Bästa Astaxantin-tillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Astaxantin är ett kraftfullt tillskott, men vilken produkt är egentligen bäst?
Astaxantin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Astaxantin 8 Healthwell Astaxantin 8
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Astaxin Astaxin
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,4 Dr Mercola Astaxantin Dr Mercola Astaxantin
Pris
339 kr
Till butik
betyg 4,3 Weight World Astaxantin 8 mg Weight World Astaxantin 8 mg
Pris
285 kr
Till butik
betyg 4,2 Solgar Astaxanthin Complex 5mg Solgar Astaxanthin Complex 5mg
Pris
285 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Astaxantin är, likt resveratrol, en av naturens mest kraftfulla antioxidanter, och intresset för dess hälsofördelar har vuxit lavinartat under de senaste åren. Men med en ökande mängd produkter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa astaxantin för dig.

I denna artikel kommer vi att fördjupa oss i denna fascinerande antioxidant och ge dig den information du behöver för att välja rätt produkt och maximera fördelarna med astaxantin. Vi kommer att förklara vad astaxantin är, varför det är viktigt att överväga att använda det och hur du kan inkludera det i din dagliga rutin för att stärka din hälsa och ge din hud ett ungdomligare utseende.

Totalt sett har vi testat 17 kosttillskott med astaxantin och bäst av alla blev Healthwell Astaxantin 8. Det är ett mycket prisvärt tillskott med en bra dosering av högkvalativ astaxantin. Den är dessutom väldigt prisvärd. De 5 med högst totalbetyg finns listade längre ner i den här artikeln. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Astaxantin-tillskotten 2024

 1. Healthwell Astaxantin 8 Bäst i test: 4,7/5
 2. Astaxin Bästa billiga: 4,5/5
 3. Dr Mercola Astaxantin Bästa premiumvalet: 4,4/5
 4. weight world astaxantin Bästa lågdoserade: 4,3/5
 5. Solgar Astaxanthin Complex 5mg Bästa softgels: 4,2/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Astaxantin 8

  Kraftfullt astaxantintillskott berikat med C och E-vitamin
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Astaxantin: 8 mg
  • Vitaminer: C-vitamin, E-vitamin
  • Vegetabilisk kapsel: Ja
  • Jämförpris: 4,15 kr

  Healthwell Super Astaxantin är ett kosttillskott som innehåller algen Haematococcus Pluvialis, rik på naturligt astaxantin, samt vitamin C och vitamin E. Tillskottet är populärt bland användare och har visat sig vara effektivt för att förbättra hälsa och välbefinnande. Här är en detaljerad genomgång av produkten baserat på våra kriterier:

  • Ingredienser och kvalitet: Healthwell Super Astaxantin innehåller 8 mg astaxantin per kapsel, vilket är en stark dos. Tillskottet innehåller även vitamin C och vitamin E som fungerar som antioxidanter och skyddar kroppens celler mot nedbrytning. Algen Haematococcus Pluvialis odlas under kontrollerade former, vilket garanterar att produkten har hög kvalitet och renhet.
  • Tillverkningsprocess och renhet: Astaxantin extraheras ur algens celler genom en noggrann process som säkerställer att ingrediensernas kvalitet bibehålls. Healthwell följer strikta kvalitetsstandarder under tillverkningsprocessen, vilket ger en ren och potent produkt.
  • Kliniska studier och forskning: Astaxantin har visat sig i flera studier att ha en rad hälsofördelar, såsom att stärka immunförsvaret och skydda celler mot oxidativ stress. Healthwell Super Astaxantin överensstämmer med dessa studier och dess innehåll av vitamin C och E ger ytterligare antioxidativa fördelar.
  • Konsumentrecensioner och omdömen: Healthwell Super Astaxantin har övervägande positiva recensioner och kundomdömen, med ett genomsnittligt betyg på 4,8/5 från 32 recensioner. Användare rapporterar att produkten hjälper mot bland annat artrossmärtor och att den stärker immunförsvaret.
  • Pris och värde: Priset för Healthwell Super Astaxantin är 249 kr för en förpackning med 60 kapslar, vilket motsvarar 4,15 kr per kapsel eller portion. Detta är ett rimligt pris för ett högkvalitativt tillskott med en kraftfull dos astaxantin samt vitamin C och E.

  Sammanfattning

  Healthwell Super Astaxantin är ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt och effektivt astaxantintillskott. Med dess naturliga och rena ingredienser, strikta tillverkningsprocess och övervägande positiva recensioner från användare, kan vi rekommendera detta tillskott som en pålitlig och prisvärd källa till astaxantin, vitamin C och E.

  Fördelar

  • Stark dos astaxantin per kapsel
  • Höga kundbetyg
  • Komplett med vitamin C och E

  Nackdelar

  • Något högre pris
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 2. 2. Bästa billiga: Astaxin

  Originalet sedan 1995 baserat på forskning för piggare vardag
  4,5
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Astaxantin: 4 mg
  • Vitaminer: E-vitamin, C-vitamin
  • Vegetabilisk kapsel: Nej
  • Jämförpris: 4,48 kr

  Astaxin är ett kosttillskott som innehåller antioxidanterna astaxantin, vitamin C och E. Här är en detaljerad genomgång av produkten baserat på våra kriterier:

  • Ingredienser och kvalitet: Astaxin innehåller 4 mg astaxantin per kapsel, tillsammans med 10 mg vitamin E och 60 mg vitamin C. Kombinationen av dessa ingredienser ger ett starkt skydd mot fria radikaler och bidrar till ett normalt fungerande immunsystem. Ingredienserna är av god kvalitet och renhet.
  • Tillverkningsprocess och renhet: Astaxantin i Astaxin kommer från grönalgsmjöl (Haematococcus pluvialis), en naturlig källa som producerar astaxantin. Produkten innehåller också solrosolja och lecitin från solros, vilket kan hjälpa till med upptaget av astaxantin. Kapselskalet är gjort av gelatin, vilket bör noteras för personer med allergier eller kostrestriktioner.
  • Kliniska studier och forskning: Astaxantin har studerats för sina antioxidanta egenskaper och har visat sig vara effektivt för att skydda kroppen mot fria radikaler. Vitamin C och E har också välkända antioxidativa egenskaper och bidrar till ett normalt fungerande immunsystem. Astaxin är baserat på flerårig forskning och följer dessa studier för att erbjuda hälsofördelar.
  • Konsumentrecensioner och omdömen: Astaxin har ett betyg på 4,7/5 från 9 recensioner. Kunder är nöjda med produkten och rapporterar förbättrad återhämtning efter träning, minskad frekvens av förkylningar och en övergripande förbättring av deras hälsa. Recensionerna är övervägande positiva.
  • Pris och värde: Priset för Astaxin är 189 kr för en förpackning med 60 kapslar, vilket motsvarar 3,15 kr per kapsel eller portion. Detta pris är rimligt för en produkt av denna kvalitet och med de ingredienser som ingår.

  Sammanfattning

  Astaxin är ett bra val för dem som söker ett astaxantintillskott med extra antioxidanter i form av vitamin C och E. Med en rimlig prislapp och positiva kundrecensioner är Astaxin en bra investering för att stödja immunsystemet och skydda kroppen mot fria radikaler. Rekommenderas för dem som vill ha ett kvalitativt kosttillskott med en blandning av antioxidanter.

  Fördelar

  • Astaxantin från grönalg
  • Kombination med vitamin C och E
  • Rimlig prisnivå

  Nackdelar

  • Inte vegetabilisk kapsel
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
  269 kr
 3. 3. Bästa premiumvalet: Dr Mercola Astaxantin

  Ekologisk astaxantin med olivolja för bästa upptag
  4,4
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Astaxantin: 4 mg
  • Vitaminer: Inga
  • Vegetabilisk kapsel: Nej
  • Jämförpris: 11,30 kr

  Dr Mercola Astaxantin är ett premium kosttillskott som innehåller astaxantin, en kraftfull antioxidant. Här är en detaljerad genomgång av produkten baserat på våra kriterier:

  • Ingredienser och kvalitet: Dr Mercola Astaxantin innehåller 4 mg astaxantin per kapsel, vilket är en rimlig mängd för att ge hälsofördelar. Astaxantinet kommer från ekologiska källor, och produkten innehåller även olivolja som främjar upptaget i kroppen. Dessutom inkluderar produkten rosmarinbladextrakt, vilket ger ytterligare antioxidanta fördelar. Ingredienserna är av hög kvalitet och renhet.
  • Tillverkningsprocess och renhet: Dr Mercola är känt för sina högkvalitativa kosttillskott och strikta kvalitetskontroller. Astaxantinet i denna produkt är odlad i rena förhållanden utan användning av kemikalier. Dessutom används fiskgelatin för kapseln, vilket kan vara viktigt att notera för dem med allergier eller kostrestriktioner.
  • Kliniska studier och forskning: Astaxantin har studerats för sina antioxidanta egenskaper och dess förmåga att passera blod-hjärnbarriären, vilket kan ge extra skydd för hjärnan och nervsystemet. Dr Mercola Astaxantin överensstämmer med dessa studier och kan erbjuda dessa hälsofördelar.
  • Konsumentrecensioner och omdömen: Dr Mercola Astaxantin har ett betyg på 4,7/5 från 6 recensioner. Kunder är nöjda med produkten och rapporterar minskad värk i lederna och förbättrade ögonhälsan. Recensionerna är positiva, även om det finns färre recensioner än för vissa konkurrerande produkter.
  • Pris och värde: Priset för Dr Mercola Astaxantin är 339 kr för en förpackning med 30 kapslar, vilket motsvarar 11,30 kr per kapsel eller portion. Detta pris är högre än vissa konkurrenter, men produkten är av premiumkvalitet och innehåller ekologiska ingredienser samt olivolja för bättre upptag.

  Sammanfattning

  Dr Mercola Astaxantin är ett högkvalitativt och ekologiskt astaxantintillskott som kan ge en rad hälsofördelar. Även om priset är högre än vissa konkurrenter, erbjuder produkten premiumkvalitet och renhet samt en unik blandning av ingredienser för optimalt upptag. Om du är villig att investera i ett premiumtillskott med högre kostnad, är Dr Mercola Astaxantin ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Astaxantin från ekologisk källa
  • Formula med olivolja
  • Innehåller extrakt från rosmarin

  Nackdelar

  • Kapsel med gelatin från fisk
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
  339 kr
 4. 4. Bästa lågdoserade: Weight World Astaxantin 8 mg

  Billiga astaxantinkapslar i storpack med lite lägre dosering
  4,3
  Innehåll
  3,8/5
  Användning
  4,3/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Astaxantin: 0,9 mg
  • Vitaminer: Inga
  • Vegetabilisk kapsel: Ja
  • Jämförpris: 1,58 kr

  WeightWorld Astaxanthin är ett kosttillskott som syftar till att höja energinivåerna och stärka immunförsvaret. Här är en detaljerad genomgång av produkten baserat på våra kriterier:

  • Ingredienser och kvalitet: WeightWorld Astaxanthin innehåller 18 mg Haematococcus Pluvialis Algae Extract, som motsvarar 5% astaxantin. Det innebär att varje kapsel ger 900 mcg astaxantin, vilket är en lägre dos jämfört med vissa konkurrenter. Ingredienserna är dock av hög kvalitet och renhet, vilket är viktigt för optimala resultat.
  • Tillverkningsprocess och renhet: WeightWorld är känt för att ha strikta kvalitetskontroller och att använda en ren och säker tillverkningsprocess för sina produkter. Astaxantin extraheras ur algen med hjälp av noggranna metoder för att säkerställa att ingrediensernas kvalitet bibehålls.
  • Kliniska studier och forskning: Astaxanthin har visat sig i flera studier ha en rad hälsofördelar, såsom att skydda celler mot oxidativ stress, förbättra immunförsvaret och öka energinivåerna. WeightWorld Astaxanthin överensstämmer med dessa studier, men det är viktigt att notera att denna produkt har en lägre dos av astaxantin än vissa konkurrenter.
  • Konsumentrecensioner och omdömen: WeightWorld Astaxanthin har mycket positiva recensioner och kundomdömen, med ett genomsnittligt betyg på 4,8/5 från 74 recensioner. Användare rapporterar att produkten hjälper till att höja energinivåerna, stärka immunförsvaret och förbättra deras allmänna välbefinnande.
  • Pris och värde: Priset för WeightWorld Astaxanthin är 255 kr för en förpackning med 180 kapslar, vilket motsvarar 1,42 kr per kapsel eller portion. Detta pris är mycket konkurrenskraftigt och ger ett bra värde för pengarna, särskilt med tanke på den stora mängden kapslar som ingår i förpackningen.

  Sammanfattning

  WeightWorld Astaxanthin är ett prisvärt och kvalitativt astaxantintillskott, även om det har en något lägre dos av astaxantin jämfört med vissa konkurrenter. Med dess höga kvalitet och renhet, samt övervägande positiva recensioner från användare, kan vi rekommendera detta tillskott för dem som vill prova astaxantin för första gången eller för dem som söker ett mer ekonomiskt alternativ. Om du är nöjd med en lägre dos av astaxantin och vill ha ett prisvärt tillskott, är WeightWorld Astaxanthin ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Prismässigt mycket bra val
  • Vegetabiliska kapslar
  • Mycket goda kundomdömen

  Nackdelar

  • Lägre dos av astaxantin
  Produkten finns att köpa här:
  285 kr
 5. 5. Bästa softgels: Solgar Astaxanthin Complex 5mg

  Unikt astaxantinkomplex i lättsvalda softgels som även är rikt på klorofyll
  4,2
  Innehåll
  4,3/5
  Användning
  4,5/5
  Pris
  3,6/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Astaxantin: 5 mg
  • Vitaminer: Inga
  • Vegetabilisk kapsel: Nej
  • Jämförpris: 9,50 kr

  Solgar Astaxanthin Complex är ett kosttillskott med astaxanthin och vegetabiliskt vitamin B6 från alger. Denna produkt är utformad för att ge kraftfulla antioxidanter och stödja proteinomsättning. Här är en detaljerad genomgång av produkten baserat på våra kriterier:

  • Ingredienser och kvalitet: Solgar Astaxanthin Complex innehåller 5 mg astaxanthin från algen Haematococcus pluvialis, vilket är en bra dos för dagligt intag. Produkten är också rik på klorofyll och vitamin B6, vilket ger ytterligare hälsofördelar och antioxidativa egenskaper.
  • Tillverkningsprocess och renhet: Solgar är känt för att hålla en hög standard i sin tillverkningsprocess och att följa strikta kvalitetskrav. Astaxanthin extraheras ur algens celler med hjälp av en noggrann process som säkerställer att ingrediensernas kvalitet bibehålls.
  • Kliniska studier och forskning: Astaxanthin har visat sig i flera studier att ha en rad hälsofördelar, såsom att skydda celler mot oxidativ stress och förbättra hud- och ögonhälsa. Solgar Astaxanthin Complex överensstämmer med dessa studier och dess innehåll av klorofyll och vitamin B6 ger ytterligare fördelar.
  • Konsumentrecensioner och omdömen: Solgar Astaxanthin Complex har övervägande positiva recensioner och kundomdömen, med ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 från 301 recensioner. Användare rapporterar att produkten hjälper till att förbättra ögonhälsa, skydda huden mot solskador och förbättra hudkvalitet.
  • Pris och värde: Priset för Solgar Astaxanthin Complex är 285 kr för en förpackning med 30 kapslar, vilket motsvarar 9,50 kr per kapsel eller portion. Detta pris är något högre än konkurrerande produkter, men Solgar är känt för sin höga kvalitet och renhet, vilket kan motivera det högre priset.

  Sammanfattning

  Solgar Astaxanthin Complex är ett högkvalitativt och effektivt astaxantintillskott med tillägg av klorofyll och vitamin B6. Med dess naturliga och rena ingredienser, strikta tillverkningsprocess och övervägande positiva recensioner från användare, kan vi rekommendera detta tillskott som en pålitlig och kraftfull källa till astaxanthin och vitamin B6. Om du är villig att betala lite extra för en produkt med välrenommerad kvalitet och renhet, är Solgar Astaxanthin Complex ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Högsta kvalitet
  • Formula med B6 och klorofyll
  • Softgels lätta att svälja

  Nackdelar

  • Dyrare dagsdos
  Produkten finns att köpa här:
  285 kr
  285 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Astaxantin Astaxantin Vitaminer Vegetabilisk kapsel Jämförpris Totalbetyg Pris
Healthwell Astaxantin 8 8 mg C-vitamin, E-vitamin Ja 4,15 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Astaxin 4 mg E-vitamin, C-vitamin Nej 4,48 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
269 kr
Dr Mercola Astaxantin 4 mg Inga Nej 11,30 kr Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
339 kr
Weight World Astaxantin 8 mg 0,9 mg Inga Ja 1,58 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
285 kr
Solgar Astaxanthin Complex 5mg 5 mg Inga Nej 9,50 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
285 kr
viktiga faktorer för att välja rätt astaxantin

Hur man väljer rätt astaxantin

När du ska välja rätt astaxantin för dina behov är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. Här är en utförlig guide som hjälper dig att fatta det bästa beslutet för din hälsa och dina behov:

Källa till astaxantin

Det är viktigt att välja astaxantin från en naturlig källa, såsom mikroalgen Haematococcus pluvialis. Denna alg är den rikaste kända källan till naturlig astaxantin och har visat sig ha överlägsna hälsofördelar jämfört med syntetiska varianter. Kontrollera produktetiketten för att säkerställa att astaxantin kommer från denna alg.

Extraktionsmetod

Astaxantin extraheras från algen med hjälp av olika metoder. CO2-extraktion är den mest föredragna metoden eftersom den är miljövänlig, säker och effektiv för att bevara astaxantins renhet och potens. Undvik produkter som använder kemiska lösningsmedel eller skadliga processer för att extrahera astaxantin.

Formulering

Astaxantin är fettlösligt, vilket innebär att det absorberas bättre av kroppen när det tas tillsammans med fetter eller oljor. Välj en astaxantinprodukt som är formulerad med en högkvalitativ olja, såsom olivolja, MCT-olja eller krillolja, för att förbättra absorptionen och effektiviteten.

Stabilisatorer

Astaxantin är känsligt för ljus, värme och syre, vilket kan göra det mindre effektivt över tid. Se till att produkten innehåller naturliga stabilisatorer, såsom vitamin E eller rosmarinextrakt, för att skydda astaxantin från nedbrytning och för att säkerställa optimal potens.

Kapselmaterial

Kapslar gjorda av vegetabiliska material, såsom cellulosa eller hypromellos, är att föredra eftersom de är fria från animaliska produkter och lämpliga för vegetarianer och veganer. Dessutom är dessa kapslar oftast lättare att smälta och kan erbjuda en snabbare frisättning av astaxantin.

Pris

Jämför priser och mängden astaxantin per kapsel för att hitta en produkt som erbjuder bästa värde för pengarna. Kom ihåg att det inte alltid är bäst att välja den billigaste produkten, utan att fokusera på kvalitet och renhet för att få maximala hälsofördelar.

astaxantin i mat

Därför bör du överväga att använda kosttillskott med astaxantin

Astaxantin är en karotenoid, en naturlig färgämne som finns i alger, plankton, och vissa skaldjur och fiskar, såsom lax, räkor och krill. Det är just astaxantin som ger dessa djur och växter deras karakteristiska röda eller rosa färg. Karotenoider är kända för sina antioxidativa egenskaper, men astaxantin sticker ut som en av de mest effektiva och kraftfulla antioxidanterna på grund av dess unika struktur och förmåga att skydda kroppens celler mot oxidativ stress.

Oxidativ stress orsakas av fria radikaler, vilka är instabila molekyler som kan skada celler och leda till inflammation, åldrande och kroniska sjukdomar. Antioxidanter som astaxantin neutraliserar fria radikaler och hjälper till att skydda cellerna från skador, vilket kan förbättra din hälsa och minska risken för sjukdomar.

Här är några av anledningarna till varför du bör överväga att använda astaxantin:

 • Kraftfull antioxidant: Astaxantin är 6 000 gånger mer effektiv än vitamin C, 800 gånger starkare än CoQ10 och 550 gånger kraftfullare än vitamin E när det gäller att neutralisera fria radikaler. Detta gör det till en av de mest kraftfulla antioxidanterna som finns tillgängliga.
 • Främjar hudhälsa: Astaxantin hjälper till att skydda huden från skador orsakade av UV-strålning och oxidativ stress. Det kan förbättra hudens fuktighetsnivå, elasticitet och jämnhet samt minska fina linjer och rynkor.
 • Stärker immunförsvaret: Forskning har visat att astaxantin kan stärka immunförsvaret och minska inflammation, vilket är viktigt för att förebygga och bekämpa infektioner och sjukdomar.
 • Stödjer hjärthälsa: Astaxantin har visat sig förbättra blodcirkulationen och minska inflammation i blodkärlen, vilket kan bidra till att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.
 • Förbättrar fysisk prestation: Astaxantin kan bidra till ökad uthållighet, snabbare återhämtning och minskad muskeltrötthet, vilket gör det till ett populärt tillskott bland idrottare och motionärer.
 • Skyddar ögonhälsan: Astaxantin kan korsa blod-hjärnbarriären och nå ögats retina, vilket ger skydd mot oxidativ stress och bidrar till att förebygga åldersrelaterade ögonsjukdomar som grå starr och makuladegeneration.

För dig som har problem eller är orolig för ögonen finns specialframtagna kosttillskott för ögonen.

Så använder du astaxantin

För att dra full nytta av astaxantins hälsofördelar är det viktigt att integrera det på rätt sätt i din dagliga rutin. Här är några tips och rekommendationer för att få ut det mesta av detta kraftfulla antioxidanta tillskott:

 • Tidpunkt för intag: Astaxantin absorberas bäst när det tas tillsammans med en måltid, särskilt en måltid som innehåller hälsosamma fetter. Eftersom astaxantin är fettlösligt, hjälper fetterna i måltiden till att förbättra absorptionen. Du kan ta ditt astaxantin-tillskott till frukost, lunch eller middag, beroende på vad som passar bäst för din livsstil och rutin.
 • Kombinera med andra näringsämnen: Vissa näringsämnen och kosttillskott kan arbeta synergistiskt med astaxantin för att maximera dess effektivitet och fördelar. Till exempel kan du kombinera astaxantin med omega-3-fettsyror, som finns i fiskolja eller krillolja, för att stärka hjärthälsan och minska inflammation. Andra antioxidanter som vitamin C, E och selen kan också vara fördelaktiga att ta tillsammans med astaxantin för att ge ett mer omfattande skydd mot oxidativ stress.
 • Välj rätt dosering: Astaxantin tillskott finns i olika styrkor, vanligtvis från 4 mg upp till 12 mg per kapsel. För att minimera risken för biverkningar är det bäst att börja med ett mer lågdoserat kosttillskott och sedan eventuellt öka dosen vid behov. Det är dock viktigt att alltid följa tillverkarens rekommendationer och inte överskrida den rekommenderade dosen. 
 • Var konsekvent: För bästa resultat bör astaxantin tas regelbundet och konsekvent. Det kan ta några veckor innan du märker en förbättring i din hälsa eller hud, så ha tålamod och fortsätt att ta ditt tillskott dagligen.
 • Anpassa efter dina behov: Om du är idrottare, tränar hårt eller utsätter dig för mycket oxidativ stress på grund av din livsstil, kan du överväga att öka din dos av astaxantin eller komplettera med ytterligare antioxidanter för att stödja din kropps återhämtningsförmåga och motståndskraft.

Genom att följa dessa tips och anpassa din dagliga rutin för att inkludera astaxantin på rätt sätt kan du optimera dess fördelar och ge din kropp de verktyg den behöver för att bekämpa oxidativ stress och främja en bättre hälsa.

vanliga frågor om Astaxantin

FAQ: Vanliga frågor om astaxantin-tillskott

Är astaxantin säkert att ta?

Astaxantin anses vara säkert för de flesta vuxna när det tas i rekommenderade doser. Det har visat sig ha låg toxicitet och orsakar sällan biverkningar. Dock är det alltid bäst att konsultera en läkare innan du börjar ta astaxantin eller något annat kosttillskott, särskilt om du är gravid, ammar, har en befintlig medicinsk åkomma eller tar mediciner.

Kan jag ta astaxantin om jag är allergisk mot skaldjur?

Astaxantin är en karotenoid som finns i vissa skaldjur, men det är inte själva skaldjursproteinet som orsakar allergiska reaktioner. De flesta personer med skaldjursallergi kan ta astaxantin utan problem, men det är bäst att prata med en läkare innan du börjar använda det för att vara på den säkra sidan.

Hur lång tid tar det innan jag märker effekterna av astaxantin?

Det varierar från person till person, men många människor rapporterar att de märker förbättringar i hud, energi och allmän hälsa inom några veckor efter att ha börjat ta astaxantin. För vissa hälsofördelar, såsom skydd mot hjärt-kärlsjukdomar eller ögonhälsa, kan det ta längre tid innan de fulla effekterna uppnås.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av astaxantin?

Biverkningar från astaxantin är sällsynta och oftast milda. Några av de rapporterade biverkningarna inkluderar huvudvärk, klåda eller rodnad i huden. Om du upplever några oönskade effekter efter att ha tagit astaxantin, kontakta din läkare för att diskutera hur du ska gå vidare.

Kan astaxantin interagera med andra läkemedel?

Det finns inga kända interaktioner mellan astaxantin och de flesta läkemedel. Dock är det alltid bäst att prata med din läkare om du tar receptbelagda mediciner eller andra kosttillskott för att säkerställa att det inte finns några potentiella interaktioner eller kontraindikationer.

I vilka livsmedel hittar man naturligt astaxantin?

Astaxantin är en karotenoid som finns naturligt i vissa alger, fiskar och skaldjur. De vanligaste källorna till astaxantin i kosten inkluderar:

 • Lax: Särskilt sockeye och vildfångad lax är rika på astaxantin, vilket ger dem deras karaktäristiska rosa eller röda färg.
 • Krill: Krill är små skaldjur som är en viktig del av näringskedjan i havet. Krillolja är en populär källa till astaxantin och omega-3.
 • Räkor: Räkor innehåller också astaxantin, men i mindre mängder jämfört med lax och krill.
 • Öring: Vildfångad öring, särskilt regnbågsöring, kan vara en god källa till astaxantin.
 • Haematococcus pluvialis-algen: Denna mikroalg är den rikaste naturliga källan till astaxantin och används ofta för att framställa kosttillskott.

Genom att inkludera dessa livsmedel i din kost kan du få i dig astaxantin på ett naturligt sätt och dra nytta av dess hälsofördelar.

astaxantin test

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem 17 produkter till vårt test. För att kunna rekommendera de bästa astaxantintillskotten på marknaden har vi genomfört en noggrann testning och utvärdering av produkterna. Här är en översikt över de kriterier och metoder vi använde för att säkerställa att vi endast rekommenderar de bästa och mest effektiva tillskotten till våra läsare:

 • Ingredienser och kvalitet: Vi granskade ingredienslistorna för varje astaxantinprodukt för att säkerställa att de innehåller naturlig astaxantin från Haematococcus pluvialis-algen, samt att de använder högkvalitativa oljor och stabilisatorer för att optimera absorption och stabilitet. Produkter som innehåller syntetisk astaxantin eller har lägre kvalitet på ingredienser exkluderades från vår lista.
 • Tillverkningsprocess och renhet: Vi undersökte tillverkningsprocessen för varje produkt, inklusive extraktionsmetoden och eventuella tredjepartscertifieringar, för att säkerställa att de följer strikta kvalitetsstandarder och erbjuder hög renhet och potens. Produkter som inte uppfyllde dessa krav togs bort från vår rekommendationslista.
 • Kliniska studier och forskning: Vi granskade den vetenskapliga litteraturen och kliniska studier som stöder effekterna och fördelarna med astaxantin. Produkter som inte stöds av vetenskapliga bevis eller som inte uppvisar överensstämmelse med forskningen togs bort från vår rekommendationslista. Det kan exempelvis vara produkter med dosering som avviker från forskningen, eller innehåller en form av astaxantin som det inte har gjorts studier på.
 • Konsumentrecensioner och omdömen: Vi läste konsumentrecensioner och omdömen för varje produkt för att få en förståelse för hur de fungerar i praktiken och om de lever upp till sina påståenden. Produkter med övervägande positiva recensioner och god kundnöjdhet inkluderades i vår lista över rekommenderade astaxantintillskott.
 • Pris och värde: Vi jämförde priset och mängden astaxantin per kapsel för att identifiera produkter som erbjuder bästa värde för pengarna. Produkter som erbjöd bra värde och var prisvärda för de flesta konsumenter inkluderades i vår rekommendationslista.

Genom att följa dessa kriterier och metoder har vi sammanställt en lista över de 5 bästa astaxantintillskotten som vi kan rekommendera till våra läsare. Dessa produkter har visat sig vara effektiva, säkra och av hög kvalitet, vilket innebär att du kan vara trygg i att du gör ett bra val för din hälsa och välbefinnande.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu