Bästa Kosttillskottet mot gasig mage 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Svullen och gasig mage är något som drabbar de flesta någon gång i livet. Här är kosttillskotten som gör skillnad.
Kosttillskott mot gasig mage - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,8 Silicea Mage Tarm Direkt Silicea Mage Tarm Direkt
Pris
127 kr
Till butik
betyg 4,5 Simex Tuggtablett Simex Tuggtablett
Pris
79 kr
Till butik
betyg 4,4 Minifom kapsel 200 mg Minifom kapsel 200 mg
Pris
174 kr
Till butik
betyg 4,2 Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,2 Silicea Mag-Tarm Gel Silicea Mag-Tarm Gel
Pris
167 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Att välja kosttillskott för gasig mage är ett enkelt sätt att lindra såväl tillfälliga som långvariga problem. Särskilt då magproblem är en vanlig del av allt ifrån till IBS och allergier till allmänna födoämnesintoleranser. I många fall blir det därför en snabbväg till en avsevärt mycket mer stabil mage.

Men för att man ska få bästa möjliga resultat är det ofta en bra idé att vara lite extra noggrann med vilket kosttillskott man väljer. Vi har beställt hem, jämfört och testat 27 olika produkter. Läs vidare och ta reda på varför vi upplevde Silicea Mage Tarm Direkt som bäst.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 6 bästa Kosttillskotten mot gasig mage 2024

 1. Silicea Mage Tarm Direkt Bäst i test: 4,8/5
 2. Simex Mot Gasbesvaer Simetikon 8 mg 20 tuggtabletter Bästa tuggtabletten: 4,5/5
 3. Minifom Bästa billiga: 4,4/5
 4. LactiPlus Lactibs 56 kapslar Bästa premium: 4,2/5
 5. Silicea Mag-Tarm Gel Bästa gel: 4,2/5
 6. Redugas Tuggtablett 20 st Bästa tuggtabletten: 3,9/5
 1. 1. Bäst i test: Silicea Mage Tarm Direkt

  Mångsidigt tillskott som är bra för hela familjen samt hjälper mot IBS-symptom.
  4,8
  Effektivitet
  4,7/5
  Pris
  4,9/5
  Tolerabilitet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 15 påsar
  • Pris / portion: 8 kr
  • Räcker i: 15 dagar
  • Aktiva ämnen: 1 st

  Silicea Mage Tarm Direkt är ett kosttillskott som innehåller det aktiva ämnet kiseldioxid. Dospåsarna innehåller finmalt kisel som i magen bildar en neutraliserande gel. Det är en mångfacetterad produkt med god effekt på sura uppstötningar, halsbränna, gasbildning, diarré, illamående, allmänna kränkning, IBS-relaterade symptom om många andra magproblem. Varje förpackning innehåller mellan 15 och 30 påsar där varje påse utgör 1 dos.

  Effekten är väldigt påtaglig och man upplever nästan direkt en lugnande effekt. Många jämförde det med klassiska Samarin, fast avsevärt mycket mer kraftfull. Några i testet som hade problem med magont i samband med stort intag av mat upplevde att den tog bort mycket av såväl smärtan som illamåendet. Plus i kanten för att det även rekommenderas för barn.

  Som "bäst i test" bland tillskott mot gasig mage blev Silicea Mage Tarm Direkt en pålitlig favorit. Lindrar allt ifrån sur mage till IBS och diarré. Dess utjämnande effekt gör att det blir enkelt att ha med sig på resan och i hemmet.

  Fördelar

  • Lindrar gasig mage, IBS och uppstötningar
  • Inga tillsatser
  • Naturligt innehåll

  Nackdelar

  • Något dyrt i längden
  Produkten finns att köpa här:
  127 kr
  127 kr
 2. 2. Bästa tuggtabletten: Simex Tuggtablett

  En välsmakande tuggtablett som med hjälp av simetikon lindrar dina magbesvär.
  4,5
  Effektivitet
  4,9/5
  Pris
  3,9/5
  Tolerabilitet
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 20 tabl
  • Pris / portion: 11 kr
  • Räcker i: ca 7 dgr
  • Aktiva ämnen: 1 st

  Simex Tuggtabletter framstår som en oas för de som ständigt tampas med magbesvär, särskilt gasbildning. Denna produkt, som är en del av en etablerad serie för mage och tarm, levererar en hög dos av Simetikon, ett ämne specifikt designat för att minska gasbildning i magen. Den pepparmintsmakande sammansättningen kan intas av både barn (från 6 års ålder) och vuxna. Oavsett om man lider av uppsvullenhet, magknip eller överdriven gasbildning efter en operation, erbjuder Simex en effektiv lösning.

  Instruktionerna för Simex är raka och enkla: tugga en tablett 2-5 gånger dagligen och fortsätt använda tills symptomen försvinner. För de som kanske är oroliga över att introducera ett nytt ämne i kroppen, är det försäkrande att veta att den aktiva substansen, Simetikon, inte absorberas av kroppen och därmed inte stör ämnesomsättningen. Tabletten innehåller även andra ämnen som glukos och sorbitol, vilket, tillsammans med pepparmintsmaken, säkerställer en angenäm konsumtionsupplevelse.

  Effektiviteten i Simex Tuggtabletter är inte bara anekdotisk. Många upplever omedelbar lindring, och den fulla kraften av tabletten blir tydlig efter bara några dagars användning, med dess förmåga att bryta ner gasbubblor och minska skumbildning. Dessutom, när en auktoritativ källa som 1177.se rekommenderar Simetikon för behandling av gasbesvär, blir det tydligt att Simex är en produkt som verkligen levererar på sina löften om magkomfort.

  Fördelar

  • Snabbverkande simetikon-blandning
  • Främjar långsiktig tarmflora
  • Snabb effekt

  Nackdelar

  • Innehåller sötningsmedel
  Produkten finns att köpa här:
  79 kr
 3. 3. Bästa billiga: Minifom kapsel 200 mg

  Receptfritt läkemedel som är specifikt framtaget för att reducera gasmängd i mage- och tarmkanalen.
  4,4
  Effektivitet
  4,5/5
  Pris
  4,9/5
  Tolerabilitet
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 250 kapslar
  • Pris / portion: 2 kr
  • Räcker i: 71 dagar
  • Aktiva ämnen: 1 st

  Minifom kapsel 200 mg består av 250 kapslar innehållande ämnet simetikon. Det har en kliniskt bevisad effekt när det kommer till att minska mängden frisatt gas i mag- och tarmkanalen. Genom att minska den annars naturliga skumbildningen säkerställs att gasen inte frisätts och påverkar matsmältningssystemet negativt. Då det verkar lokalt i magen är effekten direkt och risken för biverkningar oerhört liten.

  De i testpanelen som haft återkommande problem med gasbildning upplevde att Miniform gjorde skillnad direkt. Särskilt då de användes både i förebyggande syfte och i samband med vad som annars skulle ha orsakat gasbildning. Oerhört enkla att ha tillgängliga vid behov. Jämfört med övriga produkter upplevde ingen någon som helst negativ effekt.

  Som "bästa budgettillskott mot gasig mage" var Miniform kapsel 200 mg lätt att utnämna. En beprövad och klassisk produkt vars verksamma ämne simetikon har hjälpt ett flertal generationer få ordning på mage och tarm. Oerhört prisvärt och kliniskt bevisad effekt mot gasbildning.

  Fördelar

  • Beprövad klassiker mot gasbildning
  • Direktverkande
  • Hela 80 dagsdoser

  Nackdelar

  • Kan krävas upp till 4 kapslar om dagen
  Produkten finns att köpa här:
  174 kr
 4. 4. Bästa premium: Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

  Kosttillskott av kvalitativa mjölksyrabakterier som hjälper vid förstoppning såväl som diarré.
  4,2
  Effektivitet
  4,4/5
  Pris
  3,4/5
  Tolerabilitet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Apotek Hjärtat)
  • Storlek: 56 kapslar
  • Pris / portion: 10 kr
  • Räcker i: 28 dagar
  • Aktiva ämnen: 2 st

  Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier består av 56 probiotiska kapslar som innehåller bakterien lactobacillus gasseri från stammen LA806. Denna bakterie har i ett stort antal studier visat sig ha god effekt mot IBS, uppblåsthet, främja god tarmflora, förbättra sömnkvalitén, förbättra insulinreglering och motverka inflammation. Här får du tillgång till alla gynnsamma effekter i praktiskt kapselformat. Eftersom kapslarna passerar mag- och tarmkanalen får man definitivt valuta för pengarna då det garanterar att bakterierna hamnar där de ska.

  Många i testpanelen var inledningsvis skeptiska då de inte märkte någon direkt effekt. Efter en dryg veckas användning blev alla däremot övertygade om dess effekt. De som inte tidigare hade ätit probiotika märkte direkt att magen blir fastare och mer regelbunden. Några med etablerad IBS-problematik upplevde drastiskt minskad smärta.

  Som "bästa premiumtillskott mot gasig mage" var Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier en testfavorit. En probiotisk produkt med kliniskt verksam effekt mot väldigt många mag- och tarmproblem. Extra bonus för allmänt positiv effekt på hälsan.

  Fördelar

  • Väldigt väldokumenterad klinisk effekt
  • Praktiska kapslar
  • Främjar även allmänhälsa

  Nackdelar

  • Något dyr produkt och räcker endast i ca 1 månad
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 5. 5. Bästa gel: Silicea Mag-Tarm Gel

  Kosttillskott i smidigt gelformat som dessutom är helt mineralisk och saknar kemiska konserveringsmedel.
  4,2
  Effektivitet
  4,8/5
  Pris
  4,4/5
  Tolerabilitet
  3,4/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 200 ml
  • Pris / portion: 84 kr
  • Räcker i: 2 dagar
  • Aktiva ämnen: 1 st

  Silicea Mag-Tarm Gel är en produkt som bygger på kiselgelens breda effekt. Här är den i formen av en flytande gel vars dosering motsvarar 15 ml. Den får sin verkan genom att både motverka gasbildning i magen och neutralisera den ofta sura miljön. Därför hjälper den mot halsbränna, sura uppstötningar, allmänt magont, lös mage, illamående och ett stort antal IBS-symptom.

  Effektmässigt upplevde alla i panelen att magen helt enkelt blev lugnare. Många tyckte att effekten i förhållande till övriga produkter var avsevärt mycket mer mångfacetterad, och hjälpte mot ett flertal magproblem. Däremot lade de märke till att den höga dosrekommendationen på upp till 5 doser per dag gjorde att användandet kunde bli väldigt kostsamt i längden. Alla uppskattade att produkten även rekommenderas för barn.

  Som "bästa gel för gasig mage" hoppade Silicea Mag-Tarm Gel till testets förstaposition. En neutraliserande produkt med direkt effekt som lindrar ett stort antal magproblem. Praktiskt att ha tillgänglig för alla som har återkommande dilemman.

  Fördelar

  • Även för barn
  • Väldigt mild
  • Inga tillsatser

  Nackdelar

  • Måste blandas ut i vätska
  Produkten finns att köpa här:
  167 kr
  167 kr
 6. 6. Bästa tuggtabletten: Redugas Tuggtablett

  Smidiga tuggtabletter för en optimal tarmflora och för dig som har svårt att svälja vanliga kapslar.
  3,9
  Effektivitet
  4,4/5
  Pris
  3,8/5
  Tolerabilitet
  3,5/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 20 tabletter
  • Pris / portion: 2 kr
  • Räcker i: 10 dagar
  • Aktiva ämnen: 1 st

  Benegast är ett varumärke med särskild inriktning på magproblem, halsbränna och sura uppstötningar. Deras produkt Redugas består av en särskild kombination av simetikon och inulin, vilket säkerställer direktverkande gashämmande effekt och även långsiktigt gynnsam positiv förändring av tarmfloran. Dubbelverkande, diskret och välsmakande är tre goda skäl att överväga Redugas.

  De som testade Redugas var överens om att den gynnsamma effekten tilltog med tiden. Även om den gashämmande effekt inträdde direkt i samband med intag, så blev den långsiktigt sammantagna effekten ständigt mer påtagligt positiv. Som testets mest praktiska produkt blev den en favorit att alltid ha tillgänglig vid behov.

  Redugas Tuggtablett var testets "bästa tuggtablett mot gasig mage". Med fräsch smak och kliniskt prövad effekt är det en diskret och effektiv tablett som är bra att alltid ha till hands. Kan med fördel användas förebyggande inför en större middag.

  Fördelar

  • Snabbverkande simetikon-blandning
  • Främjar långsiktig tarmflora
  • Snabb effekt

  Nackdelar

  • Innehåller sötningsmedel
  Produkten finns att köpa här:
  39 kr
testvinnarna

Jämför våra 6 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Kosttillskott mot gasig mage Storlek Pris / portion Räcker i Aktiva ämnen Totalbetyg Pris
Silicea Mage Tarm Direkt 15 påsar 8 kr 15 dagar 1 st Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
127 kr
Simex Tuggtablett 20 tabl 11 kr ca 7 dgr 1 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
79 kr
Minifom kapsel 200 mg 250 kapslar 2 kr 71 dagar 1 st Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
174 kr
LactiPlus Lactibs 56 kapslar 56 kapslar 10 kr 28 dagar 2 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
279 kr
Silicea Mag-Tarm Gel 200 ml 84 kr 2 dagar 1 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
167 kr
Redugas Tuggtablett 20 tabletter 2 kr 10 dagar 1 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
39 kr
viktiga faktorer för att välja rätt kosttillskott mot gasig mage

Hur man väljer rätt kosttillskott mot gasig mage

Det finns många verksamma ämnen som har en positiv inverkan på uppsvälld och gasig mage. Men de har samtidigt många egenheter som gör dem bäst lämpade för en viss sorts magproblem. För bästa möjliga resultat är det därför viktigt att välja ett kosttillskott vars sammansättning är effektiv mot den problembild som råder i ens eget fall.

Kisel

Kisel har ett mångfacetterat användningsområde och dyker ofta upp som behandling för såväl IBS som halsbränna, uppsvälld mage, kräkningar och diarré. Det är en mineral och ett basiskt grundämne vars pH-värde typiskt överstiger 7. Därför neutraliserar det sur mage och skapar även motståndskraft mot många saker som i andra fall skulle kunna resultera i magproblem.

Probiotika

Probiotika hjälper till att upprätthålla en balans mellan goda och dåliga bakterier i tarmen. En obalans kan leda till problem som gasbildning och uppblåsthet. Probiotiska tillskott innehåller vanligtvis flera olika stammar av bakterier, såsom Lactobacillus och Bifidobacterium. Särskilt gynnsam för gasig mage är bakterier från lactobacillus gasseri-stammen.

Probiotika kan bidra till att förbättra matsmältningen, stärka immunförsvaret och till och med förbättra humöret. Regelbunden användning av probiotika kan hjälpa till att minska gasbildning och uppblåsthet över tid.

Prebiotika

Prebiotika är icke-smältbara fibrer som fungerar som näring för goda tarmbakterier. De hjälper till att stimulera tillväxten av goda bakterier, vilket kan bidra till att minska gasbildning och uppblåsthet. Prebiotika finns naturligt i livsmedel som lök, vitlök (även vitlökskapslar), bananer, sparris och jordärtskockor, men de kan också intas som kosttillskott i form av pulver, kapslar eller tabletter.

Enzymer

Matsmältningsenzymer hjälper till att bryta ner och smälta maten vi äter, vilket gör det lättare för kroppen att ta upp näringsämnen och eliminera avfall. Otillräcklig produktion av matsmältningsenzymer kan leda till ofullständig nedbrytning av mat, vilket kan orsaka gasbildning och uppblåsthet. Tillskott med enzymer kan förbättra matsmältningen och hjälpa till att reducera dessa symtom.

Kostfiber

Kostfiber fungerar som såväl hjälpämne för probiotika som prebiotiskt preparat då det främjar de bakterier som redan finns i mag- och tarmkanalen. Därför är det vanligt att tillskott mot gasig mage innehåller inulin som inte bryts ned lika enkelt som övriga kolhydrater. Som kosttillskott finns fibrer bland annat som glukomannan.

Kolin

Kolin spelar en nyckelroll i fettmetabolism och leverfunktion. Det hjälper till att transportera fett från levern och omvandla det till energi. Otillräcklig kolin kan leda till ansamling av fett i levern, vilket kan orsaka inflammation och påverka matsmältningen negativt. Kolinrika livsmedel eller kosttillskott kan bidra till att stödja leverfunktionen och därmed förbättra matsmältningen och minska gasbildning och uppblåsthet.

Aktivt kol

Aktivt kol är ett ämne som framställs genom att upphetta kolhaltigt material, som trä, kokosnötsskal eller torv, i närvaro av en gas. Detta skapar en porös struktur som kan binda och absorbera gaser, toxiner och kemikalier. Aktivt kol kan hjälpa till att minska gasbildning och uppblåsthet genom att binda gaser i mag-tarmkanalen, vilket gör det lättare för kroppen att eliminera dem.

Simetikon

Simetikon är även känt som dimetikon och har den speciella effekten att motverka gasbildning i mage och tarm. Detta sker genom att ämnet bildar ett sorts skum som dels neutraliserar magsyra men även hindrar frisättningen av gas.

Pepparmyntsolja

Pepparmyntsolja är en eterisk olja som utvinns från pepparmynta, en hybrid av vattenmynta och grönmynta. Pepparmyntsolja har kramplösande egenskaper som hjälper till att lindra muskelspasmer i mag-tarmkanalen. Detta kan bidra till att minska känslan av uppblåsthet och smärta orsakad av gasbildning. Pepparmyntsolja kan också förbättra gallflödet och hjälpa till med matsmältningen av fetter, vilket kan minska gasbildning och obehag.

Ingefära

Ingefära är en växt med många medicinska egenskaper, inklusive antiinflammatoriska och kramplösande effekter. Ingefära kan hjälpa till att lindra inflammation i mag-tarmkanalen och minska muskelspasmer, vilket kan bidra till att minska gasbildning och uppblåsthet. Ingefära kan också hjälpa till att förbättra matsmältningen genom att öka produktionen av matsmältningsenzymer och stimulera rörelsen av mat genom mag-tarmkanalen.

Prissättning

När det kommer till kosttillskott mot gasig mage så är ihärdighet och tålamod avgörande. I många fall märker man inte effekt förrän efter en tids användande. Se därför till att välja ett tillskott vars prissättning motsvarar din budget, så du inte riskerar att behöva avbryta behandlingen i förtid.

Anpassa din kost och livsstil

Varje person är unik, och orsakerna till gasbildning och uppblåsthet kan variera. Därför är det viktigt att konsultera en läkare eller hälso- och sjukvårdsexpert innan du börjar använda något av dessa kosttillskott eller naturliga åtgärder. Det är också viktigt att överväga att anpassa din kost och livsstil för att minska orsakerna till gasbildning och uppblåsthet, såsom att undvika gasbildande livsmedel, äta långsammare och tugga maten ordentligt, och motionera regelbundet.

Fördelar med kosttillskott mot gasig mage

Kosttillskott som är avsedda att hjälpa mot en gasig mage kan erbjuda flera fördelar för personer som upplever obehag och andra symptom relaterade till matsmältningssystemet. Dessa tillskott är utformade för att stödja en sund matsmältning och kan på olika sätt bidra till en bättre maghälsa och ökat välbefinnande. Här är några potentiella fördelar:

 • Förbättrad Matsmältning: Många kosttillskott mot gasig mage innehåller enzymer som hjälper kroppen att bryta ned mat mer effektivt. Detta kan minska belastningen på matsmältningssystemet och därmed minska risken för gasbildning och uppblåsthet.
 • Ökar Tarmflorans Hälsa: Prebiotika och probiotika är vanliga ingredienser i dessa tillskott. Probiotika tillför hälsosamma bakterier till tarmfloran, medan prebiotika fungerar som föda för dessa bakterier. En balanserad tarmflora är avgörande för en god matsmältning och kan hjälpa till att minska symtom som gaser och uppblåsthet.
 • Minskning av Uppblåsthet och Gas: Genom att stödja matsmältningssystemets funktion kan dessa tillskott direkt minska känslan av uppblåsthet och frekvensen av gasbildning. Detta leder till en mer bekväm känsla i magen efter måltider.
 • Ökat Näringsupptag: En effektiv matsmältning är viktig för upptaget av näringsämnen från maten vi äter. Genom att förbättra matsmältningen kan kosttillskott mot gasig mage indirekt bidra till ett bättre näringsupptag, vilket är grundläggande för övergripande hälsa.
 • Minskad Obehagskänsla: Gaser och uppblåsthet kan vara både fysiskt och psykiskt obehagligt. Genom att minska dessa symptom kan tillskott bidra till en ökad livskvalitet, då individen känner sig mer bekväm i sociala situationer och i sitt dagliga liv.
 • Stöd för Särskilda Kostbehov: Personer med särskilda matsmältningsproblem, såsom de med intolerans mot vissa livsmedel, kan ha särskild nytta av dessa tillskott. De kan hjälpa till att hantera specifika utmaningar i matsmältningssystemet, vilket gör det lättare att följa en balanserad och näringsrik diet.

Det är dock viktigt att komma ihåg att kosttillskott inte är en ersättning för en varierad och balanserad kost eller en hälsosam livsstil. Innan du börjar med ett nytt kosttillskott är det rekommenderat att rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsexpert för att säkerställa att det är lämpligt för just dina behov och förhållanden.

Nackdelar med kosttillskott mot gasig mage

Även om kosttillskott som syftar till att minska problem med gasig mage kan erbjuda lindring för vissa individer, finns det potentiella nackdelar och risker som bör övervägas. Att förstå dessa kan hjälpa till att fatta ett informerat beslut om användningen av sådana produkter. Här är några av de potentiella nackdelarna:

 • Begränsad Vetenskaplig Evidens: För vissa kosttillskott mot gasig mage kan det finnas begränsad vetenskaplig evidens som stödjer deras effektivitet. Utan stark forskningsmässig grund kan det vara svårt att avgöra om ett tillskott verkligen fungerar eller om eventuella förbättringar beror på placeboeffekten eller andra faktorer.
 • Potentiella Biverkningar: Vissa kosttillskott kan orsaka biverkningar, särskilt om de tas i stora mängder eller över långa perioder. Biverkningar kan inkludera magbesvär, diarré, huvudvärk och andra oönskade reaktioner. Interaktioner med andra läkemedel eller kosttillskott är också möjliga och kan påverka deras effektivitet eller säkerhet.
 • Överdriven Beroende: Det finns en risk att individer blir alltför beroende av kosttillskott för att hantera magproblem, vilket kan leda till att de ignorerar vikten av en balanserad kost och en hälsosam livsstil. Sådant beroende kan undanröja motivationen att identifiera och åtgärda den underliggande orsaken till magbesvären.
 • Ekonomisk Kostnad: Kosttillskott kan vara dyra, särskilt om de används regelbundet över tid. För personer som söker efter lösningar för sina magproblem kan de ekonomiska kostnaderna ackumuleras och bli en betydande utgift utan garanterad lindring.
 • Falsk Säkerhet: Att förlita sig på kosttillskott för att lindra symtom på gas och uppblåsthet kan skapa en falsk känsla av säkerhet och försena sökandet efter medicinsk rådgivning för underliggande hälsotillstånd. Det är viktigt att konsultera en hälso- eller sjukvårdsexpert för att utesluta allvarligare tillstånd.
 • Kvalitets- och Renhetsfrågor: Kvaliteten och renheten hos kosttillskott kan variera mellan olika märken och produkter. Eftersom tillskottsindustrin är mindre strikt reglerad än läkemedelsindustrin, kan det finnas risker för kontaminering eller att produkterna inte innehåller de angivna ingredienserna i de utlovade mängderna.

Att väga fördelarna mot nackdelarna är viktigt när man överväger användningen av kosttillskott för att hantera problem med gasig mage. För vissa kan de erbjuda tillfällig lindring, men det är viktigt att inte se dem som en långsiktig lösning utan att också ta hänsyn till andra aspekter av hälsan och välbefinnandet.

vanliga frågor om Kosttillskott mot gasig mage

FAQ: Vanliga frågor om Kosttillskott mot gasig mage

I takt med att tillskott mot gasig mage blir ett alltmer populärt sätt att hantera kort- och långvariga magproblem så ökar av naturliga skäl även mängden frågor och funderingar. Här är några av de frågor som vi upplever vara återkommande gällande dessa ti

Vilket tillskott mot gasig mage är bäst?

Silicea Mage Tarm Direkt har en specifik och beprövad effekt mot just magrelaterad gasbildning. Är det gasproblem som är ditt dilemma blir det ett naturligt förstahandsval. Prisvärt och effektivt. 

Fungerar verkligen tillskott mot gasig mage?

Innehållet i dessa tillskott har en gedigen klinisk bakgrund. Däremot är det viktigt att välja rätt. Om man har problem med gasbildning är det sällan en bra idé att välja ett probiotiskt tillskott vars verkan främst motverkar IBS.

Passar tillskott mot gasig mage även för barn?

När det gäller tillskott för barn så är den allmänna rekommendationen att man alltid ska utesluta bakomliggande medicinska problem genom att först prata med en läkare. Men blandningar av verksamma ämnen såsom dimetikon och kiseldioxid har typiskt sett används vid allt ifrån spädbarnskolik till allmänt upprörd mage.

Går dessa tillskott att kombinera med träning?

Det finns inga indikator på att kosttillskott mot gasig mage har en negativ inverkan på vare sig prestation eller återhämtning. Därför kan de ofta med fördel användas i samband med träning. Har man magproblem kan de tvärtom bidra till att man får bättre resultat av sin träning genom att skapa bättre förutsättning för fysisk prestation och även bidra till bättre ätvanor.

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem och utvärderade 27 stycken kosttillskott som var fokuserade på att förbättra magen. Med ambitionen att säkerställa att testet var rättvisande för personer som vill såväl förebygga som behandla gasig mage såg vi till att ha en representativ panel och utvärdera produkterna från både objektiva som subjektiva perspektiv. Dessa faktorer fokuserade vi på: 

 • Innehåll: Vilka verksamma ämnen innehöll produkten?
 • Inriktning: Hade tillskottet en särskild inriktning avseende magproblem?
 • Utförande: Var tabletterna enkla att använda?
 • Dosering: Hur mycket krävdes för effekt?
 • Effekt: Upplevdes någon effekt?
 • Kostnad: Var prissättningen värd det?

De 6 produkter som fick högst betyg har vi fördjupat oss ner i här i denna artikel.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
37 röster, Betyg: 4.1 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu