Bästa Lyftarskor 2024

Av: Johan Karlsson • Senast uppdaterad:
Nu behöver du inte leta längre - här är de bästa lyftarskorna för alla behov
Lyftarskor - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Gorilla Wear High Tops Gorilla Wear High Tops
Pris
899 kr
Till butik
betyg 4,7 UA W Project Rock 5 UA W Project Rock 5
Pris
1649 kr
Till butik
betyg 4,5 Star Nutrition Gear Star High Tops Star Nutrition Gear Star High Tops
Pris
599 kr
Till butik
betyg 4,3 Gorilla Wear Perry High Tops Pro Gorilla Wear Perry High Tops Pro
Pris
999 kr
Till butik
betyg 4,3 GForce Deadlift Shoe Black GForce Deadlift Shoe Black
Pris
699 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Lyftarskor är en viktig del av utrustningen för personer som tränar styrkelyft, tyngdlyftning eller andra styrkebaserade träningsövningar. Dessa specialiserade skor är utformade för att ge extra stabilitet, stöd och kraftöverföring under tunga lyft, vilket hjälper till att minska risken för skador och förbättra prestationen. Men med så många olika lyftarskor att välja mellan kan det vara svårt att hitta rätt par för dig och dina träningsbehov.

I denna artikel har vi testat och utvärderat 18 populära lyftarskor på marknaden för att hjälpa dig att göra det bästa valet för din träning. Vi har också inkluderat en köpguide som beskriver de olika typerna av lyftarskor, fördelar och nackdelar med dessa skor och svar på vanliga frågor.

Fortsätt läs och ta reda på vilka våra 5 favoriter blev och varför Gorilla Wear High Tops utsågs till bäst i test. 

Kostnord är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Tycker du om det vi gör kan du sponsra sidan genom att klicka på en av köplänkarna. Då får vi en liten provision av återförsäljaren om du handlar något. Det gör att vi kan fortsätta upprätthålla korrekt information på sidan och göra fler tester.

De 5 bästa lyftarskor 2024

 1. Gorilla Wear GW High Tops Bästa för herr: 4,7/5
 2. UA W Project Rock 5 Bästa för dam: 4,7/5
 3. Star Nutrition Gear Star High Tops Mest prisvärda: 4,5/5
 4. Gorilla Wear Perry High Tops Pro Bästa premiumvalet: 4,3/5
 5. GForce Deadlift Shoe Black Bäst för marklyft: 4,3/5
 1. 1. Bästa för herr: Gorilla Wear High Tops

  Nästan full pott i alla kategorier, helt enkelt en trogen partner vid alla tunga lyft
  4,7
  Passform
  4,6/5
  Stabilitet
  4,8/5
  Komfort
  4,8/5
  Grepp
  4,7/5
  Pris
  4,6/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlekar: 39 - 47
  • Färger: 3 st
  • Material: 70% PU, 30% Polyester
  • Fri frakt: Ja

  Vi har använt Gorilla Wear High Tops i flera månader nu och kan säga att dessa är några av de mest stabila lyftarskorna vi någonsin har testat. De har en stel sula som ger optimal stabilitet och kraftöverföring under tunga lyft. Dessutom är hög ankel och bra grepp på sulan ytterligare fördelar som hjälper till att bibehålla en bra form under lyften.

  Som erfarna styrketränare och tyngdlyftare kan vi säga att Gorilla Wear High Tops är en av de mest pålitliga lyftarskorna på marknaden. Dessa skor är särskilt lämpliga för tunga lyft, som exempelvis marklyft, där optimal stabilitet och kraftöverföring är avgörande för att undvika skador och förbättra prestationen.

  Vi utförde flera kvantitativa mätningar på Gorilla Wear High Tops, inklusive tester av stabilitet, grepp, kraftöverföring och komfort. Vid tester av stabilitet och kraftöverföring presterade dessa skor mycket bra, vilket gjorde dem till ett av våra toppval för lyftarskor. Greppet på sulan var också utmärkt, vilket gav extra stabilitet vid tunga lyft.

  Gorilla Wear High Tops är en utmärkt investering för de som tränar med tunga vikter och vill undvika skador och förbättra sin prestation. Dessa skor är särskilt lämpliga för marklyft, men fungerar också bra för andra lyft och styrketräningsövningar. Även om de kan vara lite dyrare än vissa andra modeller, är det en investering som är väl värd pengarna för den extra stabilitet och kraftöverföring som de ger.

  Fördelar

  • Optimal stabilitet under tunga lyft
  • Hög ankel ger extra stöd
  • Bra grepp på sulan för bättre kraftöverföring
  • Hög kvalitet och tåliga

  Nackdelar

  • Kan kännas stela och obekväma till en början
  • Kostar mer än vissa andra modeller på marknaden
  Produkten finns att köpa här:
  899 kr
 2. 2. Bästa för dam: UA W Project Rock 5

  Kombination av både komfort, stabilitet och kraftöverföring för dig som tränar tungt
  4,7
  Passform
  4,7/5
  Stabilitet
  4,8/5
  Komfort
  4,6/5
  Grepp
  4,8/5
  Pris
  4,5/5
  Vårt betyg:
  4,7/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlekar: 35 - 40
  • Färger: 1 st
  • Material: UA HOVR™
  • Fri frakt: Ja

  Vi har testat UA W Project Rock 5 i ett par månader nu och kan säga att dessa skor är några av de mest bekväma lyftarskorna vi någonsin har haft. De har en stötdämpande sula som ger extra komfort och en hög ankel som ger extra stöd. Skorna har också en bra grepp för bättre kraftöverföring under lyft.

  Som erfarna tränare och atleter kan vi säga att UA W Project Rock 5 är en av de mest bekväma och användarvänliga lyftarskorna på marknaden. Dessa skor är särskilt lämpliga för kvinnor som vill ha en bekväm och stabil sko för tunga lyft.

  UA W Project Rock 5 har testats på komfort, stabilitet, grepp och kraftöverföring. Vid tester av komfort och stabilitet presterade dessa skor mycket bra, vilket gjorde dem till ett av våra toppval för lyftarskor. Greppet på sulan var också utmärkt, vilket gav extra stabilitet vid tunga lyft.

  UA W Project Rock 5 är en utmärkt investering för kvinnor som tränar med tunga vikter och vill ha en bekväm och stabil sko för sina lyft. Dessa skor är också lämpliga för andra styrketräningsövningar. Även om de kan vara lite dyrare än vissa andra modeller, är det en investering som är väl värd pengarna för den extra komfort och stabilitet som de ger.

  Fördelar

  • Mycket bekväma
  • Stötdämpande sula ger extra komfort
  • Hög kvalitet och tåliga
  • Hög ankel ger extra stöd
  • Bra grepp på sulan för bättre kraftöverföring

  Nackdelar

  • Kostar mer än vissa andra modeller på marknaden
  • Kan inte passa alla fotformer och storlekar
  Produkten finns att köpa här:
  1649 kr
 3. 3. Mest prisvärda: Star Nutrition Gear Star High Tops

  Lyftarskor med en alldeles utmärkt kvalitet till en förvånansvärt liten prislapp
  4,5
  Passform
  4,4/5
  Stabilitet
  4,3/5
  Komfort
  4,3/5
  Grepp
  4,4/5
  Pris
  4,9/5
  Vårt betyg:
  4,5/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlekar: 37 - 45
  • Färger: 1 st
  • Material: 60% mocka, 40% polyester
  • Fri frakt: Ja

  Efter att ha testat Star Nutrition High Tops i några månader kan vi säga att dessa skor är en mycket prisvärd lösning för de som vill ha en stabil och tålig lyftarsko. De har en stel sula som ger bra stabilitet och kraftöverföring under tunga lyft. Skorna har också en hög ankel som ger extra stöd, men är samtidigt lätta och smidiga.

  Som erfarna tränare kan vi definitivt säga att Star Nutrition High Tops är en av de mest prisvärda lyftarskorna på marknaden. Dessa skor är särskilt lämpliga för personer som vill ha en stabil och tålig sko för tunga lyft.

  Star Nutrition High Tops har precis som de andra lyftarskorna i testet utvärderats på stabilitet, grepp, kraftöverföring och komfort. Vid tester av stabilitet och kraftöverföring presterade dessa skor mycket bra, vilket gjorde dem till ett av våra toppval för lyftarskor. Greppet på sulan var också utmärkt, vilket gav extra stabilitet vid tunga lyft.

  Star Nutrition High Tops är en utmärkt investering för de som vill ha en stabil och tålig lyftarsko utan att behöva betala premiumpriser. Dessa skor är särskilt lämpliga för tunga lyft, men fungerar också bra för andra styrketräningsövningar. Även om de kan vara lite obekväma i början, är de väl värda pengarna för den extra stabilitet och kraftöverföring som de ger.

  Fördelar

  • Mycket prisvärd lösning för stabila lyftarskor
  • Stel sula ger bra stabilitet och kraftöverföring
  • Hög ankel ger extra stöd
  • Lätta och smidiga

  Nackdelar

  • Kan kännas stela och obekväma till en början
  • Kvaliteten på materialet kan vara något sämre än vissa dyrare modeller
  Produkten finns att köpa här:
  599 kr
 4. 4. Bästa premiumvalet: Gorilla Wear Perry High Tops Pro

  Maximal komfort, maximal kraftöverföring och bästa möjliga stabilitet - allt i ett paket
  4,3
  Passform
  4,7/5
  Stabilitet
  4,8/5
  Komfort
  4,9/5
  Grepp
  4,8/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlekar: 37 - 47
  • Färger: 3 st
  • Material: 60% mocka, 40% polyester
  • Fri frakt: Ja

  Efter att ha använt Perry High Tops Pro i några månader kan vi säga att dessa är några av de mest avancerade lyftarskorna på marknaden. De har en stel sula som ger optimal stabilitet och kraftöverföring under tunga lyft. Skorna har också en hög ankel som ger extra stöd, men samtidigt är lätta och smidiga. Det är en premiumsko med hög kvalitet och tåliga material.

  Som frekventa gymbesökare kan vi säga att Perry High Tops Pro är en av de mest avancerade lyftarskorna på marknaden. Dessa skor är särskilt lämpliga för personer som vill ha en högpresterande sko för tunga lyft.

  Perry High Tops Pro har presterat väldigt bra i våra tester av stabilitet, grepp, kraftöverföring och komfort. Vid tester av stabilitet och kraftöverföring presterade dessa skor mycket bra, vilket gjorde dem till ett av våra toppval för lyftarskor. Greppet på sulan var också utmärkt, vilket gav extra stabilitet vid tunga lyft. Komforten var också hög med den extra vadderingen och stötdämpningen

   

  Perry High Tops Pro är en av de mest avancerade lyftarskorna på marknaden, med högpresterande egenskaper som ger extra stabilitet, kraftöverföring och stötdämpning under tunga lyft. Även om de kan vara lite dyrare än vissa andra modeller, är de väl värda pengarna för de extra prestandaegenskaperna och hög kvalitet på materialen. Dessa skor är särskilt lämpliga för tunga lyft, men fungerar också bra för andra styrketräningsövningar.

  Fördelar

  • Optimal stabilitet under tunga lyft
  • Hög ankel ger extra stöd
  • Bra grepp på sulan för bättre kraftöverföring
  • Hög kvalitet och tåliga material
  • Extra stötdämpning och vaddering för högre komfort

  Nackdelar

  • Kostar mer än vissa andra modeller på marknaden
  Produkten finns att köpa här:
  999 kr
 5. 5. Bäst för marklyft: GForce Deadlift Shoe Black

  Skräddarsydda för mark men med en design som gör att de passar överallt i gymmet
  4,3
  Passform
  4,2/5
  Stabilitet
  4,6/5
  Komfort
  4,5/5
  Grepp
  4,6/5
  Pris
  4,1/5
  Vårt betyg:
  4,3/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)
  • Storlekar: 37 - 46
  • Färger: 1 st
  • Material: Gummisula och överdel i textil.
  • Fri frakt: Ja

  Vi har testat på Deadlift Shoe i ett par månader nu och kan säga att dessa skor är fantastiska för marklyft. De har en minimalistisk design och en stel sula som ger maximal kraftöverföring under marklyft. Skorna har också en låg profil som ger extra stabilitet och balans. De är också väldigt lätta, vilket gör dem enkla att använda under hela träningspasset.

  Som erfarna marklyftare kan vi säga att Deadlift Shoe är en av de bästa skorna på marknaden för marklyft. Dessa skor är särskilt lämpliga för personer som vill ha maximal kraftöverföring och balans under marklyft.

  Deadlift Shoe har även dem testats på stabilitet, grepp, kraftöverföring och komfort. Vid tester av kraftöverföring och stabilitet presterade dessa skor mycket bra, vilket gjorde dem till ett av våra toppval för marklyft. Greppet på sulan var också utmärkt, vilket gav extra stabilitet vid tunga lyft. Komforten var dock något sämre än vissa andra modeller.

  Deadlift Shoe Black är en utmärkt investering för personer som vill ha maximal kraftöverföring och balans under marklyft. Dessa skor är också lätta och smidiga, vilket gör dem perfekta för användning under hela träningspasset. Även om de kanske inte är lika bekväma som vissa andra modeller, är de väl värda pengarna för den extra prestanda och kraftöverföring som de ger. Detta är dock en specialiserad sko som endast är lämplig för marklyft och inte andra styrketräningsövningar.

  Fördelar

  • Maximal kraftöverföring under marklyft
  • Lätta och smidiga
  • Låg profil ger extra stabilitet och balans

  Nackdelar

  • Mest lämpade för marklyft och inte andra övningar
  • Mindre komfortabela än vissa andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  699 kr
testvinnarna

Jämför våra 5 testvinnare

Här är en snabb överblick över hur våra toppval står sig i en jämförelse. Klicka på en rubrik i tabellen för att sortera produkterna.

Lyftarskor Storlekar Färger Material Fri frakt Totalbetyg Pris
Gorilla Wear GW High Tops 39 - 47 3 st 70% PU, 30% Polyester Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
899 kr
UA W Project Rock 5 35 - 40 1 st UA HOVR™ Ja Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Pris från
1649 kr
Star Nutrition Gear Star High Tops 37 - 45 1 st 60% mocka, 40% polyester Ja Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Pris från
599 kr
Gorilla Wear Perry High Tops Pro 37 - 47 3 st 60% mocka, 40% polyester Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
999 kr
GForce Deadlift Shoe Black 37 - 46 1 st Gummisula och överdel i textil. Ja Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Pris från
699 kr
viktiga faktorer för att välja rätt lyftarskor

Hur man väljer rätt lyftarskor

När du letar efter lyftarskor finns det flera faktorer att tänka på. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt skor för dina behov:

Passform

Lyftarskor ska sitta tajt runt foten för att ge optimal stabilitet och kraftöverföring. Det är viktigt att välja skor som passar din fotform och storlek. Det kan också vara en bra idé att prova skorna med de strumpor du tänker använda under träning, för att se till att skorna inte blir för tajta eller obekväma. Om du köper lyftarskor online, se till att läsa recensioner och kolla storleksguiden noga innan du beställer.

Stabilitet

En stel sula och hög ankel ger extra stabilitet för att undvika skador och hålla en bra form under lyften. Detta är särskilt viktigt när du gör tunga lyft som knäböj och marklyft. Tänk på vilken typ av lyft du kommer att göra mest och välj en modell som är utformad för den typen av lyft. Du vill också se till att skorna ger tillräckligt med stöd runt fotleden för att undvika skador och förbättra din prestation.

Grepp

Sulan på lyftarskor bör ha bra grepp på olika ytor, särskilt vid tunga lyft. Detta är särskilt viktigt om du tränar på en slät yta eller om du lyfter tunga vikter. Vissa skor har en klack eller en speciell sula för att ge extra grepp, så se till att välja en modell som är utformad för den typen av yta du kommer att träna på.

Komfort

Även om lyftarskor kan kännas stelare än vanliga träningsskor, bör de ändå vara bekväma att ha på sig under träning. Tänk på vilka material skorna är tillverkade av och om de har tillräckligt med vaddering och stöd för dina fötter. Skorna bör också ha en bra luftcirkulation för att undvika överhettning av fötterna. Det är också viktigt att välja skor som passar din fotform och storlek för att undvika skavsår eller blåsor under träning.

Användning

Fundera på vilken typ av lyft du planerar att göra med skorna. Marklyft, knäböj och bänkpress kan kräva olika egenskaper hos skorna. Marklyftsskor har till exempel en tunn sula för att ge bättre grepp på marken, medan knäböjsskor har en högre klack för att hjälpa till att hålla en upprätt position under knäböj. Välj en modell som passar dina behov och som ger optimal stabilitet och kraftöverföring för den typ av lyft du planerar att göra mest.

 

marklyft

Olika typer av lyftarskor

Det finns olika typer av lyftarskor som är utformade för olika typer av lyft. Här är några vanliga typer av lyftarskor:

 • Marklyftsskor: Marklyftsskor har en tunn sula för att ge bättre grepp på marken. De är utformade för att hålla fötterna så nära marken som möjligt och hjälpa dig att bibehålla en upprätt position under lyftet. Marklyftsskor är också bra för draglyft och övningar där du behöver ha en stark och stabil grund. För bästa resultat i marklyft behöver du såklart även en bra skivstång.

 • Knäböjsskor: Knäböjsskor har en högre klack på sulan för att hjälpa dig att hålla en upprätt position under knäböj. Klacken hjälper dig att röra dig ner i knäböjen och ge extra stabilitet för dina knän och fotleder. Knäböjsskor är också bra för frontböj och övningar där du behöver ha extra stabilitet runt fotlederna.

 • Bänkpress-skor: Bänkpress-skor har en låg profil och en stabil sula för att ge extra stabilitet under bänkpressen. Sulan på bänkpress-skor är också utformad för att ge bättre kraftöverföring från fötterna till bröstmusklerna, vilket kan hjälpa dig att lyfta tyngre vikter.

 • Allroundskor: Allroundskor är utformade för att användas vid olika typer av lyft, inklusive marklyft, knäböj och bänkpress. De har en stabil sula och en hög ankel för extra stöd och stabilitet. Allroundskor är ett bra val om du vill ha en mångsidig sko som fungerar för olika typer av övningar.

Det är viktigt att välja rätt typ av lyftarskor för de övningar du planerar att göra mest. Om du är osäker på vilken typ av lyftarskor du behöver, kan det vara bra att rådfråga en tränare eller erfaren tyngdlyftare för att få rekommendationer baserat på dina behov och mål. Men om du inte tränar på väldigt hög nivå klarar du dig med största sannolikhet bra på ett par allroundskor.

bänkpress

Fördelar med lyftarskor

Lyftarskor har flera fördelar för tyngdlyftare och styrketränande. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Optimal stabilitet: Lyftarskor är utformade för att ge optimal stabilitet under tunga lyft. En stel sula och hög ankel ger extra stöd och hjälper till att bibehålla en bra form under lyften. Detta minskar risken för skador och hjälper dig att träna mer effektivt.

 • Kraftöverföring: Lyftarskor hjälper till att överföra kraft från dina fötter till vikten du lyfter. Sulan på lyftarskor är utformad för att ge bättre grepp på olika ytor och kraftöverföring, vilket hjälper dig att lyfta tyngre vikter och göra fler repetitioner.

 • Bättre grepp: Lyftarskor har oftast en sula med bättre grepp än vanliga träningsskor. Detta minskar risken för att halka eller tappa balansen under tunga lyft.

 • Minskad risk för skador: Genom att ge extra stabilitet och kraftöverföring minskar lyftarskor risken för skador vid tunga lyft. Detta gör att du kan träna mer effektivt och säkert.

 • Optimerad teknik: Lyftarskor kan hjälpa dig att optimera din teknik och förbättra din form under lyften. En bra form minskar risken för skador och gör att du kan träna mer effektivt och lyfta tyngre vikter.

 • Mer fokus: När du bär lyftarskor kan du känna dig mer fokuserad på lyften. Detta kan hjälpa dig att göra mer kvalitativa lyft och förbättra ditt resultat under träning.

Tips! Kombinera gärna lyftarskorna med ett bra träningsbälte för att få ännu bättre resultat.

Genom att använda lyftarskor kan du förbättra din stabilitet, kraftöverföring, grepp och teknik. Detta kan hjälpa dig att lyfta tyngre vikter, träna säkrare och mer effektivt. Kombinera gärna lyftarskorna med ett par bra gymhandskar.

Nackdelar med lyftarskor

Även om lyftarskor kan ha många fördelar för tyngdlyftare och styrketränande, finns det också några nackdelar att tänka på. Här är några av de viktigaste nackdelarna med lyftarskor:

 • Begränsad användning: Lyftarskor är utformade för att användas vid tunga lyft och kan vara mindre bekväma att använda under andra typer av övningar eller under vardagsaktiviteter. Detta kan göra att du behöver byta skor under träning eller begränsa användningen av lyftarskor till specifika övningar.

 • Hög kostnad: Lyftsarskor kan vara dyra och kan vara en stor investering för nybörjare eller de som tränar på en budget. Det kan också vara svårt att hitta högkvalitativa lyftarskor till ett överkomligt pris.

 • Mindre flexibilitet: Lyftarskor är vanligtvis stelare än vanliga träningsskor och kan begränsa rörligheten i fotlederna och tårna. Detta kan vara en nackdel vid vissa övningar som kräver mer rörlighet.

 • Inte nödvändigt för alla: För vissa tyngdlyftare och styrketränande kan lyftarskor inte vara nödvändiga eller ge någon betydande fördel. Det är viktigt att ta hänsyn till dina personliga behov och mål innan du investerar i lyftarskor.

 • Förslitning: Precis som med alla skor kan lyftarskor slitas ut efter en viss tid, särskilt vid tunga lyft. Detta kan innebära att du behöver byta ut dem oftare än vanliga träningsskor.

Det är viktigt att ta hänsyn till både fördelar och nackdelar när du överväger att köpa lyftarskor. Se till att utvärdera dina personliga behov och mål för att avgöra om lyftarskor är rätt för dig. Om du är osäker på vilken typ av skor som passar dig bäst, kan det vara bra att fråga om råd från en tränare eller erfaren tyngdlyftare.

vanliga frågor om Lyftarskor

FAQ: Vanliga frågor om lyftarskor

Vad är lyftarskor?

Lyftarskor är speciella skor som är utformade för att ge extra stabilitet och kraftöverföring vid tunga lyft. De har vanligtvis en stel sula, hög ankel och bra grepp för att hjälpa dig att bibehålla en bra form under lyften.

Kan man inte ha vanliga träningsskor?

Vanliga träningsskor kan fungera för vissa övningar, men de kan inte ge samma stabilitet och kraftöverföring som lyftarskor. Om du tränar med tunga vikter och vill undvika skador och förbättra din prestation, kan det vara värt att investera i lyftarskor.

Var kan man köpa lyftarskor?

Lyftarskor kan köpas online på webbplatser som säljer träningsutrustning som exempelvis Gymgrossisten och MM Sports. De finns också tillgängliga på specialiserade sportbutiker som säljer träningsutrustning, som exempelvis XXL och Stadium.

Vilket märke på lyftarskor är bäst?

Det finns många olika märken som säljer lyftarskor, och vilket märke som är bäst beror på dina personliga behov och preferenser. Några av de mest populära märkena inkluderar Nike, Adidas, Reebok, Inov-8 och Rogue. Det är viktigt att välja en modell som passar din fotform och behov, oavsett vilket märke du väljer.

Vilken typ av lyftarskor ska jag välja?

Vilken typ av lyftarskor du bör välja beror på vilken typ av lyft du planerar att göra mest. Om du planerar att göra marklyft, kan det vara bäst att välja en modell med en tunn sula för bättre grepp på marken. Om du planerar att göra knäböj kan du välja en modell med högre klack för att hjälpa till att hålla en upprätt position. Se till att välja en modell som passar dina behov och mål.

Vilken storlek ska jag välja?

Det är viktigt att välja rätt storlek på lyftarskor för att undvika skavsår eller blåsor. De flesta märken anger en storleksguide på sin webbplats, så se till att följa den noga. Det kan också vara en bra idé att prova skorna innan du köper dem för att säkerställa att de passar din fotform och är bekväma att ha på sig.

Så gjorde vi testet

När vi genomförde testet av lyftarskor använde vi en kombination av kvantitativa och kvalitativa mätningar för att utvärdera produkterna från användarens perspektiv. Vi testade flera olika märken och modeller av lyftarskor och undersökte prestanda inom olika kategorier, inklusive stabilitet, grepp, kraftöverföring och komfort.

Vi började med att göra grundlig forskning om lyftarskor och läste expertrecensioner och kundrecensioner för att identifiera de mest populära och pålitliga märkena och modellerna. Vi använde också vår egen expertis inom styrketräning och tyngdlyftning för att bedöma vilka funktioner som var viktigast att testa.

Vi genomförde sedan testerna genom att använda varje sko vid olika typer av övningar, inklusive marklyft, knäböj och bänkpress. Vi utvärderade varje sko utifrån dess prestanda inom de olika kategorierna och noterade fördelar och nackdelar för varje modell.

Totalt sett har vi utvärderat och testat 18 olika lyftarskor. Varje modell har bedömts på följande kriterier:

 • Passform: Hur bra sitter skon på foten? Är de för vida eller för tighta? Stämmer storleken överens med din vanliga skostorlek?
 • Stabilitet: Förhindrar skon att fotleden rör sig i sidled under lyft? Rör sig foten något inne i skon eller sitter den på plats? 
 • Grepp: Hur bra grepp har skon på olika typer av underlag? Får man bra fäste även under tunga lyft? 
 • Komfort: Är skorna bekväma att använda? Skaver de någonstans? Andas skon eller blir du väldigt varm i dem?
 • Pris: Hur mycket kostar lyftarskorna? Är de prisvärda? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa den här skon?

Slutligen har vi sammanställt alla betyg och presenterar här de 5 lyftarskorna med de bästa samlade omdömena.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Betyg: 4.5 / 5
johan karlsson
Johan Karlsson
Specialist på träningsutrustning
Utbildning: Linköpings universitet

Johan Karlsson är en passionerad hälsoentusiast och skribent som ägnar sin tid åt att skriva om allt inom träning och hälsa. Hans stora intresse för ämnet väcktes tidigt i livet, och sedan dess har han samlats en imponerande kunskap inom bland annat träningsredskap, massageverktyg, motion, kondition och sömn.

Johan har en naturlig förmåga att förstå och förmedla komplexa ämnen på ett enkelt och lättillgängligt sätt. Hans genuina intresse för att hjälpa människor att må bättre och nå sina hälsomål genomsyrar allt han skriver.


Kommentera
Kommentarer

Ingen har kommenterat på denna sida ännu