Bästa Detoxplåstret 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Många efterfrågar enkla och smidiga sätt att säkerställa detox. Detoxplåster gör det möjligt att medan man sover och med minsta möjliga ansträngning få lokaliserad detox. Här är de plåster som visat sig vara bäst i test.
Detoxplåster - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,6 China Dragon Detoxplåster China Dragon Detoxplåster
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Global Healing Center Detoxplåster Global Healing Center Detoxplåster
Pris
281 kr
Till butik
betyg 4,5 Weight World Detox Fotplåster Weight World Detox Fotplåster
Pris
209 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Detoxplåster är en typ av alternativ hälsoprodukt som har blivit populär på senare år, ofta marknadsförd som en naturlig och enkel metod för att eliminera gifter och orenheter från kroppen. Dessa plåster appliceras vanligtvis på fötternas undersida och sägs dra ut skadliga ämnen genom huden medan användaren sover. Anhängare av detoxplåster menar att de kan förbättra energinivåer, stärka immunförsvaret, minska inflammation och bidra till viktminskning, bland andra hälsofördelar.

Det är dock viktigt att notera att det råder en betydande debatt kring detoxplåsters effektivitet och vetenskapliga grund. Kritiker hävdar att dessa produkter saknar tillräckliga bevis för att stödja deras påståenden och att kroppen redan har naturliga mekanismer för att eliminera gifter, såsom levern och njurarna.

Vi gjorde vårt egna test och beställde hem 11 olika detoxplåster som vi granskade och jämförde. Läs vidare och ta reda på vilka 3 vi tyckte bäst om och varför China Dragon Detoxplåster fick bäst totalbetyg. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 3 bästa Detoxplåstren 2024

 1. China Dragon Detoxplåster Bäst i test: 4,6/5
 2. Global Healing Center Detox Foot Pads Bästa premium: 4,5/5
 3. Weight World Detox Fotplåster Bästa billiga: 4,5/5
 1. 1. Bäst i test: China Dragon Detoxplåster

  Praktiska detoxplåster som kommit att bli ett standardalternativ.
  4,6
  Effektivitet
  4,3/5
  Komfort
  4,6/5
  Säkerhet
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 10 plåster
  • Räcker i: 5 dagar
  • Pris / dag: 40 kr
  • Aktiva ingredienser: 8 st

  China Dragon Detoxplåster är ett fotplåster som innehåller antioxidanter, vinäger, turmaliner och diverse växtbaserade ämnen. Genom att applicera plåstret på fötterna och låta det sitta över natten så ska det främja kroppens utsöndring av toxiner och uppmuntra cirkulation.

  Testpanelen tyckte att plåstren var väldigt enkla att använda. Några tyckte däremot att de var en aningen klibbiga och svåra att ta av på morgonen. Vissa i panelen upplevde mindre ömmande fötter. Enkelheten gjorde att alla tyckte det var väl värt att prova.

  Ett standardalternativ bland detoxplåster som har blivit mångas favorit.

  China Dragon Detoxplåster utsågs till "bäst i test". Som något utav ett standardval bland detoxplåster är det ett pålitligt val som uppskattas av många. Vi gillar särskilt att det innehåller flera olika sorts vinäger. Enkla att använda.

  Fördelar

  • Beprövat val
  • Stor täckyta
  • Bärs under natten

  Nackdelar

  • Lite kladdiga
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 2. 2. Bästa premium: Global Healing Center Detoxplåster

  Ett lättanvänt, naturligt och GMO-fritt detoxplåster med certifierade högkvalitativa ingredienser.
  4,5
  Effektivitet
  4,8/5
  Komfort
  3,9/5
  Säkerhet
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (AmazonSE)
  • Storlek: 10 plåster
  • Räcker i: 5 dagar
  • Pris / dag: 56 kr
  • Aktiva ingredienser: 10 st

  Detox Foot Pads från Global Healing Center är högkvalitativa fotplåster med särskilda aktiva ämnen som främjar kroppslig avgiftning. Kombinationen av bindande zeoliter, vinäger och antioxidativa örter skapar bra förutsättningar för detox.

  Testpanelen tyckte att plåstrena var enkla att använda och satt bra under hela natten. På morgonen såg alla en tydlig svärta på plåstrena när de togs bort. Vissa tyckte att huden kände lenare och att de vaknade med en känsla av mer påtaglig pigghet.

  Testets "bästa premium bland detoxplåster" blev Global Healing Center Detox Foot Pads. Vi gillar att de innehåller naturliga ingredienser och har anatomisk passform. Plus i kanten för många aktiva ämnen.

  Fördelar

  • Ekologiskt innehåll
  • Bekväma
  • Flera örter och bambu

  Nackdelar

  • Kostsamma
  Produkten finns att köpa här:
  281 kr
 3. 3. Bästa billiga: Weight World Detox Fotplåster

  Prisvärda detoxplåster som sitter bra och har spännande sammansättning.
  4,5
  Effektivitet
  4,8/5
  Komfort
  4,1/5
  Säkerhet
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Weight World)
  • Storlek: 30 plåster
  • Räcker i: 15 dagar
  • Pris / dag: 14 kr
  • Aktiva ingredienser: 7 st

  Detox Foot Pads från Weightworld är detoxplåster särskilt utformade för att användas på fötterna. Med ett stort antal aktiva ingredienser skapar de bra förutsättningar för detox. Med vinäger, turmalin, malört och vitamin C kombineras antioxidanter med cirkulationsfrämjande och extraherande ämnen.

  Med testets bästa instruktioner och mest lättanvända plåster så tyckte samtliga i panelen att de var väldigt enkla att använda. Trots det förmånliga priset får man många plåster med ett på många sätt unikt innehåll. Några tyckte att plåstrena lätt släppte, men att de satt på plats om man sov med strumpor.

  Vi utsåg Detox Foot Pads från WeightWorld till "bästa billiga detoxplåstret" .Prisvärt storpack med fotplåster för detox. Med extrakt av bambuvinäger och mandelsvamp finns det spännande potential för många hälsofrämjande effekter. Plus i kanten för väldigt tydliga instruktioner.

  Fördelar

  • Prisvärda även i längden
  • Storpack
  • Enkla att applicera

  Nackdelar

  • Något otympliga
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
testvinnarna

Jämför våra 3 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Detoxplåster Storlek Räcker i Pris / dag Aktiva ingredienser Totalbetyg Pris
China Dragon Detoxplåster 10 plåster 5 dagar 40 kr 8 st Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
199 kr
Global Healing Center Detox Foot Pads 10 plåster 5 dagar 56 kr 10 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
281 kr
Weight World Detox Fotplåster 30 plåster 15 dagar 14 kr 7 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
209 kr
viktiga faktorer för att välja rätt detoxplåster

Hur man väljer rätt detoxplåster

Många väljer att med viss regelbundenhet utföra detox för att hjälpa kroppen bli av med gifter som vi kommer i kontakt med via såväl kost som miljö. Huruvida intern eller extern detox är rätt val är däremot inte alltid helt och hållet uppenbart. Detoxplåster är en enkel utvärtes detox som kräver minimal ansträngning. Men sammansättning och effekt kan skilja sig stort.

Här är några saker att tänka på när du väljer detoxplåster.

Användningssätt

De flesta detoxplåster är särskilt framtagna för att användas på fötterna över natten. I vissa fall krävs även att man sover med strumpor för att plåstrena ska sitta på plats. Är du väldigt sensoriskt känslig kan detta bli ett problem. Se därför till att plåstrets användningssätt motsvarar något som du upplever fungerar för dig.

Innehåll

Det finns ett stort antal verksamma ämnen som är populära för detox. Vissa är mer beprövade än andra. Olika former av vinäger och vitamin C anses i många fall vara något utav en grundstomme i extern detox. Vill du vara säker på att få ett beprövat val bör du därför se till att välja plåster som bland annat innehåller dessa ämnen. För dig som gillar att testa sig fram finns det däremot många andra spännande aktiva ämnen.

Antal per förpackning

Det är viktigt att kunna säkerställa en tillräckligt lång kur för att man ska få effekt. Handlar det om fotplåster så går det av naturlig skäl åt två plåster per användning. Därför kan det vara missvisande när förpackningen anger en mängd som måste halveras för att få rättvisande detoxlängd. Se därför till att förpackningen har åtminstone tio plåster för en femdagarskur.

Hälsotillstånd

I vissa fall kan de aktiva ämnena leda till korsreaktioner om du äter medicin. Ofta avråds personer som äter blodförtunnande eller medicin för hjärt- och kärlrelaterade problem att ge sig på alltför intensiv detox. Är du osäker bör du därför diskutera frågan med din läkare för att helt och hållet utesluta risken för problem.

Pris

Kostnaden kommer i många fall vara avgörande för huruvida du kan få en kur som är tillräckligt lång för att ge resultat. Har du inte använt detoxplåster tidigare kan det vara en bra idé att välja det billigaste alternativ för att se om det är något för dig. Därför kan du utöka kuren utifrån önskemål och behov.

vanliga frågor om Detoxplåster

FAQ: Vanliga frågor om Detoxplåster

Vilka detoxplåster är bäst?

China Dragon Detoxplåster är en beprövad favorit som ofta dyker upp som standardvalet när det gäller detox med plåster. De sätter även standarden för vinägerbaserad detox.

Är det någon skillnad mellan olika detox plåster?

Skillnaden mellan olika plåster för detox är faktiskt väldigt stor. Även om vissa ingredienser är återkommande så är variationen stor när det kommer till helheten. Därför finns det stora möjligheter att individualisera sitt val av plåster för att få den effekt man önskar sig. Många rekommenderar även att man periodvis använder olika sorts plåster för att få bästa möjliga effekt.

Är plåster bättre än vanlig detox?

Huruvida det är bäst att välja intern systemisk detox via kost och kosttillskott eller extern detox med hjälp av plåster eller liknande produkter är nog omöjligt att säga. I slutändan handlar det nog om vad man vill uppnå, och med största sannolikhet så kompletterar de olika detoxvarianterna varandra.

Fungerar detoxplåster?

Även om det ofta påstås att svärtan som uppstår är ett resultat på framgångsrik detox så är det inte nödvändigtvis en felsäker markör. I många fall så är svärtan ett resultat av kolbindningar snarare än gifter. Däremot innehåller plåstrena många ämnen som är etablerade antioxidanter och har beprövad effekt när det kommer till att främja cirkulation.

Så gjorde vi testet

Vi beställde hem 11 detoxplåsterprodukter. Testet utfördes med fokus på förväntad effekt och praktiskt resultat. Därför tittade vi både på innehåll och hur lättanvända plåstrena faktiskt var. På så sätt försökte vi få ett helhetsorienterat och rättvisande resultat.

 • Innehåll: Vad innehöll plåstrena? Var det beprövade ämnen?
 • Resultat: Upplevdes någon skillnad i samband med användning?
 • Enkelhet: Var de lätta att använda?
 • Problem: Var det något som var krångligt med plåstrena?
 • Kostnad: Gav de valuta för pengarna?

Vår paneln bestod av personer i olika åldrar och med varierade erfarenheter gällande detox. Panelen utförde testet med utgångspunkt i varje enskilt produkts specifika instruktioner. De 3 produkter vi tyckte bäst om och som fick högst betyg i vårt test har vi skrivit mer om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
35 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu