Bästa MSM-pulvret 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Förbättra välmåendet i lederna och förstärk brosket med någon av de här högt betygsatta produkterna.
MSM - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core MSM Plus Core MSM Plus
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Core MSM Caps Core MSM Caps
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,4 Rawpowder MSM 100% 500 g Rawpowder MSM 100% 500 g
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,3 Great Earth MSM + Vitamin C Great Earth MSM + Vitamin C
Pris
129 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell MSM Kapslar Healthwell MSM Kapslar
Pris
199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

MSM är en förkortning av MetylSulfonylMetan och är ett välkänt kosttillskott för lederna då det används av personer som vill lindra ledvärk, minska inflammationer samt öka immuniteten. Även om det går att få i sig ämnet via kosten kan det för många människor ge positiva effekter av att ta MSM-tillskott.

Dessvärre finns det oerhört många olika sorter och det kan till en början kännas svårt att veta vilka man ska välja. I den här artikeln hjälper vi er med detta. Vi har granskat, testat och jämfört 25 olika sorters MSM-pulver och MSM-kapslar. Dessa har kategoriserats och därefter har vi skrivit utförliga recensioner om de 5 kosttillskott som fått högst betyg. Läs vidare för att se varför Core MSM Plus som utsågs till bäst i test. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa MSM-pulvren 2024

 1. Core MSM Plus Bäst i test: 4,7/5
 2. Core MSM Caps Bästa kapslar: 4,5/5
 3. Rawpowder MSM 100% 500 g Bästa billiga: 4,4/5
 4. Great Earth MSM + Vitamin C Bästa tabletter: 4,3/5
 5. Healthwell MSM Kapslar Bästa veganska: 4,3/5
 1. 1. Bäst i test: Core MSM Plus

  Topprankad produkt som även innehåller vitamin C.
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Pris
  4,7/5
  Användning
  4,5/5
  Effekt
  4,6/5
  Kvalitet
  4,6/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 432 g
  • Pris / kg: 501 kr
  • Portioner: 100 st
  • Pris / portion: 1,99 kr
  core msm plus 2 core msm plus 3 core msm plus 5 core msm plus 1 core msm plus 4

  Core MSM+ innehåller Vitamin C, använder organisk svavel, samt finns tillgängligt i kapselform om så önskas. Denna produkt har flera fördelar, bland annat passar den väl för dig som tränar flitigt. MSM används exempelvis av kroppen när den ökar dopaminet som är kroppens belöningssystem. Hård träning frigör dopamin som de flesta som tränar vet om. Även upptaget av flera olika vitaminer är beroende av hur mycket svavel som finns i kroppen. Core MSM+ pulvret bör doseras med ¼ tesked vilket är ungefär 1,1 gram. Detta blandas sedan i vatten och mängden kan ökas med ¼ tesked per vecka tills du nått en hel tesked. Smaken är "kemiskt hemsk" och väldigt bitter. För många av oss som tog pulvret var det bekymmersamt att skölja ner det med vatten och istället användes grapejuice som dolde smaken bra. Förvara produkten torrt och undvik direkt solljus, samt att du bör undvika att yngre barn har tillgång till det. Om du ammar eller är gravid, har hjärtproblem, medicineras eller lider av högt blodtryck bör du rådfråga läkare innan bruk av produkten.

  MSM Core+ erbjuder alla de fördelar som MSM ger dig tillgång till. Det sägs att pulvret ska kunna dämpa astma och allergier, eksem, torr hud och mycket mer. Det har benämnts som ett mirakelmedel, samt att i MSM Core+ hittas även Vitamin C som ökar upptaget av själva svavelsyran. Att produkten dessutom är prisvärd gör den bara mer köpvärd. Många externa kundrecensioner nämner att de upplever att produkten hjälper mot led- och knäproblem efter ett par veckors användning. Vi rekommenderar Core MSM+ och utser den till bäst i vårt test. 

  Core MSM+ utnämndes enhälligt till det "bästa MSM-kosttillskottet". Ett högvärdigt MSM-tillskott med väldigt bra biotillgänglighet. Riktigt bra balans mellan hög kvalitet och prisvärdhet. Vi gillar även att den är berikad med vitamin C.

  Fördelar

  • 5 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • 100 % organiskt svavel
  • Utmärkt upptagning

  Nackdelar

  • Köp Rawpowder MSM 100% istället om du vill ha ett billigare pulver utan C-vitamin
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 2. 2. Bästa kapslar: Core MSM Caps

  Samma innehåll som Cores pulver men i trevligt kapselutförande.
  4,5
  Innehåll
  4,5/5
  Pris
  4,3/5
  Användning
  4,4/5
  Effekt
  4,5/5
  Kvalitet
  4,5/5
  Kundbetyg
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 180 kaps
  • Pris / kg: 1474 kr
  • Portioner: 60 st
  • Pris / portion: 3,32 kr
  core msm caps plus 1 core msm caps plus 2 core msm caps plus 7 core msm caps plus 3 core msm caps plus 4 core msm caps plus 6

  Detta är motsvarigheten till Core MSM+ men istället för pulver kommer denna direkt inkapslad så att du enkelt får i dig pulvret utan att behöva stå ut med den hemska kemiska smaken. Core MSM Caps+ innehåller, utöver MSM, liksom sin pulverkollega C-vitamin. Den rekommenderade dagsdosen är 2 stycken kapslar 1-2 gånger per dag vilket gör att du får i dig cirka 3 gram MSM. Kundbetygen är, liksom Cores MSM-pulver mycket höga och förbättrad led- och knähälsa nämns regelbundet. Priset är något högre än pulvret vilket kan ses som standard hos alla kosttillskott.  

  Vill du få i dig MSM utan att behöva stå ut med den beska smaken rekommenderar vi Core MSM Caps+. Ett bra pris och höga kundbetyg ger produkten utmärkelsen bästa MSM kapslar i vårt test. 

  Som "bästa MSM-kapslar" plockade testpanelen särskilt fram Core MSM Caps+. Samma kvalitetsinnehåll som Cores pulverbaserade MSM, men i mycket smidigare utförande. Perfekt att ha med sig på träningspasset.

  Fördelar

  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • 0.75 g MSM per kapsel
  • Med C-vitamin

  Nackdelar

  • Ej lämplig för veganer
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 3. 3. Bästa billiga: Rawpowder MSM 100% 500 g

  Prispressat pulver bestående av 100 % destillerat metylsulfonylmetan.
  4,4
  Innehåll
  4,5/5
  Pris
  4,6/5
  Användning
  4,3/5
  Effekt
  4,5/5
  Kvalitet
  4,4/5
  Kundbetyg
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlek: 500 g
  • Pris / kg: 358 kr
  • Portioner: 125 st
  • Pris / portion: 1,43 kr
  rawpowder msm 100 5 rawpowder msm 100 6 rawpowder msm 100 2 rawpowder msm 100 3 rawpowder msm 100 4

  Rawpowder MSM 100% är det billigaste MSM-tillskottet i vårt test. Kosttillskottet är ett pulver bestående av 100% rent destillerat MSM med ett snabbt upptag. Varje förpackning består utav 0,5 kilo MSM-pulver, vilket gör att produkten räcker i flera månader. 

  Precis som med de andra pulvren vi testade smakade Rawpowder MSM 100% starkt kemiskt. Har du, liksom vi, svårt för att få i dig produkten kan vi rekommendera en valfri juice, exempelvis grapejuice eller apelsinjuice. Är du ute efter att köpa ett så billigt MSM-pulver som möjligt är det denna produkt du ska köpa.  

  Testpanelen kom fram till att Rawpowder MSM 100% gav mest värde för pengarna som "bästa billiga MSM-pulver" alternativ. En helt renodlad MSM-produkt för dig som själv vill bestämma dosering. Löser sig oerhört bra och är smakmässigt väldigt neutral. Utmärkt att kombinera med de flesta drycker.

  Fördelar

  • Mycket bra pris
  • Snabbt och lätt upptag
  • Går enkelt att blanda ut

  Nackdelar

  • Du bör helst köpa till C-vitamin
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 4. 4. Bästa tabletter: Great Earth MSM + Vitamin C

  Kosttillskott i tablettform kombinerat med C-vitamin.
  4,3
  Innehåll
  4,5/5
  Pris
  4,0/5
  Användning
  4,3/5
  Effekt
  4,4/5
  Kvalitet
  4,6/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 120 kaps
  • Pris / kg: 1075 kr
  • Portioner: 40 st
  • Pris / portion: 3,23 kr
  great earth msm 2 great earth msm 3 great earth msm 1 great earth msm 5 great earth msm 4

  Great Earth MSM + Vitamin C som använder sig av C-vitamin för en ökad upptagning i kroppen. Denna produkt levereras i tablettform och passar även veganer, något som är ett plus.

  Tabletter är lite smidigare än pulver eftersom de inte kräver blandning med vätska, samt att de tar mindre plats att förvara.Great Earth MSM + Vitamin C är dessutom naturligt och kan tas i samband med måltider.

  En av fördelarna med detta pulver är att du hittar fler än en verksam ingrediens i en och samma produkt. När du införskaffar dessa tabletter ingår även Vitamin C i samband med köpet och vitaminet hjälper även till att ta upp svavelsyran i kroppen på ett effektivare sätt. 

  Svavelsyra används naturligt av kroppen vid frigöring av dopamin, samt att det utgör själva grunden för bindväv, brosk, skelett samt hår.

  Med hjälp av Great Earth MSM + Vitamin C får du fler fördelar gentemot produkter som endast använder sig av MSM. Vitamin C är även bra för dig som lider av vitaminbrist och framförallt för dig som tränar flitigt.

  Om du inte tål några av dessa ämnen kan du fortfarande använda denna produkt. Det är en fördel för dig som är allergisk eller inte vill få i sig onyttiga ämnen, samt för dig som är vegan.

  För denna produkt gäller följande doseringsinformation: 3 tabletter per dag i samband med måltider. Du bör inte heller överstiga den rekommenderade dosen, samt att produkten förvaras torrt samt oåtkomligt från små barn.

  Som "bästa MSM-tabletterna" i vårt test stack Great Earth MSM + Vitamin C ut ur mängden. Ett kombinationstillskott som säkerställer synergieffekt så man får ut det mesta av sitt inköp. Vi gillar särskilt att tabletterna är lättsvalda.

  Fördelar

  • Smidig lättsvald tablett
  • med C-vitamin
  • Vegan friendly

  Nackdelar

  • Något dyr
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
  129 kr
 5. 5. Bästa veganska: Healthwell MSM Kapslar

  Kapslar i veganskt utförande som består till 100% av metylsulfonylmetan.
  4,3
  Innehåll
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Användning
  4,5/5
  Effekt
  4,5/5
  Kvalitet
  4,6/5
  Kundbetyg
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 180 kaps
  • Pris / kg: 1382 kr
  • Portioner: 60 st
  • Pris / portion: 3,32 kr
  healthwell msm kapslar 2 20240109 134421 20240109 134449 healthwell msm kapslar 1

  Healthwell MSM Kapslar är ett kosttillskott som innehåller rent MSM eller metylsulfonylmetan. Kosttillskottet innehåller en hög dos av det organiska svavlet som kroppen behöver för att bland annat kunna upprätthålla en bra rörlighet i lederna. Den smidiga kapselformen gör det enkelt att få i sig ämnet som annars kan ha en besk smak som inte så lätt maskeras.

  Kapslarna ger stadga åt hud, brosk och ligament samtidigt som upptaget av B-vitamin i kroppen förbättras. De är dessutom helt vegetabiliska. Det gör att dessa även kan användas av vegetarianer och veganer som annars löper riska att drabbas av brist av MSM i kroppen.

  De här kapslarna innehåller, förutom den vegetabiliska kapseln, helt rent MSM samt ett fyllnadsmedel. Svenskt Kosttillskott rekommenderar en till två doser MSM per dag beroende på din träning och kroppens behov. En portion består av tre kapslar och totalt ger den 2 400 mg rent MSM. Tar du en dos bör den tas på morgonen innan du äter frukost.

  Om du vill öka din dosering kan du ta en ytterligare dos med tre kapslar innan du äter middag. Tar du två doser varje dag får du alltså i dig 4 800 mg MSM. Du bör inte överskrida den här doseringen. Kapslarna sväljs med ett glas vatten. Om kapseln är svår att svälja går det också utmärkt att öppna den för att blanda innehållet med vatten, i en smoothie eller med något annat du gillar.

  Healthwell MSM Kapslar stod för de absolut "bästa veganska MSM-kapslarna". Praktiska kapslar med väl tilltagen mängd metylsulfonylmetan gör den lätt att rekommendera. Vi gillar särskilt att den även är lämplig för veganer.

  Fördelar

  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Lättsvalda kapslar
  • 100 % vegetabiliska kapslar

  Nackdelar

  • Innehåller inget C-vitamin
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

MSM Storlek Pris / kg Portioner Pris / portion Totalbetyg Pris
Core MSM Plus 432 g 501 kr 100 st 1,99 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
199 kr
Core MSM Caps 180 kaps 1474 kr 60 st 3,32 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Rawpowder MSM 100% 500 g 500 g 358 kr 125 st 1,43 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
179 kr
Great Earth MSM + Vitamin C 120 kaps 1075 kr 40 st 3,23 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
129 kr
Healthwell MSM Kapslar 180 kaps 1382 kr 60 st 3,32 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt msm

Hur man väljer rätt msm

Utbudet av kosttillskott blir större hela tiden, och det kan vara svårt att veta vilket som är bäst och vilket du bör satsa på. Vid val av MSM-tillskott är det alltid bra att, precis som vid övriga kosttillskott, jämföra några olika sorter och försöka hitta ett så rent tillskott som möjligt. Försök alltså att hitta ett tillskott utan onödiga tillsatser och utfyllnadsmedel. Vi går här igenom de viktigaste punkterna att tänka på när du ska köpa MSM.

Innehåll

För att komma så billigt undan som möjligt ska du leta efter en produkt som bara innehåller MSM och C-vitamin. Vitaminet hjälper nämligen kroppen att ta till sig MSM. Det är också en väldigt billig tillsats så det påverkar inte priset nämnvärt. Utöver innehållet av MSM bör du fundera på om du vill ha ett kombinationstillskott med flera olika aktiva ämnen eller ett rent tillskott. Kombinationstillskotten har fördelen att de kan ge bättre effekt, men de kostar i regel betydligt mer. Vi rekommenderar hellre att man hittar flera olika tillskott med just de ämnena man är ute efter. Det gör att du kommer billigare undan och kan dosera varje ämne i lagom mängd.

Kapslar eller pulver

Kosttillskott med MSM finns som både kapslar och pulver. Båda två formerna är likvärdigt effektiva och går lika bra att använda. Huruvida du föredrar kapslar eller pulver handlar egentligen mest om vad du föredrar. Med kapslar slipper du den beska smaken som är karakteristisk för just svavel, medan pulver kan vara ett bättre val om du har svårt att svälja stora kapslar. MSM-pulver kan med fördel blandas i t ex juice eller smoothie för att dölja den något bittra smaken. Pulver är också mycket billigare än kapslar. Det finns även produkter som du applicerar direkt på huden för att behandla ett enskilt område, men den typen behandlar vi inte i den här artikeln.

Dosering

Olika produkter har lite olika filosofi kring dosering - från 500 mg per kapsel till 1500 mg per kapsel. Den ena är inte bättre eller sämre än den andra utan det handlar mer om hur mycket man vill dosera med. Vissa får bra effekt av en lägre dosering medan det för andra krävs en högre. Vi rekommenderar att man börjar med en lägre dos för att sedan succesivt öka om det inte ger resultat. Tänk dock på att inte överskrida tillverkarens rekommendationer. Ett tillskott med lägre dosering kommer att bli billigare i längden. Det är dock billigare med ett högdoserat än att ta flera tabletter av ett lågdoserat.

Pris

När det kommer till priset på MSM är den största skillnaden mellan pulver och kapslar, där kapslarna är mer än dubbelt så dyra. Innehållet är i många fall endast rent MSM så i de fallen blir priset ofta en direkt avgörande faktor. Innehållet pulvret eller kapslarna inget annat än MSM spelar det ingen roll för effekten vilken produkt du tar. Ett tillskott som innehåller flera aktiva ämnen kan ge bättre resultat, men är ofta många gånger dyrare än ett rent tillskott. 

msm dosering

Vad är MSM bra för?

Svavelföreningen MSM har flera viktiga funktioner i kroppen, av vilka bildandet av svavelbärande aminosyror samt optimering av cellernas genomtränglighet utgör några av de mest centrala. Genom att göra cellerna mer flexibla och elastiska, underlättar MSM kroppens upptag av både näringsämnen och syre - men också dess förmåga att rensa ut gifter och slaggprodukter.

Vidare är svavel också en viktig beståndsdel i ett av kroppens allra viktigaste proteiner; kollagen. Kollagen behövs bl a för bildandet av vävnader som skelett, brosk, hud, hår, naglar, senor, bindväv och blodkärlsväggar.

De största hälsofördelarna med MSM är minskad smärta i leder, kraftfull antiinflammatorisk effekt, förbättrad återhämtning efter träning och förbättring av immunsystemet.

MSM har följande uppgifter i kroppen:

 • Cellbildning
 • Bildandet av de svavelbärande aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin
 • Bildandet av de humörregelerande signalsubstanserna dopamin och serotonin
 • Kroppens förmåga att absorbera B-vitaminer - främst B1 och biotin
 • Som en byggsten i kollagen - kroppens främsta protein med central betydelse för hår, hud, naglar, blodkärl, muskler, leder, bindväv, brosk och hjärta
 • Upprätthållning av syra/bas-balansen
 • Kroppens försvar mot inflammatoriska tillstånd
 • Reducering av fria radikaler
 • Normal hormonproduktion
 • Ämnesomsättning och energiupptag
 • Snabbare återhämtning efter träning - minskad träningsvärk

Varför ska man ta MSM-pulver?

MSM är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel som vanligtvis används för att behandla artros, reumatoid artrit och andra ledsjukdomar.

Vissa använder även MSM för att behandla mot gastointestinala störningar som förstoppning, hemorrojder och divertikulos.

Symtom vid brist på MSM/svavel

Har du för låga halter av MSM i kroppen kan det visa sig genom flera olika symtom:

 • Trötthet
 • Utbrändhet
 • Stela och ömma leder
 • Olika typer av inflammationer
 • Förvärrade allergier
 • Eksem
 • Psoriasis
 • Livlöst hår
 • Sköra naglar
 • Torr och sprucken hud
 • Akne

Viktigt att veta kring just svavel, är att ämnet på egen hand inte riktigt räcker till för att fylla alla dessa viktiga funktioner. I syfte att kunna göra det, behöver svavel en så kallad katalysator - alltså ett ämne som boostar och ökar dess verkan. Metyl är en naturlig och effektiv katalysator, och också det ämne som MSM, tillsammans med svavel, består av till två tredjedelar. Därav MSM’s positiva inverkan på kroppen.

Källa: Healthline

Dosering av MSM - Hur mycket ska jag ta per dag?

Eftersom organiskt svavel har en utrensande och antitoxisk effekt är det viktigt att vänja kroppen successivt när man börjar med MSM-tillskott. Såväl mängden pulver som kapslar bör trappas upp under ett spann om några veckor, i syfte att minska minska de biverkningar som ofta kan komma då gifter och slaggprodukter rensas ut.

Den rekommenderade dosen av MSM ligger på mellan 2-4 gram per dag. Det motsvarar ungefär ½-1 tsk. Ett bra upptrappningsschema för MSM i pulverform kan t ex se ut så här:

 • 1 kryddmått/dag under vecka 1
 • 2 kryddmått/dag under vecka 2
 • 3 kryddmått/dag under vecka 3
 • 1 tsk/dag under vecka 4 och framåt

Eftersom MSM-tillskott försätter kroppen i ett slags avgiftningstillstånd, är det viktigt att vara uppmärksam på hur man känner sig och anpassa dosen till sin egen takt. Får du t ex kraftiga biverkningar redan under första veckan, kan det vara bra att ta det ännu lite långsammare.

Hur lång tid tar det innan man märker av någon effekt?

Beroende på vad det är för effekt du är ute efter tar det olika lång tid innan du märker någon skillnad. Efter 2 veckor kan man börja se de första fördelarna med MSM, men mot vissa ledbesvär kan det ta ända upp till 12 veckor innan man märker av någon förbättring.

Källa: Dr. Axe

Kan det vara farligt att ta MSM-pulver?

MSM är generellt ett säkert kosttillskott och man känner inte till några allvarliga biverkningar.

Vissa personer har dock råkat ut för yrsel, diarré, svullen mage och magont.

Källa: Medline Plus.

vanliga frågor om MSM

FAQ: Vanliga frågor om MSM-pulver

Här reder vi ut de vanligaste frågetecknen kring kosttillskottet MSM.

Vem har nytta av MSM-Pulver?

Upplever du besvär med t ex onda och ömma leder, trötthet, livlös hud, sprött och torrt hår samt naglar som går sönder och inte växer som de ska? Det kan vara tecken på för låga halter av MSM och då kan det vara värt att testa ett MSM-tillskott.

Vilken tid på dygnet ska man ta MSM-tillskott?

Eftersom tillskott med MSM kan ge en boost i energinivån, bör man undvika att ta det alltför sent på kvällen eller nära inpå läggdags. En vanlig rekommendation är att ta det både morgon och eftermiddag, gärna tillsammans med något C-vitaminrikt.

Vilket MSM-pulver är bäst?

Vilket MSM-pulver som är bäst för dig är inte alldeles enkelt att svara på. Det beror nämligen på hur din situation ser ut, hur dina preferenser ser ut och vad dina mål med tillskottet är.

I vårt test utsågs Core MSM Plus till bästa MSM-pulvret överlag. Detta baserades på bland annat innehåll, pris och upplevd effekt hos vårta testare.

Vilka kosttillskott kan jag kombinera med MSM för en bättre effekt?

 1. Kollagen: Kollagen är en viktig komponent i hud, hår, naglar, leder och bindväv. Kombinationen av MSM och kollagen kan hjälpa till att förbättra ledhälsan, stärka bindväven och förbättra hudens elasticitet.
 2. Kisel: Kisel och MSM samverkar för att stödja bindvävshälsan och förbättra hud, hår och naglar.
 3. Glukosamin: Glukosamin och MSM hjälper till att stärka brosket och bindväven i leder, vilket kan minska ledvärk och förbättra rörligheten.
 4. Kondroitin: Kondroitin och MSM kompletterar varandra genom att bidra till att bibehålla ledernas smidighet och stödja broskets hälsa.
 5. Omega-3: Omega-3 fettsyror och MSM hjälper till att reducera inflammation, stödja immunförsvaret och främja ledernas hälsa.

Att kombinera MSM med dessa tillskott, inklusive kollagen, kan ge synergistiska fördelar och förbättra effekterna på ledhälsan, bindväven och inflammationskontrollen.

msm pulver test2

Så gjorde vi testet

Vi inledde testet med att välja ut de mest populära MSM-tillskotten samt de som vi ansåg var värda att ha med i testet. Därefter beställde vi hem 25 av dessa produkter för utvärdering. Dessa har sedan betygsatts utefter följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket MSM innehåller produkten? Innehåller den C-vitamin för ökad biotillgänglighet? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per dosering och dag? Skulle du rekommendera den här produkten till en vän?
 • Anvädning: För kapslar: Är kapslarna små och lättsvalda? Hur många kapslar behöver man ta per dosering och dag? För pulver: Är det enkelt att dosera rätt mängd? Hur bra löser det sig i vatten? Hur smakar det?
 • Effekt: Har du upplevt några positiva hälsoeffekter sedan du började använda produkten? Har du råkat ut för några biverkningar?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat produkten och var är den tillverkad? Vilken miljöpåverkan har den? Kan man lita på att den innehåller angiven mängd av olika ämnen?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder som använt produkten om den?  Vilket snittbetyg har den fått hos återförsäljarna?

De 5 MSM-tillskott som fått högst betyg har vi sedan tagit med i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
84 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu