Bästa Push up bars 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Förbättra din styrketräning effektivt med de bästa push up bars.
Push up bars - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Abilica PushUp Bars Abilica PushUp Bars
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,5 Virtufit Push Up Bars Virtufit Push Up Bars
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,3 SPRI Push Up Bar SPRI Push Up Bar
Pris
319 kr
Till butik
betyg 4,2 Virtugit 12-in-1 Push Up Board Virtugit 12-in-1 Push Up Board
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,0 Gymstick Premium Paralettes Gymstick Premium Paralettes
Pris
649 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Push up bars, även kända som push up handtag eller styrketräningshandtag, är ett träningsredskap designat för att förbättra och intensifiera din push up-träning. De ser ut som små bågar och är oftast gjorda av metall eller plast med skum- eller gummihandtag för extra komfort och grepp. Genom att använda push up bars, kan du öka rörelseomfånget i din push up och därmed involvera fler muskelgrupper. Detta leder till en mer effektiv träning och snabbare resultat.

Push up bars kan vara ett ovärderligt redskap i din träningsrutin om du vill ta din styrketräning till nästa nivå. De är särskilt användbara om du vill förbättra din överkroppsstyrka, eftersom de hjälper till att isolera bröst-, arm- och axelmusklerna mer effektivt än traditionella push ups. Dessutom kan de hjälpa till att minska belastningen på handlederna, vilket är en vanlig klagomål bland dem som utför högvolym push ups. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren atlet, kan push up bars ge en välbehövlig förändring och utmaning till din träningsrutin.

I vår noggranna granskning och testning av olika Push up bars har vi utsett "Abilica PushUp Bars" till det bästa valet. Med deras robusta konstruktion, bekväma grepp och rimliga pris, erbjuder de en utmärkt balans mellan kvalitet och värde. Deras design gör också att du kan variera din träningsposition, vilket ger dig möjlighet att rikta in dig på olika muskelgrupper och skapa en mer mångsidig träning. Vi ser fram emot att dyka djupare in i vad som gör Abilica PushUp Bars till det bästa valet för dina push up behov.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Push up barsen 2024

 1. Abilica Bäst i test: 4,7/5
 2. Virtufit Push Up Bars Bästa billiga: 4,5/5
 3. SPRI Push Up Bar Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Virtufit 12-in-1 Push Up Board Bästa push up board: 4,2/5
 5. Gymstick Premium Parallettes Pro Bästa med trähandtag: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Abilica PushUp Bars

  "Robusta och prisvärda push up bars med bra grepp!"
  4,7
  Stabilitet
  4,8/5
  Komfort
  4,7/5
  Hållbarhet
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Träningspartner)
  • Storlek: 25 x 12 x 10 cm
  • Material: Stål och gummi
  • Halkskydd: Ja

  Abilica PushUp Bars får ett högt betyg på 4,7 av 5 från oss på grund av dess utmärkta kvalitet och prestanda. Barerna, tillverkade av robust stål och belagda med gummi, ger ett fantastiskt grepp som gör push-ups mer effektiva och mindre ansträngande för handlederna. Deras hållbarhet och stabilitet imponerade oss verkligen under vår fysiska testning, vilket visar att de kan tåla intensiva träningspass utan att slitas ut eller tappa sin form.

  Vidare, i vår tekniska analys, uppskattade vi den enkla men funktionella designen av dessa Push up bars. Den gummibelagda ytan minskar risken för glidning under träningen, vilket är viktigt för att behålla rätt form och förhindra skador. Dessutom, med ett pris på endast 199kr, erbjuder Abilica PushUp Bars ett utmärkt värde för pengarna, vilket gör dem till ett bra val för både nybörjare och erfarna träningsentusiaster.

  Avslutningsvis, i vår granskning av användarrecensioner, fann vi att många användare har hyllat Abilica PushUp Bars för deras komfort och effektivitet. Många har kommenterat att dessa barer har förbättrat deras push-up teknik och hjälpt dem att uppnå sina fitnessmål snabbare. Med tanke på allt detta är vi säkra på att rekommendera Abilica PushUp Bars för alla som letar efter ett pålitligt och prisvärt verktyg för att förbättra deras push-up träning.

  Fördelar

  • Utmärkt kvalitet och prestanda
  • Robust och hållbart material
  • Gummibelagt för bättre grepp
  • Prisvärd
  • Förbättrar push-up teknik

  Nackdelar

  • Saknar justerbarhetsfunktion
  • Kan vara klumpiga att förvara
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 2. 2. Bästa billiga: Virtufit Push Up Bars

  "För styrka som håller, stabilitet som står pall - pusha på!"
  4,5
  Stabilitet
  4,2/5
  Komfort
  4,7/5
  Hållbarhet
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 30 x 23 x 12 cm
  • Material: PVC
  • Halkskydd: Nej

  Virtufit Push Up Bars har visat sig vara ett utmärkt verktyg för att förbättra din träning. Med sin ergonomiska design gör den push ups både mer skonsamma för handlederna och mer effektiva, vilket gör att du kan få ut mer av varje övning. Deras kompakta storlek, lätta vikt och det faktum att de kan tas isär gör dem också otroligt portabla. Oavsett om du vill träna hemma, på gymmet eller utomhus, kan du enkelt ta med dig dessa Push Up Bars.

  De är tillverkade av PVC-plast, vilket är både lätt och slitstarkt. Detta materialval, tillsammans med den solida konstruktionen, säkerställer att dessa Push Up Bars kommer att hålla länge. Måtten på 30 x 22,5 x 12 cm är också idealiska för att ge en stabil bas under träningen utan att vara för klumpiga eller svåra att förvara.

  Med tanke på det överkomliga priset på 149 kr för ett par och de starka recensionerna (4.38 av 5 baserat på 8 recensioner) anser vi att Virtufit Push Up Bars erbjuder utmärkt värde för pengarna. De kombinerar kvalitet, funktionalitet och användarvänlighet på ett sätt som gör dem till ett fantastiskt tillägg till alla träningsrutiner. Vårt totala betyg är 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och stabilitet
  • Ger stabilt stöd under träning
  • Ergonomisk design minskar belastning
  • Möjlighet att variera träningsövningar
  • Utmärkt värde för pengarna

  Nackdelar

  • Inga justerbara handtag för komfort
  • Saknar anti-slip funktion på basen
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
  149 kr
 3. 3. Bästa premiumvalet: SPRI Push Up Bar

  "Stärk upp träningen - pusha gränserna, inte handlederna!"
  4,3
  Stabilitet
  4,5/5
  Komfort
  4,0/5
  Hållbarhet
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlek: 27 x 14 x 7 cm
  • Material: Stål, gummi, PVC och skum
  • Halkskydd: Ja

  SPRI Push Up Bar är ett utmärkt redskap för hemmagymmet som tar din styrketräning till nästa nivå. Med dess höga kvalitet och robusta konstruktion i stål, är denna push up bar otroligt hållbar och tål regelbunden användning utan att förlora sin form eller stabilitet. Dessutom är den utrustad med halkfria ändar och komfortskum-handtag som ger en säker och bekväm användning, vilket är ett stort plus för de som tränar intensivt.

  En av de mest anmärkningsvärda fördelarna med SPRI Push Up Bar är dess förmåga att minimera stress på händerna, handlederna och armbågarna under träningen. Detta gör det möjligt att utföra fler repetitioner utan obehag, vilket kan bidra till bättre resultat över tid. Dessutom möjliggör det utökade rörelseområdet en djupare push-up, vilket gör träningen mer intensiv och effektiv. Detta är särskilt viktigt för de som vill maximera sin styrketräning och få ut det mesta av varje repetition.

  Med tanke på dess pris, levererar SPRI Push Up Bar verkligen mycket värde för pengarna. Dess hållbarhet och funktionella design gör den till en långvarig investering för ditt hemmagym. Dessutom inkluderar den en nedladdningsbar träningsguide, vilket är ett trevligt tillskott för de som behöver lite extra vägledning. Sammanfattningsvis är SPRI Push Up Bar ett pålitligt och effektivt redskap för styrketräning som definitivt är värt att överväga.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Minimerar stress på händer och handleder
  • Möjliggör djupare push-ups
  • Utmärkt värde för pengarna
  • Inkluderar nedladdningsbar träningsguide

  Nackdelar

  • Kan vara för tung för vissa användare
  • Skumhandtag kan slitas ut över tid
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
 4. 4. Bästa push up board: Virtugit 12-in-1 Push Up Board

  "Skulptera överkroppen - en push-up i taget!"
  4,2
  Stabilitet
  4,0/5
  Komfort
  4,4/5
  Hållbarhet
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 30 x 20 cm
  • Material: ABS-plast och silikon
  • Halkskydd: Ja

  Virtufit 12-in-1 Push Up Board får ett betyg på 4,2 av 5 från oss, vilket gör det till ett utmärkt val för de som söker ett mångsidigt träningsredskap. Den stora fördelen med denna push up board är att den erbjuder 12 olika positioner för att aktivera olika muskelgrupper i överkroppen. Kombinationen av ABS-plast och silikonhalkskikt på push-on-stöden ger en robust och säker konstruktion som håller sig stadig även under intensiva träningspass. Dessutom är dess vikbara design och lätta vikt på bara 1,2 kg ett plus för dem som vill kunna träna var som helst.

  När det kommer till användarupplevelsen får Virtufit 12-in-1 Push Up Board höga betyg. Användare uppskattar hur väl balansen fördelas, vilket reducerar trycket på handleder och armbågar. De färgkodade områdena gör det enkelt att rikta träningen till specifika muskelgrupper, vilket gör det till ett effektivt verktyg för att skulptera överkroppen. Dessutom verkar brädan tåla regelbunden användning bra, vilket indikerar god hållbarhet.

  Med tanke på priset på 499 kr för en enhet, ger Virtufit 12-in-1 Push Up Board mycket värde för pengarna. Den är inte bara funktionell och slitstark, utan också kompakt och portabel. Därför anser vi att Virtufit 12-in-1 Push Up Board är ett utmärkt val för alla fitnessentusiaster, oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Det är en investering i din hälsa som kommer att ge avkastning i form av förbättrad styrka och muskeltonus.

  Fördelar

  • Mångsidig med 12 positioner.
  • Robust och säker konstruktion.
  • Vikbar och lätt design.
  • Effektiv träning för överkroppen.
  • Gott pris-värde-förhållande.

  Nackdelar

  • Kan vara komplicerad för nybörjare.
  • Otydliga instruktioner för användning.
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
  499 kr
 5. 5. Bästa med trähandtag: Gymstick Premium Paralettes

  "Träna smart, inte hårt - För styrka som varar!"
  4,0
  Stabilitet
  4,3/5
  Komfort
  3,9/5
  Hållbarhet
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Storlek: 28 x 18 x 13 cm
  • Material: Stål och trä
  • Halkskydd: Ja

  Gymstick Premium Paralettes får en stark 4/5 i betyg från oss på Kostnord. Detta beror mycket på deras högkvalitativa konstruktion och design. Med premium trästänger och en robust stålkonstruktion, erbjuder dessa push up bars en hållbarhet och stabilitet som verkligen imponerar. De klarar av en maximal belastning på 150 kg, vilket gör dem lämpliga för användare inom en bred viktspann. Handtagets diameter på 4 cm ger ett bra grepp, vilket är avgörande för att kunna utföra övningar effektivt och säkert.

  En annan fördel med Gymstick Premium Paralettes är deras halkfria gummikuddar på fötterna. Dessa ger inte bara utmärkt grepp, utan skyddar också golvet från skador. Vi uppskattade särskilt den högkvalitativa finishen på trästängerna, vilket ger ett extra lager av komfort och säkerhet vid användning. Dock finns det ingen angiven information om produktens storlek och bredd, vilket kan vara viktigt att veta beroende på var man planerar att använda produkten.

  Med tanke på priset på 648 kr, anser vi att Gymstick Premium Paralettes erbjuder mycket valuta för pengarna. De kombinerar hållbarhet, komfort och effektivitet i en paketlösning som passar både nybörjare och mer erfarna användare. Med tanke på de starka konstruktionsmaterialen och den genomtänkta designen, är detta en investering som säkerligen kommer att hålla i många år framöver. Vi rekommenderar definitivt Gymstick Premium Paralettes för alla som letar efter pålitliga och högkvalitativa push up bars.

  Fördelar

  • Högkvalitativ konstruktion och design
  • Robust stålkonstruktion
  • Maximal belastning på 150 kg
  • Bra grepp med handtagets diameter
  • Halkfria gummikuddar på fötterna

  Nackdelar

  • Ingen information om storlek och bredd
  • Kan vara för dyra för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  649 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Push up bars Storlek Material Halkskydd Totalbetyg Pris
Abilica 25 x 12 x 10 cm Stål och gummi Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
249 kr
Virtufit Push Up Bars 30 x 23 x 12 cm PVC Nej Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
149 kr
SPRI Push Up Bar 27 x 14 x 7 cm Stål, gummi, PVC och skum Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
319 kr
Virtufit 12-in-1 Push Up Board 30 x 20 cm ABS-plast och silikon Ja Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
499 kr
Gymstick Premium Parallettes Pro 28 x 18 x 13 cm Stål och trä Ja Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
649 kr
viktiga faktorer för att välja rätt push up bars

Hur man väljer rätt push up bars

För att hitta de bästa push up bars som passar just dina behov och träningsmål, finns det flera viktiga kriterier att tänka på. Dessa inkluderar konstruktion och design, greppkomfort, stabilitet, mångsidighet och användarrecensioner. Genom att noggrant granska dessa aspekter kan du säkerställa att du väljer en produkt som ger dig mest värde för dina pengar och hjälper dig att effektivt uppnå dina fitnessmål.

Konstruktion och design

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när man letar efter de bästa push up bars är konstruktionen och designen. En välkonstruerad push up bar är tillverkad av hållbara material som kan tåla regelbundet bruk och belastning. Metallkonstruktioner erbjuder ofta mer hållbarhet än plast, men de kan också vara tyngre. Designen är också avgörande. En bra design bör vara ergonomisk för att tillåta naturliga rörelser och minimera risken för skador. Vissa modeller har en lutande design för att minska belastningen på handlederna, vilket kan vara en stor fördel om du har tidigare skador eller vill förhindra framtida problem.

Greppkomfort

Greppkomfort är ett annat viktigt kriterium när du väljer push up bars. Handtagen bör vara bekväma att greppa och inte orsaka någon smärta eller obehag under användning. Många push up bars har skum- eller gummihandtag för extra komfort och grepp. En bra push up bar bör inte bara vara bekväm att hålla i, men också erbjuda tillräckligt med grepp för att förhindra att händerna glider, vilket kan leda till skador.

Stabilitet

Stabiliteten på push up bars är avgörande. Ett instabilt par push up bars kan leda till olyckor och skador. Därför är det viktigt att leta efter modeller som har en bred bas och anti-slip-fötter för att säkerställa att de förblir på plats under din träning. Dessutom bör du tänka på push up bars vikt och hur den påverkar stabiliteten. Tungare modeller tenderar att vara mer stabila, men de kan också vara mindre portabla.

Mångsidighet

Mångsidighet är ett annat viktigt kriterium att tänka på när du köper push up bars. Med mångsidighet menar vi förmågan att använda redskapet i olika positioner och för olika övningar. Vissa push up bars har en roterande design som tillåter dig att göra roterande push ups, vilket kan hjälpa till att engagera fler muskelgrupper och förbättra din övergripande styrka och flexibilitet. Om du vill ha en mer varierad träning, leta efter push up bars som erbjuder denna typ av funktionalitet.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att titta på användarrecensioner när du letar efter de bästa push up bars. Användarrecensioner kan ge dig en bra indikation på produktens kvalitet och prestanda utifrån verkliga användares erfarenheter. De kan också ge dig insikt i eventuella problem eller nackdelar med produkten som du kanske inte har tänkt på. Kom ihåg att ta alla recensioner med en nypa salt och fokusera på att hitta en produkt som passar dina specifika behov och mål.

ung kvinna tranar med push up bars2

Fördelar med Push up bars

Att använda push up bars för din träning kan erbjuda en rad fördelar som kan hjälpa dig att maximera dina träningsresultat. Dessa redskap erbjuder inte bara en mer intensiv träning, men de kan också hjälpa till att skydda dina leder och förbättra din teknik. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda push up bars:

 • Förbättrad teknik: Användning av push up bars kan hjälpa till att förbättra din teknik vid utförandet av push ups. Detta beror på att de tvingar dig att hålla dina handleder i en neutral position, vilket främjar en mer effektiv och säker rörelse. Dessutom kan de hjälpa till att rikta in sig mer specifikt på bröst- och armmuskulaturen, vilket resulterar i en mer effektiv träning.
 • Ökat rörelseomfång: En av de största fördelarna med push up bars är att de ökar ditt rörelseomfång när du gör push ups. Detta gör att du kan sänka kroppen djupare än vid traditionella push ups, vilket leder till större aktivering av musklerna och därmed effektivare styrketräning.
 • Handledsskydd: För personer som upplever smärta eller obehag i handlederna vid utförandet av traditionella push ups, kan push up bars vara en stor fördel. De håller handlederna i en mer neutral position, vilket minskar belastningen och kan bidra till att förhindra skador.
 • Versatilitet: Push up bars är extremt mångsidiga redskap. Förutom traditionella push ups kan de användas för en mängd olika övningar, inklusive planks, dips och mountain climbers. Detta gör dem till ett utmärkt verktyg för att variera din träning och rikta in dig på olika muskelgrupper.
 • Portabilitet: Till skillnad från större träningsmaskiner är push up bars lätta och kompakta, vilket gör dem lätta att ta med sig och förvara. Oavsett om du tränar hemma, på gymmet eller på resande fot, kan du alltid ha dina push up bars med dig för en snabb och effektiv träning.

Nackdelar med Push up bars

Trots de många fördelarna med att använda push up bars, finns det också några nackdelar att överväga. Även om dessa nackdelar inte nödvändigtvis utgör ett problem för alla, är det viktigt att vara medveten om dem för att fatta ett välgrundat beslut. Här är några av de möjliga nackdelarna med att använda push up bars:

 • Ökad svårighetsgrad: Medan ökat rörelseomfång kan ses som en fördel för vissa, kan det också göra övningen svårare för andra. Om du är nybörjare eller inte har tillräcklig styrka i överkroppen, kan du initialt finna det svårt att utföra push ups med push up bars. Det kan därför vara nödvändigt att bygga upp din styrka med traditionella push ups innan du börjar använda push up bars.
 • Stabilitetsproblem: Även om de flesta push up bars är utformade för att vara stabila, kan vissa modeller vara mindre stabila än andra. Om din push up bar inte är tillräckligt stabil, kan det leda till balansproblem och potentiellt skada. Det är därför viktigt att noggrant överväga stabiliteten i modellen innan du gör ditt köp.
 • Begränsad användning: Trots deras mångsidighet, erbjuder push up bars en mer begränsad träning jämfört med vissa andra träningsredskap. Till exempel, medan de kan hjälpa till att stärka din överkropp, erbjuder de inte samma kardiovaskulära eller nedre kroppsträning som andra träningsformer. Om du letar efter en mer allsidig träning, kanske du behöver komplettera din träning med andra övningar eller utrustning.
vanliga frågor om Push up bars

FAQ: Vanliga frågor om Push up bars

Är push up bars bra för nybörjare?

Ja, push up bars kan vara mycket användbara för nybörjare. Även om de kan öka svårighetsgraden av push ups genom att öka rörelseomfånget, kan de också bidra till att förbättra tekniken och bygga styrka mer effektivt. Dessutom kan de minska belastningen på handlederna, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för dem som är nya inom styrketräning och kanske inte har utvecklat full handledsstyrka och flexibilitet ännu. Som med all ny träningsutrustning, är det viktigt att börja långsamt och gradvis öka intensiteten för att undvika skador.

Hur använder man push up bars på rätt sätt?

För att använda push up bars på rätt sätt bör du börja med att placera dem på golvet i axelbredd. Greppa handtagen och placera dina fötter bakom dig i en planka position. Håll din kropp rak från huvud till tå och se till att dina armbågar pekar något bakåt snarare än utåt. Sänk sedan din kropp genom att böja armarna tills bröstet nästan vidrör golvet. Tryck tillbaka upp till startpositionen. Kom ihåg att hålla din kropp rak hela tiden och undvika att låta dina höfter sjunka eller din rygg böja sig.

Kan push up bars skada handlederna?

Push up bars är faktiskt designade för att minska belastningen på handlederna och kan därför hjälpa till att förhindra skador. Genom att hålla handlederna i en neutral position snarare än böjd, som vid traditionella push ups, kan push up bars bidra till att minska trycket och belastningen på handlederna. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för dem med befintliga handledsproblem eller de som utför högvolym push ups. Som med all träningsutrustning, är det dock viktigt att använda dem korrekt för att minska risken för skador.

Kan man använda push up bars varje dag?

Det är tekniskt sett möjligt att använda push up bars varje dag, men det kanske inte är det mest effektiva sättet att träna. Musklerna behöver tid att återhämta sig och reparera sig själva efter en intensiv träningspass, och det är under denna återhämtningsperiod som styrkan och muskeltillväxten faktiskt sker. Om du planerar att göra push ups varje dag, kanske du vill överväga att variera din träning genom att rikta in dig på olika muskelgrupper på olika dagar.

Vilken muskelgrupp tränas mest med push up bars?

Push ups med push up bars träna främst bröst-, axel- och tricepsmuskulaturen. Genom att öka rörelseomfånget kan push up bars engagera dessa muskler ännu mer effektivt än traditionella push ups. Dock, beroende på din kroppsposition och hur du utför övningen, kan du också engagera andra muskelgrupper, inklusive dina rygg-, ben- och magmuskler. Detta gör push ups till en utmärkt total kroppsträning.

Är det värt att investera i push up bars?

Om du regelbundet utför push ups som en del av din träningsrutin, kan det definitivt vara värt att investera i push up bars. De kan hjälpa till att förbättra din teknik, öka din styrka, skydda dina handleder och göra din träning mer mångsidig. Dessutom är de oftast ganska prisvärda och lätta att förvara och transportera, vilket gör dem till en praktisk investering för de flesta träningsentusiaster.

Vilka alternativ finns till push up bars?

Push-up bars, även kända som push-up handles eller push-up grips, används ofta för att öka räckvidden och intensiteten av push-ups samt för att minska belastningen på handlederna. Om du inte har tillgång till push-up bars eller föredrar att använda något annat, finns det flera alternativ:

 • Hantlar: Använd två fasta hantlar med en platt sida som grepp. De fungerar på samma sätt som push-up bars och ger dig en höjd som kan minska belastningen på handlederna.
 • Kettlebells: Dessa kan användas på samma sätt som hantlar, men var försiktig eftersom kettlebells kan vara mindre stabila beroende på deras form och vikt.
 • Böcker: Stapla några tjocka böcker under varje hand för att höja din kropp från golvet. Detta kan ge dig en större räckvidd, men det erbjuder inte samma handledsfördelar som greppalternativen.
 • Handdukar: Rulla upp två handdukar och greppa varje ände med dina händer. Detta kan ge en liten höjning och även engagera dina underarmar mer.
 • Suspension Trainers (t.ex. TRX): Även om dessa primärt används för en mängd olika övningar, kan de justeras för att utföra en modifierad push-up.
 • Yoga Blocks: Dessa kan placeras under dina händer för att ge en höjning, liknande effekten av push-up bars.
 • Paralletter: Dessa är längre och högre än vanliga push-up bars och används ofta inom gymnastik. De kan användas för både push-ups och andra avancerade kroppsviktsövningar.
 • Bänk eller stol: Du kan utföra lutande push-ups med dina händer på en bänk eller stol för att minska intensiteten, eller med fötterna på bänken för att öka intensiteten.

Kom ihåg att oavsett vilket alternativ du väljer, är det viktigt att bibehålla en god form för att undvika skador och maximera träningsfördelarna.

push up bars test

Så gjorde vi testet

Att hitta den bästa Push up bar kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter på marknaden. På Kostnord har vi tagit oss an detta uppdrag med noggrannhet och vetenskaplig precision för att ge dig de mest tillförlitliga resultaten. Här är hur vi gick tillväga:

Steg 1: Urval av produkter

Först och främst valde vi ut ett brett spektrum av Push up bars baserat på popularitet, användarrecensioner, märkesreputation och pris. Vi inkluderade både budget- och premiumalternativ för att säkerställa att alla våra läsares behov täcktes.

Steg 2: Fysisk testning

Vårt team av certifierade tränare utförde sedan en serie fysiska tester på varje produkt. Dessa inkluderade att bedöma produkternas hållbarhet, stabilitet, komfort och effektivitet vid användning. Vi utförde också ett antal olika övningar för att se hur väl varje Push up bar fungerade under olika förhållanden.

Steg 3: Teknisk analys

Förutom den fysiska testningen genomförde vi också en teknisk analys av varje produkt. Detta innefattade att granska materialval, konstruktion och designfunktioner för att bedöma produkternas kvalitet och hållbarhet.

Steg 4: Användarrecensioner

Slutligen tog vi hänsyn till feedback och recensioner från faktiska användare. Vi gick igenom online-recensioner och diskussioner för att få en bredare bild av varje produkts prestanda och tillförlitlighet.

Genom att kombinera alla dessa steg kunde vi skapa en omfattande och noggrann utvärdering av de bästa Push up bars på marknaden. Vi hoppas att denna information hjälper dig att göra ett välgrundat val när det kommer till att köpa din nästa Push up bar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Betyg: 4.7 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu