Bästa Vitlökskapslar 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Minska risken för sjukdomar och stärk immunförsvaret med hjälp av vitlökens positiva hälsoeffekter.
Vitlökskapslar - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,5 Kyolic Original Kyolic Original
Pris
129 kr
Till butik
betyg 4,4 AllicinMAX AllicinMAX
Pris
181 kr
Till butik
betyg 4,1 Wallda Vitlökskapslar Wallda Vitlökskapslar
Pris
119 kr
Till butik
betyg 4,1 Healthwell Vitlöksextrakt Healthwell Vitlöksextrakt
Pris
199 kr
Till butik
betyg 3,7 Alpha Plus Vitlök Plus Alpha Plus Vitlök Plus
Pris
179 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vitlök har använts i matlagning och för medicinska ändamål i århundraden. Dessutom har det bevisats ha många hälsofördelar, bland annat för att stödja hjärt-kärlhälsan, reglera kolesterolnivåerna, och stärka immunsystemet.

För de som vill uppleva dessa fördelar utan att behöva äta stora mängder av den starkt luktande löken kan vitlökskapslar vara ett alternativ. Vitlökskapslar innehåller högkoncentrerat vitlöksextrakt och är ett bekvämt och effektivt sätt att få i sig fördelarna med vitlök.

Vi beställde hem och provade 27 olika vitlökskapslar. Läs vidare och ta reda på vilka 5 som var luktfria och som vi tyckte bäst om. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa vitlökskapslar 2024

 1. Kyolic Original 600 mg Bäst i test: 4,5/5
 2. AllicinMAX Mest allicin: 4,4/5
 3. Wallda Vitlökskapslar Bästa vitlöksoljemacerat: 4,1/5
 4. Healthwell Vitlöksextrakt Bästa billiga: 4,1/5
 5. Alpha Plus Vitlök Plus Bästa med grapefruktsextrakt: 3,7/5
 1. 1. Bäst i test: Kyolic Original

  Kosttillskott från vitlök som kallagrats i hela 20 månader innan de extraherats till ett fint pulver.
  4,5
  Innehåll
  4,9/5
  Pris
  3,7/5
  Effekt
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 30 kaps
  • Pris / portion: 4,30 kr
  • Allicin / portion: ?
  • Luktfri: Ja
  kyolic vitlokskapslar 1 kyolic vitlokskapslar 5 kyolic vitlokskapslar 6 kyolic vitlokskapslar 2 kyolic vitlokskapslar 4

  Kyolic Original 30 tabletter Aged Garlic Extract är ett kosttillskott som är utformat för att förbättra hjärthälsan, bibehålla normala kolesterolvärden och stödja immunsystemets normala funktion. Detta tillskott innehåller ett kallextraherat vitlöksextrakt från Kalifornien, som har lagrats i 18-20 månader på stålfat enligt en speciell tillverkningsprocess.

  Det särskilda framställningssättet eliminerar illaluktande och fettlösliga svavelämnen, vilket resulterar i ett luktfritt extrakt som kan konsumeras utan att orsaka obehaglig kroppsdoft. Kyolic Aged Garlic Extract är dessutom skonsamt för magen och innehåller en karaktäristisk vattenlöslig och luktfri svavelförening, SAC (S-allyl Cysteine), som används för att standardisera tillskottet.

  Kyolic Original 30 tabletter Aged Garlic Extract är en modern lösning för dem som vill ta hand om sin hjärthälsa och förbättra sitt immunsystem. Det är lätt att ta som en del av din dagliga hälsorutin och har visat sig ge positiva hälsoeffekter.

  Det låga priset i förhållandet till den stora mängden gör det till ett av de mest prisvärda vitlöksextrakten på marknaden. Ett riktigt bra val för dig som vill vara säker på att få i dig mängder som faktiskt gör skillnad.

  Som "bästa vitlökskapslarna med lagrat vitlöksextrakt" blev Kyolic Original en testfavorit. En unik produkt som framställs av ekologisk vitlök som lagras. Detta framhäver de gynnsamma effekterna vilket resulterar i ett oerhört potent vitlöksextrakt.

  Fördelar

  • Från lagrad vitlök
  • Ekologisk
  • Vetenskapligt dokumenterad

  Nackdelar

  • Dyrt
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
  129 kr
 2. 2. Mest allicin: AllicinMAX

  Patenterat tillskott med högst andel allicinhalt av de produkter vi granskade.
  4,4
  Innehåll
  4,8/5
  Pris
  3,6/5
  Effekt
  4,8/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 30 kaps
  • Pris / portion: 6,03 kr
  • Allicin / portion: 180mg
  • Luktfri: Nej
  allicin max 1 allicin max 5 allicin max 6 allicin max 4 allicin max 2

  AllicinMAX är ett mycket bra val för dig som vill dra nytta av vitlökens mest omtalade beståndsdel: Allicin. Detta ämne har uppskattats i tusentals år på grund av dess antimykotiska och antiseptiska egenskaper som använts för allt från att bekämpa ohyra till att behandla sår. Med AllicinMAX får du det bästa av vitlöken i högkoncentrerad form. Allicinet i kapslarna är helt och hållet stabiliserade, vilket innebär att biotillgängligheten är hög. Kroppen kommer med andra ord att absorbera det verksamma ämnet snabbt.  

  Varje kapsel innehåller 180 mg vitlöks-extrakt. Du kan alltså ta dessa ett par gånger om dagen i samband med måltider. Det rekommenderas att du tar en på morgonen och en på kvällen, så att ämnet fördelas så jämt och regelbundet som möjligt. Återfinn din styrka, bygg upp ditt försvar och njut av att ha en ökad motståndskraft. 

  I vårt test av AllicinMAX uppskattade vi särskilt den tydliga effekt produkten hade. Genom att dosen är hög och att tillgängligheten också är hög, ger det ett mycket potent kosttillskott. Det "pris" vi betalade var att kapslarna inte är helt doftfria. Detta förväntade vi oss inte heller av en sådan produkt. En annan fördel med dessa kapslar är dock att de är lätta att svälja. Sammanfattningsvis anser vi inte att du behöver ta två doser per dag. Du klarar dig med en. Detta med tanke på att doseringen är så pass hög och att priset är högt per kapsel.

  Vi valde AllicinMAX som "bästa vitlökskapslarna med mycket allicin". En nischad produkt för dig som vill maximera denna särskilt kärl- och blodfrämjande komponent av vitlöken. Ett bra val som är väldigt närliggande effekterna av att äta rå vitlök.

  Fördelar

  • Lättillgängligt allicin
  • 100 % stabiliserad allicin
  • Bioaktiv

  Nackdelar

  • Dyrare än många andra alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  181 kr
  181 kr
 3. 3. Bästa vitlöksoljemacerat: Wallda Vitlökskapslar

  Luktfritt och prisvärt vitlökstillskott från vitlöksoljemacerat.
  4,1
  Innehåll
  3,9/5
  Pris
  4,7/5
  Effekt
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 100 kaps
  • Pris / portion: 3,57 kr
  • Allicin / portion: 0.7mg
  • Luktfri: Ja
  wallda vitlokskapslar 1 wallda vitlokskapslar 3 wallda vitlokskapslar 6 wallda vitlokskapslar 7 wallda vitlokskapslar 2 wallda vitlokskapslar 4 wallda vitlokskapslar 5

  Tänk att kunna äta massor med vitlök utan att få dålig andedräkt! Med den här produkten får du ett relativt högt koncentrat av vitlökens verksamma ämne allicin, utan att du behöver hålla andan när du hälsar på din omgivning. Hur funkar det? Enkelt: kapslarna är särskilt utformade att inte lösas upp förrän de har passerat magen och hamnat i tarmtrakten, vilket gör att du helt slipper den ökända odören.

  Vår egen upplevelse av Wallda vitlökskapslar är att priset är bra i förhållande till vad du får. En nackdel kan dock vara att det verksamma ämnet allicin inte ingår i någon jättehög dos i varje kapsel. Detta behöver inte vara önskvärt heller, eftersom alla inte är ute efter en högdoserad produkt. Om du tar en kapsel till frukost, lunch och middag, ger det samma effekt som att äta 2-3 vitlöksklyftor om dagen. Potentialen i kapslarna är alltså hög och biotillgängligheten är också klart godkänd. Användarrecensionerna på Svenskt kosttillskott är klart positiva. Många vittnar om hur dessa kapslar hjälpt dem att slippa allt från fästingar till förkylningar. Vi ser alltså ingen anledning till att inte rekommendera Wallda vitlökskapslar. Kapslarna är lättsvalda, doftfira och ger ett önskat resultat. 

   

  Som "bäst vitlöksoljemacerat" i vårt test valde vi Wallda Vitlökskapslar. En skonsam variant av extrahering som bevarar många av vitlökens gynnsamma beståndsdelar. Vi gillar särskilt att den är skonsam för magen.

  Fördelar

  • Magsaftresistent
  • Omtyckt produkt
  • Högdoserad

  Nackdelar

  • Ej lämpligt för veganer
  Produkten finns att köpa här:
  119 kr
  119 kr
 4. 4. Bästa billiga: Healthwell Vitlöksextrakt

  Tillskott med generöst med allicin där varje portion motsvarar upp till 4 klyftor
  4,1
  Innehåll
  4,0/5
  Pris
  4,4/5
  Effekt
  3,8/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kapslar
  • Pris / portion: 3,32 kr
  • Allicin / portion: 8 mg
  • Luktfri: Ja

  Healthwell Vitlöksextrakt är ett högkvalitativt kosttillskott med kapslar som innehåller koncentrerat vitlöksextrakt. Varje dos motsvarar 3-4 vitlöksklyftor och innehåller hela 2 % allicin, som är vitlökens aktiva substans och ansvarig för dess karakteristiska lukt och smak. Med 60 kapslar per förpackning, är det en bekväm och lättanvänd produkt för att få i sig de fördelaktiga näringsämnena i vitlök.

  Healthwell Vitlöksextrakt kan tas som ett dagligt tillskott för att stödja en hälsosam livsstil eller vid behov i perioder när extra stöd behövs. Produkten ger inget obehagligt eftermäle av dålig andedräkt eller smak av vitlök efter intag.

  Vitlök är känt för sina många hälsofördelar, inklusive dess förmåga att stödja hjärt-kärlhälsan, reglera kolesterolnivåerna, och stärka immunsystemet. Healthwell Vitlöksextrakt är ett utmärkt sätt att få i sig de positiva effekterna av vitlök utan att behöva äta stora mängder av den starkt luktande löken.

  Fördelar

  • Motsvarar 30 g färsk vitlök
  • 2 % allicin
  • Bra pris

  Nackdelar

  • Välj ett premiumtillskott om du vill ha högre allicinmängd
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
  199 kr
 5. 5. Bästa med grapefruktsextrakt: Alpha Plus Vitlök Plus

  Vitlökstillskott som kombineras med rosmarin och grapefruktsextrakt.
  3,7
  Innehåll
  3,8/5
  Pris
  3,6/5
  Effekt
  3,7/5
  Vårt betyg:
  3,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Storlek: 60 kapslar
  • Pris / portion: 5,97 kr
  • Allicin / portion: 2 mg
  • Luktfri: Nej
  alpha plus vitlok plus 1 alpha plus vitlok plus 2 alpha plus vitlok plus 4 alpha plus vitlok plus 7 alpha plus vitlok plus 5 alpha plus vitlok plus 6 alpha plus vitlok plus 3

  Den här produkten är som att äta rå vitlök, med alla de hälsofördelar som det innebär. Varje kapsel motsvarar ungefär en vitlöksklyfta och den rekommenderade dosen är man tar två kapslar upp till tre gånger om dagen.

  Alpha Plus Vitlök är en särskilt populär produkt i vintertider när man vill bygga upp ett extra skydd mot förkylningar och den innehåller även extrakt från grapefruktkärnor och rosmarin, som motverkar infektioner och inflammationer och dessutom stimulerar minnet. 

  Alpha Plus Vitlöks Plus blev utsedd till testets "bästa kombotillskottet med vitlök". En särskild högdoserad blandning av vitlök, rosmarin och grape. Vi gillar att man får mångfacetterad valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Med rosmarinextrakt
  • 1000 mg / kapsel
  • Smakfri

  Nackdelar

  • Ej ekologiskt
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
  179 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Vitlökskapslar Storlek Pris / portion Allicin / portion Luktfri Totalbetyg Pris
Kyolic Original 600 mg 30 kaps 4,30 kr ? Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
129 kr
AllicinMAX 30 kaps 6,03 kr 180mg Nej Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
181 kr
Wallda Vitlökskapslar 100 kaps 3,57 kr 0.7mg Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
119 kr
Healthwell Vitlöksextrakt 60 kapslar 3,32 kr 8 mg Ja Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
199 kr
Alpha Plus Vitlök Plus 60 kapslar 5,97 kr 2 mg Nej Betyg 3,7 / 5
3,7 / 5
Pris från
179 kr
viktiga faktorer för att välja rätt vitlökskapslar

Hur man väljer rätt vitlökskapslar

När du ska välja de vitlökskapslar som passar dig bäst, bör du fundera över följande punkter:

Innehåll

Först och främst är såklart innehållet viktigt att ta reda på. Här är det inte bara mängden vitlök utan kanske framförallt mängden av de verksamma ämnena i vitlök - i synnerhet allicin - du ska leta efter. Beroende på vilken metod man använder för framställningen kan mängden allicin skilja markant i samma mängd extrakt eller pulver. Ju mer allicin en produkt innehåller desto bättre.

Användning

Även om innehållet inte skiljer sig mycket åt kan storlek på kapslar, smak och antalet kapslar man behöver ta varje dag skilja sig åt. Vad gäller vitlökskapslar är mängden som är nödvändig så pass låg att det inte finns någon anledning att man ska behöva ta flera kapslar per dag. Det finns vissa produkter som har en stark eftersmak av vitlök medan andra som knappt smakar någonting alls. Tänk också på att många vitlökskapslar ger en andedräkt likt om du ätit mycket vitlök. Det finns dock tillskott som inte påverkar andedräkten alls.

Pris

När det kommer till priset på vitlökskapslar kan man inte bara jämföra priset per burk. Olika tillverkare har olika antal kapslar i burkarna och både mängden vitlökspulver och hur koncentrerat det är varierar. För att få ett bättre jämförelsetal bör du istället multiplicera priset per kapsel med mängden allicin per kapsel.

Omdömen

Vissa punkter är oftast ganska enkla att läsa sig fram till. Det är framförallt saker som pris, innehåll och dosering. Andra punkter är desto svårare. Det rör sig då främst om smak, hur lättsvalda kapslarna är och hur man luktar efter intag. Här kan man istället ofta bilda sig en uppfattning genom att läsa kommentarer från tidigare kunder eller ta del av ett produkttest som det du finner här på sidan.

friskt medelalders par

Fördelar med vitlökskapslar

Vitlöken har historiskt används som ett alltiallo inom folkmedicinen, där den sägs vara bra mot bland annat förkylningar. Men hur effektivt är egentligen ämnet?

Här är 5 fördelar med vitlökskapslar med hälsopåståenden som backas upp av forskningen.

 • Lätt att ta: Vitlökskapslar är enkelt och bekvämt att ta jämfört med att skära och krossa färsk vitlök. Detta gör det lättare att få i sig den rekommenderade mängden vitlök varje dag, utan att behöva oroa sig för lukten eller smaken. Det är såklart också lättare att ta med vitlökskapslar på resande fot eller på jobbet.
 • Hög koncentration av allicin: Många vitlökskapslar innehåller höga nivåer av allicin, den aktiva ingrediensen i vitlök som är ansvarig för dess hälsofördelar. Detta gör det lättare att få i sig en tillräcklig mängd allicin för att dra nytta av vitlökens hälsofördelar. Det är viktigt att notera att allicin kan vara instabil och kan förlora sin effektivitet över tid eller vid höga temperaturer, så det är viktigt att välja en vitlökskapsel med hög allicinkoncentration och förvara de enligt tillverkarens instruktioner.
 • Minskar högt blodtryck: Vitlök kan hjälpa till att sänka högt blodtryck genom att slappna av blodkärlen och förbättra blodflödet. I flera vetenskapliga studier har man sett att vitlökskapslar ger ett signifikant lägre blodtryck hos personer med högt blodtryck. I en studie såg man till och med att 600-1500 mg vitlökskapslar var lika effektivt som en traditionell medicin för blodtryckssänkning. Andra kosttillskott som kan verka positivt mot högt blodtryck är CoQ10 och magnesium.
 • Förbättrar hjärt- och kärlhälsa: Regelbunden intag av vitlök kan hjälpa till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar genom att sänka kolesterolnivåerna och förbättra blodcirkulationen. Detta kan hjälpa till att förhindra hjärtsjukdomar och stroke. Det viktigt att notera att det finns begränsade bevis på dessa effekter och man har inte sett att vitlök har någon effekt på triglyceridnivåerna, som är en viktigt riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Vill du förbättra hjärt- och kärlhälsan kan vi även rekommendera att du läser på om omega-3-tillskott.
 • Naturligt antiviralt och antibakteriellt: Vitlök är rik på antioxidanter och naturliga antibiotika, vilket gör det till ett effektivt verktyg för att bekämpa infektioner och förhindra sjukdomar. Detta kan hjälpa till att förbättra immunförsvaret och minska risken för infektioner. Det gäller även vanliga sjukdomar som förkylningar, där man sett att både risken att insjukna och tiden för sjukdom minskar.

Källa: Healthline

Dosering

När det kommer till att dosera vitlökskapslar är det är viktigt att alltid följa instruktionerna på förpackningen för att säkerställa att man får i sig rätt mängd. Doseringen kan variera beroende på vilken typ av vitlökskapslar man väljer och vad man vill uppnå med det. Halten allicin i ett extrakt kan skilja sig markant mellan olika produkter, så en produkt med 500 mg per kapsel är nödvändigtvis inte starkare än en annan med 200 mg. Även hur stor andel kroppen kan ta tillvara på skiljer sig.

En genomsnittlig rekommenderad dosering för vuxna är mellan 300-1000 mg av vitlöksextrakt per dag. Detta motsvarar ungefär en eller två kapslar per dag.

Det är viktigt att notera att allicin, den aktiva ingrediensen i vitlök, kan vara instabil och kan förlora sin effektivitet över tid eller vid höga temperaturer. Därför är det viktigt att välja vitlökskapslar med hög koncentration av allicin och förvara dem i rätt förhållanden.

Källa: Drugs.com

Biverkningar

Även om vitlök har många fördelar för hälsan, finns det också några biverkningar att vara medveten om.

Här är några vanliga biverkningar som kan uppstå vid användning av vitlökskapslar:

 • Dålig andedräkt: Den vanligaste biverkningen av vitlökskapslar är att de kan orsaka dålig andedräkt. Vitlök innehåller svavelämnen som kan orsaka en obehaglig lukt från munnen. Om du upplever dålig andedräkt efter att ha tagit vitlökskapslar, kan du prova att tugga på persilja eller använda en munskölj för att minska lukten. Du kan också överväga att minska dosen av vitlökskapslar eller ta dem tillsammans med mat för att minska risken för dålig andedräkt.
 • Matsmältningsproblem: Vitlök kan orsaka matsmältningsproblem som gas, uppblåsthet och illamående. För att minska risken för matsmältningsproblem bör du ta vitlökskapslarna tillsammans med mat och undvika att ta för mycket på en gång. Genom att ta lågdoserade kapslar vid flera olika tillfällen istället blir magen gladare.
 • Påverkan på blodets koagulationsförmåga: Vitlök kan påverka blodets koagulationsförmåga. Detta innebär att personer som tar blodförtunnande mediciner, eller personer som har en blödningsstörning, bör vara försiktiga när de tar vitlök. Om du tar någon form av medicinering eller lider av en sjukdom, bör du alltid rådfråga din läkare innan du tar vitlök eller något annat kosttillskott.

Vitlökskapslar är dock generellt ansedda som säkra och risken för någon allvarligare biverkning är mycket liten.

vanliga frågor om Vitlökskapslar

FAQ: Vanliga frågor om vitlökskapslar

Vad är vitlökskapslar bra för?

Man har länge sagt att vitlök renar blodet och är bra mot förkylningar – både för att slippa dem och för att behandla och lindra sjukdomsutvecklingen om man ändå smittas.

Det har även visat sig kunna ha viss effekt på att förebygga och hjälpa mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Vem ska inte ta vitlökskaplar?

Är du allergisk mot vitlök eller om du går på blodförtunnande medel liksom mediciner mot förhöjda halter av blodfetter bör du undvika vitlökskapslar.

Hur mycket färsk vitlök motsvarar en kapsel?

Det är svårt att ge ett exakt svar på hur många klyftor färsk vitlök som motsvarar en kapsel på 500 mg eftersom det kan variera beroende på storleken på klyftorna och mängden allicin som finns i den färska vitlöken och i kapslarna. Men som en ungefärlig jämförelse kan man säga att en kapsel motsvarar ungefär 2-3 klyftor färsk vitlök.

Kan vitlökskapslar sänka kolesterol?

Vitlök kan hjälpa till att sänka kolesterolet i blodet. Detta beror på att vitlök innehåller ett ämne som kallas allicin, som kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåerna genom att hämma produktionen av LDL-kolesterol (det "dåliga" kolesterolet) och öka produktionen av HDL-kolesterol (det "bra" kolesterolet).

Får man dålig andedräkt av vitlökskapslar?

Det är möjligt att man kan få dålig andedräkt efter att ha tagit vitlökskapslar eftersom vitlök kan orsaka andedräkt, svett och tårar med en stark lukt. Detta beror på att allicin, den aktiva ingrediensen i vitlök, bryts ner till svavelföreningar när det kommer i kontakt med saliv och magsyror, vilket kan leda till en stark lukt. Det finns kapslar som är speciellt utformade att inte lösas upp förrän de når tarmen, vilket gör att man helt slipper biverkningarna med dålig andedräkt.

Vilka andra tillskott kan jag kombinera med vitlökskapslar?

Vitlökskapslar är kända för sina många hälsofördelar, inklusive att stödja hjärt- och kärlhälsa, stärka immunförsvaret och ha antibakteriella egenskaper. Du kan kombinera vitlökskapslar med andra kosttillskott för att dra nytta av ytterligare hälsofördelar. Här är några tillskott som kan kombineras med vitlökskapslar för bättre effekt:

 • Omega-3: Omega-3 fettsyror har antiinflammatoriska egenskaper och stöder hjärt- och kärlhälsa. Kombinationen av vitlökskapslar och omega-3 kan förbättra inflammationskontroll och stödja hjärt- och kärlsystemet.
 • CoQ10 (Coenzym Q10): CoQ10 är en antioxidant som hjälper cellerna att producera energi och stöder hjärt- och kärlhälsa. Kombinationen av vitlökskapslar och CoQ10 kan ge ytterligare stöd för hjärt- och kärlsystemet.
 • Vitamin C: Vitamin C är en antioxidant som stöder immunsystemet och kan hjälpa till att förhindra infektioner. Kombinationen av vitlökskapslar och vitamin C kan förbättra immunförsvaret och skydda mot infektioner.
 • Probiotika: Probiotika kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam balans av goda bakterier i kroppen och stödja immunsystemet och matsmältningen. Kombinationen av vitlökskapslar och probiotika kan erbjuda ytterligare stöd för immunsystemet och matsmältningshälsa.
 • Grönt te-extrakt: Grönt te är rikt på antioxidanter som kan hjälpa till att skydda kroppen mot oxidativ stress och inflammation. Kombinationen av vitlökskapslar och grönt te-extrakt kan förbättra kroppens skydd mot inflammation och skador från fria radikaler.
 • Havtorn: Havtorn är en ört som traditionellt används för att stödja hjärt- och kärlhälsa. Kombinationen av vitlökskapslar och havtorn kan ge ytterligare stöd för hjärt- och kärlsystemet.

Tänk på att varje individ är unik och kan reagera olika på olika kombinationer av kosttillskott.

vitlokskapslar test

Så gjorde vi testet

Innan man satt sig in i ämnet ser de flesta vitlökskapslarna väldigt lika ut, men skillnaden är faktiskt stor. Mängden vitlök, andel allicin och allin och om andedräkten blir dålig är bara några viktiga punkter där produkterna skiljer sig åt markant. För att göra testet så rättvist som möjligt har vi här valt att utse bästa alternativet i fem olika kategorier.

Som grund för testet valde vi ut 27 produkter från olika tillverkare som utmärkt sig lite extra när det kommer till innehåll, pris, popularitet och tidigare kunders omdömen. Produkterna har sedan testats noggrant och därefter betygsatts efter följande kriterier:

 • Innehåll: Hur mycket vitlök innehöll produkten? Hur mycket allicin och allin innehåller den? Innehåller den några andra verksamma ämnen? Innehåller den mycket "onödiga" tillsatser?
 • Användning: Var kapslarna små eller stora? Var de svåra att svälja? Hur många kapslar behövde man ta åt gången? Smakade kapslarna något? Fick du vitlöksandedräkt efter intag?
 • Effekt: Har du upplevt någon positiv effekt sedan du började använda produkten? Har du råkat du för några bieffekter?
 • Pris: Hur mycket kostar produkten? Vad blir priset per kapsel, portion och dag? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?

Till sist har vi lagt samman alla betygen och vinnaren i varje kategori blir helt enkelt produkten med det högsta totalbetyget. Dessa 5 finns presenterade i den här artikeln.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
78 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban 1
Robin Johansson
Kosttillskottsexpert
Utbildning: Linköpings universitet

Robin Johansson är en engagerad och hängiven skribent som brinner för att sprida kunskap om näringslära, kosttillskott, hälsokost, vitaminer och mineraler. Hans intresse för ämnet började tidigt och har sedan dess vuxit till en livslång passion som ständigt driver honom att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Med sin naturliga förmåga att förklara komplicerade ämnen på ett enkelt och lättbegripligt sätt har Robin hjälpt otaliga människor att få en bättre förståelse för hur rätt kost och näringsintag kan göra underverk för hälsan. Hans ärliga och genuina engagemang för att hjälpa andra att må bättre och uppnå sina hälsomål återspeglas i hans artiklar.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu