Bästa Multigymmet 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Vi hjälper dig att hitta det bästa multigymmet
Multigym - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Hammer Sport Ultra Hammer Sport Ultra
Pris
9399 kr
Till butik
betyg 4,5 Gorilla Bänkpresspaket Gorilla Bänkpresspaket
Pris
5499 kr
Till butik
betyg 4,4 Gorilla Basic Viktpaket Gorilla Basic Viktpaket
Pris
9799 kr
Till butik
betyg 4,1 BH Fitness Plus BH Fitness Plus
Pris
8490 kr
Till butik
betyg 4,0 Hammer Sport Ferrum TX3 Hammer Sport Ferrum TX3
Pris
11999 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Multigym är ett allt-i-ett träningsredskap som erbjuder en komplett träningslösning för att träna hela kroppen. Det kombinerar flera styrketräningsmaskiner och funktioner i en enda enhet, vilket gör det möjligt att utföra en rad olika övningar och målgruppsanpassade träningsprogram. Multigym kan inkludera funktioner som kabeldrag, bröstpress, benpress, lat pulldown och mycket mer, vilket gör det möjligt att träna både över- och underkroppen på ett effektivt och säkert sätt. Detta träningsredskap är idealiskt för hemmagym, mindre träningsanläggningar eller platser med begränsat utrymme, eftersom det minimerar behovet av att ha flera separata maskiner. 

Vi har testat 17 olika multigym, främst avsedda för hemmabruk, och utsett de 5 bästa i olika kategorier. Bäst överlag blev Hammer Sport Ultra som är ett prisvärt multigym av hög kvalitet där du kan träna hela kroppen.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa multigymmen 2024

 1. Hammer Sport Ultra, Multigym Bäst i test: 4,7/5
 2. Bänkpress BLACK Skivstång, curlstång, hantelset - 100kg Bästa billiga med fria vikter: 4,5/5
 3. Multigym BASIC Black 100kg - Viktpaket Lats Gymgolv Bästa med fria vikter: 4,4/5
 4. BH Fitness MULTIGYM PLUS, Multigym Bästa billiga: 4,1/5
 5. Hammer Sport Ferrum TX3, Multigym Bästa premium: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Hammer Sport Ultra

  Ett robust och stabilt multigym med ett viktmagasin på 60 kilo
  4,7
  Kvalitet
  4,4/5
  Funktioner
  4,9/5
  Användarvänlighet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Vikter: 60 kg
  • Fokus: Över/Underkropp
  • LxBxH: 217x105x200 cm
  • Max användarvikt: 130 kg

  Hammer Sport Ultra har utsetts till det bästa multigymmet i vårt test, och det är lätt att förstå varför. Maskinen erbjuder en mängd olika funktioner och övningar, vilket gör att du kan träna hela kroppen på ett och samma ställe. Testpanelen var imponerade av att maskinen kunde användas för över 30 olika övningar och tränade alla de största muskelgrupperna.

  Användningen av maskinen var enkel och smidig, med enkel justering av viktmotståndet och ett välplacerat handtag för att enkelt byta mellan övningar. Panelen uppskattade också den bekväma känslan när de använde maskinen och möjligheten att justera sitsen och andra delar för att anpassa maskinen till deras individuella kroppar och övningar.

  Ultra hade en hög maxvikt för alla övningar, vilket gjorde det möjligt att utmana sig själv och öka motståndet när man tränar. Maskinen är också välbyggd och robust, med en stabil konstruktion och ingen skrammel eller rörelse under användning. Detta bidrog till en positiv träningsupplevelse och en känsla av säkerhet under användning.

  Med tanke på maskinens prestanda och kvalitet är priset på Hammer Sport Ultra väl värt det, enligt panelen. Maskinen är inte billig, men erbjuder en mängd olika funktioner och möjligheter, vilket gör den till en bra investering för dem som vill ha ett högkvalitativt multigym för att träna hemma. Vårt testpanel rekommenderar starkt Hammer Sport Ultra till alla som letar efter ett pålitligt och mångsidigt multigym.

  Fördelar

  • Universellt inställbar för bröst- och ryggträning
  • Anpassningsbar för optimal rörelsefrihet
  • Extra effektiva dropsets

  Nackdelar

  • Garantin gäller endast i hemmamiljö
  Produkten finns att köpa här:
  9399 kr
 2. 2. Bästa billiga med fria vikter: Gorilla Bänkpresspaket

  Ett perfekt standardiserat multigymsset med bänk, skivstång, curlstång och ett hantelset.
  4,5
  Kvalitet
  4,9/5
  Funktioner
  4,8/5
  Användarvänlighet
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gorilla)
  • Vikter: 100 kg
  • Fokus: Helkropp
  • LxBxH: 170 x 55 x 112 cm
  • Max användarvikt: 200 kg

  Gorilla Bänkpresspaket är det bästa billiga multigymmet med fria vikter enligt vårt test. Det är ett utmärkt set för nybörjare eller dem som vill ha ett grundläggande set för bänkpress och andra övningar med fria vikter.

  Bänkpresspaketet är mycket prisvärt och ger en stabil och säker träningsmiljö. Det är lätt att använda och du kommer igång på nolltid utan att behöva montera en maskin.

  En annan fördel med Gorilla Bänkpresspaket är att det ger en bred variation av övningar, inklusive bänkpress, militärpress, dips och olika övningar med fria vikter. Detta gör det möjligt för tränare att göra olika övningar och träningsrutiner för att uppnå sina mål.

  Tyvärr kan Bänkpresspaketet kännas begränsat för vissa tränare, eftersom det bara kan användas för ett begränsat antal övningar. Det är inte den mest mångsidiga multigymmet på marknaden, men för priset är det ett mycket bra set.

  Sammanfattningsvis är Gorilla Bänkpresspaket det bästa billiga multigymmet med fria vikter på marknaden idag. Det är prisvärt, enkelt att använda och ger en stabil och säker träningsmiljö. Det är ett utmärkt val för nybörjare eller dem som vill ha en grundläggande set för bänkpress och andra övningar med fria vikter utan att behöva spendera mycket pengar.

  Fördelar

  • Optimalt för mindre hemmagym med begränsat utrymme
  • Bra pris i förhållande till kvalitet produkterna
  • Går att justera lutningen på bänken

  Nackdelar

  • Multigym BASIC Black har mer att erbjuda men till en högre prislapp
  Produkten finns att köpa här:
  5499 kr
 3. 3. Bästa med fria vikter: Gorilla Basic Viktpaket

  Komplett multigymspaket bestående av fria vikter som ger dig möjligheten att träna hela kroppen.
  4,4
  Kvalitet
  3,8/5
  Funktioner
  4,6/5
  Användarvänlighet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Gorilla)
  • Vikter: 100 kg
  • Fokus: Hela kroppen
  • LxBxH: 200x200x212
  • Max användarvikt: 280 kg

  Gorilla Basic är det bästa multigymmet med fria vikter enligt vårt test. Detta multigym är perfekt för dem som föredrar att träna med fria vikter istället för maskiner. Testpanelen uppskattade friheten att kunna justera vikterna för att anpassa motståndet till sina individuella träningsbehov.

  En annan fördel med Gorilla Basic är dess kompakta och enkla design, vilket gör den till en idealisk lösning för hemmabruk. Multigymmet tar upp minimalt med utrymme i hemmet, men erbjuder ändå ett brett utbud av övningar för att träna hela kroppen.

  Panelen uppskattade också kvaliteten på Gorilla Basic. Setet är byggd med högkvalitativa material och har en robust och stabil konstruktion som känns säker under användning. Justerbarheten av viktmotståndet och det breda utbudet av övningar var också mycket uppskattat.

  Gorilla Basic är också prisvärd i förhållande till dess kvalitet och prestanda, vilket gör det till en bra investering för alla som vill träna hemma med fria vikter.

  Vi rekommenderar Gorilla Basic till alla som vill ha ett högkvalitativt multigym med fria vikter för hemmabruk. Med dess kompakta och enkla design, kvalitet och prisvärdhet är det ett utmärkt val för alla som vill träna hemma med fria vikter.

  Fördelar

  • Fria vikter
  • Mycket prisvärt
  • Golvskydd ingår

  Nackdelar

  • Rekommenderad takhöjd på minst 212cm
  Produkten finns att köpa här:
  9799 kr
 4. 4. Bästa billiga: BH Fitness Plus

  Ett billigare multigym framtaget för att träna både över- och underkroppen.
  4,1
  Kvalitet
  4,1/5
  Funktioner
  3,5/5
  Användarvänlighet
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Vikter: 70 kg
  • Fokus: Helkropp
  • LxBxH: 130 x 90 x 200 cm
  • Max användarvikt: 130 kg

  BH Fitness Plus är det bästa billiga multigymmet enligt vårt test. Detta multigym är perfekt för dem som vill ha en enklare och mer grundläggande maskin, men ändå vill ha möjligheten att träna hela kroppen.

  BH Fitness Plus är en mångsidig maskin som kan användas för att effektivt träna bröst, ben och rygg. Testpanelen var nöjda med antalet övningar som kunde utföras med denna maskin och hur lätt den var att använda.

  Multigymmet har också en robust och stabil konstruktion som känns säker under användning, vilket är imponerande för dess pris. Det är en utmärkt maskin för nybörjare eller dem som vill ha en enklare maskin för hemmabruk.

  BH Fitness Plus är också mycket prisvärd, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha ett billigt multigym som ändå kan användas för en rad olika övningar. Det finns dock en nackdel med denna maskin, och det är att den bara kan användas för ett begränsat antal övningar, vilket kan begränsa möjligheten till variation i träningen.

  Sammanfattningsvis är BH Fitness Plus det bästa billiga multigymmet på marknaden idag. Det är prisvärt, enkelt att använda, mångsidigt och har en stabil konstruktion. Det är ett utmärkt val för nybörjare eller dem som vill ha en enklare maskin för hemmabruk utan att behöva spendera mycket pengar.

  Fördelar

  • Ergonomisk träning
  • Innehåller en komplett träningsguide
  • Bra för ett mindre träningsrum

  Nackdelar

  • Räcker plånboken och du avser att använda multigymmet mycket kan det vara värt att köpa Hammer Ultra istället.
  Produkten finns att köpa här:
  8490 kr
 5. 5. Bästa premium: Hammer Sport Ferrum TX3

  Multigym i premiumklassen som med hjälp av EZ-bar möjliggör optimal träning för flera muskelgrupper
  4,0
  Kvalitet
  4,4/5
  Funktioner
  3,0/5
  Användarvänlighet
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Vikter: 60 kg
  • Fokus: Hela kroppen
  • LxBxH: 210 x 120 x 198 cm
  • Max användarvikt: 120 kg

  Hammer Sport Ferrum TX3 är det bästa premium multigymmet enligt vårt test. Det är en mycket avancerad maskin med en mängd olika funktioner och utmärkt kvalitet. Testpanelen var imponerade av maskinens prestanda och dess förmåga att träna alla de största muskelgrupperna på olika sätt.

  Ferrum TX3 har en bred variation av övningar och funktioner som kan användas för att träna både överkroppen och underkroppen. Maskinen erbjuder också olika inställningar för att anpassa maskinen till tränarens individuella behov och kroppsform. Detta gör det möjligt för tränaren att göra olika övningar och träningsrutiner för att uppnå sina mål.

  Kvaliteten på Ferrum TX3 är också hög. Maskinen är byggd med högkvalitativa material och har en robust konstruktion som känns stabil under användning. Tränare kan använda maskinen för att träna med högt motstånd och med säkerhet.

  Tyvärr är Ferrum TX3 ganska dyr, vilket kan avskräcka vissa kunder från att köpa den. Detta är dock vanligt med premium multigym och de som har råd med maskinen kommer att vara nöjda med dess kvalitet och prestanda.

  Vår testpanel rekommenderar Hammer Sport Ferrum TX3 till alla som vill ha det bästa av det bästa i ett multigym. Maskinen har en hög prestanda och kvalitet och är idealisk för seriösa tränare som söker utmaningar i sin träning. Om du vill ha det mest avancerade multigymmet på marknaden, är Ferrum TX3 ett utmärkt val.

  Fördelar

  • 80 kg maximal belastning
  • Robust och stabil
  • EZ-bar

  Nackdelar

  • Golvskydd och handtagsset behövs köpas till separat
  Produkten finns att köpa här:
  11999 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Multigym Vikter Fokus LxBxH Max användarvikt Totalbetyg Pris
Hammer Sport Ultra, Multigym 60 kg Över/Underkropp 217x105x200 cm 130 kg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
9399 kr
Bänkpress BLACK Skivstång, curlstång, hantelset - 100kg 100 kg Helkropp 170 x 55 x 112 cm 200 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
5499 kr
Multigym BASIC Black 100kg - Viktpaket Lats Gymgolv 100 kg Hela kroppen 200x200x212 280 kg Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
9799 kr
BH Fitness MULTIGYM PLUS, Multigym 70 kg Helkropp 130 x 90 x 200 cm 130 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
8490 kr
Hammer Sport Ferrum TX3, Multigym 60 kg Hela kroppen 210 x 120 x 198 cm 120 kg Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
11999 kr
viktiga faktorer för att välja rätt multigym

Hur man väljer rätt multigym

När du letar efter det bästa multigymmet för dina behov, finns det flera faktorer att överväga. Här är några tips för att hjälpa dig att hitta rätt multigym:

Typ av multigym

Det finns flera olika typer av multigym på marknaden, var och en med sina egna fördelar och nackdelar. En del multigym har flera funktioner och övningar för att träna hela kroppen, medan andra fokuserar på specifika muskelgrupper som överkroppen eller nedre delen av kroppen. När du väljer en typ av multigym bör du överväga vilken typ av träning du vill utföra och vilka muskelgrupper du vill fokusera på.

Vikt

De flesta multigym använder järnvikter eller viktmagasin för att justera motståndet på övningarna. Vikten är en viktig faktor att överväga när du väljer ett multigym, särskilt om du tränar på en hög nivå eller planerar att öka din muskelstyrka över tid. Se till att välja ett multigym med tillräckligt tunga vikter för att möta dina träningsbehov.

Maxvikt

Maxvikten på multigymmet är en annan viktig faktor att överväga för att säkerställa att det håller över tid och att du kan fortsätta att utmana dig själv när du blir starkare. Se till att välja ett multigym med tillräckligt hög maxvikt för att passa dina träningsbehov.

Funktioner

Antalet funktioner och övningar som multigymmet erbjuder varierar mellan olika modeller. De flesta multigym kan användas för övningar som bänkpress, benpress, ryggövningar och armövningar, men om du vill fokusera på specifika muskelgrupper, se till att multigymmet erbjuder dessa övningar. Se också till att multigymmet har justerbara inställningar för att anpassa maskinen till din kropp och träningsbehov.

Pris

Priset på multigym varierar beroende på märke, funktioner och kvalitet. En högre prislapp kan ge dig bättre kvalitet, fler funktioner och mer stabilitet i multigymmet. Men det är viktigt att välja ett multigym som passar din budget och träningsbehov. Se till att du inte överbetalar för funktioner som du inte kommer att använda.

Utrymme

Multigym tar upp mycket utrymme i hemmet, så det är viktigt att välja en modell som passar i din träningsmiljö. Se till att mäta utrymmet där du planerar att placera multigymmet och välj en modell som passar. Om du har ont om utrymme kan det vara bättre att välja en mindre modell eller en som kan fällas ihop för enkel förvaring.

Stabilitet

En stabil ram och bas är avgörande för ett multigym, eftersom det ska hålla och stå emot trycket från vikterna och användaren. Om multigymmet är instabilt kan det leda till att det välter, rör sig eller skadar användaren. Se till att välja ett multigym med en stabil och robust konstruktion som passar din träningsnivå och kroppsstorlek.

Justerbarhet

Många multigym har justerbara inställningar som gör det möjligt att anpassa maskinen efter din kropp och träningsbehov. Detta kan vara särskilt viktigt om du är längre eller kortare än genomsnittet eller om du behöver justera inställningarna för att träna en specifik muskelgrupp. Se till att välja ett multigym med justerbara inställningar som passar din kropp och dina träningsbehov.

Kvalitet på material

Kvaliteten på materialen som används i multigymmet är en viktig faktor att överväga för att säkerställa dess hållbarhet och livslängd. Välj ett multigym som är tillverkat av högkvalitativa material som kan tåla daglig användning och slitage. Se till att kontrollera kvaliteten på stålramen, kablarna, viktmagasinet och dynorna.

Justerbarhet

Många multigym har justerbara inställningar som gör det möjligt att anpassa maskinen efter din kropp och dina träningsbehov. Detta kan vara särskilt viktigt om du är längre eller kortare än genomsnittet eller om du behöver justera inställningarna för att träna en specifik muskelgrupp.

Olika typer av multigym

Multigym är en populär träningsmaskin som möjliggör en helkroppsträning på ett och samma ställe. Det finns många olika typer av multigym på marknaden, med olika funktioner och fördelar. Nedan beskrivs några av de vanligaste typerna av multigym, inklusive deras egenskaper och fördelar.

Justerbara multigym

Justerbara multigym är en mångsidig träningsmaskin som låter användaren justera motståndet för olika övningar. Dessa maskiner kommer vanligtvis med viktmagasin som kan justeras för att ändra motståndet på övningar som utförs. Detta gör det möjligt för användare att anpassa sin träning efter sin nuvarande nivå av styrka och gradvis öka motståndet när de blir starkare. Justerbara multigym är en av de mest mångsidiga multigymen på marknaden och är lämpliga för alla, från nybörjare till erfarna träningsentusiaster.

Kabelbaserade multigym

Kabelbaserade multigym används för att träna hela kroppen genom att använda en rad olika kablar och tillbehör. Dessa multigym är idealiska för användare som vill ha en mängd olika alternativ för övningar för att träna olika muskelgrupper. Kablarna kan justeras för att anpassa sig till olika höjder och vinklar, vilket gör att användare kan utföra ett brett utbud av övningar som triceps pushdowns, lat pulldowns och bicep curls. Kabelbaserade multigym är idealiska för användare som vill ha en mångsidig träningsmaskin som kan användas för att träna olika muskelgrupper.

Smithmaskin multigym

Smithmaskin multigym är en träningsmaskin som innehåller en stång som rör sig upp och ner i en vertikal rörelseväg. Stången är vanligtvis ställbar, vilket ger användaren möjlighet att välja rätt höjd för övningarna. Smithmaskiner är perfekta för användare som vill utföra övningar med fria vikter, men som vill ha extra säkerhet när de tränar. Maskinen kommer vanligtvis med säkerhetslås som kan justeras för att stanna stången på en viss höjd, vilket minskar risken för skador om en användare skulle tappa stången.

Multipress multigym

Multipress multigym är en träningsmaskin som används för att träna hela kroppen. Detta multigym använder sig av viktplattor för att skapa motstånd och låter användare utföra en rad olika övningar som bänkpress, benpress och militärpress. Multipress multigym är idealiska för användare som vill ha en träningsmaskin som är lätt att använda och som ger en mångsidig träningsupplevelse. Det består ofta av ett set med hantlar, skivstång och träningsbänk.

Fördelar med multigym

Multigym är en träningsmaskin som erbjuder många fördelar för användare. Här nedan finns några av de främsta fördelarna med att använda en multigym i träningen:

 • Helkroppsträning: En av de största fördelarna med att använda en multigym är att det möjliggör en helkroppsträning på ett och samma ställe. Multigymen ger användaren möjlighet att träna flera muskelgrupper i kroppen samtidigt, vilket sparar tid och gör det lättare att upprätthålla en regelbunden träningsrutin. Multigymen är också idealisk för användare som vill träna hela kroppen, men som kanske inte har tid eller tillgång till flera olika träningsmaskiner.
 • Anpassningsbar träning: En annan fördel med multigymen är att den är anpassningsbar för användarens träningsnivå. Olika multigym-modeller kommer med olika inställningar som tillåter användaren att anpassa motståndet eller vikten på övningarna. Detta gör det möjligt för både nybörjare och erfarna träningsentusiaster att använda maskinen för att nå sina träningsmål.
 • Lättanvänd: Multigym är också en lättanvänd träningsmaskin. Med tydliga instruktioner och enkel justering av viktmagasin och kablar, är det enkelt att välja övningar och anpassa motståndet på en multigym. Detta gör det enkelt för användare att komma igång med sin träning och upprätthålla en regelbunden träningsrutin.
 • Säkerhet: Multigymen har också säkerhetsfunktioner som kan göra träningen mer säker. Till exempel har många multigym en säkerhetslås som kan justeras för att stanna en viktbärande stång på en viss höjd. Detta minskar risken för skador om en användare skulle tappa stången under träningen.
 • Platsbesparande: En annan fördel med multigymen är att den kan spara plats i hemmet. Istället för att behöva köpa flera träningsmaskiner för att träna hela kroppen, kan en multigym ta upp mindre plats och erbjuda samma träningsmöjligheter.

Sammanfattningsvis är multigym en träningsmaskin som erbjuder en mängd fördelar för användare. Med möjlighet till helkroppsträning, anpassningsbarhet, lätthet i användning, säkerhet och platsbesparande egenskaper, kan multigym hjälpa användare att uppnå sina träningsmål och förbättra sin allmänna hälsa och fitnessnivå.

Nackdelar med multigym

Trots de många fördelarna med multigym finns det också vissa nackdelar som användare bör vara medvetna om innan de investerar i en sådan träningsmaskin. Nedan beskrivs några av de vanligaste nackdelarna med multigym:

 • Kostnad: En av de största nackdelarna med multigym är dess kostnad. Multigym är ofta en dyr träningsmaskin, och priset varierar beroende på modell och funktioner. Detta kan göra det svårt för många att ha råd med en multigym, särskilt om de inte tränar regelbundet eller har andra alternativa träningsmöjligheter.
 • Begränsade rörelser: En annan nackdel med multigym är att de ofta har begränsade rörelser. Till skillnad från fria vikter som en skivstång som tillåter en bredare rörelse, begränsar multigym ofta rörelsen till en specifik bana. Detta kan göra det svårt att träna muskler på ett optimalt sätt eller att få en så kallad "fri rörelse" när man tränar.
 • Behöver utrymme: Multigym är också en stor och tung träningsmaskin som kräver mycket utrymme i hemmet. Detta kan göra det svårt att hitta lämpligt utrymme för maskinen, särskilt om användaren bor i en lägenhet eller har begränsat utrymme hemma. Har du väldigt litet utrymme kanske det kan vara värt att investera i en chinsstång istället.
 • Kan bli tråkigt: En annan nackdel med multigym är att det kan bli tråkigt att använda samma maskin för alla träningspass. Detta kan göra det svårt att upprätthålla motivationen och inspirationen till att fortsätta träna regelbundet.
 • Underhåll: Multigym kräver också underhåll och rengöring för att fungera korrekt och för att undvika att maskinen går sönder. Detta kan kräva tid och engagemang från användarens sida.

Sammanfattningsvis finns det nackdelar med multigym som användare bör överväga innan de köper en sådan träningsmaskin. Det kan vara en dyr investering, ha begränsade rörelser, kräva utrymme och underhåll samt bli tråkigt att använda samma maskin för alla träningspass. Men med rätt användning och uppmärksamhet på underhåll, kan multigym fortfarande vara en effektiv träningsmaskin som hjälper användare att nå sina träningsmål och förbättra sin hälsa och fitnessnivå.

Hur du tränar med multigym

Multigym är en mångsidig träningsmaskin som möjliggör en helkroppsträning på ett och samma ställe. Här är några tips och råd för hur man tränar med en multigym:

 • Skapa en träningsplan: Innan du börjar träna med en multigym, är det viktigt att skapa en träningsplan som passar dina träningsmål och din nuvarande nivå av styrka och kondition. Din träningsplan bör inkludera olika övningar som fokuserar på olika muskelgrupper i kroppen. Du bör också bestämma antalet upprepningar och set som du kommer att utföra för varje övning.
 • Lär dig maskinens funktioner: Innan du börjar träna med multigymen, är det också viktigt att lära dig maskinens funktioner och hur man justerar den för olika övningar. De flesta multigym-modeller kommer med en användarmanual som innehåller detaljerad information om hur du använder maskinen.
 • Välj övningar som passar dina mål: Multigymen erbjuder många olika övningar för att träna hela kroppen. Välj övningar som passar dina träningsmål och som fokuserar på de muskelgrupper som du vill träna. Beroende på maskinens funktioner, kan du utföra övningar som bänkpress, knäböj, benpress, raka marklyft och mycket mer.
 • Anpassa viktmagasinet: Många multigym-modeller har viktmagasin som kan justeras för att öka eller minska motståndet på övningarna. Anpassa viktmagasinet till din nuvarande styrkenivå och gradvis öka motståndet när du blir starkare.
 • Korrekt teknik: Precis som med alla andra träningsmaskiner och övningar, är det viktigt att använda rätt teknik när du tränar med multigym. Lär dig rätt teknik för varje övning och se till att du utför dem på ett säkert sätt för att undvika skador.
 • Variera din träning: För att undvika att träningsrutinen blir tråkig, är det viktigt att variera din träning med multigymen. Byt ut övningar och justera antal upprepningar och set för att hålla träningspassen utmanande och intressanta.

Multigym är en mångsidig träningsmaskin som erbjuder många möjligheter för helkroppsträning. För att få mest ut av multigym-träningen är det viktigt att skapa en träningsplan, lära sig maskinens funktioner, välja övningar som passar dina mål, anpassa viktmagasinet, använda rätt teknik och variera träningen. Med rätt användning kan multigym hjälpa dig att uppnå dina träningsmål och förbättra din hälsa och fitnessnivå.

vanliga frågor om Multigym

FAQ: Vanliga frågor om multigym

Vad är ett multigym?

Ett multigym är en träningsmaskin som gör det möjligt att träna flera muskelgrupper samtidigt. Det är en kombination av olika träningsredskap, såsom vikter, kablar och bänkar, som gör att du kan utföra många olika övningar.

Hur vet jag vilket multigym som är bäst för mig?

Det bästa multigymmet för dig beror på dina mål, behov och budget. Tänk på vilka muskelgrupper du vill träna, hur mycket utrymme du har tillgängligt, och hur mycket du kan spendera. Läs recensioner och prata med tränare eller säljare för att få mer information om de olika maskinerna och deras funktioner.

Är det säkert att använda ett multigym hemma?

Ja, det är säkert att använda ett multigym hemma om du följer instruktionerna för användning och underhåll. Se till att du har tillräckligt med utrymme för maskinen och att den är korrekt monterad. Läs alltid igenom instruktionerna och följ dem noga, och var försiktig när du använder maskinen för första gången.

Vilket multigym är bäst?

Vad gäller multigym så kan svaret variera beroende på vilken typ av träning du är ute efter. Vi valde dock i vårt test att fokusera på produkter som var mångsidiga, prisvärda och av bra kvalitet och där fick Hammer Sport Ultra bäst betyg. 

Så gjorde vi testet

För att underlätta ditt val och komma fram till vilket multigym som är bäst beställde vi 17 olika maskiner. Vår testpanel har sedan fått använda dem i en månads tid och ge betyg på ett antal punkter. Våra 5 vinnare som presenteras här på sidan är de maskiner som fått det högsta snittbetygen av testpanelen i varje kategori. Till sin hjälp med betygsättningen hade testpanelen följande frågor:

 • Funktion: Hur många muskelgrupper kan du träna med multigymmet? Hur många olika övningar går att utföra med det? Är det någon funktion/övning du saknar?
 • Användning: Hur är din övergripande känsla av att träna med maskinen? Går det enkelt att ändra vikt/motstånd? Är det någon övning som inte går att göra bra?
 • Maxvikt: Vad är maxvikten för olika övningar? Känner du att det behövs fler vikter eller att du kan komma att behöva fler vikter i framtiden?
 • Komfort: Får man en skön känsla när man tränar med maskinen? Är stolen mjuk och bekväm att sitta i? Går det justera olika delar på maskinen? Sitter man i rätt ställning för olika övningar?
 • Utrymme: Hur stort är multigymmet? Känner du att det är onödigt stort för funktionen det fyller? Går det att fälla ihop vissa delar för enklare förvaring emellan passen?
 • Ljudnivå: Hur mycket låter det när du använder maskinen? Har vikterna någon form av dämpning för att låta mindre?
 • Pris: Vad kostar multigymmet? Känns produkten prisvärd i förhållande till kvaliteten, maxvikt och hur många muskelgrupper man kan träna? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Kvalitet: Känns maskinen robust eller skranglig? Sitter alla delar tight eller rör saker på sig? Har du märkt av någon form av slitage efter användning?
 • Kundbetyg: Vad säger tidigare kunder om maskinen? Vad tycker de är bra och dåligt? Vad har den fått för snittbetyg hos olika återförsäljare?

De 5 produkter som fick högst totalbetyg har vi med och skriver mer utförligt om i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
79 röster, Betyg: 4.7 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu