Bästa Träningsbänken 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Optimera styrketräningen hemma med någon av dessa robusta träningsbänkarna.
Träningsbänk - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Master FitnessBlack Bench III - Fold Master FitnessBlack Bench III - Fold
Pris
2449 kr
Till butik
betyg 4,5 Bänkpress - recoil Bänkpress - recoil
Pris
3690 kr
Till butik
betyg 4,5 GLCE365 - BODY SOLID GLCE365 - BODY SOLID
Pris
5890 kr
Till butik
betyg 4,1 Master FitnessFlat Bench Silver Master FitnessFlat Bench Silver
Pris
1700 kr
Till butik
betyg 4,1 Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil
Pris
1490 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En träningsbänk är ofta en stabil och justerbar plattform som används i samband med olika styrketräningsövningar, såsom bänkpress, hantelrodd och tricep dips. Bänken kan anpassas för att passa individuella behov och träningsspecifika krav, och ger möjlighet att träna flera muskelgrupper på ett säkert och kontrollerat sätt. Genom att inkludera en träningsbänk i hemmagymmet kan du skapa en mångfacetterad träningsrutin som hjälper dig att nå dina träningsmål, oavsett om det handlar om att öka styrka, förbättra uthållighet eller förbättra kroppskompositionen.

Vi har testat 14 olika träningsbänkar. Läs vidare och ta reda på vilka 5 vi tyckte bäst om samt motiveringen till varför vi utsåg Master FitnessBlack Bench III - Fold till bäst i vårt test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa träningsbänkarna 2024

 1. Black Bench III Fällbar - Master Bäst i test: 4,7/5
 2. Ställbar Träningsbänk för Bänkpress - Recoil Bästa premium: 4,5/5
 3. Sittande benspark/liggande lårcurl GLCE365 - Body Solid Bästa multifunktionella: 4,5/5
 4. Master Fitness Flat Bench Silver, Träningsbänk Bästa platta: 4,1/5
 5. corength TRAeNINGSBAeNK FOeRSTAeRKT FAeLLBAR Bästa billiga: 4,1/5
 1. 1. Bäst i test: Master FitnessBlack Bench III - Fold

  Multifunktionell träningsbänk med hög viktgräns.
  4,7
  Komfort
  4,6/5
  Hållbarhet
  4,9/5
  Justering
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Gymkompaniet)
  • Maxbelastning: 250 kg
  • Dimensioner: 141x47x46 cm
  • Lägesjusteringar: 10 st
  • Vikt: 35 kg

  Master Fitness Black Bench III - Fold är en högkvalitativ och prisvärd träningsbänk som imponerar med sin flexibilitet och robusthet. Bänken, som har 10 justerbara lägen för ryggstödet, inklusive decline, erbjuder en mängd olika övningar för alla träningsnivåer. Bänkens maxbelastning på 250 kg visar att den är tillräckligt robust för tyngre lyft, vilket är ett tecken på dess utmärkta kvalitet. Dessutom levereras bänken helt färdigmonterad, vilket innebär att den är redo att användas direkt ur lådan.

  Priset på 2449 kr kan verka högt för vissa, men med tanke på dess mångsidighet och hållbarhet är det definitivt en investering värd att göra. Dessutom har bänken ett fotstöd och transporthjul, vilket gör den lätt att flytta runt i gymmet eller hemmet. En annan fördel med denna bänk är att den kan fällas ihop för enkel förvaring, vilket gör den till ett utmärkt val för dem med begränsat utrymme.

  Slutligen har flera kunder lovordat produkten för dess komfort. Bredden på ryggdynan ger tillräckligt med stöd för ryggen under träningen, vilket bidrar till att göra varje övning mer bekväm. Även om det har rapporterats några mindre problem med hjulen, har företagets kundtjänst snabbt skickat ut ersättningshjul, vilket visar deras engagemang för kundnöjdhet. Sammantaget är Master Fitness Black Bench III - Fold en utmärkt träningsbänk som erbjuder stor värde för pengarna.

  Fördelar

  • Gedigen träningsbänk av hög kvalitet
  • Ställbar i många lägen
  • Går lätt att fälla ihop

  Nackdelar

  • Golvmatta rekommenderas då den annars lätt kan skrapa upp repor
  Produkten finns att köpa här:
  2449 kr
 2. 2. Bästa premium: Bänkpress - recoil

  Proffsbänk för som hanterar riktigt tunga pressövningar.
  4,5
  Komfort
  4,4/5
  Hållbarhet
  4,9/5
  Justering
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gymkompaniet)
  • Maxbelastning: 450 kg
  • Dimensioner: 142/67/46 cm
  • Lägesjusteringar: 8 st
  • Vikt: 32 kg

  Bänkpress - Recoil är en robust och kvalitativ träningsbänk som särskilt utmärker sig inom bänkpressövningar. Bänken är stabil och har en maxvikt som möter behoven hos de flesta användare. Den har både ställbar sits och rygg, vilket gör den mångsidig för olika övningar med hantlar. Trots att priset kan tyckas vara lite högt, är det en bra investering för hemmagymmet, företagsgymmet eller föreningsgymmet. Detta på grund av dess höga kvalitet och hållbarhet.

  Recoil-bänken erbjuder en rad funktioner som gör den lätt att anpassa efter individuella träningsbehov. Den är utrustad med rektangulära dynor som ger en behaglig känsla vid användning, liknande de plana bänkar som används i fasta bänkpressar. Dessutom kan den justeras till olika positioner för att passa olika typer av övningar. Bänken är också bekväm att sitta och ligga på, även vid tyngre lyft, vilket gör den idealisk för långa träningspass.

  Slutligen, trots sin robusthet och stabilitet, tar Recoil-bänken inte upp mer utrymme än nödvändigt. Den är utformad för att vara platsbesparande och går att fälla ihop för enklare förvaring. Detta gör den till ett utmärkt val för de med begränsat utrymme. Sammantaget ger Bänkpress - Recoil hög kvalitet och mångsidighet, vilket gör den till ett utmärkt val för seriösa träningsentusiaster.

  Fördelar

  • Passar bra till tunga lyft
  • Stabil ram
  • Justerbar i flera lägen

  Nackdelar

  • Något dyr
  Produkten finns att köpa här:
  3690 kr
 3. 3. Bästa multifunktionella: GLCE365 - BODY SOLID

  Multifunktionell & prisvärd träningsbänk som tränar stora delar av kroppen.
  4,5
  Komfort
  4,4/5
  Hållbarhet
  4,2/5
  Justering
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gymkompaniet)
  • Maxbelastning: 260 kg
  • Dimensioner: 188x69x79 cm
  • Lägesjusteringar: 4 st
  • Vikt: 42 kg

  GLCE365 - BODY SOLID är en kvalitativ träningsbänk som ger utmärkt värde för pengarna. Den är robust och stabil, vilket gör att den kan hantera höga vikter utan att vackla. Detta bevisas av det faktum att användare har rapporterat att de har kunnat träna med upp till 75 kg utan problem. Dessutom är den justerbar i både höjd och läge, vilket gör det möjligt att hitta en bekväm arbetsposition oavsett kroppstyp. Det är tydligt att Body Solid har lagt mycket tanke och ansträngning på att skapa en produkt som är både hållbar och användarvänlig.

  Funktionerna på denna träningsbänk uppskattas också av användare. Det faktum att den kan användas för både liggande lårcurl och sittande benspark gör den mycket mångsidig och lämplig för olika träningsrutiner. Användare har också berömt dess komfort, vilket är avgörande för att kunna genomföra effektiva träningspass. Att den kan anpassas för olika viktskivor, både 25mm och 50mm (med separat adapter), ökar dess flexibilitet ytterligare.

  Slutligen har priset för GLCE365 - BODY SOLID också mottagit mycket positiva kommentarer från användare. Med tanke på dess höga kvalitet och mångsidighet tycker många användare att den erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Detta bekräftas av det faktum att den har fått 100% betyg för priset i flera recensioner. Sammantaget är det tydligt att GLCE365 - BODY SOLID är en utmärkt investering för dem som vill ha en pålitlig och effektiv träningsbänk.

  Fördelar

  • Stabil och robust konstruktion
  • Justerbart i höjd och läge
  • Mångsidig med flera övningar
  • Hög komfort
  • Utmärkt prisvärdhet

  Nackdelar

  • Kräver separat adapter för 50mm viktskivor
  • Kan vara klumpig att flytta
  Produkten finns att köpa här:
  5890 kr
 4. 4. Bästa platta: Master FitnessFlat Bench Silver

  Stadig platt bänk som klarar upp till 180 kilos belastning.
  4,1
  Komfort
  3,8/5
  Hållbarhet
  4,3/5
  Justering
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Träningsmaskiner)
  • Maxbelastning: 350 kg
  • Dimensioner: 111x63x44 cm
  • Lägesjusteringar: 0 st
  • Vikt: 14 kg

  Master FitnessFlat Bench Silver är en robust och tillförlitlig träningsbänk som erbjuder en stabil grund för tunga lyft och muskelbyggande övningar. Bänken är både lättskött och skonsam mot gymgolvet, vilket är viktigt för att undvika onödigt slitage. Trots att den saknar rörliga leder, vilket kan begränsa dess funktionalitet något, kompenserar dess stabilitet och säkerhet för detta. Dessutom är den tillräckligt kompakt för att inte ta upp onödigt mycket utrymme, vilket är en stor fördel för hemmagymmet.

  Med en maxvikt på 180 kg passar Master FitnessFlat Bench Silver de flesta användare. Även om vissa kanske önskar att denna siffra var något högre, är den fortfarande i det övre skiktet jämfört med andra bänkar i samma prisklass. Bänken erbjuder bra värde för pengarna i förhållande till sin kvalitet och prestanda. Priset på 1700 kr är mycket rimligt med tanke på bänkens robusta konstruktion och hållbarhet.

  Sammanfattningsvis är Master FitnessFlat Bench Silver ett bra val för dem som söker en stadig och pålitlig träningsbänk. Dess prisvärdhet, robusta konstruktion och goda maxvikt gör den till en stark konkurrent i sin prisklass. Även om den saknar några avancerade funktioner, levererar den ändå på de viktigaste punkterna: kvalitet, pris och komfort. Därför rekommenderar vi den varmt för all typ av styrketräning.

  Fördelar

  • Optimal för tunga lyft
  • Riktigt stabil
  • Utmärkt för tung press

  Nackdelar

  • Ej justerbar
  Produkten finns att köpa här:
  1700 kr
 5. 5. Bästa billiga: Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil

  Prisvärd justerbar bänk som både är robust och stabil.
  4,1
  Komfort
  4,8/5
  Hållbarhet
  3,3/5
  Justering
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,1/5
  Till butiken
  (Gymkompaniet)
  • Maxbelastning: 200 kg
  • Dimensioner: 147x49x47 cm
  • Lägesjusteringar: 10 st
  • Vikt: 18 kg

  Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil är en prisvärd och funktionell träningsbänk. Med sina många justeringsmöjligheter kan du hitta en position och lutning som passar just dig och den övning du ska utföra. Det är imponerande att bänken, trots sin lätta vikt på 18 kg, är mycket stabil och klarar en maxvikt på hela 200 kg. Bänken är också mycket lätt att fälla ihop och ta fram, vilket gör den utmärkt för de som har begränsat med utrymme.

  Vad gäller komfort, så har den tjocka dynor som gör den skön att både sitta och ligga på. Detta är en viktig aspekt, speciellt vid tyngre lyft. Bänken har också fotstöd, vilket är ett plus för komforten. Dessutom är bänken utrustad med transporthjul, vilket gör förflyttning av bänken mycket enklare.

  När det kommer till storlek tar bänken inte upp onödigt mycket plats för den funktionalitet den erbjuder. Den går att fälla ihop för enklare förvaring, vilket gör det möjligt att gömma undan den när den inte används. Sammantaget ger vi Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil betyget 4,1 av 5 för dess höga kvalitet, prisvärdhet, funktionalitet, komfort och smarta storlek.

  Fördelar

  • Prisvärd
  • Stabil & Robust
  • Inbyggda hjul för att enkelt förflytta den

  Nackdelar

  • Endast för hemmabruk
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Träningsbänk Maxbelastning Dimensioner Lägesjusteringar Vikt Totalbetyg Pris
Black Bench III Fällbar - Master 250 kg 141x47x46 cm 10 st 35 kg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
2449 kr
Ställbar Träningsbänk för Bänkpress - Recoil 450 kg 142/67/46 cm 8 st 32 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
3690 kr
Sittande benspark/liggande lårcurl GLCE365 - Body Solid 260 kg 188x69x79 cm 4 st 42 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
5890 kr
Master Fitness Flat Bench Silver, Träningsbänk 350 kg 111x63x44 cm 0 st 14 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1700 kr
Fällbar Träningsbänk Basic - Recoil 200 kg 147x49x47 cm 10 st 18 kg Betyg 4,1 / 5
4,1 / 5
Pris från
1490 kr
viktiga faktorer för att välja rätt träningsbänk

Hur man väljer rätt träningsbänk

Att välja rätt träningsbänk kan göra en stor skillnad för din träning, både vad gäller säkerhet och effektivitet. För att hjälpa dig hitta den bästa träningsbänken för dina behov har vi satt ihop en omfattande köpguide. Här går vi igenom de viktigaste faktorerna att tänka på vid köp av en träningsbänk.

Konstruktion och Material

En av de viktigaste aspekterna att överväga är träningsbänkens konstruktion och material. En robust och hållbar bänk är tillverkad av högkvalitativa material som stålramar och täta skumdynor. Titta noga på svetsningarna och övergripande konstruktion för att säkerställa att bänken kan tåla intensiv användning utan att vackla.

Viktkapacitet

Bänkens viktkapacitet är avgörande för säkerheten. Den ska kunna hantera din kroppsvikt plus viktskivorna du använder under träningen. Se till att bänken har en hög maxvikt, särskilt om du planerar att använda tunga vikter. En högre viktkapacitet indikerar oftast en mer robust konstruktion.

Stabilitet och Säkerhet

Stabilitet är nyckeln för att kunna utföra övningar korrekt och säkert. Bänken bör stå stadigt på golvet utan att vingla, även under hög belastning. Kontrollera att basen är bred och att gummifötter finns för att förhindra att bänken glider.

Justerbarhet

En bra träningsbänk bör vara justerbar för att passa olika typer av övningar, såsom lutande, platt eller negativ bänkpress. Justeringsmekanismerna bör vara enkla att använda och säkra, utan risk för att bänken rör sig under användning.

Komfort och Ergonomi

Komfort är viktigt för att kunna träna effektivt under längre perioder. Dynorna bör vara tillräckligt tjocka och fasta för att ge stöd, men ändå bekväma. Ergonomisk design som anpassar sig till kroppens form kan bidra till att minska risken för skador. För extra stöd och för att minska risken för handledsskador, kan det vara en bra idé att använda handledsskydd under träningen.

Handtag och Grepp

Om träningsbänken har handtag, se till att de erbjuder ett bra grepp som inte glider. Handtagen bör vara täckta med material som förhindrar att de blir hala av svett och bör inte slitas ut eller torka ut med tiden. Gymhandskar är ett bra tillbehör som ökar ergonomin väsentligt. 

Enkel Montering

En träningsbänk som är enkel att montera sparar tid och frustration. Instruktionerna bör vara tydliga och alla nödvändiga verktyg bör ingå i paketet. En bänk som är svår att sätta ihop kan påverka din totala upplevelse och tillfredsställelse med produkten.

Garanti och Service

Garantin är en indikator på tillverkarens förtroende för produktens kvalitet. Leta efter träningsbänkar som erbjuder åtminstone ett års garanti, och längre om möjligt. Detta ger dig skydd om något skulle gå fel med bänken.

Leverans och Fraktkostnader

Träningsbänkar kan vara tunga och skrymmande, så kontrollera leveransvillkoren noga. Se till att produkten finns i lager och kontrollera fraktkostnaderna innan du beställer. När bänken anländer, undersök den noga för att säkerställa att inga delar saknas eller är skadade.

Prisvärde

Priset är alltid en viktig faktor, men det är viktigt att balansera kostnaden mot de funktioner och den kvalitet bänken erbjuder. En billig bänk kan sakna hållbarhet och funktionalitet, medan en dyrare bänk kan vara en bättre investering på lång sikt om den erbjuder högre kvalitet och fler funktioner.

Användarrecensioner

Läs recensioner från andra användare för att få en uppfattning om bänkens prestanda och hållbarhet i verkligheten. Användarrecensioner kan ge värdefulla insikter i eventuella problem eller fördelar med bänken som du kanske inte har tänkt på.

Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du hitta en träningsbänk som passar dina behov och hjälper dig att nå dina träningsmål på ett säkert och effektivt sätt.

Olika typer av träningsbänkar

Det finns ett stort utbud av träningsbänkar på marknaden. Först och främst har de olika utformning. De vanligaste varianterna är den ställbara och den plana träningsbänken. Det finns även hopfällbara träningsbänkar för dig som vill spara plats. Dessutom finns det specialbänkar så som situpsbänken, ryggträningsbänken, bänkpressbänken och bicepscurlbänken.

Innan du köper en träningsbänk bör du kontrollera vilken vikt den tål. Tänk på att den måste tåla din vikt plus de vikter som du tänker lyfta. En för klen bänk kan innebära livsfara! Satsa på kvalitet och ta med i beräkningarna att både du och dina vikter kommer att bli tyngre med tiden. Vi tycker att ett minimikrav borde vara en bänk som tål 150 kg. Det kan fungera om du är ganska lätt och inte tränar så hårt. Annars rekommenderar vi att du väljer en bänk som tål mycket mer än så.

 • Ställbar träningsbänk: Den vanligaste typen av träningsbänk både i hemmet och på gymmet. Eftersom ryggstödet kan justeras är denna träningsbänk mycket flexibel och passar för de flesta övningar. Nackdelen med denna typ av träningsbänk är att den har rörliga delar som kommer att slitas med tiden. Dessutom är maxvikten inte lika hög som för en plan träningsbänk i samma prisklass. Därför behöver du satsa på en ställbar bänk av hög kvalitet. Exempel på övningar som passar: Hantelpress, lutande hantelpress, pullover med hantel och hantelfly.
 • Plan träningsbänk: Om du vill hitta en billig träningsbänk som ändå håller en hög kvalitet kan du leta efter en plan träningsbänk (även kallad fixerad träningsbänk). Eftersom bänken inte kan justeras är alla fogar svetsade vilket ger hög styrka för ett lågt pris. Många övningar kan utföras på en plan träningsbänk, men du kan givetvis inte utföra till exempel lutande hantelpress. Exempel på övningar som passar: Hantelpress, pullover med hantel och hantelfly.
 • Hopfällbar träningsbänk: Om du har brist på plats hemma kan en hopfällbar träningsbänk vara ett bra val. Tyvärr är många hopfällbara bänkar svagare än både de plana träningsbänkarna och de ställbara träningsbänkarna och maxvikten är lägre. Om du inte lyfter särskilt tungt och om du vill spara plats kan en sådan bänk ändå vara att föredra. Exempel på övningar som passar: Hantelpress, lutande hantelpress, pullover med hantel och hantelfly.
 • Bänkpressbänk: Detta är en variant av den plana / fixerade träningsbänken. Den främsta skillnaden är att bänkpressbänken har en ställning som du lägger ifrån dig skivstången på. Tack vare säkerhetsstopp kan du lyfta tungt utan att ständigt ha någon som passar. Exempel på övningar som passar: Hantelpress, lutande hantelpress, pullover med hantel och olika skivstångsövningar.
 • Situpsbänk: En magträningsbänk eller situpbänk är optimerad för att träna magmusklerna. Lutningen är negativ för att ge största möjliga fokus på magmuskulaturen. Ibland går det att justera bänken till plant läge. Kontrollera så att magträningsbänken har kuddar som du kan låsa fast fötterna i. Exempel på övningar som passar: Sit ups och magövningar av olika slag.
 • Situpsbänk med vikter: Detta är en lite mer avancerad variant av magträningsbänken. Med hjälp av justerbara vikter kan du öka intensiteten i träningen. Denna träningsbänk kan nästan klassas som en träningsmaskin. Exempel på övningar som passar: Sit ups och magövningar av olika slag.
 • Ryggträningsbänk: Det finns plana och lutande ryggträningsbänkar. Du märker främst skillnad i hur intensiv träningen blir. Denna typ av träningsbänk har kuddar för att låsa fast fötterna med. Exempel på övningar som passar: Sit ups av olika varianter, ländryggsövningar.
 • Bicepscurlbänk: Denna träningsbänk är gjord för en enda typ av övning: bicepscurl. Bänken består av en sittdyna och två bänkar med lutning där du placerar överarmarna. Tack vare lutningen belastar du inte armbågarna och lederna så mycket när du kör bicepscurl. Exempel på övningar som passar: Bicepscurls, koncentrerad curl.
vanliga frågor om Träningsbänk

FAQ: Vanliga frågor om träningsbänkar

Vad är en träningsbänk och varför behöver jag en?

En träningsbänk är ett mångsidigt träningsredskap som används för styrketräning. Den ger stöd för en rad övningar som bänkpress, hantelpress, sit-ups och många fler. En träningsbänk är viktig för att förbättra din form, säkerhet och effektivitet i träningen.

Hur mycket vikt kan en träningsbänk hantera?

Viktkapaciteten varierar mellan olika modeller. De flesta hemmabruksbänkar klarar cirka 200-300 kg inklusive användarens vikt, medan kommersiella bänkar kan hantera ännu mer. Kontrollera specifikationerna för varje modell för att säkerställa att den passar dina behov.

Hur viktig är justerbarhet i en träningsbänk?

Justerbarhet är mycket viktig för att maximera mångsidigheten i din träning. En justerbar bänk låter dig utföra fler övningar med rätt form och vinklar, vilket kan hjälpa till att träna olika muskelgrupper mer effektivt. Kombinera detta med en power rack för att skapa ett komplett hemmagym.

Är det svårt att montera en träningsbänk?

De flesta träningsbänkar är relativt enkla att montera med tydliga instruktioner och de nödvändiga verktygen inkluderade. Monteringstiden kan variera beroende på modellens komplexitet, men brukar ligga mellan 30 minuter och en timme.

Kan jag använda en träningsbänk utomhus?

Vissa träningsbänkar är designade för utomhusbruk, men de flesta är bäst lämpade för inomhusmiljöer. Om du vill använda din bänk utomhus, se till att den är tillverkad av rostbeständiga material och förvara den på en skyddad plats när den inte används.

Hur underhåller jag min träningsbänk?

För att hålla din träningsbänk i gott skick:

 • Rengör regelbundet: Torka av svett och smuts efter varje användning.
 • Kontrollera skruvar och bultar: Dra åt dem regelbundet för att säkerställa stabilitet.
 • Skydda dynorna: Använd en handduk för att skydda dynorna mot slitage och förlänga deras livslängd.

Var kan jag köpa en träningsbänk?

Träningsbänkar kan köpas i sportbutiker, gymutrustningsspecialister och online. Populära webbplatser inkluderar Gymkompaniet, Gymgrossisten och Träningspartner. Jämför priser och läs recensioner för att hitta den bästa bänken för dina behov.

Vad är fördelarna med en hopfällbar träningsbänk?

En hopfällbar träningsbänk erbjuder stor bekvämlighet och platsbesparing. Den är enkel att förvara när den inte används, vilket är perfekt för mindre hem eller gym. Kombinera med ett multigym för en komplett och kompakt träningslösning.

Är träningsbänkar dyra?

Priserna varierar beroende på typ, kvalitet och varumärke. En enkel flatbänk kan kosta från 500 till 2000 kronor, medan avancerade justerbara bänkar och olympiska bänkar kan kosta flera tusen kronor. Investera i en bänk som passar dina behov och budget för långvarig användning och säkerhet.

Vilka andra redskap bör jag ha för ett komplett hemmagym?

Förutom en träningsbänk, bör du överväga att inkludera en roddmaskin, spinningcykel, och träningsbälte i ditt hemmagym. Dessa redskap erbjuder ett omfattande träningsprogram som täcker både styrketräning och konditionsträning.

Så gjorde vi testet

Det finns ett oerhört antal olika träningsbänkar ute på marknaden och olika typer är ämnade för olika övningar. Det blir t.ex. lite svårt att jämföra en situpsbänk med en bänkpressbänk. Vi har här därför valt att utse det bästa alternativet i flera olika kategorier.

Som grund för testet beställde vi hem 14 produkter från olika tillverkare. De har sedan testats grundligt för att avgöra vilken som är bäst. När testningen var klar fick varje person betygsätta produkterna på följande punkter: 

 • Kvalitet: Känns bänken stabil och kvalitativ eller vinglig och mer budget? Vilken maxvikt har bänken? 
 • Pris: Hur mycket kostar den? Tycker du att den känns prisvärd? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Funktioner: Går bänken att ställa in i olika lägen? Hur många? Finns det möjlighet att göra situps eller andra övningar som inte hör till de "normala"?
 • Komfort: Är bänken skön att sitta och ligga på? Är den skön vid både enklare och tyngre lyft?
 • Slitage: Har du märkt av någon form av slitage på bänken efter en tids användning?
 • Storlek: Känns det som att bänken tar upp onödigt mycket plats för den funktionalitet den erbjuder? Går den att fälla ihop för enklare förvaring?

Till sist sammanställdes alla betyg och de 5 vinnarna i varje kategori är helt enkelt produkten med det högsta genomsnittsbetyget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
72 röster, Betyg: 4.8 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu