Bästa Kosttillskott för leder 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
13 aktiva ingredienser med bevisad effekt för leder och ligament.
Kosttillskott för lederna - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Collagen Pro Core Collagen Pro
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 MedicineGarden Curamin MedicineGarden Curamin
Pris
398 kr
Till butik
betyg 4,4 Healthwell Gurkmeja Premium Healthwell Gurkmeja Premium
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,2 Core Joints Core Joints
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,1 Healthwell Inflamin Premium Healthwell Inflamin Premium
Pris
349 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En av de vanligaste frågorna vi får är hur man ska träna för att bättre hantera smärta i lederna. Det är ett mycket vanligt problem och det blir oftast värre med åldern.

Men faktum är att ändra på träningen hjälper bara till en viss del.

Lederna behöver också vissa mikronäringsämnen för att kunna laga skadan och det gäller både för sportskador och smärta från artrit.

Istället för att köpa hem någon konstig ormolja ger vi dig här information om vilka ämnen som faktiskt har effekt på lederna. Det finns nämligen ett antal olika ämnen som har påvisad anti-inflammatorisk effekt för att förbättra ledhälsan.

Vi har även beställt hem och utvärderat de 23 mest populära ledtillskotten i Sverige. Läs vidare här nedan för att se våra 5 favoriter.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa kosttillskott för leder 2023

 1. Core Collagen Pro Bäst i test: 4,7/5
 2. MedicineGarden Curamin Bästa komplex: 4,5/5
 3. Healthwell Gurkmeja Premium Bästa med gurkmeja: 4,4/5
 4. Core Joints Bästa billiga: 4,2/5
 5. Healthwell Inflamin Premium Bästa mot inflammation: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Core Collagen Pro

  Rent kollagenpulver som bidrar till bättre hälsa för leder och brosket.
  4,7
  Innehåll
  4,9/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 340 g
  • Pris / portion: 9,97 kr
  • Aktiva ämnen: 2 st
  • Portion / förpackning: 30 st

  För en del personer upplevs tabletter och kapslar som svåra att svälja. Med Core Collagen Pro slipper du dock detta problem eftersom tillskottet kommer i pulverform. Pulvret förenar några av de viktigaste ingredienserna för att stärka och bygga upp bindväv, brosk och hud. Bland annat inkluderar det MSM, hydrolyserat kollagen, kondroitin och även C-vitamin för ett maximalt upptag.

  Den rekommenderade dosen är att du tar en skopa om dagen, helst innan frukost. Det går dock bra att öka dosen till två skopor om dagen. Då bör du ta den andra innan middagen. Core Collagen Pro kommer i påsar om antingen 240, 680 eller 1700 g. Smaken finns tyvärr bara i en variant, citronsmak. Pulvret i sig är lätt att blanda ut i vatten eller en smoothie, men eftersom det kan fastna på glasets sidor är det bäst att skölja ur det direkt efter du använt det. Vi upplevde Core Collagen Pro som ett högkvalitativt kollagenpulver som inte hade en smak av något annat än just citron. Vissa pulver av lägre kvalitet kan smaka sämre och på så vis vara svåra att svälja. Effekten vi märkte av pulvret var bland annat att magen kändes lugnare och att återhämtningen efter träningspassen gick snabbare.

  De kunder som redan köpt produkten och gett det ett omdöme anser att den håller en mycket god kvalitet och att smaken är fräsch och tilltalande. Efter några veckors användande noterar de märkbara resultat i form av bättre återhämtning efter träningspass, mindre värk i lederna och fin kvalitet på hud, hår och naglar. Vi väljer alltså att utse Core Collagen Pro till "bästa led-kosttillskottet med kollagen". Priset är också lågt sett till att pulvret räcker relativt länge.

  Vi kom fram till att Core Collagen Pro var "bäst i test" för lederna. Hög nivå kollagen och få kolhydrater gör att man kan ta del av fördelarna utan att behöva bry sig om extrakalorier. Spännande med god smak.

  Fördelar

  • 4.5 / 5 i betyg Svenskt kosttillskott
  • Högt kollageninnehåll
  • Innehåller inga kolhydrater

  Nackdelar

  • Svårblandat i kallt vatten
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
  299 kr
 2. 2. Bästa komplex: MedicineGarden Curamin

  Kosttillskott bestående av hälften kurkumin och hälften boswellia.
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,7/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 90 kaps
  • Pris / portion: 8,84 kr
  • Aktiva ämnen: 2 st
  • Portion / förpackning: 45 st
  medicine garden curamin 6 medicine garden curamin 7 medicine garden curamin 8 medicine garden curamin 9 medicine garden curamin 10

  En produkt som har två huvudfunktioner: att stärka immunförsvaret och att främja ledhälsan genom ökad rörlighet och styrka. MedicineGarden Curamin består av kapslar som innehåller höga koncentrat av gurkmeja och Boswelliasyra som båda är dokumenterat antioxidativa, och som därmed motverkar den oxidativa stress som bryter ner kroppens celler. Här är det lederna som är i fokus, men även kroppens allmänna försvar påverkas mycket positivt av produktens ingredienser.

  Kapslarna bör tas på tom mage innan frukost och middag, och efter en intensivare inledningsperiod på upp till fyra veckor, där du bör ta två om dagen, räcker det i fortsättningen med en. För en bättre allmänhälsa och friskare leder.

  Vårt test visade att "bäst komplex för lederna" var MedicineGarden Curamin. Kombinationen av inflammationsdämpande gurkmeja och antioxidanten Boswelliasyra gör detta till en mångfacetterat och väldigt verksam produkt.

  Fördelar

  • Komplex två olika extrakt
  • BCM95® & BosPure®
  • Kapselskal av vegetabilisk cellulosa

  Nackdelar

  • Dyrt
  Produkten finns att köpa här:
  398 kr
  398 kr
 3. 3. Bästa med gurkmeja: Healthwell Gurkmeja Premium

  Högdoserat kosttillskott med gurkmeja/kurkumin.
  4,4
  Innehåll
  4,5/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kaps
  • Pris / portion: 4,65 kr
  • Aktiva ämnen: 1 st
  • Portion / förpackning: 60 st

  Gurkmeja Premium från Healthwell är en naturlig och ekologisk produkt i kapselform som är framställd för att motverka inflammationer och främja ledhälsan. Genom sin höga halt av det starkt antioxidativa ämnet curcumin som gurkmeja innehåller hjälper du din kropp att bekämpa inflammationer och hålla dig frisk i alla lägen. Särskilt leder men också många andra delar av kroppen kan utsättas för inflammation, och inom traditionell ayurveda är det här viktiga ingredienser för dess motståndskraft. Produkten innehåller även svartpepparextrakt som snabbar på upptaget.

  De som använder Gurkmeja Premium säger att den fungerar bra mot ledvärk och krånglande magar. Varje förpackning innehåller 60, 120 eller 180 kapslar och den rekommenderade dagsdosen är två om dagen, en före frukost och en före middag.

  Som "bästa kosttillskottet för lederna med gurkmeja" utnämndes Healthwell Gurkmeja Premium. Påtaglig mängd gurkmeja gör det till ett prisvärt alternativ. Att kapslarna även innehåller pepparextraktet piperin ökar biotillgängligheten och därmed även gurkmejans gynnsamma effekt. En perfekt antiinflammatorisk kombo.

  Fördelar

  • Högdoserat
  • Med piperin för optimalt upptag
  • Av naturligt gurkmejaextrakt och ekologiskt gurkmejapulver

  Nackdelar

  • Om du medicineras, har hjärtproblem, högt blodtryck eller lider av annat medicinskt tillstånd bör läkare rådfrågas.
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
  279 kr
 4. 4. Bästa billiga: Core Joints

  Kosttillskott framtaget mot ledförslitningar och för fysiskt aktiva.
  4,2
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,1/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Pris / portion: 6,23 kr
  • Aktiva ämnen: 7 st
  • Portion / förpackning: 40 st
  core joints 6 core joints 1 core joints 2 core joints 3 core joints 4 core joints 5

  Core Joints är ett kombinationstillskott för ledernas välmående. Här förenas ett antal ingredienser, såsom nyponextrakt, kollagen och MSM för att bidra till en bättre ledhälsa. Bland annat motverkas slitage av brosk och nybildande av detta. Även allmäntillståndet kan förbättras. Core Joints passar speciellt för människor som utsätter sin kropp för fysiska påfrestningar och därmed kan behöva ett tillskott av olika vitala ämnen.

  Innehållet inkluderar bland annat kollagen och kondroitin som stärker och bygger upp brosk, bindväv. Det är dessutom bra för hud och hår. Ämnet MSM underlättar upptaget av B-vitamin och stimulerar kollagenproduktionen. Nyponextraktet är fullt av välgörande C-vitamin, som också bygger upp leder och brosk. Det främjar även immunförsvaret och är en stark antioxidant.

  Det här är en produkt som är full av nyttiga ämnen och passar därför särskilt bra för människor som ligger i riskzonen för att slita ut sina leder, exempelvis de som tränar hårt eller har påfrestande yrken. Kunderna anser att produkten är bra, men att det tar lite tid innan dess effekter kommer och att man bör ta maxdosen för att verkligen märka skillnad. För bästa resultat bör du ta två kapslar om dagen på tom mage innan frukost och middag. Vårt test visade ingen märkbar effekt efter 2 veckor, men efter den tredje, och sista testveckan tyckte flera av testdeltagarna att lederna kändes något mjukare. De största fördelarna märker du dock efter en eller några månaders användning.

  Vi väljer sammanfattningsvis att utse Core Joints till "bästa led-kosttillskottet för fysiskt aktiva". Priset är mycket rimligt och näringsinnehållet väl sammansatt för att ge en god effekt över tid.

  Core Joints tilldelades utmärkelsen "bästa billiga kosttillskottet för lederna". Den ger en mångfacetterad variation av kollagenfrämjande och inflammationsdämpande vitaminer och växtbaserade ämnen. Trots att det är ganska låga nivåer av verksamma ämnen så vägs det till viss del upp av det mångfacetterade innehållet.

  Fördelar

  • 4.3 / 5 i betyg Svenskt kosttillskott
  • Mycket prisvärd
  • Innehåller nypon och kollagen

  Nackdelar

  • Man behöver ta ganska många kapslar
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 5. 5. Bästa mot inflammation: Healthwell Inflamin Premium

  Optimalt fframtaget för att minska inflammationer i lederna.
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,1/5
  Pris
  3,9/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Pris / portion: 5,82 kr
  • Aktiva ämnen: 5 st
  • Portion / förpackning: 60 st
  qure inflamin 3 qure inflamin 5 qure inflamin 6 qure inflamin 1 qure inflamin 2 qure inflamin 4

  Ledvärk orsakas i de allra flesta fallen av inflammationer och därför är den här produkten från Heathwell framställd för att motverka just dem. Här förenas fyra mycket antioxidativa ingredienser: C-vitamin från nyponpulver, gurkmeja, ingefära och Boswellia som alla angriper problemet på sina egna, unika sätt. Genom att ta två kapslar innan frukosten och två innan middagen skapar du ett jämt flöde av ett ämnen som motverkar ledinflammation.

  Allteftersom inflammationen avtar ökar din rörelseförmåga, vilket är en viktig del i behandlingen av vanliga ledsjukdomar som artros och reumatism, liksom värk från träning och påfrestande arbete. Den effekt vi märkte av Healthwell QURE Inflamin var att smärtan efter hård träning minskade. Övriga effekter inser vi kräver en längre tid med intag av tillskottet. De kundrecensioner som finns är dock överlag positiva. Dessa poängterar bland annat hur tillskottet håller värk och smärta i lederna borta. 

  Eftersom priset är relativt högt för en burk på 120 kapslar, drar detta ned helhetsbetyget. Om du väljer Healthwell QURE Inflamin får du dock flera olika ämnen och ört-/växtextrakt i en och samma kapsel. Detta gör det onödigt att köpa flera tillskott för samma ändamål. Priset kan med andra ord motiveras. Vi utser Healthwell QURE Inflamin till "bästa led-kosttillskottet mot inflammation".

  Som "bästa ledtillskottet mot inflammation" valde vi Healthwell QURE Inflamin. Det är en högdoserat inflammationsdämpande tillskott med mångfacetterat innehåll. Vi gillar att det kombinerar pålitlig gurkmeja med ingefära och Boswellia. Perfekt för både återhämtning och vardagsbruk.

  Fördelar

  • Goda kundomdömen
  • Högdoserat innehåll
  • Gurkmeja, nypon och boswellia

  Nackdelar

  • Dyrt
  • Man behöver ta många kapslar per dag
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
  349 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Kosttillskott för lederna Storlek Pris / portion Aktiva ämnen Portion / förpackning Totalbetyg Pris
Core Collagen Pro 340 g 9,97 kr 2 st 30 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
299 kr
MedicineGarden Curamin 90 kaps 8,84 kr 2 st 45 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
398 kr
Healthwell Gurkmeja Premium 60 kaps 4,65 kr 1 st 60 st Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
279 kr
Core Joints 120 kaps 6,23 kr 7 st 40 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
249 kr
Healthwell Inflamin Premium 120 kaps 5,82 kr 5 st 60 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
349 kr
viktiga faktorer för att välja rätt kosttillskott för lederna

Hur man väljer rätt kosttillskott för lederna

Oavsett om du sysslar med crossfit, och belastar lederna hårt under träning, eller börjar känna stelhet och smärta i dem på grund av ålder, kan ett kosttillskott för lederna vara till nytta. Nedan går vi igenom hur du särskiljer olika ledtillskott och vad som gör ett bättre än ett annat:

 • note

  Innehållsförteckningen

  Det finns väldigt många ämnen med påstådd effekt på lederna. Längre ner på sidan har vi samlat information om dessa ämnen och deras olika effekter. På grund av att ledproblem ofta är mångfacetterade, behövs en lösning som också är det. Såvida du inte har ett väldigt specifikt problem med dina leder rekommenderar vi att du provar ett tillskott som kombinerar flera ämnen med effekt mot ledproblem.
 • customer_rate

  Kundrecensioner och betyg

  Ett av det bättre sätten att få ett hum om kvaliteten och effekten av ett tillskott är att kolla på hur många som betygssatt och recenserat produkten. Om en kund verkligen lagt tiden på att gå tillbaka till sidan för att göra just detta, så säger det en del om effekten produkten haft på kunden. Så ta ett ögonblick och gå in och se över vad som skrivs, vilka betyg som ges ut och hur många det är som gjort det. Det är en bra indikation på produktens kvalitet.
 • wallet

  Pris

  Pris är alltid en viktig faktor, ett högre pris brukar innebära en bättre produkt. Det är inte nödvändigtvis sant här, det beror mycket på hur kostsamma ingredienserna är och det är ingen garanti att dyrare innehåll är lika med bättre innehåll. När priserna kan variera med upp till 200kr så blir det ändå ganska mycket i längden. Se över våra andra punkter och sen gör ett beslut om en dyrare produkt verkligen är värt det. Pris per dos är också värt att tänka på då det kan variera en del.
 • bone

  Effekt

  Fundera över vilket problem med lederna du har. Är det så att du vill återhämta dig efter träning? Eller har du inflammerade leder som du behöver mildra? Produkterna på marknaden kan vara framställda för det enda och inte det andra, även om det finns många aktiva ämnen med effekt på lederna gör de ofta väldigt olika saker. Så är det t.ex. ledinflammation du lider av så finns det produkter som är mer specifikt gjorda för dig. Ett tillskott med t.ex. gurkmeja skulle passa.

Vilka ingredienser ska jag leta efter?

Vi är vad vi äter och genom att hålla en bra och balanserad kost hjälper vi våra kroppar att hålla sig friska. Vid ledproblem finns det också specifika livsmedel och kosttillskott som är särskilt verksamma men också viss mat och dryck som bör undvikas. Framförallt är det anti-inflammatoriska ämnen som kroppen behöver för att motverka smärta i lederna och det finns vitaminer och mineraler som stimulerar allt från blodcirkulationen till bildandet av brosk och starka senor.

 • check5

  Gurkmeja

  Ett gammalt beprövat ämne mot ledsmärta är gurkmeja som är en asiatisk krydda utvunnen från växten med samma namn. Det är gurkmejans starkt anti-inflammatoriska egenskaper som gör den så bra mot ledvärk, och den används också mot inflammationer i huden och matsmältningsproblem. För att få dra nytta av dess effekter är det dock viktigt att inte använda den vara som du hittar i livsmedelsbutiker, utan att istället ta den i ren pulverform, gärna i kombination med piperin/svartpeppar som förstärker upptaget.

 • check5

  Glukosamin

  När brosket i dina leder bryts ner så försvinner den isolerande och dämpande effekt som det har för våra ben när du går och rör på sig. Det innebär att benen nu gnids mot varandra, vilket kan göra mycket ont. Glukosamin är en av komponenterna i broskets uppbyggande, och har sedan länge tagits för att hjälpa processen på traven. Ämnet utvinns ofta ur skaldjur och tas vanligtvis i tablettform.

 • check5

  Kollagen

  Kollagen är ett av de främsta proteinerna för vår hud, ligamenten, brosket, håret och lederna och kan tas som ett kosttillskott i bland annat tablett-, pulver- och vätskeform. Hela 70% av kroppens protein består av just kollagen men det bryts sakta men säkert ner med åldern. Nedbrytningen påskyndas ytterligare av saker som sol, stress, rökning och alkohol. Det tar några månader för kollagentillskottets välgörande effekter att märkas, men till dem hör starkare naglar, fylligare hud och friskare leder.'

 • check5

  Kondroitin

  Ytterligare ett ämne som är viktigt för broskbildandet, och som ofta tas i kombination med glukosamin. Kondroitin finns i både människor och djur och är viktigt för ledernas hälsa, men meningarna är delade bland forskare när det kommer hur mycket det verkligen hjälper. Vid olika studier så har det rapporterats att patienter med till exempel knäartros upplever en viss smärtstillande effekt, men att det endast rör sig om runt 20% av fallen. Däremot så har mer lovande resultat vad gäller nybildandet av kollagen visats, och därför kan det här vara ett ämne som fungerar särskilt bra i förebyggande syfte.

 • check5

  Hyaluronsyra

  Under senare år så har det talats allt mer om hyaluronsyra men framförallt i samband med skönhetsprodukter då ämnet återfuktar huden och motverkar rynkor. Faktum är dock att hyaluronsyra också är mycket viktigt för lederna, då det är en komponent i bildandet av den vätska som håller brosket och vävnaderna smorda och fuktiga. Reducerar smärta och hjälper viktiga leder som knän och fingrar att behålla sin rörlighet.

 • check5

  Boswellia

  Ett mindre känt kosttillskott för ledhälsan kommer ifrån det indiska rökelseträdet Boswellia serrata. Här finns en slags syra som länge har använts inom traditionell medicin för att hålla blodsockernivåerna jämna, men som också har visat sig motverka smärta och underlätta ledernas rörlighet. Inom ayurveda används det här ämnet ofta i kombination med gurkmeja.

 • check5

  MSM

  Enligt många ett mirakelmedel mot just ledbesvär. Bakom förkortningen döljer sig den längre, vetenskapliga benämningen metylsulfonylmetan, men i vardagligt tal kan man också kalla det för organiskt svavel. Ämnet utvinns ur alger och tas upp särskilt bra i kombination med C-vitamin, och har som sin huvudsakliga funktion att bygga upp kroppens olika vävnader. Vid studier har människor med ledproblem som artros upplevt ett flertal positiva effekter av MSM, inklusive minskad smärta och stelhet, ökad rörlighet och snabbare återhämtning. Lederna får med andra ord hjälp från flera håll, och det underlättar dessutom för den som lider att kunna motionera, vilket i sin tur förbättrar ledernas tillstånd.

 • check5

  Omega 3

  En av de nyttigaste fettsyrorna som ofta tas i form av fiskleverolja och som har anti-inflammatorisk effekt på lederna. Många forskare menar att människor inte får i sig en bra balans mellan Omega 3 och Omega 6, där den sistnämnda fettsyran ökar på inflammationer i kroppen. Ett regelbundet intag av Omega 3 kan ha fördelaktiga resultat på människor med ledproblem som reumatism, men är också bra för hjärtat och kärlen, liksom mot eksem och astma.

 • check5

  C-vitamin

  Gamla, hederliga C-vitamin är ett ämne som återkommer i många sammanhang, och det beror inte minst på dess immunförhöjande och anti-inflammatoriska verkan. Genom att bibehålla bra nivåer av vitamin C hjälper du kroppen att ständigt vara redo och hålla sig frisk. Specifikt för ledbesvär så är C-vitamin bra då det ofta är infektioner och inflammationer som är bovarna i dramat.

 • check5

  D-vitamin

  Särskilt i mörka, skandinaviska länder talas det mycket om D-vitamin, då det är ett ämne som människan framförallt får i sig genom att vistas i solljus. Brist kan leda till problem med skelettet, vävnaderna och den mentala hälsan och studier har visat att personer som får i sig tillräckligt med D vitamin tenderar att löpa lägre risk för vissa ledsjukdomar. Det finns dock ännu inga klara slutsatser, då människor i soligare länder också har andra kostvanor och lever i högre temperaturer, vilket kan främja led-hälsan avsevärt.

 • check5

  Nyponpulver

  Nyponpulver kan lätt blandas ner i frukostmueslin eller i en smoothie, och ger en välkommen boost av C-vitamin och motverkar inflammationer. Mycket populärt kosttillskott hos människor med exempelvis artrit och artros, samt personer som vill stärka immunförsvaret lite extra. Nypon innehåller något som kallas galaktolipider och som är ett slags fett som skyddar kroppen på flera olika sätt. När det kommer till just inflammerade leder kan de bromsa tillförseln av vita blodkroppar och med det hindra svullnaden, vilket hämmar smärtan.

 • check5

  Grönt te

  Ett av de mest naturliga sätten att bekämpa cellernas nedbrytande, inflammationer och ledvärk på är att dricka grönt te regelbundet. Den här typen av te innehåller ett ämne som heter katechin och som är en mycket stark antioxidant, och det pågår studier inom många olika fält när det kommer till just detta ämne. Förutom att bekämpa de inflammationer som får lederna att göra ont så kan grönt te också hjälpa människor att gå ner i vikt, stimulera blodcirkulationen och stärka immunförsvaret.

 • check5

  Ingefära

  Liksom gurkmeja så har ingefära länge använts inom folkmedicin för att motverka inflammationer och magproblem. Det här är ett naturämne som särskilt rekommenderas för människor som lider av artros, då dess höga halt av anti-inflammatoriska gingeroler är särskilt välgörande.

vanliga frågor om Kosttillskott för lederna

FAQ: Vanliga frågor om kosttillskott för leder

Funkar ledtillskott?

Det finns många studier som visar på att tillskott för leder är effektiva och verkligen hjälper att lindra och förebygga ledproblem. Har du dock någon allvarlig ledsjukdom eller liknande ska du alltid ta kontakt med läkare för korrekt medicinering, men även där kan tillskott ha sin plats.

Hur fungerar kosttillskott för leder?

Detta beror väldigt mycket på vilka aktiva ämnen som tillskottet innehåller. Många innehåller anti-inflammatoriska ämnen vilket skulle hjälpa mot inflammerade leder, andra innehåller t.ex. byggstenar i brosk, senor och ben och hjälper dig stärka och förebygga skador i dina leder.

Bör jag ta tillskott för leder?

Har du problem med smärta i dina leder, eller sliter på dem genom hårdträning, borde du definitivt överväga att testa ett kosttillskott för leder. Din kropp ska hålla livet ut och gå och dra på smärta i onödan ska ingen behöva göra.

Vilket kosttillskott för lederna är bäst?

Detta beror på vilket ledproblem du har och vad du behöver använda tillskottet till. I vårt test blev Core Collagen Pro utsedd till bäst i test. Testet baserades bland annat på innehåll, pris, användning och upplevd effekt.

Det är ingen garanti att det passar just dina behov. De flesta kunderna som testat produkten är ändå överväldigande positiva.

Så gjorde vi testet

Kosttillskott för lederna finns i många olika utformningar och olika tillskott är bra för olika åkommor. Faktum är att väldigt många ämnen har en positiv inverkan på lederna, men alla produkter är långt ifrån lika bra. För att göra ditt val lite enklare har vi här valt att ute det bästa alternativet i flera olika kategorier.

För att avgöra vilket kosttillskott som är bäst i varje kategori började vi med att ta fram en lista att bedöma produkterna efter. Den baseras på vetenskapliga rapporter om vilka ämnen som är effektiva samt vad de flesta kunderna tycker är viktigt när man ska köpa ledtillskott. Vi beställde hem 23 olika tillskott och testade dem grundligt. Därefter betygsattes varje tillskott enligt följande kriterier:

 • Innehåll: Vad innehåller produkten och vilka aktiva ämnen har den? Innehåller den lagom dos av varje ämne? Hur bra är upptagningsförmågan för de olika ämnena? Innehåller den mycket onödiga tillsatser? Är den vegansk?
 • Effekt: Vad är den avsedda effekten av produkten? Har du upplevt någon förbättring sedan du började med produkten? Har du fått några bieffekter?
 • Användning: Hur stora är kapslarna? Är de lättsvalda? Hur många kapslar behöver man ta per dosering och per dag?
 • Kundbetyg: Har produkten bra omdömen hos tidigare kunder? Vad tycker de är bra och dåligt? Vilket snittbetyg har den fått hos återförsäljarna?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat produkten och var är den tillverkad? Kan man lita på att den verkligen innehåller angiven dos av respektive ämne? Vilken miljöpåverkan har tillskottet?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, dosering och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en kompis?

Betygen har sammanställt och vi presenterar de 5 vinnarna i varje kategori i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu