Bästa Glycintillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Förbättra sömn, hälsa och mental klarhet med kvalitativt glycin-tillskott.
Glycin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Thorne Glycine Thorne Glycine
Pris
288 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Glycine Core Glycine
Pris
89 kr
Till butik
betyg 4,3 NOW Glycine 1000 mg 100 caps NOW Glycine 1000 mg 100 caps
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,2 GlyNAC 90 kapslar GlyNAC 90 kapslar
Pris
295 kr
Till butik
betyg 4,0 Healthwell Glycin 1000 Healthwell Glycin 1000
Pris
179 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Glycin är en av de 20 aminosyrorna som används för att bygga upp proteiner i kroppen. Den är unik på det sättet att den är den minsta och enklaste aminosyran, men spelar ändå en avgörande roll i många av kroppens funktioner. Glycin fungerar som en viktig byggsten i kollagen, det mest rikliga proteinet i kroppen, vilket stödjer hälsa och integritet hos hud, hår, naglar, muskler och leder. Dessutom fungerar glycin som en neurotransmittor, ett ämne som överför signaler i hjärnan, och bidrar till mental klarhet, minne och fokus.

Även om kroppen kan producera glycin på egen hand, kan extra intag av aminosyran vara fördelaktigt i vissa situationer. Till exempel kan de som upplever kronisk stress, sömnsvårigheter eller problem med matsmältningen dra nytta av ett tillskott av glycin. Detta beror på att glycin bidrar till produktionen av andra biologiskt aktiva föreningar som hjälper till att reglera sömn, lugna nervsystemet och stödja matsmältningen. Dessutom kan personer som regelbundet tränar eller har en aktiv livsstil dra nytta av ytterligare glycin för att stödja muskelväxt och återhämtning.

Efter omfattande produkttestning och analys har vi identifierat Thorne Glycine som det bästa glycin-tillskottet på marknaden. Detta högkvalitativa tillskott utmärker sig genom sin renhet, effektivitet och biotillgänglighet. Thorne Glycine erbjuder en optimal koncentration av glycin och är framtaget för att stödja en rad hälsofördelar, från förbättrad sömn och mental klarhet till stöd för hudens hälsa och muskelåterhämtning. Vi kommer att dyka djupare in i varför Thorne Glycine står ut från mängden i den kommande artikeln.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Glycintillskotten 2024

 1. Thorne Glycine Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Glycine Bästa pulver: 4,5/5
 3. NOW Glycine 1000 mg 100 caps Bra val: 4,3/5
 4. Närokällan GlyNAC 90 kapslar Bästa kombination: 4,2/5
 5. Healthwell Glycin 1000 Bäst kundbetyg: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Thorne Glycine

  Högkvalitativt glycin-tillskott, lämpligt för veganer, med flexibel dosering.
  4,7
  Kvalitet
  4,7/5
  Pris
  4,6/5
  Effektivitet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Pris / port.: 2,30 kr
  • Glycin / port.: 1 g
  • Doseringsform: Kapsel
  • Veganvänlig: Ja

  Thorne Glycine, som är tillverkad av Thorne Research, är ett högkvalitativt tillskott som vi har bedömt till att vara värt 4,7 av 5. Produkten kommer i form av vegetabiliska kapslar, vilket gör den lämplig för veganer och de med specifika kostrestriktioner. Varje portion innehåller 1 gram glycin, vilket är en icke-essentiell aminosyra som spelar en viktig roll i det centrala nervsystemet. Den rekommenderade dosen är två kapslar om dagen, vilket erbjuder flexibilitet i doseringen. Denna produkt kommer från en betrodd tillverkare, vilket ger oss förtroende för dess renhet och kvalitet.

  Priset på Thorne Glycine ligger på 339 kr, vilket kan tyckas vara lite högt jämfört med andra produkter på marknaden. Men det är viktigt att notera att kvaliteten och renheten ofta speglas i priset. Denna produkt har fått mycket positiva recensioner från användare, med ett genomsnittligt betyg på 4.88 av 5 baserat på 8 recensioner. Detta indikerar att användarna är mycket nöjda med produkten och dess effektivitet.

  Vid bedömning av Thorne Glycine har vi även tagit hänsyn till dess användning och dosering. Produkten kommer med tydliga doseringsanvisningar och dess flexibilitet i dosering gör den lätt att anpassa till individuella behov. Dessutom är produkten fri från skadliga tillsatser, vilket ger oss ytterligare försäkran om dess renhet och kvalitet. Sammantaget anser vi att Thorne Glycine är ett utmärkt val för dem som söker ett kvalitativt och effektivt glycin-tillskott.

  Fördelar

  • Kvalitativt och effektivt tillskott
  • Lämplig för veganer
  • Flexibel dosering
  • Fri från skadliga tillsatser
  • Positiva användarrecensioner

  Nackdelar

  • Högre pris än andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  288 kr
  288 kr
 2. 2. Bästa pulver: Core Glycine

  Ren och prisvärd aminosyratillskott med positiva användarrecensioner.
  4,5
  Kvalitet
  4,6/5
  Pris
  4,4/5
  Effektivitet
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Pris / port.: 0,89 kr
  • Glycin / port.: 2 g
  • Doseringsform: Pulver
  • Veganvänlig: N/A

  Core Glycine är ett kosttillskott som kommer i pulverform och innehåller aminosyran L-glycin i renaste form. Produkten har tillverkats av en betrodd tillverkare och ger en stark känsla av renhet och kvalitet. Den är fri från skadliga tillsatser och har genomgått oberoende tester för att verifiera dess renhet och kvalitet. Särskilt imponerande är att produkten är fri från klumpförebyggande ämnen vilket indikerar en hög standard av produktrenhet.

  Prisvärdheten för Core Glycine är mycket hög, speciellt med tanke på dess kvalitet och effekter. Med ett pris på 89 kr för 200 g, vilket ger 100 portioner, får man mycket valuta för pengarna. Dessutom har produkten fått mycket positiv användarfeedback, särskilt när det gäller dess effektivitet och biverkningar. Med ett genomsnittligt betyg på 4,56 av 5 baserat på 16 recensioner, är det tydligt att användarna är nöjda med produkten.

  Dosering och användning av Core Glycine är också tydlig och lätt att följa. Instruktionerna rekommenderar att ta två skopor (ca 2 g) både på morgonen och kvällen, vilket ger användare flexibilitet att anpassa doseringen efter sina behov. Den enda nackdelen kan vara att pulvret behöver blandas med vatten eller annan dryck, vilket kan vara mindre bekvämt för vissa användare. Dock, med tanke på produktens övergripande kvalitet och prisvärdhet, är Core Glycine definitivt en stark rekommendation.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och renhet
  • Prisvärd
  • Positiv användarfeedback
  • Tydliga doseringsinstruktioner
  • Anpassningsbar dosering

  Nackdelar

  • Kräver blandning med dryck
  • Kan vara obekvämt för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  89 kr
  89 kr
 3. 3. Bra val: NOW Glycine 1000 mg 100 caps

  Högkvalitativ glycinprodukt med stark dosering, lämplig för veganer.
  4,3
  Kvalitet
  4,1/5
  Pris
  4,0/5
  Effektivitet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)
  • Pris / port.: 8,45 kr
  • Glycin / port.: 3 g
  • Doseringsform: Kapsel
  • Veganvänlig: Ja

  NOW Glycine 1000 mg 100 caps är en produkt av hög kvalitet, vilket är tydligt i dess rena och potenta formel. Produkten innehåller 3 gram glycin per tre kapslar, vilket ger en stark dos av denna viktiga aminosyra. Det är också värt att notera att produkten är fri från gelatin, vilket gör den lämplig för veganer. Dessutom är produkten tillverkad av ett betrott företag, vilket ger ytterligare förtroende för dess kvalitet och renhet.

  Priset på 279 kr för 100 kapslar kan tyckas högt, men givet dess höga kvalitet och dosering kan det anses vara prisvärt. Användarna får en stark dos av glycin för varje kapsel, vilket innebär att produkten kommer att räcka längre än billigare alternativ med lägre doseringar. Dock finns det ingen användarfeedback tillgänglig för denna produkt vid denna tidpunkt, vilket gör det svårare att bedöma dess effektivitet och eventuella biverkningar.

  Doseringsanvisningarna är tydliga och lätta att följa, med förslag på att ta 1-3 kapslar dagligen på fastande mage. Detta erbjuder flexibilitet för användarna att anpassa sin dos baserat på deras individuella behov. Sammanfattningsvis är NOW Glycine 1000 mg 100 caps en högkvalitativ produkt som erbjuder en stark dos av glycin, vilket kan bidra till ökad sömnkvalitet, förbättrad kognitiv funktion och minskad inflammation i kroppen.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och potent formel
  • Passar för veganer (gelatinfri)
  • Tillverkad av betrodd företag
  • Stark dos av glycin per kapsel
  • Tydliga doseringsanvisningar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Ingen användarfeedback tillgänglig
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 4. 4. Bästa kombination: GlyNAC 90 kapslar

  Ett prisvärt, veganskt kosttillskott med glycin och N-acetylcystein.
  4,2
  Kvalitet
  4,5/5
  Pris
  4,1/5
  Effektivitet
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Bodystore)
  • Pris / port.: 9,83 kr
  • Glycin / port.: 900 mg
  • Doseringsform: Kapsel
  • Veganvänlig: Ja

  GlyNAC 90 kapslar är en utmärkt produkt som kombinerar två nyckelaminosyror, glycin och N-acetylcystein (NAC), i ett smidigt kapselformat. Detta ger en daglig dos på 900 mg av både NAC och glycin, vilket ger en balanserad mängd av dessa aminosyror dagligen. Produkten är 100% vegansk och fri från onödiga tillsatser, vilket vi uppskattar. Dessutom är doseringsanvisningarna tydliga och lätta att följa, med flexibilitet att anpassa dosen efter individuella behov.

  När det kommer till prisvärdhet, är GlyNAC 90 kapslar rimligt prissatt till 236 kr för 30-90 dagars förbrukning, beroende på dosering. Detta ger en god valuta för pengarna, särskilt med tanke på produktens renhet och kvalitet. En annan positiv aspekt av produkten är dess tillverkare, Närokällan, som är en betrodd aktör inom kosttillskottsindustrin.

  Slutligen, baserat på användarfeedback, verkar GlyNAC 90 kapslar ha fått positiva recensioner för dess effektivitet. Användare har rapporterat om förbättrad hälsa och välbefinnande efter regelbunden användning av produkten. Inga signifikanta biverkningar har rapporterats, vilket gör produkten säker för regelbunden konsumtion. Sammantaget ger vi GlyNAC 90 kapslar ett betyg på 4,2/5, vilket speglar dess höga kvalitet och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Kombinerar glycin och N-acetylcystein
  • 100% vegansk och fri från tillsatser
  • Tydliga doseringsanvisningar
  • Rimligt prissatt
  • Positiva användarrecensioner

  Nackdelar

  • Kan vara för stark för vissa användare
  • Ingen nämnd effekt på specifika hälsoproblem
  Produkten finns att köpa här:
  295 kr
 5. 5. Bäst kundbetyg: Healthwell Glycin 1000

  Ett högkvalitativt, prisvärt och veganvänligt glycin-tillskott.
  4,0
  Kvalitet
  3,8/5
  Pris
  4,2/5
  Effektivitet
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Pris / port.: 2,98 kr
  • Glycin / port.: 3 g
  • Doseringsform: Tablett
  • Veganvänlig: Ja

  Healthwell Glycin 1000 erhåller ett betyg på 4,0/5 i vår testning, vilket indikerar en högkvalitativ produkt. Detta tillskott erbjuder en extra hög dos av den icke-essentiella aminosyran glycin, som är kritisk för produktionen av protein, speciellt kollagen. Dessutom är produkten tillverkad med ren glycin, vilket ger användaren fördelarna med aminosyran utan att behöva oroa sig för skadliga tillsatser. Produkten har också mottagit positiva recensioner från användare, vilket antyder en övergripande tillfredsställelse med dess effektivitet och biverkningar.

  Prismässigt är Healthwell Glycin 1000 rimligt prissatt med tanke på dess höga kvalitet och dosering. Till priset av 179 kr får användaren 60 tabletter, vilket gör det till ett prisvärt alternativ jämfört med andra produkter på marknaden. Dessutom erbjuder produkten flexibilitet i dosering, med doseringsanvisningarna som rekommenderar intag av 1-3 tabletter dagligen före nattsömn på tom mage.

  Slutligen är Healthwell Glycin 1000 också vegetarianvänlig och lämplig för veganer, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik. Det enda området där produkten kan förbättras är kanske i dess klumpförebyggande medel och stabiliseringsmedel, men övergripande är detta en mycket stark produkt. Med tanke på dessa faktorer, kan vi varmt rekommendera Healthwell Glycin 1000 till de som söker ett högkvalitativt glycin-tillskott.

  Fördelar

  • Hög dos av glycin
  • Inga skadliga tillsatser
  • Rimligt prissatt
  • Flexibel dosering
  • Veganvänlig

  Nackdelar

  • Innehåller klumpförebyggande medel
  • Kan behöva stabiliseringsmedel
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Glycin Pris / port. Glycin / port. Doseringsform Veganvänlig Totalbetyg Pris
Thorne Glycine 2,30 kr 1 g Kapsel Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
288 kr
Core Glycine 0,89 kr 2 g Pulver N/A Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
89 kr
NOW Glycine 1000 mg 100 caps 8,45 kr 3 g Kapsel Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
279 kr
Närokällan GlyNAC 90 kapslar 9,83 kr 900 mg Kapsel Ja Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
295 kr
Healthwell Glycin 1000 2,98 kr 3 g Tablett Ja Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt glycin

Hur man väljer rätt glycin

För att identifiera det bästa glycin-tillskottet är det viktigt att ta hänsyn till en rad faktorer. Dessa inkluderar inte bara produktens renhet och effektivitet, utan också dess biotillgänglighet, tillverkningsprocess och användarrecensioner. I följande avsnitt kommer vi att utforska dessa kriterier mer detaljerat för att ge dig en djupare förståelse för vad du ska leta efter när du väljer ett glycin-tillskott.

Renhetsgrad

En av de mest kritiska faktorerna att beakta när man väljer ett glycin-tillskott är dess renhetsgrad. Renheten avser hur mycket av produkten som består av den faktiska aminosyran glycin, utan tillsatser eller fyllnadsmedel. Ett högkvalitativt glycin-tillskott bör innehålla minst 99 procent ren glycin. Detta garanterar att du får maximal fördel av tillskottet och minimerar risken för oönskade biverkningar från tillsatser eller fyllnadsmedel. Det är också viktigt att produkten är fri från allergener som gluten, laktos och soja, samt att den inte innehåller några syntetiska färger, smaker eller konserveringsmedel.

Effektivitet

Effektiviteten av ett glycin-tillskott handlar om hur väl det uppfyller sitt syfte - att ge din kropp den extra glycin den behöver. Effektiviteten kan bedömas genom att se på hur snabbt och hur väl tillskottet absorberas av kroppen, samt dess förmåga att stödja de funktioner där glycin spelar en viktig roll. Dessa inkluderar sömnreglering, nervsystemets funktion, matsmältning och muskelåterhämtning. Ett effektivt glycin-tillskott bör ge märkbara resultat inom dessa områden inom en rimlig tidsperiod efter att du börjat ta det.

Biotillgänglighet

Biotillgänglighet avser hur lätt kroppen kan absorbera och använda ett näringsämne. Det är en avgörande faktor att beakta när man väljer ett glycin-tillskott. Om produkten har låg biotillgänglighet kommer kroppen inte kunna utnyttja glycinet effektivt, oavsett hur hög renhetsgraden är. Biotillgängligheten kan påverkas av flera faktorer, inklusive produktens formel, tillverkningsprocess och om det finns andra ingredienser i produkten som kan förbättra absorptionen.

Tillverkningsprocess

Tillverkningsprocessen är en annan viktig faktor att beakta när man väljer ett glycin-tillskott. Det är viktigt att välja en produkt från en tillverkare som följer strikta kvalitetskontroller och tillverkningspraxis för att säkerställa produktens renhet, effektivitet och säkerhet. Tillverkaren bör också vara transparent om sin tillverkningsprocess och vara villig att tillhandahålla information om var och hur produkten tillverkas, samt eventuella certifieringar de har för sina tillverkningsanläggningar.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner en värdefull källa till information när man utvärderar ett glycin-tillskott. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan ett mönster av positiva recensioner tyda på att en produkt är effektiv och uppskattad av användare. Det kan också vara hjälpsamt att se efter specifika kommentarer om produkten har hjälpt användare med problem som sömnsvårigheter, stress eller matsmältning, eftersom detta är några av de huvudområden där glycin kan erbjuda fördelar.

Glycin Banner 3

Fördelarna med Glycin

Glycin är en kraftfull aminosyra som spelar en viktig roll i många av kroppens funktioner. Dess fördelar sträcker sig från att stödja mental klarhet och sömnkvalitet till att främja hudhälsa och muskelåterhämtning. I följande avsnitt kommer vi att utforska dessa fördelar mer detaljerat för att ge dig en djupare förståelse för varför glycin är en värdefull komponent i ditt kosttillskottsprogram.

 • Förbättrad sömnkvalitet: Glycin har visat sig ha en positiv inverkan på sömnkvaliteten. Det fungerar genom att sänka kroppstemperaturen och signalera till kroppen att det är dags att sova. Dessutom bidrar glycin till produktionen av serotonin, en neurotransmittor som spelar en central roll i regleringen av sömncykler. Användare av glycin-tillskott rapporterar ofta djupare och mer vilsam sömn samt minskade symtom på sömnlöshet och jetlag.
 • Stödjer mental klarhet och fokus: Som en neurotransmittor spelar glycin en nyckelroll i hjärnans funktion. Det bidrar till mental klarhet, minne och koncentration genom att reglera signalöverföringen mellan nervceller. Även omega-3 från fiskolja har liknande positiva egenskaper.  Glycin kan därför vara ett användbart tillskott för dem som vill förbättra sin kognitiva funktion, särskilt under stressiga perioder eller vid uppgifter som kräver intensivt mentalt fokus.
 • Främjar hudhälsa: Glycin är en viktig komponent i kollagen, det protein som ger huden dess styrka och elasticitet. Genom att stödja kollagenproduktionen kan ett glycin-tillskott bidra till en friskare och mer ungdomlig hud. Det kan också hjälpa till att förbättra hudens återhämtning efter solskador eller andra former av hudstress.
 • Stödjer muskelåterhämtning: Glycin spelar en viktig roll i kroppens process för att bygga och reparera muskler. Detta är en stor anledning till att vissa proteinpulver har extra tillsatt glycin. Det fungerar genom att stimulera syntesen av kreatin, en förening som ger musklerna energi under träning. Dessutom kan glycin minska inflammation och oxidativ stress i musklerna efter träning, vilket bidrar till snabbare återhämtning och minskad muskelvärk.
 • Förbättrar matsmältningen: Glycin hjälper till att skydda och återställa magens slemhinna, vilket bidrar till att förbättra matsmältningen och minska symtom på förhållanden som magsår och gastrit. Dessutom är glycin inblandat i produktionen av galla, en vätska som hjälper till att bryta ner fetter och absorbera näringsämnen från maten. Ett annat bra kosttillskott i det här sammanhanget är matsmältningsenzymer

Potentiella nackdelar med Glycin

Även om glycin har många fördelar, finns det också några potentiella nackdelar att vara medveten om. Dessa inkluderar möjliga biverkningar, interaktioner med andra ämnen och behovet av att ta tillskottet regelbundet för att upprätthålla effektiviteten. I följande avsnitt kommer vi att utforska dessa nackdelar mer detaljerat för att ge dig en mer balanserad bild av glycin-tillskott.

 • Möjliga biverkningar: Även om glycin generellt sett anses vara säkert och biverkningar är ovanliga, kan vissa personer uppleva milda magbesvär, illamående eller diarré, särskilt vid höga doser. Det är alltid bäst att börja med en lägre dos och gradvis öka den för att minimera risken för biverkningar. Om du upplever några obehagliga symtom ska du sluta ta tillskottet och rådfråga en hälso- och sjukvårdspersonal.
 • Interaktioner med andra ämnen: Glycin kan interagera med vissa mediciner och andra kosttillskott. Till exempel kan det förstärka effekten av sömnmedel och lugnande medel, vilket kan leda till överdriven dåsighet. Om du tar någon medicin eller kosttillskott regelbundet, bör du diskutera med en hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta glycin för att undvika potentiella interaktioner.
 • Behov av regelbunden användning: För att upprätthålla dess effektivitet, behöver glycin-tillskott tas regelbundet. Detta kan vara ett hinder för vissa personer som har svårt att komma ihåg att ta tillskott eller som föredrar att inte lägga till ytterligare en rutin till sin dagliga planering. Dessutom kan kostnaden för regelbunden användning av glycin-tillskott vara en faktor att överväga för vissa personer.
vanliga frågor om Glycin

FAQ: Vanliga frågor om Glycintillskott

1. Vad är glycin och vad gör det i kroppen?

Glycin är en av de 20 aminosyrorna som bygger upp proteiner i kroppen. Det är unikt eftersom det är den minsta och enklaste aminosyran, men det spelar ändå en avgörande roll i många kroppsfunktioner. Glycin fungerar som en viktig byggsten i kollagen, det mest rikliga proteinet i kroppen, som stödjer hälsa och integritet hos hud, hår, naglar, muskler och leder. Dessutom fungerar glycin som en neurotransmittor, ett ämne som överför signaler i hjärnan, vilket bidrar till mental klarhet, minne och fokus.

2. Hur tar jag ett glycin-tillskott?

Glycin-tillskott finns vanligtvis i form av pulver eller kapslar. Dosen kan variera beroende på tillverkaren och dina individuella hälsobehov. Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner om dosering. Glycin kan tas med eller utan mat, men om du upplever magbesvär kan det hjälpa att ta det med mat. Om du tar glycin för att förbättra sömnen, rekommenderas det ofta att ta det strax innan sänggåendet.

3. Finns det några biverkningar av att ta glycin?

Glycin anses generellt vara säkert för de flesta människor och biverkningar är sällsynta. När de förekommer är de oftast milda och kan inkludera magbesvär, illamående eller diarré. Dessa symtom är oftare hos personer som tar höga doser av glycin. Om du upplever några obehagliga symtom ska du sluta ta tillskottet och rådfråga en hälso- och sjukvårdspersonal.

4. Kan jag ta glycin om jag är gravid eller ammar?

Det finns för närvarande inte tillräckligt med forskning för att fastställa säkerheten för glycin-tillskott under graviditet eller amning. Därför rekommenderas gravida eller ammande kvinnor att undvika att ta glycin-tillskott, såvida inte en hälso- och sjukvårdspersonal råder annorlunda. Om du är gravid eller ammar och överväger att ta ett glycin-tillskott, bör du diskutera det med din läkare först.

5. Kan jag ta glycin tillsammans med andra kosttillskott eller mediciner?

Glycin kan interagera med vissa mediciner och kosttillskott, så det är viktigt att diskutera detta med en hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta det. Glycin kan till exempel förstärka effekten av sömnmedel och lugnande medel, vilket kan leda till överdriven dåsighet. Om du tar någon medicin eller kosttillskott regelbundet, bör du rådfråga en läkare innan du börjar ta glycin.

6. Hur länge tar det innan jag märker effekterna av att ta glycin?

Det kan variera från person till person hur snabbt de märker effekterna av att ta glycin. Vissa personer kan märka förbättringar i sömnkvaliteten eller mental klarhet inom några dagar efter att ha börjat ta tillskottet, medan andra kan behöva ta det regelbundet i flera veckor innan de märker några förändringar. Det är viktigt att komma ihåg att individuella resultat kan variera och att glycin-tillskott bör tas som en del av en övergripande hälsosam livsstil.

Glycin Banner 4

Så gjorde vi testet

I vår strävan att ge er den mest tillförlitliga och vetenskapligt baserade informationen, har vi på Kostnord genomfört en omfattande testning och utvärdering av Glycin. Vår process involverar noggrann analys och värdering av varje produkt baserat på en rad kriterier. Vi har sammanställt dessa kriterier i en lista nedan för att ge en tydlig översikt över hur vi bedömer kvaliteten på Glycin.

 • Källa och Tillverkning: Var kommer produkten ifrån? Vilka metoder används för att tillverka produkten? Är det en betrodd tillverkare?
 • Renhet och Kvalitet: Är produkten fri från skadliga tillsatser? Har den genomgått oberoende tester för att verifiera dess renhet och kvalitet?
 • Prisvärdhet: Är priset för produkten rimligt med tanke på dess kvalitet och effekter? Ger det valuta för pengarna?
 • Användarfeedback: Vad säger användare om produkten? Har den fått positiv feedback, särskilt gällande dess effektivitet och biverkningar?
 • Dosering och Användning: Är doseringsanvisningarna tydliga och lätta att följa? Erbjuder produkten flexibilitet i dosering för olika behov?

Vår noggranna testning och utvärdering av Glycin har lett oss till att hitta de bästa produkterna på marknaden. Genom att följa vår omfattande kriterielista, strävar vi efter att ge er den mest opartiska och vetenskapligt baserade informationen. Vi hoppas att detta kommer att stödja er i ert val av Glycin och hjälpa er att nå era hälsomål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu