Bästa Ketonmätaren 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Underlätta din ketodiet och hitta den bästa mätaren för dina behov.
Ketonmätare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,8 Acetrack Ketonmätare Acetrack Ketonmätare
Pris
2395 kr
Till butik
betyg 4,5 eBketone Blodketonmätare Kit eBketone Blodketonmätare Kit
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,3 Wellion GALILEO Wellion GALILEO
Pris
319 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En ketonmätare behöver du om du går på en ketodiet och på ett smidigt sätt vill kontrollera ketonivåerna och att du befinner dig i ketos. Även diabetiker har stor nytta av en ketonmätare eftersom det ger en tydlig indikation på hur högt blodsockret är. Det finns också varianter som kan mäta både keton och glukos i blodet. På så vis kan du få en mycket exakt mätning i båda kategorierna.

Vi har testat 17 ketonmätare och utsett de bästa produkterna till testvinnare i 3 olika kategorier. Bäst överlag blev Acetrack Ketonmätare - en fantastiskt prisvärd ketonmätare av hög kvalitet. Läs vidare och ta reda på samtliga 3 favoriter.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 3 bästa ketonmätarna 2024

 1. Acetrack Ketonmätare Bäst i test: 4,8/5
 2. eBketone Blodketonmätare Kit Bästa billiga: 4,5/5
 3. wellion keto Bästa med glukosmätning: 4,3/5
 1. 1. Bäst i test: Acetrack Ketonmätare

  Smart ketonmätare med mobilapplikation.
  4,8
  Prestanda
  4,9/5
  Precision
  4,8/5
  Användarvänlighet
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Mätning: Luft
  • Bluetooth: Ja
  • Display: Nej
  • Teststickor: N/A

  Ketonmätaren från Acetrack mäter ketonivåerna i kroppen via utandningsluften. Mätaren kopplas ihop med en mobilapplikation och i den kan du läsa av om du befinner dig i ketos eller inte. Mätaren är ungefär lika stor som en standard mobiltelefon och är smidig att ta med sig, vilket innebär att du kan mäta ketosen precis vid de tillfällen du vill, eftersom du alltid kan ha den med dig.

  I applikationen kan du göra anteckningar tillsammans med testresultaten och i detalj ha koll på hur dina matval och träningsrutiner påverkar dina ketonivåer. Acetrack Ketonmätare passar för alla som äter enligt ketogen, paleo, GI eller LCHF-kost.

  Ketonmätaren från Acetrack var en självklar produkt för oss att placera i vinnarkategerin, eftersom den på ett smidigt och hygieniskt sätt mäter ketonivåerna i blodet. Samtidigt som du kan föra dagbok över resultaten direkt i appen. Dessutom är produkten svensktillverkad och håller hög standard, rent tekniskt.

  Fördelar

  • Portabel modell
  • Med smart mobilapplikation
  • Enkel att använda

  Nackdelar

  • Kräver utandning i 6 sekunder
  • Tar en stund att ladda om
  Produkten finns att köpa här:
  2395 kr
  2395 kr
 2. 2. Bästa billiga: eBketone Blodketonmätare Kit

  En standardiserad lättanvänd ketonmätare till ett bra pris.
  4,5
  Prestanda
  4,7/5
  Precision
  4,5/5
  Användarvänlighet
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Mätning: Blodmätning
  • Bluetooth: Nej
  • Display: Ja
  • Teststickor: 10 st

  Ketonmätaren eBketone mäter ketoshalten i blodet. Tillverkaren har gjort det mycket lätt att komma igång. Kittet innehåller mätare, teststickor och lancetter som du tar blodprovet med. Dessutom medföljer en praktisk och hygienisk förvaringsväska, så att du vet att du alltid har allt på samma ställe. I kittet ingår 10 testremsor, 10 lansetter, lancetthållare, ketonmätare och förvaringsväska.

  Mätaren är perfekt för dig som vill komma igång med att mäta ketos i blodet för att hålla reda på din fettförbränning, men utan att behöva investera alltför mycket. Fortsätter du med keto- eller annan lågkolhydratkost, kan du alltid uppdatera dig med vår bäst i test vinnare. Men för nybörjaren som vill prova på, är det här ett perfekt alternativ. När testremsorna är slut kan du beställa fler via återförsäljaren som du köpte den av.

  Fördelar

  • Lätta att använda
  • Lättläst display
  • Ger exakta mätningar

  Nackdelar

  • Teststickor måste kontinuerligt köpas
  • Inte något för den som är känslig för blod
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
  399 kr
 3. 3. Bästa med glukosmätning: Wellion GALILEO

  En smart kombination av blodsocker- och ketonmätare.
  4,3
  Prestanda
  4,2/5
  Precision
  4,4/5
  Användarvänlighet
  4,3/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Apotea)
  • Mätning: Blodmätning
  • Bluetooth: Nej
  • Display: Ja
  • Teststickor: 10 st

  Glukos och ketonmätaren från Galileo så är en blodsockermätare och ketonmätare i ett. Här använder du två olika typer av stickor och en verkligt smart funktion i mätaren är att den automatiskt känner av vilken typ av sticka den ska mäta av. Du behöver alltså inte justera inställningarna på något särskilt vis innan du börjar. Mätaren har en hög nivå av noggrannhet och skärmen är perfekt för alla som behöver en variant som är lätt att läsa av, med stora och väl synliga siffror. Porten där stickan ska placeras är upplyst så det är väldigt enkelt och svårt att göra fel här, även om det är dålig belysning där du testar.

  Ketonmätaren är ett jättebra val för den som vill ha en enkel och lättbegriplig mätare. Vi gillar att den även mäter blodsockret. Det gör att den därmed också passar diabetiker som ju också ofta är intresserade av lågkolhydratkost. Här kan alltså flera olika mätningar kombineras i en och samma apparat.

  Fördelar

  • Mäter ketos och glukos
  • Automatisk igenkänning av mätstickor
  • Enkel och lättläst display

  Nackdelar

  • Teststickorna för med sig extra kostnader
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
testvinnarna

Jämför våra 3 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Ketonmätare Mätning Bluetooth Display Teststickor Totalbetyg Pris
Acetrack Ketonmätare Luft Ja Nej N/A Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
2395 kr
eBketone Blodketonmätare Kit Blodmätning Nej Ja 10 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
399 kr
Wellion GALILEO Blodmätning Nej Ja 10 st Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
319 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ketonmätare

Hur man väljer rätt ketonmätare

Inför att du ska köpa en ketonmätare bör du fundera över vilka funktioner du kan behöva. Mätarna har nämligen olika finesser som du kan använda dig av. Det är förstås onödigt att betala en större summa för en ketonmätare med funktioner som du sedan inte använder. Men det är kanske ännu mer irriterande att införskaffa en ketonmätare och relativt snart märka att du skulle vilja ha fler funktioner än vad den har. Det är därför väl värt att läsa på om olika produkter och deras specifikationer. Då lär dig om smarta funktioner du vill använda dig av, men som du inte visste fanns. En ketonmätare kan bland annat vara utrustad med:

 • Extra stor display

  För vissa användare kan det vara bekvämt, eller till och med nödvändigt, att siffrorna är väl synliga och lätta att avläsa.
 • Lättlästa indikatorer med färg

  För att göra det ännu lättare för användaren kan en mätare vara utrustad med färgindikationer på vilka ketonivåer du befinner dig på.
 • Bluetooth-anslutning med en tillhörande app

  En väldigt smart funktion är att kunna läsa av och spara resultaten via en mobilapplikation som mätaren kan ansluta till via Bluetooth.
 • Mätningsmetod

  En ketonmätare analyserar antingen blod, utandningsluft eller i urin, där blod är klart mest noggrant men för de flesta duger det gott med en utandningsluftsmätare.

Vilken typ av ketonmätare ska jag välja?

Den typ av ketonmätare du ska välja kan även bero på din livsstil i övrigt. Kombinerar du en mycket strikt kost med hård träning, så vill du sannolikt också kunna dokumentera och analysera data och resultat kontinuerligt. I de fallen rekommenderar vi en ketonmätare som du kopplar ihop med en mobilapplikation, där du kontinuerligt kan anteckna och spara data. Du kan på så vis hålla koll på resultaten över tid och även gå tillbaka för att kontrollera exakt hur du åt, tränade och gick ner i vikt under specifika perioder.

Ketonmätare som analyserar utandningsluften

Väljer du en ketonmätare som använder sig av utandningsluft finns det några detaljer som är viktiga att tänka på. En mätare av det här slaget mäter mängden aceton i utandningsluften, eftersom det i botten på lungorna uppstår aceton när du befinner dig i ketos. Det är därför viktigt att det är en högkvalitativ produkt som är tillräckligt känslig för att kunna få fram exakta resultat, eftersom om du annars måste blåsa väldigt hårt och länge för att få korrekta siffror. Den andra aspekten på ett test av det här slaget är att munstycket ska vara lätt att plocka bort och även kunna diskas med diskmedel i varmt vatten.

Ketonmätare för blodtester

Tänker du köpa en ketonmätare som analyserar blodet är det viktigt att du väljer en mätare av ett etablerat märke, så att du kan få tag på engångsmätstickor när de du har är slut. I guiden har vi två blodmätare som det är lätt att få tag på extra mätstickor till och därför är det produkter vi kan rekommendera. Vi vill tillägga att den här metoden inte är något för den som är mycket känslig för blod, eftersom du tar provet med hjälp av ett mycket litet stick i fingret. Det är verkligen enkelt och tar inte ont, men vi vill ändå påpeka det här för personer som är extremt känsliga.

vanliga frågor om Ketonmätare

FAQ: Vanliga frågor om ketonmätare

Vilken ketonmätare är bäst?

De flesta termosar tål endast handdisk. Och det är bara ett fåtal termosar som tål att diskas i maskin. Är maskindisk särskilt viktigt för dig bör du noggrant kontrollera huruvida den termos du väljer uttryckligen går att köra i diskmaskin. Annars riskerar termosen att ta skada.

Måste ketonmätare kalibreras?

Många ketonmätare på marknaden är numera självkalibrerande. Förr var det vanligt att man regelbundet behövde kalibrera ketonmätare med särskilda mätstickor. Detta är numera inget som man behöver oroa sig för.

Måste man köpa ketonstickor till mätaren?

Huruvida du behöver använda mätstickor kommer att bero på vilken mätare du väljer att köpa. De ketonmätare som kontrollerar utandningsluft går att använda hur många gånger som helst utan stickor. Andra mätare behöver däremot särskilda stickor för att kunna ge mätvärden.

Vilken sorts mätare är bäst?

Om du väljer en ketonmätare som använder mätstickor kommer du alltid vara säkra på att varje mätning ger ett professionellt tillförlitligt resultat. Men dessa mätare har även en tendens att bli dyrare i driften. För dig som vill mäta ofta är det i slutändan nästan alltid bäst att välja den sorts mätare som mäter utandningsluften.

Så gjorde vi testet

Ketonmätare finns i många olika utformningar och det går inte riktigt säga att en utandningsluftsmätare är bättre eller sämre än en blodmätare. Det kan båda vara bra på sitt sätt. Därför har vi här istället valt att utse bästa valet i tre olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut 17 ketonmätare som utmärkte sig lite extra när det kommer till mätmetod, certifieringar, pris, funktioner, popularitet och omdömen från tidigare kunder. De har sedan testats grundligt och därefter betygsatts på följande punkter:

 • Funktion: Kan mätaren läsa av både ketonhalt och glukos eller endast keton? Vilka extrafukntioner har den? Kan du koppla den till mobilen med bluetooth?
 • Anvädning: Är det enkelt att göra en mätning? Är det lätt att läsa av resultatet? Är det enkelt att rengöra mätaren?
 • Pris: Hur mycket kostar mätaren? Måste man köpa till teststickor eller liknande? Vad blir i så fall priset per mätning? Känns mätaren prisvärd i förhållande till kvalitet och funktioner?
 • Kvalitet: Hur noggrant mäter mätaren? Vilken mätningsmetod används? Är det stor avvikelse från ditt faktiska ketonvärde? Kan man se en tydlig trend även om det faktiska värdet är lite missvisande? Var är produkten tillverkad? Har den några certifieringar?
 • Tillbehör: Medföljer förvaringsväska eller liknande? 

Till sist har vi lagt samman alla betygen och de 3 vinnarna i varje kategori blir helt enkelt mätarna med det högsta totalbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
32 röster, Betyg: 4.9 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu