Bästa Trådlösa in-ear hörlurarna 2023

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Intresserad av ett par nya in-ear hörlurar? Läs mer om vilka hörlurar vi har testat och anser är de vinnarna vad gäller pris, funktionalitet och kvalitet.
Trådlösa in-ear hörlurar - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,6 Beats Studio Buds Beats Studio Buds
Pris
1590 kr
Till butik
betyg 4,5 Jaybird Vista 2 Jaybird Vista 2
Pris
1490 kr
Till butik
betyg 4,5 Urbanista Stockholm Plus Urbanista Stockholm Plus
Pris
799 kr
Till butik
betyg 3,9 Sennheiser Momentum 2 Sennheiser Momentum 2
Pris
2490 kr
Till butik
betyg 3,9 OnePlus Buds Z OnePlus Buds Z
Pris
444 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Trådlösa in-ear hörlurar har blivit en populär lösning för dem som söker en bekväm och smidig lyssningsupplevelse utan att behöva hantera trassliga kablar. Dessa hörlurar är utformade för att sitta säkert och bekvämt inne i örat, vilket ger högkvalitativt ljud och samtidigt minimerar störningar från omgivande ljud. Med hjälp av Bluetooth-teknologi, ansluts trådlösa in-ear hörlurar enkelt till dina enheter såsom smartphones och träningsklockor vilket möjliggör en trådlös uppkoppling och frihet att röra sig utan begränsningar.

Trådlösa in-ear hörlurar är idealiska för en rad olika situationer, inklusive träning och dagligt bruk. De finns i en mängd olika modeller och prisklasser, som erbjuder funktioner som aktiv brusreducering, vattentålighet och lång batteritid. Att välja rätt trådlösa in-ear hörlurar kan förbättra din lyssningsupplevelse avsevärt.

Vi har provat 23 trådlösa hörlurar och har valt ut de 5 bästa in-ear hörlurarna som vi tycker är klara favoriter i deras specifika kategori. Du kan läsa mer om testet här nedan och ta reda på just varför vi valde Beats Studio Buds till testets vinnare. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa trådlösa in-ear hörlurarna i september 2023

 1. Beats Studio Buds / Svart Bäst i test: 4,6/5
 2. Jaybird Vista 2 True Wireless in-ear Sport Headphones Bästa för träning: 4,5/5
 3. Urbanista Stockholm Plus Mest prisvärda: 4,5/5
 4. Sennheiser Momentum True Wireless 2 Bästa brusreducerande: 3,9/5
 5. OnePlus Buds Z Bästa billiga: 3,9/5
 1. 1. Bäst i test: Beats Studio Buds

  Trådlösa brusreducerande samt konstruerade med en skräddarsydd akustisk plattform för optimalt ljud.
  4,6
  Ljudkvalitet
  4,9/5
  Pasform
  4,7/5
  Batteritid
  4,2/5
  Vårt betyg:
  4,6/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  • Driftstid: 8 tim
  • Brusreducering: Ja
  • Mikrofon: Ja
  • Öronsnäckor: 3 st

  Vi gillar verkligen Beats Studio hörlurarna eftersom de har ett snyggt, stilrent utseende och erbjuder bra funktioner. Öronsnäckorna har två lyssningslägen: Aktiv brusreducering och Transparens som definitivt kommer att ge dig full kontroll över ditt ljud. Det kommer att ge dig en riktigt uppslukande ljudupplevelse, perfekt för dig som gillar ljudet av en inspelningsstudio direkt i dina öron. Lyssningstiden på varje hörsnäcka är 8 timmar och med två extra laddningar så har du 24 timmars uppspelning att njuta av. Vi tycker också att Beats Studio Buds är bra för att de har en enkel parkoppling till både Apple- och Android med bara ett tryck, vilket är toppen för dig som använder produkter från båda varumärkena. Eftersom Vad gäller nackdelarna bör nämnas att dem här öronsnäckorna är lite svagare i samtalsområdet. Du kan hitta den perfekta passformen lite lättare eftersom tre storlekar är inkluderat i ditt köp.

  Beats Studio Buds är ett perfekt par av hörlurar för dig som gillar en bekväm passform och en lång batteritid. Är du förtjust i att lyssna på musik i gymmet eller när du är ute och joggar så kommer tåligheten för svett och vatten att göra dessa till din nya favorit när du tränar.

   

  Fördelar

  • Upp till 24 timmars batteritid
  • Tre storlekar
  • Svett- och vattentålig

  Nackdelar

  • Lägre kvalitet när det gäller samtal
  Produkten finns att köpa här:
  1590 kr
 2. 2. Bästa för träning: Jaybird Vista 2

  Det optimala valet för dig som använder hörlurarna ofta samtidigt som du tränar.
  4,5
  Ljudkvalitet
  4,8/5
  Pasform
  4,2/5
  Batteritid
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  • Driftstid: 8 tim
  • Brusreducering: Ja
  • Mikrofon: Ja
  • Öronsnäckor: 3 st

  Jaybird Vista 2 True Wireless är ett av de bättre valen för dig som vill använda hörlurarna aktivt när du tränar. Dessa öronsnäckor är vatten-, svett- och dammtäta vilket är en viktig kvalitet för många inom sport och träning. De är helt enkelt designade för överlevnad och är testade ute i den riktiga världen för att prestera bra. Vi tycker att Jaybird Vista 2 också är bra för sport på grund av de vindskyddade mikrofonerna som övervakar omgivande ljud. Det innebär att du kan filtrera bort ljud från omgivningen för att öka din fokus eller blanda in dem i ljudet för att öka din rumsliga medvetenhet. Du kan även njuta av en längre batteritid på upp till 24 timmar. Högtalarelementet ligger på 6 mm, så om du gillar ett väldigt rikt ljud och instrumentisolering när du lyssnar på musik så kanske du inte kommer att vara lika nöjd med dem här hörlurarna. Tre olika storlekar är inkluderad för en säkrare passform.

  Jaybird Vista 2 True Wireless är den perfekta typen av hörlurar för dig som gillar att lyssna på olika ljud ute under joggningsrundan eller vid stranden på grund av vatten, vind och damm tätheten. Har du laddat den rejält innan din utflykt så kan du njuta av musiken länge innan du behöver ladda hörlurarna igen.

  Fördelar

  • Vatten, vind- och dammtät
  • Upp till 24 timmars batteritid
  • Brus för den andra i samtalet

  Nackdelar

  • Passformen är lite knepig
  • Glider ur hos ett fåtal när man springer
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
 3. 3. Mest prisvärda: Urbanista Stockholm Plus

  Snyggt designade hörlurar till bra pris som klarar av regnvädret.
  4,5
  Ljudkvalitet
  4,4/5
  Pasform
  4,5/5
  Batteritid
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)
  • Driftstid: 3.5 tim
  • Brusreducering: Nej
  • Mikrofon: Ja
  • Öronsnäckor: 1 st

  Urbanista Stockholm Plus hörlurarna är en produkt som vi känner oss bekväm att rekommendera när det gäller de mer prisvärda hörlurarna. Vi gillar att produkten är stänkvänlig, med andra ord så klarar dem av att bäras på stranden eller användas ute under en regnig dag. Vi var också förtjust i att en mer prisvärd hörlur erbjuder touchkontroll, vilket betyder att du kan styra din musik och inkommande samtal med ett lätt finger. Du har även en möjlighet att använda röstkontroll istället, vi vet att en del personer faktiskt föredrar den funktionen mycket mer. Passformen på Urbanista Stockholm Plus är nog bekväm för priset enligt oss, så om du prioriterar komfort så är dessa hörlurar definitivt värt det. En nackdel med dem här hörlurarna är att det tar över en och en halv timme att ladda dem. Du får inte några extra storlekar med i ditt köp så om dem inte passar så kan du behöva byta storlek eller köpa ett par andra hörlurar.

  Urbanista Stockholm Plus ger dig ett par prisvärda men ändå kraftfulla hörlurar. Är du inte så petig när det gäller laddningstiden så finns det inte så mycket nackdelar med dessa hörlurar. Du kan lätt styra din musik och inkommande samtal med hjälp av touch- eller röstkontrollen och dem klarar dessutom med regniga dagar och stranden.

  Fördelar

  • Stänkvänliga
  • Touchkontroll
  • Bekväm passform

  Nackdelar

  • Laddningen känns som att den tar längre tid än många andra hörlurar
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
  799 kr
 4. 4. Bästa brusreducerande: Sennheiser Momentum 2

  Testets kanske bästa ljud med riktigt bra brusreducering.
  3,9
  Ljudkvalitet
  4,6/5
  Pasform
  3,3/5
  Batteritid
  3,8/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  • Driftstid: 7 tim
  • Brusreducering: Ja
  • Mikrofon: Ja
  • Öronsnäckor: 4 st

  Sennheiser Momentum True Wireless 2 är definitivt vår favorit när det gäller brusreducering. Stereoljudet är dessutom underbart på grund av de förstklassiga drivenheterna vilket ger en djup bas, ett tydligt och detaljrikt ljud. Detta ökar ännu mer med hjälp av en inbyggd equalizer som ytterligare framhäver din ljudupplevelse. Vi tycker också att Sennheiser Momentum hörlurarna är bra när det gäller deras passform, vilket är tack vare den nya ergonomin på öronsnäckorna som gör det väldigt bekvämt att ha i öronen en längre tid. Några köpare har däremot nämnt att materialet är lite halt så det gäller att välja rätt storlek här så dina öronsnäckor inte ramlar ut, men det är nog inte så svårt eftersom 4 storlekar medföljer. En funktion som är toppen är att ljudet kan släppas igenom under ett samtal, efter det så ger vi även samtalsljudet i sig ett högt beröm. När du ska koppla dina hörlurar till datorn så tänk på att det kommer att ta lite längre tid än andra typer.

  Söker du ett par högkvalitativa lurar, både vad gäller brusreducering och musikkvalitet, är Sennheiser Momentum True Wireless 2 för dig. När du lyssnar på olika ljud i framtiden med dessa hörlurar så kommer du definitivt att kunna njuta av ett kristallklart ljud som låter dig absorbera ljudet och verkligen kunna sänka dig in i musikens värld.

  Fördelar

  • Kristallklart ljud
  • Bra samtalsljud

  Nackdelar

  • Fördröjning med datorkoppling
  • Något hala och du kan tappa dem om de inte sitter perfekt
  • Känns inte optimalt anpassade för högintensiv träning
  Produkten finns att köpa här:
  2490 kr
 5. 5. Bästa billiga: OnePlus Buds Z

  Hörlurar i elegant design med förvånansvärt bra ljud för dig som vill göra en bra deal
  3,9
  Ljudkvalitet
  4,8/5
  Pasform
  4,2/5
  Batteritid
  2,7/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  • Driftstid: 5 tim
  • Brusreducering: Nej
  • Mikrofon: Ja
  • Öronsnäckor: 3 st

  OnePlus Buds 2 är ett par väldigt fina, vita och stilrena hörlurar. Är du någon som inte är så förtjust i mörka hörlurar så är dessa perfekt för dig och de är dessutom bra om du har en mer strikt budget. Om du använder hörlurar under ditt arbete eller när du tar emot allmänna samtal så är OnePlus 2 lite sämre i denna kategori. Vissa har nämnt att ljudet sprakar lite i några sekunder under ett längre samtal och att det hackar lite så personen på andra sidan inte kan höra dig. En nackdel till är att pausfunktionen är väldigt känslig på dem här hörlurarna så det kan hända att musiken pausas ibland när ena luren roteras lite i ditt öra. Detta händer som tur inte när du lyssnar på musik, så det beror helt på vad du ska använda dina hörlurar till. Om du bara ska lyssna på musik eller annat ljud så behöver du inte oroa dig. Tre par silikonöverdrag för öronsnäckorna är inkluderad i ditt köp.

  Är du någon som föredrar ljusare och stilrena hörlurar så kommer nog OnePlus Z att vara rätt val för dig. Ljudet på dessa hörlurar är otroligt bra för priset, så älskar du musik och har en lite striktare budget så är det större chans för dig att bli nöjd med ditt köp av OnePlus Z.

  Fördelar

  • Bra ljud för priset
  • Smidig anslutning

  Nackdelar

  • Ljudet är inte optimalt vid samtal
  • Pausfunktionen är rätt känslig
  Produkten finns att köpa här:
  444 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Trådlösa in-ear hörlurar Driftstid Brusreducering Mikrofon Öronsnäckor Totalbetyg Pris
Beats Studio Buds / Svart 8 tim Ja Ja 3 st Betyg 4,6 / 5
4,6 / 5
Pris från
1590 kr
Jaybird Vista 2 True Wireless in-ear Sport Headphones 8 tim Ja Ja 3 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1490 kr
Urbanista Stockholm Plus 3.5 tim Nej Ja 1 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
799 kr
Sennheiser Momentum True Wireless 2 7 tim Ja Ja 4 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
2490 kr
OnePlus Buds Z 5 tim Nej Ja 3 st Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
444 kr
viktiga faktorer för att välja rätt trådlösa in-ear hörlurar

Hur man väljer rätt trådlösa in-ear hörlurar

När du väl har bestämt dig för att köpa ett par trådlösa in-ear hörlurar istället för andra typer, så är det värt att veta vad du ska tänka på när du köper dina nya hörlurar. Vi förklarar vikten av design, ljudkvalitet, batteritid och så vidare. Komfort och passform är nämligen mycket viktigt när det gäller in-ear hörlurar så vi tar såklart också upp det samt vad du kan ha i åtanke när du ska välja en storlek och typ av material. Plast och silikon är vanligt, men du kanske undrar vad som är bäst för dig. Fortsätt läsa så kommer du att få reda på det.

Varumärken och pris

Varumärken som har tillverkat ljudprodukter i åratal och som dessutom har ett stort produktsortiment kommer sannolikt att producera hörlurar av bättre kvalitet som håller längre, erbjuder bättre ljud och så vidare. Om du köper en billigare produkt så kan du råka ut för ett par hörlurar med dåligt ljud eller som går sönder för lätt. Så försök att hitta en balans mellan ett erkänt märke och ett rimligt pris.

Design

När du ska använda en produkt som denna i långa sträckor så är det viktigt att du väljer ett par som är bekväm och har rätt passform. Om hörlurarna är för stora så kan det göra väldigt ont och om de är för små så kommer dem att ramla ut. Detta är extra noga att ha i åtanke om du väljer ett par plasthörlurar istället för silikon - som har lättare för att anpassa sig efter örongången. Ett tips är att välja ett par som finns i flera storlekar där du kan byta ut kuddarna.

Funktioner

Vissa in-ear hörlurar kommer att ha vissa funktioner som sticker ut mer, men välj ett par med funktioner som passar dig. Om du inte ska använda dina hörlurar i till exempel duschen eller poolen så behöver du inte välja det bästa paret för vattentäthet. Hörlurar som är beröringsbaserade kommer till exempel att vara mer specifik för dig eftersom i sängen eller i vatten så kanske du inte kan utlösa dem eller så kanske de blir utlöst utan din avsikt.

Ljudkvalitet

Ett par toppen in-ear hörlurar ska ha ett bra och balanserat ljud där basen varken är för tung eller helt frånvarande. För att musik och sådant ska låta riktigt bra så ska du kolla upp vilka drivrutiner som används. 6 mm drivrutiner är nog, men om instrumentisolering och rikare ljud är viktigt för dig så ska du leta efter ett par hörlurar med minst 10 mm drivrutiner. Ska du ofta använda dina hörlurar till samtal så leta efter ett par med flera mikrofoner eller aktiv brusreducering.

Batteriliv

Det är inget snack om saken att batteritiden är avgörande. Ju bättre batterikapacitet dina hörlurar har desto längre håller dem sig efter en laddning. Ju större kapacitet på fodralet desto fler gånger kan du ladda hörlurarna. Tänk också på att ett varumärke som nämner en batteritid oftast syftar på musikuppspelning så därför kommer tiden att vara lägre för samtal.

Recensioner

Sist men inte minst, ta en titt på vad andra köpare har skrivit om de hörlurar som du är intresserad av. Du kan få reda på mycket som avgör din vilja att köpa ett visst par hörlurar.

Så gjorde vi testet

Det finns en hel del trådlösa in-ear hörlurar på marknaden och vi har gått igenom en del punkter för att kunna jämföra dem till vårt test. Först beställde vi hem 23 stycken produkter som vi efter en första granskning ansåg var värda att testa i praktiken. 

 • Passform och komfort: En av de viktigaste sakerna är såklart passformen och hur bekväm dem egentligen är i öronen. Vi kollade också om flera olika storlekar var inkluderad eller om kunden behöver köpa extra kuddar.
 • Ljudkvalitet: Vi lyssnade på hur skarpt och klart ljudet var och hur tung, balanserad basen var. Vi vet att inte alla använder hörlurar bara till musik utan även till samtal så det testade vi också.
 • Utseendet och design: Vissa tycker att utseendet är viktigt och väljer gärna ett par hörlurar som ser bra ut och matchar deras personliga smak.
 • Funktionerna: Brusreducering är såklart ett ganska uppenbart krav nu för tiden och vi ville verkligen att de flesta hörlurar som vi till slut valde hade denna funktion. Detta hjälper dig att höra personen på andra sidan av ett samtal och ger dessutom din musik en mycket klar och mjukare uppspelning.
 • Batteritiden: Som vi nämnde tidigare så är batteritiden viktig och ju längre den är desto mindre behöver du spendera tid på att ladda dina hörlurar.
 • Tåligheten: Vi vet att du vill ha hörlurar som tål svett och vatten om du ska använda dem på joggningsrunda eller i gymmet.

De 5 produkter som fått högst sammanslaget betyg har vi skrivit mer om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
67 röster, Betyg: 4.9 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu