Bästa GLA 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Läs vår stora granskning av GLA och se vilken produkt vi har utsett till bäst i test.
Jättenattljusolja GLA - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar
Pris
183 kr
Till butik
betyg 4,5 Alpha Plus Jättenattljusolja Alpha Plus Jättenattljusolja
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Biocare Mega GLA Biocare Mega GLA
Pris
319 kr
Till butik
betyg 4,1 Life Nattljusolja Life Nattljusolja
Pris
339 kr
Till butik
betyg 3,9 Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO
Pris
169 kr
Till butik
Se alla testvinnare

GLA jättenattljusolja, en naturlig källa till gammalinolensyra (GLA), har vuxit i popularitet som ett kosttillskott tack vare dess potentiella hälsofördelar och användningsområden. Utvunnen från fröna av jättenattljusväxten (Oenothera biennis), är denna omega-6-fettsyra känd för att spela en viktig roll i kroppens biologiska processer, såsom celltillväxt, immunfunktion och inflammation.

Många människor vänder sig nu till jättenattljusolja som ett naturligt alternativ för att förbättra sitt välbefinnande och stödja en hälsosam livsstil.

Vi har beställt hem och testat 22 olika kosttillskott med GLA. Läs vidare och ta reda på vilka 5 produkter som fick högst totalbetyg och varför Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar utsågs till bäst i test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa GLA 2024

 1. Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar Bäst i test: 4,7/5
 2. Alpha Plus Jättenattljusolja Bäst kundbetyg: 4,5/5
 3. 5033290129194 jpg Bästa högdoserade: 4,3/5
 4. Life Nattljusolja Bäst för hormonbalans: 4,1/5
 5. Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO Bästa oljan: 3,9/5
 1. 1. Bäst i test: Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar

  Högkvalitativ produkt med lättsvalda softgels till ett riktigt förmånligt pris
  4,7
  Innehåll
  4,6/5
  Användning
  4,8/5
  Pris
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 90 kaps
  • Dosering: 1-3 kaps / dag
  • Pris / kapsel: 2,03 kr
  • GLA / Kapsel: 100 mg
  healthwell gla jaettenattljusolja kapslar bild 1 healthwell gla jaettenattljusolja kapslar bild 2 healthwell gla jaettenattljusolja kapslar bild 3 healthwell gla jaettenattljusolja kapslar bild 4

  Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar är ett kosttillskott med hög kvalitet som innehåller jättenattljusolja och är rik på fettsyran GLA. Varje burk innehåller 90 mjuka kapslar som ger 90 portioner. Varje portion, som motsvarar en kapsel, innehåller 1000 mg jättenattljusolja och 100 mg GLA, samt 12.5 mg vitamin E.

  Dessa kapslar är lämpliga för personer som vill stödja sin hormonella hälsa och hudvård, och de är särskilt effektiva för kvinnor som lider av hormonella obalanser och PMS-besvär. För att bygga upp kroppens depåer av de ingående fettsyrorna rekommenderas ett högre intag av 3 kapslar per dag under de första 12 veckorna, därefter intag av 1 kapsel per dag.

  Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar är tillverkade av högkvalitativa ingredienser, inklusive jättenattljusolja och vitamin E. De är lätta att svälja och smälta i magen tack vare sina mjuka kapslar, men de innehåller bovint gelatin vilket gör dem olämpliga för veganer.

  Denna produkt kan bidra till att förbättra hudens hälsa, minska PMS-besvär och lindra värmevallningar. De kan även ha positiva resultat som inkluderar mjukare hud och läkning av eksem. Dock är det viktigt att komma ihåg att resultaten kan variera från person till person.

  Fördelar

  • Softgels som är enkla att svälja
  • Kompletterat med E-vitamin
  • Lågt pris per kapsel

  Nackdelar

  • Kapslar i gelatin
  Produkten finns att köpa här:
  183 kr
  183 kr
 2. 2. Bäst kundbetyg: Alpha Plus Jättenattljusolja

  Populärt tillskott med GLA i lättsvalda vegetabiliska kapslar, dessutom till bra pris
  4,5
  Innehåll
  4,4/5
  Användning
  4,9/5
  Pris
  4,4/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 90 kaps
  • Dosering: 1-3 kaps / dag
  • Pris / kapsel: 2,21 kr
  • GLA / Kapsel: 100 mg

  Alpha Plus jättenattljusolja är en högkvalitativ kosttillskott som tillhandahåller näringsrik och torr olja från nattljusfrön. Oljan innehåller linolensyra som är känt för att bidra till normala kolesterolvärden. Den innehåller även gammalinolensyra (GLA), en form av fettsyran omega-6, som är känt för dess positiva effekter på hormonbalansen och klimakteriebesvär. Denna smidiga kapselform av jättenattljusolja är lätt att ta och innehåller 1000 mg jättenattljusolja per portion, varav 100 mg är GLA.

  Doseringsförslaget för Alpha Plus jättenattljusolja är 2 kapslar, en till tre gånger dagligen. Oljan är också berikad med E-vitamin för att skydda den mot oxidativ skada och säkerställa dess hållbarhet. Produkten är tillverkad med högkvalitativa ingredienser och är lämplig för vegetarianer eftersom kapslarna är gjorda av vegetabiliska ingredienser.

  Förbättrad hudkvalitet med mindre klåda och torrhet, förbättring av klimakteriebesvär, såsom minskade vallningar och sömnstörningar är några av de positiva effekter kosttillskottet kan ha på vissa personer.

  Fördelar

  • Kallpressad jättenattljusolja
  • Berikad med vitamin E
  • Lämplig för veganer

  Nackdelar

  • Inga avgörande nackdelar
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 3. 3. Bästa högdoserade: Biocare Mega GLA

  Premiumprodukt med GLA med extra hög dosering och tillsatt E-vitamin
  4,3
  Innehåll
  4,8/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (MEDS)
  • Storlek: 90 kaps
  • Dosering: 1 kaps / dag
  • Pris / kapsel: 3,54 kr
  • GLA / Kapsel: 180 mg

  BioCare Mega GLA Komplex är en kosttillskottskapsel som innehåller kraftfulla emulgerade omega-6-fettsyror från Gurkörtsolja. Varje kapsel ger en hög koncentration av GLA, närmare bestämt 190 mg per 1000 mg av gurkörtsoljan, vilket är ungefär fyra gånger så mycket som i en vanlig kapsel av jättenattljusolja.

  Denna produkt innehåller också E-vitamin för att öka stabiliteten och som en antioxidant för att skydda cellerna från oxidativ stress. Varje kapsel ger 10 mg α-TE (83%) av E-vitamin, vilket hjälper till att stärka immunsystemet och hjälper till att skydda cellerna från skador.

  BioCare Mega GLA Komplex är förpackad i 90 kapslar per burk och varje kapsel är gjord av modifierad majsstärkelse, glycerol och geleringsmedel (karragenan). Produkten är fri från gluten, laktos, soja, jäst och konstgjorda färgämnen och smaker.

  Fördelar

  • Extra hög dos av GLA per kapsel
  • GLA från gurkörtsolja
  • Berikad med vitamin E
  • Vegetabiliska kapslar

  Nackdelar

  • Ett lite dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
 4. 4. Bäst för hormonbalans: Life Nattljusolja

  Högkvalitativt veganskt tillskott med ekologisk GLA, linolsyra och E-vitamin
  4,1
  Innehåll
  4,1/5
  Användning
  4,2/5
  Pris
  4,0/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Life)
  • Storlek: 120 kaps
  • Dosering: 1-2 kaps / dag
  • Pris / kapsel: 2,83 kr
  • GLA / Kapsel: 90 mg

  Life Nattljusolja är ett kosttillskott som är rikt på omega-6-fettsyror, inklusive gammalinolensyra (GLA) och linolsyra. Varje kapsel innehåller 1000 mg ekologisk nattljusolja med 9% GLA och 720 mg linolsyra. Oljan är också berikad med E-vitamin för att hålla den stabil. Nattljusoljan framställs genom pressning av fröna från nattljusblomman och är en källa till GLA, som är ett förstadium till prostaglandiner som kroppen inte kan producera själv.

  Life Nattljusolja rekommenderas för hormonell balans, särskilt i samband med PMS och klimakteriet. Det kan också bidra till att förbättra hudens hälsa vid regelbunden konsumtion av GLA. Doseringen är 1-2 kapslar dagligen, som kan sväljas hela eller tuggas sönder om det är svårt att svälja. Produkten är vegansk och rekommenderad dosering bör inte överskridas.

  Jämfört med BioCare Mega GLA Komplex innehåller Life Nattljusolja mindre GLA per kapsel (90 mg jämfört med BioCare's 180 mg). Men Life Nattljusolja innehåller också linolsyra, som inte finns i BioCare-produkten. Dessutom innehåller Life Nattljusolja endast 6 mg E-vitamin per dagsdos, medan BioCare-produkten innehåller 10 mg E-vitamin. Däremot är priset något lägre per kapsel. Båda alternativen är bra!

  Fördelar

  • GLA och linolsyra
  • Lämplig för veganer
  • 1-2 kapslar per dag är tillräckligt

  Nackdelar

  • Något lägre dos GLA jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
 5. 5. Bästa oljan: Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO

  Ekologisk jättenattljusolja i flytande form perfekt för dig som ogillar kapslar
  3,9
  Innehåll
  4,5/5
  Användning
  3,6/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Svensk Hälsokost)
  • Storlek: 100 ml
  • Dosering: 1-2 krm / dag
  • Pris / kapsel: N/A
  • GLA / Kapsel: 90 mg / portion
  healthwell gla jaettenattljusolja bild 1 healthwell gla jaettenattljusolja bild 2 healthwell gla jaettenattljusolja bild 3 healthwell gla jaettenattljusolja bild 4

  Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO är en ekologisk kallpressad jättenattljusolja som är rik på essentiella fettsyror, särskilt GLA och linolsyra från omega-6. Oljan är tillverkad genom skonsam kallpressning av frön från den gula örtväxten utan tillsatser och i låg temperatur för att behålla dess effekt och näringsämnen.

  Det är en helt vegetabilisk olja som kan användas som ett dagligt tillskott av nyttiga fettsyror för att upprätthålla en normal hälsa. Dess höga omega-6-innehåll kan ge näring till problemhy i form av eksem eller akne, genom att man applicerar oljan direkt på problemområdet. Oljan har även visat sig vara bra för en normaliserad kolesterolnivå och hjärt- och kärlhälsa.

  Produkten innehåller 100 ml olja och en portion på 1 ml ger 100 portioner. En portion innehåller 1000 mg jättenattljusolja, varav 90 mg GLA och 720 mg linolsyra. Doseringsförslaget är 1 kryddmått (1 ml) 1-2 gånger dagligen som en del av ett hälsosamt liv.

  Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO är ekologiskt certifierad och kommer från Europa. Produkten uppfyller de strikta villkoren som gäller hela produktionskedjan för att få märkas som EU-ekologisk. Produkten är lämplig för de flesta människor, men om du inte gillar smaken kan den blandas med te eller saft. Om du har svårt att svälja stora kapslar kan denna olja vara ett bra alternativ.

  Fördelar

  • Kallpressad olja med GLA och linolsyra
  • Perfekt om du har svårt att svälja kapslar
  • Konkurrenskraftigt pris

  Nackdelar

  • Svårare att dosera exakt
  Produkten finns att köpa här:
  169 kr
  169 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Jättenattljusolja GLA Storlek Dosering Pris / kapsel GLA / Kapsel Totalbetyg Pris
Healthwell GLA Jättenattljusolja Kapslar 90 kaps 1-3 kaps / dag 2,03 kr 100 mg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
183 kr
Alpha Plus Jättenattljusolja 90 kaps 1-3 kaps / dag 2,21 kr 100 mg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
199 kr
Biocare Mega GLA 90 kaps 1 kaps / dag 3,54 kr 180 mg Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
319 kr
Life Nattljusolja 120 kaps 1-2 kaps / dag 2,83 kr 90 mg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
339 kr
Healthwell GLA Jättenattljusolja EKO 100 ml 1-2 krm / dag N/A 90 mg / portion Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
169 kr
viktiga faktorer för att välja rätt jättenattljusolja gla

Hur man väljer rätt jättenattljusolja gla

När du ska köpa GLA/jättenattljusolja-tillskott är det viktigt att överväga flera faktorer för att hitta den bästa produkten för dina behov. Här är några tips och råd för att göra det enklare att välja rätt produkt:

Kvalitet

För att hitta en högkvalitativ GLA/jättenattljusolja-produkt, bör du läsa ingredienslistan noga. Välj produkter som innehåller högkoncentrerad GLA från jättenattljusolja. En högre koncentration av GLA betyder oftast en mer effektiv produkt. Se också till att produkten är fri från onödiga tillsatser som konserveringsmedel, färgämnen eller smaker. Genom att välja en produkt av hög kvalitet kan du få maximala hälsofördelar.

Dosering

Doseringen av GLA/jättenattljusolja varierar beroende på produkt och individuella behov. Rekommenderad dosering för vuxna är vanligtvis 500-1000 mg GLA per dag. Det är viktigt att följa instruktionerna på produkten och rådfråga din läkare innan du tar något nytt tillskott. En för hög dos av GLA/jättenattljusolja kan leda till biverkningar, så det är viktigt att ta rätt dos.

Format

GLA/jättenattljusolja-tillskott finns i olika format, inklusive kapslar och flytande form. Kapslar är vanligast och är lätta att ta med dig på resan. Flytande form kan vara ett bra alternativ för dem som har svårt att svälja kapslar eller vill lägga till oljan i smoothies eller andra recept. Valet av format beror på personliga preferenser och användarbehov.

Pris

Priset på GLA/jättenattljusolja-tillskott varierar beroende på produkt och dess kvalitet. En högre kvalitetsprodukt kan vara dyrare än en lägre kvalitetsprodukt, men det är viktigt att välja en produkt som passar din budget samtidigt som den håller hög kvalitet. Det är också viktigt att undvika att köpa alltför billiga produkter som kan vara av dålig kvalitet och inte ge de önskade hälsofördelarna.

Kundrecensioner

Genom att läsa kundrecensioner kan du få en uppfattning om produkten och dess effektivitet och användarupplevelse. Läs recensioner från olika källor och välj produkter som har höga betyg och positiva recensioner från kunder. Detta kan hjälpa dig att hitta en högkvalitativ produkt som fungerar bra för andra och som kan fungera bra för dig också.

Genom att överväga dessa faktorer kan du hitta den bästa GLA/jättenattljusolja-produkten för dina behov.

kvinna med mensrelatade besvar

Vad GLA / Jättenattljusolja är bra för

Det finns flera fördelar med att ta GLA/jättenattljusolja-tillskott, inklusive:

 • Förbättrad hudhälsa - GLA/jättenattljusolja kan bidra till att förbättra hudhälsan genom att stödja cellförnyelse och minska inflammation. Detta kan hjälpa till att lindra torr hud, eksem och akne. GLA är också en viktig komponent i cellmembranet och kan hjälpa till att bevara hudens barriärfunktion. För ytterligare hudvård kan även vitamin E vara ett effektivt komplement.

 • Lindring av menstruationsrelaterade symtom - GLA/jättenattljusolja kan vara effektivt för att minska symtom som är förknippade med premenstruellt syndrom (PMS). Symtom som huvudvärk, buksmärta och humörsvängningar kan lindras genom att ta GLA/jättenattljusolja-tillskott. Här kan även b-vitaminer och magnesium bidra till ytterligare lindring av dessa symtom.

 • Minskar inflammation - GLA/jättenattljusolja har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan bidra till att minska inflammation i kroppen. Detta kan vara fördelaktigt för personer som lider av kroniska inflammatoriska sjukdomar som artrit och astma. GLA/jättenattljusolja kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen genom att det omvandlas till prostaglandiner som har antiinflammatoriska egenskaper. Här kan linfröolja fungera som ett ytterligare stöd för dess antiinflammatoriska egenskaper.

 • Förbättrad hjärthälsa - Studier har visat att GLA/jättenattljusolja kan bidra till att förbättra hjärthälsan genom att sänka höga nivåer av kolesterol och triglycerider i blodet. HDL-kolesterol är ansvarigt för att flytta fett, från lagring till levern där bearbetning och utsöndring av fett sker. Genom att minska höga nivåer av kolesterol och triglycerider i blodet kan GLA/jättenattljusolja bidra till att sänka risken för hjärtsjukdomar.

 • Ökad benhälsa - GLA/jättenattljusolja-tillskott kan bidra till att förbättra benhälsan genom att öka absorptionen av kalcium och minska benförlusten. En studie visade att äldre kvinnor med en historisk diet med för lite kalcium som tog GLA-tillskott hade en signifikant högre benmassa än de som inte tog tillskott. För att ytterligare stärka benhälsan, kan kalciumtillskott vara till stor hjälp.

Genom att ta GLA/jättenattljusolja-tillskott kan du dra nytta av dessa hälsofördelar. Det är viktigt att välja en högkvalitativ produkt som innehåller rätt dos av GLA och följa instruktionerna på produkten för att uppnå de önskade fördelarna.

Det är viktigt att notera att GLA/jättenattljusolja inte är en mirakelbot för alla hälsoproblem och att dess fördelar kan variera beroende på individuella faktorer och hälsotillstånd. Det är alltid viktigt att rådgöra med en läkare eller annan kvalificerad hälsoexpert innan du börjar ta något nytt tillskott, särskilt om du lider av några åkommor eller tar mediciner.

Biverkningar av GLA

Precis som med alla kosttillskott finns det möjliga biverkningar och risker för GLA/jättenattljusolja-tillskott som det är viktigt att vara medveten om innan man börjar ta dem.

De vanligaste biverkningarna av GLA/jättenattljusolja inkluderar magbesvär, huvudvärk och illamående. Vissa personer kan också uppleva en allergisk reaktion på GLA/jättenattljusolja, vilket kan leda till hudutslag, klåda och andningssvårigheter.

GLA/jättenattljusolja kan också påverka blodkoagulationen och öka risken för blödning hos personer som tar blodförtunnande mediciner eller har blödningsrubbningar. Det kan också interagera med vissa andra läkemedel, så det är viktigt att rådgöra med en läkare innan man börjar ta tillskottet om man redan tar mediciner.

Kvinnor som är gravida eller ammar bör också rådgöra med en läkare innan de tar GLA/jättenattljusolja-tillskott, eftersom det finns begränsad forskning om dess säkerhet under dessa perioder.

Det är viktigt att välja en högkvalitativ produkt från en tillförlitlig tillverkare och att följa doseringsanvisningarna noga för att minimera risken för biverkningar. Om du upplever några ovanliga eller allvarliga biverkningar när du tar GLA/jättenattljusolja, bör du omedelbart rådgöra med en läkare och sluta ta tillskottet tills du har talat med din läkare.

vanliga frågor om Jättenattljusolja GLA

FAQ: Vanliga frågor om gla

Vad är GLA/jättenattljusolja?

GLA är en förkortning av "gamma-linolensyra", en omega-6-fettsyra som finns i vissa växtoljor, inklusive jättenattljusolja. Jättenattljusolja är en olja som utvinns från fröna av jättenattljusväxten.
Vilka hälsofördelar kan man få av att ta GLA/jättenattljusolja-tillskott? GLA/jättenattljusolja-tillskott kan bidra till att förbättra hudhälsan, lindra menstruationsrelaterade symtom, minska inflammation, förbättra hjärthälsan, öka benhälsa och minska klimakteriebesvär.

Vilken dos av GLA/jättenattljusolja är säker att ta?

Den rekommenderade dosen av GLA/jättenattljusolja kan variera beroende på tillskottets koncentration och form. Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna på produkten eller att rådgöra med en läkare eller kvalificerad hälsoexpert för att bestämma rätt dos för dig.

Kan man ta GLA istället för omega-3?

GLA (Gamma-linolensyra) är en omega-6-fettsyra som finns naturligt i vissa växtoljor och kosttillskott. Omega-3 och omega-6-fettsyror är båda viktiga för vår hälsa, men de har olika funktioner i kroppen. Omega-3 har visats ha många hälsofördelar, inklusive att minska inflammation, förbättra hjärthälsan och stödja hjärn- och ögonhälsan. GLA har också visat sig ha vissa hälsofördelar, men det är inte en ersättning för omega-3-fettsyror.

För att upprätthålla en hälsosam balans mellan omega-3 och omega-6-fettsyror är det viktigt att ha en tillräcklig mängd av båda i kosten. Om du vill öka ditt intag av GLA kan du välja att ta kosttillskott som innehåller GLA från exempelvis nypon eller svarta vinbär. Men om du vill ha fördelarna med omega-3-fettsyror är det bäst att ta ett kosttillskott som innehåller EPA och DHA, de två viktigaste omega-3-fettsyrorna.

Vilka är de vanligaste biverkningarna av GLA/jättenattljusolja-tillskott?

De vanligaste biverkningarna av GLA/jättenattljusolja-tillskott inkluderar magbesvär, huvudvärk och illamående. Vissa personer kan också uppleva allergiska reaktioner på tillskottet.

Kan GLA/jättenattljusolja-tillskott interagera med andra läkemedel?

Ja, GLA/jättenattljusolja-tillskott kan interagera med vissa andra läkemedel, inklusive blodförtunnande mediciner. Det är viktigt att rådgöra med en läkare eller kvalificerad hälsoexpert innan du börjar ta tillskottet om du redan tar mediciner.

Kan gravida eller ammande kvinnor ta GLA/jättenattljusolja-tillskott?

Gravida eller ammande kvinnor bör rådgöra med en läkare innan de tar GLA/jättenattljusolja-tillskott, eftersom det finns begränsad forskning om dess säkerhet under dessa perioder.

Var kan man köpa GLA/jättenattljusolja-tillskott?

GLA/jättenattljusolja-tillskott finns tillgängliga på hälsokostbutiker och apotek som säljer kosttillskott. Det är viktigt att välja en högkvalitativ produkt från en tillförlitlig tillverkare.

Vilka alternativ finns till jättenattljusolja?

Jättenattljusolja (som även säljs under det engelska namnet Evening Primrose Oil) innehåller en omega-6 fettsyra som kallas gammalinolensyra (GLA). GLA har flera potentiella hälsofördelar, som att lindra inflammation, förbättra hudhälsan och minska PMS-symptom. Om du letar efter alternativa kosttillskott till jättenattljusolja eller GLA, kan du överväga följande:

 • Boragoolja (Borage oil): Boragoolja är en annan källa till GLA och har liknande hälsofördelar som jättenattljusolja. Den innehåller vanligtvis en högre koncentration av GLA än jättenattljusolja.
 • Svartvinbärsfröolja: Svartvinbärsfröolja är en naturlig källa till GLA och kan användas som ett alternativ till jättenattljusolja. Den har liknande inflammationshämmande och hudförbättrande egenskaper.
 • Hampfröolja: Hampfröolja innehåller en mängd olika fettsyror, inklusive GLA, och kan vara ett bra alternativ till jättenattljusolja för att främja hälsosam hud och minska inflammation.
 • Omega-3: Omega-3 fettsyror, såsom EPA och DHA, finns i fiskolja och vegansk omega-3 från alger. De har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att balansera effekterna av omega-6 fettsyror i kosten.
 • Zink: Zink är en viktig mineral som kan hjälpa till att förbättra hudhälsan, stödja immunsystemet och minska inflammation. Zinktillskott kan vara ett alternativ till GLA för att främja hälsosam hud och minska inflammation.
gla test

Så gjorde vi testet

Vi har genomfört ett omfattande test av 22 GLA/jättenattljusolja-tillskott på den svenska marknaden. Vi har bedömt varje produkt utifrån flera viktiga bedömningspunkter för att se hur de presterar i verkligheten.

I det här testet har vi använt följande bedömningspunkter:

 1. Innehåll (Analys av innehåll och hur hög koncentration av GLA de har)
 • Vilken typ av GLA används i produkten?
 • Hur mycket GLA finns i varje kapsel/dos?
 • Motsvarar doseringen vad forskningen säger är en effektiv dos?
 • Finns det några andra aktiva ingredienser som påverkar produkten?
 • Är produkten veganvänlig?
 • Innehåller den några tillsatta konserveringsmedel, färgämnen eller smaker?
 1. Användning (Hur enkel produkten är att använda)
 • Hur många doser behövs per dag?
 • Är produkten enkel att ta och svälja?
 • Har produkten någon smak eller lukt?
 1. Biverkningar - (Vilka eventuella biverkningar som kan uppstå vid användning av produkten)
 • Vilka biverkningar kan uppstå när man tar produkten?
 • Hur vanliga är biverkningarna?
 • Vilka personer bör undvika att ta produkten?
 1. Pris - (Hur prisvärd är produkten)
 • Hur mycket kostar produkten per dos?
 • Hur jämför priset med andra liknande produkter på marknaden?
 1. Kundrecensioner - (Hur effektiv produkten är)
 • Vad säger kunderna om produkten?
 • Vilka fördelar och nackdelar har de rapporterat?
 • Vilka effekter har de märkt av vid användning av produkten?

Genom att granska produkterna utifrån dessa bedömningspunkter kunde vi erbjuda kvantitativa mätningar om hur produkterna presterar inom olika kategorier. Vi kunde också diskutera fördelar och nackdelar med produkterna utifrån vår egen efterforskning och expertis.

De 5 produkterna med högst totalbetyg finns presenterade i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Betyg: 4.2 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu