Bästa Koffeintabletter 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Koffein är en naturlig stimulant och energiförstärkare. Med koffeintabletter kan du på ett smidigt sätt ta del av koffeinets effekter.
Koffeintabletter - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core Caffeine Core Caffeine
Pris
79 kr
Till butik
betyg 4,5 Skip Koffein Tabletter Skip Koffein Tabletter
Pris
76 kr
Till butik
betyg 4,5 Homie Life In Balance Level Up Homie Life In Balance Level Up
Pris
54 kr
Till butik
betyg 4,1 SmartSupps Caffeine SmartSupps Caffeine
Pris
99 kr
Till butik
betyg 4,0 Meda Koffein Meda Koffein
Pris
49 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Koffeintabletter är små, kompakta energikällor som innehåller koffein. Dessa tabletter är ofta populära bland studenter, arbetande människor och idrottare som vill förbättra sina prestationer, öka vakenheten och bekämpa trötthet. Genom att stimulera centrala nervsystemet kan koffeintabletter hjälpa användaren att känna sig mer energisk, fokuserad och alert, vilket i sin tur kan leda till ökad produktivitet och prestanda inom flera olika aktiviteter.

Vi beställde hem, jämförde och testade 22 olika koffeintabletter. Läs vidare i denna artikel och ta reda på vilka 5 produkter vi tyckte bäst om och varför Core Caffeine utsågs till bäst i vårt test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa koffeintabletter 2024

 1. Core Caffeine Bäst i test: 4,7/5
 2. Skip Koffein Tabletter Bästa svensktillverkade: 4,5/5
 3. Homie Life In Balance Level Up 15 brustabletter 5-pack Bästa brustabletter: 4,5/5
 4. SmartSupps Caffeine Bästa billiga: 4,1/5
 5. Koffein Meda Tablett 100 mg 30 st Bästa lågdoserade: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Core Caffeine

  Prisvärda kapslar med höga betyg både av oss och andra kunder.
  4,7
  Effektivitet
  4,7/5
  Säkerhet
  4,6/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Koffein / tablett: 200 mg
  • Pris / tablett: 0,79 kr
  • Pris / 100mg: 0,40 kr
  • Storlek: 100 st
  core caffeine 1 core caffeine 6 core caffeine 2 core caffeine 3 core caffeine 4 core caffeine 5

  Core Caffeine från Svenskt Kosttillskott är ett högdoserat tillskott med koffein som endast innehåller koffein och hjälpmedel såsom kokosolja, isomalt och silica. Burkarna finns i tre storlekar – 100, 250 och 500 tabletter. Priset per tablett är lågt och det blir billigare ju större förpackning du väljer.

  Mängden koffein i varje tablett är 200 mg styck, det motsvarar ungefär två koppar kaffe. Fördelen med koffeintabletter är att du slipper eventuella problem med magen som kan uppstå vid ett högt intag av kaffe. En koffeintablett påverkar inte surhetsnivån i magen.

  De kundomdömen som finns om Core Caffeine är så gott som genomgående positiva. Snittbetyget är högt och de flesta som använt tillskottet upplever att de känner sig piggare och får mer ork. En del personer framhåller också fördelen med att ta detta koffeintillskott istället för till exempel energidrycker, som kan ha fler biverkningar och vara skadliga för hälsan på sikt.

  Vi uppfattade en märkbar effekt av tabletterna redan första dagarna. Framför allt gav de en pigghetskänsla som varade relativt länge. Det bästa användningsområdet för Core Caffeine är dock som ett tillskott att ta då och då. Vissa kunder upplever abstinensbesvär vid höga doser. 

  Omdömet som vi ger Core Caffeine är "bäst i test koffeintabletter". De är lätta att svälja och ger en god och snabb effekt. Priset är dessutom lågt.

  Vi kom fram till att de "bästa koffeintabletterna" utan tvekan var Core Caffeine. Som vanligt kännetecknas Core av hög prisvärdhet och varje kapsel innehåller mer än motsvarande två koppar kaffe. Vi gillar att de finns tillgängliga i storpack för dig som är högkonsument.

  Fördelar

  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Högkoncentrerad
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Något stora kapslar
  Produkten finns att köpa här:
  79 kr
  79 kr
 2. 2. Bästa svensktillverkade: Skip Koffein Tabletter

  Svensktillverkat koffein i tablettform som är enkla att svälja.
  4,5
  Effektivitet
  4,4/5
  Säkerhet
  4,5/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Koffein / tablett: 200 mg
  • Pris / tablett: 0,76 kr
  • Pris / 100mg: 0,38 kr
  • Storlek: 100 st
  skip koffeintabletter 1 skip koffeintabletter 6 skip koffeintabletter 3 skip koffeintabletter 2 skip koffeintabletter 4 skip koffeintabletter 5

  Skip Koffein-Tabletter innehåller, precis som Core Caffein, 200 mg koffein per tablett. En burk kommer med 100 kapslar. Innehållet i tabletterna är endast koffein, vilket gör dem till ett rent koffeintillskott. Du tar en tablett dagligen tillsammans med någon form av måltid. 

  Skip Nutrition är en klassiker bland svenska kosttillskott. Denna leverantör har försett den svenska marknaden med kosttillskott av hög kvalitet sedan 1971. Företaget har också ett stort antal kosttillskott utöver sina koffeintabletter. Man lägger också stor vikt vid utveckling och forskning. Kunderna återfinns både bland elitidrottare och motionärer. De kundomdömen som finns på Svenskt kosttillskotts hemsida, ger Skip Koffein-Tabletter ett bra betyg. Konsistensen på tabletterna är inte för hård och effekten motsvarar förväntningarna. Vi upplevde att vi blev piggare redan efter några dagar med den rekommenderade dagsdosen. Tabletterna gick också lätt att svälja ned.

  Som ett bra val kan vi alltså rekommendera Skip Koffein-Tabletter. Priset är mycket rimligt och tabletterna ger den effekt de utlovar.

  Testets "bästa svensktillverkade koffeintablett" var Skip Koffein Tabletter. Med väl tilltagen koffeinmängd är det enkelt att få i sig  . Även om smaken är påtagligt besk råder ingen tvekan om att man får en pålitlig produkt.

  Fördelar

  • 4.6 / 5 betyg Svenskt Kosttillskott
  • Svensktillverkad
  • Erkänt märke

  Nackdelar

  • Löses snabbt upp på tungen om man inte lyckas svälja den och smakar då beskt
  Produkten finns att köpa här:
  76 kr
 3. 3. Bästa brustabletter: Homie Life In Balance Level Up

  Uppiggande brustablett i härligt uppfriskande smak.
  4,5
  Effektivitet
  4,5/5
  Säkerhet
  4,9/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Koffein / tablett: 85 mg
  • Pris / tablett: 0,72 kr
  • Pris / 100mg: 1,18
  • Storlek: 75 st

  Level Up 15-pack brustabletter i smaken Tropical Fruits är ett fantastiskt alternativ för dem som behöver en energiboost under dagen. Dessa smidiga tabletter löser sig snabbt i ett glas vatten, vilket resulterar i en delikat, bubblig dryck med en uppfriskande tropisk smak. Level Up-tabletterna, tillverkade av Homie, skiljer sig från standardenergidrycker genom sin naturliga och välbetänkta sammansättning.

  De innehåller viktiga vitaminer och mineraler, som B12 och C-vitamin, som är kända för att motverka trötthet och utmattning. Därutöver är det också viktigt att betona att koffeinet som används här kommer från naturliga källor - guarana och grönt te-extrakt, snarare än syntetiskt framställt koffein. Med 85 mg koffein per tablett, erbjuder Level Up en balanserad dosering som hjälper till att öka både vakenhet och koncentration. Detta gör Level Up till ett utmärkt komplement till din vardag, särskilt när du behöver lite extra energi, eller som en förstärkning innan ett träningspass.

  Fördelar

  • Smidiga brustabletter med god smak
  • Med mineraler och vitaminer
  • Koffein från grönt te och guarana

  Nackdelar

  • Inte så hög dos per tablett
  Produkten finns att köpa här:
  54 kr
 4. 4. Bästa billiga: SmartSupps Caffeine

  Testets billigaste produkt som trots detta inte tummar på sin kvalitet.
  4,1
  Effektivitet
  4,4/5
  Säkerhet
  4,2/5
  Pris
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Koffein / tablett: 200 mg
  • Pris / tablett: 0,50 kr
  • Pris / 100mg: 0,25 kr
  • Storlek: 200 st
  smartsupps caffeine 6 smartsupps caffeine 1 smartsupps caffeine 2 smartsupps caffeine 5 smartsupps caffeine 3 smartsupps caffeine 4

  SmartSupps Caffeine innehåller 200 mg koffein per tablett, något som bidrar till ökat fokus och förbättrad prestationsförmåga. Tabletterna kan användas både för att ge mer energi i samband med träning och för att bli piggare och mer alert av.

  När du köper produkter från SmartSupps kan du vara säker på att få en vara av hög kvalitet till ett mycket bra pris. Eftersom SmartSupps kosttillskott köps in direkt från fabriken finns det inte några mellanhänder som driver upp priserna. När du väljer koffeintabletter från SmartSupps får du med andra ord en effektiv produkt till en låg kostnad.

  Varje förpackning av SmartSupps Caffeine innehåller 200 tabletter och kostar 89 kr per förpackning. Daglig dos är 1 till 2 tabletter och kapslarna tas med fördel i samband med ett träningspass. Tabletterna är enkla att svälja tillsammans med ett glas vatten och de bör sväljas hela.

  Kostnad per dag för koffeintabletterna blir antingen cirka 50 öre med 1 daglig tablett och knappt 1 krona med 2 dagliga tabletter. En förpackning räcker i antingen 200 dagar eller i 100 dagar beroende på det dagliga intaget. Den maximala dosen på 2 tabletter bör inte överskridas. Varje kapsel innehåller 200 mg koffein vilket motsvarar ungefär två koppar kaffe. Med andra ord är koffeintabletterna från SmartSupps mycket prisvärda och vi utser dem till "bästa billiga koffeintabletterna".

  Vi utnämnde SmartSupps Caffein till "bästa billiga koffeintabletter" för dig som värdesätter mängd. Högdoserat och många tabletter per burk. Inget att klaga på för dig som kommit att förlita dig på koffein i din träning.

  Fördelar

  • 4.3 / 5 kundbetyg
  • Mycket prisvärd
  • Populär produkt

  Nackdelar

  • Mosas lätt om man försöker dela dem för att få en mindre dos
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 5. 5. Bästa lågdoserade: Meda Koffein

  En tablett som innehåller hälften så mycket koffein som de andra vi testade.
  4,0
  Effektivitet
  3,0/5
  Säkerhet
  4,3/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Koffein / tablett: 100 mg
  • Pris / tablett: 1,63 kr
  • Pris / 100mg: 0,49 kr
  • Storlek: 30 st
  meda koffeintabletter 1 meda koffeintabletter 2 meda koffeintabletter 3 meda koffeintabletter 4 meda koffeintabletter 5 meda koffeintabletter 6

  Få ämnen är nog så nära förknippade med viktnedgång och prestationshöjning som just koffein. För dig som föredrar tabletter framför kaffe så erbjuder Meda ett högdoserat alternativ. Varje tablett har en koffeinmängd motsvarande ungefär två koppar kaffe. Ett givet alternativ för dig som vill ha en historiskt sett beprövad PWO som faktiskt gör skillnad. Kan med fördel även användas under vilopausen.

  Vi kom fram till att Meda Koffein var det "bästa lågdoserade koffeintabletterna". Vi gillar att det finns som alternativ för dig som inte är ute efter att maximera koffeinmängden, utan endast vill ha ett pålitligt tillskott. Extra poäng för kliniskt kontrollerad kvalitet.

  Fördelar

  • Lättsvalda
  • Lågdoserade
  • Enkla att svälja

  Nackdelar

  • Ganska dyra
  Produkten finns att köpa här:
  49 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Koffeintabletter Koffein / tablett Pris / tablett Pris / 100mg Storlek Totalbetyg Pris
Core Caffeine 200 mg 0,79 kr 0,40 kr 100 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
79 kr
Skip Koffein Tabletter 200 mg 0,76 kr 0,38 kr 100 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
76 kr
Homie Life In Balance Level Up 15 brustabletter 5-pack 85 mg 0,72 kr 1,18 75 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
54 kr
SmartSupps Caffeine 200 mg 0,50 kr 0,25 kr 200 st Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
99 kr
Koffein Meda Tablett 100 mg 30 st 100 mg 1,63 kr 0,49 kr 30 st Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
49 kr
viktiga faktorer för att välja rätt koffeintabletter

Hur man väljer rätt koffeintabletter

coffee beans

 Koffeintabletter från olika tillverkare skiljer sig inte alltid mycket åt. Därför är det bra att titta på främst på innehåll och pris. Om innehållet består av rent koffein (och vissa fyllnadsmedel), är priset den främsta jämförelsefaktorn. Undersök då mg koffein per krona för att ta reda på vilken tablett som ger mest koffein för pengarna. När det kommer till brustabletter brukar innehållsförteckningen vara längre och mer intressant att studera. Titta på innehållet för att se om det förekommer onödiga fyllnadsingredienser och hur koffeinhalten står sig mot det övriga innehållet.

 • Tablett eller brustablett

  De flesta koffeintabletter är i vanlig tablettform. Det finns även brustabletter som är bra för dig som tycker det är obehagligt att svälja tabletter. Brustabletterna innehåller flera olika ämnen och kan ses som energidryck i tablettform. Vill du ha rent koffein så är tabletter ditt bästa alternativ.
 • Dos

  De flesta koffeintabletter innehåller 100-250 mg koffein per tablett. Välj en dos som passar dig och dina behov. En stark dos passar bra inför ett rejält gympass, men mindre doser är bättre för arbetsdagen eller löpturen. En onödigt hög dos gör sällan att effekten blir bättre men du ökar risken för biverkningar markant. 
 • Pris

  Detta är den största skillnaden mellan olika koffeintabletter. Jämför mg koffein per krona och inte per tablett så får du en mer rättvisande jämförelse. En stor förpackning blir generellt också mycket billigare än en liten förpackning. Högdoserade tabletter är billigast om du är ute efter en hög dos och vice versa.

 

Fördelar med koffeintabletter

Koffeintabletter erbjuder flera fördelar, särskilt för de som söker ett bekvämt och mätbart sätt att konsumera koffein utan att behöva dricka kaffe eller andra koffeinhaltiga drycker. Här är några av de främsta fördelarna med koffeintabletter:

 • Bekvämlighet: Koffeintabletter är extremt bekväma att använda. De är lätta att bära med sig och kräver ingen förberedelse. Detta gör dem till ett utmärkt val för människor på resande fot eller för dem som behöver en snabb energiboost.
 • Doskontroll: En av de största fördelarna med koffeintabletter är förmågan att exakt kontrollera doseringen. Detta är svårt med kaffe och andra koffeinhaltiga drycker, vars koffeinhalt kan variera beroende på förberedelsemetod och typ av produkt. Med koffeintabletter vet du exakt hur mycket koffein du får i varje dos.
 • Ingen kaloriförbrukning: Till skillnad från många kaffe- och energidrycker som kan innehålla höga mängder socker och kalorier, innehåller koffeintabletter inga kalorier. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för de som övervakar sitt kaloriintag eller försöker gå ner i vikt.
 • Snabb effekt: Koffeintabletter kan ge en snabb energiboost. Eftersom koffeinet absorberas direkt genom mag-tarmkanalen, kan effekterna kännas snabbare jämfört med att dricka kaffe, vilket måste brytas ner först.
 • Ekonomiskt: På lång sikt kan koffeintabletter vara mer kostnadseffektiva än att köpa kaffe eller energidrycker regelbundet. Detta är särskilt relevant för de som konsumerar koffein dagligen.
 • Reducerad vätskedrivande effekt: Många upplever att koffein har en vätskedrivande effekt, vilket innebär att det ökar urinproduktionen. Eftersom koffeintabletter konsumeras utan den extra vätskan som finns i kaffe eller te, kan vissa människor uppleva att de har en mindre vätskedrivande effekt. 

  LÄS MER: Bästa vätskedrivande kosttillskotten 2024

Nackdelar med koffeintabletter

Även om koffeintabletter erbjuder praktiska fördelar och en exakt doseringsmöjlighet, finns det även potentiella nackdelar och risker associerade med deras användning. Här är några av de viktigaste nackdelarna med att använda koffeintabletter:

 • Överkonsumtion: På grund av deras lilla storlek och enkla användning kan det vara lätt att oavsiktligt överkonsumera koffein genom tabletter. Att ta för mycket koffein på en gång kan leda till negativa effekter som hjärtklappning, högt blodtryck, ångest, matsmältningsbesvär och allvarliga sömnproblem.
 • Snabbt upptag: Koffeintabletter absorberas snabbt av kroppen, vilket kan leda till en plötslig ökning av energi. För vissa kan denna snabba förändring vara överväldigande och leda till obehag, till exempel darrningar eller en känsla av nervositet.
 • Beroendeframkallande potential: Regelbunden användning av koffeintabletter kan leda till tolerans, vilket innebär att samma dos inte ger samma effekt längre. Detta kan i sin tur leda till att man tar större doser för att uppnå önskad effekt, vilket ökar risken för beroende och biverkningar.
 • Minskad sömnkvalitet: Koffein är känt för att påverka sömnkvaliteten negativt. Personer som använder koffeintabletter, särskilt på eftermiddagen eller kvällen, kan uppleva svårigheter att somna eller få en orolig sömn. De som har svårt med sömnen kan prova att kombinera koffeinintaget med teanintillskott
 • Utelämnande av naturliga alternativ: Genom att förlita sig på koffeintabletter för energi kan man gå miste om de hälsomässiga fördelarna med naturliga koffeinkällor som kaffe och te, vilka innehåller antioxidanter och andra näringsämnen som är bra för hälsan.
 • Risk för biverkningar: För vissa individer kan konsumtion av koffeintabletter leda till oönskade biverkningar som magbesvär, huvudvärk, irritabilitet och hjärtarytmier. Personer med vissa medicinska tillstånd eller de som tar vissa mediciner bör vara extra försiktiga och rådgöra med en läkare innan de använder koffeintabletter.

För att minska risken för negativa effekter är det viktigt att använda koffeintabletter ansvarsfullt och i enlighet med rekommenderade doseringar. Det är också klokt att överväga individuella hälsotillstånd och eventuella interaktioner med andra läkemedel eller kosttillskott innan man börjar använda dem.

vanliga frågor om Koffeintabletter

FAQ: Vanliga frågor om koffeintabletter

Är koffeintabletter farligt?

Nej. För de flesta individer krävs ett intag på över 70 tabletter för att det ska vara livsfarligt. En normal dos brukar ligga på 1, max 2 tabletter. De flesta upplever bara positiva effekter av en sådan dos.

Gravida, ammande och barn bör givetvis undvika koffein!

Vad är koffeintabletter bra för?

Korrekt dos av koffein kan hjälpa dig att:

 • Förbättra din prestation vid träning
 • Bli piggare och mer alert
 • Höja din koncentrationsförmåga
 • Gå ner i vikt

När börjar koffeintabletter verka?

Koffein verkar snabbt. De flesta upplever en effekt redan efter 20 till 30 minuter. Inom 45 minuter har 99 procent av koffeinet tagits upp av kroppen.

Upptaget tar längre tid om du har mat i magen.

Vilka koffeintabletter är bäst?

Vilka koffeintabletter som är bäst för just dig är inte alldeles enkelt att veta. Olika personer har olika behov av dosering och våra olika preferenser spelar också roll.

I vårt test valde vi Core Caffeine till bäst överlag. Det är lagom starka tabletter för de allra flesta och de är dessutom väldigt prisvärda. 

Så gjorde vi testet

Koffeintabletter från olika tillverkare skiljer sig inte så mycket åt. De innehåller generellt bara rent koffein och inget annat förutom några enstaka fyllnadsmedel och liknande. Därför blir just priset per tablett och per g koffein det mest avgörande i det här fallet.

För att hitta de bästa koffeintabletterna beställde vi hem 22 olika produkter som utmärkte sig särskilt bra i bland annat kundernas omdömen och pris. Vi testade därefter varje produkt och betygsatte den efter följande kriterier:

 • Innehållet: Hur mycket koffein innehåller varje tablett? Innehåller de mycket onödiga tillsatser? Innehåller de några andra aktiva ämnen för energinivån? Är innehållet veganskt?
 • Priset: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per tablett och per g rent koffein? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Kvalitet: Vem har tillverkat produkten och var är den tillverkad? Är den tillverkad enligt någon standard som HACCP eller GMP? Vilken miljöpåverkan har den? Kan man lita på att varje tablett innehåller angiven mängd koffein?
 • Effekt: Vilken effekt upplever du av produkten? Får du ökad energi? Har du råkat ut för några bieffekter?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som köpt produkten om den? Vad är bra och dåligt? Vilket genomsnittsbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Vi sammanställde sedan alla betyg och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget. Dessa 5 produkter presenterar vi i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu