Bästa Chlorella 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Stor genomgång av några av de bästa chlorellakapslarna och pulvren.
Chlorella - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Chlorella Kapslar EKO Healthwell Chlorella Kapslar EKO
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,6 Healthwell Chlorella EKO Healthwell Chlorella EKO
Pris
189 kr
Till butik
betyg 4,4 Holistic Chlorella Holistic Chlorella
Pris
265 kr
Till butik
betyg 4,3 Colomaris Chlorella Colomaris Chlorella
Pris
489 kr
Till butik
betyg 4,2 Alpha Plus Mighty Greens Alpha Plus Mighty Greens
Pris
395 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Chlorella är en mikroskopisk, encellig grönalg som hör till divisionen Chlorophyta. Den har länge varit känd för sina överflödiga näringsämnen och förmågan att snabbt reproducera sig genom fotosyntes. På grund av dess höga koncentration av proteiner, vitaminer, mineraler och antioxidanter har chlorella blivit populär som ett kosttillskott och som en komponent i funktionella livsmedel. 

Vi har testat 17 olika chlorellatillskott och bäst av alla blev Healthwell Chlorella Kapslar EKO. Det är ett mycket prisvärt alternativ bestående av lättsvalda och ekologiska kapslar.

Läs vidare för att se alla våra 5 testvinnare!

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa chlorella 2024

 1. Healthwell Chlorella Kapslar EKO Bästa kapslar: 4,7/5
 2. Healthwell Chlorella EKO Bästa pulver: 4,6/5
 3. Holistic Chlorella Bästa yaeyama: 4,4/5
 4. Colomaris Chlorella Bästa Pyrenoidosa: 4,3/5
 5. Alpha Plus Mighty Greens Bästa multitillskott: 4,2/5
 1. 1. Bästa kapslar: Healthwell Chlorella Kapslar EKO

  Ekologiska kapslar i vegetabilisk kapsel till en bra prislapp.
  4,7
  Innehåll
  4,7/5
  Användning
  4,8/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 200 kaps
  • Pris / g: 2,08 kr
  • Form: Kapslar
  • Portioner: 66 st
  healthwell chlorella kapslar eko 1 healthwell chlorella kapslar eko 6 healthwell chlorella kapslar eko 5 healthwell chlorella kapslar eko 3 healthwell chlorella kapslar eko 4 healthwell chlorella kapslar eko 2

  Att ta chlorella i kapselform kan vara ett enklare sätt att ta del av algens nyttiga egenskaper, än att ta tillskottet som pulver. Det är lättare att dosera och du undviker smaken, som kan uppfattas som speciell. Chlorella-kapslarna från Healthwell är lätta att svälja och har ett bra pris per gram. Healthwells chlorella-kapslar är eko-certifierade, vilket innebär att algerna är garanterat ekologiskt odlade och håller en hög kvalitet. I vårt test av kapslarna märkte vi en relativt snabb effekt på hur pigga vi blev. Vi kände dock inte detta på en gång, utan det tog ett par veckor. Tillskottet gav oss också mer energi, överlag. Denna effekt är dock svår att enbart koppla till chlorella-intaget, eftersom andra faktorer också kan spela in. När det gäller smaken på chlorella, så kan den vara svår att gilla. Det är också anledningen till att kapslar är att föredra framför pulver, om du är mer känslig.

  Sammanfattningsvis är vi nöjda med Healthwells chlorella-kapslar. Förutom att vara rena näringsbomberna, är kapslarna lätta att svälja och näringen i dem tas snabbt upp i kroppen.

  De "bästa chlorellakapslarna" ansåg vi vara Healthwell Chlorella Kapslar EKO. En prisvärd Chlorella-produkt berikad med vitamin C och E. Vi gillar särskilt att den är helt ekologisk och därför fri från oönskade restprodukter.

  Fördelar

  • Rik på Omega-3
  • Vitamin C, E och koppar
  • Effektiv antioxidant

  Nackdelar

  • Dagsdosen är ganska många kapslar
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 2. 2. Bästa pulver: Healthwell Chlorella EKO

  Ekologiska chlorellapulver som är betydligt mycket billigare än kapselvarianterna.
  4,6
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 200 g
  • Pris / g: 0,95 kr
  • Form: Pulver
  • Portioner: 80 st
  PXL 20230420 141417991 PXL 20230420 141432550 PXL 20230420 141439222 PXL 20230420 141451799 PXL 20230420 141458095

  Detta chlorella-pulver från Healthwell håller en genomgående hög kvalitet och är ekologiskt. Detta innebär bland annat att näringen i pulvret är högt och att den är fri från till exempel bekämpningsmedel. 

  Då vi testade de olika chlorella-pulvren tyckte vi alla att smaken var besvärande. Efter ett tag vande sig dock vissa med den medans andra hittade andra lösningar på problemet, genom att blanda i en smoothie tillsammans med banan, hallon och svarta vinbär. På samma sätt som Healthwells chlorella-kapslar märks det att pulvret är kvalitativt. Priset är något högre än vissa andra märken, men vi betalar gärna lite mer för att få en bra produkt. Vi är med andra ord mycket nöjda med Healthwells chlorella-pulver eftersom det ger oss en uppiggande energikick. Pulvret är dessutom mycket välgörande överlag.

  Det "bästa chlorellapulvret" i vårt test visade sig vara Healthwell Chlorella EKO. Precis som deras kapslar håller Healthwells pulver hög nivå, men gör det mycket enklare att dosera utifrån tycke och smak. Ett givet val för dig som gillar att göra hälsosamma drycker.

  Fördelar

  • Ekologisk
  • Fri från bekämpningsmedel
  • Populär produkt

  Nackdelar

  • Många har problem med smaken från pulvret så den bör helst blandas med något
  Produkten finns att köpa här:
  189 kr
  189 kr
 3. 3. Bästa yaeyama: Holistic Chlorella

  Högkvalitativt tillskott från chlorella yaeyama som bland annat är godkänd av det japanska hälsoministeriet.
  4,4
  Innehåll
  4,7/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 250 kaps
  • Pris / g: 2,65 kr
  • Form: Kapslar
  • Portioner: 50 st
  holistic chlorella 1 holistic chlorella 7 holistic chlorella 6 holistic chlorella 2 holistic chlorella 4 holistic chlorella 5

  Om du är ute efter ett kvalitativt chlorella-tillskott, är detta tillskott från Holistic ett mycket bra val. Pulvret kommer i form av kapslar som du sväljer hela. Det gör det lätt och smidigt att få i sig denna alg som annars kan ha en speciell och kraftig smak. Den här formen av tillskott i kapslar är inte mindre välgörande än rent pulver, utan det handlar främst om vad du föredrar. Kapslar och pulver av chlorella, och även Spirulina, har fått en del uppmärksamhet för att vara mycket bra för allmänhälsan. Detta är inte så konstigt eftersom chlorella innehåller en stor mängd mineraler, vitaminer, klorofyll, som bland annat hjälper till att rena kroppen, och olika antioxidanter, som till exempel kan ha en föryngrande inverkan på kroppen.   

  Företaget som står för detta tillskott är Holistic. Till en början sålde man främst tillskott till personer och företag verksamma inom hälsobranschen. Idag finns dock deras produkter tillgängliga för vem som helst. I vårt test av Holistics chlorella-kapslar märkte vi en ökning i pigghet och energimängd efter ett par veckor. Det betraktar vi som att tillskottet håller en bra kvalitet, eftersom vi fått liknande resultat med andra chlorella-produkter. Anledningen till att vi valde Holistic är att företaget står för trovärdighet och att priset är fullt rimligt i förhållande till vilken effekt kapslarna ger.

  Holistic Chlorella blev utsett till testets "bästa chlorella från yaeyama". En premiumprodukt helt och hållet baserat på det populära chlorella yaeyama. Mångfacetterat tillskott med väldokumenterade hälsofördelar.

  Fördelar

  • Vitamin C, E och zink
  • 60 % proteiner
  • Innehåller alla EAA

  Nackdelar

  • Ett lite dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  265 kr
  265 kr
 4. 4. Bästa Pyrenoidosa: Colomaris Chlorella

  Bästa chlorellatabletterna från pyrenoidosa som innehåller sporopollenin.
  4,3
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  4,3/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Bodystore)
  • Storlek: 1400 kaps
  • Pris / g: 1,75 kr
  • Form: Kapslar
  • Portioner: 100 st

  Om du ska köpa en förpackning med chlorella-tabletter som räcker länge och dessutom är prisvärd, är Colomaris Chlorella ett utmärkt val. Det rekommenderade intaget är upp till 15 tabletter om dagen, vilket gör att burken räcker i drygt 3 månader. Vi anser dock inte att du behöver ta så många tabletter för att nå ett resultat. När vi testade produkten var det svårt att avgöra hur hög dos som var lagom. Vi nöjde oss med mellan 7 och 10 tabletter om dagen, på så vis räckte förpackningen längre.

  Chlorella ger dig en välbalanserad näringsboost som bidrar till att stärka och rena hela kroppen. Vi använder främst detta chlorella-tillskott för att göra en detox. Algen chlorella pyrenoidosa är rikare på vitaminer, aminosyror och mineraler än chlorella vulgaris. Dessutom innehåller den mycket klorofyll.

  Som "bästa chlorella från pyrenoidosa" plockade vi enhälligt fram Colomaris Chlorella. Ett enkelt sätt att få variation på sitt intag av Chlorella. Vi gillar särskilt att den är både ekologisk och högdoserad.

  Fördelar

  • Perfekt för detox
  • Mycket prisvärd
  • Ekologisk

  Nackdelar

  • Då det är tabletter istället för kapslar får man snabbare smaken på tungan vilket många kan ha svårt för.
  Produkten finns att köpa här:
  489 kr
 5. 5. Bästa multitillskott: Alpha Plus Mighty Greens

  En grön hälsobomb bestående av bland annat chlorella, spirulina, vetegräs, aloe vera och bipollen.
  4,2
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 228 g
  • Pris / g: 1,73 kr
  • Form: Pulver
  • Portioner: 29 st
  mighty greens 2 mighty greens 3 mighty greens 4 mighty greens 5

  Gröna växter har särskilt uppmärksammats för deras unika näringsmässiga mångfald. Mighty Greens från Alpha Plus är en väldigt näringstät drinkmix som säkerställer att din kropp även får de näringsämnen som inte är en del av vår vardagliga kost.

  Mighty Greens innehåller över tjugo olika ingredienser. Med en unik sammansättning bjuder den på ett stort antal antioxidanter, flavinoider, vitaminer, aminosyror och fettsyror.

  Alpha Plus Mighty Greens stod för testets "bästa chlorellamix". Det givna valet för dig som har svårt att välja, eller bara vill prova på. En spännande mix av alger och ämnen med synergistisk effekt. Vi gillar att det är ett enkelt sätt att få ett omväxlande intag.

  Fördelar

  • Härlig kompott av näringsämnen
  • Funkar bra i smoothies
  • Skyhöga externa kundrecensioner

  Nackdelar

  • Innehåller ganska lite chlorella
  Produkten finns att köpa här:
  395 kr
  395 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Chlorella Storlek Pris / g Form Portioner Totalbetyg Pris
Healthwell Chlorella Kapslar EKO 200 kaps 2,08 kr Kapslar 66 st Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Healthwell Chlorella EKO 200 g 0,95 kr Pulver 80 st Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
189 kr
Holistic Chlorella 250 kaps 2,65 kr Kapslar 50 st Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
265 kr
Colomaris Chlorella 1400 kaps 1,75 kr Kapslar 100 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
489 kr
Alpha Plus Mighty Greens 228 g 1,73 kr Pulver 29 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
395 kr
viktiga faktorer för att välja rätt chlorella

Hur man väljer rätt chlorella

När det kommer till att välja den bästa chlorella för dina behov finns det några viktiga faktorer att överväga. Här är några tips för att hjälpa dig på vägen:

Ursprung och kvalitet

Se till att chlorella är odlad och skördad på ett hållbart och kontrollerat sätt, helst utan användning av pesticider och konstgödsel. Högkvalitativ chlorella kommer ofta från länder som Taiwan, Japan eller Sydkorea. Undvik produkter som inte anger sitt ursprung, eftersom de kan innehålla föroreningar och vara mindre näringsrika.

Bearbetning och renhet

För att chlorellas cellväggar ska brytas ned och göra näringsämnena lättillgängliga för kroppen, måste den bearbetas på rätt sätt. Kallpressning och bruten cellvägg är två metoder som säkerställer att näringsämnena är tillgängliga. Se även till att produkten är fri från tungmetaller och mikrobiologiska föroreningar, vilket kan vara skadligt för din hälsa.

Certifieringar och oberoende tester

Välj chlorellaprodukter som har oberoende tester och certifieringar för att garantera kvalitet, renhet och hållbarhet. Till exempel kan du leta efter GMP (Good Manufacturing Practice), USDA Organic, Non-GMO Project Verified eller EU-ekologisk märkning.

Form och dosering

Chlorella finns i olika former, såsom tabletter, kapslar och pulver. Tabletter och kapslar är praktiska om du vill ha en snabb och enkel dos, medan pulver kan blandas i smoothies, juicer eller yoghurt för att öka näringsvärdet i dina måltider. Välj den form som passar bäst för din livsstil och dina preferenser. Kom ihåg att följa rekommenderade doseringsanvisningar på förpackningen och konsultera en läkare om du har några hälsoproblem eller tar mediciner.

Pris och värde

Jämför priser och välj en chlorellaprodukt som ger dig bäst värde för pengarna. Billigare alternativ kanske inte alltid är det bästa valet, eftersom de kan kompromissa med kvalitet och renhet. Investera i en produkt med hög kvalitet som ger dig de fördelar du söker.

Innehåll i chlorella

Chlorella är känd för sitt höga näringsinnehåll och har flera hälsomässiga fördelar.

 • Protein: Chlorella innehåller en stor mängd protein, vilket gör den till ett utmärkt tillskott för vegetarianer och veganer. Proteinet i chlorella inkluderar alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver.
 • Omega-3-fettsyror: Även om det inte är lika rikt på omega-3 som vissa andra alger eller fisk, innehåller chlorella dessa viktiga fettsyror, vilket är bra för hjärthälsa.
 • Vitaminer och mineraler: Chlorella är en källa till flera vitaminer, inklusive vitamin C, vitamin B12, järn och antioxidanter som kan bidra till att bekämpa fria radikaler i kroppen.
 • Klorofyll: Chlorella är mycket rik på klorofyll, vilket har visat sig ha flera hälsofördelar, inklusive att främja avgiftning i kroppen och stödja immunsystemet.
 • Fibrer: Den höga fiberhalten i chlorella kan hjälpa till med matsmältningen och främja en hälsosam tarmflora.
 • Detox-effekter: Chlorella har föreslagits ha detoxifierande egenskaper, särskilt när det gäller att binda till och hjälpa till att eliminera tungmetaller och andra toxiner från kroppen.

På grund av dess näringsrikedom har chlorella blivit populärt som ett kosttillskott, ofta i form av tabletter, pulver eller kapslar. Det är dock viktigt att konsultera med en hälsovårdsspecialist innan man börjar ta chlorella, särskilt för personer med vissa medicinska tillstånd eller de som tar vissa läkemedel.

ung kvinna gor detox smoothie

Hur man använder chlorella och vilka fördelar man kan få

Chlorella är mycket mångsidig och kan användas på olika sätt för att dra nytta av dess hälsofördelar. Här är en utförligare genomgång av hur du kan använda chlorella och vilka fördelar du kan förvänta dig:'

 • Börja lågt och öka gradvis: Om du är ny till chlorella, börja med en låg dos (cirka 1 gram per dag) och öka gradvis till rekommenderad dos på förpackningen. Detta hjälper din kropp att vänja sig vid chlorella och minska eventuella biverkningar, som gaser och obehag i magen. Genom att följa denna strategi kan du säkerställa att din kropp tar upp chlorellas näringsämnen effektivt och att du får ut det mesta av produkten.
 • Använd chlorella i din dagliga kost: Blanda chlorellapulver i smoothies, juicer, gröna drinkar eller yoghurt för att öka näringsvärdet. Du kan även experimentera med att lägga till chlorella i dina sallader, soppor, energibollar och bakverk. Genom att införliva chlorella i din dagliga kost kan du dra nytta av dess näringsämnen och potentiellt förbättra din övergripande hälsa.
 • Ta chlorella på morgonen eller före träning: Chlorella är en naturlig energikälla, så att ta den på morgonen eller före träning kan ge dig extra uthållighet och styrka. Det kan också bidra till att öka din koncentrationsförmåga och mentala klarhet, vilket gör det till en utmärkt start på dagen eller för att maximera dina träningsresultat.
 • Använd chlorella för detox: Chlorella kan hjälpa till att eliminera tungmetaller och andra gifter från kroppen, tack vare dess höga klorofyllinnehåll och dess förmåga att binda gifter. Genom att ta chlorella regelbundet kan du stödja ditt kropps naturliga avgiftningsprocesser och bidra till att skydda din lever och njurar från skadliga ämnen.
 • Förbättra immunsystemet: Chlorella har visat sig ha positiva effekter på immunsystemet, och kan hjälpa till att stärka kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar. Regelbunden konsumtion av chlorella kan bidra till att hålla dig frisk och motståndskraftig, särskilt under perioder av stress eller när du utsätts för sjukdomar.
 • Hud- och hårhälsa: Chlorellas näringsämnen, som vitaminer, mineraler och antioxidanter, kan bidra till en mer ungdomlig och strålande hy samt starkare och glansigare hår. Genom att ta chlorella regelbundet kan du stödja hudens och hårets hälsa och ge dem det de behöver för att se och kännas bäst möjliga.
 • Stödja viktminskning: Chlorella kan hjälpa till att reglera blodsockernivåerna och förbättra ämnesomsättningen, vilket kan vara fördelaktigt för viktminskning. Dessutom kan det bidra till att dämpa sötsug och minska hungerkänslor, vilket gör det enklare att hålla sig till en hälsosam kost. Kombinera chlorella med en balanserad kost och regelbunden träning för att uppnå optimala resultat när det gäller viktminskning.
 • Hjärt- och kärlhälsa: Chlorella innehåller näringsämnen som kan bidra till att förbättra kolesterolnivåerna, sänka blodtrycket och minska inflammation i kroppen. Detta kan ha en positiv inverkan på din hjärt- och kärlhälsa, vilket minskar risken för hjärtsjukdomar och stroke.
 • Stödja tarmhälsa: Chlorella har prebiotiska egenskaper, vilket innebär att det kan främja en hälsosam tarmflora och därmed förbättra matsmältningen och minska symtom på tarmbesvär som gaser, uppblåsthet och förstoppning. Genom att ta chlorella regelbundet kan du bidra till en bättre tarmhälsa och en mer balanserad tarmmiljö.

Chlorella kan vara en bra åtgärd för dig om du:

 • Har en stressig livsstil och behöver extra näringsämnen för att stödja ditt immunsystem och energinivåer.
 • Vill avgifta din kropp på ett naturligt sätt, eftersom chlorella har förmågan att binda och eliminera tungmetaller och andra gifter.
 • Är vegetarian eller vegan och behöver en extra källa till protein, järn och B12-vitamin.
 • Önskar förbättra din matsmältning, eftersom chlorella är känd för att främja en hälsosam tarmflora och motverka inflammation i tarmen.
 • Vill bidra till en bättre miljö genom att välja ett hållbart kosttillskott, eftersom chlorella kräver mycket mindre resurser än traditionella proteinkällor som kött och mejeriprodukter.

Genom att använda chlorella på rätt sätt och dra nytta av dess många hälsofördelar kan du förbättra din övergripande hälsa och välbefinnande. Kom ihåg att det är viktigt att följa rekommenderade doseringsanvisningar och att konsultera en läkare om du har några hälsoproblem eller tar mediciner innan du börjar använda chlorella som en del av din dagliga rutin.

vanliga frågor om Chlorella

FAQ: Vanliga frågor om chlorella

Vad är chlorella?

Chlorella är en encellig, färskvattenalg som är rik på näringsämnen som vitaminer (särskilt B-vitaminer och C-vitamin), mineraler (inklusive järn, kalcium och magnesium), klorofyll, protein (med alla nio essentiella aminosyror) och omega-3 fettsyror. Det är en av de äldsta kända livsformerna på jorden och har använts som näringstillskott i århundraden, särskilt i Asien.

Är chlorella säkert att använda för alla?

Chlorella anses generellt vara säkert för de flesta människor, men det är viktigt att konsultera en läkare innan du börjar ta chlorella, särskilt om du är gravid, ammar, har en medicinsk diagnos eller tar några mediciner. Det kan finnas vissa interaktioner med mediciner eller biverkningar för vissa individer.

Vad är skillnaden mellan chlorella och spirulina?

Chlorella och spirulina är båda näringsrika alger, men de har några skillnader. Chlorella är en encellig färskvattenalg, medan spirulina är en flercellig alg som växer i både sötvatten och saltvatten. Chlorella har en högre klorofyllhalt och är mer känd för sina avgiftande egenskaper, medan spirulina har en högre koncentration av protein och antioxidanter.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från att använda chlorella?

Resultaten från att använda chlorella varierar mellan individer och beror på faktorer som dosering, livsstil och kost. Vissa personer kan märka förbättringar i energi, matsmältning och hudhälsa inom några veckor, medan andra kan behöva använda chlorella i flera månader innan de ser betydande förändringar. Det är viktigt att vara tålmodig och ge chlorella tid att arbeta i din kropp.

Kan jag ta chlorella om jag är allergisk mot skaldjur?

Chlorella kommer från växtriket och är inte relaterad till skaldjur, så de flesta personer med skaldjursallergi kan ta chlorella utan problem. Om du är orolig för en möjlig allergisk reaktion, bör du prata med din läkare innan du börjar ta chlorella.

Vilka biverkningar kan chlorella ha?

Chlorella anses generellt vara säkert för de flesta människor, men vissa biverkningar kan förekomma. Dessa kan inkludera:

 • Gasbildning och obehag i magen
 • Diarré
 • Illamående
 • Huvudvärk
 • Klåda och hudirritation (i sällsynta fall)

De flesta biverkningar är milda och försvinner vanligtvis när kroppen anpassar sig till chlorella. Om du upplever allvarliga eller ihållande biverkningar bör du sluta använda chlorella och kontakta din läkare.

Vilken dosering av chlorella rekommenderas?

Doseringen av chlorella varierar beroende på individens ålder, hälsa och personliga behov. Generellt rekommenderas att vuxna börjar med en låg dos på cirka 1 gram per dag och ökar gradvis till en dos på 3-5 gram per dag. Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna på produktförpackningen och att konsultera en läkare om du är osäker på vilken dos som är lämplig för dig.

Kan jag överdosera chlorella?

Det är osannolikt att du överdoserar chlorella, eftersom det är ett naturligt förekommande kosttillskott. Emellertid kan att ta för mycket chlorella i början leda till ökade biverkningar som gasbildning, obehag i magen, diarré och illamående. Det är viktigt att börja med en låg dos och gradvis öka den för att minimera risken för biverkningar och för att få de bästa hälsofördelarna från chlorella. Om du misstänker att du har tagit för mycket chlorella och upplever allvarliga biverkningar, kontakta din läkare.

Vilka kosttillskott kan jag kombinera med chlorella för bättre effekt?

Chlorella är allmänt säkert att kombinera med de flesta kosttillskott. Vilka andra kosttillskott du bör överväga beror på om du är ute efter detox, stärkt immunförsvar eller förbättrad tarmhälsa. Tänk dock på att chlorella innehåller höga halter av vissa ämnen, och du måste vara uppmärksam på dosering av varje enskilt ämne när du kombinerar med andra produkter. När du kombinerar chlorella med andra kosttillskott kan det förstärka dess effekter och ge ytterligare hälsofördelar. Här är några tillskott som kan kombineras med chlorella för bättre effekt:

 1. Spirulina: En annan mikroalg med liknande näringsmässiga egenskaper som chlorella. Kombinationen av chlorella och spirulina kan ge en kraftfull näringsboost och stärka immunförsvaret.
 2. Probiotika: Probiotika kan hjälpa till att förbättra tarmhälsan och stödja en balans av goda bakterier i mag-tarmkanalen. Kombinationen av chlorella och probiotika kan bidra till en hälsosam matsmältning och förbättrad tarmfunktion.
 3. Vitamin C: Vitamin C är en kraftfull antioxidant som kan stärka immunförsvaret och skydda kroppen mot skador från fria radikaler. Kombinationen av chlorella och vitamin C kan ge en ökad immunstödjande effekt.
 4. Magnesium: Magnesium är en viktig mineral som spelar en roll i över 300 enzymatiska reaktioner i kroppen och är viktig för muskel- och nervfunktion. Magnesium kan hjälpa till att förbättra chlorellas avslappnande effekter och bidra till allmän hälsa och välmående.
 5. Omega-3: Omega-3 fettsyror är avgörande för hjärnhälsa, kognitiv funktion och antiinflammatoriska effekter. Att kombinera chlorella med omega-3-tillskott kan främja en hälsosam hjärnfunktion och kognition samt stödja allmän hälsa.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott. Vissa får ingen bättre effekt, andra får tydliga fördelar och några råkar ut för biverkningar. Börja därför försiktigt med små doser.

chlorella test

Så gjorde vi testet

Det som främst skiljer mellan olika chlorellatillskott är vilken typ av chlorella som använts, om det är pulver eller kapslar och hur framställningsprocessen ser ut. Men att jämföra olika typer av chlorella blir inte helt rättvist. Vi har här därför valt att utse det bästa valet i flera olika kategorier.

Som grund för testet beställde vi hem 17 chlorellaprodukter som utmärkte sig lite extra när det kommer till popularitet, innehåll, pris och betyg från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts efter följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket chlorella innehåller produkten? Vilken typ av chlorella innehåller den? Är näringsvärdena bra? Innehåller den några andra verksamma ämnen? 
 • Pris: Hur mycket kostar en förpackning? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Användning: Om kapslar: Är kapslarna små eller stora? Är de lätta att svälja? Hur många måste man ta åt gången? Smakar de illa? Om pulver: Är det lätt att dosera rätt mängd? Hur smakar det? Löser det sig enkelt i vatten?
 • Kvalitet: Hur lång är hållbarheten? Varifrån kommer innehållet och vem är tillverkaren? Är framställningen miljövänlig? Kan man lita på att produkten innehåller rätt mängd av respektive ämne?
 • Kundbetyg: Vad tycker tidigare kunder som använt produkten om den? Vad är bra och dåligt? Vilket genomsnittsbetyg har den fått hos olika återförsäljare?

Betygen har slutligen sammanställs och de 5 vinnarna i varje kategori blir produkten med det högsta genomsnittsbetyget. Dessa går att läsa mer om i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu