Bästa Fiskleverolja 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Vi hjälper dig hitta rätt i det stora utbudet och välja den bästa fiskleveroljan för dig.
Fiskleverolja - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Solgar Cod Liver Oil Solgar Cod Liver Oil
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Möllers Tran Möllers Tran
Pris
89 kr
Till butik
betyg 4,3 Närokällan Fiskleverolja Närokällan Fiskleverolja
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,2 Solgar Super Cod Liver Oil Complex Solgar Super Cod Liver Oil Complex
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,1 Healthwell Isländsk Omega-3 Healthwell Isländsk Omega-3
Pris
179 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Fiskleverolja är ett kosttillskott som har blivit alltmer populärt bland hälsomedvetna människor. Den är känd för att vara en rik källa till omega-3, D-vitamin och A-vitamin, vilket gör den till ett viktigt tillskott för hjärthälsa, hjärnfunktion, ledhälsa, benhälsa, synhälsa, immunitet och hudhälsa.

Men med så många olika produkter på marknaden kan det vara svårt att välja den bästa fiskleveroljan för ens behov. I den här artikeln kommer vi att granska och bedöma några av de bästa fiskleveroljeprodukterna på marknaden och hjälpa dig att välja den som passar just dig. Vi kommer också att diskutera fördelarna och nackdelarna med fiskleverolja, vanliga biverkningar, dosering och andra vanliga frågor.

Totalt sett har vi testat 18 olika fiskleveroljor och bäst överlag är Solgar Cod Liver Oil. Ett prisvärt kosttillskott rikt på EPA och DHA, med fiskleverolja från hållbart fiske. Läs vidare och ta reda på vilka 5 kosttillskott som fick högst totalbetyg. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Fiskleverolja 2024

 1. Solgar Cod Liver Oil Bäst i test: 4,7/5
 2. Möllers Tran Bästa flytande: 4,5/5
 3. narokallan fiskleverolja Bästa premium: 4,3/5
 4. Solgar Super Cod Liver Oil Complex Bästa komplex: 4,2/5
 5. Healthwell Isländsk Omega-3 Bästa billiga flytande: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Solgar Cod Liver Oil

  Tillskott med hög renhet och hög dosering i lättsvalda kapslar
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,6/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 100 kaps
  • Dosering: 462 mg
  • D-vitamin: 3.4 mcg
  • Pris / portion: 4,15 kr

  Solgar Cod Liver Oil är ett av de mest prisvärda och effektiva fiskleveroljeprodukterna på marknaden idag. Med en mängd av 462 mg torskleverolja per kapsel ger denna produkt en betydande mängd av omega-3-fettsyror, A-vitamin och D-vitamin som är nödvändiga för hälsan. Dessutom tillverkas produkten från fisk som lever i djupa, kalla hav, vilket garanterar högsta kvalitet och renhet.

  Solgar Cod Liver Oil har en hög koncentration av A- och D-vitamin som kan hjälpa till att stärka immunförsvaret, förbättra synen och bevara benhälsan. Vi uppskattar också att produkten inte innehåller några onödiga tillsatser eller konserveringsmedel som kan skada hälsan.

  Vi tycker också att Solgar Cod Liver Oil är en av de mest prisvärda produkterna på marknaden, med endast 1,34 kr per kapsel och dag. Detta gör det till ett bra val för personer som vill få alla hälsofördelar av fiskleverolja utan att spendera för mycket pengar.

  Vi har inte märkt av några biverkningar vid användning av denna produkt och har inte hört talas om några allvarligare biverkningar från användare. Kapslarna är också lätta att svälja och har ingen obehaglig smak eller lukt.

  Sammanfattningsvis är Solgar Cod Liver Oil en av de bästa fiskleveroljeprodukterna på marknaden för dess höga kvalitet, effektivitet och låga kostnad. Vi rekommenderar denna produkt till alla som söker en pålitlig och prisvärd källa till omega-3-fettsyror, A-vitamin och D-vitamin.

  Fördelar

  • Fiskleverolja med A- och D-vitamin
  • Bekväm dosering med kapslar
  • Lågt pris per portion

  Nackdelar

  • Halten fiskleverolja kunde varit något högre
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
  249 kr
 2. 2. Bästa flytande: Möllers Tran

  Klassisk och populär produkt med fiskleverolja med högsta renhet från hållbart fiske
  4,5
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 250 ml
  • Dosering: 5 ml
  • D-vitamin: 10 mcg
  • Pris / portion: 1,78 kr
  moeller tran 1 moeller tran 2 moeller tran 3 moeller tran 4 moeller tran 5

  Möller's Tran är en av de bästa flytande fiskleveroljeprodukterna på marknaden idag. Med en dosering på 5 ml ger denna produkt en betydande mängd av omega-3-fettsyror, A-vitamin, D-vitamin och E-vitamin som är nödvändiga för hälsan. Dessutom tillverkas produkten från norsk fisk fångad utanför Lofoten och Vesterålen, vilket garanterar högsta kvalitet och renhet.

  Vi uppskattar också att Möller's Tran är en hållbar produkt som främjar en hälsosam livsstil och skyddar vårt miljöarv. Torsken som används för produktionen kommer från ett hållbart fiskebestånd, vilket betyder att produkten inte skadar miljön.

  Produkten har en härlig smak av citron, vilket gör den till en trevlig upplevelse att ta. Vi har inte märkt av några biverkningar vid användning av denna produkt, men vi har hört talas om några användare som inte gillar fisksmaken i munnen efter intag.

  Möller's Tran är en av de mest prisvärda flytande fiskleveroljeprodukterna på marknaden, med en portion på 5 ml som ger en betydande mängd omega-3-fettsyror, A-vitamin, D-vitamin och E-vitamin. Vi rekommenderar denna produkt till alla som söker en hållbar och prisvärd källa till omega-3-fettsyror och vitaminer.

  Fördelar

  • Bästa kvalitet från Norges kalla vatten
  • God citronsmak
  • Med både vitamin A, D och E

  Nackdelar

  • Inga uppenbara nackdelar
  Produkten finns att köpa här:
  89 kr
  89 kr
 3. 3. Bästa premium: Närokällan Fiskleverolja

  Hög dos med högkvalitativ olja och vitaminer med bara en kapsel per dag
  4,3
  Innehåll
  4,7/5
  Användning
  4,3/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 60 kaps
  • Dosering: 500 mg
  • D-vitamin: 10 mcg
  • Pris / portion: 2,65 kr

  Närokällan Fiskleverolja är en högkvalitativ fiskleveroljeprodukt som är speciellt utformad för att stödja hälsan hos hud, ögon och immunsystemet. Varje kapsel innehåller 3 mg A-vitamin och 10 mcg D-vitamin, som är nödvändiga för att bibehålla en hälsosam hud och syn samt för att stödja immunsystemet. Det som gör produkten unik är att vitaminerna kommer i bioidentisk form, vilket gör dem enklare för kroppen att absorbera och använda.

  Produkten är också helt fri från tillsatser och konserveringsmedel, vilket gör den till ett rent och naturligt val för dem som söker en högkvalitativ fiskleverolja. Vi har inte märkt av några biverkningar vid användning av denna produkt.

  Det är värt att notera att Närokällan Fiskleverolja är en premiumprodukt som är något dyrare än andra produkter på marknaden. Men för dem som söker en högkvalitativ fiskleverolja av högsta kvalitet är denna produkt ett utmärkt val. Vi rekommenderar Närokällan Fiskleverolja till alla som vill ge sin hud, ögon och immunsystem den bästa möjliga vård.

  Fördelar

  • Formula för bästa upptag
  • En kapsel om dagen räcker

  Nackdelar

  • Premiumprodukt till ett högre pris
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 4. 4. Bästa komplex: Solgar Super Cod Liver Oil Complex

  Ren och högkvalitativ fiskleverolja med hög dos och mjuka kapslar för enklare intag
  4,2
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,4/5
  Pris
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 60 kaps
  • Dosering: 1250 mg
  • D-vitamin: 28 mcg
  • Pris / portion: 3,32 kr

  Solgar Super Cod Liver Oil Complex är en högkvalitativ fiskleveroljeprodukt som är berikad med extra EPA, DHA, A- och D-vitamin. Produkten innehåller också 1250 mg fiskleverolja som är framställd från djuphavsfisk från riktigt kalla hav, vilket gör den till en av de renaste och mest naturliga fiskleveroljorna på marknaden.

  Vi har märkt av fördelarna med denna produkt i form av förbättrad hud och ökad mentalt fokus efter en längre användningsperiod. Det är också värt att nämna att produkten inte ger några obehagliga biverkningar.

  Solgar Super Cod Liver Oil Complex är en mjuk kapsel som är lätt att svälja och passar de som har svårt att ta stora kapslar eller flytande fiskleverolja. Denna produkt kan dock vara dyrare än andra fiskleveroljeprodukter på marknaden, men dess höga kvalitet och näringsrika innehåll gör den till en utmärkt investering i din hälsa. Vi rekommenderar Solgar Super Cod Liver Oil Complex till alla som söker en högkvalitativ och näringsrik fiskleveroljeprodukt för att stödja en hälsosam livsstil.

  Fördelar

  • Mjuka kapslar för bekvämt intag
  • Komplex med höga halter olja och vitaminer
  • Innehåll av högsta kvalitet

  Nackdelar

  • Inte den billigaste produkten
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 5. 5. Bästa billiga flytande: Healthwell Isländsk Omega-3

  Smidigt och praktiskt tillskott med neutral smak för hela familjen
  4,1
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  3,8/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 300 ml
  • Dosering: 2.5 ml
  • D-vitamin: 5.5 mcg
  • Pris / portion: 1,49 kr
  healthwell islaendsk omega 3 bild 1 healthwell islaendsk omega 3 bild 5 healthwell islaendsk omega 3 bild 6 healthwell islaendsk omega 3 bild 7

  Healthwell Isländsk omega-3 är en utmärkt och prisvärd fiskleveroljeprodukt. Denna produkt innehåller 550 mg omega-3 per dosering om 2,5 ml, vilket inkluderar 200 mg EPA och 250 mg DHA. Dessutom innehåller produkten höga halter av A-vitamin och D-vitamin, vilket gör den till ett näringsrikt tillskott för en hälsosam livsstil.

  Produkten är utan tillsatser och framställs från hållbart fiske i rena och kalla vatten, vilket ger en högkvalitativ fiskleverolja. Healthwell Isländsk omega-3 har också en neutral smak, vilket gör att den passar även dig som inte gillar smaken av fisk.

  Fördelarna med denna produkt enligt tidigare kunder är ett ökad mentalt fokus och förbättrad hudhälsa efter en längre användningsperiod. Det är också värt att nämna att produkten inte ger några obehagliga biverkningar.

  Healthwell Isländsk omega-3 är en utmärkt fiskleveroljeprodukt för de som söker en prisvärd och högkvalitativ produkt. Denna produkt passar också bra för de som inte gillar smaken av fiskleverolja och vill ha en neutral smak. Vi rekommenderar denna produkt till alla som söker en prisvärd och effektiv fiskleverolja.

  Fördelar

  • Mycket bra pris
  • Många nöjda användare
  • För både vuxna och barn

  Nackdelar

  • Vissa användare anmärker på smaken
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Fiskleverolja Storlek Dosering D-vitamin Pris / portion Totalbetyg Pris
Solgar Cod Liver Oil 100 kaps 462 mg 3.4 mcg 4,15 kr Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Möllers Tran 250 ml 5 ml 10 mcg 1,78 kr Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
89 kr
Närokällan Fiskleverolja 60 kaps 500 mg 10 mcg 2,65 kr Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
159 kr
Solgar Super Cod Liver Oil Complex 60 kaps 1250 mg 28 mcg 3,32 kr Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
199 kr
Healthwell Isländsk Omega-3 300 ml 2.5 ml 5.5 mcg 1,49 kr Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt fiskleverolja

Hur man väljer rätt fiskleverolja

Att köpa fiskleverolja kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika produkter på marknaden med olika fördelar och nackdelar. För att hjälpa dig att välja den bästa fiskleveroljan för dina behov och budget, har vi skapat en köpguide som fokuserar på att ge dig relevant innehåll genom vår expertis om ämnet.

Omega-3-fettsyror

Inte bara mängden omega-3, utan framförallt omega-3-fettsyror är en viktig faktor att överväga när du köper fiskleverolja eftersom de har visat sig vara fördelaktiga för hjärthälsa, hjärnfunktion och ledhälsa. Det finns två huvudsakliga omega-3-fettsyror som är viktiga för hälsan, EPA och DHA. EPA anses vara fördelaktigt för att minska inflammation i kroppen och stödja hjärthälsa, medan DHA är viktigt för hjärnans hälsa och funktion. Välj en produkt som innehåller tillräckligt med omega-3-fettsyror för att passa dina hälsobehov, och se till att produkten har en balans mellan EPA och DHA.

Miljö & Renhet

Miljö och renhet är också viktiga faktorer att överväga när du köper fiskleverolja. Fiskleveroljeprodukter kan innehålla föroreningar och miljögifter som kan vara skadliga för hälsan. Det är därför viktigt att välja en produkt som är fri från föroreningar och miljögifter, som tungmetaller och PCB. Se också till att välja en produkt som är gjord av hållbart odlad eller vildfångad fisk för att minska påverkan på miljön.

Smak & Användning

Smak och användning är också viktiga faktorer att överväga när du köper fiskleverolja. Fiskleverolja kan ha en stark och obehaglig smak, så det är viktigt att välja en produkt som smakar bra och är lätt att ta. Kapslar är en enkel och praktisk lösning för att ta fiskleverolja utan att behöva känna smaken.

D-vitamin och A-vitamin

D-vitamin och A-vitamin är två viktiga vitaminer som finns i fiskleverolja. Dessa vitaminer är viktiga för benhälsa, immunfunktion och synhälsa. Det är viktigt att välja en produkt som innehåller tillräckligt med D-vitamin och A-vitamin för att passa dina hälsobehov, och se till att vitaminerna är i en lättabsorberad form.

Kapslar eller flytande

Du kan välja mellan kapslar eller flytande fiskleverolja. Kapslar är en enkel och praktisk lösning för att ta fiskleverolja, medan flytande fiskleverolja kan vara lättare att dosera för personer med särskilda behov. Det är viktigt att välja en produkt som passar din preferens och hur enkelt det är för dig att ta produkten.

Pris

Pris är också en viktig faktor att överväga när du köper fiskleverolja. Det finns ett brett utbud av fiskleveroljeprodukter på marknaden, och priserna kan variera beroende på varumärke och kvalitet. Det är viktigt att välja en produkt som passar din budget samtidigt som den har en bra kvalitet och innehåll. Tänk på att det inte alltid är nödvändigt att välja den dyraste produkten för att få en högkvalitativ fiskleverolja. Det finns många bra produkter till rimliga priser på marknaden. Om du letar efter alternativ till fiskleverolja som fortfarande erbjuder liknande hälsofördelar, kan svartkumminolja vara ett intressant val.

Sammanfattningsvis är det viktigt att överväga olika faktorer när du köper fiskleverolja för att hitta den bästa produkten för dina behov. Tänk på att rådfråga din läkare eller en hälsospecialist om du har några specifika hälsobehov eller problem som du vill adressera med hjälp av fiskleverolja.

Vad fiskleverolja är bra för

Fiskleverolja är en källa till omega-3-fettsyror, D-vitamin och A-vitamin som kan ge en mängd hälsofördelar. Här är några av de viktigaste fördelarna med att ta fiskleverolja:

 • Förbättrad hjärthälsa: Fiskleverolja är en källa till omega-3-fettsyror, särskilt EPA och DHA, som har visat sig ha fördelar för hjärthälsan. EPA har antiinflammatoriska egenskaper och kan minska inflammation i kroppen som kan bidra till hjärtsjukdom. DHA är viktigt för hjärnans hälsa och funktion, men har också visat sig bidra till att sänka blodfetter och blodtryck, vilket minskar risken för hjärtsjukdom.
 • Förbättrad hjärnfunktion: Fiskleverolja har visat sig ha fördelar för hjärnfunktionen och kan förbättra minnet och kognitiv funktion. Omega-3-fettsyror i fiskleverolja kan förbättra hjärncellernas funktion och skydda mot åldersrelaterad försämring av hjärnan. Forskning har också visat att fiskleverolja kan ha fördelar för personer med neuropsykiatriska sjukdomar som ADHD, depression och ångest.
 • Förbättrad ledhälsa: Fiskleverolja kan ha en positiv effekt på ledhälsan, särskilt för personer med artrit. Omega-3-fettsyror i fiskleverolja kan minska inflammation i lederna och förbättra rörligheten och smärtlindringen. Studier har visat att personer som tar fiskleverolja regelbundet kan minska behovet av smärtlindrande läkemedel och antiinflammatoriska läkemedel. Är det specifikt ledhälsan du vill förbättra har vi skrivit en artikel om de bästa kosttillskotten för lederna
 • Starkare ben: Fiskleverolja är också en bra källa till vitamin D och A som är viktiga för att bibehålla benhälsan. Dessa vitaminer kan förbättra bentätheten och minska risken för osteoporos, en sjukdom som orsakar benskörhet och frakturer.
 • Förbättrad synhälsa: Fiskleverolja innehåller också A-vitamin, vilket är viktigt för synhälsan. A-vitamin är en viktig komponent i ögonens retina och kan minska risken för åldersrelaterad makuladegeneration och andra synrelaterade sjukdomar. Även vitamin-C är bra för synen. 
 • Förbättrat immunförsvar: Fiskleverolja kan hjälpa till att stärka immunsystemet och minska risken för infektioner och sjukdomar. Forskning har visat att fiskleverolja kan förbättra immunsystemets funktion genom att öka antalet vita blodkroppar och förbättra cellernas förmåga att bekämpa infektioner. För de som söker en växtbaserad källa till fettsyror som också kan stödja immunförsvaret, är GLA från nattljusolja ett utmärkt alternativ.

Biverkningar av fiskleverolja

Som med alla kosttillskott och mediciner, kan fiskleverolja orsaka biverkningar hos vissa personer. Här är några av de vanligaste biverkningarna:

 • Illamående och magbesvär: En vanlig biverkning av fiskleverolja är illamående och magbesvär. Detta beror vanligtvis på höga nivåer av omega-3-fettsyror som kan orsaka irritation i magen. För att undvika dessa biverkningar, kan man ta fiskleverolja med mat eller välja en produkt med lägre nivåer av omega-3-fettsyror.
 • Fiskig smak och lukt: Eftersom fiskleverolja är gjord av fisklever, kan det ha en fiskig smak och lukt som många människor kan finna obehaglig. Detta kan undvikas genom att välja kapslar istället för flytande form eller genom att välja en produkt som är smaksatt med naturliga smaker. Även kapslar kan göra att man rapar fisk och får en ganska obehaglig smak i munnen. För att undvika detta kan man välja en krillolja istället.
 • Blödning och blodförtunnande effekter: Eftersom fiskleverolja har en blodförtunnande effekt, kan det orsaka blödningar hos personer som tar blodförtunnande läkemedel eller har en koagulationsstörning. Det är viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar ta fiskleverolja om man tar några läkemedel eller har en koagulationsstörning. Även Gingko Biloba sägs kunna ha en blodförtunnande effekt. 
 • Allergiska reaktioner: Fiskleverolja kan orsaka allergiska reaktioner hos personer som är allergiska mot fisk. Om man är allergisk mot fisk eller några andra allergier, är det viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar ta fiskleverolja.

Det är viktigt att notera att biverkningar av fiskleverolja är relativt sällsynta och att de flesta människor kan ta fiskleverolja utan några problem. Det är dock alltid viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar ta fiskleverolja om man har några hälsorelaterade tillstånd eller tar några läkemedel.

vanliga frågor om Fiskleverolja

FAQ: Vanliga frågor om Fiskleverolja

Vad är fiskleverolja?

Fiskleverolja är en olja som utvinns från levern hos fiskar, vanligtvis torsk eller lax. Det är en rik källa till omega-3-fettsyror, D-vitamin och A-vitamin. Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärthälsa, hjärnfunktion, ledhälsa, benhälsa, synhälsa, immunitet och hudhälsa. D-vitamin och A-vitamin är viktiga för benhälsa, synhälsa och immunförsvar.

Hur tar man fiskleverolja?

Fiskleverolja finns i kapslar och flytande form. Doseringen beror på produkten, men det är vanligtvis rekommenderat att ta 1-2 kapslar per dag eller en tesked av flytande form. Det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och rådgöra med en läkare innan man börjar ta fiskleverolja eller något annat hälsotillskott.

Kan alla ta fiskleverolja?

Fiskleverolja är vanligtvis säker för de flesta människor, men kan såklart inte tas av personer allergiska mot fisk. Gravida kvinnor, personer som tar blodförtunnande läkemedel och personer med höga nivåer av vitamin A i kroppen bör också vara försiktiga med att ta fiskleverolja.

Vilken typ av fiskleverolja ska jag köpa?

Det finns många olika typer av fiskleverolja på marknaden, så det är viktigt att välja en produkt av hög kvalitet från ett pålitligt företag. När man väljer fiskleverolja bör man titta på koncentrationen av omega-3-fettsyror, D-vitamin och A-vitamin i produkten och se till att den passar ens behov och preferenser. Det är också viktigt att välja en produkt som passar ens livsstil, till exempel kapslar eller flytande form och smaksatta eller smakfria alternativ.

Vilka alternativ finns till fiskleverolja?

Fiskleverolja är en källa till omega-3-fettsyror, främst eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Den innehåller också höga nivåer av vitamin A och D. Om du letar efter alternativa kosttillskott till fiskleverolja, kan du överväga följande:

 • Fiskolja: Fiskolja innehåller EPA och DHA men har vanligtvis lägre nivåer av vitamin A och D jämfört med fiskleverolja. Fiskolja har liknande hälsofördelar som fiskleverolja, inklusive hjärt-kärlhälsa, hjärnfunktion och antiinflammatoriska effekter.
 • Krillolja: Krillolja är en annan källa till omega-3-fettsyror EPA och DHA, och likt fiskolja har den liknande hälsofördelar som fiskleverolja. Krillolja innehåller även fosfolipider och astaxantin, en kraftfull antioxidant.
 • Vegansk omega-3: För ett vegetabiliskt alternativ kan algbaserade omega-3-tillskott erbjuda DHA och ibland även EPA. Dessa tillskott ger liknande hälsofördelar som fiskleverolja.
 • Separata vitamin A- och D-tillskott: Om du letar efter en alternativ källa till vitamin A och D som finns i fiskleverolja, kan du överväga att ta separata A- och D-vitamintillskott. Välj lämpliga doser enligt rekommendationerna från din läkare eller en nutritionsexpert.
 • Linfröolja, chiafröolja och valnötsolja: Dessa vegetabiliska oljor innehåller alfa-linolensyra (ALA), en annan typ av omega-3-fettsyra. ALA kan delvis omvandlas till EPA och DHA i kroppen, men denna omvandlingsprocess är inte särskilt effektiv. Att inkludera dessa oljor i din kost kan dock fortfarande ha vissa hälsofördelar.

Så gjorde vi testet

Vi har testat och utvärderat 18 fiskleveroljetillskott på marknaden för att hjälpa dig att välja den som passar dina behov och budget. Vi har använt vår expertis inom ämnet för att bedöma produkterna utifrån följande kriterier:

 1. Innehåll:
 • Vilka ingredienser ingår i produkten?
 • Hur mycket omega-3 innehåller produkten?
 • Är produkten gjord av rena och naturliga ingredienser?
 • Innehåller produkten några onödiga tillsatser eller konserveringsmedel?
 1. EPA och DHA:
 • Hur mycket EPA och DHA innehåller varje produkt?
 • Vilket förhållande har produkten mellan EPA och DHA?
 • Hur jämför mängden EPA och DHA i varje produkt med det rekommenderade dagliga intaget av dessa ämnen?
 1. Vitamin A och D:
 • Innehåller produkten en hög koncentration av vitamin A och D?
 • Är vitaminerna i produkten i en lättabsorberad form?
 • Är doseringen av vitaminerna tillräckligt enligt etablerad forskning?
 1. Användning:
 • Hur lätt är det att ta produkten?
 • Har vi märkt av några biverkningar?
 • Finns det några biverkningar som användarna har rapporterat?
 1. Pris:
 • Hur mycket kostar produkten?
 • Hur prisvärd är produkten jämfört med dess konkurrenter på marknaden?
 • Är priset för produkten rimligt med tanke på dess kvalitet och innehåll?

De 5 produkter med högst totalbetyg finns presenterade i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu