Bästa Krillolja 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
I den här artikeln presenterar vi de bästa krilloljetillskotten och ger dig allt du behöver veta om krillolja
Krillolja - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Antarctic Krill Oil Healthwell Antarctic Krill Oil
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Närokällan Krillolja Närokällan Krillolja
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,3 Weight World Krillolja 1000mg Weight World Krillolja 1000mg
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,1 Omnisym Pharma Omni Krill Omnisym Pharma Omni Krill
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Pureness Krill Omega-3 Pureness Krill Omega-3
Pris
229 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Är du trött på att söka efter den bästa källan till omega-3 och inte riktigt hittat det du söker? Då kan det vara dags att upptäcka en ny och spännande källa till dessa viktiga fettsyror - krillolja!

Denna lilla men kraftfulla källa till omega-3 har fått uppmärksamhet för sina fördelar för hjärthälsa, inflammation och hjärnfunktion.

Men med så många olika krilloljeprodukter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa. I denna artikel kommer vi att granska och recensera de bästa krilloljeprodukterna på marknaden för att hjälpa dig att hitta den perfekta produkten för dina behov.

Total sett har vi testat 15 olika krilloljor och bäst av alla är Healthwell Antarctic Krill Oil. Ett mycket prisvärt kosttillskott med höga halter av EPA och DHA. Läs om samtliga 5 krilloljetillskott som vi rekommenderar längre ner i den här artikeln. 

 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Krillolja 2024

 1. Healthwell Antarctic Krill Oil Bäst i test: 4,7/5
 2. Närokällan Krillolja Bästa premium: 4,5/5
 3. weight world Krillolja 1000mg Bästa billiga: 4,3/5
 4. Omnisym Pharma Omni Krill Miljövänlig: 4,1/5
 5. Pureness Krill Omega-3 Lukt och smakfria: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Antarctic Krill Oil

  Högkvalitativt kosttillskott med omega-3 från hållbart fiskad krill.
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Pris
  4,6/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 210 mg
  • EPA+DHA: 92,5 mg
  • Pris per kapsel: 3,32 kr
  Healthwell krillolja bild 1 Healthwell krillolja bild 2 Healthwell krillolja bild 3 Healthwell krillolja bild 4

  Healthwell Antarctic Krill Oil är ett kosttillskott som imponerar med sin höga kvalitet och innehåll. Det innehåller en mängd olika fetter som är viktiga för kroppens funktion, inklusive omega-3, omega-6 och omega-9. Dessutom innehåller det fosfolipider och astaxanthin, båda med kända hälsofördelar. Det faktum att krilloljan kommer från hållbart fiskad krill är en annan stor fördel, vilket visar att Healthwell tar ansvar för miljön.

  Användningen av Healthwell Antarctic Krill Oil är också smidig. Kapslarna är mjuka och lätta att svälja, vilket gör dem lämpliga även för de som har svårt att svälja tabletter eller kapslar. En annan fördel med detta tillskott är att det inte ger någon bismak eller orsakar fiskrapar, vilket kan vara ett problem med vissa andra omega-3-tillskott. Detta gör det till ett bekvämt alternativ för de som vill öka sitt intag av omega-3-fettsyror.

  Priset på Healthwell Antarctic Krill Oil är rimligt med tanke på dess höga kvalitet och innehåll. För 199 kr får du 60 kapslar, vilket gör det till ett prisvärt alternativ jämfört med andra produkter på marknaden. Kundrecensioner för produkten är också övervägande positiva, vilket ger ytterligare förtroende för dess effektivitet. Sammantaget ger vi Healthwell Antarctic Krill Oil betyget 4,7 av 5 och rekommenderar det som ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt krilloljatillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och innehåll
  • Innehåller fosfolipider och astaxanthin
  • Hållbart fiskad krill
  • Lätt att svälja kapslar
  • Ingen bismak eller fiskrapar

  Nackdelar

  • Kan vara dyr för vissa
  • Inte lämplig för personer med skaldjursallergi
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 2. 2. Bästa premium: Närokällan Krillolja

  Högkvalitativ, ren krillolja med omega-3, antioxidant och kolin.
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Pris
  4,0/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 590 mg
  • Fosfolipider: 330 mg
  • EPA+DHA: 130 mg
  • Pris per kapsel: 4,65 kr
  naerokaellan krillolja bild 1 naerokaellan krillolja bild 2 naerokaellan krillolja bild 3 naerokaellan krillolja bild 4

  Närokällan Krillolja är en högkvalitativ produkt som erbjuder en rik källa till omega-3-fettsyror, EPA och DHA, samt fosfolipider. Den innehåller också antioxidanten astaxanthin, vilket ger extra hälsofördelar. Produkten utmärker sig genom att den kommer från Antarktis, vilket innebär att krillen är fiskad i djupa och klara vatten. Detta bidrar till att krilloljan är mycket ren och fri från föroreningar. Dessutom fiskas krillen med en eko-certifierad metod, vilket betyder att produkten är både etisk och hållbar.

  Användningen av Närokällan Krillolja är enkel och bekväm. Kapslarna är lätta att svälja och rekommenderad dosering är två kapslar dagligen. Det finns ingen rapport om obehaglig bismak eller fiskrapar, vilket gör det till ett lätt och smidigt sätt att få i sig de livsnödvändiga fettsyrorna. Produkten innehåller även kolin, vilket bidrar till normal fettomsättning och bibehåller normal leverfunktion.

  Trots sitt något högre pris jämfört med andra produkter på marknaden, erbjuder Närokällan Krillolja mycket värde för pengarna. Den höga kvaliteten på krilloljan, dess rena och hållbara ursprung samt innehållet av extra hälsofördelar gör att den är väl värd investeringen. Dessutom är kundbetyget högt, vilket indikerar att de som har använt produkten är nöjda med dess effekter och kvalitet.

  Fördelar

  • Rik på omega-3, EPA och DHA
  • Innehåller antioxidanten astaxanthin
  • Fiskad i rena, Antarktiska vatten
  • Eko-certifierad fiskemetod
  • Lätt att svälja kapslar

  Nackdelar

  • Högre pris än andra produkter
  • Rekommenderad dosering kräver två kapslar dagligen
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
  279 kr
 3. 3. Bästa billiga: Weight World Krillolja 1000mg

  Högkvalitativ krillolja med omega-3, astaxanthin och fosfolipider för hjärta och hjärna.
  4,3
  Innehåll
  3,8/5
  Pris
  4,8/5
  Kundbetyg
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 75 mg
  • EPA+DHA: 87 mg
  • Pris per kapsel: 2,33 kr

  Weight World Krillolja 1000mg är en högkvalitativ produkt som erbjuder en robust dos av omega-3 fettsyror, EPA och DHA. Dessa är viktiga för hjärnans och hjärtats hälsa. Dessutom innehåller produkten astaxanthin, en kraftfull antioxidant, och fosfolipider som bidrar till en bättre absorption av omega-3. Produkten kommer med en 100% nöjdhetsgaranti och krillen är fiskad på ett hållbart sätt, vilket ger extra poäng för etik och hållbarhet.

  Användningen av produkten är enkel och bekväm. Med två lätt att svälja kapslar om dagen, föredraget med en huvudmåltid, får man tillräckligt med omega-3 för att stödja hjärnan och hjärtat. Förpackningen innehåller 120 kapslar, vilket räcker i två månader. Det finns inga rapporterade biverkningar vilket tyder på att produkten är skonsam mot magen och inte ger någon obehaglig fiskrap.

  Med tanke på att produkten innehåller en ansenlig mängd krillolja, samt andra fördelaktiga ingredienser som astaxanthin och fosfolipider, erbjuder den ett bra värde för priset. Till priset av 259 kr per burk, kostar det mindre än 5 kr per dag att få din dagliga dos av omega-3. Kundrecensioner för produkten är överlag mycket positiva, vilket bekräftar att produkten levererar på sina löften och är prisvärd.

  Fördelar

  • Högkvalitativ produkt med robust dosering.
  • Innehåller viktiga omega-3 fettsyror.
  • Inkluderar kraftfulla antioxidanter och fosfolipider.
  • 100% nöjdhetsgaranti och hållbart fiskad krill.
  • Prisvärd och positiva kundrecensioner.

  Nackdelar

  • Inte lämplig för personer med skaldjursallergi.
  • Kan vara svår att hitta i fysiska butiker.
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 4. 4. Miljövänlig: Omnisym Pharma Omni Krill

  Högkvalitativ, hållbart fiskad krillolja med balanserade omega-3 fettsyror.
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Kundbetyg
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 225 mg
  • EPA+DHA: 98 mg
  • Pris per kapsel: 3,32 kr
  omnisym pharma omnikrill bild 1 omnisym pharma omnikrill bild 2 omnisym pharma omnikrill bild 3 omnisym pharma omnikrill bild 4 omnisym pharma omnikrill bild 5

  Omni Krill från Omnisym Pharma får höga poäng för sin kvalitet och hållbarhet. Produkten innehåller krillolja från hållbart fiskad krill i Antarktis, vilket garanterar en ren olja fri från föroreningar. Dessutom är oljan rik på antioxidanten astaxantin och fosfolipider som bidrar till dess höga näringsvärde.

  När det gäller näringsinnehåll erbjuder Omni Krill en bra balans mellan EPA och DHA, två viktiga omega-3 fettsyror. Varje kapsel innehåller 500 mg krillolja, vilket ger ett högt upptag av dessa nyttiga fettsyror i kroppen. Dessutom innehåller produkten även kolin, ett vitaminliknande ämne, vilket bidrar till normal fettomsättning och bibehållande av normal leverfunktion.

  Sist men inte minst, med tanke på priset och användarrecensioner, erbjuder Omni Krill mycket goda värden för pengarna. För 199 kr får du 60 kapslar, vilket innebär att det kostar mindre än 4 kr per portion. Användarrecensionerna är också mycket positiva, med ett genomsnittligt betyg på 5 av 5 från 6 recensioner. Detta tyder på att konsumenter överlag är mycket nöjda med produkten.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet.
  • Innehåller ren, föroreningsfri krillolja.
  • Rik på antioxidanten astaxantin och fosfolipider.
  • Bra balans mellan EPA och DHA.
  • Godt pris och positiva användarrecensioner.

  Nackdelar

  • Kapslar kan vara svåra att svälja.
  • Möjlig allergisk reaktion för skaldjursallergiker.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 5. 5. Lukt och smakfria: Pureness Krill Omega-3

  Högkvalitativ, etisk och ekologisk krillolja med kraftfulla näringsämnen.
  4,0
  Innehåll
  4,4/5
  Pris
  3,9/5
  Kundbetyg
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 141 mg
  • EPA+DHA: 130 mg
  • Pris per kapsel: 3,82 kr
  pureness krillolja bild 1 pureness krillolja bild 2 pureness krillolja bild 3 pureness krillolja bild 4

  Pureness Krill Omega-3 är en högkvalitativ produkt som har imponerat oss med sitt ekologiska och etiska tillvägagångssätt. Dess 100% spårbarhet och hållbara insamling av krill från Antarktis, ett område känt för sina rena havsvatten, ger en försäkran om produktens renhet och kvalitet. Dessutom kommer oljan i mjuka kapslar, vilket gör den lätt att svälja utan någon obehaglig smak eller lukt.

  När det gäller näringsinnehåll, levererar Pureness Krill Omega-3 en anmärkningsvärd mängd omega-3 fettsyror, inklusive EPA och DHA, vilka är kända för att stödja hjärtats normala funktion. Dessutom innehåller produkten fosfatidylkolin och kolin, som bidrar till normal fettomsättning och bibehåller normal leverfunktion. Astaxantin, en antioxidant som finns i alger och vissa fiskar och skaldjur, är också inkluderad.

  Med tanke på dess kvalitet och näringsprofil anses Pureness Krill Omega-3 vara prisvärd till 229 kr för 60 kapslar. Kundrecensionerna för produkten har också varit överväldigande positiva, vilket ger ytterligare förtroende för dess effektivitet. Med vårt betyg på 4/5 är Pureness Krill Omega-3 definitivt ett utmärkt val för de som söker en högkvalitativ krilloljeprodukt.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och ren produkt
  • 100% spårbarhet och hållbar insamling
  • Lätt att svälja mjuka kapslar
  • Innehåller omega-3, fosfatidylkolin och kolin
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Kan eventuellt orsaka allergiska reaktioner
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
  229 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Krillolja Krillolja Fosfolipider EPA+DHA Pris per kapsel Totalbetyg Pris
Healthwell Antarctic Krill Oil 500 mg 210 mg 92,5 mg 3,32 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
199 kr
Närokällan Krillolja 590 mg 330 mg 130 mg 4,65 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
Weight World Krillolja 1000mg 500 mg 75 mg 87 mg 2,33 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
279 kr
Omnisym Pharma Omni Krill 500 mg 225 mg 98 mg 3,32 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Pureness Krill Omega-3 500 mg 141 mg 130 mg 3,82 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
229 kr
viktiga faktorer för att välja rätt krillolja

Hur man väljer rätt krillolja

När du är redo att köpa krillolja, är det viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer som pris, ingredienser, effektivitet, tillverkning, dosering och fiskrapar. Genom att göra en informerad köpbeslut, kan du säkerställa att du får den bästa krilloljan för dina behov.

Ingredienser

Både rena krilloljor och kosttillskott förstärkta med andra ämnen kan vara extremt högkvalitativa, och du kanske upptäcker att ett visst alternativ fungerar bättre för dina behov. Men oavsett slutresultatet bör ett krilloljetillskott tillverkas med ingredienser av hög kvalitet. För att bedöma kvaliteten på dessa ingredienser får man titta på var krillen kommer ifrån, näringsvärdet i kosttillskottet, vilka andra ingredienser som finns och deras näringsvärden. Vissa krilloljor innehåller även extra tillsatt D-vitamin som har en övergripande effekt på vår allmänna hälsa. Eftersom D-vitamin är fettlösligt passar det särskilt bra att ta tillsammans med en olja.

Effektivitet

Krillolja är känt för sina hälsofördelar, inklusive förbättrad hjärt- och kärlhälsa, minskad inflammation och den . För att få maximala hälsofördelar, se till att välja en krillolja med höga nivåer av EPA och DHA. Det är dessa två fettsyror är bidrar med effekterna för att stödja din hälsa och bidra till att främja en frisk kropp.

Pris

När det gäller pris på krillolja, är det viktigt att notera att billigare alternativ inte alltid är av hög kvalitet. Dessa billigare alternativ kan innehålla tillsatser eller föroreningar som kan påverka dess effektivitet och övergripande hälsa. Det är viktigt att investera i en högkvalitativ krillolja för att få maximala hälsofördelar. En högre prislapp kan också innebära att tillverkningsprocessen är hållbar och säker, inklusive högre nivåer av EPA och DHA, som är de viktigaste omega-3-fettsyrorna.

Tillverkning

Att välja en krillolja som är tillverkad av hållbara och säkra krillbestånd är viktigt för att bidra till att bevara oceanerna. Du bör också se efter tillverkare som har strikta miljöriktlinjer och sundare fiske, eftersom det garanterar att du får en högkvalitativ krillolja som är säker både för din hälsa och för miljön. Leta gärna efter produkter som är tillverkade enligt GMP och HACCP för att säkerställa att det inte finns några oönskade ämnen i oljan.

Dosering

Doseringen av krillolja varierar beroende på person och syfte. Är du osäker på vilken dosering som skulle vara bra för dig är det alltid bäst att börja med ett lågdoserat kosttillskott och sedan gå på ett starkare. Det gör att du slipper överdosera och minskar risken för tråkiga biverkningar. De flesta brukar använda en dosering om ca 500 mg och vid den dosen har man sett tydligt positiva hälsoeffekt med minimal risk för biverkningar.

Fiskrapar

Fiskrapar är en gemensam biverkning av fiskoljor som innehåller omega-3-fettsyror, och det gäller även krillolja. För att undvika fiskrapar, välj en krillolja med en högkvalitativ formel som har bevisat att den är lättupptaglig och har en lägre risk för biverkningar. Du kan också börja med en lägre dos och gradvis öka dosen över tid, för att ge din kropp tid att vänja sig vid den nya kosttillskottet. En kapsel som utsöndrar omega-3 under längre tid minskar också risken för fiskrapar.

Vad är krillolja?

Krillolja är en typ av fiskolja som utvinns från antarktisk krill, en liten kräftdjurssort som lever i Antarktis. Krilloljan är en av de mest rika källorna till omega-3, som är en viktig del av en hälsosam kosthållning. Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärt- och kärlhälsa, ledhälsa, minskad inflammation och har även många andra hälsofördelar. De spelar en nyckelroll i att hantera inflammtion i kroppen och kan också bidra till att förbättra hjärt- och kärlhälsan genom att sänka blodtrycket och reglera blodfetter.

Fosfilipider

Krillolja skiljer sig från traditionell fiskolja på grund av sin unika sammansättning. Det innehåller inte bara omega-3-fettsyror, men också fosfolipider, som är viktiga för hälsan hos cellmembranen i kroppen. Dessa fosfolipider hjälper till att förbättra upptaget och absorptionen av omega-3-fettsyrorna, jämfört med fiskolja, som innehåller triglycerider som inte är lika lättupptagliga. Dessutom innehåller krilloljan en högre andel av antioxidanten astaxanthin, vilket hjälper till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler och kan också ha antiinflammatoriska och hjärtskyddande effekter.

Vad är krillolja bra för?

Krillolja är en av de mest hälsosamma kosttillskotten du kan välja för att förbättra din hälsa. Här är några av de främsta fördelarna med att använda den bästa krilloljan:

Förbättrad hjärt- och kärlhälsa

Krilloljan är rik på omega-3-fettsyror, vilket kan hjälpa till att sänka blodtrycket och reglera blodfetterna. Omega-3-fettsyror har också visat sig ha en positiv inverkan på hjärt- och kärlsjukdomar genom att sänka nivåerna av skadliga fettsyror och förbättra funktionen hos blodkärlen. En regelbunden användning av krillolja kan därför hjälpa till att förbättra hjärt- och kärlhälsan på lång sikt.

Förbättrad ledhälsa

Inflammation i lederna kan leda till smärta och försämrad funktion. Krilloljan har antiinflammatoriska egenskaper, vilket innebär att det kan hjälpa till att reducera inflammation i kroppen, inklusive i lederna. Dessutom är den rik på omega-3-fettsyror, som också har visat sig ha en positiv effekt på ledhälsa. Genom att inkludera krillolja i din kost kan du därför bidra till en bättre ledhälsa. Läs gärna vår artikel om bästa kosttillskotten för lederna, där vi går in på djupet hur olika kosttillskott kan påverka ledernas hälsa.

Antiinflammatoriska effekter

Inflammation är en naturlig del av kroppens försvarsmekanism, men långvarig eller överdriven inflammation kan leda till många hälsoproblem. Krilloljan innehåller både omega-3-fettsyror och astaxanthin, som båda har antiinflammatoriska egenskaper. Genom att använda krillolja regelbundet kan du därför hjälpa till att reducera inflammation i kroppen och bidra till en bättre hälsa.

Bättre absorption

Omega-3-fettsyror är viktiga för hälsan, men deras upptag i kroppen kan ibland vara begränsat. Krilloljan innehåller omega-3-fettsyror i formen fosfatidylserin, som är en form av fosfolipider. Dessa fosfolipider hjälper till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen och förbättrar deras absorption jämfört med andra former av omega-3. Genom att använda krillolja istället för andra former av omega-3-kosttillskott kan du därför få en bättre upptag och absorption av de viktiga fettsyrorna.

Minskade PMS-besvär

Premenstruella besvär som huvudvärk, kramper, ångest och humörförändringar är vanliga problem för många kvinnor. Studier har visat att omega-3-fettsyror från krillolja kan hjälpa till att reducera PMS-besvär hos kvinnor. Genom att inkludera oljan i din kost kan du därför få en lättnad från dessa besvär och förbättra din livskvalitet. Har du svåra PMS-besvär kan vissa typer av multivitaminer för kvinnor hjälpa. 

vanliga frågor om Krillolja

FAQ: Vanliga frågor om Krillolja

Vad är krillolja och var kommer den från?

Krillolja är en typ av marinolja som utvinns från små, plankton-ätande kräftdjur som finns i Antarktis.

Vad är omega-3-fettsyror och varför är de viktiga?

Omega-3-fettsyror är en grupp nyttiga fettsyror som är viktiga för hälsan. De hjälper till att sänka inflammation, stärka hjärt- och kärlhälsan, förbättra hjärnfunktionen och stödja en sund hud.

Vad är skillnaden mellan krillolja och andra former av omega-3-fettsyror?

Skillnaden mellan krillolja och andra former av omega-3-fettsyror är att krillolja är mer lättupptaglig och har en högre koncentration av EPA och DHA, de två viktigaste omega-3-fettsyrorna. Krillolja är också mer hållbar och har en lägre risk för biverkningar, som fiskrapar.

Hur tar man krillolja och hur ofta?

Krillolja tas genom att svälja en kapsel med eller utan mat. Rekommenderad dos varierar, men generellt räknas en till två kapslar per dag. Det är viktigt att följa anvisningarna på förpackningen och inte överskrida den rekommenderade dosen.

Kan krillolja ha några biverkningar?

Krillolja kan ibland orsaka biverkningar, som exempelvis fiskrapar. Andra biverkningar är lättare problem med magen, förstoppning eller diarré. För att minimera risken för biverkningar, välj en krillolja med en högkvalitativ formel och följ rekommenderad dos.

Är all krillolja skapad lika?

Nej, inte all krillolja är skapad lika. Det är viktigt att välja en högkvalitativ krillolja som innehåller höga nivåer av EPA och DHA, tillverkas på ett hållbart sätt och har en lättupptaglig formel.

Var kan man köpa krillolja?

Krillolja kan köpas på hälsobutiker, online eller från din lokala apotek. Det är viktigt att välja en tillverkare som har ett god rykte och som säljer produkter av hög kvalitet.

Vilka alternativ finns till krillolja?

Krillolja är en källa till omega-3-fettsyror, främst eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Den innehåller också fosfolipider och astaxantin, en kraftfull antioxidant. Om du letar efter alternativa kosttillskott till krillolja, kan du överväga följande:

 1. Fiskolja: Fiskolja är en populär källa till omega-3-fettsyror EPA och DHA. Fiskolja har liknande hälsofördelar som krillolja, inklusive hjärt-kärlhälsa, hjärnfunktion och antiinflammatoriska effekter.

 2. Veganska omega-3-tillskott: Algbaserade omega-3-tillskott är ett vegetabiliskt alternativ till krillolja och fiskolja. De innehåller DHA och ibland även EPA, vilket ger liknande hälsofördelar som krillolja.

 3. Linfröolja, chiafröolja och valnötsolja: Dessa vegetabiliska oljor innehåller alfa-linolensyra (ALA), en annan typ av omega-3-fettsyra. ALA kan delvis omvandlas till EPA och DHA i kroppen, men denna omvandlingsprocess är inte särskilt effektiv. Att inkludera dessa oljor i din kost kan dock fortfarande ha vissa hälsofördelar.

 4. Astaxantin-tillskott: Om du är intresserad av antioxidantegenskaperna hos krillolja kan du överväga att ta ett separat astaxantin-tillskott. Astaxantin finns i vissa alger och skaldjur och har kraftfulla antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

 5. Fiskleverolja: Fiskleverolja är en källa till omega-3-fettsyror, främst eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA), liksom krillolja. Fiskleverolja innehåller också höga nivåer av vitamin A och D, vilket ger ytterligare hälsofördelar. Det är viktigt att notera att för högt intag av vitamin A kan vara skadligt, så följ rekommenderade doser.

Så gjorde vi testet

För att komma fram till vilken den bästa krilloljan har vi utvärderat och testat 15 produkter. Dessa valdes ut då de utmärkte sig mest baserat på pris, innehåll och kundbetyg.

Vi har sedan betygsatt varje produkt på följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket krillolja innehåller produkten? Hur stor andel är EPA och DHA? Vad är halten av fosfolipider, astaxanthin och kolin? Är krillen fiskad på ett etiskt och hållbart sätt?
 • Användning: Är kapslarna lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta per dag? Får man någon bismak av kapseln eller råkar man ut för fiskrapar?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel och dag? Är krilloljan prisvärd?
 • Kundbetyg: Vilket betyg har produkten fått av andra som testat den? Vad tycker de är bra och dåligt med den?

De 5 kosttillskott med högst totalbetyg kan du läsa om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu