Bästa Blåbärsextraktet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Upptäck kraften i blåbärsextrakt för ökad hälsa och skärpa!
Blåbärsextrakt - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Elexir Pharma Blue Eye Elexir Pharma Blue Eye
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin
Pris
189 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell Blåbär Extrakt Healthwell Blåbär Extrakt
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,2 Healthwell Wonderful Eyes Healthwell Wonderful Eyes
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,0 Helhetshälsa LuteinBlå Helhetshälsa LuteinBlå
Pris
273 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Blåbärsextrakt, ett kraftfullt kosttillskott som är känt för sina överflödiga hälsofördelar, är ett koncentrerat extrakt från blåbär. Blåbär är fullpackade med antioxidanter och näringsämnen som bl.a. vitamin C, K och mangan. Detta gör blåbärsextrakt till en utmärkt källa för att få dessa viktiga näringsämnen i en koncentrerad form. Blåbärsextrakt är känt för att hjälpa till att stödja ögonhälsa, förbättra minnet och kognitiva funktioner, samt att bidra till en allmän förbättring av hjärt-kärlsystemet.

Blåbärsextrakt kan vara en viktig del av din dagliga hälsorutin om du spenderar mycket tid framför skärmar, om du är utsatt för höga nivåer av oxidativ stress, eller om du helt enkelt vill ge ditt immunförsvar en boost. Dess starka antioxidativa egenskaper kan hjälpa till att skydda cellerna i kroppen från skador orsakade av fria radikaler. Dessutom har studier visat att blåbärsextrakt kan hjälpa till att förbättra minnesfunktionen och kognitiva färdigheter, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för dem som vill hålla sitt sinne skarpt.

Vi har granskat flera blåbärsextrakt på marknaden och det är med glädje vi presenterar Elexir Pharma Blue Eye som det bästa blåbärsextraktet. Detta högkvalitativa tillskott har visat sig leverera en kraftfull dos av antioxidanter och näringsämnen, samtidigt som det är enkelt att ta och har en behaglig smak. Elexir Pharma Blue Eye står ut bland konkurrenterna tack vare dess höga kvalitet, effektivitet och positiva användarrecensioner.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 7 bästa Blåbärsextrakten 2024

 1. Elexir Pharma Blue Eye Bäst i test: 4,7/5
 2. New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin Bästa billiga: 4,5/5
 3. Healthwell Blåbär Extrakt Bästa budgetvalet: 4,3/5
 4. Healthwell Wonderful Eyes Bästa premiumvalet: 4,2/5
 5. Helhetshälsa LuteinBlå Bästa standardvalet: 4,0/5
 6. Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar Bästa för stora behov: 3,9/5
 7. Elexir Pharma Blicka 60 kapslar Bästa budgetval: 3,8/5
 1. 1. Bäst i test: Elexir Pharma Blue Eye

  Högkvalitativt blåbärsextrakt med positiva hälsoeffekter och prisvärdhet.
  4,7
  Kvalitet
  4,7/5
  Koncentration
  4,7/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Blåbärsextrakt / dos: 150 mg
  • Antal doser: 64
  • Pris / dos: 4,67 kr

  Elexir Pharma Blue Eye är en mycket högkvalitativ produkt som erbjuder en rad hälsofördelar, vilket gör den till ett utmärkt val för de som letar efter ett effektivt blåbärsextrakt. Dess ingredienser är av hög kvalitet, innehåller lutein, antocyaner och andra viktiga näringsämnen. Dessutom ger dess blåbärsextrakt motsvarande 15g färska blåbär per portion, vilket är imponerande.

  Produktens hälsofördelar stöds av vetenskaplig forskning, med lutein och antocyaner som har visat sig vara fördelaktiga för ögats hälsa. Det är ingen överraskning att den har mottagit så många positiva recensioner från kunder, med ett genomsnittligt betyg på 4.83 av 5. Många kunder har kommenterat dess effektivitet och prisvärdhet.

  Priset på 299 kr kan tyckas vara högre än vissa andra produkter på marknaden, men med tanke på kvaliteten och mängden aktiva ingredienser i varje tablett, erbjuder Elexir Pharma Blue Eye utmärkt värde för pengarna. Dessutom vann den pris som Årets seniorprodukt 2017 av Swedish Health Awards, vilket ytterligare bekräftar dess kvalitet och effektivitet. Med allt detta i åtanke ger vi Elexir Pharma Blue Eye ett betyg på 4,7 av 5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Stöds av vetenskaplig forskning
  • Fördelaktig för ögats hälsa
  • Prisvärd och effektiv
  • Prisbelönt produkt

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Kräver regelbundet intag för effekt
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
  299 kr
 2. 2. Bästa billiga: New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin

  Högkvalitativt, prisvärt ögonvitamin med blåbär och antioxidanter.
  4,5
  Kvalitet
  4,3/5
  Koncentration
  4,9/5
  Pris
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Blåbärsextrakt / dos: 400 mg
  • Antal doser: 30
  • Pris / dos: 6,30 kr

  New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin är ett blåbärsbaserat tillskott som vi har gett ett betyg av 4,5/5. Denna produkt imponerar med sin högkvalitativa ingredienslista, som inkluderar naturlig lutein och vitamin A, samt antioxidanter som zink och koppar. Dessa ingredienser är kända för att bidra till att bibehålla normal synförmåga, vilket gör produkten särskilt attraktiv för dem som vill stödja sin ögonhälsa. Dessutom är det prisvärt jämfört med andra liknande produkter på marknaden, vilket ger god valuta för pengarna.

  En annan stark punkt med denna produkt är dess påstådda hälsofördelar. Med 10 mg lutein per portion och vitamin A och zink som bidrar till att bibehålla en normal syn, levererar det vad det lovar. Dessutom har den antioxidanter som koppar och zink, vilket ger ytterligare hälsofördelar. Det finns vetenskaplig forskning som stöder dessa påståenden, vilket ger oss förtroende för produkten.

  Slutligen tar vi hänsyn till kundrecensionerna, som i genomsnitt ger produkten 4,72 av 5 stjärnor. Kunderna har lovordat dess effektivitet och värde för pengarna, vilket bekräftar våra egna fynd. Sammantaget tror vi att New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin är en utmärkt produkt för dem som söker ett högkvalitativt, prisvärt tillskott för att stödja deras ögonhälsa.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Stödjer bibehållande av normal syn
  • Prisvärt
  • Vetenskapligt stödda hälsofördelar
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Inga nämnda i texten
  • Kan vara svårt att svälja för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  189 kr
  189 kr
 3. 3. Bästa budgetvalet: Healthwell Blåbär Extrakt

  Ett kraftfullt, högkvalitativt och vegetariskt vänligt blåbärsextrakt kosttillskott.
  4,3
  Kvalitet
  4,4/5
  Koncentration
  4,0/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Blåbärsextrakt / dos: 500 mg
  • Antal doser: 60
  • Pris / dos: 4,15 kr

  Healthwell Blåbär Extrakt är ett kraftfullt kosttillskott som verkligen lever upp till sitt löfte om att leverera den rena kraften av över 1 kg färska blåbär i en enda burk. Ingredienserna är av hög kvalitet, med varje kapsel innehållande 500 mg blåbärsextrakt och 50 mg antocyanidiner, vilket motsvarar 23 g färska blåbär per kapsel. Detta gör produkten mycket koncentrerad och näringsrik. Dessutom är det vegetariskt vänligt, vilket gör den lämplig för både vegetarianer och veganer.

  De påstådda hälsofördelarna med blåbärsextrakt har stöd i vetenskaplig forskning, med studier som visar att det kan hjälpa till att förbättra synen, stärka immunförsvaret och skydda mot hjärtsjukdomar. Kunderna verkar också nöjda med produkten, med ett genomsnittligt betyg på 4,25 av 5 baserat på fyra recensioner. Detta tyder på att de flesta användare har hittat produkten effektiv och uppskattar dess kvalitet.

  Även om Healthwell Blåbär Extrakt är lite dyrare än vissa andra liknande produkter på marknaden, till exempel New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin, anser vi att det erbjuder ett utmärkt värde för pengarna på grund av dess höga koncentration och kvalitet på ingredienser. Dessutom är den lägre prissatt än andra högkvalitativa produkter som Elexir Pharma Blue Eye. Sammanfattningsvis ger Healthwell Blåbär Extrakt en imponerande kombination av kvalitet, effektivitet och värde, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker ett kraftfullt blåbärsextrakt kosttillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet på ingredienser
  • Vegetariskt och veganvänligt
  • Stöds av vetenskaplig forskning
  • Hög kundnöjdhet
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa konkurrerande produkter
  • Kan vara för koncentrerad för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 4. 4. Bästa premiumvalet: Healthwell Wonderful Eyes

  Högdoserat kosttillskott för att stödja normal synförmåga.
  4,2
  Kvalitet
  4,1/5
  Koncentration
  3,9/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Blåbärsextrakt / dos: 150 mg
  • Antal doser: 60
  • Pris / dos: 3,65 kr

  Healthwell Wonderful Eyes är ett högdoserat kosttillskott som innehåller en noggrant sammansatt blandning av naturliga ämnen, vitaminer och mineraler för att stödja en normal synförmåga. Bland ingredienserna finns blåbärsextrakt, vilket är rikt på antocyanidiner, flavonoider och karotenoider, inklusive naturlig vitamin A. Dessutom innehåller produkten ögontröst, en ört som har använts länge för att lindra ögonbesvär och bidrar till att bibehålla syn- och näthinnans funktioner. Produkten innehåller även antioxidanter från vitamin C, zink, selen och koppar. Sammantaget tyder detta på att ingredienserna i Healthwell Wonderful Eyes är av hög kvalitet.

  Flera vetenskapliga studier har visat att blåbärsextrakt kan bidra till att upprätthålla näthinnans normala funktion, vilket stöder produktens påstådda hälsofördelar. Dessutom visar kundrecensionerna att produkten är effektiv, med ett genomsnittligt betyg på 4 av 5 baserat på två recensioner. Kunderna uppskattar tydligen produkten och dess fördelar för ögonhälsan.

  Prisvärdheten för Healthwell Wonderful Eyes är också bra. För 219 kr får du 60 kapslar, vilket är billigare än flera andra produkter vi testade, inklusive Elexir Pharma Blue Eye och Healthwell Blåbär Extrakt. Med tanke på den höga kvaliteten på ingredienserna och de positiva kundrecensionerna tycker vi att Healthwell Wonderful Eyes ger ett utmärkt värde för pengarna.

  Fördelar

  • Högkvalitativa, naturliga ingredienser.
  • Innehåller antioxidanter för ögonhälsan.
  • Stödjer normal synförmåga.
  • Positiva kundrecensioner.
  • Prisvärd jämfört med liknande produkter.

  Nackdelar

  • Inga vetenskapliga bevis för ögontröst.
  • Kan vara svår att få tag i.
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
  219 kr
 5. 5. Bästa standardvalet: Helhetshälsa LuteinBlå

  Ett högkvalitativt kosttillskott för ögonhälsa med naturliga ingredienser.
  4,0
  Kvalitet
  3,6/5
  Koncentration
  4,4/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Blåbärsextrakt / dos: 150 mg
  • Antal doser: 60
  • Pris / dos: 4,55 kr

  Helhetshälsa LuteinBlå är ett kosttillskott som innehåller en välgjord blandning av ingredienser, inklusive zink, lutein, vitamin A från betakaroten, samt vitamin C och vitamin E. Alla dessa bidrar till att stödja ögonens normala funktion och skydda kroppens celler mot nedbrytning. Ingredienserna i produkten är av hög kvalitet och verkar vara naturliga. Dessutom innehåller produkten blåbärsextrakt, vilket tillför ytterligare antioxidanter och potentiella hälsofördelar. Därför får Helhetshälsa LuteinBlå höga poäng för kvaliteten på sina ingredienser.

  För att bedöma hälsofördelarna med Helhetshälsa LuteinBlå, är det viktigt att notera att det finns vetenskaplig forskning som stöder påståendet att zink, lutein och vitamin A bidrar till normal synförmåga. Dessutom fungerar vitamin C och E som antioxidanter som skyddar kroppens celler mot nedbrytning. Även om det inte finns några kundrecensioner för denna specifika produkt just nu, gör dess starka ingrediensprofil och vetenskapligt stödda hälsofördelar det till en lovande produkt.

  Priset på Helhetshälsa LuteinBlå ligger i mitten av spektrumet jämfört med liknande produkter på marknaden. Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och de potentiella hälsofördelarna, ger det ett bra värde för pengarna. Vår sammanfattande bedömning är att Helhetshälsa LuteinBlå är en högkvalitativ produkt som erbjuder en rad hälsofördelar, särskilt för de som vill stödja sin ögonhälsa. Vi ger det därför 4,0 av 5 i betyg.

  Fördelar

  • Högkvalitativa, naturliga ingredienser
  • Stödjer ögonens normala funktion
  • Innehåller antioxidanter
  • Baseras på vetenskaplig forskning
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Inga kundrecensioner tillgängliga
  • Kan vara svår att hitta i butiker
  Produkten finns att köpa här:
  273 kr
  273 kr
 6. 6. Bästa för stora behov: Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar

  Premium multivitamin med högkvalitativa ingredienser och hälsofördelar.
  3,9
  Kvalitet
  4,2/5
  Koncentration
  4,0/5
  Pris
  3,5/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Blåbärsextrakt / dos: 40 mg
  • Antal doser: 60
  • Pris / dos: 13,65 kr

  Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar är en premiumprodukt med ett brett spektrum av ingredienser, inklusive blåbärsextrakt, transresveratrol, nikotinamid ribosid och aktiva B-vitaminer. Dessa ingredienser är av hög kvalitet och ger en mängd hälsofördelar. Produkten är särskilt lämplig för personer som är utsatta för stress och äldre individer. Detta multivitamin har en stark vetenskaplig bas, vilket stöder dess påstådda hälsofördelar.

  Genom att granska kundrecensioner framgår det att Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar generellt sett får positiva omdömen för dess effektivitet. Kunder uppskattar produkten för dess omfattande näringsinnehåll och rapporterar ökad energi och välbefinnande vid regelbunden användning. Några kunder har dock uttryckt bekymmer över priset, vilket leder oss till nästa punkt.

  Med ett pris på 819 kr ligger Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar i det högre prissegmentet jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Även om produkten erbjuder en mängd högkvalitativa ingredienser och hälsofördelar, kan priset vara en barriär för vissa konsumenter. Sammantaget får Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar ett betyg av 3,9/5 i vår utvärdering. Produkten är av hög kvalitet och effektiv, men dess höga pris kan vara avskräckande för vissa kunder.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Omfattande näringsinnehåll
  • Ger ökad energi och välbefinnande
  • Har en stark vetenskaplig bas
  • Lämplig för stressade individer och äldre

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med liknande produkter
  • Kan vara för dyrt för vissa kunder
  Produkten finns att köpa här:
  819 kr
 7. 7. Bästa budgetval: Elexir Pharma Blicka 60 kapslar

  Ett svensktillverkat, kostnadseffektivt kosttillskott för ögonhälsan.
  3,8
  Kvalitet
  4,3/5
  Koncentration
  3,5/5
  Pris
  3,6/5
  Vårt betyg:
  3,8/5
  Till butiken
  (Bodystore)
  • Blåbärsextrakt / dos: 150 mg
  • Antal doser: 30
  • Pris / dos: 5,73 kr

  Elexir Pharma Blicka är ett kosttillskott med en komplex sammansättning av ingredienser, däribland vitamin A, blåbärsextrakt, quercetin och silvergran. Dess innehåll av vitamin A är särskilt viktigt eftersom det bidrar till att bibehålla normal syn. Dessutom innehåller det DHA-rik omega-3-olja, vilket också är känt för att bidra till normal synförmåga. Vi uppskattar att produkten är utvecklad i Sverige och att den har en 30 dagars förbrukning per förpackning.

  Recensioner från kunder som har använt Elexir Pharma Blicka är generellt positiva, vilket ger indikationer på att produkten är effektiv. Många uppskattar produkten för dess förmåga att stödja ögonens hälsa, särskilt för de som spenderar mycket tid framför skärmar. Den dagliga dosen av två kapslar per dag är också praktisk och lätt att följa.

  När det gäller prisvärdhet, ligger Elexir Pharma Blicka på den lägre änden av skalan jämfört med andra testade produkter, med ett pris på 172 kr. Detta gör produkten till ett kostnadseffektivt alternativ för de som söker ett blåbärsextrakt kosttillskott. Med tanke på produktens komplexa sammansättning och dess positiva effekter, anser vi att den ger bra värde för pengarna. Därför ger vi Elexir Pharma Blicka ett betyg på 3,8/5.

  Fördelar

  • Komplex sammansättning av ingredienser.
  • Innehåller DHA-rik omega-3-olja.
  • Utvecklad i Sverige.
  • 30 dagars förbrukning per förpackning.
  • Kostnadseffektivt alternativ.

  Nackdelar

  • Kan vara för billig för vissa.
  • Inget omnämnt om miljövänlig förpackning.
  Produkten finns att köpa här:
  172 kr
testvinnarna

Jämför våra 7 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Blåbärsextrakt Blåbärsextrakt / dos Antal doser Pris / dos Totalbetyg Pris
Elexir Pharma Blue Eye 150 mg 64 4,67 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
299 kr
New Nordic Blue Berry Plus Ögonvitamin 400 mg 30 6,30 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
189 kr
Healthwell Blåbär Extrakt 500 mg 60 4,15 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
249 kr
Healthwell Wonderful Eyes 150 mg 60 3,65 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
219 kr
Helhetshälsa LuteinBlå 150 mg 60 4,55 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
273 kr
Thorne Advanced Nutrients 240 kapslar 40 mg 60 13,65 kr Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
819 kr
Elexir Pharma Blicka 60 kapslar 150 mg 30 5,73 kr Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Pris från
172 kr
viktiga faktorer för att välja rätt blåbärsextrakt

Hur man väljer rätt blåbärsextrakt

För att hitta det bästa blåbärsextraktet är det viktigt att ta hänsyn till ett antal kriterier. Det handlar inte bara om att välja det första och bästa alternativet som kommer upp i sökresultaten. Istället bör du ta dig tid att jämföra olika produkter och se till att de uppfyller vissa kvalitetsstandarder. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska välja blåbärsextrakt.

Kvalitet på ingredienserna

En av de viktigaste faktorerna att titta på när du väljer ett blåbärsextrakt är kvaliteten på ingredienserna. Detta innebär inte bara att se till att produkten innehåller riktiga blåbär, utan också att kontrollera att den inte innehåller onödiga tillsatser eller fyllmedel. Du bör också titta på hur mycket aktivt blåbärsextrakt som finns i varje portion. En högkvalitativ produkt kommer att ha en hög koncentration av blåbärsextrakt, vilket innebär att du får mer hälsofördelar per portion.

Produktion och tillverkning

En annan viktig faktor att tänka på är hur produkten tillverkas. Det bästa blåbärsextraktet kommer från tillverkare som använder etiska och hållbara metoder för att skörda sina blåbär och tillverka sina produkter. Detta innebär att de inte använder skadliga kemikalier eller oetiska arbetsmetoder. Dessutom bör tillverkaren ha strikta kvalitetskontroller på plats för att säkerställa att deras produkter är säkra och effektiva.

Pris och värde

Priset på blåbärsextrakt kan variera kraftigt, så det är viktigt att titta på priset i förhållande till vad du faktiskt får. Ett billigare alternativ kanske inte alltid är det bästa valet, särskilt om det har mindre aktivt blåbärsextrakt eller om det innehåller tillsatser och fyllmedel. Istället bör du se till att du får valuta för pengarna genom att välja en produkt som har en hög koncentration av blåbärsextrakt och som är fri från skadliga tillsatser.

Produktens renhet

Renheten hos ett blåbärsextrakt är avgörande för dess effektivitet. Det bästa blåbärsextraktet kommer att vara fritt från tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel och andra skadliga ingredienser. Detta innebär att du bara får de rena, hälsosamma fördelarna av blåbär, utan några potentiellt skadliga sidoeffekter. Du bör också leta efter produkter som är certifierade som organiska, eftersom detta innebär att de är fria från skadliga bekämpningsmedel och kemikalier.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge en värdefull inblick i hur effektiva olika blåbärsextrakt faktiskt är. Även om det är viktigt att komma ihåg att individuella erfarenheter kan variera, kan en produkt med övervägande positiva recensioner vara ett gott tecken på att den fungerar bra för de flesta människor. Du bör också se upp för eventuella vanliga klagomål eller problem som nämns i recensionerna, eftersom detta kan vara en indikation på potentiella problem med produkten.

Doctor testing patient eyesight

Fördelar med blåbärsextrakt

Blåbärsextrakt är ett kraftfullt kosttillskott som är känt för sina överflödiga hälsofördelar. Det innehåller en hög koncentration av antioxidanter och näringsämnen som kan bidra till att förbättra din hälsa på flera olika sätt. Här är några av de mest framstående fördelarna med att ta blåbärsextrakt regelbundet:

 • Förbättrad ögonhälsa: Blåbär är rika på antioxidanter, speciellt antocyaniner, vilka har visat sig vara särskilt fördelaktiga för ögonhälsan. Många vitamintillskott för ögonen innehåller därför just blåbärsextrakt. De hjälper till att skydda ögonen från skadlig oxidativ stress och kan bidra till att förhindra åldersrelaterade ögonsjukdomar. Blåbärsextrakt kan även minska trötthet i ögonen, vilket är särskilt fördelaktigt för personer som spenderar mycket tid framför datorskärmar.
 • Stöd för kognitiv funktion: Forskning har visat att blåbär kan ha positiva effekter på hjärnan och minnet. Antioxidanterna i blåbär kan hjälpa till att skydda hjärncellerna från skador och minska inflammation, vilket kan förbättra kognitiva funktioner. Regelbunden konsumtion av blåbärsextrakt kan därför bidra till att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.
 • Hjärt-kärlhälsa: Blåbärsextrakt kan bidra till att förbättra hjärt-kärlhälsan genom att förbättra blodcirkulationen och minska inflammation. Antioxidanterna i blåbär kan hjälpa till att skydda blodkärlen från skador, vilket kan bidra till att förhindra hjärtsjukdomar. Dessutom kan blåbär hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna, vilket är en annan viktig faktor för hjärt-kärlhälsan.
 • Antioxidantiska fördelar: Blåbär är kända för sin höga nivå av antioxidanter, vilka spelar en viktig roll i kroppens försvar mot fria radikaler. Fria radikaler är instabila molekyler som kan orsaka skador på våra celler, och antioxidanter hjälper till att neutralisera dessa. Genom att ta blåbärsextrakt kan du ge ditt immunsystem en boost och stärka kroppens försvar mot oxidation och inflammation. Resveratrol är ett annat bra kosttillskott med höga antioxidanta egenskaper. 
 • Förbättrad matsmältning: Blåbärsextrakt kan även bidra till en bättre matsmältning. Det har visat sig ha positiva effekter på tarmfloran genom att öka mängden goda bakterier, vilket i sin tur kan bidra till en bättre matsmältning och ett starkare immunförsvar. Dessutom kan blåbärsextrakt hjälpa till att minska inflammation i mag-tarmkanalen, vilket kan vara fördelaktigt för personer med magproblem.

Nackdelar med blåbärsextrakt

Även om blåbärsextrakt har många hälsofördelar, finns det också några potentiella nackdelar att tänka på innan du börjar ta detta kosttillskott. Det är viktigt att vara medveten om dessa så att du kan göra ett välgrundat beslut om blåbärsextrakt är rätt för dig. Här är några av de viktigaste nackdelarna med blåbärsextrakt:

 • Allergiska reaktioner: Vissa människor kan vara allergiska mot blåbär eller andra ingredienser i blåbärsextrakt. Allergiska reaktioner kan inkludera hudutslag, klåda, svullnad, andningssvårigheter och svårighet att svälja. Om du vet att du är allergisk mot blåbär eller om du upplever några av dessa symptom efter att ha tagit blåbärsextrakt, bör du sluta ta det omedelbart och söka medicinsk hjälp.
 • Interaktioner med mediciner: Blåbärsextrakt kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande mediciner, hjärtmedicin och diabetesmedicin. Om du tar någon av dessa mediciner bör du prata med din läkare innan du börjar ta blåbärsextrakt. Det kan vara nödvändigt att justera din dosering av dessa mediciner eller övervaka dina hälsotillstånd noggrant för att förhindra potentiella komplikationer.
 • Varierande kvalitet: Kvaliteten på blåbärsextrakt kan variera kraftigt mellan olika märken och produkter. Vissa produkter kanske inte innehåller den mängd blåbärsextrakt som de påstår sig göra, eller de kan innehålla tillsatser eller fyllmedel. Det är därför viktigt att noggrant undersöka varje produkt och välja ett tillförlitligt märke som erbjuder högkvalitativa, rena produkter.
vanliga frågor om Blåbärsextrakt

FAQ: Vanliga frågor om Blåbärsextrakt

Hur mycket blåbärsextrakt ska jag ta per dag?

Doseringen av blåbärsextrakt kan variera beroende på individuella hälsobehov och den specifika produkten. Generellt sett rekommenderas det att ta mellan 500 och 1000 milligram blåbärsextrakt per dag. Det är dock alltid bäst att följa doseringsanvisningarna på produktetiketten eller att rådfråga en läkare eller en näringsexpert. Det är viktigt att komma ihåg att även om blåbärsextrakt är naturligt, kan överdriven konsumtion leda till biverkningar.

Kan jag ta blåbärsextrakt om jag är gravid eller ammar?

Det finns för närvarande inte tillräckligt med vetenskaplig forskning för att fastställa säkerheten av att ta blåbärsextrakt under graviditet eller amning. Även om blåbär i sig anses vara säkra att äta under dessa perioder, kan extraktet ha en högre koncentration av vissa ämnen. Det är alltid bäst att prata med din läkare eller en annan vårdgivare innan du börjar ta något nytt kosttillskott under graviditet eller amning.

Kan blåbärsextrakt orsaka biverkningar?

Blåbärsextrakt tolereras generellt väl av de flesta människor och orsakar sällan biverkningar. Men som med alla kosttillskott finns det en chans att vissa individer kan uppleva biverkningar. De vanligaste biverkningarna inkluderar magbesvär, diarré och illamående. I sällsynta fall kan vissa människor uppleva allergiska reaktioner. Om du upplever några oönskade effekter bör du sluta ta produkten och rådfråga en läkare.

Vad är skillnaden mellan blåbärsextrakt och färska blåbär?

Den största skillnaden mellan blåbärsextrakt och färska blåbär ligger i koncentrationen av näringsämnen. Blåbärsextrakt är ett koncentrerat form av blåbär, vilket innebär att det innehåller en högre mängd antioxidanter och andra näringsämnen per portion jämfört med färska blåbär. Detta gör extraktet till ett effektivt sätt att få i sig dessa näringsämnen i höga doser. Dessutom kan blåbärsextrakt vara mer praktiskt för vissa människor, eftersom det är lätt att ta och kan lagras under längre tid än färska blåbär.

Kan jag ta blåbärsextrakt om jag har diabetes?

Blåbär och blåbärsextrakt har visat sig ha flera fördelar för personer med diabetes, inklusive förbättrad insulinrespons och blodsockerkontroll. Men eftersom blåbärsextrakt kan påverka blodsockernivåerna, bör personer med diabetes som tar mediciner för att sänka blodsockret prata med sin läkare innan de börjar ta blåbärsextrakt. Det kan vara nödvändigt att justera doseringen av din diabetesmedicin för att förhindra lågt blodsocker.

Är blåbärsextrakt säkert för barn?

Vi rekommenderar istället multivitamin för barn eftersom de är helt anpassade för barn och deras behov.  Trots detta är blåbär säkra och hälsosamma för barn att äta och kan vara en bra källa till viktiga vitaminer och antioxidanter. Men när det kommer till blåbärsextrakt, bör du alltid konsultera en läkare eller en nutritionist innan du ger det till ditt barn. Eftersom extraktet är ett koncentrerat form av blåbär, kan det vara för starkt för små barn eller de med känsliga magar. Dessutom kan doseringsanvisningarna för barn skilja sig från de för vuxna. 

Cropped eye of woman

Så gjorde vi testet

I vårt sökande efter det bästa blåbärsextraktet, genomförde vi en omfattande testprocess för att bedöma kvaliteten, effektiviteten och prisvärdheten hos varje produkt. En stor del av vårt arbete involverade att jämföra ingredienslistorna, undersöka påstådda hälsofördelar och granska kundrecensioner. Vi lade särskild vikt vid att söka efter vetenskaplig forskning som stöder varje påstådd fördel. Vi strävade efter att vara så objektiva och grundliga som möjligt i vår utvärdering, för att ge dig den mest tillförlitliga informationen.

 • Kvaliteten på ingredienserna: Vilka är råvarorna i produkten? Är de av hög kvalitet? Är de ekologiska, naturliga eller syntetiska?
 • Hälsofördelar: Vilka är de påstådda hälsofördelarna med produkten? Finns det vetenskaplig forskning som stöder dessa påståenden?
 • Kundrecensioner: Vad säger kunder som har använt produkten om dess effektivitet, smak, värde för pengarna etc.?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar produkten i jämförelse med andra liknande produkter på marknaden? Ger den ett bra värde för pengarna?

Genom att noggrant bedöma dessa aspekter, kunde vi identifiera vilket blåbärsextrakt som erbjöd den bästa kombinationen av kvalitet, effektivitet och värde. Detta hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut när du väljer vilket blåbärsextrakt du ska köpa. Vi är engagerade i att hjälpa dig hitta de bästa produkterna för att stödja din hälsa och ditt välmående.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Betyg: 4.4 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu