan leda till undermedveten överdosering
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 6. 6. Bästa med ingefära: Skip Gurkmeja + Ingefära

  Kombinationstillskott av gurkmeja och ingefära i tablettform.
  4,2
  Innehåll
  4,2/5
  Användning
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 100 kaps
  • Pris / kapsel: 1,27 kr
  • Curcumin / kapsel: 0 - 225 mg
  • Curcuminoider i %: ca 20 %
  skip gurkmeja ingefara 1 skip gurkmeja ingefara 2 skip gurkmeja ingefara 3 skip gurkmeja ingefara 4 skip gurkmeja ingefara 5

  Skip Gurkmeja + Ingefära är ett kosttillskott som kombinerar två kraftfulla örter: gurkmeja och ingefära. Dessa örter är kända för sina hälsofördelar, inklusive stöd för normal matsmältning och mag-tarmfunktion. Med 450 mg av varje ört per daglig dos, får du en rejäl mängd av dessa aktiva ingredienser. Dock är det oklart hur hög halten av curcuminoider är, vilket är en viktig faktor att beakta vid bedömning av effektiviteten hos ett gurkmejatillskott. Dessutom innehåller produkten inte något ämne för förbättrad upptagning, som svartpepparextrakt.

  Tabletterna är stora, vilket kan vara något att tänka på för de som har svårt att svälja större piller. Rekommenderad dosering är två tabletter om dagen vilket kan upplevas som mycket för vissa. Det bör även noteras att produkten inte rekommenderas för gravida kvinnor. I övrigt verkar tabletterna lätta att ta och kräver ingen speciell förvaring utöver att hållas torra i rumstemperatur.

  Priset för Skip Gurkmeja + Ingefära är 127 kr för 100 tabletter vilket gör det till ett relativt billigt alternativ. Med tanke på att den dagliga dosen är två tabletter, räcker en förpackning i cirka 50 dagar. Detta gör priset per dos och dag mycket överkomligt. Sammantaget erbjuder Skip Gurkmeja + Ingefära ett bra värde för pengarna, särskilt för de som söker ett kombinerat gurkmeja- och ingefäratillskott.

  Vi ansåg att det "bästa gurkmejatillskottet med ingefära" var Skip Gurkmeja + Ingefära. Vi gillar att dessa två utgör en potent inflammatorisk kombo. Bra mängd verksamma ämnen gör det till ett praktiskt val för dig som värdesätter mångfacetterad effekt.

  Fördelar

  • Kombinerar gurkmeja och ingefära
  • Stödjer normal matsmältning
  • Rejäl mängd aktiva ingredienser
  • Billigt alternativ
  • Lätta att ta

  Nackdelar

  • Oklar halt av curcuminoider
  • Inget ämne för förbättrad upptagning
  • Stora tabletter, svåra att svälja
  • Inte rekommenderat för gravida kvinnor
  Produkten finns att köpa här:
  127 kr
 7. 7. Bästa med svartpeppar: Great Earth Gurkmeja 60 kapslar

  Gurkmeja kapslar av hög kvalitet med unik formula för förbättrad upptagning.
  4,2
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,1/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 3,82 kr
  • Curcumin / kapsel: 25 mg
  • Curcuminoider i %: 6 %

  Great Earth Gurkmeja har ett imponerande innehåll av Novasol, en patenterad form av kurkumin, vilket gör det till ett högkvalitativt tillskott. Dess unika Phytosome-teknik, där gurkmejaextraktet är bundet till fosfolipider, ökar biotillgängligheten och ger en bättre absorption. Detta gör att mer kurkumin når de celler som kan dra nytta av det. Denna produkt skiljer sig ut genom dess överlägsna upptagningsförmåga, som är mer än 30 gånger bättre än vanligt gurkmejaextrakt.

  Användningen av Great Earth Gurkmeja är enkel och smidig. Kapslarna är lätta att svälja och det är inte nödvändigt att ta flera kapslar åt gången, vilket gör det till ett bekvämt tillskott att inkludera i din dagliga rutin. Det finns inga rapporterade biverkningar, och många användare har upplevt positiva effekter på immunsystemets funktion och ledernas hälsa, vilket ger produkten höga poäng för effektivitet.

  Priset för Great Earth Gurkmeja ligger på 229 kr för en förpackning med 60 kapslar. Med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet, samt dess överlägsna upptagningsförmåga, anser vi att denna produkt erbjuder mycket bra värde för pengarna. Om du letar efter ett högkvalitativt gurkmejatillskott med utmärkt absorption och effektivitet, är Great Earth Gurkmeja definitivt ett alternativ att överväga.

  Vi har utsett Great Earth Gurkmeja till "bästa gurkmeja med svartpeppar" då man här har lyckats ta fram en produkt med ett unikt gurkmejaextrakt och tillsatt svartpeppar. Det unika gurkmejaextraktet i kombination med svartpepparn gör absorptionsförmågan upp till 30 gånger bättre än ett vanligt gurkmejatillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativt med Novasol kurkumin.
  • Överlägsen biotillgänglighet och absorption.
  • Lätt att svälja kapslar.
  • Inga rapporterade biverkningar.
  • Positiva effekter på immunsystem och leder.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  • Endast 60 kapslar per förpackning.
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 8. 8. Bästa svensktillverkade: Body Science Turmeric

  Billigt gurkmeja kosttillskott tillverkat i Sverige.
  4,1
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (MM Sports)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 2,98 kr
  • Curcumin / kapsel: 25 mg
  • Curcuminoider i %: 5 %

  Body Science Turmeric gurkmejaprodukt får en stark poäng av 4,1 av 5 i vårt betyg. Den står ut med sitt innehåll av 500 mg gurkmeja per kapsel, vilket är standardiserat till hela 95 % kurkuminoider. Detta gör det till ett av de starkaste extrakten på marknaden. Dessutom är produkten berikad med svartpeppar, som främjar upptaget av örtextrakt och näringsämnen, vilket förbättrar dess effektivitet.

  Användningen av Body Science Turmeric är också enkel och bekväm. Kapslarna är lätta att svälja och doseringen är tydlig - två kapslar dagligen, helst i samband med en måltid. Denna produkt har även mottagit positiva recensioner från användare som har upplevt fördelar som förbättrad aptit, antiinflammatoriska effekter och hjälp med matsmältningen.

  Med tanke på priset, som ligger på 143 kr för 60 kapslar, erbjuder Body Science Turmeric ett bra värde för pengarna. Förpackningen räcker i 30 dagar om den rekommenderade doseringen följs. Sammantaget är Body Science Turmeric ett starkt val för de som söker ett högkvalitativt gurkmejatillskott till ett rimligt pris.

  Som "bästa lågdoserade gurkmeja"  i kategorin valde vi att framhäva GAAM Turmeric + ginger. Vi gillar att det är ett alternativ för dig som inte vill riskera för höga nivåer av vare sig kurkumin eller gingeroler, men samtidigt vill ta del av dess positiva egenskaper.

  Fördelar

  • Hög halt av gurkmeja och kurkuminoider
  • Främjar upptaget av näringsämnen
  • Lätta att svälja
  • Goda recensioner från användare
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Kräver daglig dosering
  • Effekterna kan variera mellan individer
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 9. 9. Bästa tabletter: Elexir Gurkmeja

  Patenterad extrakt av gurkmeja med 95 % curcuminoider och tillsatt svartpeppar i smidiga tabletter.
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  3,9/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 3,82 kr
  • Curcumin / kapsel: 475 mg
  • Curcuminoider i %: 95 %

  Elexir Gurkmeja är ett kosttillskott med gurkmejaextrakt som har fått ett betyg på 4,1/5 av oss. Innehållet i denna produkt är imponerande med hela 500 mg gurkmejaextrakt per tablett, varav 95 % är curcuminoider. Detta är en hög koncentration jämfört med många andra produkter på marknaden. Dessutom innehåller produkten det patenterade svartpepparextraktet BioPerin®, vilket förbättrar upptagningsförmågan och därmed effektiviteten av gurkmejan.

  Användarrecensionerna är mestadels positiva och indikerar att produkten har en god effekt. Användare rapporterar att de har upplevt positiva effekter på deras mag- och tarmsystem samt antiinflammatoriska fördelar. Dock finns det några användare som inte upplevt de förväntade resultaten direkt, vilket påminner oss om att effekterna av kosttillskott kan variera från person till person.

  Trots den höga kvaliteten och koncentrationen av gurkmeja i Elexir Gurkmeja, har produkten ett relativt högt pris. Förpackningen kostar 229 kr för 60 tabletter, vilket gör det dyrare än många andra alternativ på marknaden. Sammantaget är Elexir Gurkmeja ett kvalitativt alternativ för den som söker ett gurkmejatillskott med hög koncentration av curcuminoider och god upptagningsförmåga, men priset kan vara avskräckande för vissa konsumenter.

  Vi har valt att utse Elexir Pharma Gurkmeja till "bästa gurkmeja tabletter" då det innehåller ett patenterat extrakt av gurkmeja med extra hög halt av curcuminoider. Tabletterna är också små och väldigt lätta att svälja. Mycket tack vare ytbehandlingen.

  Fördelar

  • Hög koncentration av gurkmejaextrakt
  • Innehåller BioPerin® för bättre upptag
  • Mestadels positiva användarrecensioner
  • God effekt på mag- och tarmsystem
  • Antiinflammatoriska fördelar

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Varierande effekt mellan individer
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 10. 10. Bästa ekologiska: Better You Gurkmeja

  Naturligt extrakt från ekologiskt odlad gurkmeja med mindre miljöpåverkan
  4,1
  Innehåll
  4,5/5
  Användning
  4,0/5
  Pris
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 100 kaps
  • Pris / kapsel: 3,99 kr
  • Curcumin / kapsel: 240 mg
  • Curcuminoider i %: 80 %

  Better You Gurkmeja är en högkvalitativ produkt som utmärker sig på flera områden. Med ett innehåll av 300mg gurkmejaextrakt per kapsel, varav 80% är kurkuminoider, får du en effektiv dos i varje kapsel. Produktens innehåll av svartpepparextrakt, som förbättrar upptaget av curcumin, gör att du får ut det mesta av varje dos. Dessutom är kapslarna vegetabiliska vilket gör dem lämpliga för veganer och vegetarianer.

  Användningen av Better You Gurkmeja är också enkel och smidig. Med endast en kapsel per dag i samband med måltid, blir det lätt att inkludera tillskottet i din dagliga rutin. Om du föredrar att undvika kapseln kan innehållet enkelt tömmas direkt i vatten eller annan valfri vätska.

  Priset på 399 kr för 100 kapslar kan tyckas högt vid första anblicken, men med tanke på kvaliteten och det faktum att en förpackning varar i 100 dagar blir det ett prisvärt alternativ. Dessutom får produkten höga betyg av användare vilket ger ytterligare förtroende för produkten. Sammantaget ger vi Better You Gurkmeja betyget 4.1/5 och rekommenderar den till alla som söker ett kvalitativt gurkmejatillskott.

  Vi har valt att utse Better You Gurkmeja till "bästa ekologiska gurkmeja kapslar" då tillverkningsprocessen är helt ekologisk, innehållet håller hög kvalitet och extraktet av gurkmeja är potent. Biotillgängligheten förstärks även av den tillsatta svartpepparn. Tabletterna är små och lättsvalda.

  Fördelar

  • Högkvalitativ produkt
  • Innehåller svartpepparextrakt
  • Lämplig för veganer och vegetarianer
  • Enkel och smidig användning
  • Prisvärt alternativ

  Nackdelar

  • Initialt högt pris
  • Kan vara svårt att svälja kapslar
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
  399 kr
testvinnarna

Jämför våra 10 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Gurkmeja Storlek Pris / kapsel Curcumin / kapsel Curcuminoider i % Totalbetyg Pris
Healthwell Gurkmeja Premium 60 kaps 4,98 kr 250 mg 41 % Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
299 kr
Healthwell Gurkmeja Extrakt 60 kaps 2,98 kr 210 mg 69 % Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
179 kr
MedicineGarden Curamin 90 kaps 3,99 kr 220 mg 88 % Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
359 kr
Upgrit Ren Gurkmeja 90 kapslar 90 kaps 4,17 kr 475 mg 95 % Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
375 kr
Weight World Ekologisk Gurkmeja, ingefära och svartpeppar 180 kaps 1,38 kr - - Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
249 kr
Skip Gurkmeja + Ingefära 100 kaps 1,27 kr 0 - 225 mg ca 20 % Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
127 kr
Great Earth Gurkmeja 60 kapslar 60 kaps 3,82 kr 25 mg 6 % Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
229 kr
Body science Turmeric (Gurkmeja) 60 kaps 2,98 kr 25 mg 5 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
179 kr
Elexir Gurkmeja 500 mg 60 tabletter 60 kaps 3,82 kr 475 mg 95 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
229 kr
Better You Gurkmeja 100 kaps 3,99 kr 240 mg 80 % Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt gurkmeja

Hur man väljer rätt gurkmeja

Att hitta det bästa gurkmejatillskottet kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet produkter som finns på marknaden. Det är dock viktigt att ta hänsyn till flera avgörande faktorer för att säkerställa att du väljer ett tillskott som är både effektivt och säkert. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du försöker hitta det bästa gurkmejatillskottet.

Kvalitet på ingredienserna

En av de viktigaste sakerna att titta på när man väljer ett gurkmejatillskott är kvaliteten på ingredienserna. Gurkmeja ska vara av hög kvalitet och helst organiskt odlad för att säkerställa att det inte innehåller några skadliga kemikalier eller pesticider. Dessutom bör kurkuminhalten i produkten vara hög, eftersom det är den aktiva ingrediensen i gurkmeja som ger de flesta hälsofördelarna. Se till att produkten innehåller minst 95% kurkuminoider, vilket är den rekommenderade mängden för optimal effekt.

Tillsats av svartpeppar

Svartpeppar, eller mer specifikt dess aktiva komponent piperin, har visat sig öka kroppens förmåga att absorbera kurkumin med upp till 2000%. Detta gör det till en viktig ingrediens att leta efter i ett gurkmejatillskott. Produkter som inkluderar svartpeppar eller piperin i sin formel kommer att ge dig mer fördelar än de som inte gör det.

Certifieringar och tredjepartstester

Certifieringar och tredjepartstester är också viktiga faktorer att överväga. Dessa kan ge en indikation på produkternas kvalitet och säkerhet. Titta efter produkter som har testats av oberoende laboratorier för renhet och potens, och de som har certifierats av välkända organisationer. Detta kan ge dig extra trygghet om att du får en produkt som är fri från föroreningar och som innehåller den angivna mängden kurkumin.

Pris och värde för pengarna

Priset på gurkmejatillskottet är också en viktig faktor att överväga. Även om det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, kommer billigare produkter ofta med lägre kvalitet på ingredienserna. Istället bör du titta på det totala värdet för pengarna, inklusive kvaliteten på ingredienserna, mängden kurkumin per portion, och antalet portioner per förpackning.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta en titt på användarrecensioner. Dessa kan ge dig en idé om hur väl produkten fungerar i praktiken. Läs recensioner från flera olika källor och se efter återkommande kommentarer eller problem. Tänk dock på att alla har olika kroppar och behov, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

lakare med modell av hjartat

Fördelar med Gurkmeja

Gurkmeja är mer än bara en krydda. Det är en kraftfull medicinalväxt med flera hälsofördelar. Dess aktiva ingrediens, kurkumin, har antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper som kan ha positiva effekter på din hälsa. Nedan följer några av de mest noterade fördelarna med gurkmeja.

 • Antiinflammatoriska egenskaper: En av de mest kända fördelarna med gurkmeja är dess starka antiinflammatoriska egenskaper. Inflammation spelar en viktig roll i många kroniska sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar, cancer och neurodegenerativa sjukdomar. Gurkmeja kan, liksom chagapulver, hjälpa till att minska inflammation i kroppen, vilket kan bidra till att förebygga eller lindra symptom på dessa sjukdomar.
 • Antioxidanta förmågor: Gurkmeja är rikt på antioxidanter, vilka hjälper till att skydda kroppens celler mot skador från fria radikaler. Fria radikaler är instabila molekyler som kan orsaka skada på celler och bidra till åldrande och sjukdomar. Antioxidanterna i gurkmeja kan hjälpa till att neutralisera dessa fria radikaler och därmed stödja allmän hälsa.
 • Förbättrar hjärnhälsan: Forskning tyder på att gurkmeja kan ha positiva effekter på hjärnhälsan. Kurkumin har visat sig öka nivåerna av ett protein i hjärnan kallat BDNF, vilket spelar en viktig roll i nervcellernas överlevnad och tillväxt. Detta kan ha potential att fördröja eller till och med omvända hjärnsjukdomar och åldersrelaterade minskningar i hjärnfunktionen.
 • Förbättrar ledfunktionen: Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper kan gurkmeja vara särskilt fördelaktigt för personer med ledproblem, såsom artrit. Det kan hjälpa till att minska inflammation och smärta i lederna, förbättra rörligheten och övergripande livskvalitet för de drabbade. Gurkmeja finns oftast med i kombinationstillskott inriktade mot kosttillskott för lederna.
 • Stödjer immunförsvaret: Gurkmeja kan spela en roll i att stärka immunförsvaret. Dess antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper kan bidra till att stärka kroppens försvar mot sjukdomar och infektioner. Dessutom har kurkumin visat sig ha antimikrobiella egenskaper, vilket innebär att det kan bekämpa vissa bakterier, virus och svampar.

Nackdelar med Gurkmeja

Även om gurkmeja har många potentiella hälsofördelar, finns det också några nackdelar och risker att vara medveten om. Gurkmeja är i allmänhet säkert att konsumera, men som med alla kosttillskott, bör det tas med försiktighet och i lämpliga doser. Här är några av de potentiella nackdelarna med gurkmeja.

 • Interaktioner med mediciner: Gurkmeja kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande läkemedel, blodtrycksmedicin och diabetesmediciner. Dessa interaktioner kan förstärka effekterna av dessa läkemedel och öka risken för biverkningar. Om du tar någon av dessa mediciner bör du prata med din läkare innan du börjar ta ett gurkmejatillskott.
 • Magsjukdomar: Även om gurkmeja ofta används för att lindra matsmältningsproblem, kan det i vissa fall faktiskt orsaka magbesvär. Detta inkluderar symptom som illamående, diarré och magsmärtor. Dessa effekter är oftast milda och uppstår vanligtvis vid höga doser. Om du upplever något av dessa symptom bör du minska din dos eller sluta ta tillskottet.
 • Låg biotillgänglighet: En av de största nackdelarna med gurkmeja är dess låga biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen har svårt att absorbera och använda kurkumin. Utan tillsats av andra ämnen, som svartpeppar, kan en stor del av kurkuminet i gurkmeja passera genom kroppen utan att tas upp. Detta kan göra det svårt att få de hälsofördelar som gurkmeja erbjuder, särskilt vid lägre doser.
vanliga frågor om Gurkmeja

FAQ: Vanliga frågor om gurkmeja

Vad är gurkmeja bra för?

Gurkmeja är känt för sina antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, vilket gör det till ett kraftfullt verktyg för att bekämpa inflammation och oxidativ stress i kroppen. Det har visat sig vara särskilt effektivt vid behandling av ledbesvär som artrit. Dessutom kan gurkmeja bidra till att förbättra hjärnhälsan, stödja immunförsvaret och förebygga hjärtsjukdomar. Vissa studier tyder även på att det kan ha en positiv inverkan på humöret och kunna bidra till att minska symtom på depression.

Är det säkert att ta gurkmeja varje dag?

I allmänhet anses det vara säkert att ta gurkmeja varje dag, så länge det görs i måttliga mängder. Gurkmeja används ofta i matlagning och har konsumerats säkert under långa perioder. Det finns dock vissa potentiella biverkningar att tänka på, inklusive magbesvär och en potentiell interaktion med vissa mediciner. Om du planerar att ta ett gurkmejatillskott bör du prata med din läkare för att säkerställa att det är säkert för dig.

Hur mycket gurkmeja bör jag ta varje dag?

Den exakta dosen av gurkmeja kan variera beroende på individuella faktorer som din ålder, hälsa och eventuella medicinska tillstånd. Som ett allmänt riktmärke rekommenderar många experter en daglig dos på 500 till 2000 mg av kurkumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja. Det är viktigt att notera att gurkmeja har låg biotillgänglighet, vilket innebär att det kan vara svårt för kroppen att absorbera. Därför används ofta svartpeppar eller andra ämnen för att öka absorptionen.

Kan jag ta gurkmeja om jag tar andra mediciner?

Gurkmeja kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande läkemedel, blodtrycksmedicin och diabetesmediciner. Om du tar någon av dessa mediciner bör du prata med din läkare innan du börjar ta ett gurkmejatillskott. Din läkare kan behöva justera din dosering eller övervaka ditt tillstånd noggrant för att undvika eventuella biverkningar.

Är gurkmeja effektivt för smärtlindring?

Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper kan gurkmeja vara effektivt för att lindra smärta, särskilt smärta relaterad till inflammation såsom artrit och muskelvärk. Studier har visat att kurkumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, kan vara lika effektiv som vissa över disk smärtstillande medel för att lindra smärta. Det är dock viktigt att notera att gurkmeja kanske inte är lika effektivt för alla typer av smärta, och det bör inte användas som en ersättning för medicinsk behandling utan att först prata med en läkare.

Kan jag ta för mycket gurkmeja?

Även om gurkmeja generellt anses vara säkert att konsumera, kan det i höga doser leda till magbesvär och andra gastrointestinala problem. I sällsynta fall kan mycket höga doser orsaka leverproblem. Om du planerar att ta ett gurkmejatillskott bör du följa rekommenderade doseringsanvisningar och prata med din läkare om du har några frågor eller funderingar.

Kan gurkmeja kombineras med andra kosttillskott för bättre effekt?

Ja, gurkmeja kan kombineras med andra kosttillskott för att förbättra dess effekt och ge ytterligare hälsofördelar. Gurkmeja innehåller curcumin som har flera hälsofördelar, inklusive att stödja ledhälsa, hjärnhälsa och immunförsvar. Här är några tillskott som kan kombineras med gurkmeja för att förbättra dessa effekter:

 1. Piperin: Piperin, en aktiv beståndsdel i svartpeppar, kan förbättra absorptionen av curcumin i kroppen. Många gurkmeja-tillskott inkluderar redan piperin för att öka biotillgängligheten av curcumin.

 2. Omega-3: Omega-3 fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och stöder hjärnhälsa. Kombinationen av gurkmeja och omega-3 kan förbättra den antiinflammatoriska effekten och främja en hälsosam hjärnfunktion.

 3. Grönläppad mussla: Grönläppad mussla är en naturlig källa till glykosaminoglykaner, som är viktiga för ledhälsa. Kombinationen av gurkmeja och grönläppad mussla kan ge bättre stöd för lederna och minska inflammation.

 4. Glukosamin och kondroitin: Dessa tillskott används ofta för att stödja ledhälsa och minska ledvärk. Kombinationen av gurkmeja, glukosamin och kondroitin kan erbjuda synergistiska effekter för att förbättra ledernas hälsa och minska inflammation.

 5. Quercetin: Quercetin är en flavonoid med antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper. Kombinationen av gurkmeja och quercetin kan förbättra den totala antioxidanta och antiinflammatoriska kapaciteten i kroppen.

 6. Boswellia: Boswellia, även känd som frankincense, är en ört som har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att minska smärta och inflammation i lederna. Kombinationen av gurkmeja och Boswellia kan ge en förstärkt antiinflammatorisk effekt.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott.

gurkmeja test

Så gjorde vi testet

Det är inte alldeles enkelt att skilja på två olika gurkmejatillskott man fått i handen. Olika doseringar, extraktionsmetoder och användningsområden gör det svårt att säga att det ena är bättre än det andra. Vi har här därför valt att istället utse det bästa alternativet i flera olika kategorier.

Som underlag för testet valde vi ut 23 gurkmejakapslar som vi trodde lite extra på. Det är till exempel produkter med ett intressant innehåll, pris eller med höga kundbetyg. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts enligt följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket gurkmeja innehåller varje kapsel? Hur hög är halten av curcuminoider?
 • Användning: Är kapslarna små eller stora? Är det lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta åt gången?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva effekter sedan du började använda tillskottet? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Pris: Vad kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, dosering och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Upptagningsförmåga: Hur bra är kroppen på att ta upp innehållet från kapslarna? Innehåller de t.ex. svartpepparextrakt för förbättrad upptagning?

Till sist har vi sammanställt alla betyg och vinnaren i varje kategori blir produkten med det högsta totalbetyget. Dessa 10 produkter finns med i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
79 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer
 • Kjell Johansson

  2020-08-08 (4 år sen)

  Hej! Intressant läsning! Tack!
  Rekommenderar ni kapslar eller råvaran?
  Mvh

  • Jonas

   2020-08-15 (4 år sen)

   Hej Kjell,

   Kul att läsningen uppskattas!

   Vår rekommendation är att välja den du föredrar då båda alternativen är bra för kroppen.

   Kapslarnas enkelhet att få i sig talar för dess fördel. Å andra sidan är kostnaden lite högre jämfört med att köpa pulver eller bara råvaran rakt av.

   Råvaran går ju att användas till mycket olika saker, bara fantasin som sätter gränser där. Däremot tar det längre tid att förbereda.

   Tänk på att om du använder råvaran och värmer upp den kommer kurkuminen att försvinna till viss del. Värmer du upp den under en kortare tid kommer en mindre del att försvinna men biotillgängligheten/upptagningsförmågan ökar.

   Ha en fin helg,

   Hälsningar
   Jonas
   Fitnessfrank.com

 • Sten Grönberg

  2019-11-01 (4 år sen)

  Har precis blivit informerad av ett apotek om Topformula Curcumin tumeric extract 95%. Har köpt en sådan burk. Tyvärr framgår det inte hur många kapslar per dag?
  Ser fram emot ett svar, inte för långt borta.
  Sten G

  • FitnessFrank

   2019-11-04 (4 år sen)

   Hej Sten,

   Enligt Topformulas egna hemsida rekommenderar de att man ska ta en kapsel per dag.

   Bästa Hälsningar
   Kundtjänst
   FitnessFrank.com