Bästa Nackmasseraren 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Nacken utsätts för många dagliga påfrestningar från såväl stillasittande som fysisk aktivitet. Här är de bästa nackmasserarna som främjar avkoppling och återhämtning.
Nackmasserare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,8 Cleverio Intelligent Nackmassage Cleverio Intelligent Nackmassage
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,5 Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 Beurer Nackmassage Shiatsu MG153
Pris
1519 kr
Till butik
betyg 4,4 Flowlife Flowpillow Heat Red/Black Flowlife Flowpillow Heat Red/Black
Pris
990 kr
Till butik
betyg 4,2 Zenkuru Nackmassage Zenkuru Nackmassage
Pris
599 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En nackmasserare är en elektronisk apparat som är speciellt utformad för att massera nack- och skulderområdet. Den kan användas för att lindra spänningar, smärta och stelhet i musklerna orsakade av stress, dålig hållning eller överansträngning. Nackmasserare finns i olika former och storlekar, inklusive handhållna apparater, nackkuddar och shiatsu-massagerare, för att passa olika behov och preferenser.

Vad som i vissa fall gör saker och ting något komplicerade är att nackmasserare använder olika tekniska lösningar för att uppnå samma resultat. Vilket val som är bäst kan därför variera utifrån dina individuella förutsättningar. För att hjälpa dig göra rätt beslut har vi sållat ut årets bästa alternativen.

Vi beställde hem och testade 14 olika produkter anpassade för att massera nacken. Här är de 4 nackmasserare som visat sig vara bäst i vårt test.

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 4 bästa Nackmasserarna 2024

 1. Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS Bäst i test: 4,8/5
 2. Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 Bästa premium: 4,5/5
 3. Flowlife Flowpillow Heat Red/Black Bästa värmefunktionen: 4,4/5
 4. Zenkuru Nackmassage Bästa heltäckande: 4,2/5
 1. 1. Bäst i test: Cleverio Intelligent Nackmassage

  Behändig nackmassage för dig med strikt budget.
  4,8
  Komfort
  3,5/5
  Effektivitet
  3,8/5
  Hållbarhet
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)
  • Energikälla: Integrerat batteri
  • Värme: Ja
  • TENS: Ja
  • Massagelägen: 6 st

  Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS är en batteridriven nackmassage som kombinerar kraftfull TENS med värmeläge. Det inbyggda batteriet säkerställer hela fem dagars behandling om man använder standardprogrammet motsvarande två femtonminutersbehandlingar per dag. Smidig helhetsdesign med inbyggd magnetförvaring för fjärrkontrollen gör den till en given resefavorit.

  Testpanelen imponerades över att den trots det ringa priset gav testets i särklass mest intensiva TENS-upplevelse. IR-värmen gav även bekväm omväxling för muskelåterhämtning. Några i panelen tyckte däremot att nackkragen var ovanligt hård, vilket gjorde upplevelse liten obekväm.  Alla upplevde däremot att den definitivt gav valuta för pengarna.

  Vi utsåg Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS till "bäst i test 2024". Det är en både kraftfull och prisvärd produkt. Med såväl TENS- som värmefunktion ger den definitivt valuta för pengarna. Praktisk design med fäste för fjärrkontroll gör den väl lämpad för resor.

  Fördelar

  • Många olika lägen
  • Kraftfull TENS
  • Praktisk fjärrkontroll

  Nackdelar

  • Något obekväm
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 2. 2. Bästa premium: Beurer Nackmassage Shiatsu MG153

  Intensiv och avlastande nackmassage med 2 hastigheter och lugnande värmefunktion.
  4,5
  Komfort
  4,8/5
  Effektivitet
  4,8/5
  Hållbarhet
  3,9/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (CDON)
  • Energikälla: Sladdbunden
  • Värme: Ja
  • TENS: Nej
  • Massagelägen: 2 st

  Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 är en strömdriven nackmassage som med hjälp av fyra rullar och två roterande bollar ger en oerhört påtaglig och djupgående mekanisk massageupplevelse.

  Man väljer själv nivå och möjligheten att aktivera värmeläge skapar riktigt bra förutsättningar för muskelåterhämtning och allmän avkoppling.

  Panelen var helt enhällig i att den gav testets mest påtagliga klassiska massageupplevelse. Många jämförde det med ett besök på en professionell inrättning. Kombinationen av intensiv massage och värme resulterade för många i en unikt avkopplande upplevelse.

  De som tränade tyckte att den på många sätt främjande återhämtning, och gjorde det enklare att komma igång snabbare.

  Som "bästa premium nackmasseraren" blev Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 ett uppskattat alternativ. Den ger en kraftfull mekanisk massageupplevelse som verkligen når de djupa musklerna. Plus i kanten för att den har en oerhört bekväm utformning som skapar bra förutsättningar för långvarigt bruk.

  Fördelar

  • Intensiv massage
  • Unikt avkopplande
  • Avlastar armarna

  Nackdelar

  • Kräver strömkälla
  Produkten finns att köpa här:
  1519 kr
 3. 3. Bästa värmefunktionen: Flowlife Flowpillow Heat Red/Black

  Mekanisk mångsidig massagekudde med IR-värme och 100 dagars nöjdkundgaranti.
  4,4
  Komfort
  4,9/5
  Effektivitet
  4,6/5
  Hållbarhet
  3,7/5
  Vårt betyg:
  4,4/5
  Till butiken
  (Flowlife)
  • Energikälla: Integrerat batteri
  • Värme: Ja
  • TENS: Nej
  • Massagelägen: 3 st

  Flowpillow Heat är en batteridriven nackmassage som utöver mekanisk massage även använder sig av IR-teknik för att ge värmebehandling. En väldigt praktisk massagekudde som fungerar lika bra för nacke som för ben, armar och rygg.

  Med tre hastighetslägen och valbart värmeläge har man full kontroll över upplevelsen. Med upp till två timmars drifttid per laddning är den enkel att ta med sig för massage vid behov.

  Många i panelen gillade särskilt Flowpillow Heat för att den var testets mest kraftfulla batteridrivna nackamasserare. Möjligheten att aktivera särskild IR-värme gjorde även att den gav testets mest intensiva värmeupplevelse.

  Kombinationen behändigt utförande, starkt batteri och mekanisk massage gjorde att panelen var överens om att den var perfekt för punktmassage i samband med återhämtning efter träning.

  Som "bästa värmefunktionen hos en nackmasserare" utsågs Flowpillow Heat till det givna valet. En mekanisk massagekudde som även tillämpar IR-teknik för att ge väldigt påtaglig och riktad värme. Väldigt enkel att använda för såväl avkoppling som återhämtning.

  Fördelar

  • Lång drifttid
  • IR-massage
  • Väldigt behändig

  Nackdelar

  • Lång laddtid
  Produkten finns att köpa här:
  990 kr
 4. 4. Bästa heltäckande: Zenkuru Nackmassage

  Bekväm heltäckande nackmasserare som även kan användas på andra kroppsområden.
  4,2
  Komfort
  4,8/5
  Effektivitet
  4,9/5
  Hållbarhet
  2,9/5
  Vårt betyg:
  4,2/5
  Till butiken
  (CoolStuff)
  • Energikälla: Sladdbunden
  • Värme: Ja
  • TENS: Nej
  • Massagelägen: 3 st

  Zenkuru Nackmassage är en strömdriven massageapparat som kombinerar mekanisk massage med värmefunktion. Utöver nackmassage så kan den även användas för att massera rygg, ben och fötter.

  Tack vare fyra roterande massagekulor ger den en effekt som på många sätt påminner om en traditionell massageupplevelse. Helt klart den massageapparat med flest användningsområden.

  Samtliga testpersoner imponerades över hur många användningsområden som Zenkuru faktiskt har. När den används för nackmassage ger den även avlastning för armar, och den fungerar minst lika bra för rygg- och benmassage. Många upplevde att den jämfört med batteridrivna alternativ gav en mycket mer intensiv massage. Däremot var det ingen som övervägde att ta den med sig ut, då den faktiskt var testets minst portabla nackmasserare.

  Som den "nackmasserare med bästa heltäckande effekt" stack Zenkuru Nackmassage ut ur mängden. En mångfacetterad apparat som går att använda på såväl nacken som axlar, ben, lår och fötter. Värmefunktion och mekanisk massage gör den till en avslappnande upplevelse.

  Fördelar

  • Kan även användas för resten av kroppen
  • Avlastar armarna
  • Värmefunktion

  Nackdelar

  • Något otymplig
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
testvinnarna

Jämför våra 4 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Nackmasserare Energikälla Värme TENS Massagelägen Totalbetyg Pris
Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS Integrerat batteri Ja Ja 6 st Betyg 4,8 / 5
4,8 / 5
Pris från
499 kr
Beurer Nackmassage Shiatsu MG153 Sladdbunden Ja Nej 2 st Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
1519 kr
Flowlife Flowpillow Heat Red/Black Integrerat batteri Ja Nej 3 st Betyg 4,4 / 5
4,4 / 5
Pris från
990 kr
Zenkuru Nackmassage Sladdbunden Ja Nej 3 st Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Pris från
599 kr
viktiga faktorer för att välja rätt nackmasserare

Hur man väljer rätt nackmasserare

För att hitta den bästa nackmasseraren för dina behov är det viktigt att överväga några nyckelfaktorer som kan påverka din upplevelse och tillfredsställelse med produkten. Här är en köpguide med de viktigaste aspekterna att tänka på innan du köper en nackmasserare:

Funktioner

Nackmasserare erbjuder en rad olika funktioner, såsom justerbar styrka, värmeinställningar, olika massagetekniker och utbytbara massagehuvuden. Fundera på vilka funktioner som är viktigast för dig och leta efter en nackmasserare som uppfyller dina krav.

Design och komfort

Komforten är en viktig faktor att överväga när du väljer en nackmasserare. Designen av produkten och dess form kan påverka hur väl den passar din nacke och skuldror. Vissa personer föredrar en massagekudde som kan placeras bakom nacken, medan andra vill ha en handhållen modell som ger mer kontroll över massagen.

Portabilitet och storlek

Om du vill kunna ta med dig din nackmasserare till kontoret, på resor eller använda den i olika rum i ditt hem, bör du överväga storlek och portabilitet. Mindre och lättare modeller är enklare att transportera och förvara, men kan ibland kompromissa med funktioner och prestanda.

Strömkälla

Nackmasserare kan vara antingen batteridrivna eller strömdrivna. Batteridrivna modeller är oftast mer portabla och kan användas var som helst, men de kan ha begränsad driftstid och behöver regelbundet laddas eller byta batterier. Strömdrivna modeller erbjuder oftast längre driftstid och mer kraft, men kräver en strömkälla i närheten.

Pris och budget

Nackmasserare finns i olika prisklasser, från budgetvänliga alternativ till mer lyxiga modeller. Bestäm din budget och jämför produkter inom ditt prisspann för att hitta den bästa nackmasseraren som uppfyller dina behov utan att tömma plånboken.

Genom att följa denna köpguide och överväga dessa nyckelfaktorer kan du göra ett välgrundat beslut och hitta den bästa nackmasseraren för att lindra spänningar, smärta och stress i din nacke och skuldror.

Så använder du och tar hand om din nackmasserare

För att få ut det mesta av din nackmasserare och säkerställa dess livslängd är det viktigt att veta hur man använder den korrekt och tar hand om den. Här är några tips för att använda och underhålla din nackmasserare:

Användning

 • Läs instruktionsmanualen noggrant innan du använder din nackmasserare. Varje modell är unik, och det är viktigt att förstå hur den fungerar och vilka funktioner den erbjuder.
 • Börja alltid med en mild massage och öka intensiteten gradvis efter behov. Detta hjälper dig att vänja dig vid massagen och undvika obehag eller skador.
 • Använd inte nackmasseraren direkt på skadade, inflammerade eller ömma områden. Konsultera en läkare innan du använder en nackmasserare om du har några medicinska tillstånd eller skador som kan påverkas av massagen.
 • Undvik att använda nackmasseraren för länge på en gång. Ta regelbundna pauser och begränsa massagetiden till rekommendationerna i manualen för att undvika överstimulering av musklerna.

Underhåll och rengöring

 • Koppla alltid ur din nackmasserare från strömkällan innan du rengör den.
 • Torka av ytan på din nackmasserare med en fuktig trasa och mild tvål efter varje användning för att hålla den ren och hygienisk. Undvik att använda slipande rengöringsmedel eller blöta trasa, eftersom detta kan skada apparaten.
 • Om din nackmasserare har avtagbara delar eller massagehuvuden, rengör dem separat enligt tillverkarens instruktioner. Kontrollera att de är helt torra innan du monterar dem igen.
 • Förvara din nackmasserare på en ren och torr plats när den inte används. Om möjligt, använd den medföljande förvaringsväskan eller en skyddande väska för att skydda den från damm och smuts.

Felsökning och service

 • Om din nackmasserare slutar fungera korrekt eller uppvisar tecken på skada, kontakta tillverkarens kundtjänst för råd och eventuell reparation eller utbyte.
 • Försök inte att reparera din nackmasserare själv, eftersom detta kan leda till ytterligare skador och ogiltigförklara garantin.

Genom att följa dessa enkla tips kan du använda och ta hand om din nackmasserare på rätt sätt, vilket säkerställer en effektiv och säker massageupplevelse samt en lång livslängd för din investering.

Fördelar med att använda en nackmasserare

 

Anledningen till att du kan behöva en nackmasserare är att den kan erbjuda effektiv lindring av nacksmärtor och obehag hemma eller på kontoret. Många människor upplever nacksmärtor på grund av långvarigt sittande framför datorn, stress eller sovställningar som belastar nackmusklerna. En nackmasserare kan hjälpa till att:

 • Lindra muskelspänningar och smärta i nacken
 • Förbättra blodcirkulationen och främja avslappning
 • Öka rörligheten och minska stelheten i nacken
 • Hjälpa dig att koppla av och sova bättre
 • Minska risken för att utveckla kroniska nackproblem

Att investera i en nackmasserare kan alltså vara en smart lösning för att förbättra din livskvalitet och förebygga nacksmärtor på lång sikt.

vanliga frågor om Nackmasserare

FAQ: Vanliga frågor om Nackmasserare

Här är några vanliga frågor och svar om nackmasserare för att hjälpa dig att få en bättre förståelse för dessa apparater:

Hur ofta kan jag använda en nackmasserare?

Det finns ingen exakt regel för hur ofta du kan använda en nackmasserare, men det är viktigt att inte överanvända den. Lyssna på din kropp och använd masseraren när du känner att det behövs, men begränsa massagetiden till 15-20 minuter per session och undvik att använda den flera gånger om dagen. Om du är osäker, konsultera en läkare eller en fysioterapeut för råd.

Är det säkert att använda en nackmasserare om jag är gravid?

Graviditet kan göra vissa kroppsdelar mer känsliga och utsatta för skador, så det är viktigt att vara försiktig när du använder en nackmasserare under graviditeten. Konsultera din läkare eller barnmorska innan du använder en nackmasserare under graviditeten för att få råd om vad som är säkert för dig och ditt ofödda barn.

Kan jag använda en nackmasserare om jag har nackskador eller medicinska tillstånd?

Om du har en nackskada eller ett medicinskt tillstånd som kan påverkas av massagen, bör du konsultera en läkare eller fysioterapeut innan du använder en nackmasserare. De kan ge dig råd om vilken typ av massage som är lämplig för ditt tillstånd och hur du kan använda en nackmasserare på ett säkert sätt.

Kan jag använda en nackmasserare på andra delar av kroppen?

Även om nackmasserare är utformade för att användas på nack- och skulderområdet, kan vissa modeller också vara effektiva för att massera andra delar av kroppen, såsom ryggen, benen och fötterna. Läs instruktionsmanualen för din specifika apparat för att ta reda på om den kan användas på andra delar av kroppen och hur man gör det på ett säkert sätt.

Behöver jag använda något massageolja eller lotion tillsammans med min nackmasserare?

Nackmasserare fungerar oftast utan att någon massageolja eller lotion behövs. Vissa apparater kan dock vara kompatibla med massageoljor eller lotioner för att förbättra upplevelsen och minska friktionen. Konsultera instruktionsmanualen för din specifika modell för att ta reda på om det rekommenderas att använda massageolja eller lotion tillsammans med din nackmasserare.

Vilka alternativ finns till nackmasserare?

Det finns flera olika produkter som kan användas för att massera nacken, inklusive:

 1. Massagekudde: Detta är en speciell kudde utformad för att passa runt nacken och ge en djup vävnadsmassage med hjälp av vibrationer och/eller roterande knoppar. En massagekudde är ofta liten och bärbar, vilket gör den enkel att ta med på resan eller till kontoret.

 2. Massagepistol: En massagepistol är en elektrisk massageapparat som använder sig av djupgående vibrationer för att lösa upp spänningar i musklerna. Det finns olika typer av massagepistoler på marknaden, men de flesta är utformade för att användas på större muskelgrupper som rygg, nacke och ben.

 3. Massageboll: En massageboll är en liten boll med utskjutande knoppar som kan användas för att massera nacken genom att rulla bollen över musklerna. En massageboll är billig och enkel att använda, och kan användas på andra områden av kroppen också.

 4. Triggerpunktsterapi: Triggerpunktsterapi är en form av massage som fokuserar på att lösa upp knutar och spänningar i musklerna genom att applicera tryck på specifika punkter. Detta kan göras med hjälp av händerna eller med en specialverktyg, såsom en massagekrok eller triggerpunktsterapikudde.

 5. Klassisk massage: En klassisk massage, även känd som svensk massage, är en form av terapeutisk massage som används för att lindra spänningar i musklerna. En professionell massör kan använda olika tekniker för att massera nacken, inklusive knådningar, strykningar och tryck.

Vilken produkt som fungerar bäst för dig beror på dina personliga behov och preferenser.

Så gjorde vi testet

För att ge dig en grundlig och objektiv jämförelse av de bästa nackmasserarna på marknaden genomförde vi en noggrann test- och utvärderingsprocess över de 14 produkter vi beställt hem. Vår metodik bestod av följande steg:

 • Forskning och urval: Vi började med att undersöka de mest populära och högst rankade nackmasserarna på marknaden. Vi samlade information om deras funktioner, kundrecensioner och expertomdömen för att göra en första selektion av produkter som skulle ingå i vårt test.
 • Praktiska tester: Vi köpte och testade varje nackmasserare i vår lista under verkliga förhållanden. Vi använde dem i olika situationer, såsom hemma, på kontoret och under resor, och provade dem i olika positioner för att se hur de presterade. Vi fokuserade särskilt på massagens kvalitet, effektivitet och komfort.
 • Funktioner och användarvänlighet: Vi utvärderade de olika funktionerna hos varje nackmasserare, inklusive massagestyrka, värmeinställningar och massagehuvuden. Vi bedömde också hur användarvänliga och intuitiva produkterna var, samt hur enkelt det var att justera inställningarna och byta mellan olika massagetyper.
 • Kvalitet och hållbarhet: Vi inspekterade varje nackmasserare noggrant för att bedöma kvaliteten på material och konstruktion. Vi övervägde även hur hållbara produkterna verkade vara och om de skulle tåla regelbunden användning över tid.
 • Kund- och expertomdömen: Vi jämförde våra egna testresultat med kundrecensioner och expertomdömen från betrodda källor. Detta gav oss en balanserad bild av hur nackmasserarna presterade och vilka som var mest omtyckta av användarna.

Efter att ha genomfört denna omfattande test- och utvärderingsprocess kunde vi rangordna de bästa nackmasserarna 2023 och ge dig en detaljerad guide som hjälper dig att hitta den perfekta produkten för dina behov. Du kan läsa mer i den här artikeln om samtliga 4 produkter vi rekommenderar.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Betyg: 5 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu