Bästa Krillolja 2023

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
I den här artikeln presenterar vi de bästa krilloljetillskotten och ger dig allt du behöver veta om krillolja
Krillolja - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Antarctic Krill Oil Healthwell Antarctic Krill Oil
Pris
189 kr
Till butik
betyg 4,5 Närokällan Krillolja Närokällan Krillolja
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,3 Weight World Krillolja 1000mg Weight World Krillolja 1000mg
Pris
259 kr
Till butik
betyg 4,1 Omnisym Pharma Omni Krill Omnisym Pharma Omni Krill
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Pureness Krill Omega-3 Pureness Krill Omega-3
Pris
219 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Är du trött på att söka efter den bästa källan till omega-3 och inte riktigt hittat det du söker? Då kan det vara dags att upptäcka en ny och spännande källa till dessa viktiga fettsyror - krillolja!

Denna lilla men kraftfulla källa till omega-3 har fått uppmärksamhet för sina fördelar för hjärthälsa, inflammation och hjärnfunktion.

Men med så många olika krilloljeprodukter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som är den bästa. I denna artikel kommer vi att granska och recensera de bästa krilloljeprodukterna på marknaden för att hjälpa dig att hitta den perfekta produkten för dina behov.

Total sett har vi testat 15 olika krilloljor och bäst av alla är Healthwell Antarctic Krill Oil. Ett mycket prisvärt kosttillskott med höga halter av EPA och DHA. Läs om samtliga 5 krilloljetillskott som vi rekommenderar längre ner i den här artikeln. 

 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Krillolja i september 2023

 1. Healthwell Antarctic Krill Oil Bäst i test: 4,7/5
 2. Närokällan Krillolja Bästa premium: 4,5/5
 3. weight world Krillolja 1000mg Bästa billiga: 4,3/5
 4. Omnisym Pharma Omni Krill Miljövänlig: 4,1/5
 5. Pureness Krill Omega-3 Lukt och smakfria: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell Antarctic Krill Oil

  Välkomponerat krilloljetillskott med bra halter av Omega-3 och fosfolipider till ett mycket överkomligt pris.
  4,7
  Innehåll
  4,8/5
  Pris
  4,6/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 210 mg
  • EPA+DHA: 92,5 mg
  • Pris per kapsel: 3,15 kr

  Efter att ha testat och utvärderat ett antal krilloljeprodukter har vi funnit att Healthwell Antarctic Krill Oil är den bästa krilloljan på marknaden. Detta på grund av dess höga kvalitet och prisvärda pris.

  En av de främsta anledningarna till att vi har valt Healthwell Antarctic Krill Oil som den bästa krilloljan är på grund av dess höga halt av DHA och EPA, vilket är viktiga omega-3-fettsyror som bidrar till en god hälsa. Produkten innehåller 92,5 mg DHA och EPA per 500 mg kapsel, vilket är högre än många andra krilloljeprodukter på marknaden.

  Dessutom innehåller produkten en hög halt av fosfolipider, som är en annan viktig ingrediens i krillolja. Fosfolipider bidrar till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen och har också andra hälsofördelar.

  Vi uppskattar också att Healthwell Antarctic Krill Oil är Friend of the Sea-certifierad, vilket innebär att den är fiskad på ett etiskt och hållbart sätt.

  Prismässigt är produkten också mycket prisvärd, med ett bra pris per kapsel och daglig dos. Vi tycker också att kapslarna är mjuka och lätta att svälja, vilket är en viktig faktor när det gäller användarvänlighet.

  Slutligen har produkten fått mycket positiva kundrecensioner, vilket bekräftar vår uppfattning om dess höga kvalitet och effektivitet. Sammanfattningsvis är Healthwell Antarctic Krill Oil den bästa krilloljan på marknaden och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en högkvalitativ och prisvärd krilloljeprodukt.

  Fördelar

  • Har en hög halt av fosfolipider
  • Friend of the Sea-certifierad
  • Mjuka och lättsvalda kapslar

  Nackdelar

  • Alla gillar inte vaniljaromen
  Produkten finns att köpa här:
  189 kr
  189 kr
 2. 2. Bästa premium: Närokällan Krillolja

  Allt du kan önska från ett krilloljetillskott med hög halt av såväl EPA och DHA, astaxanthin och fosfolipider
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Pris
  4,0/5
  Kundbetyg
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 590 mg
  • Fosfolipider: 330 mg
  • EPA+DHA: 130 mg
  • Pris per kapsel: 4,65 kr

  Efter att ha testat och utvärderat ett antal krilloljeprodukter har vi funnit att Närokällan krillolja är det bästa premiumvalet på marknaden. Produkten utmärker sig genom sin höga kvalitet och höga biotillgänglighet.

  En av de främsta anledningarna till att vi har valt Närokällan krillolja som det bästa premiumvalet är på grund av dess höga halt av DHA och EPA, vilket är viktiga omega-3-fettsyror som bidrar till en god hälsa. Produkten innehåller 130 mg DHA och EPA per 590 mg kapsel, vilket är högre än många andra krilloljeprodukter på marknaden.

  Dessutom innehåller produkten en mycket hög halt av fosfolipider, som är en annan viktig ingrediens i krillolja. Fosfolipider bidrar till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen och har också andra hälsofördelar. Närokällan krillolja har en hög halt av 330 mg fosfolipider per 590 mg kapsel, vilket är en mycket hög koncentration av fosfolipider.

  Vi uppskattar också att produkten är tillverkad av hållbart fiskad krill från Antarktis, vilket är en viktig faktor när det gäller att ta ansvar för miljön och fiskeresurserna.

  Produkten har också en mycket hög biotillgänglighet, vilket betyder att kroppen kan absorbera och utnyttja de näringsämnen som finns i krilloljan på ett effektivt sätt. Detta gör Närokällan krillolja till en mycket effektiv krilloljeprodukt.

  Slutligen har produkten fått mycket positiva kundrecensioner, vilket bekräftar vår uppfattning om dess höga kvalitet och effektivitet. Sammanfattningsvis är Närokällan krillolja det bästa premiumvalet på marknaden och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en högkvalitativ och effektiv krilloljeprodukt.

  Fördelar

  • Mycket hög biotillgänglighet
  • Rikt på astaxanthin och fosfolipider
  • Hållbart fiskad krill från Antarktis

  Nackdelar

  • Kostar lite mer
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
  279 kr
 3. 3. Bästa billiga: Weight World Krillolja 1000mg

  Marknadens billigaste krillolja kapslar med helt ok innehåll med tanke på det låga priset.
  4,3
  Innehåll
  3,8/5
  Pris
  4,8/5
  Kundbetyg
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 75 mg
  • EPA+DHA: 87 mg
  • Pris per kapsel: 2,16 kr

  Efter att ha testat och utvärderat ett antal krilloljeprodukter har vi funnit att Weight World Antarktisk Omega-3 Krillolja är den bästa billiga krilloljan på marknaden. Produkten utmärker sig genom sin höga kvalitet till ett mycket förmånligt pris.

  En av de främsta anledningarna till att vi har valt Weight World Antarktisk Omega-3 Krillolja som den bästa billiga krilloljan är på grund av dess höga halt av DHA och EPA, vilket är viktiga omega-3-fettsyror som bidrar till en god hälsa. Produkten innehåller 174 mg DHA och EPA per 500 mg kapsel, vilket är en hög koncentration av dessa näringsämnen.

  Dessutom innehåller produkten en tillräckligt hög halt av fosfolipider, vilket bidrar till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen. Produkten innehåller också 100 mcg astaxanthin, som är en kraftfull antioxidant som skyddar kroppen mot skador från fria radikaler.

  Vi uppskattar också att produkten är prisvärd och tillverkad av krill som är fiskad på ett hållbart sätt. Kapslarna är också lätt att svälja och användarvänliga.

  Slutligen har produkten fått mycket positiva kundrecensioner, vilket bekräftar vår uppfattning om dess höga kvalitet och effektivitet. Sammanfattningsvis är Weight World Antarktisk Omega-3 Krillolja den bästa billiga krilloljan på marknaden och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en prisvärd krilloljeprodukt.

  Fördelar

  • Med astaxanthin och kolin
  • Omega-3 med EPA och DHA
  • Tillverkad enligt GMP i Storbrittanien

  Nackdelar

  • Lite lägre halter av verksamma ämnen
  Produkten finns att köpa här:
  259 kr
 4. 4. Miljövänlig: Omnisym Pharma Omni Krill

  Prisvärd, populär och inte minst miljövänlig 100% krillolja i lättsvalda kapslar
  4,1
  Innehåll
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Kundbetyg
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 225 mg
  • EPA+DHA: 98 mg
  • Pris per kapsel: 3,32 kr

  Efter att ha testat och utvärderat ett antal krilloljeprodukter har vi funnit att Omnisym Pharma Omni Krill är den mest miljövänliga krilloljan på marknaden. Produkten utmärker sig genom sin höga kvalitet och sin hållbara fiskepraxis.

  En av de främsta anledningarna till att vi har valt Omnisym Pharma Omni Krill som den mest miljövänliga krilloljan är på grund av dess höga kvalitet och dess hållbara fiskepraxis. Produkten är Friend of the Sea-certifierad och fiskad på ett hållbart sätt från Antarktis.

  Produkten innehåller också en hög halt av fosfolipider, vilket bidrar till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen. Dessutom innehåller produkten 180 mcg astaxanthin, en kraftfull antioxidant som skyddar kroppen mot skador från fria radikaler.

  När det gäller innehållet av DHA och EPA är det inte lika högt som i vissa andra krilloljeprodukter på marknaden, med en halt på 98 mg per 500 mg kapsel. Men vi anser att den höga halten av fosfolipider och astaxanthin gör upp för detta.

  Vi uppskattar också att kapslarna är lätt att svälja och att produkten har fått mycket positiva kundrecensioner, vilket bekräftar vår uppfattning om dess höga kvalitet och effektivitet.

  Sammanfattningsvis är Omnisym Pharma Omni Krill den mest miljövänliga krilloljan på marknaden och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en högkvalitativ och miljövänlig krillolja.

  Fördelar

  • Hållbart fiske med Friend of the Sea-certifiering
  • Högt innehåll av EPA och DHA
  • Innehåll även mycket astaxanthin
  • Lättsvalda kapslar som inte ger någon eftersmak

  Nackdelar

  • Finns lite billigare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 5. 5. Lukt och smakfria: Pureness Krill Omega-3

  Soft gels med krillolja från Antarktis i god kvalitet med litet miljöavtryck
  4,0
  Innehåll
  4,4/5
  Pris
  3,9/5
  Kundbetyg
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Krillolja: 500 mg
  • Fosfolipider: 141 mg
  • EPA+DHA: 130 mg
  • Pris per kapsel: 3,65 kr

  Efter att ha testat och utvärderat ett antal krilloljeprodukter har vi funnit att Pureness Krill Omega-3 är den bästa lukt- och smakfria krilloljan på marknaden. Produkten utmärker sig genom sin höga kvalitet och dess lätta användbarhet.

  En av de främsta anledningarna till att vi har valt Pureness Krill Omega-3 som den bästa lukt- och smakfria krilloljan är på grund av dess höga kvalitet och dess lätta användbarhet. Produkten är etiskt och ekologiskt framställd krillolja vilket ger en extra känsla av miljömedvetenhet.

  Produkten innehåller också en hög halt av fosfolipider, vilket bidrar till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen. Dessutom innehåller produkten 100 mcg astaxanthin, en kraftfull antioxidant som skyddar kroppen mot skador från fria radikaler.

  När det gäller innehållet av DHA och EPA är det också tillräckligt högt för att ge hälsofördelar, med en halt på 130 mg per 500 mg kapsel.

  Vi uppskattar också att kapslarna är mjuka och lätta att svälja. Produkten är lukt- och smakfri vilket gör det enkelt att ta den utan någon oönskad eftersmak.

  Sammanfattningsvis är Pureness Krill Omega-3 den bästa lukt- och smakfria krilloljan på marknaden och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en högkvalitativ och användarvänlig krilloljeprodukt.

  Fördelar

  • Etiskt och ekologiskt framställd krillolja
  • Mjuka kapslar som är lätta att svälja
  • Bidrar till hjärtats och leverns normala funktion

  Nackdelar

  • Lite högt pris
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
  219 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Krillolja Krillolja Fosfolipider EPA+DHA Pris per kapsel Totalbetyg Pris
Healthwell Antarctic Krill Oil 500 mg 210 mg 92,5 mg 3,15 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
189 kr
Närokällan Krillolja 590 mg 330 mg 130 mg 4,65 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
279 kr
Weight World Krillolja 1000mg 500 mg 75 mg 87 mg 2,16 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
259 kr
Omnisym Pharma Omni Krill 500 mg 225 mg 98 mg 3,32 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Pureness Krill Omega-3 500 mg 141 mg 130 mg 3,65 kr Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
219 kr
viktiga faktorer för att välja rätt krillolja

Hur man väljer rätt krillolja

När du är redo att köpa krillolja, är det viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer som pris, ingredienser, effektivitet, tillverkning, dosering och fiskrapar. Genom att göra en informerad köpbeslut, kan du säkerställa att du får den bästa krilloljan för dina behov.

Ingredienser

Både rena krilloljor och kosttillskott förstärkta med andra ämnen kan vara extremt högkvalitativa, och du kanske upptäcker att ett visst alternativ fungerar bättre för dina behov. Men oavsett slutresultatet bör ett krilloljetillskott tillverkas med ingredienser av hög kvalitet. För att bedöma kvaliteten på dessa ingredienser får man titta på var krillen kommer ifrån, näringsvärdet i kosttillskottet, vilka andra ingredienser som finns och deras näringsvärden. Vissa krilloljor innehåller även extra tillsatt D-vitamin som har en övergripande effekt på vår allmänna hälsa. Eftersom D-vitamin är fettlösligt passar det särskilt bra att ta tillsammans med en olja.

Effektivitet

Krillolja är känt för sina hälsofördelar, inklusive förbättrad hjärt- och kärlhälsa, minskad inflammation och den . För att få maximala hälsofördelar, se till att välja en krillolja med höga nivåer av EPA och DHA. Det är dessa två fettsyror är bidrar med effekterna för att stödja din hälsa och bidra till att främja en frisk kropp.

Pris

När det gäller pris på krillolja, är det viktigt att notera att billigare alternativ inte alltid är av hög kvalitet. Dessa billigare alternativ kan innehålla tillsatser eller föroreningar som kan påverka dess effektivitet och övergripande hälsa. Det är viktigt att investera i en högkvalitativ krillolja för att få maximala hälsofördelar. En högre prislapp kan också innebära att tillverkningsprocessen är hållbar och säker, inklusive högre nivåer av EPA och DHA, som är de viktigaste omega-3-fettsyrorna.

Tillverkning

Att välja en krillolja som är tillverkad av hållbara och säkra krillbestånd är viktigt för att bidra till att bevara oceanerna. Du bör också se efter tillverkare som har strikta miljöriktlinjer och sundare fiske, eftersom det garanterar att du får en högkvalitativ krillolja som är säker både för din hälsa och för miljön. Leta gärna efter produkter som är tillverkade enligt GMP och HACCP för att säkerställa att det inte finns några oönskade ämnen i oljan.

Dosering

Doseringen av krillolja varierar beroende på person och syfte. Är du osäker på vilken dosering som skulle vara bra för dig är det alltid bäst att börja med ett lågdoserat kosttillskott och sedan gå på ett starkare. Det gör att du slipper överdosera och minskar risken för tråkiga biverkningar. De flesta brukar använda en dosering om ca 500 mg och vid den dosen har man sett tydligt positiva hälsoeffekt med minimal risk för biverkningar.

Fiskrapar

Fiskrapar är en gemensam biverkning av fiskoljor som innehåller omega-3-fettsyror, och det gäller även krillolja. För att undvika fiskrapar, välj en krillolja med en högkvalitativ formel som har bevisat att den är lättupptaglig och har en lägre risk för biverkningar. Du kan också börja med en lägre dos och gradvis öka dosen över tid, för att ge din kropp tid att vänja sig vid den nya kosttillskottet. En kapsel som utsöndrar omega-3 under längre tid minskar också risken för fiskrapar.

Vad är krillolja?

Krillolja är en typ av fiskolja som utvinns från antarktisk krill, en liten kräftdjurssort som lever i Antarktis. Krilloljan är en av de mest rika källorna till omega-3, som är en viktig del av en hälsosam kosthållning. Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärt- och kärlhälsa, ledhälsa, minskad inflammation och har även många andra hälsofördelar. De spelar en nyckelroll i att hantera inflammtion i kroppen och kan också bidra till att förbättra hjärt- och kärlhälsan genom att sänka blodtrycket och reglera blodfetter.

Fosfilipider

Krillolja skiljer sig från traditionell fiskolja på grund av sin unika sammansättning. Det innehåller inte bara omega-3-fettsyror, men också fosfolipider, som är viktiga för hälsan hos cellmembranen i kroppen. Dessa fosfolipider hjälper till att förbättra upptaget och absorptionen av omega-3-fettsyrorna, jämfört med fiskolja, som innehåller triglycerider som inte är lika lättupptagliga. Dessutom innehåller krilloljan en högre andel av antioxidanten astaxanthin, vilket hjälper till att skydda kroppen mot skadliga fria radikaler och kan också ha antiinflammatoriska och hjärtskyddande effekter.

Vad är krillolja bra för?

Krillolja är en av de mest hälsosamma kosttillskotten du kan välja för att förbättra din hälsa. Här är några av de främsta fördelarna med att använda den bästa krilloljan:

Förbättrad hjärt- och kärlhälsa

Krilloljan är rik på omega-3-fettsyror, vilket kan hjälpa till att sänka blodtrycket och reglera blodfetterna. Omega-3-fettsyror har också visat sig ha en positiv inverkan på hjärt- och kärlsjukdomar genom att sänka nivåerna av skadliga fettsyror och förbättra funktionen hos blodkärlen. En regelbunden användning av krillolja kan därför hjälpa till att förbättra hjärt- och kärlhälsan på lång sikt.

Förbättrad ledhälsa

Inflammation i lederna kan leda till smärta och försämrad funktion. Krilloljan har antiinflammatoriska egenskaper, vilket innebär att det kan hjälpa till att reducera inflammation i kroppen, inklusive i lederna. Dessutom är den rik på omega-3-fettsyror, som också har visat sig ha en positiv effekt på ledhälsa. Genom att inkludera krillolja i din kost kan du därför bidra till en bättre ledhälsa. Läs gärna vår artikel om bästa kosttillskotten för lederna, där vi går in på djupet hur olika kosttillskott kan påverka ledernas hälsa.

Antiinflammatoriska effekter

Inflammation är en naturlig del av kroppens försvarsmekanism, men långvarig eller överdriven inflammation kan leda till många hälsoproblem. Krilloljan innehåller både omega-3-fettsyror och astaxanthin, som båda har antiinflammatoriska egenskaper. Genom att använda krillolja regelbundet kan du därför hjälpa till att reducera inflammation i kroppen och bidra till en bättre hälsa.

Bättre absorption

Omega-3-fettsyror är viktiga för hälsan, men deras upptag i kroppen kan ibland vara begränsat. Krilloljan innehåller omega-3-fettsyror i formen fosfatidylserin, som är en form av fosfolipider. Dessa fosfolipider hjälper till att öka upptaget av omega-3-fettsyror i kroppen och förbättrar deras absorption jämfört med andra former av omega-3. Genom att använda krillolja istället för andra former av omega-3-kosttillskott kan du därför få en bättre upptag och absorption av de viktiga fettsyrorna.

Minskade PMS-besvär

Premenstruella besvär som huvudvärk, kramper, ångest och humörförändringar är vanliga problem för många kvinnor. Studier har visat att omega-3-fettsyror från krillolja kan hjälpa till att reducera PMS-besvär hos kvinnor. Genom att inkludera oljan i din kost kan du därför få en lättnad från dessa besvär och förbättra din livskvalitet.

vanliga frågor om Krillolja

FAQ: Vanliga frågor om Krillolja

Vad är krillolja och var kommer den från?

Krillolja är en typ av marinolja som utvinns från små, plankton-ätande kräftdjur som finns i Antarktis.

Vad är omega-3-fettsyror och varför är de viktiga?

Omega-3-fettsyror är en grupp nyttiga fettsyror som är viktiga för hälsan. De hjälper till att sänka inflammation, stärka hjärt- och kärlhälsan, förbättra hjärnfunktionen och stödja en sund hud.

Vad är skillnaden mellan krillolja och andra former av omega-3-fettsyror?

Skillnaden mellan krillolja och andra former av omega-3-fettsyror är att krillolja är mer lättupptaglig och har en högre koncentration av EPA och DHA, de två viktigaste omega-3-fettsyrorna. Krillolja är också mer hållbar och har en lägre risk för biverkningar, som fiskrapar.

Hur tar man krillolja och hur ofta?

Krillolja tas genom att svälja en kapsel med eller utan mat. Rekommenderad dos varierar, men generellt räknas en till två kapslar per dag. Det är viktigt att följa anvisningarna på förpackningen och inte överskrida den rekommenderade dosen.

Kan krillolja ha några biverkningar?

Krillolja kan ibland orsaka biverkningar, som exempelvis fiskrapar. Andra biverkningar är lättare problem med magen, förstoppning eller diarré. För att minimera risken för biverkningar, välj en krillolja med en högkvalitativ formel och följ rekommenderad dos.

Är all krillolja skapad lika?

Nej, inte all krillolja är skapad lika. Det är viktigt att välja en högkvalitativ krillolja som innehåller höga nivåer av EPA och DHA, tillverkas på ett hållbart sätt och har en lättupptaglig formel.

Var kan man köpa krillolja?

Krillolja kan köpas på hälsobutiker, online eller från din lokala apotek. Det är viktigt att välja en tillverkare som har ett god rykte och som säljer produkter av hög kvalitet.

Vilka alternativ finns till krillolja?

Krillolja är en källa till omega-3-fettsyror, främst eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Den innehåller också fosfolipider och astaxantin, en kraftfull antioxidant. Om du letar efter alternativa kosttillskott till krillolja, kan du överväga följande:

 1. Fiskolja: Fiskolja är en populär källa till omega-3-fettsyror EPA och DHA. Fiskolja har liknande hälsofördelar som krillolja, inklusive hjärt-kärlhälsa, hjärnfunktion och antiinflammatoriska effekter.

 2. Veganska omega-3-tillskott: Algbaserade omega-3-tillskott är ett vegetabiliskt alternativ till krillolja och fiskolja. De innehåller DHA och ibland även EPA, vilket ger liknande hälsofördelar som krillolja.

 3. Linfröolja, chiafröolja och valnötsolja: Dessa vegetabiliska oljor innehåller alfa-linolensyra (ALA), en annan typ av omega-3-fettsyra. ALA kan delvis omvandlas till EPA och DHA i kroppen, men denna omvandlingsprocess är inte särskilt effektiv. Att inkludera dessa oljor i din kost kan dock fortfarande ha vissa hälsofördelar.

 4. Astaxantin-tillskott: Om du är intresserad av antioxidantegenskaperna hos krillolja kan du överväga att ta ett separat astaxantin-tillskott. Astaxantin finns i vissa alger och skaldjur och har kraftfulla antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

 5. Fiskleverolja: Fiskleverolja är en källa till omega-3-fettsyror, främst eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA), liksom krillolja. Fiskleverolja innehåller också höga nivåer av vitamin A och D, vilket ger ytterligare hälsofördelar. Det är viktigt att notera att för högt intag av vitamin A kan vara skadligt, så följ rekommenderade doser.

Så gjorde vi testet

För att komma fram till vilken den bästa krilloljan har vi utvärderat och testat 15 produkter. Dessa valdes ut då de utmärkte sig mest baserat på pris, innehåll och kundbetyg.

Vi har sedan betygsatt varje produkt på följande punkter:

 • Innehåll: Hur mycket krillolja innehåller produkten? Hur stor andel är EPA och DHA? Vad är halten av fosfolipider, astaxanthin och kolin? Är krillen fiskad på ett etiskt och hållbart sätt?
 • Användning: Är kapslarna lätta att svälja? Hur många kapslar behöver man ta per dag? Får man någon bismak av kapseln eller råkar man ut för fiskrapar?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel och dag? Är krilloljan prisvärd?
 • Kundbetyg: Vilket betyg har produkten fått av andra som testat den? Vad tycker de är bra och dåligt med den?

De 5 kosttillskott med högst totalbetyg kan du läsa om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu