Bästa Träningsklockan 2023

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Vi har gått igenom och testat några av de mest populära klockorna som mäter puls och mycket mycket mer.
Träningsklocka - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,8 Garmin Vivoactive 4s Garmin Vivoactive 4s
Pris
2490 kr
Till butik
betyg 4,4 Xiaomi Mi Band 6 Xiaomi Mi Band 6
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,4 Withings Scanwatch Withings Scanwatch
Pris
2790 kr
Till butik
betyg 3,9 Amazfit Band 5 Amazfit Band 5
Pris
399 kr
Till butik
betyg 3,8 Garmin Forerunner 245 Music Garmin Forerunner 245 Music
Pris
2490 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vill du ta din träning till nästa nivå? Då kan en träningsklocka vara det ultimata verktyget för att hjälpa dig att nå dina mål. Med funktioner som GPS, pulsmätning och stegräknare kan en träningsklocka ge dig mer detaljerad information om din träning och hjälpa dig att hålla koll på dina framsteg.

Men med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vilken klocka som är rätt för dig. Vi passade på att beställa hem och testa 14 populära träningsklockor på den svenska marknaden så att du kan hitta den perfekta klockan för att nå just dina träningsmål.

Bäst av alla blev Garmin Vivoactive 4s, som är en prisvärd träningsklocka och har alla nödvändiga funktioner för träning. Läs vidare och ta reda på vilka våra 5 favoriter blev. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa träningsklockorna i oktober 2023

 1. Garmin Vivoactive 4s Träningsklocka Bäst i test: 4,8/5
 2. Xiaomi Mi Band 6 Aktivitetsarmband Mest prisvärda: 4,4/5
 3. Withings Scanwatch Smartklocka med klassisk urtavla 38 mm Bästa med analog urtavla: 4,4/5
 4. Amazfit Band 5 Aktivitetsarmband Bästa billiga: 3,9/5
 5. Garmin Forerunner 245M - Svart Bästa för löpning: 3,8/5
 1. 1. Bäst i test: Garmin Vivoactive 4s

  Det ultimata allroundvalet med mängder av funktioner där du även kan betala med klockan,
  4,8
  Prestanda
  4,9/5
  Funktionalitet
  4,9/5
  Användarvänlighet
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)
  • Batteritid: 5 tim / 7 dagar
  • Urtavla: 40 mm
  • Spotify: Ja
  • Vattentät: 5 ATM

  Garmin lanserade Vivoactive 4s under 2020 som en vidareutveckling av föregångaren Vivoactive 3. Bättre batteritid samt mätning av blodets syresättningsnivåer är två förbättringar som definitivt gör skillnad.

  Vad som får Vivoactive 4s att sticka ut är att det är en fitnessklocka som balanserar smidighet med många funktioner. Den ger ett helhetsperspektiv på såväl träningsframsteg och allmänhälsa som specifika kroppsindikationer.

  Tack vare stöd för Bluetooth och möjligheten att synkronisera musikbiblioteket via såväl datorn som Amazon Music, Deezer, Runcasts och Spotify blir den också en smidig medieenhet.

  Den inbyggda lagringen och smidiga pekskärmen gör att man har full möjlighet att lämna telefonen hemma. Praktiskt för dig som föredrar fristående pulsklockor.

  Trots förbättrad batteritid så behövs Vivoactive 4s tyvärr fortfarande laddas en aningen mer ofta än andra alternativ. Detta vägs däremot upp av den omfattande funktionaliteten. Även om vi hade önskat reptåligt glas och föredragit att Garmin inte tagit bort den falldetektering som fanns på tidigare modeller, så är den ett alternativ som inte kommer att göra dig besviken.

  Värt att poängtera är att Vivoactive 4s är samma pulsklocka som Vivoactive 4 men i lite mindre utförande. Perfekt för dig som har smalare handled.

  Fördelar

  • Spara musik i klockan
  • Bra batteritid
  • Betala med klockan

  Nackdelar

  • Saknar vissa funktioner som löpdynamik
  Produkten finns att köpa här:
  2490 kr
 2. 2. Mest prisvärda: Xiaomi Mi Band 6

  Uppföljaren till Mi Band 5 med en uppgraderad skärm och nästan 3 gånger så många träningsprogram.
  4,4
  Prestanda
  4,9/5
  Funktionalitet
  3,6/5
  Användarvänlighet
  4,7/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Kjell)
  • Batteritid: 14 dagar
  • Urtavla: 47 x 12 mm
  • Spotify: Ja
  • Vattentät: 5 ATM

  Trots att stora klockor har kommit att bli standard så har Xiaomi valt att gå tvärtemot trenden med relativt sett nätta Mi Band 6. Genom att prioritera skärmyta och praktisk design är det ett givet alternativ för dig som vill ha mycket funktion i litet utförande.

  Mi Smart Band 6 är en vidareutveckling av föregångaren Mi Smart 5 och det första man lägger märke till är att pekskärmen har blivit större och tydligare tack vare den märkbart högre upplösningen. Bakom ytan döljer sig även tillskottet av en pulsoximeter som gör att du får full koll på såväl syresättningen i blodet som pulsfrekvensen.

  Med fokus på både vardagsmotion och träning håller Mi Band 6 koll på samtliga väsentliga kroppsindikatorer och ger dig snabb överblick över dagens aktivitet. Du kan enkelt växla mellan aktivitetslägen för optimal insikt i din dagliga prestationer.

  För många kommer däremot avsaknaden av GPS och bristen på intern lagring för musik göra att Mi Band 6 direkt stryks från listan över möjliga alternativ. Men om detta är funktionaliteter som du kan leva utan så kommer det fördelaktiga priset definitivt att vara en lockande faktor.

  Fördelar

  • Riktigt bra pris
  • 11 träningslägen
  • Hälsodata för kvinnor

  Nackdelar

  • Saknar spotifyfunktion och GPS
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 3. 3. Bästa med analog urtavla: Withings Scanwatch

  Stilren klocka som är först i världen med att mäta EKG och sömnapné.
  4,4
  Prestanda
  4,2/5
  Funktionalitet
  4,9/5
  Användarvänlighet
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Kjell)
  • Batteritid: 30 dagar
  • Urtavla: 38 mm
  • Spotify: Nej
  • Vattentät: 5 ATM

  I takt med att marknaden för smart- och pulsklockor har exploderat så har många blivit ganska luttrade och det är sällan en smartklocka överraskar. Med Scanwatch har Withings däremot gått tvärtemot förväntningar och lanserat en pulsklocka som till det yttre ser ut som ett helt vanligt traditionellt armbandsur.

  Först och främst är det på sin plats att konstatera att Scanwatch inte har den stora pekskärm som många förknippar med pulsklockor. Den har bara en minimal display som visar det väsentliga. Det gör att den behöver synkas med en smartphone för att man ska kunna ta del av historiken. Klockans lilla display visar endast ditt nuläge. Men detta är intressant nog även pulsklockans stora fördel.

  Scanwatch gör vad den ska utan att du behöver bry dig. Den är helhjärtat fokuserad på dina träningsframsteg och din allmänhälsa. Den håller helt enkelt koll på dig utan att du behöver bry dig. Dess avancerade elektrokardiogram, pulsoximeter och unikt långa batteritid med upp till en månads drift gör att det är en pulsklocka du i princip kan glömma bort och samtidigt få enorm nytta.

  Ett givet alternativ för dig som prioriterar långsiktigt resultat framför att här och nu stilla din nyfikenhet.

  Fördelar

  • Upp till 1 månads batteritid
  • Stilren design
  • Mängder av mätningsfunktioner

  Nackdelar

  • Priset
  Produkten finns att köpa här:
  2790 kr
 4. 4. Bästa billiga: Amazfit Band 5

  Enormt billig klocka med upp till 15 dagars batteritid som även analyserar sömn och stressnivåer.
  3,9
  Prestanda
  4,1/5
  Funktionalitet
  3,6/5
  Användarvänlighet
  4,0/5
  Vårt betyg:
  3,9/5
  Till butiken
  (Kjell)
  • Batteritid: 15 dagar
  • Urtavla: 47 x 18 mm
  • Spotify: Nej
  • Vattentät: 5 ATM

  Med särskilt fokus på prisvärda smartklockor har Amazfit Band 5 blivit ett populärt alternativ bland många som prioriterar smidighet och praktikalitet framför många funktioner. Genom att zooma in på kritisk funktionalitet har Amazfit lyckats skapa en premiumklocka vars prissättningar är inom budgetsegmentet.

  Samtidigt som Amazfit Band 5 är väldigt liten sett till utförandet så har den en hel del spännande funktionalitet bakom ytan. Med inbyggd röststyrning via Amazon Alexa, sömnmätare, pulsoximeter och stressmonitor har Amazfit hittat en spännande balans mellan det väsentliga och det innovativa.

  För dig som vill ha en klocka som gör vad den ska och har lång batteritid så kan Band 5 mycket väl vara det alternativ som du letar efter. Med särskild fokus på träning och kartläggning av allmänhälsa  blir den en smidig hjälp när det kommer till att få ut det mesta av såväl sömn som träning.

  Att Amazfit har tvingats kompromissa med Band 5 är ingen hemlighet. Den saknar GPS samt internlagring för musik, och har en skärm som kan vara knepig att se i solljus. Men å andra sidan har den en prissättning som är unikt förmånlig och erbjuder funktionalitet som annars endast går att hitta hos dyrare alternativ.

  Fördelar

  • Sömnanalys
  • 11 sportlägen
  • Går att koppla ihop med Alexa

  Nackdelar

  • Manualen är på engelska och andra språk men inte svenska
  • Ganska liten text i displayen
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 5. 5. Bästa för löpning: Garmin Forerunner 245 Music

  Den ultimata klockan för löpning som levererar enorma mängder data kring dina träningspass samt har inbyggd spotify.
  3,8
  Prestanda
  3,7/5
  Funktionalitet
  4,6/5
  Användarvänlighet
  3,1/5
  Vårt betyg:
  3,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)
  • Batteritid: 6 tim / 7 dagar
  • Urtavla: 42 mm
  • Spotify: Ja
  • Vattentät: 5 ATM

  Det är knappast en hemlighet att Garmin har satsat brett när det kommer till pulsklockor. Deras Forerunner 245 Music är särskild framtagen för dig som vill fokusera på träning i ditt eget tempo och på dina egna villkor.

  Något som man direkt lägger märke till är att Garmin har valt att prioritera det väsentliga. Klockans display är av typen transflektiv LCD med reglerbar bakbelysning. Det innebär att den till skillnad från många andra moderna klockor är fullt synlig även i dagsljus.

  Trots att funktionalitet har prioriterats på bekostnad av bekvämligheter såsom pekskärm har Forerunner 245 Music ett imponerande antal sensorer och mätare. Den stödjer GPS, kan mäta puls, syreförbrukning samt hjärtfrekvens och har såväl kompass som accelerometer.

  Musikmässigt stödjer den MP3 och AAC men kan även integreras med Spotify, Deezer och Amazon Music. Hörlurar kan såklart synkas via Bluetooth.

  Precis som man förväntar sig av en musikklocka har den marknadsledande batteritid och kan ge upp till en veckas användningstid om man är lite sparsam med användandet av krävande musiktjänster.

  Tyvärr sticker Garmin Forerunner 245 Music även ut ur mängden rent prismässigt. Och rent krasst får du betala lika mycket som för avsevärt mycket mer avancerade pulsklockor. Men samtidigt är detta ett perfekt val för dig som sätter träning, prestation och prestanda i främsta rummet.

  Fördelar

  • Perfekt för löpning
  • Löpdynamik, VO2-max och träningsbelastning
  • Musik i klockan

  Nackdelar

  • Ingen touch
  • Kan inte betala med klockan
  Produkten finns att köpa här:
  2490 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Träningsklocka Batteritid Urtavla Spotify Vattentät Totalbetyg Pris
Garmin Vivoactive 4s Träningsklocka 5 tim / 7 dagar 40 mm Ja 5 ATM Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
2490 kr
Xiaomi Mi Band 6 Aktivitetsarmband 14 dagar 47 x 12 mm Ja 5 ATM Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
499 kr
Withings Scanwatch Smartklocka med klassisk urtavla 38 mm 30 dagar 38 mm Nej 5 ATM Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
2790 kr
Amazfit Band 5 Aktivitetsarmband 15 dagar 47 x 18 mm Nej 5 ATM Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Pris från
399 kr
Garmin Forerunner 245M - Svart 6 tim / 7 dagar 42 mm Ja 5 ATM Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Pris från
2490 kr
viktiga faktorer för att välja rätt träningsklocka

Hur man väljer rätt träningsklocka

Att välja pulsklocka är inte det lättaste och det finns många funktioner som tid, avstånd, hastighet, kalorier, puls och pulsoximetri att ta hänsyn till. Men hur vet du vilken klocka som är bäst för dig? Här är en köpguide som kommer att hjälpa dig att navigera genom olika alternativ och hitta den träningsklocka som passar dina behov och mål.

Bestäm dina mål och behov

Innan du köper en träningsklocka, är det viktigt att du bestämmer vad du vill uppnå med klockan. Vill du hålla koll på din puls, din hastighet eller dina kalorier som du bränner? Vill du ha en klocka som kan spela musik eller som kan anslutas till din telefon? Genom att bestämma dina mål och behov, kan du hitta en klocka som passar just dig.

Tänk på design och komfort

Träningsklockor finns i många olika storlekar och stilar. Välj en klocka som passar din handled och som känns bekväm att bära. Tänk på vilken typ av aktivitet du kommer att använda klockan för, och välj en modell som passar dina behov. En lätt och smidig klocka kan vara bättre för löpning medan en tåligare klocka kanske är mer lämplig för extrema sporter som bergsklättring.

Kolla på batteritiden och laddningstiden

Träningsklockor behöver vanligtvis laddas upp regelbundet. Kontrollera batteritiden och laddningstiden för de klockor du överväger, och välj en klocka som passar dina behov. Om du ofta tränar under längre perioder, kan en klocka med längre batteritid vara det bästa alternativet.

Välj rätt funktioner

De flesta träningsklockor erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive GPS, pulsmätning, stegräknare, sömnspårning och mycket mer. Tänk på vilka funktioner som är viktigast för dig och välj en klocka som har dessa funktioner. Men kom ihåg att ju fler funktioner du väljer, desto dyrare blir vanligtvis klockan.

Kontrollera app-kompatibilitet

Många träningsklockor har en tillhörande app som du kan ladda ner på din telefon. Appen kan ge dig mer detaljerad information om din träning och låta dig ställa in mål för din träning. Kontrollera vilka appar som är tillgängliga för de klockor du överväger, och välj en klocka som är kompatibel med din telefon.

Kolla på priset

Träningsklockor kan variera i pris från några hundralappar till flera tusen kronor. Bestäm din budget innan du börjar titta på klockor och välj en klocka som passar dina behov och din budget. Kom också ihåg att klockan ska hålla länge och att fungera under en längre tid, så det kan vara värt att investera i en högre kvalitet och mer pålitlig klocka.

Kolla på användarrecensioner

Innan du köper en träningsklocka är det en bra idé att läsa användarrecensioner. Detta kan ge dig en bättre förståelse för klockans prestanda, pålitlighet och användarvänlighet. Leta efter recensioner från personer som har samma träningsrutin och mål som du, så att du kan få en mer realistisk uppfattning om hur klockan fungerar för dig.

Kolla på garantin

Innan du köper en träningsklocka, se till att klockan har en garanti som täcker eventuella defekter eller fel. Detta kan ge dig extra trygghet och säkerhet att du har investerat i en kvalitetsklocka som kommer att fungera bra under en längre tid.

Fördelar med träningsklocka

Träningsklockor har blivit alltmer populära bland både motionärer och professionella idrottare. De erbjuder en mängd fördelar som kan hjälpa dig att förbättra din träning och uppnå dina träningsmål. Här är några av fördelarna med att använda en träningsklocka:

 • Ökad motivation: En träningsklocka kan ge dig ökad motivation genom att hålla dig uppdaterad om din träning och framsteg. Genom att se hur långt du har kommit och vilka framsteg du har gjort kan du känna dig mer motiverad att fortsätta träna och nå dina mål.
 • Mer exakt mätning av träning: Med funktioner som GPS och pulsmätning kan en träningsklocka ge dig mer exakta mätningar av din träning. Du kan se hur långt du har sprungit, hur många kalorier du har förbränt och hur din puls har förändrats under träningen. Detta kan hjälpa dig att anpassa din träning efter dina individuella behov och mål.
 • Bättre planering av träning: Genom att använda en träningsklocka kan du planera din träning på ett bättre sätt. Du kan ställa in mål för din träning och följa din framgång under träningssessionerna. Detta kan hjälpa dig att optimera din träning och få ut det mesta av din tid på gymmet eller utomhus.
 • Möjlighet att ansluta till andra appar: Många träningsklockor kan anslutas till andra appar, såsom MyFitnessPal och Strava. Detta gör det lättare att spåra din träning och dina framsteg över tiden. Du kan också ansluta till sociala nätverk och dela dina prestationer med vänner och familj, vilket kan ge extra motivation.
 • Bättre överblick över din hälsa: Träningsklockor kan hjälpa dig att få en bättre överblick över din hälsa genom att spåra din sömn, din vattenkonsumtion och din aktivitetsnivå under dagen. Detta kan hjälpa dig att förbättra din livsstil och få en bättre balans mellan träning och vila.

Sammanfattningsvis har träningsklockor många fördelar som kan hjälpa dig att förbättra din träning och nå dina mål. Genom att använda en träningsklocka kan du öka din motivation, förbättra mätningarna av din träning, planera din träning bättre, ansluta till andra appar och få en bättre överblick över din hälsa.

Nackdelar med träningsklockor

Trots att träningsklockor har många fördelar finns det också några nackdelar att ta hänsyn till innan du investerar i en. Här är några av de vanligaste nackdelarna med träningsklockor:

 • Kostnad: Träningsklockor kan vara dyra, särskilt de modeller som har avancerade funktioner som GPS och pulsmätning. Om du vill ha en kvalitetsklocka med alla funktioner kan det vara en betydande investering.
 • Laddning och batteritid: Träningsklockor kräver vanligtvis regelbunden laddning, och batteritiden kan variera beroende på modell och hur mycket du använder klockan. Om du tränar mycket och behöver använda klockan under långa perioder kan du behöva ladda klockan oftare än du skulle vilja.
 • Komplexitet: Träningsklockor kan vara komplexa att använda, särskilt om de har många funktioner och inställningar. Om du inte är van vid att använda tekniska produkter kan det ta tid att lära sig alla funktioner och hur man använder klockan på rätt sätt.
 • Felaktiga mätningar: Även om träningsklockor är utformade för att ge exakta mätningar av din träning kan de ibland ge felaktiga mätningar. Detta kan bero på faktorer som rörelse, placering av klockan på handleden eller tekniska fel.
 • Begränsad synkronisering: Vissa träningsklockor har begränsad synkronisering med andra appar och enheter, vilket kan begränsa dess funktionalitet. Om du vill ha en klocka som kan anslutas till andra enheter och appar är det viktigt att välja en modell som stödjer detta.

Sammanfattningsvis finns det några nackdelar med träningsklockor som bör beaktas innan du köper en. Kostnaden, laddning och batteritid, komplexitet, felaktiga mätningar och begränsad synkronisering kan vara utmaningar som du behöver hantera när du väljer en träningsklocka.

Hur man använder en träningsklocka på bästa sätt

Att använda en träningsklocka kan vara en utmaning om du inte är bekant med dess funktioner och inställningar. Här är några steg för att använda en träningsklocka på rätt sätt och få ut det mesta av dess funktioner:

 • Ladda klockan: Innan du kan använda din träningsklocka måste du ladda den. Kontrollera klockans manual för att se hur lång tid det tar att ladda batteriet och hur länge batteriet varar. Det är viktigt att klockan är fulladdad innan du börjar använda den för att undvika avbrott under träningen.
 • Koppla klockan till din telefon: Många träningsklockor kan kopplas till din telefon via Bluetooth eller en app. Kontrollera klockans manual för att se hur du ansluter klockan till din telefon. Detta gör att du kan synkronisera dina träningsdata och använda ytterligare funktioner som är tillgängliga via appen.
 • Ställ in klockan: Innan du börjar träna med klockan är det viktigt att ställa in den på rätt sätt. Detta inkluderar att ställa in rätt tidszon, välja det rätta aktivitetsläget och anpassa inställningar efter dina individuella behov.
 • Börja träna: När du har ställt in klockan kan du börja träna. Många klockor har en "träning" eller "aktivitets" -knapp som du kan trycka på för att starta mätningen av din träning. Klockan kan mäta din hastighet, distans, kaloriförbrukning och puls, beroende på vilka funktioner som är tillgängliga på din klocka.
 • Avsluta träningen och spara data: När du är klar med din träning kan du avsluta mätningen genom att trycka på knappen på klockan. Många klockor sparar automatiskt data från din träning, men kontrollera alltid att klockan har sparat all data innan du stänger av den. Synkronisera klockan med din telefon för att se detaljerad information om din träning och dina framsteg.

Sammanfattningsvis är det viktigt att följa dessa steg när du använder en träningsklocka för att få ut det mesta av dess funktioner. Ladda klockan, koppla den till din telefon, ställ in klockan, börja träna, och spara data efter avslutad träning. Genom att använda klockan på rätt sätt kan du förbättra din träning, hålla koll på dina framsteg och uppnå dina träningsmål.

vanliga frågor om Träningsklocka

FAQ: Vanliga frågor om träningsklockor

Vad är en träningsklocka?

En träningsklocka är en digital klocka som är utformad för att mäta och spåra din träning. Den kan ha funktioner som GPS, pulsmätning, stegräknare och sömnspårning.

Vilken typ av träningsklocka ska jag välja?

Det finns många typer av träningsklockor på marknaden, varav vissa har avancerade funktioner som GPS och pulsmätning. Det är viktigt att välja en klocka som passar dina behov och mål. Kolla också på budgeten och dina preferenser, såsom design och funktioner.

Vilken är den bästa träningsklockan?

Det finns många bra träningsklockor på marknaden, och valet beror på dina behov och mål. Populära modeller inkluderar Garmin Forerunner-serien, Apple Watch och Fitbit Versa.

Kan träningsklockor ge felaktiga mätningar?

Ja, det är möjligt att träningsklockor kan ge felaktiga mätningar på grund av faktorer som rörelse och tekniska fel. Men, med rätt inställningar och placering på handleden, bör klockan ge exakta mätningar i de flesta fall.

Vilka appar kan jag använda med min träningsklocka?

Det beror på vilken klocka du har. De flesta träningsklockor kan anslutas till appar som MyFitnessPal och Strava, men vissa klockor har också egna appar med fler funktioner och inställningar.

Hur dyr träningsklocka ska jag köpa?

Idag går det att hitta träningsklockor som inte kostar mer än några hundralappar, men räkna med att få lägga åtminstone 2 000 kronor på din pulsklocka. Generellt får du fler funktioner ju mer du betalar för den. Fundera ut vilka funktioner du känner att du behöver och vill ha och välj klocka därefter.

Träningsklocka eller smart watch?

Om din träning ligger i fokus är det generellt sätt ändå bättre att köpa en träningsklocka, sportklocka eller pulsklocka istället för en smart watch eftersom den specialanpassats för träningen.

Träningsklocka eller aktivitetsmätare – vad är skillnaden?

Både pulsklocka och aktivitetsarmband mäter pulsen. Skillnaden ligger i hur avancerad produkten är. Vissa aktivitetsmätare är så pass enkla att de endast mäter pulsen. Det finns även aktivitetsmätare helt utan display. Pulsklockor brukar som regel vara betydligt mer avancerade än så.

Vilken träningsklocka är bäst?

Eftersom priset kan skilja sig markant mellan de olika klockorna varierar svaret på frågan beroende på din budget. I vårt test valde vi Garmin Vivoactive 4s till bäst i test.  Detta baserades på bland annat klockans funktioner, pris och tålighet och kvalitet i jämförelse mot de andra klockorna i testet. Den har även fått höga betyg från tidigare kunder.

Så gjorde vi testet

Det finns en stor variation i antalet funktioner mellan olika pulsmätare och pulsklockor. Nedan följer vad vi valt att fokusera på i vårt test. Totalt har vi beställt hem och testat 14 olika träningsklockor.

 • Funktioner: Vilka funktioner har den? De enklaste mäter bara pulsen medan de mest avancerade har mängder med funktioner, uppkoppling och fungerar tillsammans med en mobilapp eller i molnet. 
 • GPS: Har den inbyggd GPS? Hur noggrant följer den din position under en löptur?
 • Spotify: Kan klockan spara ner låtar offline så du kan lyssna med bluetoothhörlurar utan att ha mobilen med dig? 
 • Komfort: Är den skön att ha på sig eller skaver den? Finns det olika armband att välja på?
 • Design: Är produkten snygg? Hur är den övergripande känslan av att ha klockan på sig?
 • Urtavlor: Går det enkelt att ändra på urtavlan och finns det många att välja på?
 • Pris: Är priset på den rimligt i förhållande till vilka funktioner den har? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här produkten?
 • Batteri: Hur lång är batteritiden? Hur lång tid tar det att ladda?

Efter att ha sammanställt alla produkters betyg utsåg vi vinnare i olika kategorier. Dessa 5 produkter har vi skrivit mer om i den här artikeln. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Betyg: 4.7 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu