Bästa Handledsvikterna 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Öka din träningsintensitet med bästa handledsvikter för styrka och uthållighet.
Handledsvikter - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Virtufit Ankle/Wrist Weights Virtufit Ankle/Wrist Weights
Pris
139 kr
Till butik
betyg 4,5 Gymsticl Ankle/Wrist Weights Gymsticl Ankle/Wrist Weights
Pris
159 kr
Till butik
betyg 4,3 Bala Bangle Ankle & Wrist Weights Bala Bangle Ankle & Wrist Weights
Pris
599 kr
Till butik
betyg 4,2 Iron Gym Ankle & Wrist Weights Iron Gym Ankle & Wrist Weights
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,0 Gorilla Sports Fot- och handledsvikter Gorilla Sports Fot- och handledsvikter
Pris
539 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Handledsvikter är en typ av träningsutrustning som har blivit alltmer populär på senare år. Dessa vikter kan beskrivas som små vikter som fästs runt handleden med hjälp av kardborrband eller liknande mekanismer. De kan variera i vikt och används oftast för att öka motståndet under olika typer av träning, såsom löpning, promenader, yoga, pilates och styrketräning. Handledsvikter kan hjälpa till att öka intensiteten i din träning, förbättra din styrka och uthållighet, samt bidra till att bränna mer kalorier.

Det finns flera tillfällen då handledsvikter kan vara särskilt användbara. Om du redan har en regelbunden träningsrutin men vill öka intensiteten är handledsvikter ett utmärkt sätt att göra detta utan att behöva ändra din rutin alltför mycket. De kan också vara till stor hjälp för dem som vill förbättra sin styrka och toning, eller för dem som rehabiliterar från en skada och behöver lättare vikter för att gradvis bygga upp styrkan igen. Dessutom är handledsvikter mycket portabla, vilket gör dem till ett bra alternativ för dem som reser mycket eller för dem som föredrar att träna hemma.

I vår noggranna granskning av olika handledsvikter på marknaden, har vi kommit fram till att Virtufit Ankle/Wrist Weights utmärker sig som det bästa valet. Dessa vikter erbjuder en kombination av komfort, kvalitet och värde som gör dem till ett utmärkt alternativ för alla, oavsett fitnessnivå. Med justerbara vikter och en bekväm, säker passform, är Virtufit Ankle/Wrist Weights ett pålitligt och effektivt verktyg för att förbättra din träning.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa Handledsvikterna 2024

 1. Virtufit Ankle/Wrist Weights Bäst i test: 4,7/5
 2. Gymstick Ankle/Wrist Weight, Vrist & ankelvikter Bästa billiga: 4,5/5
 3. Bala Bangle Ankle & Wrist Weights Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Iron Gym Ankle & Wrist Weight 2 x 1kg Bäst passform: 4,2/5
 5. Gorilla Sports Fot- och handledsvikt - Paket Bästa kompletta paket: 4,0/5
 1. 1. Bäst i test: Virtufit Ankle/Wrist Weights

  "Förvandla varje steg till en styrkeutmaning!"
  4,7
  Komfort
  4,9/5
  Justering
  4,7/5
  Hållbarhet
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Vikt: 2x1 kg / 2x2 kg
  • Material: Nylon
  • Mått: 34x14x1 cm

  Vi har testat Virtufit Ankle/Wrist Weights och betyget landar på starka 4,7 av 5. Dessa handleds- och fotledsvikter är ett utmärkt verktyg för att öka motståndet i din träning, oavsett om det gäller ben- och sätesövningar eller promenader. De ger en extra utmaning som bidrar till att stärka musklerna mer effektivt. Dessutom är de mycket enkla att använda, fästs säkert med kardborreband och kan användas både på handleder och fotleder.

  Virtufit Ankle/Wrist Weights är tillverkade i slitstark nylon, vilket gör dem mycket hållbara och tål att användas under olika träningsförhållanden. Vid testning under olika intensitetsnivåer visade de sig hålla upp väl. Vikten på 2 x 1 kg är tillräcklig för de flesta användare, men om du vill ha mer utmaning kan du behöva överväga tyngre vikter. Måtten på 34 x 13,5 x 1 cm gör dem kompakta och lätta att förvara eller ta med sig.

  Sett till prisvärdheten är Virtufit Ankle/Wrist Weights ett bra val. Med ett pris på 139 kr för ett par på 2 x 1 kg får du mycket för pengarna. Deras höga kvalitet, funktionella design och hållbarhet gör dem till ett utmärkt val för alla som vill ta sin träning till nästa nivå. Utifrån vår utvärdering och testning kan vi starkt rekommendera Virtufit Ankle/Wrist Weights.

  Fördelar

  • Ökar motståndet i träningen
  • Enkla att använda
  • Slitstarka och hållbara
  • Kompakta och lätta att förvara
  • Prisvärda

  Nackdelar

  • Vikten kanske inte räcker för alla
  • Kan behöva justeras under träning
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
  139 kr
 2. 2. Bästa billiga: Gymsticl Ankle/Wrist Weights

  "Förvandla varje rörelse till en träningsövning!"
  4,5
  Komfort
  4,1/5
  Justering
  4,6/5
  Hållbarhet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Vikt: 2x1 kg / 2x2 kg
  • Material: Neopren
  • Mått: 27x11x2,5 cm

  Gymstick Ankle/Wrist Weights får höga poäng för sitt multifunktionella användningsområde. Dessa vikter kan fästas runt både fotleder och handleder, vilket gör dem till ett utmärkt tillbehör för en mängd olika övningar. Den mjuka neoprenematerialet är också ett stort plus, då det följer kroppens form och inte hindrar rörlighet under träning. Detta, tillsammans med en stark och hållbar konstruktion, garanterar en lång livslängd för produkten.

  En annan stark punkt för Gymstick Ankle/Wrist Weights är den tekniska designen. Produktens konstruktion ger en säker passform för alla handledsstorlekar, vilket är viktigt för att säkerställa komfort och effektivitet under träningen. Dessutom är det mycket lätt att justera vikten, vilket gör dessa vikter anpassningsbara till olika träningsnivåer och övningar.

  Med tanke på produkternas kvalitet, prestanda och pris, kan vi starkt rekommendera Gymstick Ankle/Wrist Weights. För endast 114 kr får du ett mycket användbart och hållbart träningsredskap som kan bidra till att förbättra dina träningsresultat. Med vårt betyg på 4,5/5 är dessa handleds- och fotledsvikter definitivt en produkt värd att överväga.

  Fördelar

  • Multifunktionell användning
  • Mjukt neoprenmaterial
  • Stark och hållbar konstruktion
  • Säker passform för alla storlekar
  • Lätt att justera vikten

  Nackdelar

  • Kan kännas klumpiga vid vissa övningar
  • Inte lämpliga för högintensiv träning
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 3. 3. Bästa premiumvalet: Bala Bangle Ankle & Wrist Weights

  "Förvandla varje rörelse till träning - med stil!"
  4,3
  Komfort
  4,5/5
  Justering
  4,4/5
  Hållbarhet
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Vikt: 2x0,45 kg
  • Material: Rostfritt stål och silikon
  • Mått: 33x8x1,5 cm

  Bala Bangle Ankle & Wrist Weights får ett betyg på 4,3 av 5 från oss på Kostnord. Dessa handleds- och ankelvikter utmärker sig med sin högkvalitativa konstruktion och mångsidiga användning. De är tillverkade av återvunnet rostfritt stål och mjukt silikon, vilket ger en hållbar och bekväm passform. Det elastiska bandet med en stark kardborre gör att de enkelt kan anpassas till olika storlekar, vilket gör dem användbara för en mängd olika individer.

  En annan framstående aspekt av Bala Bangle Ankle & Wrist Weights är deras mångsidighet. Med en vikt på 0,45 kg vardera, kan dessa vikter användas i en mängd olika träningsmiljöer - från löpning och styrketräning till rehabiliteringsövningar. Dessutom kan de även användas vid vardagliga sysslor för att lägga till lite extra träning i din dag. Detta gör dem till ett utmärkt verktyg för dem som söker att förbättra sin allmänna kondition och styrka.

  Slutligen ger Bala Bangle Ankle & Wrist Weights mycket bra värde för pengarna. Priset på 599 kr för ett par kan verka högt, men med tanke på produktens kvalitet, hållbarhet och mångsidighet, tror vi att det är en bra investering för din hälsa. Sammantaget är Bala Bangle Ankle & Wrist Weights ett utmärkt val för den som söker ett pålitligt och effektivt sätt att öka intensiteten i sin träning.

  Fördelar

  • Högkvalitativ konstruktion
  • Mångsidig användning
  • Anpassningsbar storlek
  • Kan användas vid vardagliga sysslor
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara för lätta för avancerade användare
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
  599 kr
 4. 4. Bäst passform: Iron Gym Ankle & Wrist Weights

  "Ge din träning en extra skjuts - med vikter som sitter som gjutet!"
  4,2
  Komfort
  4,4/5
  Justering
  4,4/5
  Hållbarhet
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Vikt: 2x1 kg
  • Material: Neopren
  • Mått: 20x11x11 cm

  Iron Gym Ankle & Wrist Weights får ett betyg av 4,2/5 i vårt test. Detta beror på dess utmärkta design och funktionalitet. Vikterna är tillverkade av neopren, vilket ger dem en bekväm och säker passform runt handleden eller ankeln. Dessutom är de förstärkta sömmarna och kanterna ett stort plus, då de bidrar till produktens hållbarhet. Att de kan användas både som handleds- och ankelvikter ger stor flexibilitet och möjlighet att intensifiera olika typer av träningspass.

  En annan fördel med Iron Gym Ankle & Wrist Weights är dess användarvänlighet. Med kardborreband kan du enkelt justera passformen efter dina egna behov, vilket gör dem lämpliga för personer med olika handleds- och ankelstorlekar. Dessutom är de lätta att sätta på och ta av, vilket gör att du snabbt kan lägga till eller ta bort vikt under ditt träningspass.

  Med tanke på kvaliteten och funktionerna hos Iron Gym Ankle & Wrist Weights är priset på 449 kr mycket rimligt. De erbjuder ett enkelt sätt att intensifiera din träning och bränna fler kalorier, vilket kan vara mycket fördelaktigt för din totala fitnessutveckling. Sammantaget är Iron Gym Ankle & Wrist Weights ett utmärkt val för alla som vill öka effektiviteten i sin träning.

  Fördelar

  • Utmärkt design och funktionalitet
  • Bekväm och säker passform
  • Hög hållbarhet med förstärkta sömmar
  • Användarvänlig med justerbar passform
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Kan vara obekväma vid långvarig användning
  • Inte tillräckligt tunga för erfarna användare
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 5. 5. Bästa kompletta paket: Gorilla Sports Fot- och handledsvikter

  "Förvandla varje steg till ett kraftfullt träningspass!"
  4,0
  Komfort
  4,2/5
  Justering
  3,6/5
  Hållbarhet
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,0/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Vikt: 2x0,5 kg, 2x1 kg, 2x1,5 kg och 2x2 kg
  • Material: Polyester
  • Mått: 29x11cm, 33x13cm, 36x15cm och 38x17cm

  Gorilla Sports Fot- och handledsvikter är framställda med material av hög kvalitet. Metall och polyester är kända för att vara hållbara material, vilket betyder att dessa vikter kan tåla intensiva träningspass utan att förlora sin ursprungliga form eller funktion. Dessutom tillhandahåller de olika viktklasserna, 2 kg, 3 kg och 4 kg, flexibiliteten för användare på alla nivåer att anpassa sin träning efter sina individuella behov.

  Under vår fysiska testning presterade Gorilla Sports Fot- och handledsvikter väl i flera olika träningsmiljöer och övningar. De var bekväma att bära trots deras tyngd, vilket är en stor fördel när man gör långa träningspass. Justerbarheten hos dessa vikter var också imponerande, vilket ger användarna möjlighet att justera vikten efter deras förmåga och önskemål.

  Priset på 570 kr kan vara lite högt för vissa, men med tanke på kvaliteten och flexibiliteten som dessa vikter erbjuder, anser vi att de erbjuder ett bra värde för pengarna. Tekniskt sett är dessa vikter också mycket välkonstruerade med bra säkerhetsfunktioner. Sammanfattningsvis får Gorilla Sports Fot- och handledsvikter en stark rekommendation från oss för deras kvalitet, hållbarhet och anpassningsbarhet.

  Fördelar

  • Högkvalitativa och hållbara material
  • Tillgängliga i olika viktklasser
  • Bekväma att bära under träning
  • Justerbart viktsystem
  • Tekniskt välkonstruerade med bra säkerhetsfunktioner

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Kan vara tunga för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  539 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Handledsvikter Vikt Material Mått Totalbetyg Pris
Virtufit Ankle/Wrist Weights 2x1 kg / 2x2 kg Nylon 34x14x1 cm Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
139 kr
Gymstick Ankle/Wrist Weight, Vrist & ankelvikter 2x1 kg / 2x2 kg Neopren 27x11x2,5 cm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
159 kr
Bala Bangle Ankle & Wrist Weights 2x0,45 kg Rostfritt stål och silikon 33x8x1,5 cm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
599 kr
Iron Gym Ankle & Wrist Weight 2 x 1kg 2x1 kg Neopren 20x11x11 cm Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
449 kr
Gorilla Sports Fot- och handledsvikt - Paket 2x0,5 kg, 2x1 kg, 2x1,5 kg och 2x2 kg Polyester 29x11cm, 33x13cm, 36x15cm och 38x17cm Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Pris från
539 kr
viktiga faktorer för att välja rätt handledsvikter

Hur man väljer rätt handledsvikter

Att hitta de bästa handledsvikterna kan vara en utmaning, speciellt med tanke på det breda utbudet av produkter som finns på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer handledsvikter.

Komfort

En av de mest kritiska faktorerna att överväga när du köper handledsvikter är komforten. Eftersom du kommer att ha vikterna runt handlederna under dina träningspass, är det mycket viktigt att de är bekväma att bära. Du bör leta efter vikter som har en mjuk och behaglig insida, och som inte gnuggar eller skaver mot huden. Dessutom är det viktigt att vikterna har en säker men inte för stram passform. Om de är för lösa kan de skapa obehag och distraktion under träningen, men om de är för strama kan de begränsa blodflödet.

Justering av vikt

Ett annat viktigt kriterium att tänka på när du väljer handledsvikter är huruvida du kan justera vikten. Vissa modeller kommer med fast vikt, medan andra erbjuder möjligheten att lägga till eller ta bort vikt för att anpassa motståndet efter dina behov. Viktjusterbara modeller kan vara ett bra val om du planerar att gradvis öka motståndet i din träning, eller om du vill använda samma uppsättning vikter för olika övningar som kräver olika motståndsnivåer.

Material och hållbarhet

Det material som handledsvikter är tillverkade av kan ha en stor inverkan på deras hållbarhet och livslängd. Du bör leta efter vikter som är gjorda av robusta, slitstarka material som kan stå emot regelbunden användning. Många handledsvikter är tillverkade av neopren eller andra typer av syntetiskt material, som är både slitstarka och bekväma mot huden. Dessutom bör du kontrollera kvaliteten på kardborrbanden eller andra fästen - dessa bör vara starka och hållbara för att säkerställa att vikterna sitter säkert på plats under dina träningspass.

Pris

Priset på handledsvikter kan variera mycket, beroende på faktorer som märke, material, och om de är justerbara eller inte. Medan det kan vara frestande att välja de billigaste alternativen, är det viktigt att komma ihåg att kvalitet ofta kostar mer. Istället för att bara titta på prislappen, bör du överväga vilket värde du får för pengarna - en högkvalitativ uppsättning handledsvikter som är bekväma, hållbara och justerbara kan vara en mycket bättre investering på lång sikt än ett billigare alternativ som inte håller lika länge eller inte uppfyller dina behov.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta hänsyn till användarrecensioner när du väljer handledsvikter. Även om det är viktigt att göra din egen forskning, kan recensioner från andra användare ge värdefull insikt om produktens prestanda i verkliga situationer. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre förståelse för hur vikterna känns under träning, hur väl de håller över tid, och om det finns några vanliga problem eller brister med produkten. Det kan också vara användbart att se efter recensioner från personer som har liknande träningsmål eller fysiska förutsättningar som du, eftersom detta kan ge en mer relevant inblick i hur produkten kommer att fungera för dig.

fotledsvikter

Fördelar med Handledsvikter

Handledsvikter är ett flexibelt och effektivt träningsredskap som erbjuder en rad fördelar. De kan förbättra din träning genom att lägga till extra motstånd, och de är lätta att anpassa till dina specifika behov. Här är några av de viktigaste fördelarna med att använda handledsvikter.

 • Ökad intensitet: Handledsvikter kan hjälpa till att öka intensiteten i din träning. De lägger till extra motstånd, vilket gör att dina muskler måste arbeta hårdare. Detta kan hjälpa till att förbättra din styrka, uthållighet och övergripande kondition. Dessutom kan extra motstånd från handledsvikterna hjälpa till att bränna mer kalorier under träningen, vilket kan vara fördelaktigt om du försöker gå ner i vikt eller behålla en hälsosam vikt.
 • Flexibilitet: Handledsvikter är mycket flexibla och kan användas med en mängd olika träningsrutiner. Du kan använda dem under din vanliga löprunda, under yoga eller pilates, eller som ett komplement till styrketräningen. Dessutom finns det handledsvikter med justerbar vikt, vilket gör att du kan anpassa motståndet efter dina specifika behov och träningsmål.
 • Förbättrad balans och koordination: Träning med handledsvikter kan hjälpa till att förbättra din balans och koordination. När du lägger till extra vikt på dina handleder, måste din kropp arbeta hårdare för att behålla balansen. Detta kan hjälpa till att stärka dina stabiliserande muskler och förbättra din övergripande kroppskontroll.
 • Portabilitet: Handledsvikter är lätta och kompakta, vilket gör dem mycket portabla. De är lätta att ta med sig när du reser, och de tar inte upp mycket utrymme, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för hemträning. Oavsett om du tränar hemma, på gymmet eller på hotellrummet, kan handledsvikter hjälpa dig att få en effektiv träning var du än är.
 • Hjälp vid rehabilitering: Handledsvikter kan vara ett effektivt verktyg för rehabilitering efter skador. De erbjuder ett lättare motstånd än traditionella fria vikter, vilket gör dem lämpliga för gradvis återuppbyggnad av styrka och rörlighet. Dessutom kan justerbarheten hos vissa modeller av handledsvikter göra det möjligt att gradvis öka vikten när din styrka förbättras.

Nackdelar med Handledsvikter

Trots de många fördelarna med handledsvikter, finns det också några nackdelar att vara medveten om. När du överväger att införliva handledsvikter i din träningsrutin, är det viktigt att vara medveten om dessa potentiella begränsningar och risker.

 • Potentiell risk för skada: En av de största nackdelarna med handledsvikter är den potentiella risken för skada. Om de används felaktigt, kan handledsvikter leda till belastningsskador eller förvärra befintliga skador. Detta beror på att extra vikten kan sätta onödig belastning på leder, ligament och muskler. Det är därför extremt viktigt att använda rätt teknik och inte överbelasta dina handleder med för mycket vikt. Om du är osäker, kan det vara bäst att konsultera en tränare eller fysioterapeut innan du börjar använda handledsvikter.
 • Begränsad effektivitet för vissa övningar: Även om handledsvikter kan öka intensiteten i många olika typer av träning, finns det vissa övningar där de kanske inte är lika effektiva. Till exempel, vid löpning kan användningen av handledsvikter faktiskt ändra din naturliga löpstil och leda till ineffektivitet eller skada. Dessutom kan de inte ge samma nivå av motstånd som traditionella fria vikter för vissa styrketräningsövningar, såsom bicep curls eller tricep dips.
 • Komfort och passform: Slutligen kan komfort och passform vara en utmaning med vissa modeller av handledsvikter. Vissa människor kan tycka att de är obekväma att bära, särskilt under längre träningspass. Om de är för lösa kan de glida runt och störa din träning, men om de är för strama kan de begränsa blodflödet och orsaka obehag. Det är därför viktigt att hitta handledsvikter som har en bra balans mellan säkerhet och komfort.
vanliga frågor om Handledsvikter

FAQ: Vanliga frågor om handledsvikter

Kan handledsvikter hjälpa mig att bränna mer kalorier?

Ja, handledsvikter kan hjälpa dig att bränna mer kalorier. Genom att lägga till extra vikt till dina handleder, gör du din kropp att arbeta hårdare, vilket i sin tur ökar antalet kalorier du bränner under din träning. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du försöker gå ner i vikt eller behålla en hälsosam vikt. Men det är viktigt att notera att användningen av handledsvikter inte bör ersätta andra former av träning, som kardiovaskulär träning och styrketräning. De bör snarare ses som ett komplement till en balanserad träningsrutin.

Är handledsvikter bra för löpning?

Användningen av handledsvikter under löpning kan öka intensiteten och hjälpa dig att bränna mer kalorier. Men det är viktigt att vara medveten om att det också kan ändra din naturliga löpstil och potentiellt leda till skador. Extra vikten kan sätta mer belastning på dina leder och ligament, vilket kan öka risken för skada över tid. Om du överväger att använda handledsvikter under löpning, bör du börja med en mycket lätt vikt och gradvis öka den när din styrka och uthållighet förbättras.

Hur mycket vikt ska jag använda för handledsvikter?

Den mängd vikt du bör använda för handledsvikter beror på din nuvarande styrka, fitnessnivå och träningsmål. Som en allmän regel, bör du börja med en lätt vikt och gradvis öka den när din styrka förbättras. En bra startpunkt kan vara att använda vikter som motsvarar cirka 1-2% av din kroppsvikt. Det är också viktigt att alltid lyssna på din kropp och undvika att använda för mycket vikt om det orsakar smärta eller obehag.

Kan jag använda handledsvikter varje dag?

Det är möjligt att använda handledsvikter varje dag, men det är viktigt att ge dina muskler tid att återhämta sig mellan träningspassen. Precis som med alla former av styrketräning, bör du undvika att träna samma muskelgrupper två dagar i rad för att minimera risken för överansträngning och skada. Om du vill använda handledsvikter varje dag, kan det vara bäst att fokusera på olika muskelgrupper på olika dagar, eller alternera mellan dagar med hög intensitet och låg intensitet.

Kan handledsvikter orsaka skador?

Om de används felaktigt, kan handledsvikter potentiellt leda till skador. Extra vikten kan sätta extra belastning på dina leder, ligament och muskler, vilket kan öka risken för belastningsskador eller förvärra befintliga skador. Det är därför viktigt att använda rätt teknik och inte överbelasta dina handleder med för mycket vikt. Om du är osäker, bör du konsultera en tränare eller fysioterapeut innan du börjar använda handledsvikter.

Är handledsvikter effektiva för styrketräning?

Handledsvikter kan vara ett effektivt verktyg för styrketräning, men de kanske inte ger samma nivå av motstånd som traditionella fria vikter för vissa övningar. Handledsvikter kan vara särskilt användbara för att stärka de mindre musklerna och stabilisatorerna som ofta ignoreras i traditionell styrketräning. Men för övningar som kräver mer motstånd, som bicep curls eller tricep dips, kan du behöva använda traditionella fria vikter för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vilka produkter går bra att kombinera med handledsvikter?

Handledsvikter används främst för att lägga till extra motstånd under olika träningsaktiviteter. De kan kombineras med en mängd andra träningsredskap och utrustning för att förstärka och diversifiera din träning. Här är några förslag:

 • Hopprep: Använd handledsvikter medan du hoppar hopprep för att öka intensiteten i överkroppen och förbättra din kardiovaskulära kondition.
 • Resistansband: Kombinera handledsvikter med gumiband för att förstärka styrketräningen, särskilt för övningar som involverar armar och axlar.
 • Stabilitetsboll (Swiss ball): Använd en stabilitetsboll för att utföra balans- och kärnövningar medan du bär handledsvikter för att öka svårighetsgraden.
 • Yogamatta: Bär handledsvikter under pilates- eller yogaträning på yogamatta för att lägga till extra motstånd under vissa positioner eller rörelser.
 • Steppbräda: Kombinera handledsvikter med steppbrädaövningar för en högre intensitet i din kardioträning.
 • Kettlebells eller hantlar: Även om det kan verka överflödigt, kan du använda handledsvikter tillsammans med lättare kettlebells eller hantlar för vissa övningar där du vill ha ett litet extra motstånd utan att byta till en tyngre vikt.
 • Löpning eller gång: Bär handledsvikter under dina löp- eller gångpass för att öka intensiteten och förbättra överkroppens styrka.
 • Aerobics eller dans: Använd handledsvikter under aerobics- eller dansträning för att öka svettningen och förbättra muskeltonusen i överkroppen.
 • Balansplatta: Stå på en balansplatta med handledsvikter för att förbättra din kärnstyrka och balans.

När du kombinerar handledsvikter med andra träningsredskap, se till att du alltid bibehåller en god form och teknik för att undvika skador. Om du är osäker på hur du ska använda handledsvikterna på ett säkert sätt, överväg att konsultera en träningsinstruktör eller fysioterapeut.

kvinna tranar med handledsvikter

Så gjorde vi testet

För att hitta den bästa handledsvikten, har vi på Kostnord genomfört en noggrann testprocess som involverar flera steg. I varje steg har vi använt vetenskapligt grundade metoder och utnyttjat vårt teams expertis för att ge en opartisk och kvalitativ bedömning.

Steg 1: Urval av Produkter

Först har vi sammanställt en lista över de mest populära handledsvikterna på marknaden. Vi har granskat kundrecensioner, tillverkarens rykte och produktspecifikationer för att säkerställa att vi inkluderade en bred variation av modeller och märken i vårt urval.

Steg 2: Fysisk Testning

Nästa steg var att genomföra fysiska tester på alla valda handledsvikter. Vårt team av certifierade tränare använde varje vikt i en rad olika övningar för att testa komfort, anpassningsbarhet, hållbarhet och effektivitet. Vi ville säkerställa att varje vikt kunde prestera väl i olika träningsmiljöer och för olika typer av övningar.

Steg 3: Teknisk Granskning

Vi granskade också varje produkt tekniskt. Detta innebar att vi undersökte materialkvaliteten, konstruktionen, säkerhetsfunktionerna och eventuella extra funktioner. Vi utvärderade även hur lätt det var att justera vikten, samt hur bra vikterna passade på olika handledsstorlekar.

Steg 4: Slutsats och rekommendationer

Efter att ha sammanställt och analyserat alla data, kom vi fram till våra slutsatser. Vi jämförde alla produkter mot varandra för att avgöra vilka som erbjöd bäst värde, kvalitet och prestanda. Slutligen har vi skrivit våra rekommendationer, alltid med fokus på att ge våra läsare den mest opartiska och vetenskapligt grundade rådgivningen.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Betyg: 4.6 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu