Bästa Ginkgo biloba 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Ginkgo biloba har många fördelar, men vilken produkt är bäst? Här är svaret!
Ginkgo biloba - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 GAAM Ginkgo biloba 90 caps GAAM Ginkgo biloba 90 caps
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,6 Weight World Ginkgo Biloba Komplex Weight World Ginkgo Biloba Komplex
Pris
235 kr
Till butik
betyg 4,5 Pharma Nord Bio-Biloba Pharma Nord Bio-Biloba
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,3 BioTechUSA Ginko Biloba 90 caps BioTechUSA Ginko Biloba 90 caps
Pris
159 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Har du hört talas om ginkgo biloba? Detta naturläkemedel har blivit alltmer populärt på senare tid på grund av dess många hälsofördelar. Ginkgo biloba används traditionellt för att förbättra minnet och cirkulationen i kroppen, men det finns också många andra potentiella fördelar, inklusive förbättrad kognitiv funktion, minskad ångest och depression, och minskad inflammation.

Med så många ginkgo biloba-tillskott som finns på marknaden kan det dock vara överväldigande att välja rätt produkt. Det är viktigt att välja ett högkvalitativt tillskott som är säkert och effektivt för att du ska kunna dra nytta av de potentiella hälsofördelarna av ginkgo biloba.

Vi har utvärderat 22 kosttillskott med ginkgo biloba som går att köpa i kosttillskottsbutiker i Sverige. De 4 produkterna som fick högst betyg finns listade i den här artikeln. Se resultatet av testet nedan och ta reda på varför vi valde GAAM Ginkgo biloba 90 caps till bäst i testet 2024.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 4 bästa Ginkgo biloba 2024

 1. GAAM Ginkgo biloba 90 caps Bäst i test: 4,7/5
 2. weight world ginkgo biloba Mest prisvärd: 4,6/5
 3. Pharma Nord Bio-Biloba Bästa läkemedel: 4,5/5
 4. BioTechUSA Ginko Biloba 90 caps Bra val: 4,3/5
 1. 1. Bäst i test: GAAM Ginkgo biloba 90 caps

  Ginkgo biloba utan tillsatser med hög dos per kapsel till ett mycket fördelaktigt pris
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,8/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 1,10 kr
  • Mg / kapsel: 400 mg

  GAAM ginkgo biloba är det bästa ginkgo biloba i vårt bäst i test. Här har man lyckats ta fram en ren ginkgo produkt till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Varje burk innehåller 90 kapslar och kostar ca 129 kr, vilket medför att dagskostnaden blir så låg som 1,40 kr, eller det dubbla om man vill ha en starkare dos.

  Produkten är framtaget för må bra-känslan i kroppen och ginkgo används traditionellt för blodcirkulation, förbättrat minne och som en kraftfull antioxidant. Produkten är fri från i stort sett alla allergener som GlutenLaktosMjölkÄggKoffeinMjölkproteinNötterPalmoljaSocker och Soja.

  Fördelar

  • Hög dos per kapsel
  • Lågt pris per portion
  • Hög renhet utan allergener

  Nackdelar

  • Kapslar av gelatin
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 2. 2. Mest prisvärd: Weight World Ginkgo Biloba Komplex

  Ginkgo biloba utan tillsatser med hög dos per kapsel till ett mycket fördelaktigt pris
  4,6
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,8/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,6/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Storlek: 365 st
  • Pris / kapsel: 0,64 kr
  • Mg / kapsel: 6000 mg

  Weight World Ginkgo Biloba Komplex är en högkvalitativ produkt som ger en kraftfull dos av ginkgo biloba, kompletterad med sibirisk ginseng. Denna kombination av ingredienser gör det till ett effektivt tillskott för att hantera olika hälsoproblem som trötthet, minnesproblem och cirkulationsstörningar. Baserat på vårt test och recensioner från andra aktörer och användare verkar produkten vara pålitlig och säker att använda. Med tanke på dess kvalitet och mängden ginkgo biloba som ingår i varje tablett, ger det ett utmärkt värde för pengarna.

  En viktig aspekt att betona är att produkten är berikad med sibirisk ginseng, vilket inte bara förstärker effekterna av ginkgo biloba utan också bidrar till att stärka immunförsvaret och förbättra fysisk och mental prestation. Detta gör den till en utmärkt produkt för de som söker ett holistiskt tillskott för att stödja deras allmänna hälsa och välbefinnande. Dessutom är produkten fri från onödiga tillsatser eller fyllnadsmedel, vilket garanterar dess renhet och effektivitet.

  Slutligen är priset för Weight World Ginkgo Biloba Komplex mycket konkurrenskraftigt jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Med tanke på dess höga kvalitet, mängden ginkgo biloba per tablett och de extra fördelarna med sibirisk ginseng, anser vi att denna produkt erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Sammantaget ger vi Weight World Ginkgo Biloba Komplex ett högt betyg på 4,7 av 5 baserat på dess kvalitet, effektivitet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Hög dos per kapsel
  • Lågt pris per portion
  • Hög renhet utan allergener

  Nackdelar

  • Kapslar av gelatin
  Produkten finns att köpa här:
  235 kr
 3. 3. Bästa läkemedel: Pharma Nord Bio-Biloba

  100% ginkgo biloba i tablettform med fina betyg från många äldre användare
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / kapsel: 4,65 kr
  • Mg / kapsel: 100 mg

  Pharma Nord Bio-Biloba är en kosttillskott som innehåller ginkgo biloba, en växt som har använts i traditionell medicin i Kina i tusentals år. Dess blad innehåller flera ämnen som kan ha viss effekt på hjärnan och cirkulationen. Produkten kommer i form av kapslar och innehåller 60 stycken per förpackning. Varje kapsel innehåller 100 mg ginkgo biloba.

  Pharma Nord Bio-Biloba är avsedd att tas som en del av en hälsosam livsstil och är inte avsedd att ersätta en varierad och balanserad kost. Det är viktigt att notera att det finns begränsad forskning på ginkgo biloba och dess effekter, och att resultaten av studierna har varierat. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det inte finns några mirakelmedel för att behandla symptom. Om du är intresserad av att använda ginkgo biloba eller någon annan form av alternativ medicin, bör du prata med din läkare eller annan hälsovårdspersonal för att se om det kan vara lämpligt för dig och för att diskutera eventuella risker och biverkningar.

  Pharma Nord Bio-Biloba kostar ca 159 kronor per förpackning.

  Fördelar

  • Ginkgo biloba från välkänd tillverkare
  • Patenterat extrakt
  • Tabletter med 100% ginkgo biloba

  Nackdelar

  • Lite högre pris per portion
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
  279 kr
 4. 4. Bra val: BioTechUSA Ginko Biloba 90 caps

  Populärt tillskott med en välbalanserad dos ginkgo per tablett
  4,3
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / kapsel: 1,77 kr
  • Mg / kapsel: 80 mg

  BioTechUSA Ginkgo Biloba kan vara ett bra val för den som är intresserad av att ta ett kosttillskott med ginkgo biloba. Produkten kommer i form av kapslar och innehåller 90 stycken per förpackning. Varje kapsel innehåller 80 mg ginkgo biloba. BioTechUSA Ginkgo Biloba är avsedd att tas som en del av en hälsosam livsstil och är inte avsedd att ersätta en varierad och balanserad kost. Enligt tillverkaren kan produkten främja minnesfunktionen, förbättra blodcirkulationen och fungera som en kraftfull antioxidant.

  BioTechUSA Ginkgo Biloba kostar 159 kronor per förpackning.

  Fördelar

  • Fina kundomdömen
  • En tablett om dagen räcker
  • Baserat på naturligt extrakt

  Nackdelar

  • Halten verksamt ämne kunde varit högre
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
testvinnarna

Jämför våra 4 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Ginkgo biloba Storlek Pris / kapsel Mg / kapsel Totalbetyg Pris
GAAM Ginkgo biloba 90 caps 90 kaps 1,10 kr 400 mg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
99 kr
Weight World Ginkgo Biloba Komplex 365 st 0,64 kr 6000 mg Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
235 kr
Pharma Nord Bio-Biloba 60 kaps 4,65 kr 100 mg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
BioTechUSA Ginko Biloba 90 caps 90 kaps 1,77 kr 80 mg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
159 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ginkgo biloba

Hur man väljer rätt ginkgo biloba

Att välja rätt ginkgo biloba-tillskott kan vara överväldigande med så många olika alternativ på marknaden. Här är några faktorer att överväga för att hjälpa dig att hitta den bästa ginkgo biloba för dina behov och hälsomål:

Produktkvalitet

Att välja ett högkvalitativt ginkgo biloba-tillskott är viktigt för att säkerställa att du får de potentiella hälsofördelarna som är förknippade med örten. Undvik produkter som innehåller tillsatser eller fyllnadsmedel som kan minska produktens effektivitet eller orsaka biverkningar. Välj en pålitlig tillverkare som är känd för att producera högkvalitativa och rena produkter.

Dosering

Doseringen av ginkgo biloba kan variera beroende på dina hälsotillstånd och behov. Följ alltid doseringsinstruktionerna på produkten och rådfråga din läkare innan du börjar ta ginkgo biloba. Överskrid inte rekommenderad dosering eftersom detta kan öka risken för biverkningar.

Ingredienser

Se till att ginkgo biloba är den huvudsakliga ingrediensen i produkten och att det inte finns några onödiga tillsatser eller ingredienser som kan orsaka biverkningar. Kontrollera ingredienslistan noggrant för att se till att produkten är ren och högkvalitativ.

Kundrecensioner

Läs kundrecensioner och omdömen från andra användare för att få en uppfattning om produkten och dess effektivitet. Se till att läsa recensioner från en mångfald av källor för att få en mer balanserad bild av produkten.

Pris

Jämför priset på olika ginkgo biloba-tillskott för att hitta den mest prisvärda produkten som passar din budget. Kom ihåg att det inte alltid är den billigaste produkten som är den mest effektiva eller högkvalitativa.

Testresultat

Kontrollera om produkten har testats av oberoende laboratorier för att säkerställa dess kvalitet och renhet. Detta är särskilt viktigt om du vill ha en högkvalitativ produkt som är fri från föroreningar och andra farliga ämnen.

Säkerhet

Tala med din läkare om eventuella säkerhetsrisker och interaktioner med läkemedel innan du börjar ta ginkgo biloba. Gravida kvinnor, ammande mödrar, personer med blödningsstörningar och personer som tar blodförtunnande mediciner bör undvika att ta ginkgo biloba. Det är viktigt att ta ginkgo biloba på ett säkert sätt för att undvika biverkningar och negativa hälsoutfall.

hjarnfunktion

Fördelar med ginkgo biloba

Ginkgo biloba är en ört som traditionellt används för att behandla olika hälsotillstånd. I den här sektionen kommer vi att diskutera de fördelar som ginkgo biloba kan ge till människors hälsa och välbefinnande.

 • Förbättrar kognitiv funktion: En av de mest välkända fördelarna med ginkgo biloba är dess förmåga att förbättra kognitiv funktion. Forskning har visat att ginkgo biloba kan öka blodflödet till hjärnan och därmed förbättra minne, koncentration och uppmärksamhet. Studier har också visat att ginkgo biloba kan minska risken för demens och Alzheimers sjukdom. Ett annat verksamhet och populärt kosttillskott är omega-3 som även det har positiv påverkan på den kognitiva funktionen. Även kreatintillskott är något du kan testa för detta ändamål. 
 • Minskar ångest och depression: Ginkgo biloba kan också hjälpa till att minska ångest och depression. Det har visat sig att örten ökar nivåerna av serotonin och dopamin i hjärnan, vilket kan ha en positiv effekt på humöret. Studier har också visat att ginkgo biloba kan minska stress och förbättra sömnen. Magnesiumtillskott fungerar bra att kombinera med Ginkgo då det hjälper musklerna att slappna av vilket minskar spänningarna i kroppen och således även ångest. 
 • Förbättrar blodcirkulationen: Ginkgo biloba är känt för att förbättra blodcirkulationen i kroppen. Detta kan ha många hälsofördelar, inklusive att minska risken för hjärtsjukdomar och stroke. Det kan också hjälpa till att minska symtomen på Raynauds sjukdom, en sjukdom som orsakar smärta och domningar i händerna och fötterna på grund av dålig cirkulation. Även citrullintillskott kan förbättra blodcirkulationen genom att öka produktionen av kväveoxid.
 • Minskar inflammation: Ginkgo biloba kan också minska inflammation i kroppen. Forskning har visat att örten kan minska produktionen av cytokiner, som är molekyler som orsakar inflammation i kroppen. Detta kan ha positiva effekter på hälsan, eftersom inflammation är en underliggande orsak till många sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar och cancer. Det finns fler kosttillskott som kan bidra till att minska inflammation, exempelvis quercetin och gurkmejakapslar

Sammanfattningsvis har ginkgo biloba många hälsofördelar, inklusive förbättrad kognitiv funktion, minskad ångest och depression, förbättrad blodcirkulation och minskad inflammation.

Biverkningar

Precis som med alla naturläkemedel eller kosttillskott finns det också potentiella biverkningar med ginkgo biloba. Det är viktigt att vara medveten om dessa biverkningar innan man tar ginkgo biloba för att undvika eventuella hälsorisker.

 • Magbesvär: En vanlig biverkning av ginkgo biloba är magbesvär, inklusive illamående, kräkningar och diarré. Dessa biverkningar är oftast milda och går över av sig själv, men om de fortsätter eller blir allvarliga bör du tala med din läkare.
 • Blödning: Ginkgo biloba kan öka risken för blödning, särskilt om du tar blodförtunnande mediciner eller har blödningsstörningar. Om du märker ovanlig blödning eller blåmärken bör du sluta ta ginkgo biloba och kontakta din läkare omedelbart.
 • Allergiska reaktioner: En annan potentiell biverkning av ginkgo biloba är allergiska reaktioner. Om du är allergisk mot växter som poison ivy eller sumac, kan du också vara allergisk mot ginkgo biloba. Symtom på allergiska reaktioner kan inkludera hudutslag, klåda, andningssvårigheter och svullnad i ansiktet eller halsen. Om du upplever några av dessa symtom bör du sluta ta ginkgo biloba och söka medicinsk hjälp omedelbart.
 • Interaktion med läkemedel: Ginkgo biloba kan också interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande mediciner, antidepressiva medel och epilepsimediciner. Om du tar någon form av medicin, bör du alltid rådfråga din läkare innan du tar ginkgo biloba för att undvika potentiella interaktioner.

Sammanfattningsvis är ginkgo biloba ett naturligt och säkert läkemedel när det används korrekt. Men det är viktigt att vara medveten om potentiella biverkningar och att tala med din läkare innan du tar ginkgo biloba för att undvika eventuella hälsorisker.

vanliga frågor om Ginkgo biloba

FAQ: Vanliga frågor om Ginkgo biloba

Vad är ginkgo biloba?

Ginkgo biloba är en ört som traditionellt har använts i kinesisk medicin för att förbättra kognitiv funktion, minne och cirkulation.

Hur ska jag ta ginkgo biloba?

Det är viktigt att följa instruktionerna på produktet och rådfråga din läkare innan du tar ginkgo biloba. Doseringen kan variera beroende på dina behov och hälsotillstånd.

Kan alla ta ginkgo biloba?

Nej, vissa personer bör undvika att ta ginkgo biloba, inklusive gravida eller ammande kvinnor, personer med blödningsstörningar och personer som tar blodförtunnande mediciner.

Var kan jag köpa ginkgo biloba?

Ginkgo biloba finns tillgängligt på hälsokostbutiker, apotek och online. Det är viktigt att välja en pålitlig källa och följa doseringsinstruktionerna.

Hur lång tid tar det att se resultat av ginkgo biloba?

Resultaten av ginkgo biloba kan variera beroende på personens hälsotillstånd och dosering. Det kan ta flera veckor eller månader att se märkbara resultat.
Kan jag använda ginkgo biloba som en långsiktig behandling? Det är bäst att tala med din läkare för att fastställa om ginkgo biloba är en lämplig långsiktig behandling för dig och hur länge du ska ta det.

ginkgo biloba test

Så gjorde vi testet

VI beställde hem 22 produkter som vi testade på flera olika punkter. För att välja ut de bästa ginkgo biloba-tillskotten har vi utfört en noggrann utvärdering av varje produkt. Vi har fokuserat på flera viktiga faktorer för att se till att vi rekommenderar produkter som är högkvalitativa och effektiva för att ge maximala hälsofördelar.

För att bedöma prisvärdheten av varje produkt har vi undersökt priset per kapsel och jämfört detta med priset för andra liknande produkter på marknaden. Vi har också bedömt produktens totala värde genom att ta hänsyn till dess kvalitet och mängd ginkgo biloba som ingår i varje kapsel.

När det gäller innehållet i varje produkt har vi noggrant granskat mängden ginkgo biloba som ingår och vilka andra ingredienser som finns med i produkten. Vi har letat efter produkter som innehåller högkvalitativ ginkgo biloba, utan onödiga tillsatser eller fyllnadsmedel som kan minska produktens effektivitet eller orsaka biverkningar.

Slutligen har vi undersökt vad externa aktörer och tester säger om varje produkt. Vi har läst kundrecensioner och oberoende tester för att bedöma produktens pålitlighet, effektivitet och säkerhet.

Baserat på vår utvärdering har vi sammanställt en lista över de bästa ginkgo biloba-tillskotten som finns på marknaden idag. Vi tror att dessa produkter ger högsta kvalitet och bästa värde för pengarna, och att de kan hjälpa dig att uppnå dina hälsomål på ett säkert och effektivt sätt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Betyg: 4.4 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu